Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Μενίδι: Σπείρα έβαλε στο μάτι αυτοκίνητα Smart

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 12-5-2016 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο άνδρες ηλικίας 26 και 34 ετών για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του Ν. περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έχοντας διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Τα κλεμμένα αυτοκίνητα στη συνέχεια διέθεταν αυτούσια ή τμηματικά ως εξαρτήματα σε άλλα άτομα αποκομίζοντας έτσι μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Κατά βάση επιδίδονταν σε κλοπές οχημάτων συγκεκριμένου τύπου για τα οποία υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Σε πολλές περιπτώσεις τα κλεμμένα οχήματα προορίζονταν να αντικαταστήσουν άλλα ιδίου τύπου, που είχαν υποστεί βλάβη και η επισκευή τους ήταν ασύμφορη. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου, ώστε αυτά να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Για να θέσουν τα οχήματα σε κίνηση χρησιμοποιούσαν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με κατάλληλο λογισμικό, παρακάμπτοντας έτσι τα ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησης (immobilizer) των οχημάτων.
Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες αφού πρώτα εντόπιζαν σταθμευμένα τα οχήματα που τους ενδιέφεραν, τα έκλεβαν και τα οδηγούσαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας όπου και τα στάθμευαν σε επιλεγμένα σημεία για χρονικό διάστημα δύο τριών ημερών φοβούμενοι το ενδεχόμενο του εντοπισμού τους, σε περίπτωση που διέθεταν δορυφορικό σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS). 
Μετά την παρέλευση του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, μετέβαιναν στο σημείο που το είχαν αφήσει, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προστασίας, χρησιμοποιώντας και άλλο αυτοκίνητο ως «συνοδευτικό» σε όλη την διαδρομή μέχρι την αποθήκη – συνεργείο που θα προέβαιναν στις εργασίες παραποίησής του. Το «συνοδευτικό» όχημα κινείτο ακριβώς πίσω από το κλεμμένο, ώστε να μην είναι ορατή η πινακίδα κυκλοφορίας από τυχόν κινούμενο αστυνομικό όχημα.
Σε ένα σημείο της διαδρομής, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, στάθμευαν για λίγο το κλεμμένο όχημα και αντικαθιστούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του, με άλλες. Στη συνέχεια οδηγούσαν τα οχήματα σε αποθήκες της Δυτικής Αττικής, όπου άγνωστοι συνεργοί τους τα παραποιούσαν, σε ειδικούς χώρους που διέθεταν για αυτό το σκοπό, τα λεγόμενα «διαλυτήρια». Με τον τρόπο αυτό, γινόταν δυνατή η νομιμοφανής κυκλοφορία των κλεμμένων οχημάτων ξανά στην αγορά. Επίσης αρκετές φορές αποσυναρμολογούσαν τα οχήματα τμηματικά ως εξαρτήματα, τα οποία διέθεταν και αυτά στην αγορά. 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκη και οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : 
-έξι (6) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
-πλήθος εξαρτημάτων 
-πλήθος εργαλείων 
-το χρηματικό ποσό των -3.480 – ευρώ 
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τριάντα οκτώ 38 περιπτώσεις.

120 χρόνια Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Η πιο όμορφη διαδρομή της Ευρώπης είναι στην Αχαΐα

Γράφει ο Νίκος Καραγιάννης
Όταν ξεκίνησε το "τρενάκι" για τη διαδρομή Διακοπτό-Καλάβρυτα, υπήρχε ένας ενθουσιασμός για το γεγονός, πιο πολύ όμως...
επικρατούσε η ψυχολογία της "παρέας".

Ωστόσο αν κάνεις για πρώτη φορά τη διαδρομή, όπως εγώ, (παρότι έχω πάει πολλές φορές οδικώς στα Καλάβρυτα), κανένας δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το μεγαλείο της διαδρομής.

Το φαράγγι του Βουραϊκού, η ανεύ ορίων ομορφιάς της ανοιξιάτικης φύσης αλλά και η διαδρομή σε μία συνεχή ανάβαση, σε κάνουν να μετανιώνεις που δεν έκανες αυτό το ταξίδι στο παρελθόν και ταυτόχρονα πριν ακόμα τελειώσει η διαδρομή, δίνεις υπόσχεση ότι θα έρθεις το συντομότερο δυνατό και θα το ξανακάνεις.

Η δημοσιογραφική αποστολή που ξεκίνησε από την Αθήνα, έφτασε στο Διακοπτό με προορισμό τα Καλάβρυτα για να γιορτάσει τα 120 χρόνια συνεχούς (σχεδόν) λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου. Τελικά η αποστολή αυτή κατέληξε σε μία συνεχόμενη γιορτή, με 2 περιοχές όπως είπαν οι Δήμαρχοι τους "σχεδόν αδελφοποιημένες" που είχαν την τύχη να ενωθούν με ένα μέσο που στην Ελλάδα του 2016 αποτελεί σχεδόν κάτι ξεχασμένο.

Άνοιξε τις πύλες του το 1896 και έκτοτε είναι ένα μοναδικό μέσο μεταφοράς που δεν θα το βρεις πουθενά στον κόσμο.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του το κάνουν την ισχυρότερη τουριστική ατραξιόν της περιοχής, όμως στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τις ανάγκες σύνδεσης της ορεινής περιοχής των Καλαβρύτων και των γύρων χωριών με το παραλιακό μέτωπο της Αιγιαλείας και του μεγάλου αστικού κέντρου της Πάτρας.

Η διαδρομή κρατά περίπου 1 ώρα και κάνει 3 στάσεις. Στην τρίτη, στη Ζαχλωρού, αποτελεί εμπειριά να κατέβεις, να πιεις ένα καφέ, ή να φας κάτι νιώθωντας ότι είσαι στο πουθενά, σε ένα μαγικό απόκοσμο σημείο.

Στον τερματικό σταθμό των Καλαβρύτων, κατεβαίνοντας είσαι στο κέντρο της πόλης. Το Μουσείο του Καλαβρυτικού Ολοκαυτώματος (είναι μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε), ο πεζόδρομος της πόλης και η ανηφορική κεντρική οδός των Καλαβρύτων αποζημιώνουν τον επισκέπτη.

Σίγουρα οι περισσότεροι εξ ημών δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τον Οδοντωτό, καθώς υπάρχουν τα ι.χ. Όμως αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσετε το Διακοπτό και τα Καλαβρυτα, ντυμένα στα Ανοιξιάτικα (και προσεχώς στα καλοκαιρινά) χρώματα, χωρίς το άγχος του δρομου και να κάνετε αυτό το ταξίδι-εμπειρία της 1 ώρας.

Στα 120 χρόνια λειτουργίας ο Οδοντωτός συμμετείχε στην νεώτερη ιστορία του τόπου. Αρχικά υπήρξε ο μοναδικός συνδετήριος κρίκος των Καλαβρύτων και του ορεινού όγκου του Χέλμου με την Αιγιαλεία μιας και δρόμος τότε δεν υπήρχε.

Στην περίοδο του Β` παγκόσμιου πολέμου αποτέλεσε μέσο τόσο για του Γερμανούς, όσο και για τους αντάρτες της περιοχής ενώ 2 φορές σώθηκε από την καταστροφή, ως εκ θαύματος, μπορεί κάποιος να πει.

