Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΣΩΠΙΑΣ 19 -- 20 ΙΟΥΛΙΟΥ


Αναβολή κηδείας λόγω …λάθος νεκρού

O ελληνικός κινηματογράφος της δεκαετίας του 60 βασισμένος σε σενάριο κωμικοτραγικού περιεχομένου ζωντάνεψε πριν από τρία...
εικοσιτετράωρα στην περιοχή της Βάρδας  με  το σπίτι μια γυναίκας η οποία είχε αποδημήσει εις Κύριον, να μετατρέπεται σε κινηματογραφικό πλατό.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά αφότου  από το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την κηδεία, μεταφέρθηκε η σορός της γυναίκας εκεί όπου κατοικούσε όσο ήταν εν ζωή. Εκεί περίμεναν τα συγγενικά της πρόσωπα προκειμένου να «παραλάβουν» το φέρετρο.

Το τελετουργικό όμως πήρε άλλη τροπή, καθώς όταν οι συγγενείς άνοιξαν το φέρετρο, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως μέσα σε αυτό ήταν άντρας και όχι γυναίκα.

Η κατάσταση λίγο έλλειψε να βγει εκτός ελέγχου και τα χειρότερα απεφεύχθησαν χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων, καθώς  αυτό που προείχε ήταν να  βρεθεί που είχε στείλει το γραφείο τελετών το οποίο είχε αναλάβει την κηδεία το  σωστό φέρετρο.

Αμέσως άρχισε αγώνας δρόμου καθώς όπως διαπιστώθηκε  τα σωστό φέρετρο ταξίδευε ήδη για το λιμάνι της Κυλλήνης και από εκεί  θα μεταφερόταν  στη Ζάκυνθο. Παρά την προσπάθεια ,   οι υπεύθυνοι του γραφείου δεν κατόρθωσαν  να προλάβουν τη νεκροφόρα , η οποία ταξίδευε ήδη με πλοίο της γραμμής για το νησί του Σολωμού.

Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί η κηδεία με το φέρετρο της γυναίκας να περιφέρεται για περισσότερο από 5 ώρες μεταξύ Ηλείας , Ιονίου και Ζακύνθου. Η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή έγινα 24 ώρες μετά με τους συγγενείς να απειλούν τώρα με μηνύσεις για προσβολή νεκρού, ψυχική οδύνη και πολλά άλλα.


Πηγή

Το ελληνικό νερό επεκτείνεται στην Κίνα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις ενέργειες επέκτασης στις διεθνείς αγορές η εταιρεία ΑΗΒ Γκρουπ, που εμφιαλώνει το νερό ...
Θεόνη.

Πρόσφατα, η εταιρεία επέκτεινε την παρουσία της στην Αγγλία, το Ομάν και το Ιράν, σε συνέχεια της σημαντικής ανάπτυξης που καταγράφει ο όγκος των εξαγωγών της. Ειδικά στη Γερμανία, η άνοδος των εξαγωγών είναι εντυπωσιακή, αφού υπερβαίνει το 40%.
Παράλληλα, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για την έναρξη εξαγωγών στην Κίνα το 2017, ενώ η Αυστραλία αποτελεί την πιο πρόσφατη χώρα να δηλώνει πως ενδιαφέρεται για το Θεόνη.

Σήμερα, το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη, αν και κυκλοφορεί στην αγορά μόλις από το 2013, εξάγεται σε 17 χώρες, στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.


Πηγή

Χαρτί τέλος στο Δημόσιο, έγγραφα μόνο ηλεκτρονικά

Ποσό της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ μπορεί άμεσα να εξοικονομήσει για τα έτη 2017-2018 το Δημόσιο μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας έκδοσης και διακίνησης διοικητικών πράξεων...
και εγγράφων. Την εκτίμηση αυτή έχει κάνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προωθώντας τη νομοθετική ρύθμιση για τη διαδικασία έκδοσης και διακίνησης διοικητικών πράξεων και άλλων εγγράφων στο Δημόσιο αποκλειστικά μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης

Για τον λόγο αυτό υπάρχει το άρθρο 22 («Ηλεκτρονική διαδικασία έκδοσης και διακίνησης διοικητικών πράξεων και εγγράφων στο Δημόσιο Τομέα») στο σχέδιο νόμου για την κινητικότητα που έχει δοθεί σε διαβούλευση. Σε αυτό το άρθρο ορίζεται ότι όλες οι διαδικασίες που καταλήγουν στην έκδοση διοικητικών πράξεων εκ μέρους των φορέων του Δημοσίου (π.χ. η σύνταξη, η προώθηση για υπογραφή, η θέση της υπογραφής), καθώς και λοιπές διαδικασίες χειρισμού εγγράφων εντός της κάθε υπηρεσίας (π.χ. η χρέωση προς ενέργεια εισερχόμενων εγγράφων, η εσωτερική διακίνησή τους καθώς και η αρχειοθέτηση αυτών), πραγματοποιούνται μέσω Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων με χρήση προηγμένης ψηφιακής υπογραφής και χρονοσήμανσης.

