Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Του Πάρη Πέτρα
Φτάσαμε και σ΄αυτό το σημείο. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι! Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε...
είναι 1200€ ανά στρέμμα, δηλαδή για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000 ανά έτος, και μετά διπλασιάζεται.

Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις προφανώς σου παίρνουν το χωράφι! Αν αυτό το εξωφρενικό μέτρο συνδυαστεί και με τον νόμο περί καταγραφής/δήλωσης των υδάτων (πηγών, πηγαδιών κ.λπ.) και με τον νόμο περί "τσιπαρίσματος" όλων των οικόσιτων ζώων ο οποίος εξακολουθεί να είναι ενεργός και περιμένει ευκαιρία εφαρμογής, τότε αβίαστα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εφιαλτικό - οργουελικό σενάριο που θέτει σε εφαρμογή η Παγκόσμια Τάξη και οι κατά τόπους συνεργάτες της!

Παράλληλα είναι και ο "κώδικας Αλιμεντάριους" (Codex Alimentarius), ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και θα μιλήσουμε γι' αυτό στη συνέχεια. Ξεκινάμε από την Ηλεία! Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα "Πατρίς") έπειτα από την αυστηρή εντολή - οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας που λέει ότι, κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν!

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομία του νομού Ηλείας έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα. Η διευθύντρια της υπηρεσίας, Μπέκυ Σπυροπούλου, ερωτηθείσα χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής: «Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια.

Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη.Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται».

Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας. Όλα αυτά σημαίνουν πολύ απλά ότι στερείται το δικαίωμα στους κατόχους γης να φυτεύουν και να παράγουν ό,τι αυτοί θέλουν! Ο κώδικας Ο κόσμος μας τρέχει με υπερβολική ταχύτητα, ιδιαίτερα στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, έτσι που να μην μας αφήνουν περιθώρια για την παραμικρή αδράνεια και αναβλητικότητα.

Η τηλεόραση και διάφορα άλλα κέντρα "πληροφόρησης" (βάλτε και το παρά μπροστά) προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο υπνωτισμένο ώστε εύκολα να τον κατευθύνουν... όπου αυτοί επιθυμούν. Μέγ(κ)α παράδειγμα οι δημοσκοπήσεις που βγάζουν κατά κόρον προκειμένου να χαλιναγωγήσουν τη βούληση του κόσμου.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν σε γενικές γραμμές, κάποιοι άλλοι, μυστικά και εν αγνοία του κόσμου χαράσσουν το μέλλον του, φυσικά προς όφελος πολύ λίγων. Τον περασμένο Απρίλιο επρόκειτο να έλθει και στην Ελλάδα ο "κώδικας Αλιμεντάριους" αλλά κανείς δεν έμαθε να αυτό συνέβη κι αν πέρασε από την ελληνική βουλή. Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να έχει ψηφιστεί και να μην το έχουμε μάθε. Σε ερωτήσεις που κάναμε σε βουλευτές, αυτοί όχι μόνο δεν γνώριζαν αλλά δεν ήξεραν καν τι εστί "Codex Alimentarius"!!! Δύο είναι τα απόλυτα εργαλεία ελέγχου του ανθρώπου: το νερό και η τροφή. Ο κώδικας χτυπά ακριβώς το βασικό: την τροφή.

Ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Μάλιστα στο πλαίσιο των δύο Οργανισμών δημιουργήθηκε και σχετική Επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ’ τον κώδικα και υπάγεται στον Ο.Η.Ε. Με βάση τον ναζισμό! Τα καλά και τα κακά έχουν μητέρα την Ευρώπης και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά και με αυτή την περίπτωση.

Η ιστορία του Κώδικα Alimentarius ξεκινά το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβλήματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία. Όμως ο κώδικας δεν ξεχάστηκε...

Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του με εντελώς διαφορετικό πνεύμα: αυτό του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz der Meer, πρόεδρος της εταιρίας IG Farben (συντομογραφία του γερμανικού Interessen - Gemeinschaft Farbenindustrie Aktiengesellschaft = Κοινοπραξία Βιομηχανιών Βαφικών Υλών), που ήταν γερμανική Κοινοπραξία που συστάθηκε το 1925 και διαλύθηκε με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της συνεργασίας της με το ναζιστικό καθεστώς.

Έχει μεγάλη σημασία να δούμε ποιοι συνέστησαν την Κοινοπραξία για να διαπιστώσουμε οτι είναι οι ίδιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και σήμερα και μάλιστα σε ορισμένους τομείς μονοπωλιακά! AGFA (Aktien-Gesellschaft für Anilin-Fabrikation), με έδρα το Βερολίνο. Cassella (Leopold Cassella & Co.) με έδρα τη Φρανκφούρτη. BASF (Badische Anilin und Soda Fabrik), με έδρα το Λούντβιχσχαφεν. Bayer η γνωστή με την ασπιρίνη, η εφευρέτης της ηρωίνης!), με έδρα το Λεβερκούζεν. Farbwerke Hoechst (σήμερα γνωστή ως Sanofi-Aventis, μετά την κατάργηση του εμπορικού ονόματος Hoechst), με έδρα τηΦρανκφούρτη-Χέξτ (Frankfurt-Höchst) Chemische Werke Hüls, με έδρα το Marl (προσχώρησε το 1938, μετά την ίδρυσή της). Chemische Fabrik Kalle, με έδρα το Wiesbaden-Biebrich.

Σύμφωνα με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που συνέστησε για την έρευνα των δραστηριοτήτων της ο Αϊζενχάουερ, μετά το πέρας του Β΄ Παγκ. Πολέμου, "χωρίς τις τρομακτικές παραγωγικές ικανότητες της IG Farben, το ερευνητικό της έργο και την τρομερή συγκέντρωση οικονομικών δυνατοτήτων, η Γερμανία δεν θα ήταν δυνατό να αρχίσει τις εχθροπραξίες το Σεπτέμβριο του 1939". Η οικονομική δύναμη, αλλά και η τεχνογνωσία της Κοινοπραξίας ήταν τέτοια, που δημιούργησε έναν πραγματικό λαβύρινθο από καρτέλ με επίσης πολύ ισχυρές εταιρείες, εκτός Γερμανίας όπως: η Kuhlmann (Γαλλία), Imperial Chemical Industries (γνωστότερη σαν ICI) της Βρετανίας, των Standard Oil (NJ), DuPont και Dow Chemical των ΗΠΑ κ.ά.

Στον πόλεμο η εταιρία IG Farben κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και το ειδικό αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων. Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά, περιέργως, λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε! Προφανώς είχε άσους στο μανίκι που τους έβγαλε λίγους μήνες μετά όταν πρότεινε (προσέξτε: ο καταδικασμένος για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!!!) την επαναφορά του Κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ το 1962 αποφασίζει να ενεργοποιήσει ξανά τον Κώδικα με το επιχείρημα της... προστασίας των καταναλωτών. Η “φονική” κοινοπραξία του εγκληματία Μέερ όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις διάσημες Bayer, Hoechst και Basf!

Ο νέος Κώδικας - εφιάλτης Αν ο κώδικας ακολουθούσε την αρχική λογική του δεν θα ήταν φοβερός για την ανθρωπότητα. Όμως, από τη στιγμή που αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται ορίζοντας αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ’ τα επιτρεπόμενα, τότε... Μέχρι σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, το έτος 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ (που διαθέτουν ήδη τον νόμο S-510) τέθηκαν επικεφαλής της Επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες - μέλη του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).

