Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Αταλάντη Φθιώτιδας

Χθες (26-08-2016) το βράδυ περίπου στις 20:40, στην 7η χ/θ της επαρχιακής οδού Αταλάντης – Κυρτώνης στη Φθιώτιδα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 59χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του.

Ενεργείται προανάκριση, από το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

«Γκρίνιες» εν μέσω παζαριού στην Θήβα!

Ολομέτωπη επίθεση κατά Κόρδατζη για τα περί «γνωστής παράγκας»

Α. Χατζησταμάτης: «Στον «χορό» κλήθηκαν να χορέψουν όλοι και όσοι έμειναν απέξω, έμειναν μόνο και μόνο για να κάνουν μικροπολιτκή»

Π. Χαρατσής: «Μας θίγουν άμεσα οι αναφορές του και τον καλούμε ενώπιο όλων των επαγγελματιών, που επιχειρούν στην οδό Επαμεινώνδα…»

Την έντονη αντίδραση του Αντιδημάρχου Θηβαίων Αν. Χατζησταμάτη , αρμόδιου για την Εμποροπανήγυρη, προκάλεσαν τα όσα αναφέρονται σε δελτίο τύπου του επικεφαλής της ελάσσονος δημοτικής μειοψηφίας Ι. Κόρδατζη, περί «γνωστής παράγκας», «αυθαιρεσίας και συναλλαγής» για την εμποροπανήγυρη…«Στον «χορό» κλήθηκαν να χορέψουν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και όσοι δεν μπήκαν, επέλεξαν να μείνουν απέξω, μόνο και μόνο για να κάνουν μικροπολιτκή» απαντά ο κ. Χατζησταμάτης…

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόρδατζης, με δελτίο τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ, αναφέρει ότι: « Με ευκαιρία της περιόδου της Εμποροπανήγυρης στη πόλη μας η «γνωστή παράγκα» συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της….

Έχει θέσει υπό τον έλεγχο της την ιδιοκτησία των κοινόχρηστων χώρων παραβιάζοντας κάθε κανονιστική και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφού με την απόλυτη αυστηρότητα καθόρισε την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον Πεζόδρομο και στην Πλατεία, μάλιστα κτίζοντας ζαρντινιέρες και ορίζοντας με διαγραμμίσεις, έρχεται εκ των υστέρων να τις παραβιάσει καθιστώντας όμηρους τους επαγγελματίες στην ιδιοκτησιακή τους θέληση (δεν γνωρίζουμε αν υπήρξαν και ανταλλάγματα).

Δεν έχουν μάθει να λειτουργούν στην διαφάνεια, εύκολα θα λύνονταν το θέμα εάν εκ των προτέρων είχαν καθοριστεί κανόνες (και λογικό είναι) ότι σε μέρες μεγάλων εορτών και πανηγύρεων, οι επαγγελματίες να είχαν κατοχυρωμένη και καθορισμένη την άδεια επέκτασης με επιπλέον ενοικίαση κοινόχρηστου χώρου. Έτσι θα εξασφαλίζονταν και έσοδα για τον Δήμο. Αλλά έχουν κάνει πλέον επάγγελμα την ρουσφετολογία (με την περατζάδα τους από κάθε μαγαζί) σε βάρος της αξιοπρέπειας των πολιτών και των επαγγελματιών της πόλης μας.

Έξω από κάθε κανονιστική της Εμποροπανήγυρης, αποφάσισαν να δώσουν φθηνές θέσεις (ράντζα) στην οδό Πουλιοπούλου και θέσεις για πώληση χαλβά στην οδό Αγίου Νικολάου, που ήδη είχαν τοποθετηθεί εκεί από την προηγούμενη μέρα, «δώσαμε υπόσχεση» είπε ο αντιδήμαρχος μάλιστα ομολόγησε ότι οι περισσότερες παράγκες είχαν δοθεί σε συνεννόηση 3-4 μέρες πριν την Δημόσια κλήρωση (άραγε γιατί δεν την έκαναν τότε;), επιβεβαιώνοντας την αρχική μας καταγγελία στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καιρός είναι να αντιδράσουμε βάζοντας τέρμα στην αυθαιρεσία και την συναλλαγή απαιτώντας διαφανείς κανόνες που θα τηρούνται από όλους. Να αποκρούσουμε την ρουσφετολογία τους, είναι καιρός να μάθουν ότι είμαστε αξιοπρεπείς»…