Τις πρώτες δεκαετίες λειτουργούσε ατμάμαξα και ο εκγυχρονισμός της ντιζελομηχανής ήρθε πολύ πιο μετά. Σήμερα τα τρένα είναι σύγχρονα, ελβετικής κατασκευής και κινούνται με άνεση στα "δόντια" των γραμμών, όπου σε κάποια σημεία υπάρχει η εντυπωσιακή κλίση του 18,5% (για περίπου 3χλμ).

Η λειτουργία του διεκόπη μόλις για ένα χρόνο μεταξύ του 2003-2004 για να ανακαινιστεί και έκτοτε συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, μεταφέροντας επιβάτες και τουρίστες, ανθρώπους και αγαθά, κάνοντας το καθήκον του όπως το ονειρεύτηκε η Ελληνική Εθνοσυνέλευση τη δεκαετία του 1880, επί εποχής Χαρίλαου Τρικούπη, του πατέρα του Ελληνικού Σιδηρόδρομου.

Πηγή

Αχαΐα: Περιοδεύουσα αστυνόμευση - Τη Δευτέρα η παρουσίαση των νέων κινητών μονάδων

Ραντεβού με τις κινητές μονάδες της Αστυνομίας θα δίνουν από τη Δευτέρα οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών της Αχαΐας, καθώς... από τότε τίθεται σε εφαρμογή ο θεσμός των κινητών αστυνομικών μονάδων. Επί της ουσίας, πρόκειται για βανάκια ειδικού τύπου που έχει προμηθευτεί η ΕΛΑΣ και σε προκαθορισμένη ώρα και ημέρα θα βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές για να συγκεντρώνουν τις παρατηρήσεις και τα παράπονα των κατοίκων.

Φτάνει αυτό το σύστημα για να απαντήσει στο πρόβλημα;

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό η ΕΛΑΣ προσπαθεί να καλύψει το κενό ασφαλείας και τις ελλείψεις στην αστυνόμευση, αν και εκφράζεται έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην πράξη, όπως γράφει ο Γιώργος Ηλιόπουλος στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".

Και αυτό γιατί είναι διαφορετική η μόνιμη φυσική παρουσία ενός αστυνομικού, έστω και σε ένα απομακρυσμένο τμήμα, από τις «μηνύσεις με ραντεβού», όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. Πάντως τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, από κατοίκους περιοχών με σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας. Στο πνεύμα του «κάτι είναι κι αυτό»...

Την Δευτέρα στις 11 το πρωί, στο πρώην συνεδριακό κέντρο του ΟΛΠΑ, θα γίνει η παρουσίαση των νέων κινητών μονάδων από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Φώτη Τσόλκα και την υπόλοιπη ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Έτσι γίνεται το ξέπλυμα χρήματος μέσω ναυτιλιακών εταιρειών (Μέρος Β')

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Newsbomb.gr σπάει την ομερτά των κυκλωμάτων που «καθαρίζουν» δισεκατομμύρια από εμπόριο όπλων, καυσίμων, ναρκωτικών, λευκής σαρκός, λαθρεμπόριο καπνού και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων - Στο Δεύτερο Μέρος της έρευνας, σας αποκαλύπτουμε όλους τους υπόλοιπους τρόπους και τις μαφιόζικες πρακτικές των χαρτογιακάδων που καταφέρνουν να νομιμοποιούν χρήματα από εγκληματικές δραστηριότητες και ταυτόχρονα να χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στην κοινωνική διαστρωμάτωση της ελληνικής κοινωνίας. 
Στο πρώτο μέρος του ρεπορτάζ σας παρουσιάσαμε 5 βασικούς τρόπους με τους οποίους οι έχοντες «μαύρο χρήμα» καταφέρνουν να το νομιμοποιούν μέσω πολυδαίδαλων διαδρομών.
Πώς καταφέρνουν όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι να διατηρούν δεκάδες βίλες, να κυκλοφορούν με υπερπολυτελή αυτοκίνητα, να μετακινούνται καθημερινώς με κότερα και ελικόπτερα και οι φορολογικές τους δηλώσεις να είναι λιγότερες και από αυτές των μισθωτών.

