Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Κώστας Μπακογιάννης/Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/ ΔΤ: Συγχαρητήρια της Επιτρόπου της Ε.Ε στον Μπακογιάννη για τα έργα της Περιφέρειας

Με την Επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδια για τα θέματα περιφερειακής πολιτικής, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την κ. Corina Cretu για την πορεία των πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί από την περιφέρεια για τον Ασωπό, επισκέφθηκαν τους Δελφούς όπου η Επίτροπος είδε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους χώρους του μνημείου και συζήτησαν για την ανάπτυξη του δικτύου παροχής φυσικού αερίου. 
Ο κ. Μπακογιάννης έθεσε το θέμα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και τόνισε την αναγκαιότητα λήψης άμεσων αποφάσεων από την  Ε.Ε., ενώ αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:
«Ήθελα η επίτροπος να δει με τα μάτια της ότι τα χρήματα που λαμβάνει η Περιφέρεια, αλλά και οι τοπικές επιχειρήσεις από την Ε.Ε πιάνουν τόπο και επί της ουσίας επενδύονται. Διαπίστωσε και εκείνη ότι η Στερεά Ελλάδα όχι μόνο αξίζει τη στήριξη της Ευρώπης αλλά και ότι η δική μας Περιφέρεια μπορεί να δείξει το δρόμο για το πώς μπορούν να γίνονται έργα ανάπτυξης, προόδου και δημιουργίας πολλών θέσεων εργασίας».
Από την πλευρά της, η κ. Cretu συνεχάρη τον κ. Μπακογιάννη για την πορεία και την ολοκλήρωση πολλών έργων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γίνεται δουλειά και φαίνεται».  

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΗΒΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Από τις 31 Οκτώβρη 2015, έξι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε επιχειρήσεις της Θήβας ζητάμε να εγγραφούμε μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων επαρχίας Θηβών - Σχηματαρίου - Οινοφύτων, με την Πρόεδρο του σωματείου (κυρία Σκαλή)να μας αποφεύγει συστηματικά.
Στις 8 Ιανουαρίου 2016, αναγκαστήκαμε να της δώσουμε συμπληρωμένες Αιτήσεις μας, τις οποίες κοινοποιήσαμε και στον Πρόεδρο του ΕΚ Θήβας. Για το θέμα της μη εγγραφής μας, στις 25/1/2016 κάναμε και παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΘ. Τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ μας απάντησαν ότι το ζήτημα είναι αποκλειστικά θέμα του σωματείου, ότι δε γνωρίζουν κάτι, κλπ.
        Εντελώς τυχαία, στις 23/2/2016 πληροφορηθήκαμε  ότι το Σωματείο θα έκανε εκλογές το τριήμερο 23 - 24 - 25 Φλεβάρη. Χωρίς να έχει δημοσιευτεί καμία απολύτως πρόσκληση Εφορευτικής Επιτροπής ή Απόφαση Γενικής Συνέλευσης.
        Την ίδια ημέρα πήγαμε στο χώρο των εκλογών, όπου συναντήσαμε τα μισά μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΕΚΘ, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να κάνουν εκλογές.
        Σε αντίθεση με το Καταστατικό του σωματείου και το νόμο, δεν είχε προηγηθεί Γενική Συνέλευση ενώ το ψηφοδέλτιο για όλα τα όργανα ήταν έτοιμο, χωρίς να έχει εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή (που είναι η μόνη αρμόδια για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου).
        Παρά τις απανωτές παρατυπίες, με ευθύνη και του Δικαστικού Αντιπροσώπου, ξεκίνησε η εκλογή Εφορευτικής. Και πάλι, από τα 60 ταμειακά εντάξει μέλη που εμφάνισαν, ψήφισαν μόνο 18 (δηλαδή λιγότεροι από τη νόμιμη απαρτία).
        Αμέσως μετά, ξεκίνησε η ψηφοφορία. Τη στιγμή που το καταστατικό προβλέπει τη μεσολάβηση τουλάχιστον τριών ημερών μεταξύ της εκλογής της Εφορευτικής και των αρχαιρεσιών, ώστε να κατατεθούν οι υποψηφιότητες.
        Για όλα τα παραπάνω υποβάλαμε ένσταση κατά της διαδικασίας. Μετά από αυτό, η Πρόεδρος του Σωματείου ζήτησε με έγγραφό της να λήξει η διαδικασία και να γίνει καταμέτρηση. Τελικά η «διαδικασία» έληξε με 32 ψηφίσαντες και ανακοίνωση διακοπής των αρχιαιρεσιών.

        Καλούμε επιτακτικά την όποια Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων να κάνει το αυτονόητο χρέος της. Να δεχθεί εργαζόμενους ως μέλη του Σωματείου.
        Τόσο η Διοίκηση του Σωματείου, όσο και η πλειοψηφία του ΕΚΘ, που τους καθοδηγεί, να μη διανοηθούν να προχωρήσουν εκ νέου σε εκλογές τέτοιου τύπου. Γιατί οι ίδιοι οι τίμιοι εργάτες δε θα τους αφήσουμε.
        Να προχωρήσουν σε αρχιαιρεσίες σύμφωνα με το Καταστατικό του Σωματείου και το Ν. 1264/1982. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να δώσουμε πραγματική ζωή στο Σωματείο, που μπορεί και πρέπει να γίνει οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας.

