Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Έχετε αγροτικό αυτοκίνητο και μένετε στη Φθιώτιδα; ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αν είναι και ΤΟΥΟΤΑ ΗILUX δύο φορές ακόμα περισσότερη προσοχή! Προχθές το βράδυ στη Λαμία (ξανά) «εξαφανίστηκαν» άλλα τρία...
Οι κλέφτες αγροτικών οχημάτων ξαναχτύπησαν αφαιρώντας τρία οχήματα μάρκας Τoyota Hilux από διαφορετικές περιοχές της Λαμίας και με διαφορά μερικών ημερών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που γράφαμε για το μπαράζ κλοπών που σημειώνονταν σε διάφορες περιοχές του νομού, αλλά και μέσα στην πόλη, με λεία αγροτικά οχήματα, κατά πλειοψηφία Τoyota και Νissan, και το σκηνικό φαίνεται να επαναλαμβάνεται.

Στο μάτι έχουν βάλει τα συγκεκριμένα αγροτικά «γνωστοί» κλέφτες! Γνωστοί γιατί η ασφάλεια έχει ξανασχοληθεί με το θέμα και μάλιστα πρόσφατα είχαμε σχετικές συλλήψεις! Δεν άργησαν να περάσουν όμως μερικές μέρες και δύο αγροτικά μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας «εξαφανίστηκαν» όπως και άλλα τρία από διαφορετικούς ιδιοκτήτες που τα είχαν παρκαρισμένα έξω από τα σπίτια τους, στην Μακροπούλου, στον Αφανό και στο Παγκράτι!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας «γνωρίζει» τους δράστες μιας και την έχουν απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Από το 2014 αυτή η ιστορία;

Από την Κομοτηνή, μέχρι το Αγρίνιο, σχεδόν σε όλη την Ηπεριωτική Ελλάδα έχουν βάλει στο μάτι τα αγροτικά αυτά!

Από τον τρόπο που λειτουργούν οι κλέφτες οχημάτων φαίνεται πως δρουν οργανωμένα, κλέβοντας επιλεκτικά αγροτικά οχήματα και προωθώντας τα, εκτός Ελλάδας. Να θυμίσουμε ότι οργανωμένο έγκλημα είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2014 πίσω από τις κλοπές αγροτικών οχημάτων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως είχε γίνει γνωστό αγροτικά φορτηγά από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας έκλεβε συστηματικά πολυμελής εγκληματική οργάνωση.

Τότε είχαν εξιχνιαστεί 77 περιπτώσεις κλοπών αγροτικών οχημάτων. Οι εμπλεκόμενοι εντόπιζαν και επέλεγαν τα αγροτικά οχήματα. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν οχήματα ενοικιαζόμενα ή ιδιοκτησίας των μελών ή συγγενικών τους προσώπων, τόσο για την κατόπτευση του χώρου και τον εντοπισμό των οχημάτων, όσο και ως προπομπούς και τσιλιαδόρους.

Κατόπιν, έκλεβαν τα οχήματα, τα οποία μετέφεραν εκτός Eλλάδας, όπου ή τα διέλυαν σε ανταλλακτικά ή τα έθεταν σε κυκλοφορία με στοιχεία άλλων νόμιμων αυτοκινήτων. Μάλιστα σε έρευνα σε μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είχε βρεθεί μεγάλος αριθμός μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, καθώς και κινητήρες και πλαίσια αυτοκινήτων. Εφιστάται ξανά η προσοχή των ιδιοκτητών αγροτικών οχημάτων. Οι δύο πρόσφατες κλοπές των Τoyota Hilux στο νομό μας δείχνουν ότι ένα νέο σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή από κλέφτες αγροτικών οχημάτων.


Πηγή

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Όλοι ετοιμαζόντουσαν για την ΚΗΔΕΙΑ και ξαφνικά ο νεκρός…

Κι εκεί που όλοι ετοιμάζονταν για την κηδεία του ηλικιωμένου άνδρα...
καθώς θεωρήθηκε νεκρός, εκείνος ξύπνησε μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα πριν τον ταριχεύσουν…

Η ιστορία μας έρχεται από το Λέξινγκτον του Μισισιπή. Ο Γουόλτερ Γουίλιαμς, 78 ετών, είχε κηρυχθεί «νεκρός» το βράδυ της Τετάρτης από έναν γιατρό που έλεγξε μόνο τον σφυγμό του. Οι τεθλιμμένοι συγγενείς κάλεσαν το τοπικό γραφείο κηδειών Πόρτερ & Σανς που παρέλαβε τη «σορό» και άρχισαν να ετοιμάζονται για την κηδεία.

Ο ηλικιωμένος αγρότης ξύπνησε λίγες ώρες αργότερα και, πανικόβλητος, άρχισε να χτυπάει το καπάκι του φέρετρου για να του. . . ανοίξουν.

«Για να μην τα πολυλογούμε, δεν ήταν νεκρός», είπε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών Μπάιρον Πόρτερ.

Ο παρ’ ολίγον μακαρίτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Σύμφωνα με έναν ιατροδικαστή, ο βηματοδότης του 78χρονου ενδέχεται να σταμάτησε να λειτουργεί για λίγη ώρα, γεγονός που εξηγεί για ποιο λόγο τον θεώρησαν νεκρό.

Εκτός Taxisnet το 45% των φορολογικών δηλώσεων

Με αργούς ρυθμούς προχωρεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρά το γεγονός ότι σε 12 ημέρες εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει...
το υπουργείο Οικονομικών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 55% του συνόλου των δηλώσεων, ήτοι 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις και παρέμειναν εκτός το 45%, δηλαδή 2,7 εκατομμύρια δηλώσεις.
Για να επιτευχθεί ο στόχος υποβολής εντός της καθορισμένης προθεσμίας θα έπρεπε -αρχής γενομένης από σήμερα- να υποβάλλονται καθημερινά 225.000 δηλώσεις, κάτι δύσκολο καθώς σε ημερήσια βάση οι υποβολές δεν ξεπερνούν τις 130.000 δηλώσεις.