Η κυβέρνηση προωθεί μετ' επιτάσεως αυτή την πρόβλεψη κρίνοντάς την ως αναγκαία στον στόχο που έχει θέση για:

Μείωση των γραφειοκρατικών δομών
Εξοικονόμηση κόστους και ανθρωποωρών εργασίας
Διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση και
Δημόσια διοίκηση πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Με την εφαρμογή της ρύθμισης θα επιτευχθεί, όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, μέγιστη δημοσιονομική εξοικονόμηση της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ κατά έτος σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ (2014). Μάλιστα, είναι σημαντική μια επισήμανση από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Αν και από το 2001 υφίσταται το νομικό πλαίσιο για την εισαγωγή της προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής, το Ελληνικό Δημόσιο έχει δαπανήσει τα τελευταία 15 έτη περίπου 6 δισ. ευρώ εμμένοντας στη χρήση χαρτιού και έντυπης διαδικασίας δημιουργίας και ροής εγγράφων.

Κέρδη από το κόστος

Εξηγούν ότι «η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται υπερκαλύπτει το όποιο κόστος δημιουργίας και συντήρησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων, και με δεδομένη την κρίσιμη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας με βάση και την τριετή συμφωνία δανειοδότησης 2015-2018, το Δημόσιο μπορεί άμεσα να εξοικονομήσει για τα έτη 2017-2018 ποσό της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ». Η νέα ρύθμιση ορίζει ότι κάθε φορέας του δημοσίου τομέα μεριμνά για την απόκτηση προηγμένης ψηφιακής υπογραφής από την Αρχή Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ) και για τη λειτουργία Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων (ΣΗΔΕ). Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής τίθεται ως αρμόδιος συντονιστής για την εφαρμογή των διατάξεων και η Γενική Διεύθυνση Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τίθεται αρμόδια για την υποστήριξη των φορέων του δημοσίου τομέα.

Νωρίτερα από τα τέλη του 2017 σε όλο το Δημόσιο

Η ισχύς της ρύθμισης αρχίζει για το σύνολο των υπουργείων από την 1η Ιανουαρίου 2017. Δίνεται όμως και μια διασταλτική δυνατότητα στο χρονοδιάγραμμα, καθώς ορίζεται ότι η έναρξη ισχύος δύναται να παραταθεί έως την 1η Ιουνίου 2017 με κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιου για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού.

Μεγαλύτερη άνεση χρόνου για την ημερομηνία έναρξης ισχύος - αλλά όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2017 - δίνεται για τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου, όπως τα ΝΠΔΔ, οι ανεξάρτητες και ρυθμιστικές Αρχές, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Πηγή

Νέα μείωση τιμών στο φυσικό αέριο από αρχές του 2017

Η Ε.Π.Α Θεσσαλιας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους της πόλης στην Έδρα της εταιρίας, με ομιλητές τους κ. Κλεάνθη Σιαμπάκο, Πρόεδρο του Διοικητικού...
Συμβουλίου, κ. Federico Regola, Γενικό Διευθυντή & κ. Λεωνίδα Μπακούρα, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για διάφορα θέματα που αφορούν την αναμόρφωση της αγοράς φυσικού αερίου, μετά την ψήφιση του ν. 4336/2015, το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρίας καθώς και τα νέα προγράμματα προώθησης της χρήσης του φυσικού αερίου.

Η ΕΠΑ Θεσσαλίας σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της, για το έτος 2016 έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την κατασκευή δικτύου-σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου ακόμα περισσότερων νοικοκυριών, επιχειρήσεων και βιοτεχνιών-βιομηχανιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε περιοχές που έχει ήδη αναπτύξει δίκτυο, αλλά και σε νέες, στους Δήμους Αλμυρού και Φαρσάλων. Συγκεκριμένα, προβλέπονται επενδύσεις συνολικού ύψους 5,48 εκατ. € με την κατασκευή 20 km δικτύου χαμηλής πίεσης και 2,9 km δικτύου μέσης πίεσης. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή νέων σημείων παροχής και παροχετευτικών αγωγών, για περισσότερες από 4.000 νέες συνδέσεις στο Δίκτυο Διανομής της εταιρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για ευελιξία που επιβάλλουν οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, ανακοίνωσε την παροχή «ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» στις νέες συμβάσεις σύνδεσης και παροχής με το δίκτυο φυσικού αερίου, που θα καταρτιστούν από 01/07/2016 έως και 31/12/2016, για Αυτόνομη Θέρμανση (σε υπάρχουσα παροχετευτική στήλη ή συστοιχία μετρητών-κατασκευασμένη έως 31/12/2015) – Κεντρική Θέρμανση – Βιοτεχνική  & Επαγγελματική Χρήση. Η προσφορά αφορά τη ΔΩΡΕΑΝ κατασκευή του σημείου παροχής που αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (τοποθέτηση έως και το μετρητή φυσικού αερίου). Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης αποκτά σημαντικό όφελος, καθώς δεν επιβαρύνεται με το ποσό των τελών σύνδεσης, αλλά μόνο με το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου.