Θήβα, 26/2/2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΗΒΑΣ

Κοινοποίηση: 1) ΓΣΕΕ, 2) Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, 3) Τύπος

10 παράξενα πράγματα που κάνει το σώμα μας και γιατί...

Ακόμη και οι επιστήμονες δυσκολεύονται να βρουν την απάντηση σε κάποιες από τις παρακάτω πολύ παράξενες αντιδράσεις του σώματός μας, αλλά μην ανησυχείτε: είναι απόλυτα φυσιολογικές...


1. Γιατί ανατριχιάζει το δέρμα μας

Πρόκειται για την ανάγλυφη όψη της επιδερμίδας μας όταν τρομάζουμε ή κρυώνουμε, ακόμη και όταν ακούμε ένα πολύ συγκινητικό τραγούδι! Στην πραγματικότητα όμως, δεν υπάρχει καμία βιολογική εξήγηση γι” αυτό το φαινόμενο.

Κάποτε που οι πρόγονοί μας ήταν πολύ πιο τριχωτοί, ίσως αυτή η αντίδραση ήταν μέσο εκφοβισμού (όπως κάνουν οι γάτες όταν σηκώνονται οι τρίχες τους για να φαίνονται μεγαλύτερες και πιο τρομακτικές).

2. Ρίγος

Είναι σαν το αντίθετο του ιδρώτα (που συμβαίνει όταν ζεσταινόμαστε υπερβολικά και πρέπει να δροσιστούμε). Αντίστοιχα, το ρίγος χρησιμεύει στην παραγωγή και διατήρηση θερμότητας.

3. Απότομο τίναγμα όταν μας παίρνει ο ύπνος

Σύμφωνα με μία από τις θεωρίες που κυκλοφορούν, αυτό συμβαίνει όταν το σώμα μας αρχίζει να χαλαρώνει και η αναπνοή επιβραδύνεται, οπότε ο εγκέφαλός μας νομίζει ότι πέφτουμε αντί να αποκοιμόμαστε και απλά… σιγουρεύεται ότι έχεις γνώση της κατάστασης!

Βέβαια υπάρχει και η άποψη πως είναι απλά αντανακλαστικό από τους μυς που χαλαρώνουν και συνήθως είναι πιο έντονο όταν είμαστε πολύ στρεσαρισμένοι ή αγχωμένοι, όταν έχουμε πιει πολύ καφεΐνη ή αλκοόλ, ή όταν απλά είμαστε πολύ κουρασμένοι.

4. Χασμουρητό

10 παράξενα πράγματα που κάνει το σώμα μας και γιατί - Εικόνα1

Αντίθετα με την δημοφιλή άποψη, δε χασμουριόμαστε επειδή είμαστε κουρασμένοι ή βαριόμαστε. Νέες έρευνες υποστηρίζουν πως είναι μία αντίδραση του οργανισμού μας για να διατηρηθεί ο εγκέφαλός μας δροσερός – κυριολεκτικά.

5. Σάλια

Η έκκριση σάλιου γίνεται για διάφορους λόγους: για να διατηρείται υγpό το στόμα μας, για τη διάσπαση της τροφής και… για την προστασία του στόματος και των δοντιών μας πριν κάνουμε εμετό!

6. Σύσπαση των ματιών

Το «πετάρισμα» του κάτω βλέφαρου έχει κι αυτό αρκετές εξηγήσεις: στρες, έλλειψη ύπνου, στεγνά μάτια, ευαισθησία στο φως, υπερβολική καφεΐνη, αλκοόλ ή αλλεργίες.

7. Λόξιγκας

Προκειμένου να αναπνεύσουμε, οι πνεύμονές μας λειτουργούν σε συνεργασία με το διάφραγμα. Αν λοιπόν φάμε ή πιούμε πολύ γρήγορα, το διάφραγμα μπορεί να εpεθιστεί με αποτέλεσμα ο αέρας να παγιδευτεί στο λαιμό μας και έτσι να προκληθεί λόξιγκας.

8. Δάκρυα

10 παράξενα πράγματα που κάνει το σώμα μας και γιατί - Εικόνα2

Το κλάμα είναι πολύ πιο περίπλοκη υπόθεση απ” ότι φαντάζεστε. Στην πραγματικότητα υπάρχουν διαφορετικά δάκρυα, ανάλογα με την περίσταση!

Βασικά δάκρυα: διατηρούν την υγρασία του ματιού και το προστατεύουν από βακτήρια και άλλους βλαβερούς παράγοντες. Αντανακλαστικά δάκρυα: όπως π.χ. όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι. Εκκρίνονται σε μεγαλύτερες ποσότητες απ” ότι τα βασικά με σκοπό να αποτρέψουν αέρια ή οξύ να διεισδύσουν στα μάτια μας. Συναισθηματικά δάκρυα: όλοι έχουμε εμπειρία από αυτά αν και οι επιστήμονες δε μπορούν να εξηγήσουν αυτή μας την αντίδραση είτε είμαστε χαρούμενοι είτε λυπημένοι. Εκτός από την πιθανότητα να έχουνε ηρεμιστική επίδραση. 9. Κοκκίνισμα

Η κλασσική αντίδραση όταν βρισκόμαστε σε μια ντροπιαστική κατάσταση και νιώθουμε το πρόσωπό μας να παίρνει φωτιά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια έκρηξη αδρεναλίνης, αύξηση των παλμών της καρδιάς και διεσταλμένα αγγεία για αύξηση της ροής του αίματος.