Τα φετινά εκκαθαριστικά είναι σαφώς «βαρύτερα» σε σχέση με πέρυσι για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους. Αυτό οφείλεται στις μεγάλες αυξήσεις στις προκαταβολές φόρου, αλλά και στην κατάργηση της έκπτωσης 30% στην εισφορά αλληλεγγύης.

Αναλυτικότερα, με την εισφορά αλληλεγγύης τα φυσικά πρόσωπα που το 2015 απέκτησαν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% σε 75%, ενώ η προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα πληρώσουν φέτος οι αγρότες με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων είναι και αυτή αυξημένη από το 55% στο 75%.

Συνολικά από την εκκαθάριση έχουν προκύψει 1.098.282 χρεωστικές δηλώσεις σε σύνολο 3.329.469 εκκαθαρισμένων δηλώσεων που αντιστοιχούν σε φόρο1,17 δισ. ευρώ ή σε μέσο φόρο 1.073 ευρώ ανά δήλωση!

Σημειώνεται πως η πρώτη δόση του φόρους εισοδήματος θα εξοφληθεί έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Σοβαρές καταγγελίες προς τον Διευθυντή Αστυνομίας Φθιώτιδας

Πολύ σοβαρές καταγγελίες για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια καταγγέλλουν με την παρακάτω επιστολή του η Ένωση Αστυνομικών Φθιώτιδας...

ΠΡΟΣ

Τον Διευθυντή Αστυνομίας Φθιώτιδας.

KOIN.

1. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος.

2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

3. Διοικήσεις Αξιωματικών.

4. Μέλη της Ένωσης μας.

Κύριε Διευθυντά,

Η Ένωσή μας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε την 15-06-2016 με τους υπηρετούντες στο Τμήμα Μεταγωγών & Δικαστηρίων Λαμίας συναδέλφους μας, θα ήθελε να σας μεταφέρει τον προβληματισμό και την δυσαρέσκεια τους, για την μη επίλυση μέχρι σήμερα των κάτωθι ζητημάτων:

Της έλλειψης συνεργείου καθαρισμού, που έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση απορριμμάτων και ακαθαρσιών εντός των χώρων των κρατητηρίων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ιδίων όσο και των κρατουμένων.

Της μη λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού, η οποία σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαριότητας και τις υψηλές θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών, δημιουργεί μία αφόρητη ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των κρατουμένων.

Της μη λειτουργίας του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που έχει ως αποτέλεσμα την δυσχερή επιτήρηση των χώρων των κρατητηρίων.

Της έλλειψης ενός (1) δεύτερου περιπολικού οχήματος, με το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούνται τόσο οι απαιτούμενες συνοδείες, όσο και τυχόν έκτακτες μεταγωγές για πρώτες βοήθειες στο Γ.Ν.Λαμίας.

Σας καλούμε λοιπόν, στο μέρος που άπτεται της αρμοδιότητάς σας, να μεριμνήσετε για την άμεση επίλυση των ως άνω ζητημάτων, τα οποία τυγχάνουν μείζονος σημασίας για την ομαλή λειτουργία της ως άνω Υπηρεσίας.

Τέλος δηλώνουμε ρητά ότι, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια διασφάλισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΥΡΑΚΗΣ Ανάργυρος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΟΥΜΑΝΑΣ Απόστολος

Πηγή

Σύλληψη 33χρονου για απάτες ηλικιωμένων


Η Αστυνομία εξιχνίασε τρεις υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που είχαν γίνει σε περιοχές της Ναυπάκτου και του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης, κατ' εξακολούθηση, σε βάρος ενός 33χρονου, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα, όπου εξέτιε ποινή για υποθέσεις απάτης, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί του.
Ειδικότερα, από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί των τμημάτων Ναυπάκτου και Θέρμου, προέκυψε, ότι, ο 33χρονος μαζί με τους συνεργούς του, διέπραξαν από τις 25 Μάιου έως και τις 10 Ιουνίου τρείς απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, αφαιρώντας περίπου 12.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εντόπιζαν τις ηλικιωμένες είτε στο δρόμο, είτε στα σπίτια και τις έπειθαν ότι ήταν λογιστές, ή δανειστές των παιδιών τους.
Στη συνέχεια τους ανέφεραν ότι τα παιδιά τους όφειλαν διάφορα χρηματικά ποσά, είτε στους ίδιους είτε στην εφορία και τις έπειθαν να τους παραδώσουν χρήματα, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις οφειλές τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών ατόμων, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση παράνομων ιστοσελίδων

Δείτε την επίσημη ενημέρωση της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), σχετικά με την καταδικαστική απόφαση ιστοσελίδων που φιλοξενούν συνδέσμους-παραπομπές σε παράνομο οπτικοακουστικό έργο...

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης στις 14.06.2016 κρίθηκε (κατά πλειοψηφία) τελεσίδικα ότι ιστότοποι που φιλοξενούν συνδέσμους (links) που παραπέμπουν σε παράνομο οπτικοακουστικό περιεχόμενο παραβιάζουν ευθέως τις διατάξεις του Ν. 2121/93 περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας καταδικάζοντας το διαχειριστή του www.steki.gr σε ποινή για κακουργηματική παραβίαση. Για άλλη μια φορά τα Δικαστήρια αποδοκίμασαν τη παραβατική συμπεριφορά όσων στο όνομα της δήθεν ελευθερίας έκφρασης επιδιώκουν το παράνομο όφελος σε βάρος των δημιουργών. Το Δικαστήριο μετά από μία πολύωρη διαδικασία συμφώνησε με την εισαγγελική πρόταση και έκρινε ένοχo το διαχειριστή του www.steki.gr για παραβίαση των διατάξεων του Ν. 2121/93 σε κακουργηματική μορφή.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΕΠΟΕ, Δημήτριος Κούρεντας, δήλωσε: Όσοι επιδιώκουν το όφελος σε βάρος των δημιουργών έλαβαν ηχηρή απάντηση για άλλη μία φορά και μάλιστα ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΣ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι κατέρρευσαν πλέον οι ισχυρισμοί περί κοινωνίας της πληροφορίας που οι κατ’ επάγγελμα επιτήδειοι χρησιμοποιούν  προκειμένου να ιδιοποιούνται παράνομα οφέλη. Το Εφετείο έκρινε πλέον με ισχύ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ότι οι ιστότοποι που φιλοξενούν συνδέσμους (links) που παραπέμπουν σε παράνομο οπτικοακουστικό περιεχόμενο  παραβιάζουν ευθέως τις διατάξεις του Νόμου και τιμωρούνται. Πρέπει όμως πλέον και η Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες αφού η λειτουργία τέτοιων site συνεπάγεται τεράστια απώλεια εσόδων για το Κράτος σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.  