Κάθε χώρα που θα υποδεχθεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών.Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει. Επίσης η χώρα εκείνη δεν θα μπορεί να εισάγει ή να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής. Ως γνωστόν οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης φρόντισαν να διαλύσουν την παραγωγή της Ελλάδας που, αναγκάζεται πλέον να εισάγει το 60% των ειδών διατροφής. Οποιαδήποτε αντίσταση λοιπόν στον Κώδικα θα σήμαινε οικονομική καταστροφή. Η μόνη λύση είναι η αξιοποίηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων αλλά πλέον και αυτό φαίνεται ότι απαγορεύεται (βλ. περίπτωση Ηλείας).

Η Ελλάδα εκτός του γεγονότος ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ, τυγχάνει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλοι γνωρίζουμε πώς υποκύπτουν οι αδύναμες χώρες στους εκβιασμούς. Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα τηρούν σιγή ιχθύος. Μερικοί γνωρίζουν καλά αλλά, επικαλούνται τη θέση τους και αρνούνται να μιλήσουν.

Τι σημαίνει για τους καταναλωτές Με την εφαρμογή του Κώδικα, οι βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητες είναι θεραπευτικές! Ο νέος Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες ή μέταλλα που λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης. Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ακόμη και η συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες, ακόμα κι αν κάποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη. Συγκεκριμένα, η δοσολογία θα περιορίζεται μόνο στο 15% της συνιστώμενης ποσότητας. Έτσι η θεραπεία θα περιορίζεται μόνο στα φάρμακα των εταιριών.

Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής και του ανοσοποιητικού μέσω της λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες που εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε πλεονάζουσα “τοξική” ουσία. Ο κατάλογος των θρεπτικών ουσιών που θα επιτρέπονται θα είναι αρκετά περιορισμένος. Την ίδια στιγμή όμως που ο Κώδικας εξαιρεί επωφελείς ουσίες για τον οργανισμό μας, προσθέτει κάποιες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το φθόριο που παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται.

Σημειώνουμε εδώ ότι το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή ανακαλύφθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί και έτσι ήταν εύκολα ελέγξιμοι και χειραγωγήσιμοι. Σήμερα το συναντάμε σε όλες σχεδόν τις οδοντόκρεμες και στο νερό πάρα πολλών κρατών. Παράθυρο στα μεταλλαγμένα Πέρα από τη λίστα των “τοξικών” συστατικών των τροφών, η Επιτροπή Alimentarius ανοίγει τον δρόμο στα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα, αλλά και στα μεταλλαγμένα ζώα που θα παράγουν την τροφή μας. Προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικήςMonsato. Ήδη το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών του πλανήτη. Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες επίσης υποχρεωτικά.

Ο Κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφή να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία εκτός και αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο. Φυσικά συμπεριλαμβάνει και τα βιολογικά προϊόντα και μάλιστα "βιολογικά" θα θεωρούνται εκείνα στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα, αυξητικές ορμόνες κ.λπ. Κατά συνέπεια, μόνο όποια θέλουν οι εταιρείας θα βαφτίζουν "βιολογικά προϊόντα". Ο απόλυτος έλεγχος της γεωργίας - κτηνοτροφίας και των ανθρώπων μέσα από γραφεία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τσιπάκια, gps... Εφιάλτης! Είναι εύκολο να αντιληφθεί οποιοσδήποτε τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ’ τον Κώδικα. όπως και τους διεστραμμένους εγκεφάλους που τον προωθούν. . Από τον Απρίλιο του 2011 Ο Κώδικας Διατροφής μέσα σε μια δεκαετία προωθείται πυρετωδώς σε όλο το κόσμο. Ήδη 185 χώρες τον έχουν ενσωματώσει στα νομικά τους συστήματα. Η μέθοδος εισαγωγής του είναι οι ευθυγράμμισης με οδηγίες του ΠΟΕ και της Ε.Ε. προς τα κράτη και το "πέρασμα" νόμων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή του. Ίσως απ’ το 2017 να δούμε πράματα που δεν έχουν γραφεί και στο πιο τρελό σενάριο. Ας μην ξεχνάμε ότι η οικονομική ύφεση είναι ένα εκβιαστικό μέσον προς τα κράτη για να εφαρμόσουν τις εντολές της Παγκόσμιας Τάξης. Από την 1η Απριλίου 2011 τέθηκε σε εφαρμογή μια Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην Αγγλία, η οποία περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης. Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από “επιτροπή” (κατά τον προσφιλή τρόπο προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία) και από την 1η Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρόνια δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Τα... κατάφεραν 183 κι έτσι μόνο αυτά αποτελούν "εμπορεύσιμο είδος", αφού κατά τον "ναπολεόντειο νόμο" το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνει η λίστα είναι... παράνομο (!), επομένως δεν μπορούν τα εκτός είδη να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων! Ακόμη κι αν υπάρξει κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος στο σπίτι, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με τον Νόμο. Καλά διαβάσατε: μπορεί να μηνυθεί, για παράδειγμα, μια μητέρα για το τσάι που έφτιαξε στο παιδί της και αυτό έπαθε ενδεχομένως μια άσχετη αρρώστια...

Το φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της Φύσης. Εφ' όσον όμως οι φαρμακευτικές εταιρίες τα εμπορεύονται ως εκχύλισμα κατόπιν επεξεργασίας, συσκευασίας, διαφήμισης κ.λπ., ανεβαίνει έως και 1000 φορές επάνω την αξία τους. Υπολογίζεται ότι από ένα στρέμμα ελληνικής άγριας φύσης η φαρμακευτική εταιρία μπορεί να έχει κέρδος το χρόνο από 10000 - 20000 ευρώ. Εδώ και μερικά χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει νόμο σχετικά με τις Περιοχές Νατούρα (Natura), οι οποίες καταλαμβάνουν το 23% της έκτασης της Ελλάδος, όταν στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου δεν υπερβαίνει το 4%. Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα Μνημόνια που έχουν υπογράψει, πολύ εύκολα οι περιοχές μπορούν να παραδοθούν προς εκμετάλλευση στις φαρμακευτικές και λοιπές εταιρίες. Ίσως εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο ότι δεν είναι τυχαία η εμμονή, ιδιαίτερα του Α. Λοβέρδου, στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και στην διάλυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας όπως έγινε στο παρελθόν με την ΧΡΩΠΕΙ που παρήγαγε το Αλγκόν, βασικό αντίπαλο (και πολύ καλύτερο) στην Ασπιρίνης...

Αξίζει ακόμα να επισημάνουμε ότι ο τ. πρωθυπουργός Γ.Α.Π. υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένου σπόρου πατάτας, ειδικώς για τη χώρα μας και όχι για τα κράτη της Ε.Ε.. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων τα τελευταία χρόνια προχωρά με γοργά βήματα. Υπό το "Δόγμα του Σοκ" που εφαρμόζουν σε πολλές γωνιές του πλανήτη αναμένονται αλλαγές που δεν χωρά ο μέσος νους. Στον «Κώδικα Διατροφής» (Αλιμεντάριους) ταιριάζει περισσότερο η ονομασία «κώδικας διαστροφής», κι αν κάποιοι θεωρήσουν αυτά που διάβασαν ακραία συνιστούμε αναμονή και θα τρίβουν τα μάτια τους. Στις 28 Μαρτίου 2011 δεκαέξι (16) Έλληνες πολίτες έστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με τον "Διατροφικό Κώδικα". Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι "η ψήφιση από εσάς του κώδικα τούτου θα έχει άμεση κατάθεση αγωγών αποζημίωσης για τις βλάβες που προξενήσουν τέτοιες διατάξεις και άμεσα ασφαλιστικά μέτρα για την δέσμευση της περιουσίας σας, όπως και κατάθεση μηνύσεων για γενοκτονία και εσχάτη προδοσία.