«Δεν υπήρξε καμία αδιαφανής διαδικασία, διότι όλα έγιναν βάσει νόμου και κανονιστικής. Στην δημοπρασία, ο αρμόδιος οικονομικός Αντιδήμαρχος Σ. Κίτσος φώναζε ένα – ένα τα νούμερα. Όσο για τα εμπορεύματα που υπήρχαν στον χώρο του παζαριού πριν την δημοπρασία, αυτά ξεφορτώθηκαν πριν στηθούν οι παράγκες. Οι μεγαλέμποροι που έρχονται κάθε χρόνο και πιάνουν 3, 4, 5 θέσεις, δεν μπορούν να βάλουν μέσα την νταλίκα αν στηθεί το παζάρι. Και σε αυτούς είχε καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται να πάρουν την συγκεκριμένη θέση, εφόσον στην δημοπρασία χτυπηθεί από άλλους. Έτσι έγινε και όποιος υποστηρίζει το ανρτίθετο, καλείται να το αποδείξει» απαντά κατηγορηματικά ο κ. Χατζησταμάτης, υπογραμμίζοντας πως από το 2011, που η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει να κάνει την εμποροπανήγυρη στην Θήβα, κάθε χρόνο βελτιώνει και τις διαδικασίες..

Στον ίδιο έντονο κατηγορηματικό τρόπο απαντά και για το άπλωμα των τραπεζοκαθισμάτων στα μαγαζιά: «Στο κέντρο, όπου είναι και το σημείο αναφοράς του παζαριού, κάθε χρόνο γίνονται όλες οι εκδηλώσεις και τα τραπεζοκαθίσματα που υπάρχουν οριοθετημένα δεν φτάνουν για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και αυτό είναι το ένα, γιατί το άλλο αφορά την δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους, επομένως και τους μαγαζάτορες, οι οποίοι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα. Αν δεν τους επιτρέψουμε να βγάλουν παραπάνω καθίσματα, τότε θα έχουν πρόβλημα οι άνθρωποι. Οικονομική κρίση έχουμε και θα πρέπει να καταλάβει ο καθένας που καταγγέλλει , ότι πρόκειται για μια υποχώρηση της δημοτικής αρχής μόνο και μόνο γι΄αυτές τις ημέρες και να μπορέσουν, να εξυπηρετηθούν παραπάνω τα μαγαζιά. Οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι για μικροπολιτικούς λόγους και τίποτε άλλο» …

Απάντηση δίνει και στα περί «συναλλαγών», που αναφέρονται στο Δελτίο τύπου του Γ. Κόρδατζη: «Τα όσα λένε και καταγγέλλουν δεν μας αγγίζουν, γιατί Δήμαρχος και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να συμμετέχουν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, όμως κάποιοι προτίμησαν να μείνουν έξω από τον χορό, γιατί μόνο απ΄εξω μπορούν να κάνουν κριτική, την οποία δυστυχώς, θεωρούν και αντιπολιτευτική. Βλέπετε, είναι ψυχοφθόρο κι επίπονο το να στηθεί ένα παζάρι ! 15 ημέρες πριν αποφασίστηκε που θα γίνει και οι διαδικασίες ήσαν τόσες πολλές , που όλοι μας τρέχαμε ημέρα και νύχτα , προκειμένου όλα να γίνουν καλά και είναι εντελώς άδικο να ρίχνουν μομφές για ανταλλάγματα και νταραβέρια. Τους τα επιστρέφω και όποιος έχει κάτι, να πάει στον Εισαγγελέα»!

Ο κ. Χατζησταμάτης υπενθυμίζει πως η επιτροπή του παζαριού απαρτίζεται απ΄ όλες τις παρατάξεις κι έγιναν 10 συναντήσεις προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα το παζάρι, υπογραμμίζοντας πως ότι «άλλο λέγεται είναι ψευδές και λέγεται από του πονηρού»!