Παράλληλα με την προσφορά για τα τέλη σύνδεσης και με σκοπό τη διευκόλυνση αποπληρωμής του συνολικού κόστους αντικατάστασης του συστήματος θέρμανσης, η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ανακοίνωσε την έναρξη χρηματοδότησης από τα τραπεζικά ιδρύματα για τη μετατροπή της εσωτερικής εγκατάστασης του υποψήφιου πελάτη και τη σύνδεσή της στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Η συμμετοχή της ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ αφορά στην πιστοποίηση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου καθώς και την έκδοση Άδειας Χρήσης με σκοπό την τελική εκταμίευση του εγκεκριμένου ποσού από την Τράπεζα προς το δικαιούχο. Το προϊόν υπόκειται στους όρους και στις προϋποθέσεις που θέτουν τα τραπεζικά ιδρύματα και μπορούν να συμμετέχουν όσοι υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου αφού πρώτα αξιολογηθεί η σχετική αίτηση από τα τραπεζικά καταστήματα.

Ενδεικτική δόση για ποσό ανά 1.000 €


Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου του 2017 αναμένεται περαιτέρω μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών, καθώς σύμφωνα με τον ν. 4389/2016 (ΦΕΚ 94 Α – Άρθρο 61) μειώνεται από 01/01/2017 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης για οικιακή χρήση και αυτό μεταφράζεται σε όφελος προς τον καταναλωτή σε 5,5 λεπτά ανά κυβικό.

Δεδομένης της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (αυξάνεται κατά 6 λεπτά το λίτρο), το φυσικό αέριο τη χειμερινή περίοδο καθίσταται ακόμη πιο οικονομικό και ανταγωνιστικό καύσιμο επιφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στον οικιακό καταναλωτή, πέρα από τη θετική επίδρασή του στο περιβάλλον.

Ήδη, κατά το 1ο εξάμηνο του 2016 το φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι το πιο οικονομικό, ανταγωνιστικό και αποδοτικό καύσιμο και συνεχίζει να  απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Σε σύγκριση με το 1ο εξάμηνο του 2015 η τιμή του είναι μειωμένη κατά 19% για αυτόνομη, κεντρική θέρμανση και επαγγελματική χρήση. Επιπλέον, για το 1ο εξάμηνο του 2016, η  εξοικονόμηση των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των Δημοτικών-Δημοσίων κτιρίων από τη χρήση του φυσικού αερίου έναντι των ανταγωνιστικών μορφών ενέργειας, ήταν ιδιαίτερα σημαντική για όλες τις χρήσεις.

Το χαμηλό κόστος φαίνεται ότι είναι το ισχυρότερο κίνητρο για τους καταναλωτές, όπως προκύπτει και από έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΠΑ Θεσσαλίας στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Το 90% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι  συνδέθηκαν με το δίκτυο φυσικού αερίου για οικονομικούς λόγους, ενώ μετά τη σύνδεσή τους είδαν άμεσο οικονομικό όφελος σε ποσοστό 87%.

Ο δείκτης ικανοποίησης από τις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι υψηλός, σε ποσοστό 92%, ενώ οι υφιστάμενοι πελάτες σε ποσοστό 93% θα συνιστούσαν τη χρήση φυσικού αερίου και σε άλλους.

Οι πολίτες της Θεσσαλίας δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στο φυσικό αέριο και το θεωρούν ασφαλές καύσιμο σε ποσοστό 94% ενώ πραγματοποιούν ετήσια συντήρηση σε ποσοστό 85%.

Το αίσθημα ασφάλειας που αποτυπώνεται στην έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΕΠΑ Θεσσαλίας, ενισχύεται από το γεγονός ότι η ΕΠΑ Θεσσαλίας επενδύει διαρκώς στην ενίσχυση της ασφάλειας στο δίκτυο διανομής και στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, τη βελτίωση του επιπέδου επίβλεψης των έργων, την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και την ικανοποίηση των πελατών.