10. Ρέψιμο και… λοιπά άερια

Ναι είναι όντως άβολα, λαμβάνουν χώρα όμως όταν παγιδευμένα αέρια πρέπει να απελευθερωθούν από τον οργανισμό μας.

Το ρέψιμο συνήθως προκαλείται επειδή τρώμε πολύ γρήγορα, καταπίνουμε πολύ αέρα, μασάμε τσίχλα ή πίνουμε ανθρακούχα ποτά.

Τα «αέρια» από την άλλη έχουν να κάνουν με τροφή που δε χωνέψαμε πλήρως με αποτέλεσμα τα βακτήρια που αρχίζουν και τρέφονται από τα υπολείμματα να προκαλούν αέρια.

Ανακοίνωση Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που για 40 μερόνυχτα, είμαστε στα μπλόκα, παλεύοντας ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα και σχέδια της κυβέρνησης και της...
ΕΕ, συνεχίζουμε τον αγώνα, αφού ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής που μας έβγαλε στα μπλόκα και στους δρόμους παραμένει ο ίδιος. Είναι αγώνας για την επιβίωσή μας. 

Το πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλλουμε εκφράζει τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών στη χώρα μας. Είναι αιτήματα άμεσα και ζωτικής σημασίας, η ικανοποίηση των οποίων μπορεί να δώσει μια “ανάσα ζωής” στους μικρομεσαίους αγρότες, που εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, βλέπουμε το εισόδημά μας να συρρικνώνεται κι απειλούμαστε με ολοκληρωτική χρεοκοπία και μαζικό ξεκλήρισμα. Δεν έχουν σχέση αυτά τα αιτήματα με τις επιδιώξεις των μεγαλοαγροτών, των μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, των μεγαλεμπόρων, των μονοπωλιακών ομίλων που θέλουν να φύγουν από τη μέση οι μικρομεσαίοι αγρότες για να περάσει ολοκληρωτικά στα χέρια τους η γη, η παραγωγή, η εμπορία των αγροτικών προϊόντων, για ν' αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους. 

Αυτές οι επιδιώξεις εκφράστηκαν, σε μεγάλο βαθμό, μέσα από το πλαίσιο αιτημάτων που πρόβαλλαν άλλες δυνάμεις – πανελλαδικά, τοπικά και κλαδικά “αγροτοσυνδικαλιστά σχήματα” - οι οποίες δραστηριοποιούνται μέσα σε άλλα μπλόκα όπως για παράδειγμα το αίτημα η θέσπιση του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», διαχωρισμός που αποτελεί ένα από τα εργαλεία ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Είναι φανερό ότι και σε τούτη την αγροτική κινητοποίηση, όπως στις προηγούμενες των τελευταίων ετών, λειτούργησαν οι δυο γραμμές που υπάρχουν και δρουν μέσα στο αγροτικό κίνημα, εκφράζοντας κι εκπροσωπώντας την διαστρωμάτωση και τα διαφορετικά συμφέροντα που υπάρχουν μέσα στην αγροτιά. 

Το πλαίσιο των αιτημάτων που συναποφασίσαμε στη πανελλαδική σύσκεψη των 68 μπλόκων, στις 7 Φλεβάρη, θέσαμε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητώντας συγκεκριμένη απάντηση για κάθε αίτημα. Με την δική μας επιμονή κι αποφασιστικότητα η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στη συνάντηση. 

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για:

* Ατομικό αφορολόγητο 9.500 ευρώ, ενώ δεν θα φορολογούνται η συνδεδεμένη και εξισωτική ενίσχυση, καθώς και οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. (Να σημειώσουμε ότι πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις και στηθούν τα μπλόκα, από την κυβέρνηση δε γινόταν κουβέντα για αφορολόγητο όριο.) 

Εξακολουθεί να παραμένει αδιευκρίνιστος ο τρόπος εφαρμογής του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», που αποτελεί ένα από τα εργαλεία ξεκληρίσματός μας. 

* Προσπάθεια για να μην γίνουν κατασχέσεις κατοικιών και χωραφιών αγροτών για τα λεγόμενα “κόκκινα δάνεια”,

* Παρέμβαση στη Βουλή για να σταματήσουν τα “αγροτοδικεία”. 

Απέρριψε τα αιτήματά μας για το κόστος παραγωγής, (αφορολόγητο πετρέλαιο μείωση της τιμής αγροτικού ρεύματος, κατάργηση ΦΠΑ) κι αναφέρθηκε στην κάρτα του αγρότη. Αντιπροτείναμε μηδενικό επιτόκιο αφού τα δάνεια είναι εξασφαλισμένα και δήλωσε ότι θα επιδιώξει να ελαχιστοποιηθεί το επιτόκιο που σήμερα είναι στο 6,95%. 

Η κυβέρνηση κάτω από τις κινητοποιήσεις μας, της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων δεν έχει φέρει ακομη στη βουλή το ασφαλιστικό σχέδιο λαιμητόμος όπως είχε δεσμευτεί με τους συνεταίρους. Επιμένει όμως στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών όπως έχει δεσμευτεί επικαλούμενη τα τεράστια ελλείμματα για τα οποία δεν ευθύνεται ο λαός και την κρίση που είναι δικό τους δημιούργημα κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων, ως συνέπεια της κερδοσκοπικής λειτουργίας της οικονομίας. 