Δείτε εδώ αναλυτικά το Α' Μέρος της έρευνας 
Η βιομηχανία πλυντηρίων χρήματος χρησιμοποιεί μεσάζοντες οι οποίοι μεσολαβούν για τις αγορές ακινήτων, μετοχών αλλά και σκαφών. Με τον τρόπο αυτό τα χρήματα «καθαρίζουν» και οι εφοπλιστικές ή χρηματιστηριακές εταιρείες που συμμετέχουν στο κόλπο, λαμβάνουν τις αντίστοιχες μίζες.
Μιλάμε βεβαίως για τεράστια ποσά φοροδιαφυγής, αφού τα χρήματα διακινούνται μακριά από τις κρατικές υπηρεσίες και δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο.
Οι τρόποι ξεπλύματος που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι στην αγορά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο νοσηρής φαντασίας αφού γίνονται ακόμη και μέσω εικονικών ασφαλιστικών συμβολαίων, αλλά και μέσω «μαϊμού πειρατειών» από συγκεκριμένους πλοιοκτήτες, υπεράνω κάθε υποψίας...
Ναι καλά διαβάσατε, μέσω «μαϊμου πειρατειών».
Για άλλη μια φορά το Newsbomb.gr ρωτά ευθέως τους κυβερνητικούς εταίρους, κύριους Τσίπρα και Καμμένο:
- Για όλες αυτές τις υπόγειες διαδρομές και τις μεθόδους που παραπέμπουν σε... μαφία, δεν γνωρίζουν τίποτα;
- Γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ελληνικού κράτους δεν έχουν μέχρι σήμερα εξετάσει όλες αυτές τις διαδρομές και τους κλάδους που εμπλέκονται;
- Πώς διαπλέκεται η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία με τη βιομηχανία ξεπλύματος;
- Τι έχουν απογίνει οι δεκάδες λίστες που είχαν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς και η περίφημη Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος;
- Αυτή η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες τι έχει απογίνει; Έχει να επιδείξει κάποιο έργο; Διότι η σελίδα της έχει να ανανεωθεί από το 2014!!!
Αυτό κι αν είναι είδηση. Η τελευταία ανακοίνωση της Αρχής που θα καταπολεμούσε το ξέπλυμα χρήματος είναι παροπλισμένη από το 2014. Έτσι βεβαίως εξηγούνται πολλά.
Μπείτε στη σελίδα να το διαπιστώσετε ΕΔΩ
Δείτε λοιπόν αναλυτικά τη συνέχεια, το Β΄Μέρος της έρευνας: 
6. Ακύρωση επιχειρηματικής συναλλαγής
Ο Α κάνει παράνομες δραστηριότητες με τον Β. Ο Β πρέπει να εισπράξει μαύρα χρήματα.
Συντάσσεται συμβόλαιο αγοράς της εταιρίας του Β από τον Α.
Ο Α καταβάλει τίμημα ύψους 5.000.000 ευρώ βάσει συμβολαιογραφικής πράξης. Στο συμβόλαιο υπάρχει ρήτρα υπαναχώρησης ύψους 1.000.000 ευρώ.
Έτσι, ενώ συμφωνείται η συνεργασία των δυο εταιριών, στην πορεία ο Α υπαναχωρεί προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες. Ο Β επιστρέφει στον Α το ποσό των 4.000.000 ευρώ, λόγω της ρήτρας υπαναχώρησης.
Έτσι, μ' αυτόν τον τρόπο ο Β έχει εισπράξει νόμιμα 1.000.000 ευρώ.
7. Εικονικές συναλλαγές
Ο Α έχει μαύρο χρήμα. Ο Α μεταφέρει 1.000.000 ευρώ στον Β ως προκαταβολή για την υποτιθέμενη αγορά ενός σκάφους.
Ο Β μεταβιβάζει τα χρήματα σε λογαριασμό της εταιρίας του με την αιτιολογία ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει ΑΜΚ, στην οποία θα μετέχει.
Η εταιρία με την πρόφαση ότι θα αγοράσει εξοπλισμό από την εταιρία του Α, της στέλνει 1.000.000 ευρώ. Οι αγοραπωλησίες για τις οποίες δόθηκαν προκαταβολές καθώς και η ΑΜΚ δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.
Η εταιρία μοιράζει μέρισμα 1.000.000 ευρώ στον Α. Αποτέλεσμα ο Α έχει νομιμοποιήσει 1.000.000 ευρώ ως μέρισμα από τα κέρδη της εταιρίας του.
8. Καζίνο
Στο καζίνο μετατρέπονται τα μετρητά σε μάρκες. Ο Α περνάει την ώρα του στο καζίνο χωρίς να παίξει ή παίζοντας μικροποσά για να μην κινήσει υποψίες.
Ακόμη μπορεί μαζί με τον Β να καθίσουν σε τραπέζι ρουλέτας και να ποντάρουν ταυτόχρονα σε μαύρο και κόκκινο ή μικρά – μεγάλα, έτσι ώστε να έχουν μεγάλες πιθανότητες να μην χάσουν (υπάρχει το 0).
Στο τέλος ενώνουν τις μάρκες και ζητούν να ρευστοποιήσουν τις μάρκες λαμβάνοντας επιταγή, για να μπορούν να αποδείξουν την προέλευση των χρημάτων.
Υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς μαρκών, με την καταβολή ποσοστού. Το ίδιο ισχύει και με τα κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών.
9. Ποδοσφαιρική ομάδα
Ο Α έχει μαύρο χρήμα. Αγοράζει μια ποδοσφαιρική ομάδα 1.000.000 ευρώ.
Κατασκευάζει το γήπεδο μέσω δικών του εταιριών οι οποίες υπερτιμολογούν τις υπηρεσίες τους. Έτσι, βάζει 10.000.000 ευρώ στην ομάδα, από τα οποία τα 9.000.000 της κατασκευής του γηπέδου καταλήγουν στις δικές του εταιρίες.
Στην πραγματικότητα το γήπεδο κοστίζει 5.000.000 ευρώ. Άρα, Στην πραγματικότητα η ομάδα με το νέο γήπεδο αξίζει 6.000.000 ευρώ.
Στα χαρτιά όμως αξίζει 11.000.000 ευρώ. Στην συνέχεια πουλά την ομάδα 6.000.000 ευρώ, φαινομενικά με απώλειες στην πραγματικότητα στην αξία του.
Το αποτέλεσμα είναι έχοντας επενδύσει 6.000.000 ευρώ, τα οποία πήρε πίσω, εμφανίζεται να μπορεί να δικαιολογήσει 16.000.000 ευρώ, 6 από την πώληση της ομάδας και 10 από τα έσοδα των κατασκευαστικών. Αφαιρώντας τα 6 που τζιράρισε, μένουν 10 εκατομμύρια διαθέσιμα για ξέπλυμα.
10. Άυλες υπηρεσίες
Ο Α έχει μαύρο χρήμα στο εξωτερικό.
Συστήνει εταιρία Χ παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και μελετών στην Ελλάδα.
Στο εξωτερικό συστήνει εταιρία Ψ με μετοχικό κεφάλαιο τα μαύρα. Ο Β είναι ενδιάμεσος.
Συστήνει εταιρία Ζ.
Η Ζ συνάπτει σύμβαση συνεργασίας με την Ψ για να παρέχει υπηρεσίες μελετών (αύλες υπηρεσίες).
Η Ψ μεταβιβάζει τα χρήματα για τις υπηρεσίες στην Ζ. Η Ζ συνάπτει σύμβαση με την Χ για την παροχή υπηρεσιών προβολής (άυλες υπηρεσίες).
Η Ζ μεταβιβάζει τα χρήματα στην Χ και έτσι μετά από την απόδοση φόρου μένει το υπόλοιπο (μαύρο) χρήμα στην εταιρία Χ ως νόμιμο.
Η εταιρία με τα κέρδη αποδίδει μέρισμα στον μέτοχο με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης Α να διαθέτει πλέον νόμιμα χρήματα.
11. Πειρατεία
Πλοιοκτήτης Α έχει μαύρο χρήμα. Συνάπτει ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το πλοίο.
Η πρώτη εξάμηνη δόση είναι ύψους 1.000.000 ευρώ. Το πλοίο εικονικά “πέφτει” θύμα πειρατείας.
Οι υποτιθέμενοι πειρατές ζητούν λύτρα 10.000.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό εμβάζει ο πλοιοκτήτης, από εξωχώρια εταιρία η οποία έχει τα μαύρα χρήματα, στην ασφαλιστική εταιρία προκειμένου αυτή να κανονίσει τις πληρωμές και να απελευθερώσει το πλοίο. Το πλοίο απελευθερώνεται, χωρίς να πληρωθούν χρήματα στους πειρατές αφού είναι εικονική.
Αν για μεγαλύτερη αληθοφάνεια έχει πραγματοποιηθεί “τύποις” πειρατεία, λαμβάνουν κι ένα μικρό ποσό οι πειρατές για τις υπηρεσίες τους.

Στην συνέχεια, η ασφαλιστική εταιρία πληρώνει αποζημίωση στην πλοιοκτήτρια εταιρία ύψους 10.000.000 ευρώ ως αποζημίωση. Η πλοιοκτήτρια εταιρία τερματίζει τη συνεργασία της με την ασφαλιστική.
Το αποτέλεσμα είναι ο πλοιοκτήτης με κόστος 1.000.000 ευρώ να νομιμοποιήσει τα υπόλοιπα 9.000.0000, ως αποζημίωση από πειρατεία.
Από τις παραπάνω μεθόδους γίνεται πλέον ξεκάθαρο πώς ακριβώς έχει στηθεί η βιομηχανία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της διαπλοκής και πώς οι δήθεν μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβοι καταφέρνουν να διασφαλίζουν αστρονομικά εκατομμύρια χωρίς να δίνουν στο ελληνικό κράτος ούτε ένα ευρώ φόρο.
Την ώρα που λαμβάνουν χώρα τα παραπάνω, η αριστερή κυβέρνηση, λόγω ανικανότητας ή λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης απευθύνεται στα συνήθη φορολογικά υποζύγια και ζητά από μισθωτούς και συνταξιούχους χρήματα που δεν υπάρχουν και εισοδήματα που δεν είχαν ποτέ τους.
Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό το θέατρο του παραλόγου δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.
Το Newsbomb.gr θα συνεχίσει την έρευνα και θα επανέλθει αν χρειαστεί με ονόματα και διευθύνσεις, μέχρι η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει να κάνει πράξη τις εξαγγελίες περί πάταξης της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Είναι γνωστό ότι η σιωπή, είναι συναίνεση...Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Έτσι ξεπλένουν το... μαύρο χρήμα μέσω ναυτιλιακών εταιρειών! (Α' Μέρος)