Για το σκοπό αυτό  η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ υλοποιεί και θέτει σε λειτουργία μια σειρά έργων που βελτιώνουν την υποδομή της εταιρίας όπως:

τη λειτουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών για τις αυτοψίες νέων συνδέσεων και για τους ελέγχους εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.
τη δημιουργία πύλης με e-services για τους τελικούς πελάτες.
τη λειτουργία συστήματος διαχείρισης εγγράφων και επικοινωνίας (extranet) για τη βελτίωση της υπηρεσίας προς τους μηχανικούς εσωτερικών εγκαταστάσεων, καθώς και ηλεκτρονική ψηφιοποίηση των εγγράφων.
την ανάπτυξη των Διαδικτυακών Εφαρμογών του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS).
τις επενδύσεις σε συστήματα αυτοματισμού, τηλε-ελέγχου, τηλεχειρισμού και εποπτείας του Δικτύου Διανομής (SCADA) με γνώμονα την ασφάλεια.
την ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών για την συντήρηση, λειτουργία και Άμεση Επέμβαση, με παράλληλη εγκατάσταση ειδικής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική ανάθεση έργων, καθώς και για την επίβλεψη και παρακολούθηση – καταγραφή των έργων.
την εγκατάσταση μονάδων Τηλεμέτρησης στον οικιακό και βιομηχανικό τομέα για την παρακολούθηση, καταγραφή και διαχείριση των καταναλώσεων φυσικού αερίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο τήρησης των κανονισμών δικτύων Διανομής φυσικού αερίου η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ προγραμματίζει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε εγκαταστάσεις φ.α., πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης ελέγχων λειτουργίας, καθοδικής προστασίας και διαρροών σε βάνες, σταθμούς διανομής και σταθμούς μέτρησης & ρύθμισης βιομηχανικών πελατών. Με την ύπαρξη δε της υπηρεσίας Άμεσης Επέμβασης, μιας υπηρεσίας που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως όλο τον χρόνο και υποστηρίζεται από 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε δυσλειτουργίες του Συστήματος Διανομής & Εσωτερικών Εγκαταστάσεων έγκαιρα όποτε και όταν απαιτείται.

Κατά το έτος 2015, πραγματοποιήθηκαν 4 ασκήσεις ετοιμότητας, για περιπτώσεις δυσλειτουργίας του συστήματος διανομής φυσικού αερίου με τη συμβολή των αρμόδιων Αρχών. Σκοπός των ασκήσεων είναι ο έλεγχος της ανταπόκρισης των δομών της εταιρίας ώστε να αυξηθεί η ετοιμότητα και αποτελεσματικότητά της. Αντίστοιχες ασκήσεις προγραμματίζονται και υλοποιούνται και κατά το έτος 2016.

Σε ότι αφορά το νομικό & ρυθμιστικό πλαίσιο, σε συνέχεια της ψήφισης του ν. 4336/2015, έως την 01.01.2017 επίκειται ο λειτουργικός & νομικός διαχωρισμός των δραστηριοτήτων διανομής και προμήθειας των εταιριών παροχής αερίου. Για την εφαρμογή και την τήρηση του ανωτέρω νομικού πλαισίου, έχουν λάβει χώρα οι παρακάτω ενέργειες από την ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:

Υποβλήθηκε εισήγηση στη ΡΑΕ για τα Ρυθμιζόμενα Τιμολόγια, τον Κανονισμό Τιμολόγησης της Δραστηριότητας Διανομής και του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής
Τηρούνται από 1/1/2016 στα εσωτερικά λογιστικά της εταιρίας, χωριστοί λογαριασμοί για κάθε μία από τις δραστηριότητές της
Υποβλήθηκαν στη ΡΑΕ οι Αρχές και οι Κανόνες Κατανομής για το Λογιστικό Διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τροποποιήθηκε η Σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με τη ΔΕΠΑ
Παράλληλα, τον Ιούνιο 2016 υποβλήθηκαν στη ΡΑΕ ο αναθεωρημένος Κανονισμός Τιμολόγησης, με την πρόταση για τα Τιμολόγια Διανομής, ο Κανονισμός Μετρήσεων του Δικτύου Διανομής και το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας όπως εγκρίθηκε προς υποβολή από τους μετόχους και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου, για την κάλυψη του 70% του πληθυσμού στις περιοχές της Άδειας Διανομής, προβλέπεται για την περίοδο 2017-2021 η κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου συνολικού μήκους πάνω από 181 km ύψους 22,9 εκατ. €, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως σε Ελασσόνα, Τύρναβο, Αμπελώνα, Φαλάνη, Αγιά, Βελεστίνο, Ν.Αγχίαλο, Καλαμπάκα, Σοφάδες, Παλαμά και Μουζάκι.