Πηγή

Η ΔΕΗ εισέπραξε μισό δισ. ευρώ από τη ρύθμιση των 36 δόσεων

«Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΔΕΗ, με τη...
ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή. Η ρύθμιση αυτή και τον κόσμο ανακούφισε και τη ρευστότητα της ΔΕΗ ενίσχυσε» ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη.

Ο κ. Σκουρλέτης αμφισβήτησε τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μανιάτης, σύμφωνα με τα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν φθάσει τα 3,1 δισ. ευρώ. «Δεν ξέρω πως μετράτε» ανέφερε, για να προσθέσει ότι τα ληξιπρόθεσμα είναι το αποτύπωμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Πηγή

Οι συλλήψεις συνδικαλιστών δεν μπορούν να κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, η οποία...
- ακολουθώντας προφανώς άνωθεν "εντολές"- προχώρησε στην προσαγωγή του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος Ε. Θεοχάρη, κατά την ώρα που έπραττε το συνδικαλιστικό του καθήκον.

Ο συνάδελφος συνελήφθη ενώ περιφρουρούσε την απεργία των εργαζομένων στα φωσφορικά λιπάσματα.

Είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται εκπρόσωποι των εργαζομένων επειδή αντιδρούν στην επιχειρηματική ανηθικότητα, για τη συντήρηση της οποίας φέρει ευθύνη και η κυβέρνηση.

Η Συνομοσπονδία διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν μπορούν να κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων αλλά αντιθέτως τον ενισχύουν, όπως ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

viotiki gnomi 
ioanis tasioulis 
6944677951
ioannistasioylis@gmail.gom

Λούκα Κατσέλη: φεύγει από την «Εθνική» και μπαίνει στην κυβέρνηση

Σαρωτικές αναμένονται να είναι οι αλλαγές στις διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών το επόμενο διάστημα. Μετά την αποχώρηση Σάλλα από την...
Τράπεζα Πειραιώς, και η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, θεωρείται βέβαιο ότι θα αντικατασταθεί, καθώς προσκρούει στις περιοριστικές διατάξεις του νέου νόμου.

Έχοντας συμπληρώσει ενάμιση σχεδόν χρόνο στη διοίκηση της Εθνικής, πολλοί λένε ότι το μείγμα εμπειριών που διαθέτει η κα. Κατσέλη, τόσο από τη θητεία της ως Υπουργός, όσο και από την καριέρα της σε διεθνείς οργανισμούς, έφεραν πολύ γρήγορο θετικό πρόσημο στο παλαιότερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

Οι λεπτοί χειρισμοί της ως επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών την πολύ κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού του 2015 – με την τραπεζική αργία και την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων να δημιουργούν τεράστια αβεβαιότητα στην οικονομία- υπήρξαν καθοριστικοί, όπως λένε παράγοντες της αγοράς, για την αποφυγή πανικού. Το διεθνές προφίλ της κας Κατσέλη και οι επαφές που έχει με παράγοντες -κλειδιά της διεθνούς οικονομικής και ακαδημαϊκής ελίτ τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ, συνέβαλαν ώστε να αποτελεί η ίδια μία άγκυρα εμπιστοσύνης για διεθνείς επενδυτές, δεδομένης μάλιστα της γενικής δυσπιστίας απέναντι στο τότε οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αλλά και στην Εθνική, η δική της παρέμβαση και εμπλοκή υπήρξε καθοριστική, ώστε να επιλύονται γρήγορα και προς όφελος της τράπεζας κρίσιμες υποθέσεις ή να συνάπτονται νέες συνεργασίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, που μετά από παλινωδίες μηνών έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία. Χαρακτηριστική είναι επίσης, η συμφωνία που πολύ πρόσφατα σύναψε η Εθνική – ύστερα από συνάντηση της κας Κατσέλη με την πρέσβη του Ισραήλ – με τον ΙΑΤΙ, τον μεγαλύτερο οργανισμό –ομπρέλα του Ισραήλ στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας, για πρόγραμμα καθοδήγησης νέων Ελλήνων επιχειρηματιών από ισραηλινούς ειδικούς.

Δύο, εξάλλου πολύ πρόσφατες πρωτοβουλίες που παρουσίασε η Εθνική Τράπεζα, φέρουν τη σφραγίδα της κας Κατσέλη. Πρόκειται για το πρόγραμμα act4Greece, μια πλατφόρμα crowdfunding, μέσω της οποίας υποστηρίζονται δράσεις που ανταποκρίνονται σε ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, και για το νέο πρόγραμμα «ΕΘΝΙΚΗ Αλυσίδα Αξίας», ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο που στηρίζει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε εφοδιαστικές αλυσίδες και αλυσίδες αξίας, με εκκίνηση τον κλάδο της ναυτιλίας.

Η πορεία αυτή της κας Κατσέλη τον ενάμιση χρόνο, τόσο στην Εθνική, όσο και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών- παρόλο που η ίδια ούτε προέρχεται ούτε είχε καμία ανάμειξη με το παραδοσιακό τραπεζικό κατεστημένο της χώρας – δεν έπεισε, όμως, τους θεσμούς, που παραμένουν αμετακίνητοι στη θέση τους για απαρέγκλιτη εφαρμογή του νέου νόμου. Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η κ. Κατσέλη θα αναλάβει κρίσιμο πόστο σε παραγωγικό υπουργείο.

Πηγή
viotiki gnomi news
ioannis tasioulis 
6944677951
ioannistasioylis@gmail.com

Ζάκυνθος: Νέες εξελίξεις για τον 7χρονο που χτυπήθηκε από σκάφος – Τι αποφάσισαν οι γιατροί

Ζάκυνθος: Νέες εξελίξεις για τον 7χρονο που χτυπήθηκε από σκάφος – Τι αποφάσισαν οι γιατροί
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την κλινική εικόνα του επτάχρονου Θοδωρή, ο οποίος τραυματίστηκε από ακυβέρνητη λέμβο στην παραλία του Τσιλιβί.
Όπως αναφέρει το imerazante.gr, με δήλωσή του ο Διευθυντής Εντατικολόγος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης γνωστοποίησε ότι ο μικρός Θοδωρής βρίσκεται από χθες (28/07) το βράδυ αποσωληνωμένος ενώ τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, αφού - όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης - «πάλεψε γενναία και κέρδισε ο ίδιος τη ζωή του».
Σύμφωνα με τον γιατρό μόλις τον «ξύπνησαν» και είχε άμεση επαφή με το περιβάλλον το πρώτο πράγμα που είπε ήταν «Μαμά πεινάω».
Μετά τις 15 Αυγούστου ι θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να μπει σε Κέντρο Αποκατάστασης.
 http://www.newsbomb.gr

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του 60χρονος ηθοποιός – Άγνωστα τα αίτια θανάτου του

doyle1
Η οικογένεια του επιβεβαίωσε το θάνατο του.
Ο Jerry Doyle, γνωστός για το ρόλο του στο Babylon 5, άφησε την τελευταία του πνοή στα 60 του χρόνια όπως επιβεβαίωσε η οικογένεια του μέσω twitter την Πέμπτη 28 Ιουλίου.
doylemain
«Η οικογένεια του Τζέρι Ντόιλ στενοχωριέται που ανακοινώνει πως ο ηθοποιός πέθανε. Η αιτία του θανάτου του είναι αυτή τη στιγμή» αναφέρει το tweet.
Σύμφωνα με το Associated Press, ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λας Βέγκας την Τετάρτη, μετά από κλήση στην αστυνομία, γύρω στις 4 το απόγευμα. Οι Αρχές αναφέρουν πως ο θάνατος του δεν φαίνεται ύποπτος, ωστόσο τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και θα διενεργηθεί νεκροψία.
Ο Doyle υποδυόταν τον Michael Garibaldi στην σειρά επιστημονικής φαντασίας Babylon 5 από το 1994 έως το 1997.
doyle 

zappit 

Άνοιξε πυρ ο Βαρουφάκης μετά την έκθεση του ΔΝΤ - Οι δηλητηριώδεις αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ - Ζήτησε την απόλυση 3 προσώπων