Δίκυκλη Αστυνομία

Ο χρήστης Δίκυκλη Αστυνομία κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Police Voice.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ! Και στα σπίτια μας θα έρθουν…. τωρα το καταλαβες ?? τωρα ειναι πολυ αργα για δακρυα !Police-Voice blog ➤
Eπιστολή διαμαρτυρίας
Δημάρχου Θηβαίων στα συναρμόδια Υπουργεία Διαβάστε Περισσότερα »ΕΔΩ http://police-voice.blogspot.gr/2016/06/blog-post_665.html

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι που αποφάσισαν αποχή έως την 30η Ιουνίου - Upd

Αποχή έως την 30/6 αποφάσισαν και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Βόλου, Ροδόπης Σύρου, Αλεξανδρούπολης, Ρόδου, Κοζάνης και Ηρακλείου.
viotiki gnomi news
17/06/2016 
Η τακτική Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου σήμερα 17/6/2016 αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

Α) Τη συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων Ηρακλείου μέχρι και την Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016, με το ίδιο πλαίσιο χορήγησης αδειών.
Β) Στοχευμένες δράσεις από την Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2016
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σε έκτακτη συνεδρίαση  του Δ.Σ.  που πραγματοποίησε την 17-06-2016 σχετικά με το ψηφισθέν  νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό,  αποφάσισε  την συνέχιση της αποχής των μελών του έως 30/6/2016  με το ισχύον έως σήμερα πλαίσιο εξαιρέσεων, εναρμονιζόμενος   με τις αντίστοιχες αποφάσεις των Δικηγορικών  Συλλόγων  του Εφετείου  Θράκης  με γνώμονα, την κοινή αντιμετώπιση  όλων των  υποθέσεων  της Εφετειακής έδρας. 
Με  απόφαση της Γ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου αποφασίσθηκε η συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων του Δ.Σ.Ρ. μέχρι τις 30.6.2016 με το ισχύον πλαίσιο χορήγησης αδειών,
Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης,  που συνήλθε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συνέχιση της αποχής των μελών του Δ.Σ.Κ. από τα καθήκοντά τουςέως και την Πέμπτη  30 Ιουνίου 2016 με το διευρυμένο πλαίσιο της αποχής που καθορίστηκε με την από 12-5-2016 απόφαση της  Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
Η Γενική Συνέλευση των Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου που συνεδρίασε στις 16  Ιουνίου 2016, αποφάσισε κατά πλειοψηφία για τη συνέχιση της αποχής των Μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους έως και την 30 Ιουνίου 2016.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, που συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη, 16/06/2016, αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων Ροδόπης έως και την Πέμπτη 30/06/2016.
Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου της 14-6-2016 αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής μέχρι τις 30-6-2016 με το ισχύον διευρυμένο πλαίσιο και επανεκτίμηση μετά της κατάστασης.
Συγκεκριμένα σε σύνολο 567 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 272 μέλη. Στην ψηφοφορία με τα ερωτήματα συνέχιση της αποχής μέχρι τις 30-6-2016 με το ισχύον διευρυμένο πλαίσιο και επανεκτίμηση μετά της κατάστασης ή στοχευμένη αποχή από 18-6-2016, υπέρ της αποχής μέχρι τις 30-6-2016 ψήφισαν 220 μέλη και υπέρ της στοχευμένης αποχής από 18-6-2016, 51 μέλη. Λευκά 1.

 Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Γρεβενων αποφάσισε σήμερα, με ομόφωνη απόφαση, την αποχή των μελών του Συλλόγου, έως 30/6.

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου αποφάσισε σήμερα, με ισχυρή πλειοψηφία, την αποχή των μελών του Συλλόγου, έως 30/6. Η Γενική Συνέλευση του ΔΣΧ θα συνέλθει εκ νέου στις 28/6.  

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, που συνήλθε εχθές, 13/6/2016, αποτίμησε τις εξελίξεις και αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων Πειραιά μέχρι και την Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016, με το ίδιο πλαίσιο χορήγησης αδειών.Στις 28 και 29 Ιουνίου αντίστοιχα, θα συνέλθει εκ νέου η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου.

Την 10η Ιουνίου 2016, την ίδια απόφαση έλαβε και η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου η οποία ομόφωνα αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθηκοντά τους, έως την 30/6.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αποφασίσει τη συνέχιση της αποχής έως το τέλος του μήνα οι Γενικές Συνελεύσεις των Δικηγορικών Συλλόγων Λάρισας και Κω, ενώ το ίδιο αποφάσισαν και οι Γενικές Συνελεύσεις των Δικηγορικών Συλλόγων: Τρικάλων, Δράμας, Σερρών, Πάτρας και Άρτας.

ΝΟΜΟΣ ΣΟΚ - Μας απαγορεύουν να βάζουμε την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας...

Με σχετικό νόμο  απαγορεύεται η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας...
στις οικίες μας. Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο
851/1978 Αρ.2 παρ. 2α  η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:

Κατά την… διάρκεια Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.

Στην παράγραφο ένα του ιδίου άρθρου αναφέρει “ότι βάση νόμου η Σημαία παραμένει καθ’ εκάστην ογδόης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου σε κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτήρια και μονάδες στρατού.”

Το άρθρο 3 τέλος αναφέρει για το «υποχρεωτικό της ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας σε δημόσια ή μη κτήρια κατά τας δημόσιας εορτάς και κατά τας επισήμους τελετάς.»