Οι όποιες υποσχέσεις για βελτίωση δεν αλλάζουν την ουσία που είναι η ληστεία του εισοδήματος του φτωχού αγρότη. Η κυβέρνηση πρεπει να γνωρίζει ότι όποτε και να έρθουν αυτά τα σχέδια στη βουλή θα επιδιώξουμε μαζι με τους δικούς μας συμμάχους τους εργατοϋπάλληλους και τα αλλα λαϊκά στρώματα, να μην ψηφιστούν. Με την αύξηση του χρόνου μεταβατικότητας στοχεύει στο να κερδίσει χρόνο και να καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό απέναντι μας, να διασπάσει τον κοινό αγώνα για απόσυρση του σχεδίου λαιμητόμου. 

Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι με μια κινητοποίηση – όσο μαζική και δυναμική κι αν είναι κι όσες μέρες κι αν διαρκέσει - θα μπορέσουμε ν' ανατρέψουμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που μας ξεκληρίζει. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολουθώντας το “ντορό” των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει, με συνέπεια, την ΚΑΠ της ΕΕ και δεν πρόκειται να “κάνει πίσω”. 

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «η παραγωγή είναι ίσως η μοναδική δυνατότητα να αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο». Το ζήτημα είναι σε αυτή την παραγωγή να υπάρχουμε μέχρι τότε κι εμείς. Γιατί απέναντί μας έχουμε τον ανελέητο ανταγωνισμό για την εξασφάλιση κέρδους που βιώνουμε, από τους προμηθευτές μέσων και εφοδίων, τους εμπόρους, τις εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, τους εξαγωγείς, μεταποιητές, διακινητές των προϊόντων μας και τα αιτήματά μας είναι ανάσες επιβίωσης

Ο οργανωμένος αγώνας που δίνουμε όλες αυτές τις μέρες, το πλαίσιο αιτημάτων που καθορίσαμε, η ενότητα και ο πανελλαδικός συντονισμός στον αγώνα, που πετύχαμε τα 69 μπλόκα από όλη τη χώρα, αποτελούν παρακαταθήκη για τα αιτήματα μας αλλά και για τη συνέχεια του ίδιου του κινήματος. Δεν είναι αγώνας μια και έξω, ούτε συγκυριακός, αλλά μακρύς και δύσκολος. 

Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη εντείνουμε τις προσπάθειες για το δυνάμωμα του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, με την μαζικοποίηση και την ενίσχυση των αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών που υπάρχουν και τη δημιουργία νέων, που στη πράξη αποδείχτηκε ότι είναι το μοναδικό εργαλείο για οργανωμένη και αποτελεσματική αγωνιστική διεκδίκηση 

Η πείρα από τούτη την μεγάλη κινητοποίηση μάς έδειξε ακομη ότι η κοινή αγωνιστική δράση της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, δίνει στον αγώνα πολλαπλάσια δύναμη και προοπτική.

Το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σ' αυτή την πολιτική. Με τα μπλόκα και με όσες άλλες μορφές πάλης θα είναι κάθε φορά οι κατάλληλες. Δεν έχουμε, άλλωστε, άλλη επιλογή. Αν δεν παλέψουμε θα χαθούμε.

Παραμένουμε σε αγωνιστική επιφυλακή και ετοιμότητα για την συνέχιση του αγώνα ανάλογα με το τι θα προβλέπουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης απαιτώντας να γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις. Πολύ περισσότερο που οι κυβερνητικές υποσχέσεις μπορεί να είναι υπό την αίρεση των δανειστών. 

Ο φετινός γιορτασμός της επετείου του Κιλελέρ βρίσκει τους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας στις επάλξεις του αγώνα. Από τον τόπο της θυσίας; των Θεσσαλών κολίγων θα στείλουμε, για άλλη μια φορά, το μήνυμα της συνέχισης της πάλης. Την γη που με αίμα, απέκτησαν οι προπαππούδες μας και μας την κληροδότησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας, θα την κρατήσουμε, δεν θα τους επιτρέψουμε να μας την πάρουν, Κολίγοι στα νέα “τσιφλίκια” των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε... 

Αποφασίσαμε, στο πλαίσιο του αγώνα που συνεχίζεται πολύμορφα, την πραγματοποίηση αγωνιστικής συγκέντρωσης στο χώρο του Μνημείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 28 Φλεβάρη, στις 12:30 το μεσημέρι.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ πηγη
tromaktiko

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά στις ανεμογεννήτριες στο Παναχαϊκό - Μπαράζ εκρήξεων - Κοντά και σε υποσταθμό της ΔΕΗ η εστία

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγο στο Παναχαϊκό στην περιοχή όπου είναι εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες...


Η φωτιά ξεκίνησε απο ανεμογέννητρια  του συστήματος που είναι εγκατεστημένο στο Παναχαϊκό και επεκτάθηκε γρήγορα στις υπόλοιπες. Παράλληλα υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις οι οποίες σημειώνονται.

Για τη διευκόλυνση της κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία προμηθεύονται νερό δόθηκε εντολή πριν απο λίγο περιπολικά της αμέσου δράσης να προχωρήσουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο αριθμός των πυροσβεστικών οχημάτων που επιχειρούν ανέρχονται πλέον σε έξι ενώ το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς προσδιορίζεται πάνω απο την περιοχή της Ζάστοβας και τον υποσταθμό της ΔΕΗ.
Πηγή

Αθήνα - Λαμία σε μόλις… 6 ώρες – Και όμως συνέβη σήμερα

Η κατάσταση παραμένει δραματική για 3η ημέρα στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή...