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει τις σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος - Πώς και ποιοι ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω εφοπλιστικών εταιρειών και άλλων μεθόδων που δήθεν δεν γνωρίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών - Σπάει η ομερτά των κυκλωμάτων που «καθαρίζουν» δισεκατομμύρια από εμπόριο όπλων, καυσίμων, ναρκωτικών, λευκής σαρκός, λαθρεμπόριο καπνού και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων - Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για την ελληνική κυβέρνηση που δήθεν δεν μπορεί να ακολουθήσει τις διαδρομές του μαύρου χρήματος. 
Επειδή η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει το ψέμα... επιστήμη και επειδή οι δεσμεύσεις της περί πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής δεν ήταν τίποτε άλλο παρά «λόγια του αέρα», η δημοσιογραφική έρευνα του Newsbomb.gr έρχεται να ξεσκεπάσει τις βρώμικες διαδρομές του μαύρου χρήματος σε μια έρευνα που θα συζητηθεί.
Στην πορεία της έρευνας διαπιστώσαμε ότι αυτοί που μιλούν για όλα αυτά τα θέματα δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα, ενώ αντίθετα όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί αυτή η «βιομηχανία» κρατούν τα στόματά τους ερμητικά κλειστά. 
Παρόλα αυτά καταφέραμε και διεισδύσαμε στο «κύκλωμα» και μιλήσαμε με τους «ανθρώπους - κλειδιά» που κάνουν ως μεσάζοντες αυτές ακριβώς τις δουλειές και αυτά τα deals για λογαριασμό τρίτων.
Μετά από αυτό το ρεπορτάζ το Α' Μέρος του οποίου δημοσιεύουμε σήμερα, αποκαλύπτεται τόσο η «γύμνια» του κυβερνητικού συνασπισμού των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. , όσο και η ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιον ότι κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, αφού για πρώτη φορά ελληνικό μέσο ενημέρωσης βάζει τόσο κοντά το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. 
Βλέπετε στην Ελλάδα κανείς δεν τολμούσε ποτέ να αποκαλύψει ούτε καν μέρος της αλήθειας για τέτοιες διαδρομές, αφού ακόμα και τα ΜΜΕ, σε ένα μεγάλο μέρος τους αποτελούσαν κομμάτι αυτής της «σάπιας» αλυσίδας. 
Δείτε λοιπόν με αναλυτικά παραδείγματα και με γραφικά μέσω ποιων εταιρειών καταφέρνουν οι μεγαλοπαράγοντες της διαπλοκής να εμφανίζουν νόμιμα εκατομμύρια που επί της ουσίας προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.
Ας διαβάσουν προσεκτικά στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου και της Καραγιώργη Σερβίας (υπουργείο Οικονομικών) πώς γίνεται το «μεγάλο κόλπο» και ας πράξουν επιτέλους τα δέοντα.
Δείτε προσεκτικά πώς οι αποκαλούμενοι «πετυχημένοι» επιχειρηματίες ή εφοπλιστές ή κατασκευαστές ή μεγαλοεργολάβοι (αρκετοί εκ των οποίων είναι συνομιλητές της σημερινής κυβέρνησης) καταφέρνουν να διάγουν υπερπολυτελή βίο και ταυτόχρονα να μην πληρώνουν... δεκάρα τσακιστή στο ελληνικό δημόσιο. 
Οι αποκαλύψεις που φέρνει σήμερα το Newsbomb.gr στη δημοσιότητα αποδεικνύουν πώς καταφέρνουν όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι να διατηρούν δεκάδες βίλες, να κυκλοφορούν με υπερπολυτελή αυτοκίνητα, να μετακινούνται καθημερινώς με κότερα και ελικόπτερα και οι φορολογικές τους δηλώσεις να είναι λιγότερες και από αυτές των μισθωτών.
Επιτέλους η ομερτά σπάει.
Το Newsbomb.gr απευθύνθηκε στους μεσάζοντες που τακτοποιούν αυτές ακριβώς τις «δουλειές» και σας αποκαλύπτει τον οδικό χάρτη των «πλυντηρίων».
Η απάτη και η διαφθορά στον χρηματοοικονομικό τομέα εξελίσσεται διαρκώς βρίσκοντας νέα «κανάλια - πλυντήρια» για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Έτσι για παράδειγμα, οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εμφανίσουν τα χρήματά τους «καθαρά» εφευρίσκουν διαφόρους τρόπους μεταξύ των οποίων τις αγορές ακινήτων και σκαφών από «πρόθυμες» ναυτιλιακές εταιρείες που εξασφαλίζουν βεβαίως τη μίζα τους...
Offshore εταιρείες, δικηγορικά γραφεία, μεσάζοντες χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, εικονικά τιμολόγια, fake αγορές σκαφών, συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια εφοπλιστικών ή ακόμα και ποδοσφαιρικών εταιρειών είναι μερικές μόνο από τις πρακτικές που χρησιμοποιεί το «σύστημα» για να ικανοποιήσει τους αγαπημένους πελάτες με τα μεγάλα «πακέτα».
Εδώ που φτάσαμε όμως, άλλη δικαιολογία δεν υπάρχει. Ή θα κάνουν τη δουλειά τους αυτοί που πρέπει ή θα τους διαπομπεύσουμε δημοσίως!!!
Η αδικία της οριζόντιας φορολογίας και της αφαίμαξης σε μισθωτούς και συνταξιούχους δεν μπορεί να συνεχιστεί όταν άπαντες γνωρίζουν ότι στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος!!!
Δείτε λοιπόν ένα προς ένα όλα τα βήματα του... χρηματοοικονομικού υποκόσμου που λειτουργεί με μεθόδους που θα ζήλευε η Σικελική μαφία, «ζαλίζοντας» το χρήμα μέσω συνεχών συναλλαγών και μετακινήσεων:
1. Αγορά ακινήτου