Άνοιξε πυρ ο Βαρουφάκης μετά την έκθεση του ΔΝΤ - Οι δηλητηριώδεις αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ - Ζήτησε την απόλυση 3 προσώπων

- Ο Γιάννης Βαρουφάκης απαντάει στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και στις παραδοχές του ΔΝΤ
- Άφησε αιχμές για την Ένωση Κεντρώων που ψήφισε κατά της εξεταστικής, λέγοντας χαρακτηριστικά “το μικρό κόμμα που είναι αγκαλιά με την τρόικα”
- Κάλεσε το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν να απολύσουν όλους τους αξιωματούχους τους που στρίμωξαν την Ελλάδα σε αυτά τα “βασανιστήρια”
- Μίλησε για συνθηκολόγηση του Αλέξη Τσίπρα και ουσιαστικά πως η τρόικα επέβαλε την εκδίωξη του από την ελληνική κυβέρνηση

Μετά την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συστήσει Εξεταστική για την περίοδο του 2015 όπου ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης ήταν επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου και είχε την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά και τις παραδοχές του ΔΝΤ, ο Γιάννης Βαρουφάκης επανήλθε μέσω του προσωπικού του blog.
Αναφορικά με την Εξεταστική για το σχέδιο Β και τα capital controls ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως είναι οι υποστηρικτές της τρόικα, αλλά δεν είναι και οι μόνοι, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Αποκάλυψε πως η τρόικα τον είχε απειλήσει με κλείσιμο τραπεζών την τρίτη κιολας ημέρα στο υπουργείο.
Χαρακτήρισε τα μέλη της τρόικα κλασικούς τραμπούκους που ήταν εξαιρετικά πρόθυμη να κατηγορήσει τα θύματά της και να δυσφημήσει όποιον τολμάνει να αντισταθεί στους τραμπουκισμούς της.
Όπως έχει ξαναπεί, έγραψε πως είναι πρόθυμος να τους αντιμετωπίσει σε οποιονδήποτε χώρο, όπως ένα αμφιθέατρο, έναν τηλεοπτικό σταθμό ακόμα και μία δικαστική αίθιουσα. Μάλιστα, όπως γράφει χαρακτηριστικά "στο τέλος δείλιασαν και η κοινοβουλευτική διαδικασία ηττήθηκε, καθώς μερικοί από εκείνους (ένα μικρό κόμμα, το οποίο είναι συνήθως αγκαλιά με την τρόικα) ψήφισαν κατά. Αυτή η αναφορά στο μικρό κόμμα από τον Γιάννη Βαρουφάκη δεν αποκλείεται να αποτελεί αιχμή για την Ένωση Κεντρώων.
Στη συνέχεια ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στην έκθεση του ΔΝΤ λέγοντας πως είναι μία σκληρή έκθεση που δεν αφήνει καθόλου χώρο για αμφισβήτηση των χυδαίων πολιτικών και την ένοπλη διπλωματία που χρησιμοποίησε η τρόικα.
Όπως αναφέρει η έκθεση αυτή βάζει σε πολύ δύσκολη θέση το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν και έδωσε δύο δρόμους για να αντιμετωπιστεί μία τέτοια έκθεση. Όπως είπε αυτά τα τρία όργανα είτε θα πρέπει να απολύσουν τους αξιωματούχους του ή να μην κάνουν τίποτα με αποτέλεσμα να δυσαρεστήσουν ακόμα περισσότερους τους Ευρωπαίους πολίτες.
Χωρίς να κατονομάσει, δήλωσε πως όσο ήταν στο υπουργείο "διαπραγματευόμενος με τέτοιους τύπους τα φιλικά προς την τρόικα μέσα (ή καλύτερα τα εξαρτώμενα από την τρόικα) επιχειρηματολογούσαν πως δεν είμαι κατάλληλος να κάνω αυτές τις διαπραγματεύσεις επειδή είχα τολμήσει να υπαινιχθώ πως, από το 2010 έως το 2014, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν υπέβαλαν σε δημοσιονομικά βασανιστήρια την Ελλάδα προκαλώντας μια μη αναγκαία Μεγάλη Ύφεση ως αποτέλεσμα της βίαιης επιβολής μακροοικονομικά ανίκανων πολιτικών. Τα συστημικά μέσα ισχυρίζονταν ότι ο υπουργός Οικονομικών ενός μικρού, χρεοκοπημένου έθνους το οποίο υποβάλλεται σε βασανιστήρια από τους πανίσχυρους αξιωματούχους της Τρόικα δεν μπορεί να πει, δημόσια ή κατ' ιδίαν, πως το μικρό χρεοκοπημένο έθνος υπόκειται σε βασανιστήρια".
Σημειώνει πως η τρόικα κατάφερε να επικρατήσει του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει έτσι εκδιώχθηκε ο ίδιος από την ελληνική κυβέρνηση.
Ο πρώην υπουργός αναφέρει πως απαιτείται μια "άμεση συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό, όχι μόνο από το ΔΝΤ, αλλά επίσης από την ΕΚΤ και την Κομισιόν, των οποίων οι αξιωματούχοι ενθάρρυναν το ΔΝΤ για την δημοσιονομική πίεση προς την Ελλάδα. Αλλά μια απολογία και ένα συνολικό mea culpa από την τρόικα είναι εντελώς ανεπαρκή. Πρέπει να συνοδευτεί με την άμεση απόλυση τουλάχιστον τριών αξιωματούχων.
Πρώτος στη λίστα είναι ο κ. Πολ Τόμσεν, ο πρώτος υπεύθυνος του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα του οποίου η μεγάλη αποτυχία οδήγησε (σύμφωνα με τις αναφορές του ίδιου του ΔΝΤ δεν έχει υπάρξει άλλως που να επιβλέπει τόσο καταστροφικό πρόγραμμα) σε προαγωγή ως επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. Πολύ κοντά στη δεύτερη θέση είναι ο κ. Τόμας Βίζερ, πρόεδρος του EuroWorkingGroup, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε κάθε πολιτική και κάθε κτύπημα που είχε ως αποτέλεσμα τη θυσία της Ελλάδας και την ατίμωση της Ευρώπης. Με την ελπίδα να τους συναντήσει και ο κ. Ντέκλαν Κοστέλο, τα αποτυπώματα του οποίου βρίσκονται στα όργανα των βασανιστηρίων. Τέλος, ένας κύριος που οι Ιρλανδοί φίλοι μου γνωρίζουν καλά, ο κ. Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ".

 http://www.newsit.gr

Ιωάννινα: Αναγνωρίστηκε ο κλέφτης που παρίστανε τον πλανόδιο


Από τον περασμένο Σεπτέμβριο αναζητούσαν οι αστυνομικοί τα ίχνη δυο τσιγγάνων «μαϊμού» πλανόδιων πωλητών, οι οποίοι είχαν χτυπήσει την πόρτα μιας ηλικιωμένης στο Ζαγόρι Ιωαννίνων με το πρόσχημα ότι θα της έκαναν επίδειξη λευκών ειδών και είχαν αρπάξει τις οικονομίες της.
Μετά από έρευνες των ανδρών του αστυνομικού τμήματος Κήπων και με τη βοήθεια της Ασφάλειας Ιωαννίνων, η κλοπή εξιχνιάστηκε και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 62χρονου τσιγγάνου για κλοπή κατά συναυτουργία η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει ένας ακόμη συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Οι δυο τους είχαν πάει το μεσημέρι της 25ης Σεπτεμβρίου 2015 στο σπίτι της 83χρονης γυναίκας στην κοινότητα Καλουτά και, ενώ ο ένας από αυτούς της έδειχνε κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, ο άλλος ανακάλυπτε πού φύλαγε χρήματα και άρπαξε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Αμέσως μετά, έφυγαν και πέρασε αρκετή ώρα ώσπου να αντιληφθεί την κλοπή η ηλικιωμένη και να καλέσει την Αστυνομία.

