Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε αμερικανική βάση στη νότια Συρία

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΑΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
H ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε μυστική αμερικανική βάση στην Συρία καταστρέφοντάς την ολοσχερώς όπως δημοσιεύει η αμερικανική Wall Street Journal επιβεβαιώνοντας έτσι το pronews.gr το οποίο προ ενός μηνός είχε αποκαλύψει την αερομαχία SU-35 και F/A-18 που είχε λάβει χώρα στους ουρανούς της Συρίας  για να εμποδίσουν τα Su-24 να βομβαρδίσουν τη νέα ισλαμιστική οργάνωση που ίδρυσαν οι Αμερικανοί, το "Νέο Συριακό Στρατό" έξι μίλια από τα σύνορα με Ιορδανία (αυτή είναι η αμερικανική βάση στην οποία τώρα αναφέρεται ο αμερικανικός Τύπος, μεταξύ άλλων και το Fox News).
 
Στην βάση αυτή οι αμερικανικές και οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις εκπαίδευαν ισλαμιστές.

 
Οι Αμερικανοί για πολλές ημέρες αρνούνταν το περιστατικό ή έλεγαν μισές αλήθειες καθώς εάν το αποκάλυπταν όχι μόνο έδειχναν ότι η Ρωσία είναι το «αφεντικό» στους συριακούς ουρανούς (στο Su-35 μόνο το αμερικανικό F-22 θα μπορούσε να επιβληθεί) αλλά θα φαίνονταν πάλι στον πλανήτη ότι δημιουργούν εκ νέου νέες ισλαμιστικές οργανώσεις μη μαθαίνοντας τίποτα από το παρελθόν και το κακό που έχουν κάνει προσφέροντας στήριξη στο παρελθόν σε ανθρώπους όπως αυτούς του ISIS.
 
To ISIS το οποίο αυτή την στιγμή έχει μεταφέρει τον πόλεμο εντός ευρωπαϊκού εδάφους όπως φάνηκε πάλι στην Νίκαια με τους 84 νεκρούς και στην Γερμανία χθες με τους 9 νεκρούς (και ας το αρνούνται οι γερμανικές Αρχές αν και τις διαψεύδει η πραγματικότητα των γεγονότων αλλά και η ίδια η Α.Μέρκελ που είπε σαφέστατα ότι πρόκειται περί «φανατικού θύτη»)
 
Στην μυστική αυτή αμερικανική βάση λοιπόν, όπως αποκαλύπτει ο αμερικανικός Τύπος, την χρησιμοποιούσαν αμερικανικές και βρετανικές ειδικές δυνάμεις! Τα στελέχη της SAS και της αμερικανικής Delta Force είχαν αποχωρήσει από αυτήν μόλις 24 ώρες πριν. Οι Ρώσοι το γνώριζαν από την επίγεια αναγνώριση δυνάμεων Spetsnaz καθώς ήθελαν να αποφύγουν την άσκοπη απώλεια ζωών από δυτικές χώρες αλλά ήθελαν να εμποδίσουν να υπάρχει κέντρο εκπαίδευσης στην περιοχή που να βοηθάει στην δημιουργία μια νέας ισλαμιστικής οργάνωσης τύπου «Free Syrian Army»
 
Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι το έκαναν αυτό για να πείσουν την κυβέρνηση Ομπάμα να προχωρήσουν σε πιο στενή συνεργασία στους ουρανούς της Συρίας.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τζον Κέρι προχώρησε σε συμφωνία κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα για κοινά αεροπορικά χτυπήματα κατά της Αλ Νούσρα με τον όρο η Ρωσία να σταματήσει να χτυπάει «αρεστούς» στην Ουάσιγκτον ισλαμιστές.
 
Ακόμα υπάρχει διαπραγμάτευση για το που θα μπορούν οι Ρώσοι να χτυπούν χωρίς να εκφράζει δυσαρέσκεια η Ουάσιγκτον.
 
Οι Αμερικανοί μάλιστα αναφέρουν ότι μετά την συμφωνία θα μπορούν να χτυπούν στόχους της Αλ Νούσρα  σε περιοχές που τώρα δεν μπορούν να το κάνουν λόγω ανάπτυξης ρωσικών μαχητικών και ότι έτσι θα μπορούν να προστατεύουν σοτ έδαφος τους συμμάχους τους.
 
Από τον Σεπτέμβριο οι Ρώσοι έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιδρομές κατά ισλαμιστών πρακτόρων της CIA (το λέει η ίδια η Wall Street Journal "against CIA-backed rebels")
 
Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι η βάση τους στην Συρία ήταν απλά μια προσπάθεια να κρατήσουν μια «ζώνη ασφαλείας» για να προστατέψουν την Ιορδανία.
 
Το ενδιαφέρον όμως είναι τι αποκαλύπτουν οι ίδιοι πλέον για το περιστατικό της 16ης Ιουνίου.
 
Μια όμαδα 20 Βρετανών SAS είχε αποχωρήσει από εκεί μόλις 24 ώρες πριν. Την επόμενη ημέρα οι Αμερικανοί εντόπισαν ένα ρωσικό αεροσκάφος να κατευθύνεται προς την βάση και  να ρίχνει βόμβες διασποράς. Μετά την πρώτη ρωσική κρούση οι Αμερικανοί παραπονέθηκαν στους Ρώσους ομολόγους τους για το περιστατικό αναφέροντας ότι επρόκειτο περί αμερικανικού φυλακίου με χρήση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και δεν έπρεπε να δεχθεί επίθεση.
 
90 λεπτά αργότερα ένα αμερικανικό F/A-18 που έκανε κύκλους πάνω από την περιοχή είδε τους Ρώσους να εκτοξεύου ένα δέυτερο κύμα κρούσης κατά του φυλακίου-βάσης.
 
Το ίδιο το F/A-18 «πείσθηκε» από SU-35 να αποχωρήσει ενώ μόλις πριν είχε κάνει χρήση των κοινών συχνοτήτων για να ζητήσει από τους Ρώσους πιλότους να αποχωρήσουν.
 
Οι Αμερικανοί πάντως παραδέχτηκαν ότι στην κρούση αυτή σκοτώθηκαν τέσσερις «επαναστάτες» επαληθεύοντας έτσι τους Ρώσους ότι το φυλάκιο αυτό χρησιμοποιούνταν από ισλαμιστές οι οποίοι έπαιρναν τις οδηγίες τους από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και από πράκτορες της CIA.
 
To ζήτημα είναι γιατί οι Αμερικανοί προχωρούν σε νέα ίδρυση ισλαμιστικής οργάνωσης. Όλο το ζήτημα έγκειται στην αλλαγή στάσης της Τουρκίας. Η Τουρκία ζήτησε από την Jays Al Islam να αποχωρήσει από τα πεδία των μαχών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία αποσύρει τους αξιωματικούς της ΜΙΤ από το Χαλέπι μετά από «διαφωνίες με τις συριακές ένοπλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης»
 
Είναι μια αιφνιδιαστική κίνηση που δείχνει την ολική αλλαγή στάσης των Τούρκων στο συριακό ζήτημα.
 