Ο Α κατέχει ακίνητο ύψους 1.000.000 ευρώ.
Ο Β ενδιάμεσος. Ο Γ έχει 2.500.000 ευρώ μαύρο χρήμα στο εξωτερικό σε εξωχώρια εταιρεία.
Ο Γ δανείζει εικονικά τον Β 1.000.000 ευρώ με το οποίο αγοράζει το ακίνητο
Ο Β πουλάει εικονικά το ακίνητο στον Γ για 1.500.000 ευρώ εκτός τράπεζας, χωρίς στην πραγματικότητα ο Γ να δώσει χρήματα.
Ο Β επιστρέφει το δάνειο στον Γ (1.000.000 ευρώ) εικονικά εκτός τράπεζας.
Ο Γ πουλά το ακίνητο στην εξωχώρια εταιρεία για 2.500.000 ευρώ. Τα χρήματα μεταφέρονται μέσω τράπεζας και πλέον είναι νόμιμα.
Αποτέλεσμα: Ο Γ διαθέτει μέσω της εξωχώριας εταιρείας ένα ακίνητο ύψους 1.000.000 ευρώ και στο λογαριασμό του βρίσκονται επιπλέον και 1.500.000 ευρώ νόμιμα χρήματα που προέρχονται από την αγοραπωλησία του ακινήτου.
Στην περίπτωση αυτή εκμεταλλεύονται:
α) την δυνατότητα άτοκου δανεισμού μεταξύ δυο προσώπων (έλλειψη παρακολούθησης του εξωτραπεζικού δανείου. Η επιστροφή δεν γίνεται ουσιαστικά ποτέ)
β) Την δυνατότητα σύναψης συμβολαίου αγοραπωλησίας ακινήτου με την επισήμανση «το τίμημα πώλησης κατεβλήθη πριν από την υπογραφή του συμβολαίου χωρίς την παρουσία του συμβολαιογράφου».
2. Σκάφος αναψυχής
Ο Α διαθέτει σε λογαριασμό του εξωτερικού μαύρο χρήμα.
Συστήνει εξωχώρια εταιρεία με σκοπό την παροχή υπηρεσιών τουρισμού και αναψυχής.
Ο Α ενοικιάζει σε φορολογικό παράδεισο σκάφος αναψυχής με σκοπό την εκμετάλλευση. Τα χρήματα δίνονται από την off-shore.
Το σκάφος το επινοικιάζει σε εταιρεία με πραγματικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών, έτσι ώστε να μην έχει απώλειες. Το σκάφος βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό νησί μακριά από τον έλεγχο των ελληνικών φορολογικών αρχών.
Ο Α εκτός από τα χρήματα που λαμβάνει από την επινοικίαση, κόβει εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών προς την offshore που ελέγχει.
Έτσι ο Α φαίνεται μέσω μια νόμιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας και με την χρήση να νομιμοποιεί έσοδα από παράνομες δραστηριότητες.
Σημεία εκμετάλλευσης:
α) Το γεγονός ότι όντας πραγματικός δικαιούχος της offshore μπορεί να πληρώσει την μίσθωση του σκάφους από την offshore.
β) Οι υπηρεσίες παρέχονται έξω από την δικαιοδοσία των ελληνικών φορολογικών αρχών με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο έλεγχος των εικονικών τιμολογίων.
3. Πώληση χρυσού
Ο Α κατέχει μαύρο χρήμα. Προσεγγίζει διάφορα ενεχυροδανειστήρια από τα οποία λαμβάνει, με την καταβολή ποσοστού, εικονικές αποδείξεις πώλησης τιμαλφών.
Δεδομένου ότι ο Α δεν είχε υποχρέωση δήλωσης τιμαλφών τα οποία όπως μπορεί να ισχυριστεί είχε κληρονομήσει και ότι οι ενεχυροδανειστές μπορούν πολύ εύκολα να δικαιολογήσουν την αγορά των κοσμημάτων ισχυριζόμενοι ότι τα έλιωσαν και πλέον είναι απλά χρυσός.
4. Χρηματιστήριο (fund)
Ο Α κατέχει μαύρο χρήμα. Ο Β είναι ο μεσάζων.
Ο Β δανείζει στον Α 1.000.000 ευρώ. Ο Α επενδύει τα χρήματα στο χρηματιστήριο για λίγες ημέρες.
Στη συνέχεια ρευστοποιεί τις μετοχές λαμβάνοντας σχετική απόδειξη από την χρηματιστηριακή εταιρεία.
Στην συνέχεια επιστρέφει το ποσό του δανείου μαζί με το ποσοστό του μεσάζοντας. Τώρα με την απόδειξη ρευστοποίησης των μετοχών μπορεί να δικαιολογήσει μαύρο χρήμα ύψους 1.000.000 ευρώ.
5. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο
Ο Α κατέχει μαύρο χρήμα σε χώρα του εξωτερικού. Συστήνει offshore εταιρεία με κεφάλαιο τα μαύρα.
Υπογράφει επενδυτικό – συνταξιοδοτικό συμβόλαιο με μια ασφαλιστική εταιρεία του εξωτερικού, για να μην υπάρχουν και πολλές ερωτήσεις.
Δικαιούχος του συμβολαίου είναι ο Α.
Δεδομένου ότι είναι και επενδυτικό πρόγραμμα απαιτεί την αρχική εφάπαξ καταβολή του ποσού προς επένδυση.
Έτσι, καταβάλει 1.000.000 ευρώ στην ασφαλιστική και σε μηνιαία βάση δίνει τις δόσεις που του αναλογούν.
Σε μικρό χρονικό διάστημα (μήνες), το συμβόλαιο ρευστοποιείται με μικρές απώλειες και εισπράττεται από τον Α στην Ελλάδα.
Ο Α διαθέτει πλέον δικαιολογητικά παραστατικά για την ύπαρξη του 1.000.000 ευρώ τα οποία έχει πλέον νομιμοποιήσει.
Από το πρώτο μέρος της έρευνας του Newsbomb.gr γίνεται απολύτως σαφές ποιοι και πώς έχουν στήσει όλη αυτή τη βιομηχανία πλυντηρίων που «ζει και βασιλεύει» στη χώρα μας ακόμα και σε αυτή την πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο.
Ναι έχουν δίκιο ορισμένοι οικονομικοί αναλυτές που υποστηρίζουν ότι υπάρχει ακόμα «λίπος» στην αγορά. Μόνο που το «λίπος» αυτό δεν βρίσκεται ούτε κάτω από στρώματα, ούτε κάτω από προσκεφάλια μικρομεσαίων μισθωτών και συνταξιούχων. 
Το μαύρο χρήμα κυκλοφορεί μέσω των διαδρομών που παρουσιάζει η μεγάλη έρευνα του Newsbomb.gr.
Δεν θα σταματήσουμε εδώ.
Στο δεύτερο μέρος της έρευνας θα σας αποδείξουμε πώς ξεπλένουν το χρήμα μέσω «πειρατειών» και μέσω ποδοσφαιρικών ομάδων. 
Είπαμε όλα στη φόρα και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr 