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 93,4»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραχώρησε  συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 93,4» και στον δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:

Δημοσιογράφος: Να καλημερίσουμε λοιπόν και να συζητήσουμε με τον καθ’ ύλη αρμόδιο για όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη χθες και μας απασχολούν, τον Αναπληρωτή Υπουργό δηλαδή αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Καλημέρα σας κύριε Τόσκα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα κύριε Λυκεσά.
Δημοσιογράφος: Γιατί έγινε αυτή η επέμβαση χθες;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καταρχάς υπήρχαν εισαγγελικές παρεμβάσεις από ό,τι ξέρετε οι οποίες υποχρέωσαν την Αστυνομία να κάνει αυτές τις παρεμβάσεις. Προχωρήστε εσείς στην επόμενη ερώτηση.
Δημοσιογράφος: Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις πότε έγιναν;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις έγιναν πριν από αρκετούς μήνες κάποιες και τέλος πάντων οι εισαγγελικές παρεμβάσεις καθορίζουν το πότε η Αστυνομία θα παρέμβει. Από κει και πέρα, επειδή βλέπω υπάρχει ένα σάλπισμα ότι οι καταλήψεις αυτές εξυπηρετούσαν την αλληλεγγύη, να σας υπενθυμίσω και το γράφετε και στο άρθρο σας και το έχω δει, το έχω διαβάσει σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών, να σας υπενθυμίσω η κυβέρνηση αυτή φιλοξενεί 8.500 πρόσφυγες, οι οποίοι έφυγαν από την άθλια κατάσταση της Ειδομένης με τον καλύτερο τρόπο και φιλοξενούνται σε ανεκτές συνθήκες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αυτές οι καταλήψεις φιλοξενούσαν 32 άτομα. Η μεγάλη προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης είναι να καλύψει τους πρόσφυγες εκεί που πρέπει στις οργανωμένες δομές και όχι να διευκολύνει σκόρπιους πρόσφυγες εκεί που δε μπορεί να υπάρξει καμία οργανωμένη εξυπηρέτησή τους.
Δημοσιογράφος: Καλά, με συγχωρείτε, αυτό όμως ακούγεται και λίγο με το επίθετό του, δηλαδή όλοι οι πολίτες οι οποίοι ερχόταν και έφερναν αυτοβούλως βοήθεια στους πρόσφυγες, σκόρπιοι ήταν, δεν έγινε οργανωμένα τίποτα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε αυτές οι καταλήψεις είναι με πρόταγμα την αλληλεγγύη κι εγώ δε θα αμφισβητήσω τα νεαρά παιδιά, τον κόσμο, οι οποίοι με πολύ καλή διάθεση πήγαιναν σε αυτούς τους χώρους είτε για να συζητήσουν είτε για να βοηθήσουν όσους πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν. Να υπενθυμίσω στο ένα κτίριο δεν υπήρχε κανένας πρόσφυγας.
Δημοσιογράφος: Ακόμη, ναι, γιατί θα πήγαιναν.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πιθανόν, με πρωτοβουλία κάποιων αλλά χωρίς οργανωμένο σχέδιο. Εμείς σαν κυβέρνηση όμως είμαστε υπέρ του οργανωμένου σχεδίου. Όμως να συνεχίσω αν μου επιτρέπετε, ότι οι καταλήψεις αυτές είναι καταλήψεις χωρίς αιτία. Είναι μια καρικατούρα συμβόλων που προκαλούν ανασφάλεια στον περίγυρο, προκαλούν μια ψευδαίσθηση ελευθερίας, δεν είναι έκφραση υπεράσπισης δικαιωμάτων. Το κράτος έχει δομές μέσα από τις οποίες εξυπηρετεί τις διάφορες ανάγκες. Οι διάφορες εκφράσεις ελευθερίας είναι φυσικά αποδεκτές, αλλά εδώ πρέπει να διευκολυνθεί αυτή η κυβέρνηση από όσους πιστεύουν τουλάχιστον ότι κινείται σε μια κατεύθυνση εξυπηρέτησης της κοινωνικής πολιτικής και χθες ο πρωθυπουργός μίλησε για άξονες κοινωνικής πολιτικής και αυτή είναι η μεγάλη είδηση σε αντίθεση με τη Δεξιά που προσπαθεί να μεταφέρει το πλοίο στο νόμο και στην τάξη και δυστυχώς τα μεταφέρουν και κάποιοι από τα Αριστερά στο ίδιο πεδίο. Η μεγάλη προσπάθεια είναι η οργανωμένη προσπάθεια, δεν είναι η προσπάθεια μέσω αυτόνομων δράσεων που είναι αποδεκτές, αλλά οι αυτόνομες δράσεις είναι εκεί που δεν υπάρχει το οργανωμένο. Εκεί που υπάρχει το οργανωμένο γιατί να μην ενισχυθεί; Γιατί αυτοί όλοι οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι που συγκεντρώνονταν εκεί να μην πάνε να βοηθήσουν στις οργανωμένες δομές;
Δημοσιογράφος: Μα δεν επιτρέπεται η είσοδός τους ούτε σε δημοσιογράφους επιτρέπεται η είσοδος.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πού δεν επιτρέπεται; Στις οργανωμένες δομές;
Δημοσιογράφος: Ναι.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι, δεν είναι έτσι. Επιτρέψτε μου με τους συναρμόδιους Υπουργούς τα θέματα αυτά τα αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή σχεδόν βάση. Υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια να βελτιώσουμε τις συνθήκες.
Δημοσιογράφος: ΜΚΟ μπαίνουν μόνο.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεχόμαστε συγχαρητήρια για την αλλαγή της κατάστασης, της γενικότερης κατάστασης και στα Σώματα Ασφαλείας. Αντιμετωπίσαμε υπερβολές και εχθρούς της κοινωνικής ηρεμίας. Δεν είδατε σε καμία περίπτωση να στείλουμε Αστυνομία σε εργοστάσια. Προστατεύουμε τις εκδηλώσεις, προστατεύουμε τις διαβουλεύσεις, τις συλλογικότητες…  
Δημοσιογράφος: Μα ξέρετε το περίεργο είναι σε αναντιστοιχία αυτό που έγινε χθες, με αυτό που έγινε δέκα μέρες με το camp που υπήρχε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και χαίρομαι γιατί μου δίνετε λαβή για να εξηγήσω τι επικράτησε στην περίπτωση του «NO BORDERS» στο Αριστοτέλειο, το υπέρτερο αγαθό, η κοινωνική ειρήνη. Είδατε με πόση περίσκεψη χειριστήκαμε τα θέματα και νομίζω δικαιωθήκαμε, αλλά αυτό δε σημαίνει μια γενικότερη ανοχή σε όλες τις πρωτοβουλίες, καλοπροαίρετες εγώ θα έλεγα, δε λέω με κακή πρόθεση, οι οποίες όμως δεν εναρμονίζονται με το γενικότερο συμφέρον και της πόλης και του κράτους.
Δημοσιογράφος: Το συμφέρον της πόλης δηλαδή, τι επέπεσε χθες;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το συμφέρον της πόλης δεν ήταν χθες. Το συμφέρον της πόλης είναι διαχρονικά.