Μπορεί τα εγκλωβισμένα λεωφορεία να είναι λιγότερα στην είσοδο της Λαμίας και στα πάρκινγκ της εθνικής οδού, ωστόσο και σήμερα οι εικόνες είναι δραματικές στους δρόμους έξω από τη Λαμία.

Πολλοί πρόσφυγες, μεταξύ τους και οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά, ακόμα και μωρά, δεν αντέχουν άλλο και ξεκινούν με τα πόδια από τη Λαμία για τα σύνορα με τα Σκόπια. Η απελπισία τους είναι τόσο μεγάλη, που ενώ ξέρουν ότι πρέπει να διανύσουν μια απόσταση 450 χλμ με τα πόδια, παρόλα αυτά ξεκινούν, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και την ζωη των παιδιών του
Περισσότερες λεπτομέρειες  εδω  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/02/blog-post_8926.html

Αθήνα - Λαμία σε μόλις… 6 ώρες – Και όμως συνέβη σήμερα

Αν έχετε προγραμματίσει να ταξιδέψετε από Λαμία για Αθήνα ή το αντίστρφο καλό θα ήταν να... διαβάσετε προσεκτικά τα παρακάτω για να μην ταλαιπωρηθείτε και εσέις ΄΄όπως ο φίλος – αναγνώστης

Σύμφωνα με τον Νίκο, που μας τηλεφώνησε πριν λίγα λεπτά από το ύψος του Καλλίδρομου:

Ξεκίνησα στις 4 το απόγευμα περίπου από την Αθήνα με το αυτοκίνητό μου να επιστρέψω στη Λαμία μετά από μια υποχρέωση που είχα να βρεθώ ο ίδιος στην Πρωτεύουσα!

Η ώρα που σας μιλώ είναι 20.45 και δυστυχώς ακόμα βρίσκομαι στο βουνό και σε λίγο θα κατηφορίσω για Μπράλο!

Η περιπέτεια ξεκίνησε λίγο έξω από τη Θήβα που η τροχαία σε έδιωχνε στην παλιά Εθνική λόγω των μπλόκων των Αγροτών στο Κάστρο, όπως μου είπε τουλάχιστον ένας φορτηγατζής που προπορευόταν! Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αγρότες είχαν κλείσει και τους παράδρομους! Η κίνηση στην παλιά Εθνική γινόταν σχεδόν με ταχύτητες που δεν ξεπερνούσαν τα 60 χλμ την ώρα μιας και υπήρχαν πολλές νταλίκες και φορτηγά και στα δύο ρεύματα! Η προσπέραση ήταν σχεδόν απαγορευτική λόγω κινδύνου!
Από εκεί φτάσαμε στην Αταλάντη όπου και μας ξαναέβγαλαν στην Εθνική! Επιτέλους πατήσαμε λίγο το γκάζι…προς έκπληξή μας όμως, στον Μώλο πάλι γινόταν εκτροπή της κίνησης που μέσα από το Ρεγγίνι, Μόδι και Τιθορέα!!! Ξαναβγήκαμε στην παλιά Εθνική!

Απορώ αν θα φτάσω συντομα στη Λαμία μιας και δεν γνωρίζω ακόμα αν η διασταύρωση στον Μπράλο είναι ανοιχτή ή κλειστή από τους Αγρότες!

Ερώτηση: Γιατί μας κατέβασαν και μας ξανανέβασαν; Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η ταλαιπωρία; Δεν γνώριζαν τα μπλόκα στο Μώλο; Έχουμε τόσα προβλήματα, γιατί μας δημιουργούν και άλλα;

Ο Νίκος μας παρακάλεσε να το δημοσιεύσουμε για να προειδοποιήσουμε όλους όσους κινούνται στην Εθνική να είναι προετοιμαζόμενοι για ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ…

Φεύγουν απ’ το μπλόκο οι Τρικαλινοι αγρότες

Έπειτα από ενάμισι μήνα οι Τρικαλινοί αγρότες και κτηνοτρόφοι αποχωρούν από το μπλόκο της ε.ο. Τρικάλων-Καρδίτσας, συνεχίζουν ωστόσο τον αγώνα τους...


Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους, την οποία και φιλοξενεί το trikalavoice.gr  αναφέρουν:

«Το μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων Ν. Τρικάλων μετά από 38 ημέρες αγώνα στο δρόμο αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι μέσα από γενική συνέλευση να αναστείλει τις κινητοποιήσεις με τη μορφή των αγροτικών μηχανημάτων στην εθνική οδό Τρικάλων Καρδίτσης προς δείγμα καλής θέλησης προς την κυβέρνηση να ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου περιμένοντας τις τελικές προτάσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης που έχει δεσμευτεί.

Βεβαίως ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλες μορφές διεκδίκησης.
Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων του Ν. Τρικάλων να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο  ασφαλιστικό - φορολογικό όταν θα έρθουν στη Βουλή για ψήφιση.
Ο αγώνας συνεχίζεται»,

Εντωμεταξύ σε απάντησή τους στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταση που επικράτησε την περασμένη Τρίτη σε συγκέντρωση του κόμματος σημειώνουν: «Απάντηση των αγροτών και κτηνοτρόφων για τις απαράδεκτες δηλώσεις της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων.
Ο αγροτικός κόσμος καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων αποκαλώντας το πιο παραγωγικό κομμάτι αυτής της χώρας φασίστες , τραμπούκους και Χρυσαυγίτες.