Ανατριχίλα από την κατάθεση 5χρονου αγοριού για παρενόχληση από αρχιμανδρίτη - "Ο γέροντας με φίλησε στο στόμα κι εγώ τον κλώτσησα"

- Μία "σκοτεινή" υπόθεση φέρνουν στο "φως" της δημοσιότητας τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κομοτηνής
- Αρχιμανδρίτης καταγγέλεται πως μαζί με έναν ακόμη άνδρα παρενόχλησε σεξουαλικά ένα ανήλικο αγόρι, μόλις 5 ετών
- Η κατάθεση του μικρού αγοριού κάνει εξαιρετικά άβολη ακόμη και την ανάγνωσή της
- Αφήνει ακόμη να εννοηθεί πως η μητέρα του δεν τον προστάτεψε
- Δείτε αναλυτικά την ανατριχιαστική κατάθεση του ανήλικου αγοριού
- Ποια είναι η εξέλιξη της υπόθεσης

Το ελληνικό λεξιλόγιο μοιάζει φτωχό για να περιγράψει την συγκεκριμένη υπόθεση. Στο "φως" της δημοσιότητας έχει δοθεί η σοκαριστική κατάθεση ενός πεντάχρονου αγοριού σε Πταισματοδίκη, με την καταγγελία να αφορά σε Αρχιμανδρίτη της Βορείου Ελλάδος.
Ο Αρχιμανδρίτης καταγγέλλεται ότι μαζί με έναν ακόμη άντρα παρενόχλησε σεξουαλικά τον πεντάχρονο μέσα στο μοναστήρι του. Φυσικά το αν η καταγγελία ευσταθεί ή όχι είναι κάτι για το οποίο θα αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως οι διαδικασίες τους τελευταίους 18 μήνες κινούνται με... ρυθμούς χελώνας, και γι’ αυτό το λόγο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των εμπλεκόμενων.
Η καταγγελία δεν έχει γίνει στις δικαστικές Αρχές Κομοτηνής αλλά σε άλλη πόλη της Βορείου Ελλάδος, ωστόσο ο Αρχιμανδρίτης που καταγγέλλεται έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά.
Οι δύο μηνύσεις και η ολιγωρία
Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις: Η πρώτη τον Σεπτέμβριο του 2014 και μία συμπληρωματική τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οι οποίες -άγνωστο για ποιο λόγο και παρά τις σχετικές αιτήσεις- ακόμα δεν έχουν συγχωνευθεί.
Όπως αναφέρει το fonirodopis.gr, αξιοπερίεργο είναι ακόμη το ότι δικηγόροι εμφανίζονται και... ξαφνικά εξαφανίζονται ενώ υψηλόβαθμοι ρασοφόροι και πρώην αεροπαγίτες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την εντιμότητα του καταγγελλόμενου Αρχιμανδρίτη, χωρίς καν να γνωρίζουν την υπόθεση.
Παράλληλα, η διερεύνηση της καταγγελίας εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο, παρά τη σοβαρότητά της.
Το χρονικό της σοκαριστικής υπόθεσης
Τα γεγονότα, σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν οι μάρτυρες, εξελίσσονται ως εξής:
10 Ιουλίου 2014: Η Άννα Σ., αλβανικής καταγωγής, μητέρα τριών παιδιών, παίρνει τα δύο από αυτά, 4,5 και 3 ετών, και με τη συνοδεία ενός φιλικού ζευγαριού κατευθύνεται προς την Ιερά Μονή…, η οποία απέχει περίπου μιάμιση ώρα από το σπίτι της, προκειμένου να συναντήσει τον ηγούμενο αυτής Αρχιμανδρίτη … Η μητέρα επιστρέφει με τα παιδιά στη 01.00 τα ξημερώματα. Την επόμενη ημέρα, η γιαγιά των παιδιών παρατηρεί ότι ο 4χρονος δείχνει πολύ στενοχωρημένος και είναι σιωπηλός.
Όταν η γυναίκα τον ρωτάει τι έχει, εκείνος, όπως ισχυρίζεται η ίδια και ο πατέρας του παιδιού, της απαντά ότι «πήγαν στον γέροντα, ότι δεν πέρασαν καλά και ότι δεν του αρέσουν αυτοί», ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζευγάρι που τους συνόδευσε, λέει ότι ο άνδρας συνέχεια τον έπιανε στα απόκρυφα σημεία του και επειδή δεν ήθελε, τον χτύπησε και τον κλείδωσε στο αμάξι, χωρίς η μητέρα του που ήταν παρούσα να κάνει κάτι.
Κατάθεση 5χρονου: "Η μαμά μου είπε να μην τα πω αυτά σε κανέναν γιατί θα με σκοτώσει στο ξύλο"
14 Ιουλίου 2014: Τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό και ενώ η γιαγιά και ο πατέρας των παιδιών ρωτούν επίμονα τη μητέρα να τους πει τι έχει συμβεί, εκείνη φεύγει για τέσσερις ημέρες από το σπίτι και, όπως ισχυρίζεται ο πατέρας, πηγαίνει στην Αλβανία.
Επιστρέφει στις 18 Ιουλίου και, σύμφωνα με τη σχετική μήνυση, μερικές ημέρες αργότερα και κάτω από την πίεση των συνεχών ερωτήσεων για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 10ης Ιουλίου, η Άννα Σ. του επιτίθεται την ώρα που κοιμάται και τον χτυπά στο πρόσωπο. Αργότερα φεύγει και έκτοτε δεν επιστρέφει ποτέ. Μετά το περιστατικό, ο Νίκος Γ. καταθέτει μήνυση κατά της συζύγου του για εγκατάλειψη τέκνων και συζυγικής στέγης.
26 Ιουλίου 2014: Μερικές ημέρες αργότερα, η Άννα Σ. καταθέτει και εκείνη μήνυση κατά του συζύγου της και ισχυρίζεται ότι εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη γιατί την είχε χτυπήσει. Την ίδια μέρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών, στο οποίο παρίσταται ως βασικός μάρτυρας ο ιδιώτης που καταγγέλλεται από τον 4χρονο για ασέλγεια, βγάζει απόφαση με την οποία διατάζει τη μετοίκιση της μητέρας (η οποία ήδη έχει φύγει από το σπίτι) και των παιδιών, και την παραμονή αυτών στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού (!) που την 10η Ιουλίου τούς είχε συνοδεύσει στο μοναστήρι.
28 Αυγούστου 2014: Το δικαστήριο βγάζει προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού μαζί με τη μητέρα τους. Ο πατέρας ζητεί από το δικαστήριο να εξεταστεί ο 4χρονος, καθώς υποστηρίζει ότι από εκείνη την ημέρα είναι μονίμως σκυθρωπός και δεν θέλει να πλησιάσει τη μητέρα του. Το αίτημά του όμως δεν γίνεται δεκτό, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να μην επιτρέψει στα παιδιά να φύγουν από το πατρικό τους σπίτι.
Για αυτόν τον λόγο τού ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση δικαστικής απόφασης και αρπαγή ανηλίκου. Εκείνος, από τη μεριά του, λέει ότι αρνείται να επιτρέψει στα παιδιά του να μείνουν στο σπίτι του ανθρώπου που ο μεγαλύτερος γιος καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση.
Κατάθεση "γροθιά στο στομάχι"
Τον Σεπτέμβριο του 2014 και ενώ η μητέρα λείπει από το σπίτι περίπου έναν μήνα, τόσο η θεία όσο και η γιαγιά, αλλά και ο πατέρας των παιδιών, υποστηρίζουν ότι ο μεγαλύτερος γιος 4,5 ετών αρχίζει να νιώθει πιο άνετα και να ανοίγεται περισσότερο.
Τα όσα κατέθεσε ο ανήλικος στην Εισαγγελία είναι πραγματικά ανατριχιαστικά: «Το καλοκαίρι που μας πήγανε στον γέροντα, ο γέροντας με φίλησε στο στόμα και εγώ τον κλότσησα και η μαμά με μάλωσε και με χτύπησε. Μετά με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια πρώτα με την Ε. (η σύντροφος του άνδρα που καταγγέλλεται για ασέλγεια) και μετά μόνο μου, και ήρθε ο γέροντας και μου έβγαζε τη γλώσσα και μου έπιανε το πουλάκι και μου βάζε το δάχτυλό του στον ποπό μου και εγώ φώναξα βοήθεια και ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι (ο άνδρας που καταγγέλλεται για ασέλγεια), με κοπάνησε στο κεφάλι και με κλείδωσε στο αμάξι. Μετά από ώρα ήρθε πάλι ο ψηλός με το μουστάκι στο αμάξι και εγώ… και μου έπιανε το πουλάκι και έβγαλε το δικό του πουλί έξω να μου το βάλει στο στόμα και εγώ φώναξα βοήθεια και βγήκα από το αμάξι και κρύφτηκα από κάτω και μετά ήρθε η μαμά με μάλωσε να βγω από το αμάξι και μετά με μάλωσε η μαμά να μην τα πω αυτά σε κανέναν, γιατί θα με σκοτώσουν στο ξύλο».
Φωτό από fonirodopis.gr
 