Δημοσιογράφος: Δηλαδή δε μπορούμε να καταλάβουμε τι μεσολάβησε μέσα σε τρεις ημέρες από την λήξη του «No Border Camp» για να διαταχθούν οι επεμβάσεις; Διότι αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι σαφώς υπήρξε πολιτική πρωτοβουλία από εσάς.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε να δείτε. Καταρχάς τις εντολές τις δίνει η Εισαγγελία. Από εκεί και πέρα αν μου λέτε ότι καλύπτω αυτή την ενέργεια, φυσικά την καλύπτω αυτήν την ενέργεια και δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Σας ξαναλέω, τριάντα δύο πρόσφυγες φιλοξενούνταν σε αυτά τα κτίρια. Ήταν κτίρια τα οποία το ένα ήταν ετοιμόρροπο, το ξέρετε, το άλλο ήταν κτίριο το οποίο ανήκε σε έναν ιδιώτη. Το ζητούσε πίσω. Καταλείφθηκε αυτές τις ημέρες στην διάρκεια του «No Border» από εξήντα Ισπανούς.
Δημοσιογράφος: Εντάξει. Στο ζήτημα του ιδιώτη βάζω έναν αστερίσκο.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όποιος είναι. Δε με ενδιαφέρει ποιος είναι.
Δημοσιογράφος: Βάζω έναν αστερίσκο γιατί μένει να δούμε μερικά πράγματα. Δεν θέλω να πω τίποτα, αλλά τα άλλα δύο κτίρια είναι επίσης περίεργη ιστορία. Δηλαδή δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει το Πανεπιστήμιο, δεν είναι ένας χώρος που χρησιμοποιούνταν, δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσει γιατί δεν μπορεί να τον φτιάξει. Με ευθύνη τους και ανάληψη της δικής τους ευθύνης μένανε μέσα οι άνθρωποι.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το θέμα δεν είναι ποιός παίρνει την ευθύνη να μείνει κάπου. Υπάρχει και το θέμα της ιδιοκτησίας. Το Πανεπιστήμιο θέλει αυτό το χώρο για να τον χρησιμοποιήσει. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να κρίνω εάν θα τον χρησιμοποιήσει και πως θα τον χρησιμοποιήσει.
Δημοσιογράφος: Μα δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να κρίνω. Από εκεί και πέρα κάντε κριτική στο Πανεπιστήμιο εάν αυτός ο χώρος δεν χρησιμοποιηθεί. Και απορώ τόσο καιρό γιατί δεν έγινε κριτική στο πανεπιστήμιο και για άλλα πράγματα που δίνουμε μάχη σαν Αστυνομία στο περίγυρο του Πανεπιστημίου, όπως ξέρετε τι γίνεται.
Δημοσιογράφος: Τι εννοείται;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εννοώ ότι οι πρυτανικές αρχές έδειξαν υπερευαισθησία για το θέμα των καταλήψεων και δεν έδειξαν υπερευαισθησία για το θέμα του εμπορίου των ναρκωτικών που γίνεται εκεί πέρα και στο οποίο έπρεπε να έχουμε επέμβει εδώ και καιρό. Ξεκάθαρα πράγματα. Όμως αυτό δεν αφορά εσάς. Παρεμπιπτόντως το λέω.
Δημοσιογράφος: Όχι. Τίποτα δεν αφορά εμένα. Εγώ προσπαθώ να κάνω τον δημόσιο διάλογο με όση καθαρότητα γίνεται. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση η οποία στην λιτότητά της λέει πολλά πράγματα. Ότι είναι αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε. Για τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς μπορεί να γίνει μία μεγάλη συζήτηση. Είναι διαφορετικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και διαφορετικό η κυβέρνηση. Μπορούμε να συζητάμε μέρες, χρόνια για το τι είναι αριστερό. Εγώ ξέρω ότι για χρόνια η Αριστερά είναι η Αριστερά των αγώνων του μόχθου της υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων, της αναζήτησης δουλειάς και εκεί δίνεται ο μεγάλος αγώνας και ξέρετε και κάτι; Ότι έχω, εάν θέλετε να πάμε και σε αυτό το πεδίο, έχω δει εξεγέρσεις, ιστορικά έχουμε δει εξεγέρσεις σε συνδυασμό με καταλήψεις, παρένθεση πολυτεχνείο ‘73, αλλά δεν έχω δει καταλήψεις που οδηγούν σε εξεγέρσεις. Πρέπει να τα δούμε τα θέματα συνολικά, κοινωνικά και πολιτικά και μέσα από το κύριο πρόσταγμα και τις κύριες αναζητήσεις του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς. Δεν είναι το θέμα της αυτονομίας το κύριο ζήτημα της Αριστεράς, είναι το θέμα της προάσπισης των εργατικών δικαιωμάτων, προάσπιση της κοινωνίας, προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλά αυτό είναι το μεγάλο σύνολο.     
Δημοσιογράφος: Εντάξει το θέμα το θέτει το κόμμα, το οποίο έχει κάνει την κυβέρνηση σήμερα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, είναι διαφορετικό πράγμα, το κόμμα μπορεί να κάνει την κριτική του στους Υπουργούς.
Δημοσιογράφος: Και όντως αυτή η συζήτηση μπορεί να γίνει και για να σας πω την αλήθεια, πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίζεται και να γίνεται γιατί δεν είναι κάτι που τελειώνει με μία αρχή που έχει σήμερα και εκεί τελειώνουν τα πράγματα, γιατί αυτά είναι πολύ επικίνδυνα είναι κάτι.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Για την κριτική μιλάτε;
Δημοσιογράφος: Όχι συνολικά για την συζήτηση λέω για την Αριστερά κτλ  
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Προφανώς, προφανώς.
Δημοσιογράφος: Προφανώς πρέπει να είναι μία ενεργητική διαδικασία και συνεχής.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Να είναι συνεχής ενασχόληση και η κριτική και η συζήτηση.
Δημοσιογράφος: Ωραία, αλλά επαναλαμβάνω. Το κόμμα το οποίο σχολιάζει σήμερα και η νεολαία του κόμματος  η οποία επίσης έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση και όλοι κυρίως προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έγινε και γιατί έγινε αυτή τη περίοδο. Δεν έχω πάρει ικανοποιητική απάντηση, γιατί αποφασίστηκε δηλαδή αυτή η έφοδος στους τρεις συγκεκριμένους χώρους αυτό το χρονικό διάστημα και ως αποτέλεσμα είναι το συντηρητικό, για να μην πω ας είμαι και εγώ κομιλφό εδώ σε αυτή τη συζήτηση, το συντηρητικό κονκλάβιο στη Θεσσαλονίκη να πανηγυρίζει.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Σας είπα και πριν.