Οι Αμερικανοί χρειάζονται νέα «μάτια» και νέους «συνδέσμους» στην περιοχή. Τουλάχιστον θέλουν να κρατήσουν την παρουσία τους στην νότια Συρία καθώς πλεόν δεν μπρούν να  χρησιμοποιούν ούτε την βάση του Ιντσιρλίκ ενώ ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά σε ταχύτατη αποαμερικανοποίηση της χώρας του επειδή θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
 

ΕΚΤΑΚΤΟ:Πυρκαγιά τώρα στην χωματερή στην περιοχή της Καλιθέας-LIVE ENHMEΡΩΣΗ

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγο στην περιοχή της χωματερής κοντά στα χωριά Ασωπεία, Νεοχωράκι, Καλλιθέα στην περιοχή ΣΟΥΛΑ. Πυροσβεστική δύναμη είναι στο σημείο ώστε να περιορίσει την πυρκαγιά.
Ο Ι. Τασιούλης αυτή τη στιγμή στο χώρο της φωτιάς στο χωριό Καλλιθέα, για το e-sterea , ο οποίος μας ενημερώνει ότι αυτή τη στιγμή η ατμόσφαιρα στο χωριό είναι αποπνικτική και η φωτιά καιει πουρνάρια. Η φωτιά κατευθύνεται προς την καλλιεργήσιμη περιοχή της Καλλιθέας πράγμα το οποίο προσπαθεί να αποτρέψει η πυροσβεστική.
Η φωτιά  ξεκίνησε από την περιοχή Σουλά.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
3 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 Σινούκ στην περιοχή της φωτιάς αυτή τη στιγμή.
Έχουμε αναζοπύρωση της φωτιάς η οποία τώρα κατευθύνεται προς την Ασωπεία. Καθώς και ένα ακόμα μέτωπο το οποίο είναι από την μεριά του Μοσχοποδίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι έχετε τα καινούργια 20αρικα διαβάστε το!

Δεν πρόλαβε να κλείσει χρόνο το καινούργιο χαρτονόμισμα των 20....
ευρώ και ήδη η ιταλική μαφία άρχισε την παραχάραξη. Μάλιστα ήδη εντοπίστηκαν και έχουν συλληφθεί και οι πρώτοι παραχαράκτες.
Όλα αυτά δείχνουν ότι στην αγορά έπεσαν τα πρώτα πλαστά χαρτονομίσματα. Το γεγονός αυτό έχει σημάνει συναγερμό στις ευρωπαϊκές αρχές καθώς όπως λένε δεν χρειάζεται ένα χαρτονόμισμα να είναι τέλειο, αρκεί να είναι αρκετά πειστικό και να ξεγελά τον καταναλωτή. Ειδικά μάλιστα στην περίπτωση του νέου χαρτονομίσματος των 20 ευρώ και καθώς είναι ακόμη “καινούργιο” στη χρήση οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι.

Μάλιστα η Ιταλική Αστυνομία που συνέλαβε τρία άτομα διαπίστωσε ότι τα χαρτονομίσματα των παραχαρακτών ήταν αρκετά καλής ποιότητας γεγονός που τα καθιστά ακόμη πιο δύσκολα στον εντοπισμό τους από τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η σύλληψη έγινε έξω από τη Νάπολη όπου οι παραχαράκτες είχαν στήσει ολόκληρο εργαστήριο. Συνολικά εντοπίστηκαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα αξίας 7,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνελήφθη 25χρονο «αρχηγικό» μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Αττικής

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε περιοχή των Αθηνών, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας (5) τουλάχιστον αλλοδαπών συνεργών του, ενώ εξιχνιάσθηκαν συνολικά (54) υποθέσεις κλοπών – φθορών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., εκ των οποίων η μία απόπειρα, σε περιοχές της Φθιώτιδας & των Μεσογείων Αττικής

Ένα από τα ταυτοποιημένα μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας, είχε συλληφθεί πρόσφατα από την Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας και βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, ενώ τότε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών είχαν εξιχνιασθεί συνολικά (55) περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών

Επιπλέον, ένα ακόμα ταυτοποιημένο μέλος έχει συλληφθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για σοβαρά ποινικά αδικήματα

Οι δράστες είχαν ενωθεί τουλάχιστον από το Νοεμβρίου του 2015, χρησιμοποιώντας ως ορμητήρια, οικίες σε περιοχή των Αθηνών, ενώ δρούσαν πρώτες πρωινές ώρες, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους ή ομοεθνών τους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης και απομονωμένες αγροτικές περιοχές για να μη γίνονται αντιληπτοί

Από την οικία – ορμητήριο του 25χρονου, συνελήφθησαν (3) ακόμα ομοεθνείς του, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος κινητών τηλεφώνων, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης & ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνολικά και από τις (109) περιπτώσεις κλοπών – φθορών μετασχηματιστών, η ζημία που προκλήθηκε στην ανωτέρω επιχείρηση, ανέρχεται στις (570.000) ευρώ υπέστη ζημία
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη χθες (22-07-2016) το πρωί σε περιοχή των Αθηνών, ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν, «αρχηγικό» μέλος εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Αττικής.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας τουλάχιστον πέντε (5) ομοεθνών συνεργών του, ηλικίας από 30 έως 37 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, καθώς και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι οι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν (54) περιπτώσεις κλοπών – φθορών μετασχηματιστών, εκ των οποίων η μία απόπειρα, σε περιοχές της Φθιώτιδας (Αυλάκι, Σκάρφεια, Μώλος, Ράχες, Πελασγία, Αγία Τριάδα, Κόμνηνα, Καραβόμυλος) και των Μεσογείων Αττικής.
Πιο αναλυτικά τα μέλη της σπείρας, με αρχηγό τους τον 25χρονο, ο οποίος οργάνωνε και συμμετείχε στις περισσότερες εγκληματικές τους πράξεις, δρώντας κυρίως πρώτες πρωινές ώρες και τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2015, χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια, οικίες που διέμεναν σε περιοχή των Αθηνών.

Για τη μεταφορά τους έκαναν χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων ιδιοκτησίας τους ή ιδιοκτησίας ομοεθνών τους και επέλεγαν κυρίως απομονωμένες αγροτικές περιοχές, για να αποφύγουν το ενδεχόμενο εντοπισμού τους και τοποθεσίες πλησίον του αυτοκινητοδρόμου, προκειμένου να έχουν άμεση και εύκολη διαφυγή.

Ο τρόπος δράσης τους (modus operandi) αφορούσε σε κοινή μεθοδολογία, για όλες τις περιπτώσεις κλοπών -  φθορών. Ειδικότερα, κάνοντας χρήση εξειδικευμένου εργαλείου (κοντάρι), προέβαιναν στο κλείσιμο των ασφαλειών ρεύματος που βρισκόντουσαν στους πυλώνες που προηγούνταν του μετασχηματιστή που ήθελαν να αφαιρέσουν.
Ακολούθως, αφού αναρριχιόντουσαν στον πυλώνα και απασφάλιζαν το μετασχηματιστή από τις βάσεις του, τον έδεναν με σχοινιά, τον μετέφεραν στο έδαφος και αφαιρούσαν από το εσωτερικό του τα πηνία χαλκού.

Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι η ίδια εγκληματική ομάδα εμπλέκεται και στην εξιχνίαση (55) παρόμοιων περιπτώσεων, από το Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, όπου την 11-07-2016 είχε συλληφθεί ένα από τα ταυτοποιημένα μέλη (30χρονος), από την Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας (σχετικό το από 12-07-2016 Δελτίο Τύπου μας).