Βέβαια υπάρχουν και οι ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες οι οποίες είναι, κράτηση μέχρι δύο μηνών, ή προστίμου ή και τα δύο προηγούμενα.

Δενδρύλλια χασίς και λαθραίος καπνός σε σπίτι ηλικιωμένου σε χωριό της Μακρυνείας (φωτο)

Στη σύλληψη ενός 75χρονου άνδρα προχώρησαν στις 11 περίπου σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.
Σε νομότυπη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο οικίες του 75χρονου σε χωριό της Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου, εντόπισαν δύο δενδρύλλια κάνναβης καθώς και δέκα ναρκωτικά δισκία. Σε άλλο σημείο του σπιτιού, εντοπίστηκαν 680 γραμμάρια παράνομου χύμα καπνού.
viotiki gnomi news
Ο ηλικιωμένος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Συνελήφθη 76χρονος ημεδαπός στη Ματαράγκα Αγρινίου για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν δυο δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά χάπια και 680 γραμμάρια λαθραίου καπνού
Συνελήφθη, σήμερα (25-5-2016) το πρωί, στη Ματαράγκα Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 76χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, διενήργησαν έρευνες σε δυο οικίες του 76χρονου, στη Μακρυνεια Αγρινίου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν δυο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους περίπου είκοσι πέντε εκατοστών, δέκα ναρκωτικά δισκία και 680 γραμμάρια λαθραίου καπνού.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγιου.
πηγη agrinio pres

Οι Έλληνες κόβουν και την κινητή τηλεφωνία

Οι Έλληνες καταναλωτές μειώνουν τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας, λόγω ύφεσης, με το κόστος προ φόρων της ομιλίας μέσω κινητών να... μειώνεται κατά 45,5% και το κόστος προ φόρων της χρήσης δεδομένων κατά 38,6%. 

Αυτό προκύπτει από την μελέτη που εκπόνησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Οι ψηφιακές επικοινωνίες, βασικός πυλώνας ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας».

Μείωση όμως, καταγράφεται και στις τιμές των υπηρεσιών των σταθερών επικοινωνιών, με το κόστος ανά συνδρομητή σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου να υποχωρεί κατά -18,2% και το κόστος ανά συνδρομητή ψηφιακής τηλεόρασης κατά -46,4% την ίδια περίοδο.

Επίσης πτώση για 8 συνεχόμενη χρονιά είχαν είχαν τα έσοδα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τα οποία το 2015 μειώθηκαν κατά 2,9% και διαμορφώθηκαν στα 1,87 δισ. ευρώ.

Μικρή μείωση, κατά 3% εμφανίζει και ο αριθμός των συνδρομητών των κινητών επικοινωνιών τα τελευταία έτη, και κυμαίνεται γύρω στα 16 εκατομμύρια, ενώ τα έσοδα ανά χρήστη (ARPU) στην Ελλάδα μειώθηκαν περαιτέρω κατά 2%, υποχωρώντας κάτω από τα 10 ευρώ μηνιαίως.

Ωστόσο ο κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών στην Ελλάδα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία, παρά την ύφεση που αντιμετωπίζει και την αυξανόμενη ψηφιακή απόκλιση της Ελλάδας από το μέσο όρο των κρατών μελών της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, οι κινητές επικοινωνίες συνεισφέρουν με 9,5 δισ. ευρώ (5,4% του ΑΕΠ) το 2015, με πάνω από το ήμισυ της συνεισφοράς να αποδίδεται στην επίδραση στην παραγωγικότητα. Παράλληλα, συνεισφέρουν στα δημόσια έσοδα κατά 1,16 δισ. ευρώ και δημιουργούν 42.500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Στην μελέτη επίσης εκτιμάται ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα αυξηθεί κατά 2,2% (4,49 δισ. ευρώ) και τα δημόσια έσοδα κατά 2,06 δισ. ευρώ, έως το 2020 υπό την προϋπόθεση όμως ότι η χώρα θα συγκλίνει πλήρως με την Ευρώπη στη διείσδυση της χρήσης δεδομένων με παράλληλη επικράτηση ενός ευνοϊκού επενδυτικού πλαισίου.

Αντιθέτως, με τη διατήρηση ή και επιδείνωση του υφιστάμενου περιβάλλοντος και διατήρηση της απόκλισης από την Ε.Ε., η επιπρόσθετη συμβολή των Ψηφιακών Επικοινωνιών στην οικονομία θα είναι μειωμένη (1,1% στο ΑΕΠ και μόλις 1 δισ. ευρώ δημόσια έσοδα έως το 2020).

Όμως όπως σημειώνεται, με την επιβολή ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας (το 2007 και το 2009) η Ελλάδα κατατάσσεται 1η στη φορολόγηση των κινητών επικοινωνιών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης με τη συνολική φορολογική επιβάρυνση να φτάνει έως και το 49%.

Τα δε δημόσια έσοδα που προέρχονται από το ειδικό τέλος κινητής εμφανίζουν σταθερή συρρίκνωση τα τελευταία χρόνια, απόδειξη ότι οι αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών εντείνουν την ύφεση στον κλάδο, χωρίς να επιφέρουν τα επιθυμητά δημοσιονομικά οφέλη.
Πηγή

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΗΒΩΝ

VIOTIKI GNOMI NEWS

Εγκύκλιος ΙΚΑ: Τι αλλάζει στον τρόπο πληρωμής εισφορών για εργοδότες

Την έναρξη εφαρμογής διεκπεραίωσης των ταμειακών συναλλαγών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ με χρήση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού που αντιστοιχεί σε κάθε...
Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (Α.Μ.Ε.) ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου (Α.Μ.Ο.Ε.) και ονομάζεται Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (Τ.Π.Τ.Ε.), γνωστοποίησε με εγκύκλιο η διοίκηση του ΙΚΑ.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η Τ.Π.Τ.Ε. θα αποδοθεί κεντρικά σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. προκειμένου να πραγματοποιούνται οι καταβολές των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ με τη χρήση του εν λόγω 30ψήφιου (Τ.Π.Τ.Ε.) χωρίς αναφορά σε μισθολογική περίοδο, Α.Μ.Ε. ή Α.Μ.Ο.Ε. και Α.Φ.Μ.. Σημειώνεται ότι ο κωδικός Τ.Π.Τ.Ε. θα αποδίδεται άπαξ και δεν θα μεταβάλλεται.