Δριμύ είναι το κατηγορώ και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας Π. Χαρατσή : «Μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, που είναι ακόμη χειρότερη για τους επαγγελματίες, η εμποροπανήγυρη είναι ανάσα για τα μαγαζιά μας! Θέλουμε όμως, να δούμε την ίδια ευαισθησία του κ. Κόρδατζη και σε άλλα θέματα που αφορούν τον Δήμο. Με ποιόν ενδιαφέρθηκε να δώσει λύση στον ένα χρόνο, που ο κεντρικός πεζόδρομος είχε μεταβληθεί σε εργοτάξιο; Ως Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών, θεωρούμε απαράδεκτα τα όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου, μας θίγουν άμεσα και τον καλούμε ενώπιο όλων των επαγγελματιών, που επιχειρούν στην οδό Επαμεινώνδα , να μας απαντήσει που ήταν τόσο καιρό, που τα μαγαζιά μας ψυχορραγούσαν;»Ο κ. Χαρατσής παράλληλα, διαβεβαιώνει τους συμπολίτες του, ότι με το πέρας του παζαριού , τα μαγαζιά θα επιστρέψουν στις νόμιμες θέσεις τους!

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ


Τι έρχεται με τον ακατάσχετο λογαριασμό - Έτοιμο το ν/σ για πλαστικό χρήμα

Του Σπύρου Δημητρέλη
Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Οι διακοπές των... στελεχών των τεχνικών κλιμακίων ολοκληρώνονται και επιστρέφουν στην Αθήνα προκειμένου να μπουν και οι τελευταίες πινελιές στο νομοσχέδιο για την επέκταση των πληρωμών με πλαστικό χρήμα, ως μέσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στις τάξεις των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών το περιεχόμενο του νομοσχεδίου έχει ουσιαστικά "κλειδώσει" και το μόνο σημαντικό κεφάλαιο του νομοσχεδίου είναι αυτό που αφορά στον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα κατατίθενται τα ποσά που θα εισπράττουν οι επιχειρήσεις από τις πωλήσεις με πλαστικό χρήμα.

Τον ακατάσχετο λογαριασμό ως προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος της επέκτασης των ηλεκτρονικών πληρωμών στην οικονομία έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Η όλη ιδέα εδράζεται στο γεγονός ότι σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο αν τους κατάσχεται το σύνολο των εισπράξεών τους στον τραπεζικό λογαριασμό από αποδοχή πληρωμών με κάρτες.

Αν και η αρχική στάση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών ήταν κάθετα αρνητική στη θέσπιση ενός τέτοιου είδους λογαριασμού τελικά η ιδέα της καθιέρωσής του έχει γίνει αποδεκτή. Ωστόσο, αυτό που είναι ανοικτό στο παζάρι είναι το ποσοστό του υπολοίπου του λογαριασμού που θα προστατεύεται από κατασχέσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκκίνηση της διαπραγμάτευσης θα γίνει από το σημείο που η ελληνική πλευρά επιδιώκει ένα ακατάσχετο όριο στο 70-80% του υπολοίπου και η πλευρά των θεσμών στο 20-30%. Στελέχη του ΥΠΟΙΚ κοντά στη διαπραγμάτευση κάνουν λόγο για δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας στο επίπεδο του 50% ακατάσχετου.

Οι ρυθμίσεις

Παράλληλα, το νομοσχέδιο για την επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην οικονομία και τη αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος ως μέσο για την ηλεκτρονική καταγραφή εσόδων των επιχειρήσεων και διασταύρωσης με τα έσοδα που δηλώνουν, θα προβλέπει:

- την σύνδεση της παροχής της έκπτωσης φόρου (αφορολόγητου) για τους μισθωτούς και συνταξιούχους με την υποχρέωση να ξοδεύουν ένα ποσοστό 10% έως 30% του εισοδήματός τους υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα

- την υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα σημεία λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών

- την υποχρεωτική ανάρτηση σε όλα τα καταστήματα και τους χώρους εργασίας των ελευθέρων επαγγελματιών ότι μπορούν να πληρώσουν με κάρτα εφόσον το επιθυμούν

- τη διενέργεια κληρώσεων ακινήτων και άλλων δώρων για όσους δαπανούν περισσότερα από τα ελάχιστα απαιτούμενα.

Δεν έγιναν οι πληρωμές στον ΟΑΕΔ - Δείτε τι συμβαίνει

Με τον λογαριασμό τους να δείχνει υπόλοιπο μηδέν, έφυγαν απογοητευμένοι όσοι άνεργοι...
προσήλθαν στις τράπεζες για να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Το Piraeuspress.gr επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού και όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν πληρωμές λόγω προβλήματος στο σύστημα μηχανογράφησης.