Επιπλέον, ένα ακόμα ταυτοποιημένο μέλος ομοίως συνελήφθη την              21-07-2016, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεταμόρφωσης Αττικής, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, για προώθηση λαθρομεταναστών κατά συρροή από κοινού εκ κερδοσκοπίας, παράνομη είσοδο και αντίσταση.

Από την οικία – ορμητήριο του 25χρονου, συνελήφθησαν επιπλέον τρεις (3) ακόμα ομοεθνείς του, οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας, κατηγορούνται όμως μαζί με τον 25χρονο, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν από την ανωτέρω οικία μεταξύ άλλων, πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM & μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων, από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, καθώς έτερο όχημα που χρησιμοποιούσαν είχε κατασχεθεί από αστυνομικούς του Αστυνομικό Τμήματος Στυλίδας, την 30-03-2016 στην περιοχή των Ραχών Φθιώτιδας.

Συνολικά και από τις (109) περιπτώσεις κλοπών – φθορών μετασχηματιστών, η ζημία που προκλήθηκε στην ανωτέρω επιχείρηση, ανέρχεται στις (570.000) ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκε την Τρίτη (26-07-2016), προκειμένου να απολογηθεί, ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.  

Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας Αττικής

Επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας Ξεκινά η ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών
Στην επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας μέσα από τη νέα συνεργασία του με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ – ΕΕΑΑ. Μετά την πολυετή εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης εγκαινιάζεται τώρα ένα επιπλέον ρεύμα συλλογής γυάλινων συσκευασιών. Το ρεύμα αυτό θα στοχεύει αρχικά στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν και απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες γυάλινης συσκευασίας. Έτσι ο Δήμος προχώρησε στην καταγραφή των επιχειρήσεων και των σημείων τοποθέτησης των μπλε κωδώνων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν ήδη σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Τα σημεία που είναι τοποθετημένοι μπλέ κώδωνες είναι τα εξής:
Μάνδρα: Οδός Στρ. Νικολάου Ρόκα (στην Πλατεία Κοροπούλη και στην Κεντρική Πλατεία) στην οδό Βαγγέλη Κοροπούλη (στην αρχή της οδού και στην Πλατεία Ειρήνης), στην ΠΕΟΑΘ, στην οδό Παπαδιαμάντη (Πλατεία Γκλιάτη), στην οδό Σαλαμίνος στις Εργατικές Κατοικίες, στην συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Πλαστήρα στην Συνοικία Παπακώστα.
Ερυθρές: Οδός Εθνικής Αντιστάσεως (σε δύο σημεία)
Βίλια: Οδός Ιωάννη Σακελλαρίου (σε δύο σημεία)
Οινόη: σε ένα κεντρικό σημείο
Επίσης από ένα μπλέ κώδωνα έχει τοποθετήσει ο Δήμος σε όλες τις παραλίες, της Ψάθας, του Αλεποχωρίου και του Πόρτο Γερμενό.
«Ο Δήμος συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα της ανακύκλωσης. Η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, η εξοικονόμηση ενέργειας και περιβαλλοντικών πόρων είναι πλέον υποχρέωση του σύγχρονου πολιτισμού και ευθύνη όλων των πολιτών. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν γίνεται με στιγμιαίες δράσεις...χρειάζεται μακρόπνοο σχεδιασμό και συνεχείς προγραμματισμένες δράσεις. Εμείς έχουμε θέσει ως βασική μας προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε αλλά κυρίως να ενεργοποιήσουμε όλους τους δημότες μας.» τονίζει η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη που ας σημειωθεί ότι επί της δικής της προηγούμενης θητείας είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών το 2008

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με Ευρωπαίους Αξιωματούχους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε σήμερα, 22 Ιουλίου 2016, με τον πρέσβη της Σλοβακίας με αρμοδιότητα σε ζητήματα μετανάστευσης Igor Slobodnik και τον Ολλανδό Αξιωματούχο στη Σλοβακική Προεδρία André Carstens, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον πρέσβη της Σλοβακίας στην Αθήνα, Peter Michalko.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο άσκησης της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Σλοβακία και αφορούσε σε θέματα διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού, αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Καιρός σήμερα - Ανεβαίνει η θερμοκρασόα...

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο, με τη θερμοκρασία να... σημειώνει μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους μεταβλητούς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με μεταβλητούς ανέμους, 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος, με βόρειους ανέμους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΟΑΕΕ: Μέχρι ΠΟΤΕ θα γινεται η καταβολή εισφορών του τρίτου διμήνου 2016

Η Δευτέρα...
01.08.2016 είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής εισφορών 3ου διμήνου 2016, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΕ. Την ίδια ημέρα, θα καταβληθούν, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή), η μηνιαία δόση ρυθμίσεων Ν. 4152/2013, Ν. 4321/2015 και η μηνιαία δόση των ανωτέρω ρυθμίσεων που δεν εξοφλήθηκε την 30.6.2016, με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προτείνεται η έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού από την Παρασκευή 29.7.2016. Επίσης, συνιστάται η εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΕ (www.oaee.gr), προκειμένου, μέσω της πρόσβασης στον «ατομικό λογαριασμό ασφαλισμένου», να υπάρχει ενημέρωση για τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τις πληρωμές.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Χαλκίδα: Δεν άντεξε την γκρίνια της γυναίκας του και την πέταξε από την παλαιά γέφυρα στην θάλασσα!

Αντρόγυνο ήρθε στα χέρια στην παραλία της Χαλκίδας και ο σύζυγος πέταξε τη γυναίκα του στη θάλασσα.
Όπως αναφέρει το eviazoom.gr, πριν λίγες μέρες στην παραλία της Χαλκίδας ο 45χρονος άνδρα δεν δίστασε να πετάξει την 40χρονη σύζυγο του στη θάλασσα ύστερα από άγριο καβγά
Η αρχή έγινε με βρισιές ανάμεσα στο ζευγάρι, με τον άνδρα να χειροδικεί εναντίον της, ωστόσο το φινάλε ήταν το χειρότερο από όλα. Όπως ανέφεραν μάρτυρες που ήταν μπροστά στο σκηνικό, ο 45χρονος ήταν σε έξαλλη κατάσταση και έχοντας πιάσει την γυναίκα του από τα μαλλιά, την πέταξε στη θάλασσα, μπροστά στα μάτια περαστικών που κοιτούσαν απορημένοι αυτό που συνέβαινε.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η Ασφάλεια Λιμεναρχείου Χαλκίδας όμως ο 45χρονος είχε γίνει "καπνός". Η 40χρονη κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει έξω από το νερό, όπου στη συνέχεια μετέβη στο Λιμεναρχείο Χαλκίδας και προέβη στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του συζύγου της.

ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ) ΘΗΒΑΣ ΚΑΛΕΣΜΑ

Καλούμε όλους τους φίλους και υποστηρικτές μας να παραβρεθούν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Βαγίων, ώστε να υποστηρίξουν το αίτημά μας για παραχώρηση του χώρου του Αεραθλητικού Πάρκου Θήβας στην Αερολέσχη. Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε ένα έργο που ξεκινήσαμε όλοι μαζί οι Θηβαίοι από το 2005, και μέσα από αντιξοότητες καταφέραμε, με την αγάπη σας και την ενθάρρυνσή σας, να πετάξουμε με τα «φτερά» της πόλης μας σε όλο το πανελλήνιο και όλο τον κόσμο, ώστε η Θήβα να ακούγεται απ’ άκρη σε άκρη. Αυτή την αγάπη και τη δύναμη των Θηβαίων πολιτών θέλουμε να παρουσιάσουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να πεισθεί και να μας παραχωρήσει εκ νέου το χώρο προς όφελος της πόλης και των πολιτών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την παρουσία και την υποστήριξή σας. ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ, ΜΑΖΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ Για την Αερολέσχη Θήβας Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
viotiki gnomi news

Και Κρητικοί μεταξύ των εγκλωβισμένων στο εμπορικό του Μονάχου

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες...


Και Κρητικοί βρίσκονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, μεταξύ των εγκλωβισμένων στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου όπου σημειώθηκε νωρίτερα τρομοκρατική επίθεση!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν επαφή με τους δικούς τους και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους, αν και τρομοκρατημένοι, όπως είναι απολύτως φυσικό...

Αγωνία για μία νεαρή γυναίκα από την περιοχή του Λασιθίου, η οποία κατάφερε τελικά να επικοινωνήσει με την οικογένειά της και είναι καλά στην υγεία της, αν και παραμένει εγκλωβισμένη...
Πηγή

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στο Κόμμα Φθιώτιδας, κατηγορούμενοι για κλοπή καλωδίων μεταφοράς ρεύματος

 
Συνελήφθησαν, χθες (21-07-2016) το μεσημέρι στο Κόμμα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 & 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με οδηγούς τους δύο συλληφθέντες αντίστοιχα, τα οποία ήταν έμφορτα με διάφορα καλώδια μεταφοράς ρεύματος.

Όπως προέκυψε, τα ανωτέρω καλώδια είχαν αφαιρέσει από οικόπεδο στην ανωτέρω περιοχή και κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επιπλέον τα δύο οχήματα, ιδιοκτησίας των συλληφθέντων, ως μέσα μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

ΤΩΡΑ - Τα πρώτα πλάνα από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο Μόναχο - Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο

Το εμπορικό κέντρο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum, στη συνοικία Μόοζαχ του Μονάχου εκκενώθηκε μετά από πυρά ενόπλου...


Για έναν νεκρό και δέκα τραυματίες κάνει λόγο η Βαυαρική Ραδιοφωνία, αναφερόμενη σε πληροφορίες σχετικά με τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν νωρίτερα απόψε σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από εκατοντάδες άνδρες της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, υπάρχουν φωτογραφίες αυτοπτών μαρτύρων στις οποίες εικονίζεται τουλάχιστον ένας άνθρωπος που κείτεται, πιθανότατα νεκρός, στο έδαφος.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τη γερμανική αστυνομία νωρίτερα, έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και 10 τραυματίες.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για θανάτους και τραυματισμούς, μίλησε πάντως για "κάτι μεγαλύτερο" από ό,τι είχε αρχικά περιγραφεί.
Το βίντεο εδω

Τα χάσαμε τα Σύνορα Πατριώτη…Αργά ξυπνήσαμε!

23-3-620x330
Τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε …Αλλά τα Σύνορα στο Αιγαίο όσο και να μας πονάει
μπάζουν απο παντού …Τι και αν οι εταίροι μας το έλεγαν, τι και αν οι Στρατιωτικοί το έθεταν στο
τραπέζι τουλάχιστον πίσω από τις κλειστές πόρτες στα Κέντρα του Πενταγώνου ,εμείς
πιστέψαμε σε πανανθρώπινες απόψεις και τρίχες κατσαρές !
Χρειάστηκε να παραδώσουμε το Αιγαίο στους Νατοϊκούς ,σε Τούρκους Αξιωματικούς και Αλληλέγγυους της Συμφοράς για να ξυπνήσουμε ένα πρωί και μια απλή εσωτερική κρίση της Τουρκίας να αποκαλύψει την γύμνια μας !
Συσκέψεις επι συσκέψεων στο Άμυνας στο ΥΠΕΞ και δεν συμμαζεύεται …Αλλά όποιος δεν σκέφτεται απλά συ σκέφτεται !
Σύσκεψη ανακοίνωσε οτι έγινε και χθες το Βράδυ μετά το Άμυνας και στο ΥΠΕΞ !1853072
Νέα ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την αξιολόγηση της κατάστασης στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πράξικοπημα, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκη!
Να αποφασίσουν τι ακριβώς δεν καταλάβαμε …Τα αυτονόητα οτι πρέπει να φυλάξουμε επιτέλους τα Θαλάσσια σύνορά μας και ο Στόλος να επιχειρεί και όχι να σώζει όλους του δήθεν δυστυχισμένους του Πλανήτη ;
Τα Ελικόπτερα μας να αποτρέπουν και όχι να σώζουν τους λαθρομετανάστες που αποφάσισαν σωρηδόν και αδιακρίτως να μας έρθουν μαζί με Τουρκοπρακτορες ,Τζιχαντιστές και το κακό συναπάντημα ;
Αργά ξυπνήσαμε Πατριώτη και το κακό δεν μαζεύεται …Αλλά έτσι είναι Υποστράτηγε Νίκο Τόσκα όταν χαϊδεύεις τα αυτιά των Διεθνών Αναρχικών θα στα κάνανε λίμπα …Στα λέγανε αλλά δεν άκουγες !
Δεν έχουμε Θαλάσσια Σύνορα δήλωνε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος …Πλακώσανε και οι Γύφτοι !
Άσχετοι των Ασχέτων τώρα τους «πήρε το νερό από το κώλο λέει ο Σοφός Λαός μας και δεν θα προκάνουμε,» που έλεγε και ένας μακαρίτης Πολιτικός παλιάς κοπής !
veteranos
triklopodia

Οι ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Τρέχουν (Και για την Ελλάδα)! Μέχρι το Τέλος του 2016 η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ!! Ακολουθεί ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

Οι ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Τρέχουν (Και για την Ελλάδα)! Μέχρι το Τέλος του 2016 η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΞΗ!! Ακολουθεί ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 16′ ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ …
ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ …
ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ !!!
ΑΝ ΟΙ 8 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ …
ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ «ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ …» ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΘΟΣΟΝ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ …
ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 …
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΞΑΝΘΩΝ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 13/11/2016 ΕΩΣ 13/12/2016 (ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ) ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 17′ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ) …
ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ …
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΦΑΓΗ ΟΠΟΥ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΔΑΜΑΛΙ ΘΑ ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΔΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ …
ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΚΕΣ …
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΟΙ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ …
ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΟΣΣΟΒΟ, ΒΟΣΝΙΑ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ …
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ …
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΜΕΙΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ …
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ …
hellasforce.com

Εξαφανίστηκε Ινδικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας με 29 επιβάτες

Ινδικο αεροπλανο
Εξαφανίστηκε Ινδικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας με 29 επιβάτες