Όλοι οι εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων, Οικοδομοτεχνικών Έργων και Δημοσίου θα καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές στα πιστωτικά ιδρύματα με τη χρήση της Τ.Π.Τ.Ε. από 05/09/2016 και στο εξής.

ΑΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Οι απογεγραμμένοι εργοδότες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορούν να ενημερωθούν για την Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (Τ.Π.Τ.Ε.) που τους αποδόθηκε μέσω του λογαριασμού χρήστη που διατηρούν στο διαδικτυακό τόπο του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.

Επίσης οι εργοδότες κατά την υποβολή της Α.Π.Δ. και μετά την ολοκλήρωση της, με το αποδεικτικό παραλαβής θα ενημερώνονται για τον κωδικό (Τ.Π.Τ.Ε.), ο οποίος τους έχει αποδοθεί και με τον οποίο πρέπει να καταβάλουν τις τρέχουσες εισφορές μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων.

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

Για τους εργοδότες που θα απογραφούν (κοινές επιχ/σεις και οικοδομοτεχνικά έργα) από την ημερομηνία εφαρμογής (05/09/2016) και μετά η Τ.Π.Τ.Ε. θα αποδίδεται και θα γνωστοποιείται στον εργοδότη με το έντυπο απόδοσης του Α.Μ.Ε. ή Α.Μ.Ο.Ε.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ)

Η Τ.Π.Τ.Ε. θα απεικονίζεται στα στοιχεία Μητρώου Εργοδοτών σε ειδικό πεδίο.

Τα πιστωτικά ιδρύματα από 05/09/2016, θα δέχονται ταμειακές συναλλαγές για καταβολή τρεχουσών εισφορών Κοινών Επιχειρήσεων ή Οικοδομοτεχνικών Έργων μόνο μέσω του εν λόγω 30ψήφιου κωδικού (Τ.Π.Τ.Ε.) ανεξαρτήτως μισθολογικής περιόδου εισφορών.

Τέλος, το ΙΚΑ εφιστά την προσοχή στους εργοδότες και στους εκπροσώπους τους (λογιστές) στην ορθή χρήση της αντίστοιχης ταυτότητας:

Τρέχουσες εισφορές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (30ψηφίο) – Τ.Π.Τ.Ε.
Βεβαιωμένες οφειλές ΚΕΑΟ (20ψηφίο) – Ταυτότητα Οφειλέτη
Κατά συνέπεια όσες τρέχουσες εισφορές καταβληθούν από την ανωτέρω ημερομηνία (05/09/2016) θα πρέπει να καταβάλλονται μόνο με Τ.Π.Τ.Ε. (30ψήφιου κωδικού).

Πηγή

Σφραγίστηκαν αποθήκες εταιρείας στη Βοιωτία για επικίνδυνα απόβλητα!

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας χημικών Λουφάκης, εντοπίστηκαν ποσότητες επικίνδυνων αποβλήτων...

Σφραγίστηκαν οι εγκαταστάσεις (αποθήκες) της εταιρείας «Λουφάκης Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Χημικών» στην περιοχή Ρουμάνια, στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Στις εγκαταστάσεις της, όπου διενήργησαν έλεγχο οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας έπειτα από καταγγελίες, εντοπίστηκε ποσότητα επικίνδυνων αποβλήτων τα οποία αποθήκευε για λογαριασμό εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην διαχείριση αποβλήτων, επικίνδυνων και μη.

Η αποθήκευση των συγκεκριμένων υλικών έγινε κατά παράβαση της άδειας που έχει χορηγηθεί στην εταιρεία από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Ο προσωρινός υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη από τις αρχές με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Πηγή

Πήγε στο χωριό του και βρέθηκε αντιμέτωπος με ...μια σερσενοφωλιά "γίγας" [photos]

Είναι γνωστό πως τις αρχές του καλοκαιριού ,τα σερσένια μαζί με τις σφήκες κάνουν την εμφάνιση τους .Και τα 2 είδη είναι εχθροί των μελισσών...
Τα δυνατά μελίσσια δεν κινδυνεύουν από τις σφήκες γιατί δεν τις αφήνουν να μπουν. Τα σερσένια όμως παραμονεύουν απ'εξω και αρπάζουν όποια μέλισσα βρουν βολική.
Τις φωλιές τους τις φτιάχνουν συνήθως σε κουφάλες δέντρων,σε χαλάσματα παλαιών και ακατοίκητων κτηρίων ,μέσα στο έδαφος ή σε σκεπές.

Έκπληκτος έμεινε πριν απο λίγες μέρες κάτοικος του χωριου Σενίκο στα Ιωάννινα ,όταν επισκέφθηκε το σπίτι του και είδε μια φωλιά "γίγας" να κρέμεται σε πόρτα αγροτικού οικίσκου που υπάρχει πέριξ του σπιτιού, που ξεπερνούσε το μισό μέτρο!
Με τη βοήθεια συγχωριανων του κατάφερε προσεχτικά να αποκολλήσει τη σερσενοφωλιά γίγας και να τη μεταφέρει σε εξωτερικο χώρο ,φροντίζοντας φυσικά να την απαθανατίσει!

Η ακριβότερη χώρα στα τρόφιμα ... Ελλάδα

Τα ΚΑΡΤΕΛ, οι συνεννοημένες τιμές, η μαφία της αγοράς, το πέτυχε και αυτό...
Σύμφωνα με την 16.06.16 δημοσιοποίηση της Eurostat, η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές στα τρόφιμα στην Ευρώπη, δηλαδή στο επίπεδο της Γερμανίας.

Κύριε Υπουργέ της Ανάπτυξης, αρμόδιε κύριε Υπουργέ, κύριε Σταθάκη, και καθηγητής είστε και μέσα στην αγορά και πρίν γίνετε υπουργός.