Την Δευτέρα αναμένεται να καταβληθούν τα ποσά στους ανέργους, εκτός απροόπτου φυσικά.

Βρέθηκε ο σκελετός του Λιαντίνη στον Ταΰγετο - Τι λέει το γράμμα που άφησε στην κόρη του

Πριν 10 χρόνια +

Δημήτρης Νικολακάκος ή Λιαντίνης καθηγητής φιλοσοφίας. Γεννήθηκε στην Πολοβίτσα Λακωνίας στις 23 Ιουλίου 1942. Σπούδασε κλασσικές γνώσεις, Ίωνες φυσικούς και ανθρωπολογία. 

Ο Δημήτρης Λιαντίνης όπως ήθελε να λέγεται, χάθηκε απροειδοποίητα στα βουνά του Ταϋγέτου το 1998 σε ηλικία περίπου 54 ετών, προκαλώντας έκπληξη στο πανελλήνιο που παρακολουθούσε τις άκαρπες προσπάθειες ανεύρεσής του. Πολλοί πίστευαν πως αυτοκτόνησε, για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας και εσωτερικής αξιοπρέπειας, μπροστά στη γενική φθορά των αξιών αλλά και της προσωπικής φυσικής φθοράς, που επρόκειτο να υποστεί λόγω της ηλικίας.

Την 1η Ιουνίου του 1998 ο Δημήτρης Λιαντίνης γνωστοποίησε μέσω επιστολής στην κόρη του την απόφαση του να δώσει τέλος στη ζωή του. Μάλιστα είχε δώσει εντολή στους οικείους του, να αποκαλύψουν το μέρος που θα πεθάνει μετά από 7 χρόνια. 

Η μητέρα του γνώριζε ότι είχε σκοπό να πεθάνει και του είχε ζητήσει να περιμένει μερικά χρόνια για να πεθάνει πρώτα αυτή, αλλά ο Λιαντίνης δεν το δέχτηκε.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας στην κορυφή του Ταϋγέτου στη θέση «Πόρτες» και ύστερα από αναφορές πολιτών βρέθηκε σκελετός ανδρός.

Το συνεργείο της APELA.gr ανέβηκε στο βουνό μαζί με την αστυνομία και άλλους για να καταγράψει τις ανεπανάληπτες αυτές εικόνες.

Το εύρημα ήταν ένας σκελετός ξαπλωμένος σε μια σπηλιά περίπου 1 μέτρο βάθος με την πλάτη προς τα κάτω και κοιτάζοντας τον ουρανό. Η σπηλιά ήταν σκεπασμένη με πέτρες, ενώ δίπλα βρέθηκαν τσιγάρα, στυλό, μία μισογεμάτη φιάλη αγιορείτικο κρασί, ένας φακός, τα ρούχα του σε όχι και τόσο καλή κατάσταση και μία σύριγγα με 2 αμπούλες πιθανόν με δηλητήριο.

Αργότερα έγινε εξέταση DNA όπου πιστοποίησε πως πρόκειται για τον Δημήτρη Λιαντίνη.


Το ημερολόγιο τότε έγραφε 11:00 Τετάρτη 6 Ιουλίου 2005* Ο Δημήτρης Λιαντίνης άφησε ένα γράμμα στην κόρη του που γράφει:

«Διοτίμα μου, φεύγω αυτόθέλητα, αφανίζομαι όρθιος στιβαρός και υπερήφανος. Ετοίμασα ετούτη την ώρα, βήμα βήμα ολόκληρη τη ζωή μου που υπήρξε πολλά πράγματα. Αλλά πάνω απ’ όλα εστάθηκε μια προσεκτική μελέτη θανάτου. 

Τώρα που ανοίγω τα χέρια μου και μέσα τους συντρίβω τον κόσμο, είμαι κατάφορτος με αισθήματα επιδοκιμασίας και κατάφασης. Πεθαίνω υγιής στο σώμα και στο μυαλό όσο καθαρό είναι το νωπό χιόνι στα όρη και το επεξεργασμένο γαλάζιο διαμάντι. Να ζήσεις απλά, σεμνόπρεπα και τίμια όπως σε δίδαξα. 

Να θυμάσαι ότι έρχονται χαλεποί καιροί για τις νέες γενεές. Κι είναι άδικο και μεγάλο παράξενο να χαρίζεται τέτοιο το δώρο της ζωής στους ανθρώπους και οι πλείστοι να ζουν στη ζάλη αυτού του αστείου παραλογισμού. 