Η είδηση ανέβηκε σε ξένο σαιτ σήμερα, 22 Ιούλ 2016 στις 11:19
Ένα αεροσκάφος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας με 29 άτομα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.
Το μεταφορικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την Tambaram αεροπορική βάση της Μάντρας και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά αφού είχε απογειωθεί. Το αεροσκαφος χάθηκε όταν βρίσκονται πάνω από τον κόλπο της Βεγγάλης.
Πρόκειται για ένα Antonov An-32 της πολεμικης αεροπορίας που οπως βλέπουμε χάνονται πολυ συχνα τον τελευταίο καιρό.
Antonov An in English Gematria Equals: 696
Antonov An in Simple Gematria Equals: 116

Κόραξ για τα Κατοχικά Νέα

Νέο παιχνίδι που πατάει το Ποκεμον go στο σβέρκο!!

pokemon-go-no
Δοκίμασε το έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Ζωή σου αλλά και στην Ζωή των άλλων!
Είναι μαγικό, χτυπά στην καρδιά της νέας τάξης πραγμάτων που σου έδωσε το Πόκεμον για να σε κάνει ζόμπι!
Είναι τεράστιο , σου δίνει απίστευτες ιδιότητες , είναι ιντερακτιβ με την ψυχή σου , κάθε κίνηση σου σε αυτό το παιχνίδι σου δίνει ουσιαστική δύναμη και ιδιότητα που δεν είναι μόνο μέσα σε ένα εικονικό κόσμο!
Κάθε παίκτης έχει την δυνατότητα να αλλάξει στην πραγματικότητα τον κόσμο και να έχει ουσιαστικές νίκες που θα της βλέπει να υπάρχουν έξω από μια οθόνη!
9900ca07-2f35-447a-98a5-250d53b7d75f
Κάθε ένας που το παίζει μπορεί πια να πει …έκανα ΚΑΤΙ …σε αντίθεση με τους παίκτες Πόκεμον που λένε τι να κάνω εγώ μόνο ένας άνθρωπος είμαι ας παίξω Ποκεμον….Θα μπορείς να κάνεις ΚΑΤΙ !!
Το καλύτερο παιχνίδι ρόλων στον κόσμο…αυτοί θέλουν ένα κόσμο σκοτεινό….έναν κόσμο σκλαβωμενο και εσύ είσαι ένας ακόμα ήρωας ….που αλλάζει τα σχέδια τους !
Το κατεβάζεις κατευθείαν από την καρδιά σου , χωρίς wi fi , χωρις ρεύμα , χωρίς καθυστερήσεις σε σερβερς …πάντα ενωμένος με την αγάπη και την μοναδική της δύναμη να αλλάζει και να θεραπεύει!
Το μεγαλύτερο παιχνίδι στον κόσμο …τον πραγματικό !!
Γίνε ένας πραγματικος ήρωας τώρα

 http://katohika.gr

Ποια ώρα είναι κατάλληλη για ηλιοθεραπεία; Τι γίνεται όταν «καούμε»;

743849fd004658ce88be5dce1663d616.jpg


Σήμερα το iatropedia.gr με τη βοήθεια του δερματολόγου Εμμανουήλ Κουρή, σας παρουσιάζει έναν χρήσιμο οδηγό για να μένετε με ασφάλεια στην παραλία, να απολαμβάνετε την ηλιοθεραπεία σας και να μην καείτε.
Ο κ. Κουρής εξηγεί απλά και κατανοητά πως ακριβώς επιδρούν οι ηλιακές ακτίνες στο δέρμα, ποιες ώρες της ημέρας δεν κινδυνεύουμε από τον ήλιο, τι μπορούμε να κάνουμε εάν πάθουμε ηλιακό έγκαυμα. Πέντε χρήσιμες συμβουλές λοιπόν για ασφαλή ηλιοθεραπεία.
Ερ: Πως επιδρούν οι ηλιακές ακτίνες στο δέρμα μας;
Εμμ. Κουρής: Οι ακτίνες του ήλιου, διεγείρουν τα μελανινοκύτταρα για παραγωγή μελανίνης. Είναι το γνωστό μαύρισμα. Επίσης, προάγουν το σχηματισμό vit D. Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα όμως τη χρόνια έκθεση ή την έντονη έκθεση στον ήλιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις το δέρμα μπορεί να αναπτύξει φωτογήρανση. Οι ώρες και το χρονικό διάστημα που εκτιθέμεθα στον ήλιο είναι πολύ σημαντικές για την υγεία του δέρματος μας. Ακραίες μορφές μπορεί να οδηγήσουν και σε καρκίνο του δέρματος.
ΕΡ: Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για να κάνουμε ηλιοθεραπεία;
Εμμ. Κουρής: Το θέμα είναι να προστατευτούμε από τα ηλιακά εγκαύματα. Αυτά προκαλούνται πιο εύκολα όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στο δέρμα μας. Οι καλύτερες ώρες είναι 8-12 το πρωί ή 5-8 το απόγευμα, οπότε και οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν "πλάγια" και είναι πιο δύσκολο το έγκαυμα.
Ερ: Τι μπορούμε να κάνουμε στην αρχή για να προστατευτούμε και από τι μπορεί το δέρμα μας να κινδυνεύσει κατά την ηλιοθεραπεία;
Εμμ. Κουρής: Οι πρώτες ημέρες στη θάλασσα και στην έκθεση μας στον ήλιο είναι πολύ σημαντικές. Πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε πως κινδυνεύουμε από έγκαυμα όταν εκτεθούμε πάνω από 15 λεπτά στον ήλιο δίχως να έχουμε βάλει αντιηλιακό. Κυρίως όταν κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια και το δέρμα μας είναι ακόμη απροετοίμαστο και λευκότερο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ηλιακές ακτίνες λειτουργούν συσσωρευτικά. Η συσσωρευτική επίδραση σε βάθος χρόνου οδηγεί σε φωτογήρανση και κάψιμο του δέρματος. Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει η λεγόμενη οξεία διαλείπουσα έκθεση , δηλαδή η έντονη ηλιοθεραπεία για 10-15 μέρες το χρόνο και μετά η επιστροφή στην πόλη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μελάνωμα.
Ερ: Τι θα προτείνατε για να μαυρίσουμε χωρίς να κινδυνεύσουμε;
Εμμ. Κουρής: Η σταδιακή έκθεση μας στον ήλιο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι ή από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, και θα μας προστατεύσει και θα μαυρίσουμε.
Ερ: τι πρέπει να κάνουμε εάν πάθουμε έγκαυμα;
Εμμ. Κουρής: Θα πρέπει αμέσως να ρίξουμε άφθονο κρύο νερό επάνω στην επιφάνεια που έπαθε το έγκαυμα, η οποία είναι συνήθως η πλάτη και οι ώμοι, και αμέσως μετά θα πρέπει να βάλουμε στην πληγείσα περιοχή μια κρέμα κορτιζόνης. Αυτό θα πρέπει να γίνει για 3 – 4 ημέρες, ανάλογα με την έκταση και τη σοβαρότητα του εγκαύματος. Στη συνέχεια η εφαρμογή μιας αναπλαστικής κρέμας για 7 με 10 ημέρες θα βοηθήσει πολύ την κατάσταση.
Ο δρ Εμμανουήλ Κουρής είναι Δερματολόγος Αφροδισιολόγος.

http://www.iatropedia.gr

Τσίμπημα από τσούχτρα: Πώς το αντιμετωπίζουμε

Jellyfish sting

Το καλοκαιρινό μπάνιο στην θάλασσα μπορεί να κρύβει και δυσάρεστες εκπλήξεις. Μία από αυτές είναι ένα πιθανό τσίμπημα από τσούχτρα.