Για την υλοποίηση όμως των σχετικών επενδύσεων, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι, το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και η διασφάλιση της απόδοσης των επενδύσεων σε δίκτυα και συνδέσεις μέσω ενός εύλογου και αποδοτικού μεσοσταθμικού κόστους κεφαλαίου. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη διαμόρφωση τιμολογίων για την υπηρεσία Διανομής, που θα είναι ικανοποιητικά για τους μετόχους και θα διασφαλίζουν εξοικονόμηση στους καταναλωτές.

Η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου θα εξαρτηθεί από τους ανωτέρω παράγοντες και θα καθοριστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι ΕΠΑ  Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης τηρώντας πάντα το νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, θα προχωρήσουν από κοινού έως την 01/01/2017 στον νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό τους, ιδρύοντας μία νέα Εταιρία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ  Θεσσαλίας – Θεσσαλονίκης) για τις περιοχές της Θεσσαλίας και  Θεσσαλονίκης και μία νέα Εταιρία Παροχής Αερίου πανελλαδικής εμβέλειας για τη δραστηριότητα της Προμήθειας.

Όλα αυτά τα χρόνια η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ υπήρξε απόλυτα επικεντρωμένη στους στόχους της, τις ανάγκες της αγοράς και το συμφέρον των καταναλωτών. Σκοπός της εταιρίας ήταν και παραμένει, η ανάγκη για συνεχή βελτίωση τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και των  υφιστάμενων υποδομών της. Γνώμονας, ο  σεβασμός στην Άδεια, τη σύμβαση πώλησης με τη ΔΕΠΑ, στους Γενικούς Όρους Συναλλαγών προς τους πελάτες, τις αποφάσεις της ΡΑΕ και της Πολιτείας, την ασφάλεια του δικτύου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Στο ίδιο πλαίσιο θα συνεχίσει την πορεία της και στο μέλλον.

Πηγή

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Σοκάρουν οι φωτογραφίες της 27χρονης που έζησε τον χειρότερο εφιάλτη της στα χέρια του αρραβωνιαστικού της

Τον χειρότερο εφιάλτη της έζησε στα χέρια του αρραβωνιαστικού της η 27χρονη Στέφανι Μπόροουντειλ από την πόλη Σίντερφορντ της Μεγάλης Βρετανίας!...

Ο 28χρονος Στίβεν Γούεμπλει την σάπισε στο ξύλο ενώ το έβαλε στα πόδια, αφήνοντας την αναίσθητη μέσα σε μία λίμνη αίματος! Πριν φύγει ωστόσο φρόντισε να σπάσει υπολογιστή και κινητό ώστε εκείνη να μην μπορέσει να καλέσει για βοήθεια!

Κι όλα αυτά… δυο ώρες αφότου της ζήτησε να τον παντρευτεί!

Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή… Πριν λίγους μήνες, εκείνος κάλεσε τους κολλητούς τους και της ζήτησε το χέρι της! Η 27χρονη πιο ευτυχισμένη από ποτέ είπε το μεγάλο «ναι»!

Ωστόσο, όταν τελείωσαν οι εορτασμοί και αποχώρησαν οι καλεσμένοι, ο ζηλιάρης νεαρός της όρμησε και άρχισε να τη γρονθοκοπεί και να την κλωτσά. Κάποια στιγμή, η γυναίκα κατέρρευσε από το πολύ ξύλο και βρέθηκε να είναι αναίσθητη στο πάτωμα μέσα σε μία λίμνη αίματος!

Τότε, ο αδίστακτος άντρας έσπασε το κινητό και το laptop της προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα μπορέσει να καλέσει κάποιον για βοήθεια.

Στη συνέχεια, έβγαλε το δαχτυλίδι που της είχε προσφέρει την ίδια βραδιά από το δάχτυλό της, μάζεψε όλα τα πράγματά του από το σπίτι και έγινε καπνός.

Ευτυχώς για τη νεαρή γυναίκα, μια γειτόνισσα που είδε τον νεαρό να φεύγει σαν τον κλέφτη και είχε ακούσει τη φασαρία τηλεφώνησε στις Αρχές! Το θύμα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και ευτυχώς σώθηκε!

«Όταν μου έκανε πρόταση, ήμουν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. Ποτέ δεν περίμεναν ότι, μόλις δύο ώρες αργότερα, θα με άφηνε ξαπλωμένη σε μια λίμνη αίματος στο πάτωμα για να πεθάνω αβοήθητη» ανέφερε η γυναίκα που πλέον είναι καλά στην υγεία της.

