Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.


Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά τριάντα (30) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στην περιοχή της Θήβας και στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, αντίσταση και απρόκλητη σωματική βλάβη. Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης.

Ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα σε διενεργούμενο έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε αδασμολόγητο καπνό, μεικτού βάρους (820) γραμμαρίων.

Επιπλέον στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά τέσσερις (4) καταδικαστικές Αποφάσεις, του Μονομελούς & Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με συνολική ποινή φυλάκισης (2) ετών και (39) μηνών, για φοροδιαφυγή, απάτη, πλαστογραφία και μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, κατ’ εξακολούθηση.

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα ένας στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης και μία στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.

Τρεις (3) ημεδαποί σε περιοχή της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Φωκίδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φωκίδας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (σουγιάς), με μήκος λάμας (10) εκατοστών.

Δώδεκα (12) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

Σε περιοχές της Φθιώτιδας (Λαμία, Ράχες, Άγιο Κωνσταντίνο, Τραγάνα, Αταλάντη):

 • (2) αλλοδαποί από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας,
 • (2) ημεδαποί από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας και
 • (2) ημεδαποί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης.

Σε περιοχές της Εύβοιας (Χαλκίδα – Παραλία Αυλίδας):

 • (2) ημεδαποί από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,
 • (1) ημεδαπός από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και
 • (1) ημεδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.

Σε περιοχές της Βοιωτίας (Π.Α.Θ.Ε. – Ορχομενός):
 • (1) αλλοδαπός από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. & του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας και
 • (1) ημεδαπός από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.


Πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας & Τροχαίας Χαλκίδας, ένας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, καθώς και δύο στη Λαμία και στην Άμφισσα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας & Άμφισσας αντίστοιχα, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Δύο (2) ημεδαποί στο Μυτικά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Ημεδαπός στο Θεολόγο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τέλος, αλλοδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος σε ανάπτυξη, ύψους (1,20) μέτρων, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κ.α.

Ημεδαπός στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν (1) κιλό και (530) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, καθώς και δύο ημεδαποί στη Λαμία & στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.

Αλλοδαπός στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (7,5) εκατοστών.

Επτά (7) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

 • ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας,

 • ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,

 • αλλοδαπός στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, από αστυνομικούς της             Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,

 • αλλοδαπός στην Κύμη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης,

 • ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φωκίδας, καθώς και
 • αλλοδαπός στην Οινόη Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α.  Βοιωτίας.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, αλλοδαπός στη Γλύφα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πτώμα εντοπίστηκε στον Πηνειό - Άγνωστα ακόμα τα στοιχεία του θύματος

Νεκρό ανέσυραν πυροσβέστες άνδρα από τον Πηνειό ποταμό στο ύψος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Διερχόμενος ειδοποίησε..
τις Αρχές για το μακάβριο θέαμα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να διευκρινιστούν τα στοιχεία ή η ηλικία του.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Λιγότερα τα τροχαία ατυχήματα τη φετινή περίοδο του Δεκαπενταύγουστου

Η μείωση στα θανατηφόρα ξεπερνά το 28 % ενώ μειωμένος είναι και ο συνολικός αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων

Λιγότερα τροχαία ατυχήματα (θανατηφόρα, σοβαρά, ελαφρά) καταγράφηκαν τη φετινή περίοδο του Δεκαπενταύγουστου σε όλη την επικράτεια, σε σχέση με την τελική αποτίμηση του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος  του 2015.
Συνολικά σημειώθηκαν (23) λιγότερα τροχαία ατυχήματα, καθώς φέτος καταγράφηκαν (112) έναντι (135) την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το ποσοστό της μείωσης στα θανατηφόρα ξεπερνά το 28 %.
Πιο αναλυτικά σημειώθηκαν:
 •   10 θανατηφόρα ατυχήματα  έναντι   14     (4 λιγότερα)
 •     7 σοβαρά ατυχήματα         έναντι   15     (8 λιγότερα)
 •   95 ελαφρά ατυχήματα         έναντι  106    (11 λιγότερα)
Από πλευράς παθόντων καταγράφηκαν:
 •  11   θάνατοι                        έναντι      15     (4 λιγότεροι)
 •  11   σοβαρά τραυματίες        έναντι      16     (5 λιγότεροι)
 • 139   ελαφρά τραυματίες        έναντι    163   (24 λιγότεροι).
Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα αυτό η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εφάρμοσε ολοκληρωμένο σχέδιο  τροχονομικής αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν 51.256 έλεγχοι οχημάτων σε ολόκληρη τη χώρα και βεβαιώθηκαν 8.885 τροχονομικές παραβάσεις (σχετικό το από 18-08-2016 Δελτίο Τύπου μας).
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

 • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
 • Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
 • Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
 • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
 • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
 • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
 • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
 • Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
 • Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
 • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
 • Πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας http://www. hellenicpolice.gr

Ε.Σ ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.

Giovanni Haratsis

ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΓΚΕΣ...
MIA ΟΜΑΔΑ...ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ!

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πέφτει σήμερα η θερμοκρασία

Διάλειμμα στην καλοκαιρία φαίνεται πως μας επιφυλάσσει για σήμερα ο καιρός με πρόσκαιρες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και σε ορεινές περιοχές...
της κεντρικής χώρας κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις  τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασια από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με πρόσκαιρες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Σάββατο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Κορωπί - Κάηκε ολοσχερώς αποθήκη ξυλείας [photos]

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε χώρο που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου με την...
οδό Κρήνης, στην περιοχή Γαλήνη Κορωπίου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, ωστόσο, λόγω της μεγάλης ποσότητας ξυλείας θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την πλήρη κατάσβεση της.

Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Για τα αίτια διενεργείται προανάκριση.


Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Μεγάλη Συναυλία: Θέμης Αδαμαντίδης-Πίτσα Παπαδοπούλου στο Θέταρο Μοσχοποδίου ΘήβαΤο Πρόγραμμα των ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ από 20 έως 25 Αυγούστου


συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 17602/18-8-2016 πρόσκληση για την 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας,  στις  22  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ του 2016, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 17:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
 1. Έγκριση για τον ορισμό της αίθουσας «ΑΡΜΟΝΙΑ» στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ως χώρου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών διαμόρφωσης της αίθουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο παλαιό Δημαρχείο Θηβών (απόλυτη πλειοψηφία).

 1. Έγκριση για την ανάληψη της αρμοδιότητας χορήγησης  προνοιακών επιδομάτων από το Δήμο Θηβαίων.

 1. Έγκριση για την υποβολή πρότασης του Δήμου Θηβαίων για χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο : «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων»  στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10 «Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

 1. Έκδοση αδειών σε εμπόρους για τη συμμετοχή  τους στην εμποροπανήγυρη στην Δ.Κ. Θήβας, έτους 2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν.2323/95 όπως ισχύει.

 1. Έγκριση για τη συμπλήρωση της  υπ’ αριθ. 217/2016 Α.Δ.Σ. με τη χορήγηση της δυνατότητας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στους προβλεπόμενους χώρους (ντεκ) στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  που βρίσκονται εντός στοών (σχετ. η υπ’ αριθ. 88/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.) (απόλυτη πλειοψηφία).
 1. Έγκριση 5ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου με τίτλο : «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων».

 1. Λήψη απόφασης για την έγκριση της μελέτης και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Βελτίωση υφιστάμενων αποδυτηρίων δημοτικού γηπέδου Ελλοπίας».

 1. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των ειδικοτήτων δύο (2) ατόμων στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2016, με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.  

 1. Λήψη απόφασης για την διενέργεια διαγωνισμού προμήθειας ηλεκτρολογικών υλικών για τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους.

 1. Λήψη απόφασης για τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια μηχανής κινηματογραφικής προβολής.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