Σε αυτή την περίπτωση:
-Καλέστε το 166 αν το θύμα έχει οξεία αλλεργική αντίδραση, ή αν τα πλοκάμια της τσούχτρας έχουν αγγίξει πάνω από το μισή επιφάνεια ενός χεριού ή ποδιού.
Από εκεί και πέρα...
-Πλύνετε το σημείο του τσιμπήματος με άφθονο θαλασσινό νερό για να “απενεργοποιήσετε” τα μικροσκοπικά κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα σας
-Πλύνετε την περιοχή με ξύδι για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ξύδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα. Αυτό θα απενεργοποιήσει τα μικροσκοπικά κεντριά.
-Στη συνέχεια, μουλιάστε την περιοχή με ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά, αν είναι δυνατόν. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύα επιθέματα.
-Χρησιμοποιήστε μια ήπια κρέμα υδροκορτιζόνης ή με αντιισταμινική δράση για την ανακούφιση από τον κνησμό και το οίδημα.
-Καθαρίζετε την πληγή 3 φορές την ημέρα με αντιβιοτική αλοιφή και, αν χρειαστεί, δέστε την με επίδεσμο.
http://www.webmd.com/
http://www.iatropedia.gr

Τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα: Τι συμβαίνει στο σώμα και πώς το χειριζόμαστε

τσίμπημα

Όταν σας τσιμπάει μια μέλισσα ή μια σφήκα, εγχέει δηλητήριο μέσω του κεντριού της στο δέρμα σας. Οι σφήκες έχουν κεντριά χωρίς ακίδες, που συνήθως παίρνουν μαζί τους μετά το τσίμπημα. Έτσι, αυτά τα έντομα μπορούν να τσιμπήσουν πολλές φορές μέσα σε λίγο χρόνο. Η μέλισσα έχει ένα αγκαθωτό κεντρί που παραμένει στο δέρμα του θύματος μαζί με τον δηλητηριώδη σάκο.

Περίπου 3% των ανθρώπων που δέχονται τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα έχει κάποια αλλεργική αντίδραση στο τσίμπημα και έως το 0,8% των θυμάτων από τσίμπημα μέλισσας έχουν σοβαρή και απειλητική για τη ζωή τους αλλεργική αντίδραση που είναι γνωστή ως αναφυλαξία.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μόνο μια τοπική αντίδραση σε τσίμπημα μέλισσας. Στην κανονική αντίδραση σε τσίμπημα μέλισσας, το δέρμα κοκκινίζει και πονάει. Ακολουθεί τοπικό οίδημα ή/και κνησμός, αλλά ο πόνος εξαφανίζεται συνήθως μετά από μερικές ώρες. Στη λεγόμενη μεγάλη τοπική αντίδραση σε τσίμπημα εντόμου, το πρήξιμο, η ερυθρότητα και ο πόνος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μία εβδομάδα.
Σε μια συστημική αλλεργική αντίδραση, ολόκληρο το σώμα επηρεάζεται. Το θύμα μπορεί να αναπτύξει κνίδωση, ερυθρότητα ή πρήξιμο σε περιοχές του σώματος μακριά από το σημείο του τσιμπήματος. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης:
  • έμετο
  • ναυτία
  • διάρροια
  • ζάλη
Τι πρέπει να κάνετε για τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα:
  • Εάν έχετε γνωστό ιστορικό σοβαρών αντιδράσεων σε τσιμπήματα εντόμων ή αν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε σοβαρά συμπτώματα από εκείνα που αναφέρονται παραπάνω, καλέστε άμεσα έναν γιατρό ή τις Πρώτες Βοήθειες.
  • Προσδιορίστε αν το κεντρί είναι ακόμα στο δέρμα σας (αναζητήστε μια μικρή μαύρη κουκκίδα στο σημείο του τσιμπήματος) και αφαιρέστε το αμέσως όταν είναι ορατό στην πληγή. Πολλοί γιατροί συστήνουν τη χρήση ενός σκληρού αντικειμένου, όπως μια πιστωτική κάρτα ή ένα μαχαίρι για να το σύρετε πάνω από την περιοχή και να αφαιρέσετε το κεντρί. Το δηλητήριο της μέλισσας είναι στον σάκο του κεντριού, ο οποίος παραμένει στο δέρμα του θύματος και μπορεί να πάρει 2-3 λεπτά για να απελευθερώσει όλο το δηλητήριο. Έτσι η άμεση απομάκρυνση του κεντριού μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα του τσιμπήματος.
  • Εφαρμόστε πάγο ή κρύες κομπρέσες στην περιοχή για να μειώσετε την φλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού.
  • Καθαρίστε την περιοχή με σαπούνι και νερό, στη συνέχεια εφαρμόστε μια κρέμα υδροκορτιζόνης για να μειώσετε τη σοβαρότητα της αντίδρασης. Εναλλακτικές θεραπείες περιλαμβάνουν μια πάστα φτιαγμένη από άψητο λιωμένο κρέας και νερό (το ένζυμο στο κρέας μπορεί να διασπάσει το δηλητήριο της μέλισσας) ή μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό.
  • Πάρτε ένα αντιισταμινικό, όπως η διφαινυδραμίνη σε μορφή ταμπλέτας ή/και κάποιο απλό αναλγητικό, όπως η ιβουπροφαίνη, ή ακεταμινοφαίνη για μεγαλύτερη ανακούφιση από τα συμπτώματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα τσιμπήματα στο στόμα ή την μύτη, ακόμα και σε άτομα που δεν είναι αλλεργικά σε τσιμπήματα μέλισσας, απαιτούν την επείγουσα ιατρική προσοχή, δεδομένου ότι μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα που μπορεί να παρεμβαίνει με την αναπνοή.
http://www.medicinenet.com

Πάτρα: Τον έσπασαν στο ξύλο και ούρησαν στο πρόσωπό του - Σε άθλια κατάσταση ο τραυματίας!


Πάτρα: Τον έσπασαν στο ξύλο και ούρησαν στο πρόσωπό του - Σε άθλια κατάσταση ο τραυματίας!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι δράστες δεν περιορίστηκαν στα χτυπήματα. Ο 30χρονος κατέληξε σε νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος από την επίθεση που δέχτηκε...

Σε άθλια κατάσταση, μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη, εντοπίστηκε 30χρονος στην οδό Μακεδονίας λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. Οι άγνωστοι -προς το παρόν- δράστες, χτύπησαν πολύ άσχημα τον 30χρονο και κατόπιν ούρησαν πάνω του πριν απομακρυνθούν από το σημείο της επίθεσης. Το θύμα μεταφέρθηκε με χτυπήματα σε όλο του το σώμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, με τους γιατρούς να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του, με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, να περιμένουν να συνέλθει για να διαπιστώσουν τι κρύβεται από πίσω...
Πηγή: patrastimes.gr

ΣΑΦΕΤΗΣ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ! ΑΣΩΠΙΑ 2016


Βλαστημάς την Παναγία; Ελεύθερα!