Η συστατική επιστολή του Αρεοπαγίτη
Ένας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου -ο γιος του οποίου μάλιστα είναι ο νομικός παραστάτης του Αρχιμανδρίτη-, δύο Μητροπολίτες, ένας Αρχιμανδρίτης, ένας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ένας ιεροδιάκονος, ένας διάκονος, ένας ιερομόναχος, μία μοναχή και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός βεβαιώνουν και -κάποιοι εξ αυτών- καταθέτουν ότι οι καταγγελίες κατά του Αρχιμανδρίτη είναι ψευδείς και συκοφαντικές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταπέσουν.
Μάλιστα, ο πρώην Αρεοπαγίτης με συστατική του επιστολή διαβεβαίωνε για το ήθος του Αρχιμανδρίτη, τονίζοντας σε αυτήν ότι ο καταγγελλόμενος ήταν επί πολλά έτη πνευματικός τόσο του ιδίου όσο και των παιδιών του, τον φιλοξενούσε σπίτι του και ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι το μεμπτό.
Σύμφωνα πάντα με το fonirodopis.gr, μετά τις βεβαιώσεις των παραπάνω προσώπων, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο καθώς φαίνεται να «εξαφανίστηκαν» από τον φάκελο της δικογραφίας σημαντικά έγγραφα όπως η παραπάνω φωτογραφία, καθώς και βεβαιώσεις παιδοψυχολόγων.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του πατέρα του ανήλικου ο οποίος προσέφυγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα να δοθεί εκ νέου εντολή προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.
Πηγή: fonirodopis.gr

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                  Αθήνα, 21/5/2016     
 Eπιστολή Προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή προς τον Προεδρεύοντα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου          

Με την επιστολή προς τον προεδρεύοντα των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών (την οποία απέστειλε στις 19/5/2016) ο κ. Αλεξανδρής, επεσήμανε ότι είναι αναγκαία και χρήσιμη η ακρόαση της Ολομέλειας καθώς το ν/σ "επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», θέτει πλήθος ζητημάτων που θίγουν τον πυρήνα του κράτους δικαίου και του Συντάγματος.
Ακολουθεί η επιστολή

Προς
Τον Προεδρεύοντα κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
1.Όπως ασφαλώς γνωρίζετε οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν ως πρωταρχική αποστολή την υπεράσπιση των αρχών και κανόνων του κράτους δικαίου (άρθρο 90 περ. α’ ν. 4194/2013). Εξάλλου, αναγνωρίζονται ρητώς από τον νομοθέτη ως επίσημοι σύμβουλοι της Πολιτείας. Υπό την ιδιότητά τους αυτή, διατυπώνουν γνώμες και προτάσεις, που αφορούν στη βελτίωση της νομοθεσίας και συμμετέχουν υποχρεωτικά στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές (άρθρο 90 περ. ε’ ν. 4194/2013).
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ και συζητείται σήμερα στις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης, θέτει πλήθος ζητημάτων που θίγουν τον πυρήνα του κράτους δικαίου και του Συντάγματος.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:

·         Την διαδικασία του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής (Τροπολογία Υπουργείου Οικονομικών), η οποία προβλέπει τη θέσπιση περιοριστικών μέτρων (που μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις περικοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεων), κατά παράκαμψη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Με τον τρόπο αυτόν αλλοιώνεται προκλητικά η μορφή του Πολιτεύματος, ως Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας (Συντ. 1), και θίγεται ο πυρήνας της διάκρισης των εξουσιών (Συντ. 26). 
·         Τον έλεγχο της «Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ» από τους δανειστές (άρθρο 191). Με δεδομένο ότι η ως άνω εταιρία αναλαμβάνει την «διαχείριση και αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου» (άρθρο 204), εγείρεται ζήτημα προσβολής της εθνικής κυριαρχίας (Συντ. 1, 28).

·         Την αύξηση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένης της απρόσοδης ακίνητης περιουσίας (άρθρο 50), η οποία μπορεί να έχει δημευτικό αποτέλεσμα (Συντ. 17 & 5 παρ. 1).
·         Την αύξηση των φόρων στην κατανάλωση (άρθρα 52 επ.), που πλήττουν δυσανάλογα, και κατά παράβαση της αρχής της αναλογικής ή διαφοροποιητικής ισότητας (Συντ. 4 παρ. 1), τους πιο αδύναμους οικονομικά (ΦΠΑ, φόρος διαμονής, τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης, τέλος σταθερής τηλεφωνίας κ.ο.κ.).