Η τελευταία μου πράξη έχει το νόημα της διαμαρτύρησης για το κακό που ετοιμάζουμε εμείς οι ενήλικοι, στις αθώες νέες γενεές που έρχονται. Ζούμε την ζωή μας τρώγοντας τις σάρκες τους, ένα κακό αβυσσαλέο στη φρίκη του. Και η λύπη μου γι’ αυτό το έγκλημα με σκοτώνει. 

Να φροντίσεις να κλείσεις με τα χέρια σου τα μάτια της γιαγιάς Πολυτίμης όταν πεθάνει. 

Αγάπησα πολλούς ανθρώπους αλλά περισσότερο τρεις, τον φίλο μου Αντώνη Δανασσή, τον αδελφοποιτό μου Δημήτρη Τρομπούκη και τον Παναγιώταρο τον συγγενή μου, γιο και πατέρα του Ηρακλή. Κάποια στοιχεία απ’ τα αρχεία μου τα κρατά ως ιδιοκτησία ο Ηλίας Αναγνώστου. 

Ν’ αγαπάς την μανούλα ως την τελευταία της ώρα, υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος, για μένα, για σένα, για τους άλλους. Όμως γεννήθηκε με μοίρα. Γιατί της ορίστηκε και το σπάνιο να λάβει σύντροφο στη ζωή της, όχι απλά έναν άντρα, αλλά τον ποταμό και τον άνεμο. 

Το γράμμα του αποχαιρετισμού που της έγραψα, το παίρνω μαζί μου. Σας αφήνω εσένα την μανούλα και τον Διγενή, το σπίτι μου δηλαδή που τους στάθηκα στύλος και στέμμα, Γκέμμα πες σε υψηλούς βαθμούς ποιότητας και τάξης. Η μεγαλύτερη δυνατή αρνητική εντροπία. Να σώζετε αυτή τη σωφροσύνη και αυτή την τιμή. 

Θα δοκιμάσω να πορευτώ τον ακριβό θάνατο του Οιδίποδα, αν όμως δεν το αντέξω να υψωθώ στην ανδρεία που αξιώνει αυτός ο τρόπος και ευρεθεί ο νεκρός μου σε τόπο όχι ασφαλή, να φροντίσεις με την μανούλα και τον Διγενή να τον κάψετε σε ένα από αποτεφρωτήριο της Ευρώπης. Έζησα έρημος και ισχυρός.

Υ.Γ. Την μέρα που θα πέσω, έδωσα εντολή να στεφανωθούν οι μορφές του Σολομού στη Ζάκυνθο και του Λυκούργου στη Σπάρτη. 

Λιαντίνης


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την ανεύρεση του Λιαντίνη στον Ταΰγετο
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΚΤΙΣΤΑΚΙ


Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών - Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείαςΘέμα: Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας


Ανακοινώνεται ότι 13 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν στο πεδίο βολής Θηβών, βολές  Όλμων 81χιλ και 4,2' καθώς και εκρήξεις για καταστροφή μη διαρραγέντων βλημάτων.

Επικίνδυνη περιοχή είναι αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων: ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ- ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΣΩΡΟΣ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ- ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ-ΜΕΓΑΛΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ

Μέσα στην περιοχή αυτή, κατά τις ημέρες και ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων και πάσης φύσεως τροχοφόρων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μην το αγγίξετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο δυνατό τη Στρατιωτική Μονάδα (ΚΕΠΒ)   στα τηλ 2262027760 ή την Αστυνομία Θηβών.

Σύσκεψη για τη συγκρότηση επιτροπής για την εύρεση διαμερισμάτων για την μετεγκατάσταση οικογενειών προσφύγων, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου απέστειλε χθες επιστολή προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Περιφερειακό Τμήμα Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την οποία τους προσκαλεί σε σύσκεψη για τη συγκρότηση επιτροπής με σκοπό την εύρεση διαμερισμάτων ή κτιρίων για την μετεγκατάσταση οικογενειών προσφύγων.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 και ώρα 18:30 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο.

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Καζαντζίδεια 2016: Σήμερα και αύριο στον Άγιο Κωνσταντίνο


Η κατανυκτική περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Προυσσιώτισσας στον Προυσό

Με πάρα πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, η Περιφοράς της Εικόνας της Παναγίας της Προυσσιώτισσας στον ...
Προυσό την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2016.