Βλαστημάς την Παναγία; Ελεύθερα!
H είδηση «έσκασε» σαν βόμβα: ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει νόμο για να μην διώκεται η βλασφημία!
Οι τύποι όχι απλά δεν έχουν όσιο ούτε ιερό, αλλά προκαλούν όλους τους Έλληνες με αυτά που κάνουν!
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Θέλουν να διαλύσουν τη χώρα για να την ξεπουλήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στα «κοράκια».
Η αθλιότερη κυβέρνηση στην ελληνική Ιστορία, αποσυνθέτει τον κοινωνικό ιστό της χώρας με συντονισμένες κινήσεις. Και το κάνει με περίσσιο θράσος. Δεν αγνοεί τους κινδύνους και τους εσωτερικούς και τους εκτός Ελλάδος. Τους ευνοεί.
Ανοίγει την Κερκόπορτα.
Την ώρα που οι Τούρκοι, συσπειρώνονται γύρω από την πατρίδα και τη θρησκεία τους, μια θρησκεία ολοένα και πιο επιθετική, ο Τσίπρας και ο Καμμένος προσπαθούν να γκρεμίσουν τις ίδιες έννοιες στην Ελλάδα. Με κάθε τρόπο.
Το νομοθέτημα που πάει να περάσει με... δόξα και τιμή το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην Ελλάδα του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, στην Ελλάδα που η Παναγιά μας κράτησε όρθιους απέναντι στους εχθρούς, οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. δίνουν το δικαίωμα στον καθένα να βρίζει τα Θεία δημοσίως, χωρίς τιμωρία και χωρίς κανένα φραγμό!
Κατάντια...
Κατάντια που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστείς ότι οι ίδιοι άνθρωποι νομοθετούν, ώστε αν πεις αποκαλέσεις κάποιον «π...η» να τιμωρείσαι για ρατσιστική συμπεριφορά!
Προφανώς η Παναγία και ο Χριστός, τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων, δεν χρήζουν προστασίας από το Νόμο για τον Τσίπρα και τον Καμμένο...
Μάλλον θα τους ξαναπροστατεύσουν όταν γίνουν μειονότητα... Για την ακρίβεια όταν τους κάνουν μειονότητα... Όπως επιθυμούν και οι μέσα και οι έξω....
Αλλά δεν θα τους περάσει. Ο Έλληνας ξέρει να υπερασπίζεται και την θρησκεία και την πατρίδα και την οικογένεια του.

http://www.newsbomb.gr

Κάψτε τη σημαία, βρίστε την Παναγία, διαλύστε την οικογένεια…

Κάψτε τη σημαία, βρίστε την Παναγία, διαλύστε την οικογένεια…
Το μόρφωμα των Τσίπρα-Καμμένου δεν είναι πια μόνο η πιο ανθελληνική κυβέρνηση όλων των εποχών αλλά και η πιο επικίνδυνη! Ο Νίκος Συρίγος γράφει…
Τα πράγματα είναι απλά. Κάθε μέρα που περνάει με αυτή την κυβέρνηση η Ελλάδα κινδυνεύει. Ανεξάρτητα με το αν τους ψήφισες ή όχι, αν είσαι αριστερός ή δεξιός, αν σου λένε τίποτα οι λέξεις πατρίδα, έθνος κλπ. βλέποντας απλά αυτά που κάνουν ο Τσίπρας με τον Καμμένο, αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος του κινδύνου. Δεν μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι.
Με συντονισμένες κινήσεις οι τύποι βαράνε τους βασικούς πυλώνες της Ελλάδας εδώ και αιώνες. Την οικογένεια, τη θρησκεία και την πατρίδα. Βήμα-βήμα. Αξίες που από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα «δαιμονοποιούνται» με χαρακτηριστικό τρόπο, ώστε να φοβάσαι να τις υπερασπιστείς δημόσια για να μην σε πουν φασίστα…
Δείτε περισσότερα στο Onsports.gr

Βάσεις 2016: Δείτε τις τελευταίες εκτιμήσεις - Σε ποιες σχολές θα σημειωθούν ανατροπές

Βάσεις 2016: Δείτε τις τελευταίες εκτιμήσεις - Σε ποιες σχολές θα σημειωθούν ανατροπές
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2016 με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα ύψη η αγωνία των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις Πανελλήνιες 2016.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σημαντική βουτιά αναμένεται να σημειώσουν οι Βάσεις 2016 σε Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές, καθώς και στα τμήματα Πληροφορικής. Παράλληλα, ιστορικό... χαμηλό αναμένεται στις βάσεις εισαγωγής στα Παιδαγωγικά τμήματα.
Συγκεκριμένα, «τρελή» πορεία αναμένεται να διαγράψουν, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι Βάσεις 2016 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως άλλωστε προκύπτει από τα τελικά στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Το μεγάλο… «Βατερλό» στις Βάσεις σημειώνεται στα περισσότερα τμήματα, όπως Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές καθώς και σε τμήματα Πληροφορικής, ενώ εξαίρεση αποτελούν οι σχολές του τρίτου επιστημονικού πεδίου.
Αιτία της βουτιάς των βάσεων είναι η απογοητευτική εικόνα των μορίων καθώς σε όλα τα πεδία δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστοι οι υποψήφιοι που έγραψαν άριστα. Αντίθετα, εκείνοι που έχουν από 0 έως 7.000 μόρια είναι η πλειοψηφία! Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους καθώς, 19.863 είναι οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 7.000 μόρια.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τις Βάσεις 2016 των πανελλαδικών, μόλις 377 υποψήφιοι έχουν βαθμολογίες πάνω από 18.500 μόρια, ενώ οι αριστούχοι που "έπιασαν" περισσότερα από 19.500 μόρια είναι μόλις 55! Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος μαθητής μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο με 9.000 μόρια (κυρίως σε Παιδαγωγικά τμήματα), ενώ στις κεντρικές Ιατρικές σχολές απαιτούνται σχεδόν 19.000 μόρια!
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι 758 είναι συνολικά οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια, με την πλειονότητα αυτών (462) να είναι στο επιστημονικό πεδίο των επιστημών Υγείας και Ζωής της ομάδας προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών. Πρακτικά, αυτό μπορεί να «μεταφραστεί» σε άνοδο στις Βάσεις 2016 στις ιατρικές σχολές, κάτι που θα «συμπαρασύρει» και τις σχολές Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής και Βιολογίας. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, μικρές μεταβολές θα σημειωθούν στις βάσεις των πολυτεχνικών σχολών. Επίσης, μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με πέρυσι φαίνεται ότι θα έχουν οι βάσεις των σχολών των Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου, όπως οι τρεις Νομικές σχολές, οι Βάσεις 2016 θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα, με αυξομειώσεις. Με 17.500 μόρια μπορεί κάποιος να μπει στο πανεπιστήμιο.
Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, τα Πολυτεχνικά τμήματα, οι Βάσεις 2016 θα έχουν μικρή πτώση. Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε τμήματα μεσαίων βαθμολογιών.
Στο 5ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται η μεγαλύτερη βουτιά των βάσεων, αφού σε κανένα τμήμα το όριο εισαγωγής δεν θα ξεπεράσει τις 18.000 μόρια.
Στις ιατρικές σχολές, οι εισακτέοι φέτος θα είναι 1.055 και αυτό σημαίνει πως οι βάσεις εισαγωγής της τελευταίας σχολής θα είναι τουλάχιστον 18.500 μόρια. Πέρυσι, στην ιατρική Αλεξανδρούπολης απαιτούνταν 18.174 μόρια για την εισαγωγή.
Οι Βάσεις 2016 αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος Αυγούστου.
Δείτε εδώ τα στατιστικά στοιχεία των ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016

http://www.newsbomb.gr

Χαλκίδα: Πέταξε στη θάλασσα τη γυναίκα του λόγω καυγά


 
Άγριος καυγάς ξέσπασε σε ένα ζευγάρι  στην παραλία της Χαλκίδας, με αποτέλεσμα ο σύζυγος να πετάξει τη γυναίκα του στη θάλασσα.
 