Δημοσιογράφος: Δηλαδή ότι σας έφεραν στο σωστό δρόμο επιτέλους κάνατε αυτό που δεν κάνατε με τους No Border, γιατί αυτό έπρεπε να κάνετε και με τους No Border, δηλαδή να κάνετε να διατάξετε τις Αστυνομικές Αρχές να κάνουν έφοδο αυτό είναι το αποτέλεσμα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το χειρότερο κύριε Λυκεσά είναι, όταν το συντηρητικό κονκλάβιο μας σέρνει σε μία κατεύθυνση, εμείς να πηγαίνουμε ακριβώς στην αντίθετη. Εδώ υπάρχουν οι κοινωνικές ανάγκες, υπάρχουν οι τοπικές ανάγκες πρέπει να καταλάβετε, να καταλάβουμε ότι υπάρχει, πνέει πλέον ένας άλλος άνεμος, δεν είναι αντίπαλος ο αστυνομικός, προστατεύει τα δικαιώματα, αλλά υπάρχουν και όρια. Δεν υπάρχει γενική ανοχή σε όλα.
Δημοσιογράφος: Ναι τι ενοχλούσαν τα συγκεκριμένα εγχειρήματα; Το ορφανοτροφείο είναι ένας χώρος που δόθηκε στην εκκλησία.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Απορώ πώς δε γίνεται κατανοητό ότι τα ζητούσαν εδώ και πάρα πολύ καιρό οι ιδιοκτήτες για συγκεκριμένους λόγους. Δε μου πέφτει λόγος, αν και μπορούμε να συζητήσουμε και τους συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους ζητούσαν τα συγκεκριμένα κτήρια πίσω. Δεν μπορεί να πηγαίνουν, δεν καταλαβαίνω, εσείς στηρίζετε το ότι 60 Ισπανοί έφυγαν από το No Border και πήγαν και έπιασαν ένα κτήριο;  Νομίζω, ότι αυτό δεν είναι ούτε κατανοητό, ούτε εξυπηρετεί κοινωνικούς αγώνες, ούτε εξυπηρετεί την αριστερά. Είναι μια αυθαίρετη ενέργεια, η οποία  μάλλον προβληματίζει τον περίγυρο, συντηρητικοποιεί τον κόσμο γύρω και την γειτονιά.
Δημοσιογράφος: Μα ήταν ανοιχτοί χώροι. Προχθές πάρτυ έκαναν οι άνθρωποι εκεί.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ρωτήστε τη γειτονιά, συντηρητικοποιήθηκε ή όχι και μετρήστε τη. Ο στόχος μας πρέπει να είναι να εξυπηρετήσουμε τις κοινωνικές ανάγκες, να μη συντηρητικοποιήσουμε τον κόσμο αυτόν τον καιρό που δέχεται επιθέσεις η κοινωνία από τον φιλελευθερισμό των ξένων και, ξέρετε πόσο υποφέρει η κοινωνία; Γιατί αγώνα δίνει αυτή η κοινωνία.
Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά κάνουμε συζήτηση για  να μεταφερθούν οι πρόσφυγες από τα κέντρα φιλοξενίας, δηλαδή χώρους βιομηχανικών αποθηκών γιατί αυτό είναι μέσα στις πόλεις, να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, να γίνει καλύτερη η ζωή γι αυτούς τους πονεμένους αναίσθητους ανθρώπους και αυτό που ξεκινάνε κάποιοι άνθρωποι με δική τους πρωτοβουλία, ας το πω πολύ απλά δέχεται την επίθεση της αστυνομίας.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Συγνώμη, αλλά όταν βάζατε στην  ίδια ζυγαριά τις 8.500 με τους 32 εγώ το θεωρώ υποκριτικό. Τη θεωρώ ενέργεια πρόχειρη και μη οργανωμένη που δεν αποσκοπεί πουθενά. Το να παίρνουμε 32 ανθρώπους είναι μία αλληλεγγύη που θυμίζει άλλες εποχές. Φέραμε 32 ανθρώπους εδώ, τους βάλαμε δίπλα μας, δεν ξέρουμε πότε τρώνε πότε τους εξετάζει γιατρός και πως καλύπτονται αυτοί οι άνθρωποι, για να δικαιολογήσουμε μια κατάληψη. Και ξέρετε η κατάληψη είχε προηγηθεί της εισόδου, της άφιξης των προσφύγων. Άρα είναι πρόφαση το θέμα, είναι πρόφαση οι πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες ήρθαν τώρα, η κατάληψη υπήρχε χρόνια.
Δημοσιογράφος: Ναι αυτό είναι μια αξιολόγηση που μπορείτε να την κάνετε φυσικά.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν είναι αξιολόγηση, είναι γεγονός ότι προηγήθηκε η κατάληψη
Δημοσιογράφος: Σας θυμίζω ότι υπήρχε εκείνο της φασιστικής εμπνεύσεως σύνθημα να τους πάρετε στα σπίτια σας και υπήρξαν πολίτες οι οποίοι ευτυχώς κατά δεκάδες, για να μη χρησιμοποιήσω μεγαλύτερο αριθμό, πήραν πρόσφυγες από τα στρατόπεδα που εξακολουθούν να λειτουργούν και τους πήρανε σπίτι τους. Αυτοί τι κάνουν δηλαδή;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τους 32 εννοείτε;
Δημοσιογράφος: Όχι, ο καθένας, πολίτες απλοί, οι οποίοι πήραν πρόσφυγες στα σπίτια τους. Αυτοί λοιπόν έκαναν καμιά παρανομία;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι και μπράβο τους, σας το λέω καθαρά. Αλλά και μπράβο στην κυβέρνηση που φιλοξενεί 8.500 γύρω από τη Θεσσαλονίκη και 57.000 σε όλη την Ελλάδα.
Δημοσιογράφος: Ναι και για όλη την στάση δε συζητάμε γι αυτό τώρα αυτό είναι έτερον, αλλά από την άλλη υπάρχουν κενά κτήρια, τα οποία αν έπρεπε η κυβέρνηση, να σας το πω πολύ απλά, να τα πάρει δια της νομίμου οδού, είναι όπως δια της νομίμου οδού από δω στη Μητρόπολη το ορφανοτροφείο και μετά από 6 χρόνια που ήταν το όριο για να κάνει επιτέλους ένα κτήριο δεν το έκανε το κτήριο αυτό και το έριξε χθες. Με συγχωρείτε και περιμένουμε να δούμε αν είχε και τις άδειες για να το κάνει, ενώ το διεκδικεί και ο Δήμος. Και όλο αυτό το κλίμα λοιπόν μέσα στο τόσο..
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλά έχω την εντύπωση ότι εσείς δίνετε συνέντευξη κι όχι εγώ.
Δημοσιογράφος: Όχι, όχι, πρέπει να πω όμως δύο πράγματα ως αντεπιχείρημα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Να πείτε αλλά κάποια στιγμή να πω κι εγώ, εντάξει;
Δημοσιογράφος: Όχι αλίμονο. Με συγχωρείτε.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μου επιτρέπετε;
Δημοσιογράφος: Ναι.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Λοιπόν, κοιτάξτε να δείτε, αυτήν την στιγμή θα πάω στο επιμέρους και μετά θα πάω στο γενικότερο. Οι 60 Ισπανοί που ήρθαν, μην κοροϊδευόμαστε, δεν μπήκαν μέσα στο κτήριο για να φιλοξενήσουν στη συνέχεια πρόσφυγες. Εκαναν μια ενέργεια πρόχειρη, αυτονομιστική, αυτόνομη ενέργεια, η οποία δε βγάζει πουθενά. Θα περνούσαν λίγες μέρες εδώ και θα έφευγαν τα παιδιά. Δεν οδηγούν πουθενά αυτές οι πρόχειρες ενέργειες, οι μη οργανωμένες. Είδατε πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το κράτος που έχει ευαισθησία, αυτή η κυβέρνηση που έχει αυτή τη στιγμή ευαισθησία; Δεν τους πνίγουμε τους πρόσφυγες, τους προστατεύουμε, κοιτάζουμε όσο μπορούμε. Δεν είναι τέλεια όλα. Από αυτές τις βιομηχανικές αποθήκες που υποτιμητικά αναφέρατε εσείς έτσι. Δηλαδή το ετοιμόρροπο κτήριο, το σεισμόπληκτο, είναι καλύτερο από τη βιομηχανική αποθήκη. Εγώ λέω ότι η βιομηχανική αποθήκη είναι πολύ καλύτερη.