Οι αγρότες είναι άνθρωποι φιλήσυχοι , εργατικοί , άνθρωποι του μόχθου.
Βεβαίως ,απορία παραμένει οι Συριζαίοι μπράβοι στην είσοδο του χώρου τι πρεσβεύουν ;
Δεν θα τους κρίνουμε για τις δηλώσεις που έχουν κάνει ,θα τους κρίνει ο Τρικαλινός λαός όταν έρθει η ώρα .......
Ο λαός και η δημοκρατία θα νικήσουν».
Πηγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.
                        Στοιχεία επικοινωνίας: 6944743524, 6985128499, 6974534859

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η πλειοψηφία (ΣΑΕΚΕ - πρώην ΠΑΣΚΕ) του Ε.Κ.Θήβας με επικεφαλής τον πρόεδρο, χρησιμοποιώντας κάθε άτιμη μεθόδευση - όπως άλλωστε κάνουν τόσα χρόνια - έβαλαν σε κίνηση το μηχανισμό παραγωγής αντιπροσώπων και ενόψει του συνεδρίου του Ε.Κ.Θ. το 2016.
Αυτή τη φορά επιχείρησαν αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ να κάνουν εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θήβας.
Πρόκειται για ακόμη ένα σωματείο «σφραγίδα» χωρίς λειτουργία και δράση, που η πρόεδρός του, Σκαλή Γεωργία, είναι εκλεγμένη στην Εξελεγκτική Επιτροπή του Ε.Κ.Θ.!!!
Εδώ και αρκετό καιρό (από 31/10/2015) εργαζόμενοι - ιδωτικοί υπάλληλοι, ζητούσαν από την πρόεδρο να τους γράψει στο σωματείο και εκείνη τους απέφευγε συστηματικά. Αναγκάστηκαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας με αντιπροσωπεία τους, στο Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ. στις 25/1/2016. Εκεί ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. και η πλειοψηφία έκαναν τα «παγώνια», λέγοντας ότι είναι θέμα του σωματείου.
Στις 23 Φεβρουαρίου μάθαμε απο τους ίδιους εργαζόμενους ότι γίνονται εκλογές στο ΚΕΠ Σχηματαρίου όπου και μεταβήκαμε. Εκεί προσήλθε σχεδόν όλη η ΣΑΕΚΕ μαζί με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Θ. (δηλαδή αυτοί που δεν είχαν άποψη ή δήλωναν άσχετοι με το θέμα) και την πρόεδρο του σωματείου. Εκεί διαπιστώσαμε ότι κάποιοι απ' αυτούς ήταν υποψήφιοι και άλλοι μέλη του σωματείου!!!
Ζητήσαμε απ' όλους αυτούς να σταματήσουν τον εκφυλισμό, να αναβάλλουν τη διαδικασία, να γράψουν τον κόσμο που έχει υποβάλλει αίτηση εγγραφής και να γίνουν οι εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό και τη νομοθεσία.
Αφού αρνήθηκαν απευθυνθήκαμε στον Δικαστικό αντιπρόσωπο και του ζητήσαμε να μην αρχίσει η διαδικασία γιατί διαπιστώνεται κατάφορη παράβαση των καταστατικών διατάξεων και της νομοθεσίας. Σοβαρές ευθύνες φέρει και ο Δικαστικός που παρά τις επισημάνσεις μας ξεκίνησε τη διαδικασία. Γι' αυτό υποβάλλαμε ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών.
Παρά ταύτα οι εκλογές συνεχίστηαν μέχρι τις 17:00 με 32 ψηφίσαντες, όπου με προσωπικό της έγγραφο η απερχόμενη πρόεδρος του σωματείου ζήτησε τη διακοπή των εκλογών, ενώ ήταν προγραμματισμένες και για τις 24 & 25 Φεβρουαρίου!!!
Την ίδια μέρα δεχτήκαμε καταγγελίες από εργαζόμενους της περιοχής ότι τους ζητήθηκε από τον εργοδότη τους να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα γιατί θα έρθει το Ε.Κ.Θ. για να ψηφίσουν!!!!!!!!
Καταγγέλουμε στους εργαζόμενους τις πρακτικές και τη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτές οι δυνάμεις αποτελούν εμπόδιο στο ζωντάνεμα των σωματείων και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στην περιοχή μας.
Καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους να συμμετέχουν στα σωματεία ενεργά και να ελέγχουν. Να μην επιτρέψουν τις διαλυτικές καταστάσεις, τον εκφυλισμό, τη νοθεία και τη συνεργασία με την εργοδοσία.
Τέλος σ' συτούς που κινούν το μηχανισμό παραγωγής αντιπροσώπων με τα σωματεία «σφραγίδες» λέμε το εξής: Μη διανοηθούν να συνεχίσουν τα ίδια. Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Να ξέρουν ακόμη ότι θα τους ξετρυπώσουμε όπου και να πάνε.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1)ΓΣΕΕ, 2)ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, 3)ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,4)ΤΥΠΟΣ-ΜΜΕ
Θήβα 24/02/2016

Κώστας Μπακογιάννης/Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/ΔΤ: Επίσκεψη Μπακογιάννη στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγωνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία, 26 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη Μπακογιάννη στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Στο πλαίσιο των άμεσων παρεμβάσεων της Περιφέρειας για την ανακούφιση των προσφύγων που βρίσκονται στην Στερεά Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το χώρο όπου θα διατεθεί προκειμένου να εξυπηρετούνται προσωρινά οι διερχόμενοι πρόσφυγες. Πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται στις Θερμοπύλες και λειτουργούσε στο παρελθόν ως ξενοδοχείο. Οι  χώροι του θα είναι έτοιμοι εντός 48 ωρών και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών των προσφύγων.