·         Ειδικώς η επιβολή ΦΠΑ 24% στις νομικές υπηρεσίες (άρθρο 52), έχει ως αποτέλεσμα την παράβαση της αρχής της ισότητας των διαδίκων, αφού οι διάδικοι που έχουν την ιδιότητα του επιτηδευματία –καίτοι κατά τεκμήριο ισχυρότεροι- μπορούν να εκπίπτουν (συμψηφίζουν) το ποσό του ΦΠΑ. Αντιθέτως, οι ιδιώτες διάδικοι –και κατά τεκμήριο πιο αδύναμοι οικονομικά- επιβαρύνονται εξ ολοκλήρου τον ΦΠΑ, με αποτέλεσμα η ικανοποίηση του δικαιώματος δικαστικής προστασίας να καθίσταται γι’ αυτούς δυσχερέστερη (Συντ. 4 & 20).
·         Τον χρονικό περιορισμό της προστασίας της πρώτης κατοικίας, σε περιπτώσεις ανάθεσης διαχείρισης δανείων και μεταβίβασης δανειακών απαιτήσεων σε Εταιρίες Διαχείρισης και Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, μέχρι την 31.12.2017 (άρθρο 70). (Συντ. 2, 5, 17 & 25).
2.Περαιτέρω, το άρθρο 93 του νομοσχεδίου προβλέπει την παροχή νομικών υπηρεσιών στους δανειολήπτες, μέσω των συσταθησομένων Κέντρων  Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών. Η παροχή νομικών συμβουλών θα γίνεται, κατά το νομοσχέδιο, από δημοσίους υπαλλήλους ή εξωτερικούς συμβούλους, πτυχιούχους νομικών, οικονομικών, πολιτικών ή κοινωνικών επιστημών, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η ως άνω ρύθμιση αντιστρατεύεται ευθέως το άρθρο 36 ΚωδΔικ που προβλέπει ότι η παροχή νομικών συμβουλών συνιστά «αποκλειστικό έργο του δικηγόρου». Εξάλλου, η παροχή νομικών συμβουλών από πρόσωπο που δεν φέρει την ιδιότητα του δικηγόρου συνιστά αντιποίηση της δικηγορίας και τιμωρείται ποινικά (ΚωδΔικ 9, ΠΚ 175).
Επομένως, η προωθούμενη ρύθμιση εισάγει ρήγμα στην έννομη τάξη, καθώς διακυβεύει κατά τρόπο προκλητικό τα συμφέροντα των δανειοληπτών. Τούτο διότι η ανάθεση της παροχής νομικών συμβουλών κατ’ αποκλειστικότητα σε δικηγόρους συνοδεύεται από μείζονες εγγυήσεις, και συγκεκριμένα : την σχέση απολύτου εμπιστοσύνης και εχεμύθειας μεταξύ του δικηγόρου και του εντολέα του, τη δέσμευση από το περιεχόμενο της εντολής, τη διαφύλαξη των συμφερόντων του εντολέα, την ελευθερία και  ανεξαρτησία κατά το χειρισμό της υπόθεσης και την τήρηση της νομιμότητας  (ΚωδΔικ 3, 5). Όλες αυτές οι εγγυήσεις απουσιάζουν εκκωφαντικά στην περίπτωση της παροχής νομικών συμβουλών από διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους, και εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου.
3. Κατόπιν αυτών, θεωρούμε πως θα ήταν αναγκαία κατά νόμο, και οπωσδήποτε χρήσιμη για το νομοθετικό σώμα, η ακρόαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων  ενώπιον των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών κατά το άρθρο 38 ΚτΒ, όταν νομοθετούνται μέτρα τέτοιας σημασίας για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και για το δικηγορικό σώμα.

Με ιδιαίτερη τιμή,
Ο Πρόεδρος
της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Βασίλειος Αλεξανδρής

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

Αριθμ. Πρωτοκ.  2648                                                 ΘΗΒΑ. 20/5/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΕΡΑΣΕΙ  ΤΟ ΝΕΟ  ΒΑΡΒΑΡΟ   ΠΑΚΕΤΟ   ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ   ΜΕΤΡΩΝ

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο και μετά την πρόσφατη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου - ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους - προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στο  Σαββατοκύριακο ,ένα νέο πολυνομοσχέδιο  που:
  • Αφαιρεί  μέσω νέων έμμεσων φόρων αλλά 1,8 δις ευρώ από το λαϊκό εισόδημα.
  • Δρομολογεί την εκποίηση 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχείων του δημοσίου
  • Θεσμοθετεί τη λαιμητόμο του «αυτόματου μηχανισμού - κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών.
Ειδικότερα,
Με τους νέους έμμεσους φόρους επιβάλλονται πρόσθετοι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δις ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης  παράλληλα με τους νέους άμεσους φόρους στο εισόδημα ύψους 1,8 δις, που ήδη επιβλήθηκαν σε μισθωτούς, συνταξιούχους και σε όλα τα λαϊκά στρώματα:  
  • Αυξάνοντας τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
  • Αυξάνοντας τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη.
  • Επιβάλλοντας νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά!

Παράλληλα, μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Ελληνικό» κλπ),με τη συγκρότηση του «νέου Ταμείου» ιδιωτικοποιήσεων οπου θα συγκεντρώνονται όλα τα έσοδα του ξεπουλήματος των «ασημικών» του λαού και της χώρας, για να παραδίδονται στους δανειστές. Στο διάστημα 2016-18 προβλέπεται να δοθούν τουλάχιστον 5,8 δις €.
Προωθείται επίσης η πώληση σε ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια όχι μόνο «κόκκινων» αλλά και ενήμερων δανείων, χωρίς να διασφαλίζεται ούτε η αποτροπή πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Το τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων συμπληρώνεται με νέα προκλητικά προνόμια και ενισχύσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για τη θωράκιση και στήριξη της κερδοφορίας τους.
Ο νέος "αναπτυξιακός νόμος" αποτελεί τον παράδεισο του μεγάλου κεφαλαίου. Νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο σε βάθος 15ετίας, νέα κίνητρα σε μεγαλοξενοδόχους, φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές, δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις έως και το 45% της επένδυσης, επιδότηση με χιλιάδες ευρώ για κάθε θέση εργασίας,   νέο ζεστό χρήμα για τη μεγαλοεργοδοσία από το "πακέτο Γιούνκερ", ενώ  για να υλοποιηθούν οι “επενδύσεις” θα απαιτηθούν νέες περικοπές μισθών, απελευθέρωση των απολύσεων κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Πρόκειται για το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί «αυτόματο μηχανισμό - κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών στο όνομα της επίτευξης «πλεονασμάτων» στον κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές και μάλιστα με τρόπο που παρακάμπτει τη Βουλή και ακυρώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας. Στην ουσία τίθεται σε λειτουργία μια μηχανή φτωχοποίησης που θα δουλεύει ακατάπαυστα παράγοντας εξαθλίωση από τη μία και πλεονάσματα από την άλλη. .
Η μόνη απάντηση είναι ο ΑΓΩΝΑΣ
Το Εργατικό Κέντρο  καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου αντεργατικού πολυνομοσχεδίου την Κυριακή 22 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα, θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ Θήβας στις 2:30  το μεσημέρι.
Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι η απάντησή μας στη νέα κυβερνητική επιχείρηση εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ . Σ

Ένα βήμα πιο κοντά στις hypersonic πτήσεις

Επιτυχή πτήση σε ταχύτητα 7,5 Μαχ (7,5 φορές την ταχύτητα του ήχου) πραγματοποίησε...
πειραματικός πύραυλος αυστραλοαμερικανικής ομάδας στο πεδίο δοκιμών της Γούμερα, στην Αυστραλία.

Πρόκειται για ένα νέο βήμα προς την κατεύθυνση των hypersonic πτήσεων, δηλαδή των πτήσεων σε ταχύτητες πολλαπλάσιες αυτής του ήχου (γενικά, hypersonic ταχύτητα θεωρείται ότι είναι άνω των 5 Μαχ).

Η πειραματική αυτή πτήση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος HIFiRE (Hypersonic International Flight Research Experimentation Program), από το Defence Science and Technology Group, το US Air Force Research Laboratory, τη Boeing και το University of Queensland.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών που θα επιτρέπουν τη συνεχή/ διατηρούμενη πτήση σε τέτοιες ταχύτητες.

Τα συγχαρητήριά του στην ομάδα έδωσε ο Dr. Άλεξ Ζελίνσκι, επικεφαλής επιστήμονας του αυστραλιανού υπουργείου Άμυνας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια «game changing» τεχνολογία, που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στα αεροπορικά ταξίδια, παρέχοντας παράλληλα οικονομική πρόσβαση στο διάστημα.

Πηγή