Σας λέμε λοιπόν, εμείς από το ΙΝΚΑ που επίσης είμαστε στην αγορά 46 χρόνια, ότι, στην ερώτησή μας στον υπεύθυνο επώνυμης αλυσίδας, πως μπορείς τώρα να μουλάς πατάτα 0,15 και 0,30 και δεν μπορούσες πρώτα, μας απάντησε : «Μπορούσα και πρώτα, αλλά αν πουλούσα τόσο δεν θα μου ξαναέδιναν εμπόρευμα».

Η απάντηση αυτή, είναι τα όλα.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Κυριτσάκη, να εδώ είστε και να εδώ είναι αυτή η κατάσταση [δεν θα μου ξαναέδιναν εμπόρευμα !!!], είστε το κράτος, ο κ. Κυριτσάκης ήταν και πριν και τώρα, εσείς κύριε Υπουργέ, κύριε Σταθάκη, είστε τώρα, μπορείτε να κάμετε διόρθωση στα πράγματα [δεν θα μου ξαναέδιναν !!! εμπόρευμα].

Η μαφία της αγοράς, ασφαλώς και είναι, δίκτυο, είναι παλλόμενη πλεκτάνη και επικίνδυνος ιστός αράχνης για όποιον άψητο της κάνει τον άντρα.

Επαναλαμβάνουμε : [δεν θα μου ξαναέδιναν !!! εμπόρευμα].

Οι Ενώσεις καταναλωτών, το ΙΝΚΑ, ξέρουμε ότι οι νταβατζήδες καλά κρατούν, αλλά δεν έχουμε αρμοδιότητα, πέραν από δειγματοληψίες τιμών.

Ζητήστε εσείς στοιχεία και βρείτε τον, βρείτε τους, τους δεν θα ξαναέδιναν εμπόρευμα, εσείς το σημερινό κράτος του κόφτη.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

            Το πρωί της Τετάρτης 15/6/2016, μέσω της Δημοτικής Αρχής γνωστοποιήθηκε ότι το πρώην εργοστάσιο «ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ» έξω από το Πυρί Θήβας ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως Κέντρο Προσφύγων. Από μεριάς του Υπουργείου Εσωτερικών, δηλώθηκε ότι οι αρχές κάνουν γενικά «έρευνα εξεύρεσης χώρου».
Στην πραγματικότητα, κλιμάκια του στρατού πραγματοποιούν εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο. Πρόκειται για παλιά βιομηχανική μονάδα, που τα τελευταία χρόνια ο ιδιοκτήτης εκμισθώνει για την αποθήκευση αγροτικών προϊόντων.
Είναι απαράδεκτη η μεθόδευση της κυβέρνησης να στοιβάξει απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων σε αποθήκη, χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση του χώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε απόσταση 800 μέτρων βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά στη Θήβα, όπου η κατάσταση είναι κυριολεκτικά άθλια, με παγιωμένα φαινόμενα όπως η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/6 η Δημοτική Αρχή δήλωσε πλήρη άγνοια για την εξέλιξη, ενώ στην επόμενη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Θήβας με τον αρμόδιο Υφυπουργό Δ. Βίτσα.
Ο χειρισμός του προσφυγικού ρεύματος από την κυβέρνηση έχει και το συμπλήρωμά του. Τις κραυγές «αγανακτισμένων» χρυσαυγιτών περί εισβολής λαθρομεταναστών, απειλής ισλαμοποιήσης, κοκ. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο κρύβουν την ουσία για το πολύ σοβαρό πρόβλημα του προσφυγικού.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, κυρίως Σύριων, που πέρασαν από την Ελλάδα προς την κεντρική Ευρώπη δεν εισέβαλαν. Στην πραγματικότητα, οι συνέταιροι της συγκυβέρνησης, η Ε.Ε. και οι Η.Π.Α, το ΝΑΤΟ και η καπιταλιστική Ρωσία, που η Χρυσή Αυγή διαλέγει ως σύμμαχο, έχουν εισβάλει στη Συρία και την έχουν ισοπεδώσει.
Αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν σκοπό να ισλαμοποιήσουν την Ελλάδα πολύ απλά γιατί κάνουν τα πάντα για να φύγουν από την Ελλάδα. Όμως η Ε.Ε. μαζί με την ελληνική κυβέρνηση συμφώνησαν τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων στη χώρα.
Ο πραγματικός κίνδυνος για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας δε βρίσκεται στη δήθεν ισλαμοποίηση, αλλά στην ενεργητική συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια γίνεται η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από το ΝΑΤΟ και την Τουρκία. Βέβαια οι «εθνικιστές», όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα θεωρούν τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ αδιαπαραγμάτευτη.  
Εμείς δεν αποδεχόμαστε τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα. Ζητάμε να τους δοθεί η δυνατότητα να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.
Στη βάση αυτή δε θέλουμε κέντρα προσφύγων «κλειστού τύπου», αλλά ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, που να πληρούνται ανθρώπινοι όροι διαβίωσης.
Είμαστε αντίθετοι με τον ύποπτο ρόλο των ΜΚΟ, που χρυσοπληρώνονται για να εξυπηρετήσουν δικά τους, σκοτεινά συμφέροντα.
Υπογραμμίζουμε ότι ο χώρος του πρώην ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ είναι πέρα για πέρα ακατάλληλος. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη, σε συνεννόηση με την Τοπική Διοίκηση, να υποδείξει κατάλληλο χώρο για λογικό αριθμό προσφύγων, με την αντίστοιχη υποδομή.

                                                                              Θήβα, 17/6/2016
             

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Φθιώτιδα: Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό. Στο νοσοκομείο ο οδηγός του

Το ατύχημα σημειώθηκε στις έξι παρά δέκα το απόγευμα κοντά στην Αμφίκλεια...
Το φορτηγό που μετέφερε πλαστικά είδη ξαφνικά τυλίχθηκε στις φλόγες πριν ο οδηγός του καταφέρει να αντιδράσει.
Πολύ γρήγορα βρέθηκε κοντά στο φλεγόμενο όχημα, δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να σβήσουν έγκαιρα τις φλόγες.