Ο κ. Μπακογιάννης μετά την επίσκεψη του στο κτίριο δήλωσε: «Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε άμεσα και συντονισμένα. Μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει και οι ενέργειές μας σε σχέση με την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων δείχνουν να αποδίδουν. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

ΣΟΚΑΡΕΙ η Προφητεία για τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα...

Έγραφε, προφητικά, ο...
Γέροντας Θεόκλητος Διονυσιάτης τον Νοέμβριο του 2001:

Απόσπασμα από ένα προφητικό και αρκετά επίκαιρο άρθρο του αειμνήστου Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου που δημοσιεύτηκε στον «Ορθόδοξο Τύπο» στις 23 Νοεμβρίου 2001 και που αναφέρεται στην εισβολή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

...Και στην ερώτησή μου: Ο Θεός θά επιτρέψει την αντικατάσταση της αγίας Εκκλησίας Του, πού «επεριποιήσατο τώ ιδίω Αίματι», μέ τόν σκοτεινό  μουσουλμανισμόν μέσα στην Τοπική Ορθοδοξία της Ελλάδος; Μού απήντησαν με ένα στόμα ότι, ο Θεός θα το επιτρέψει εξ αφορμής της εκτεταμένης αμαρτίας. Και ανεφέρθησαν στους βυζαντινούς ρωμηούς, πού δεν μετανοούσαν.

Και όταν πάλιν τους ερώτησα «πώς θα συμβεί αυτό και πότε και τί θα γίνουν οι Έλληνες;» Απήντησαν, ότι ήδη ενεργείται η άλωση με τα 2-3 εκατομμύρια των μωαμεθανών, πού ονομάζονται μετανάστες, και πού θα στερεώνονται σταδιακώς με την ελληνικήν ιθαγένεια, πού θα τούς χορηγεί ευχαρίστως το Κράτος, δηλαδή η άθεη κυβέρνηση.

Οι δε Έλληνες βαθμιαίως θα γίνουν μειονότης, έως ότου θα μείνουν ελάχιστοι χριστιανοί ως ... δείγμα. Μη απορείς, πάτερ Θ., έσπευσαν να εξηγήσουν, αυτήν την τραγωδία του λαού μας. Πολλοί θα αποδεχθούν τον μουσουλμανισμόν αβιάστως. Άλλοι, με κάποιαν βίαν ποικίλης μορφής. Και άλλοι «χριστιανοί» θα μεταναστεύσουν σε χριστιανικές χώρες, μη δυνάμενοι να συμβιώσουν με τους βαρβάρους αυτούς, πού τους χρησιμοποιεί ο Θεός ως μέσον παιδαγωγίας, όπως ανά τους αιώνες ενεργούσε στους Ισραηλίτες και στους χριστιανούς, πού δεν μετανοούσαν για τις αμαρτίες τους. Παράδειγμα ο Κατακλυσμός, τα Σόδομα, ο Ελληνισμός της Ανατολής, το Βυζάντιον...

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Χαμός στην αλβανική βουλή: Στελέχη της αντιπολίτευσης πέταξαν αυγά στον πρωθυπουργό Ράμα

Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, πέταξαν αυγά στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και των μελών της κυβέρνησης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής...

Η αντιπολίτευση ζητάει την άμεση έγκριση του νόμου περί «αποποινικοποίησης της πολιτικής», που θα καθιστά αδύνατον σε άτομα με σκοτεινό παρελθόν να εισχωρούν στην πολιτική ζωή και σε σημαντικές κρατικές θέσεις και υπηρεσίες.

Αφορμή της αντίδρασης αυτής έγινε η επιστροφή στην αίθουσα της Βουλής του Αρμάντο Πρένγκα, βουλευτή του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί έρευνα από την εισαγγελία για ένοπλη απειλή κατά τη ζωής, παράνομη οπλοκατοχή κλπ.

Ο Πρένγκα βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, όμως μετά από απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, τα μέτρα περιορισμού ανακλήθηκαν και ο Πρένγκα έως την τελική απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα κάθε Δευτέρα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι έχει γεμίσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα με εγκληματίες και ανθρώπους με σκοτεινό παρελθόν.

Μέχρι στιγμής 3 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα, για το λόγο αυτό.