Με ώρα έναρξης στις 22:30, οι πολλοί πιστοί, με ευλάβεια και κατάνυξη, προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Αρχόντισσας της Ρούμελης και αντάλλαξαν ευχές για υγεία και ευημερία.

7Ανάμεσα στον κόσμο και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης. Προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι υπομονετικά περίμενε στην μεγάλη ουρά παρά τις όσες ”παραχωρήσεις” από τους γύρω του να περάσει όπως έκαναν άλλοι επίσημοι για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας.

Όση ώρα και ήταν για πολύ ώρα, παρέμεινε στην ουρά μαζί με την δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, που γράφεται εδώ και καιρό ότι είναι η σύντροφός του, ο κόσμος τον χαιρετούσε και του μιλούσε συνεχώς, δείχνοντας εμπράκτως την αγάπη και συμπάθεια στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη.Είναι σπάνια, ειδικά τώρα τελευταία με την οικονομική κρίση, μία τέτοια συμπεριφορά σε έναν πολιτικό, ενώ ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έδειχνε να απολαμβάνει αυτή την στάση με μετριοπάθεια.

Παρακολουθείστε το βίντεο απο την Θεία λειτουργία και την Περιφορά της Εικόνας:
Το βίντεο εδω


Λίγα λόγια για την ιστορία της θαυματουργής εικόνας

2Η Παναγία η Προυσιώτισσα (εορτάζει στις 22 – 23 Αυγούστου) δεσπόζει σ” ένα εκπληκτικά όμορφο τοπίο με απόκρυμνους βράχους στα νότια του Νομού Ευρυτανίας.

Το παρεκκλήσι της μονής ιδρύθηκε τον 9ομ.Χ. αιώνα, τον καιρό του Θεόφιλου – Αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1754, πάνω στα ερείπια δυο παλαιότερων ναών οι οποίοι είχαν ανοικοδομηθεί στο ίδιο σημείο.

Μέσα σε ένα σπήλαιο λαξευμένο, που φιλοξενεί στο εσωτερικό του τον πρώτο και παλαιό ναό της μονής, στο καθολικό βρίσκεται το παρεκκλήσι όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας. 

Ο μύθος γύρω από την εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας θέλει στα χρόνια της εικονομαχίας(829) να την παρέλαβε κάποιος άρχοντας, ο οποίος σκόπευε να τη μεταφέρει στην Ελλάδα για ασφάλεια. Όταν όμως έφθασε στην Καλλίπολη, έχασε την εικόνα, η οποία κατευθύνθηκε θαυματουργικά στο σημείο πού βρίσκεται σήμερα η μονή του Προυσού. Το γεγονός αυτός δεν άργησε να διαδοθεί. Δεν άργησε να φθάσει και στ’ αυτιά του άρχοντα που τη μετέφερε. Εκείνος έτρεξε συγκινημένος, την αναγνώρισεκαι έγινε μοναχός, ενώ θεωρείται ο πρώτος κτήτωρ της ιεράς μονής.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας έχει φιλοτεχνήθεί κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο.

14Σήμερα όμως διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή. 

Από τότε πολλές αναφορές σε θαύματα πλαισιώνουν την θαυματουργή αυτή εικόνα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο διάκοσμος στο παρεκκλήσι, με πανέμορφες τοιχογραφίες. 

Στο μαναστήρι Παναγίας της Προυσιώτισσας λειτουργεί και μουσείο, το οποίο φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή από παλαιά χειρόγραφα, παλαιά βιβλία και ανεκτίμητης αξίας εκκλησιαστικά σκεύη και κειμήλια αν και μεγάλο μέρος τους καταστράφηκε όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν τη μονή, στις 16 Αυγούστου 1944.