Όσο για τον 28χρονο τρεις ημέρες μετά την φρικτή επίθεση συνελήφθη σε μια άλλη πόλη, όπου είχε καταφύγει για να κρυφτεί.  Το δικαστήριο του επέβαλε μονάχα 10 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή, ενώ η νεαρή δηλώνει ανακουφισμένη αφού πλέον ισχύουν επ' αόριστον περιοριστικά μέτρα που θα εμποδίζουν τον βίαιο άντρα από το να την ξαναπλησιάσει.

Στο νοσοκομείο πέντε άτομα μετά από ηλεκτροπληξία - Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στην Κλόκοβα

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις...
13:30 σήμερα το μεσημέρι στο εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στην Κλόκοβα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πάνω τμήμα (δαγκάνα) γερανοφόρου οχήματος άγγιξε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο χειριστής να υποστεί ηλεκτροπληξία καθώς και τέσσερις ακόμη συνάδελφοί του, που έσπευσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο επικράτησε πανικός και άμεσα κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να μεταφέρουν τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Αρχικά και οι πέντε εισήχθησαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, ωστόσο στη συνέχεια, όπως γράφει το sinidisi.gr κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή των τεσσάρων στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Και οι πέντε εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους καθώς γλίτωσαν τα χειρότερα.

Την έρευνα ανέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Αιτωλίας.

Πηγή

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα τέσσερα (44) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα και περισσότερα από (650) οχήματα, προσήχθησαν (103) άτομα και βεβαιώθηκαν (305) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών   


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (07-07-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, καθώς και προχθές (06-07-2016) στον Νομό Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.016) άτομα, εκ των οποίων (793) ημεδαποί και (223) αλλοδαποί, καθώς και (672) οχήματα.
Προσήχθησαν: (103) άτομα, εκ των οποίων (80) ημεδαποί και (23) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (44) άτομα, εκ των οποίων (41) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:


 • (3) ημεδαποί, για διάπραξη κλοπής και απόπειρας κλοπής.
 • (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
 • (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
 • (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
 • (7) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 • (15) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • (3) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
 • (2) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί υποβάθμισης περιβάλλοντος.
 • (1) ημεδαπός, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.
 • (4) ημεδαποί, για επαιτεία.  
 • (2) ημεδαποί, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:
 • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
 • Ένα κυνηγετικό όπλο και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
 • (1.790) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι αναπαραγωγής ήχου (CDs) και (49) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι αναπαραγωγής ήχου και εικόνας (DVDs).
 • Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (338) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • (305) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (54) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για χρήση κινητών τηλεφώνων, (4) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (8) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (24) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (3) για ΚΤΕΟ και (210) λοιπές παραβάσεις.
 • (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • (1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
 • (20) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
 • (11) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην τελική ευθεία τα Κέντρα Υποστήριξης των Επιχειρήσεων

Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που αφορά στη δημιουργία των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων.

Το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή μετά την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η Περιφέρεια προχωρά στη δημιουργία πέντε κέντρων, ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας  διαβούλευσης με όλους τους ενδιαφερόμενους και τους φορείς που στήριξαν το σχέδιο και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Είναι δεδομένο ότι κανένας δεν μπορεί να επιβιώσει όταν αντιμετωπίζει αυτή την τεράστια κρίση στην αγορά παθητικά. Ο λόγος που δημιουργούμε αυτά τα κέντρα δεν είναι τυπικός, είναι ουσιαστικός και εντάσσεται στις προσπάθειες που κάνουμε για να βγούμε μπροστά, να παρέμβουμε και όχι απλώς να επιβιώσουμε αλλά να αναπτυχθούμε. Έχουμε τεχνογνωσία, έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε την ποιότητα και αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση για να αφήσουμε τις μαύρες ημέρες πίσω μας».


Δηλώσεις του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας

Δηλώσεις του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο συστηματικά στην εισαγωγή, παρασκευή και διάθεση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και ποσοτήτων αιθυλικής αλκοόλης


Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής

«Καλημέρα σας,

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, επεξεργασία και διάθεση στην εγχώρια κατανάλωση λαθραίων αλκοολούχων ποτών καθώς και ποσοτήτων αιθυλικής αλκοόλης από την Βουλγαρία.

Μέχρι στιγμής έχουμε συλλάβει δεκατρία (13) μέλη της οργάνωσης, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, της Μαγνησίας και της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών και οινοπνεύματος.

Ενδεικτικό των ποσοτήτων που κατασχέθηκαν είναι ότι  εντοπίσαμε πάνω από -33.000- φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, πάνω από -2.600- φιάλες τσίπουρου και ούζου, -11- βαρέλια τσίπουρο, -13- δεξαμενές με αιθυλική αλκοόλη, εργαλεία αποκόλλησης και επικόλλησης ετικετών καθώς και χιλιάδες ένσημες ετικέτες επώνυμων εταιρειών.

Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία γιατί καταφέραμε να αποδημήσουμε την εγκληματική δράση των μελών της οργάνωσης, που λειτουργούσαν οργανωμένα και συστηματικά, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη, στερώντας από το Δημόσιο δασμούς και φόρους εκατομμυρίων ευρώ, σε μια περίοδο αρνητικής οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας.   

Παράλληλα αποτρέψαμε την περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση στην εγχώρια αγορά σημαντικών ποσοτήτων νοθευμένων ποτών, που η κατανάλωση τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.   

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εγκληματική δράση της οργάνωσης  θα σας δώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.»

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος

«Καλημέρα σας.

Όπως σας ενημέρωσε αρχικά ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, καταφέραμε μετά από πολύμηνες και εξειδικευμένες έρευνες να εξαρθρώσουμε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας και εισήγαγε από τη Βουλγαρία μεγάλες ποσότητες λαθραίων αλκοολούχων ποτών και αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα), με σκοπό τη διάθεση τους στην εγχώρια κατανάλωση.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 13 ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων, πλαστογραφία και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα. Επιπλέον, συνελήφθη μία ημεδαπή για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Για την ίδια υπόθεση και για τα κατά περίπτωση αναφερόμενα αδικήματα αναζητούνται ακόμη τριάντα εννέα (39) άτομα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που διενήργησαν έμπειροι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισήγαγαν από τη Βουλγαρία λαθραία αλκοολούχα ποτά και ποσότητες οινοπνεύματος, τα οποία στη συνέχεια αποθήκευαν και επεξεργάζονταν με σκοπό την διάθεσή τους σε κάβες ποτών ή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Με τη δραστηριότητα τους αυτή, κατάφερναν να αποφεύγουν την καταβολή των προβλεπόμενων φόρων, τελών, δασμών ή άλλης επιβάρυνσης και να αποκτούν έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με την ιεραρχική δομή και τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι δραστηριοποιούνταν σε δύο (2) διακριτούς «πυρήνες».


Συγκεκριμένα, ο πρώτος «πυρήνας» ήταν επιφορτισμένος με την αγορά  από τοπικά κυκλώματα πώλησης και διακίνησης αλκοολούχων ποτών στη Βουλγαρία, επώνυμων αλκοολούχων ποτών και ποσοτήτων οινοπνεύματος, που είχαν μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και τιμή ενώ ενεργούσαν κατ’ εντολήν  των μελών του δευτέρου «πυρήνα» της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την εισαγωγή των ποτών στην Ελλάδα χρησιμοποιούσαν φορτηγά διεθνών μεταφορών και ως φορτίο εμφάνιζαν νόμιμα εμπορεύματα (καυσόξυλα, είδη οικιακής χρήσης κ.λπ).

Μάλιστα για να αποφεύγουν τους ελέγχους και τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, λάμβαναν αυξημένα μέτρα προστασίας και συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν προπομπούς πολυτελή Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα ενεργοποιημένα σε αλλοδαπούς και μιλούσαν με ειδικό κώδικα.

Επίσης, φρόντιζαν να διέρχονται από τους μεθοριακούς σταθμούς όταν εκτελούσαν  υπηρεσία συγκεκριμένοι τελωνειακοί υπάλληλοι της Βουλγαρίας, τους οποίους και δωροδοκούσαν για να μην γίνει έλεγχος του εμπορεύματος.

Ο δεύτερος «πυρήνας» της οργάνωσης, αναλάμβανε την παραλαβή, την αποθήκευση, την επεξεργασία-παρασκευή των λαθραίων εμπορευμάτων και τη διάθεσή τους σε  κατανάλωση.

Συγκεκριμένα, με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (ξύστρες, χαρτοκόπτες, ηλεκτρικά πιστολιά θερμού αέρα, μεταλλικές λάμες), αντικαθιστούσαν από τα αλκοολούχα ποτά τις ετικέτες βουλγάρικης γραφής και επικολλούσαν ετικέτες ελληνικής γραφής. Στη συνέχεια, τα διέθεταν σε καταστήματα-κάβες ιδιοκτησίας τους, καθώς και σε άλλα καταστήματα όπως καφέ-μπαρ, μίνι μάρκετ κ.α.

Αναφορικά με την αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) που εισήγαγαν λαθραία προέκυψε ότι μέρος αυτής τη διέθεταν για παρασκευή αλκοολούχων ποτών με ελληνικές ετικέτες, σε εργαστήρια που διατηρούσαν οι ίδιοι, ενώ το υπόλοιπο το διέθεταν ως καθαρό οινόπνευμα ή ως λοσιόν σε φιαλίδια με σήμα εταιρειών που κυκλοφορούν νόμιμα.