Το φορτηγό καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ο οδηγός του μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Λόγω του ατυχήματος για πολύ ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί.
Πηγή

Βήματα μπροστά από την ελληνική τοξοβολία

Αλέξανδρος Καραγεωργίου και Ευαγγελία Ψάρρα έχασαν στις λεπτομέρειες το ολυμπιακό εισιτήριο στο προολυμπιακό τουρνουά της Αττάλειας...Εξαιρετικές εμφανίσεις και από τις Αριάδνη Χόρτη και Μάρθα-Ανατολή Γκορίλα...Archery WC #3: Εκτός 16αδας ο Χρήστος Αερικός στο σύνθετο τόξο


Αττάλεια, Τουρκία— Το μέλλον τους ανήκει. Η ελληνική τοξοβολία κάνει εξαιρετική δουλειά και αυτό αποδεικνύεται από τις επιδόσεις των Ελλήνων τοξοβόλων τόσο στο ολυμπιακό, όσο και στο σύνθετο τόξο.
Πριν από λίγη ώρα ο εκπληκτικός Αλέξανδρος Καραγεωργίου λίγο έλειψε να βρεθεί μέσα στα ολυμπιακά εισιτήρια χάνοντας στον «ξαφνικό θάνατο» από τον Νορβηγό Nesteng Baard με 6-5 (10-8). Σε περίπτωση που ο Έλληνας τοξοβόλος επικρατούσε θα εξασφάλιζε την πρόκριση στα προημιτελικά και από εκεί όλα θα ήταν πιθανά για να πάρει το εισιτήριο για το Ρίο.
Ο Καραγεωργίου ξεκίνησε την εξαιρετική πορεία του καταλαμβάνοντας την 68η θέση στον αγώνα κατάταξης. Στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι αντιμετώπισε τον Γεωργιανό Lasha Pkhakadze επικρατώντας εύκολα με 7-3.
Στην επόμενη φάση βρέθηκε μπροστά στην ευχάριστη έκπληξη του πρώτου γύρου, τον Αζέρο Roman Vengerov, ο οποίος λίγο πριν είχε αποκλείσει τον Ελβετό Thomas Rufer (6-2). Αξίζει να σημειωθεί πως ο Vengerov είχε κατακτήσει την 100η θέση στον αγώνα κατάταξης, ενώ ο Rufer είχε πλασαριστεί στην 13η θέση.
Ωστόσο, ο Καραγεωργίου δεν καταλάβαινε τίποτα. Νέα νίκη αυτή τη φορά με 6-4, και νέα πρόκριση. Στους «32» ο Έλληνας τοξοβόλος αντιμετώπισε τον Ρουμάνο Dominik Irrasch. Για μία ακόμη φορά ο Καραγεωργίου ήταν απολαυστικός. Νίκη με 7-3 και πρόκριση στους «16», με το Ρίο να έρχεται πιο κοντά.
Επόμενη πρόκληση για τον Καραγεωργίου, ο τοξοβόλος από το Φρέντρικσταντ και με δύο ολυμπιάδες στην πλάτη (2000, 2012) Nesteng Baard. O Νορβηγός ήταν εξαιρετικός στον αγώνα κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 4η θέση και όπως ήταν φυσικό ήταν το μεγάλο φαβορί για την αναμέτρηση με τον Καραγεωργίου. Ή μήπως όχι;
Ο Καραγεωργίου από την αρχή έδειξε ότι θα παλέψει μέχρι το τελευταίο βέλος. Δύο 10άρια κι ένα 8άρι. Σύνολο 28/30 την ίδια ώρα που ο Νορβηγός ξεκινούσε με 27/30 και έμενε πίσω στο σκορ με 2-0.
Τα τρία 8άρια στο δεύτερο σετ, δεν βοήθησαν τον Έλληνα τοξοβόλο, ο οποίος όμως έχασε στις λεπτομέρειες με τον Nesteng να έχει 26/30 ισοφαρίζοντας σε 2-2. Η συγκλονιστική μάχη συνεχίστηκε με τους δύο τοξοβόλους να φέρνουν 26/30 στο τρίτο σετ να παίρνουν από έναν πόντο με το σκορ να παραμένει ισόπαλο στο 3-3.
Το χειρότερο σετ του Καραγεωργίου ήταν το αμέσως επόμενο. Ξεκίνησε καλά με ένα 9άρι, όμως τα δύο 7άρια που ακολούθησαν τον άφησαν στο 23/30, με τον Νορβηγό από την άλλη να ολοκληρώνει τις τρεις προσπάθειες με 25/30 και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα με 5-3.
Ο Καραγεωργίου επιμένει! Αφήνει πίσω του ότι έγινε στο τέταρτο σετ και με δύο 10άρια κι ένα 8άρι κάνει 28/30 με τον Nesteng να μένει στο 27/30 και τον Έλληνα τοξοβόλο να ισοφαρίζει σε 5-5!
Όλα κρίθηκαν στη μία βολή. Όλα κρίθηκαν στο shootof, με τον Αλέξανδρο Καραγεωργίου να φέρνει 8, τον Nesteng να κάνει 10άρι και παράλληλα να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση.
Ωστόσο, ο δρόμος του Νορβηγού σταμάτησε στα προημιτελικά με τον Λευκορώσο Anton Prilepov να «πληρώνει» τον Νορβηγό με το ίδιο νόμισμα κερδίζοντάς τον στο shootoff με 6-5 (10-7).