Λίγους μήνες πριν, εννέα μέλη του Κοινοβουλίου - σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ - συμπεριλήφθηκαν στην «μαύρη λίστα» των Ηνωμένων Πολιτειών ως συνδεδεμένοι με το έγκλημα. Μια ημέρα μετά την είδηση αυτή, η πρεσβεία των ΗΠΑ ακύρωσε μια συνάντηση της ομάδας Φιλίας Αλβανίας- ΗΠΑ, επειδή σε αυτήν συμμετείχαν μερικοί από τους βουλευτές αυτούς.
πηγη tromaktiko

Προαγωγή του διοικητή τροχαίας ΘΗΒΑΣ

Προαγωγή του διοικητή τροχαίας  ΘΗΒΑΣ που απαριθμεί 6 πλεον χρόνια στHν θεση του Kανιαρη Παναγιώτη σε αστυνομικό υποδιευθυντή του ευχόμαστε συγχαρητήρια σε ανώτερα καλή δύναμη πάντα με λιγότερο αίμα στους δρόμους
πηγη e-sterea.gr

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ  ΤΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  Κος ΑΓΝΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΘΗΒΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Κο ΧΑΡΑΤΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΤΑΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΘΗΒΑΣ Κο ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ Κο ΠΑΠΑΡΓΥΡΗ.
ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κος ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ Κος ΚΑΒΒΑΘΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. ΤΑΣΙΟΥΛΗ

Έφυγαν με τα πόδια από τα Τρίκαλα για την Ειδομένη

 πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πορεία Προσφύγων και Μεταναστών από τα Τρίκαλα προς την Ειδομένη...


Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr λίγο μετά τις 7 σήμερα το απόγευμα, περίπου 30 άτομα που ήταν «εγκλωβισμένα» στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας, ξεκίνησαν με τα …πόδια για να φτάσουν στα …Σκόπια.

Περιπολικό της Αστυνομίας τους ακολουθεί  σε μια πορεία άκρως επικίνδυνη επί Εθνικής οδού και μέσα στο σκοτάδι και μέχρι στιγμής οι …πεζοπόροι έχουν φτάσει στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος της Βασιλικής…

Όσο για τους υπόλοιπους Πρόσφυγες και Μετανάστες θα διανυκτερεύσουν και για 2η βραδιά στο Κλειστό Γυμναστήριο υπό Αστυνομική φύλαξη…

Κώστας Μπακογιάννης/ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/ Αύριο στο Γραφείο Περιφερειάρχη Σύσκεψη για τη διέλευση των προσφύγων


Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη,
θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 16.00,
στα γραφεία της Περιφέρειας, στη Λαμία (Υψηλάντη 1)
σύσκεψη για τον συντονισμό των φορέων
αναφορικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος
της διέλευσης των προσφύγων από τη Στερεά Ελλάδα.

Η μητέρα του Κωστή Πολύζου εμπλέκεται και στο θάνατο του συζύγου της;

Η οικογένεια ζητά εκ νέου διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες...
ο βιολογικός πατέρας του Κωστή Πολύζου χάθηκε από τη ζωή μετά από καρδιακό επεισόδιο πριν 19 χρόνια - Το νιόπαντρο τότε ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στη σχέση του

Ευθύνες στην μητέρα του Κωστή Πολύζου ακόμη και για το θάνατο του συζύγου της καταλογίζουν μάρτυρες και συγγενείς από το χωριό της Κοζάνης.


«Δεν την ήθελε από την αρχή το περιβάλλον του συζύγου, θεωρούσαν ότι δεν του ταίριαζε», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Τελλιος και προαναγγείλει νέες μηνύσεις την επόμενη εβδομάδα για τις μυστηριώδεις συνθήκες του θανάτου του βιολογικού πατέρα του Κωστή Πολύζου.

Με αφορμή όλων αυτών,  ανοίγει νέος φάκελος στην υπόθεση δολοφονίας του Κωστή Πολύζου, αφού τώρα η οικογένεια ζητά εκ νέου διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ο βιολογικός πατέρας του Κωστή Πολύζου χάθηκε από τη ζωή μετά από καρδιακό επεισόδιο πριν 19 χρόνια.

Και μπορεί ο δικηγόρος κ. Τελλιος να μη δείχνει τον ύποπτο για το μυστηριώδη χαμό του πατέρα του Κώστα, όμως, σύμφωνα με όσα στοιχεία έχει ήδη συγκεντρώσει, φαίνεται να υπάρχουν μαρτυρίες που «καίνε» την μητέρα του Κωστή Πολύζου. Ο κ. Θανάσης Τελλιος ο δικηγόρος της οικογένειας αρκείται να πει λακωνικά πως υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες το νιόπαντρο τότε ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στη σχέση του και πως οι συγγενείς του νεκρού άντρα τον ωθούσαν στο να πάρει διαζύγιο. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις και για την πτυχή αυτής της υπόθεσης.

Το χρονικό της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου


Ήταν 18 Φεβρουαρίου 2011 όταν ο 23χρονος φοιτητής Κωστής Πολύζος εξαφανίζεται. Τα ερωτήματα για το τι του έχει συμβεί μένουν αναπάντητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γύρω στις 11:30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου Σπύρου, που βρίσκεται απέναντι από το δικό του. Ήταν εκεί περίπου για 3,5 ώρες. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι. Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 12χρονος τότε ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.Στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 σε αγροτική έκταση που ανήκει στην οικογένεια του πατριού του, εντοπίζεται το πτώμα του από κυνηγό. Η δολοφονία του νεαρού πήρε δημοσιότητα, κυρίως λόγω των συνεχώς ερευνών και εκπομπών της Αγγελικής Νικολούλη. Toν περασμένο Ιανουάριο ασκήθηκε δίωξη στην μητέρα και τον πάτριο του που κατηγορούνται πως τον δολοφόνησαν για λόγους οικονομικού συμφέροντος.