Πρωινές ώρες προχθές (06-07-2016), οργανώθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συνέδραμαν Εισαγγελικοί Λειτουργοί, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας και Μαγνησίας, καθώς και υπάλληλοι  Τελωνείων και του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Αποτέλεσμα ήταν να εντοπιστούν οχήματα και διάφοροι χώροι, όπως καταστήματα και αποθήκες στους οποίους οι δράστες υλοποιούσαν την παράνομη δραστηριότητα τους.

Αναλυτικότερα, στη Μεταμόρφωση Αττικής εντοπίστηκε φορτηγό αυτοκίνητο, τη στιγμή που εκφόρτωνε σε αποθήκη, αλκοολούχα ποτά και ποσότητες οινοπνεύματος από τη Βουλγαρία. Εκεί συνελήφθησαν τα δύο (2) αρχηγικά μέλη του πρώτου «πυρήνα» της οργάνωσης, που είχαν αναλάβει την εισαγωγή του παράνομου φορτίου στη χώρα, ο οδηγός του φορτηγού καθώς και άλλα δύο μέλη του δεύτερου «πυρήνα».

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις και έρευνες σε άλλες περιοχές της Αττικής όπως  στον Καρέα, την Καλλιθέα, τον Αυλώνα, το Παγκράτι αλλά και σε περιοχές της Εύβοιας και της Μαγνησίας, όπου και συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν οι ειδικότεροι ρόλοι τους και οι εγκληματικές δραστηριότητες τους.

Ενδεικτικά, στον Καρέα εντοπίσθηκε αποθήκη με μεγάλες ποσότητες φιαλών διάφορων αλκοολούχων ποτών γνωστών σημάτων, δεξαμενές αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) χωρητικότητας χιλίων (1.000) λίτρων η καθεμία και ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο στο οποίο γινόταν η αντικατάσταση των ετικετών των λαθραίων ποτών.

Η αποθήκη άνηκε στο αρχηγικό μέλος του δεύτερου «πυρήνα» της οργάνωσης, ο οποίος για να καταστήσει δυσχερή τον εντοπισμό της είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα καμερών και τοποθετούσε τσιλιαδόρους κατά τις συναλλαγές.

Στον Αυλώνα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εργαστήριο ποτοποιίας που κατείχε μέλος του δεύτερου «πυρήνα», ο οποίος όπως προέκυψε προμηθευόταν αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) από την αποθήκη του Καρέα για να παρασκευάζει ποτά με ελληνικά σήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες τσίπουρου.

Σε κάβα ιδιοκτησίας του προαναφερόμενου, στην Καλλιθέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ποτών, που είχε παρασκευάσει και ήταν προς πώληση σε πελάτες του.

Ακολούθως, σε παράνομη αποθήκη που διατηρούσε έμπορος κάβας στο Αλιβέρι Εύβοιας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών, που είχε παραλάβει από τα μέλη του πρώτου «πυρήνα», ετικέτες ελληνικών σημάτων τις οποίες επικολλούσε στις φιάλες, λαθραία ποτά και ποσότητες παράνομου τσίπουρου.

Συνολικά, στο πλαίσιο των προαναφερόμενων ερευνών, στις οικίες των εμπλεκομένων αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 33.397 φιάλες,
 • 1.279 φιάλες τσίπουρου,
 • 1.384 φιάλες ούζου,
 • 329 φιάλες οινοπνεύματος,
 • 4 μπιτόνια αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα),
 • 11 βαρέλια τσίπουρο,
 • 13 δεξαμενές με αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα),
 • αλκοολούχα ποτά σε φιάλες των ενός (1), τριών (3) και πέντε (5) λίτρων,
 • 53.670 ευρώ, 120 δολάρια Η.Π.Α., 200 λέβα Βουλγαρίας καθώς και 3 τραπεζικές επιταγές αξίας 39.000 ευρώ,
 • 22 κινητά τηλέφωνα,
 • εργαλεία αποκόλλησης και κόλλησης ετικετών και
 • χιλιάδες ένσημες ετικέτες,
 • περίστροφο,
 • αεροβόλο όπλο και
 • κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT.Επίσης κατασχέθηκαν, ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης των λαθραίων εμπορευμάτων δύο (2) φορτηγά αυτοκίνητα, τέσσερα (4) ημιφορτηγά αυτοκίνητα τύπου βαν και δύο (2) πολυτελή αυτοκίνητα.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών και αιθυλικής αλκοόλης θα παραδοθούν στις Τελωνειακές Αρχές για να καταλογισθούν οι διαφυγόντες φόροι, ενώ παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν χθες (07-07-2016) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανάκριση.

Σας ευχαριστώ.»