Μια ανάσα από την 5η ολυμπιάδα…

Εκεί έφτασε η Ευγγελία Ψάρρα…Μια ανάσα από την 5η ολυμπιάδα στην καριέρα της, καθώς δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει το ολυμπιακό εισιτήριο σε έναν (ή και δύο) αγώνες.
Η 4η θέση στον αγώνα κατάταξης έδινε στην Ψάρρα την δυνατότητα να αντιμετωπίσει στα νοκ-άουτ βατούς αντιπάλους. Η Ψάρρα πέρασε bye δύο γύρους για να αντιμετωπίσει στη φάση των «32» την Εσθονή Sirtet Luik την οποία και κέρδισε με 6-2.
Η πιο εμφατική νίκη ήρθε αμέσως μετά, με την Ψάρρα να αντιμετωπίζει την Miroslava Danzandorj (Μογγολία), όπου και επικράτησε εύκολα με 6-0 παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά.
Εκεί συνάντησε την Βρετανή και «χρυσή» στους παγκόσμιους αγώνες του 2013, Naomi Folkard. Η Ψάρρα θα ξεκινήσει εντυπωσιακά. Πρώτο σετ με την Ελληνίδα τοξοβόλο να ολοκληρώνει τις τρεις προσπάθειες με 27/30, ενώ στο δεύτερο σετ είχε επίδοση 26/30. Και στα δύο σετ η Folkard δεν κατάφερε να φέρει πάνω από 24/30 μένοντας πίσω στο σκορ με 4-0.
Όλα έδειχναν ότι η Ψάρρα θα έφτανε σε ακόμα μία πρόκριση. Όμως η απάντηση της Βρετανής ήταν άμεση. Αρχικά θα μειώσει σε 4-2 με 26/30, με την Ψάρρα να «πληρώνει» την πρώτη βολη (6) φέρνοντας 24/30, ενώ στη συνέχεια θα ισοφαρίσει σε 4-4 φτάνοντας κοντά στο απόλυτο (29/30), με την Ψάρρα να ολοκληρώνει με 25/30.
Στο τελευταίο σετ η Folkard είχε δύο 9άρια κι ένα 8άρι, με την Ελληνίδα τοξοβόλο να φέρνει 7-8-9 και με σύνολο 24/30 να μένει εκτός συνέχειας γνωρίζοντας την ήττα με 6-4. Η Βρετανή κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Ρίο παρά την ήττα στον τελικό από την Εσθονή Laura Nurmsalu με 6-0.

Σπουδαίες εμφανίσεις από Χόρτη και Γκορίλα

Πολύ καλές παρουσίες σε αυτό το προολυμπιακό τουρνουά της Αττάλειας, είχαν Αριάδνη Χόρτη και Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα. Η Χόρτη, η οποία είχε πλασαριστεί στην 41η θέση στον αγώνα κατάταξης, προχώρησε με bye στον δεύτερο γύρο των νοκ-άουτ, ξεπερνώντας εύκολα το…δύσκολο εμπόδιο της Τσέχας Zuzana Panikova με 7-3.
Η πορεία της Χόρτη σταμάτησε στην επόμενη φάση από την δυνατή Μολδαβή Alexandra Mirca, η οποία επικράτησε με 6-0, ενώ στο τέλος εξασφάλισε το ολυμπιακό εισιτήριο επικρατώντας στο μικρό τελικό της Christine Bjerendal με 6-2.
Όσο για την Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα, η οποία πλασαρίστηκε στην 44η θέση στον αγώνα κατάταξης, στάθηκε εξαιρετικά άτυχη στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα στον οποίον ηττήθηκε από την Εσθονή Reena Parnat στο shootoff με 6-5(9-8).

Archery WC #3: Εκτός συνέχειας ο Αερικός

Στο σύνθετο τόξο ο Χρήστος Αερικός γνώρισε την ήττα από τον Γάλλο Jean Philippe Boulch με 147-145 μένοντας εκτός συνέχειας παγκοσμίου κυπέλλου στην πρώτη εμφάνιση του Έλληνα τοξοβόλου στη διοργάνωση.
Ο Γάλλος βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα. Όλα λειτουργούσαν υπέρ του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έφερε 8 κεντρικά 10άρια και μόλις τρεις βολές έφυγαν εκτός 10!
Το οξύμωρο είναι ότι στον αμέσως επόμενο αγώνα ο Boulch απέναντι στον Νοτιοαφρικανό Seppie Cilliers είχε 4 10άρια, μόλις δύο κεντρικά 10άρια, αλλά και 8 9άρια μένοντας φυσικά εκτός προημιτελικών.
Το καλύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης του Γάλλου ήταν γραφτό να γίνει κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή…Ο Boulch ξεκίνησε την αναμέτρηση με 30/30 έχοντας δύο κεντρικά 10άρια κι ένα 10άρι, με τον Αερικό να ξεκινάει με 8, αλλά να ολοκληρώνει με δύο 10άρια (28/30).
Ο Γάλλος, ο οποίος δεν έχασε σε κανένα σετ βολών το προβάδισμα, διατήρησε τη διαφορά των δύο πόντων (59-57), έχοντας 5/5 βολές στο 10, με την 6η να καρφώνεται στο 9. Τις ίδιες βολές έκανε όμως και ο Αερικός (9-10-Χ) μένοντας κοντά στο σκορ.
Στη συνέχεια ο Boulch έκανε ένα ακόμη 30/30, με τον Αερικό να συνεχίζει να ρίχνει εξαιρετικά, αλλά να μην μπορεί να φτάσει τον Γάλλο, καθώς ο αθλητής του ΑΟ Προμηθέα, είχε και πάλι 29/30 με το σκορ να γίνεται 89-86.
Στο τέταρτο σετ βολών θα έρθει και το πρώτο 30/30 του Αερικού, ο οποίος συνέχιζε να ρίχνει εξαιρετικά και με έναν σταθερό ρυθμό. Ήταν και η μοναδική φορά που κατάφερε να κερδίσει ένα σετ από τον Boulch, ο οποίος «λύγισε» στην τελευταία βολή (9) με τις προηγούμενες δύο να έχει σημαδέψει στο κεντρικό 10άρι.
Στο τελευταίο σετ οι δύο τοξοβόλοι είχαν από 29/30, (9-10-Χ) με τον Γάλλο να επικρατεί με 147-145 και τον Αερικό να φεύγει μετά από ένα εκπληκτικό τουρνουά, αφήνοντάς το με ένα πανελλήνιο ρεκόρ με μια 10η θέση στον αγώνα κατάταξης και φτάνοντας μέχρι τους «16».