Μάλιστα, πριν λίγες μέρες στην παραλία της Χαλκίδας ο 45χρονος άνδρας δεν δίστασε να πετάξει την 40χρονη σύζυγο του στη θάλασσα ύστερα από άγριο καβγά!
 
Το ζευγάρι άρχισε να ανταλάσσει βρισιές, με τον άνδρα να χειροδικεί εναντίον της, ωστόσο το φινάλε ήταν το χειρότερο από όλα. Όπως ανέφεραν μάρτυρες που ήταν μπροστά στο σκηνικό, ο 45χρονος ήταν εξαγριωμένος και έχοντας πιάσει την γυναίκα του από τα μαλλιά, την πέταξε στη θάλασσα, μπροστά στα μάτια περαστικών που κοιτούσαν με απορία αυτό που συνέβαινε.
Η αστυνομία και η Ασφάλεια Λιμεναρχείου Χαλκίδας ενημερώθηκε αμέσως, όμως ο 45χρονος εξαφανίστηκε. Η 40χρονη κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει έξω από το νερό, όπου στη συνέχεια μετέβη στο Λιμεναρχείο Χαλκίδας και προέβη στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του συζύγου της.
 

Οργή στην Τουρκία για τις δηλώσεις Τζακ Λιού: «Προβλέπει κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας και μόνιμη πολιτική αστάθεια»

«ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
«Αφρούς» βγάζουν στην Τουρκία με τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιού χθες από την Αθήνα περί «βοήθειας στην ελληνική οικονομία διότι μετά το χάος στην Τουρκία η Ελλάδα θα είναι το μόνο σημείο σταθερότητας στην περιοχή» στον απόηχο των κατηγοριών της Άγκυρας, ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα με την βάση του Ιντσιρλίκ να έχει παίξει κομβική σημασία όπως έχει φανεί μέχρι τώρα.
 
Ενοχλήθηκαν από την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ προς την κατεύθυνση υποστήριξης της ελληνικής πλευράς σε όλα τα πεδία. Οι Τούρκοι θεωρούν ότι οι ΗΠΑ έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. 
 
Άλωστε ο ίδιος ο διευθυντής της Central Intelligence Agency (CIA), κατά κόσμον η γνωστή «Εταιρεία» (The Company), John Brennan παραδέχθηκε ότι «υπήρχε γνώση των πιέσεων εντός της Τουρκίας και η ύπαρξη μιας υπολογίσιμης αντιπολιτευόμενης μερίδας προς τον πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν σε αρκετούς Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά δεν ήταν δυνατόν να προβλέψουμε ότι θα γίνονταν αποπειρα πραξικοπήματος την προηγούμενη εβδομάδα» και πρόσθεσε ότι «επιβεβαιώσαμε ότι αυτοί που φτιάχνουν την πολιτική της χώρας μας είχαν πληροφορηθεί, μέχρι εκεί φτάνει η εργασία μας»!
 
Παραδέχτηκε δηλαδή ότι η κυβέρνηση Ομπάμα γνώριζε τα πάντα και επέλεξε να μην προειδοποιήσει μια συμμαχική δημοκρατική κυβέρνηση ως όφειλε.
 
Ο Τζακ Λιου μέσα σε 24 ώρες, δήλωσε τρεις φορές (μία στους Financial Times, μία στο ελληνικό ΥΠΟΙΚ και μια στην συνάντηση με τον Α.Τσίπρα) ότι «το ελληνικό χρέος πρέπει να κουρευτεί και μαλιστα μέχρι την λήξη της θητείας του Μ.Ομπάμα» δηλαδή μέχρι τον Νοέμβριο που θα γίνουν οι αμερικανικές εκλογές (το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου οπότε λήγει τυπικά η προεδρία του Μ.Ομπάμα).
 
Αυτό που εκνεύρισε τους Τούρκους ήταν η σαφή αναφορά του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ περί «μόνιμης αστάθειας στην Τουρκία και μόνιμη επιβράδυνση της τουρκικής οικονομίας» καθώς το εξέλαβαν ως απειλή για τους επόμενους μήνες ότι θα δεχθούν «μυστήριες» φανερές ή και κρυφές επιθέσεις οικονομικού τύπου για να κλονιστεί η κυβέρνηση Γιλντιρίμ.
 
Άλλωστε στη Δύση θεωρείται ότι ο Εντογάν κυριαρχεί στην Τουρκία διότι δημιουργησε μια μεγάλη μεσαί τάξη, έφερε μια μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη και οι πολίτες τον στηρίζουν λόγω οικονομικής άνθισης στις τσέπες τους.
 
Εάν αυτό αντιστραφεί τότε θεωρούν ότι θα χάσει την λαϊκή υποστήριξη η οποία τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση κατά το πραξικόπημα.
 
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ερντογάν αμέσως κατάδειξε τους Αμερικανούς ως υπέυθυνους για να προκαλέσει θυμό εναντίον τους με την προοπτική να παραβλέψουν τις όποιες μελλοντικές οικονομικές δυσχέρειες.
 
Ήδη η τουρκική οικονομία παρουσιάζει σημάδια μεγάλης ύφεσης ενώ ο τουρισμός κυριολεκτικά κατέρρευσε και η τουρκική λίρα κατρακύλησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.
 
Όμως το παράδειγμα της Ρωσίας απέδειξε ότι οι οικονομικές κυρώσεις δεν αρκούν όταν μια χώρα έχει ότι χρειάζεται εντός του εδάφους της. Στην περίπτωση της Τουρκίας δεν ισχύει αυτό αλλά η Ρωσία μπορεί να της δώσει ότι χρειάζεται δένοντάς την οριστικά στο «άρμα» της.
 
Δεν μπορεί πλέον να θωρείται δεδομένη ούτε η έλευση των τουρκικών F-35, oι Αμερικανοί φημίζονται για αθέτηση-ακύρωση συμφωνιών όταν αλλάζουν τα γεπολιτικά δεδομένα, βέβαια μέχρι τότε υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, αλλά αυτό που «καίει» τους Τούρκους είναι ότι οι Αμερικανοί θέλουν άμεσα οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα για να μπορέσει άμεσα να επανεξοπλιστεί η χώρα.
 
Έπρεπε να γίνει ένα αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία για να «θυμηθούν» οι Αμερικανοί την γεωπολιτική αξία της Ελλάδας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πολύ ενδιαφέρον.