Πηγή


Στο νοσοκομείο με εγκαύματα έξι τραυματίες από τη φωτιά στη Χίο

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τη φωτιά που μαίνεται από χθες το βράδυ στη Χίο, στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού...
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Μπουρνού, η φωτιά είναι πολύ δύσκολη με ανέμους θυελλώδεις και οι φλόγες «σχεδόν πέρασαν μέσα από το χωριό Σιδηρούντα». Στην επιχείρηση κατάσβεσης βοηθούν από νωρίς το πρωί δύο ελικόπτερα και αναμένεται να φτάσουν στο νησί ακόμα δύο καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, οι έξι τραυματίες είναι όλοι από το χωριό Σιδηρούντα και νοσηλεύονται με εγκαύματα, άλλοι ελαφρά κι άλλοι πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά επικεντρώνεται στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Κατάβαση, Σιδηρούντα και Μάναγρα με κατεύθυνση προς το Μετόχι.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο με 9 υδροφόρες των ΟΤΑ, αλλά και 28 εθελοντές με 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Πέφτουν χωρίς σταματημό οι τιμές των διαμερισμάτων

Συνεχίστηκε η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων και το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Ομως, ο ρυθμός ο ρυθμός μείωσης...
είναι πολύ μικρότερος και η επιβράδυνση αυτή ερμηνεύεται από παράγοντες της αγοράς πως οι τιμές των διαμερισμάτων βαδίζουν σταδιακά προς το σημείο ισορροπίας το οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να επιτύχουν το 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Τράπεζα της Ελλάδος και έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, εκτιμάται ότι το β΄ τρίμηνο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 2,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2016 η αντίστοιχη μείωση διαμορφώθηκε στο 4,7%, ενώ για το σύνολο του 2015 οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 5,0%.

Πιο αναλυτικά, η μείωση των τιμών το β΄ τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 ήταν 3,3% για τα “νέα” διαμερίσματα (ηλικίας έως 5 ετών) και 2,3% για τα “παλαιά” (ηλικίας άνω των 5 ετών). Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το α΄ τρίμηνο του 2016 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των “νέων” διαμερισμάτων διαμορφώθηκε στο 5,3% έναντι 4,4% των “παλαιών”, ενώ για το σύνολο του 2015 οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 5,5% και 4,6% αντίστοιχα.

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων το β΄ τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 ήταν 2,4% στην Αθήνα, 4,0% στη Θεσσαλονίκη, 3,5% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 2,0% στις λοιπές περιοχές της χώρας. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το α΄ τρίμηνο του 2016 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των διαμερισμάτων ήταν 4,1% στην Αθήνα, 5,9% στη Θεσσαλονίκη, 5,2% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 5,0% στις λοιπές περιοχές της χώρας, ενώ για το σύνολο του 2015 η μείωση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2014 ήταν 5,1%, 5,2%, 5,2% και 4,4% αντίστοιχα.

Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το β΄ τρίμηνο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν μειωμένες κατά 2,9% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2015. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το α΄ τρίμηνο του 2016 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των διαμερισμάτων στις αστικές περιοχές ήταν 4,9%, ενώ για το σύνολο του 2015 η αντίστοιχη μείωση διαμορφώθηκε στο 5,0%.

Πηγή

Συνεχίζονται οι έρευνες τα συντρίμμια στην Ιταλία - Στους 268 ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών

Τους 268 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6 Ρίχτερ που συντάραξε την κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα της Τετάρτης...
Την ίδια ώρα, τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να δίνουν μάχη με το χρόνο και τα ερείπια σε πόλεις και χωριά που έχουν σχεδόν ισοπεδωθεί από τη δόνηση.

Δεκάδες διασώστες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» τα βουνά από μπάζα και συντρίμμια αναζητώντας ίχνη επιζώντων ενώ γερανοί εργάζονται ασταμάτητα απομακρύνοντας κομμάτια και ερείπια από τα κτήρια που κατέρρευσαν.

«Πολλοί άνθρωποι είναι σαν κι εμένα, χάσαμε τα πάντα. Όμως το ότι ζήσαμε σημαίνει πως πρέπει να προχωρήσουμε», δήλωσε η 45χρονη Alessandra Cioni που σώθηκε βγαίνοντας μόνη της έξω από το γκρεμισμένο σπίτι της. «Εμείς σωθήκαμε, τόσοι άλλοι δεν βρίσκονται πια στη ζωή», είπε ξεσπώντας σε δάκρυα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέ Ρέντσι δεσμεύτηκε για την ανοικοδόμηση των σπιτιών που ισοπεδώθηκαν αλλά και για την ενίσχυση της αντισεισμικής προστασίας στη χώρα. «Θέλουμε αυτές οι κοινότητες να έχουν μέλλον, όχι μόνο αναμνήσεις», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Ρώμη.