Δημοσιογράφος: Δεν το ανέφερα υποτιμητικά. Δεν το ανέφερα εγώ. Ο κύριος Μπένος ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, το είπε χθες εδώ στο Κόκκινο. Δεν λέω εγώ δικά μου πράγματα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και επειδή το είπε κάποιος, τι σημαίνει αυτό; Δεν κατάλαβα κι εγώ λέω τη δική μου άποψη και εσείς τη δική σας. Να δούμε το γενικότερο πλαίσιο. Θέλουμε αγώνες μαζικούς, θέλουμε το λαϊκό κίνημα στο προσκήνιο ή θέλουμε αυτόνομες ενέργειες ορισμένων ανθρώπων, ορισμένων παιδιών, με τη καλύτερη των προθέσεων; Εδώ πρέπει να ευνοούμε τη δημιουργία του λαϊκού  κινήματος, να ευνοούμε τη δημιουργία, το να σπρώχνουμε τα παιδιά οργανωμένα στα αριστερά κόμματα, στις νεολαίες, τους εργατικούς αγώνες, τους αγώνες για τη δημοκρατία, τους αγώνες για τον άνθρωπο, για τον ανθρωπισμό, που συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, τις ίδιες αγωνίες εκτιμώ έχουμε.
Αλλά αυτό δεν εξυπηρετείται, πρακτικά μιλώντας, δεν εξυπηρετείται με τρεις ή πέντε ή δέκα καταλήψεις. Ποιο κτήριο να βρούμε. Όταν το βρίσκουμε, πάμε και βάζουμε κόσμο μέσα. Αυτό προκαλεί συντηρητικοποίηση της γειτονιάς, προκαλεί προβλήματα υποστήριξης, τροφοδοσίας, διαβίωσης αυτών των ανθρώπων, η οποία μπορεί να γίνει με πολύ καλύτερο τρόπο στις οργανωμένες δομές. Η σημερινή Κυβέρνηση με πολύ μεγάλη ευαισθησία, αλλά και με οργάνωση και με μόχθο, γιατί ξέρετε τι κόπος έγινε για να αντιμετωπίσουμε διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να φτιάξουμε τις δομές. Με αντιρρήσεις, με αντιδράσεις δημάρχων, τοπικών παραγόντων, με πολύ αγώνα. Μπήκαν αυτοί οι άνθρωποι, έχουν τα βασικά και τώρα προχωράμε στο επόμενο στάδιο. Ο Γιάννης Μουζάλας, ο υπεύθυνος υπουργός, δουλεύει μέρα και νύχτα γι’ αυτό, για να φτιάξουμε δομές τέτοιες για να διευκολύνουν αυτό που είπατε πριν, την ενσωμάτωση στην κοινωνία όσων μείνουν εδώ.
Δημοσιογράφος: Άρα να υποθέσουμε, επειδή ζητήθηκε και από το δήμαρχο της Αθήνας, θα γίνει παρέμβαση και στο χώρο της Αθήνας;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, ο δήμαρχος της Αθήνας…
Δημοσιογράφος: Έκανε, καθόσον γνωρίζω μηνυτήρια αναφορά.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, ναι. Ο Δήμαρχος της Αθήνας έκανε και κάτι άλλο τις προηγούμενες ημέρες. Μόλις είδε ότι κάναμε μία παρέμβαση εμείς και αντιμετωπίσαμε κυκλώματα ναρκωτικών μέσα στα Εξάρχεια, έκανε άλλη μια παρέμβαση. Καλό είναι οι παρεμβάσεις να γίνονται και να διευκολύνουν στο σωστό χρόνο ώστε να διευκολύνονται και οι κατάλληλες ενέργειες. Όχι μετά την ενέργεια του επίσημου κράτους. Επομένως, οι όποιοι δήμαρχοι  σηκώνονται και λένε διάφορες προτάσεις τους, καλό είναι να τις θέτουν στον κατάλληλο χρόνο και στον κατάλληλο τόπο. Η κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, για να απαντήσω και στο ερώτημά σας.
Εδώ δεν ήρθα να κάνω δηλώσεις προγραμματικές για το τι θα κάνουμε στην κάθε περίπτωση, γιατί αντιμετωπίζεται ξεχωριστά το κάθε πρόβλημα, κατανοητό αυτό. Σκοπός μας δεν είναι να προκαλέσουμε προβλήματα στην κοινωνία. Σκοπός δεν είναι να προκαλέσουμε τη νεολαία και τα νέα παιδιά, που έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, να προσφέρουν, απογοητευμένα πολλές φορές, χωρίς δουλειά πολλές φορές. Αλλά είναι ευθύνη δική μας να προτρέψουμε αυτά τα παιδιά να οργανωθούν σωστά, να προσφέρουν στη σωστή κατεύθυνση και αυτή η κατεύθυνση είναι η κατεύθυνση των λαϊκών αγώνων και του λαϊκού  κινήματος και των οργανωμένων κομμάτων, των προοδευτικών κομμάτων που μπορούν να προσφέρουν. Εκεί είναι η συμβολή μας, δεν πρέπει να μασάμε τα λόγια μας, δε μασάω τα λόγια μου. Η προσπάθεια αυτής της Κυβέρνησης είναι τεράστια. Ο Πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα χθες με τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής και σε αυτή την κατεύθυνση προσφέρουμε. Και εκεί προσπαθώ να προσφέρω και εγώ, δεχόμενος φυσικά και την κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ που λέτε, και την κριτική από εσάς και την κριτική από τον καθέναν. Και πολλές φορές που κάνω λάθη, αυτή η κριτική είναι εποικοδομητική και συμβάλλει.
Δημοσιογράφος: Το σκέφτεστε δηλαδή σήμερα;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Σε ό,τι αφορά τα λάθη κοιτάξτε, ξαναλέω. Εγώ είμαι υπεύθυνος για τις όποιες ενέργειες γίνονται από υφιστάμενες υπηρεσίες, άσχετα με ποιου εντολή έγιναν και πιστεύω ότι ήταν στη σωστή κατεύθυνση, το ότι με ήπιο τρόπο, είδατε δεν άνοιξε ούτε μύτη, με ήπιο τρόπο έφυγαν τα παιδιά που ήταν εκεί μέσα, γιατί δεν εξυπηρετούσαν οι καταλήψεις αυτές σωστές ανθρωπιστικές επιλογές. Οι σωστές ανθρωπιστικές επιλογές εξυπηρετούνται από τις κατάλληλες δομές, από τις δομές των προσφύγων στον περίγυρο. Από κει και πέρα χώρος διαλόγου και συζήτησης και πολιτιστικών εκδηλώσεων και ανθρωπιστικής προσφοράς πρέπει να υπάρχει και μαζί με όλο αυτόν τον κόσμο που έχει αναζητήσεις.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα, κρατάω όλες αυτές τις παρατηρήσεις. Κάναμε ζεστή τουλάχιστον συζήτηση και με εντάσεις, γιατί όχι.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Γιατί όχι.
Δημοσιογράφος: Εν πάση περιπτώσει δεν...
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τίποτα δεν είναι ευθύγραμμο.
Δημοσιογράφος: Δεν υπάρχει πιθανότητα, σας το λέω, δηλαδή, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, μην πω δηλαδή... Λοιπόν, απογοητευμένοι είμαστε.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Έχουμε διαφορετική προσέγγιση, αλλά πιστεύω στο στόχο είμαστε πολύ κοντά.
Δημοσιογράφος: Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Να είστε καλά.