Ισχυρός μετασεισμός το απόγευμα της Πέμπτης ανάγκασε τους διασώστες να απομακρυνθούν  από τα σημεία των ερευνών καθώς άρχισαν να πέφτουν πέτρες από το ήδη πληγωμένο καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Αυγουστίνου- εκκλησία του 15ου αιώνα- στο Αματρίτσε.

Τουλάχιστον 200 από τα θύματα προέρχονται από το Αματρίτσε που 'ήταν γεμάτο επισκέπτες ενόψει του 50ου ετήσιου φεστιβάλ του, αυτό το Σαββατοκύριακο. Μεταξύ των νεκρών πιστεύεται πως είναι πέντε Ρουμάνοι, ένας Ισπανός, ένας Καναδός και αρκετοί ακόμα ξένοι.

Ο προσωρινός, επίσημος, απολογισμός των θυμάτων από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι 268 νεκροί, αλλά συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε τις επόμενες ώρες και να ξεπεράσει τους 300.

Εντοπίστηκαν δύο φορτία με λαθραία τσιγάρα από τις τελωνειακές υπηρεσίες

Δύο σημαντικά φορτία με λαθραία τσιγάρα –συνολικής ποσότητας 34,25 εκατ. τεμαχίων, που αντιστοιχούν σε διαφυγόντες δασμούς..
και φόρους 6,2 εκατ. ευρώ εντόπισαν και κατάσχεσαν οι τελωνειακές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΔΕ, το Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης κατάσχεσε δύο εμπορευματοκιβώτια με 23,4 εκατ. τσιγάρα, με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να ανέρχονται σε 4,16 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο φορτίο είχε δηλωθεί ως φιάλες κρασιού. Παράλληλα, το Ε’ Τελωνείο Πειραιά κατάσχεσε εμπορευματοκιβώτιο με 10,85 εκατ. τσιγάρα, με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να φτάνουν στα 2,02 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο φορτίο είχε δηλωθεί ως έπιπλα.

Και τα δύο φορτία είχαν προορισμό την ΠΓΔΜ.

Το δέντρο της γνώσης και το δέντρο της ζωής. Βάσεις και επιτυχία στις Πανελλήνιες

Γράφει ο Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ιατρός - Διδακτωρ Παν/μίου Αθηνών
Τις ημέρες αυτές, ο παλμός της επικαιρότητας χτυπά στον ρυθμό της ανακοινώσεως των...
βάσεων των Πανελληνίων, με τις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες στην ανώτατη εκπαίδευση, να βλέπουν, με την πρόσφατη ανακοίνωση των βάσεων, να ανοίγεται ενα ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή τους.

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ ιδιαίτερα τις υποψήφιες και τους υποψήφιους της Θεσσαλίας, που με τις επιδόσεις τους μας έκαναν όλους υπερήφανους. Ειχα την ευκαιρία να βρεθώ κι εγω, έστω και απειροελάχιστα, κοντά σε εκείνους και τις οικογένειές τους, μέσα από τις ομιλίες και τις δημόσιες παρεμβάσεις μου για την καταπολέμηση του stress των πανελληνίων εξετάσεων.
Ευχομαι, το δέντρο της ζωής να αποδειχθεί, για όλους και για όλες τους, το ίδιο καρποφόρο με το δέντρο της γνώσης.

Οι τελειόφοιτες και οι τελειόφοιτοι που αυτές τις ημέρες δεν πανηγυρίζουν όσο θα ήθελαν, να ειναι σίγουροι πως τους συνοδεύει η σκέψη μας και η προτροπή μας για δύναμη αισιοδοξία και συνέχιση της προσπάθειας.

Μπορει η δυσμενής συγκυρία για τη χώρα μας, να μην κομίζει ελπιδοφόρα μηνύματα προοπτικής για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, οφείλουμε όμως όλοι να αγωνιστούμε για τη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών για τη μαθητιώσα και τη φοιτητιώσα νεολαία της πατρίδος μας.

9 νεκροί και 64 τραυματίες από την έκρηξη της βόμβας στην Τουρκία

Εννιά άνθρωποι είναι νεκροί, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, στην έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε νωρίτερα στο διοικητήριο...
της Αστυνομίας στην πόλη Τσίζρε, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, αναφέρει το Reuters.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 64.

Εορταστικές εκδηλώσεις πολιούχου Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννη στο Κυριάκι