Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΟΚΑΡΕΙ η ΝΕΑ φωτογραφία του Γιώργου Βασιλείου μέσα από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και το μήνυμά του...

Να μοιραστεί τα συναισθήματά του με τον κόσμο που τόσο πολύ τον αγάπησε, όταν...
υποδυόταν τον Στάθη Θεοχάρη στη σειρά «Καλημέρα Ζωή», θέλησε ο Γιώργος Βασιλείου.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που όπως είναι γνωστό δίνει μάχη με τον καρκίνο, δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram μία φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο, ενώ όπως μπορείτε να διακρίνετε, στο πλευρό του είναι η σύζυγός του.

«Καλημέρα καλό Σ/Κ και καλό Φθινόπωρο σε όλους τους αγαπημένους φίλους μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα άπειρα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης...» έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα.

ΚΑΝΕΝΑ κανάλι δεν πρόκειται να ΚΛΕΙΣΕΙ - ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ...

Του Ανδρέα Μ. Καραγιάννη, 
Πολιτικού Επιστήμονα-Συγγραφέα
ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΕΣ...


Σε νέα βάση θέτει ολόκληρο το τηλεοπτικό τοπίο η αδειοδότηση των καναλιών που έλαβε χώρα αυτές τις ημέρες. Η αγωνία είναι εμφανής σε όλους τους εργαζομένους, αλλά και στους ιδιοκτήτες που κινδυνεύουν να απολέσουν το κεφάλαιο που έχουν επενδύσει.

Τα ήδη υπάρχοντα κανάλια, με βάση το brand name τους έχουν χτίσει τόσα χρόνια τη διαφημιστική τους δυναμική. Τα brand MEGA, ALPHA, STAR,έχουν πολλή μεγάλη αξία στη διαφημιστική αγορά, στο τηλεοπτικό κοινό, όπως επίσης και μία πολύ σημαντική ταινιοθήκη από ακριβές παραγωγές.Οι νέοι λοιπόν καναλάρχες, μπορεί να κατέχουν όντως την πολυπόθητη άδεια,

ΚΑΝΕΙΣ όμωςδεν θα κάτσει να στήσει ένα ολόκληρο ΚΑΝΑΛΙ από την αρχή, προσπαθώντας αρκετά χρόνιανα θέσει στέρεες βάσεις για το δικό του brand. Είναι τόσο ασύμφορα τα ποσά που δόθηκαν για άδειες, είναι τόσο ΑΠΙΘΑΝΟ να αποσβεστούν ποτέ, ακόμα και σε εικοσαετία, που πολύ δύσκολα κάποιος που έβαλε 60,70,75 εκατομμύρια μόνο για άδεια θα κάτσει να βάλει άλλα ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, για να στήσει από την αρχή δικό του κανάλι με δυνατό brand.

Οπότε οι συγχωνεύσεις των ΚΑΤΟΧΩΝ της άδειας με τους χαμένους καναλάρχες είναι ΣΙΓΟΥΡΗ. Ετσι θα μπορέσουν και οι παλιοί να κρατήσουν ένα ποσοστό συμμετοχής, και οι καινούριοι να βρουν ένα ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΜΕΣΟ για να περάσουν τη γραμμή τους και να στήσουν τα οχυρά τους. Είναι ΖΩΤΙΚΗΣ σημασίας για κάποιους το ΟΧΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ, ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Ειδικά αυτή η κατηγορία καναλαρχών ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ,. Η μητέρα των μαχών στο μιντιακό στερέωμα τώρα αρχίζει.

Μόλις δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα.

Καλή διασκέδαση
Πηγή

Κάθε μέρα αναφέρονται τουλάχιστον δύο νέα κρούσματα ελονοσίας

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δύο (τουλάχιστον) νέα περιστατικά της λοιμώδους νόσου αναφέρονται καθημερινά από τους...
γιατρούς του ΕΣΥ στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και δρομολογείται η διερεύνηση και επιβεβαίωσή τους.

Ήδη τα μέχρι στιγμής επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα ελονοσίας παραπέμπουν στη δύσκολη διετία 2011-2012 όπου η ελονοσία έμπαινε και πάλι στον εγχώριο χάρτη των λοιμωδών νοσημάτων – από το 1974 που είχε εκριζωθεί από την χώρα και η Ελλάδα χαρακτηριζόταν ως «ελεύθερη ελονοσίας». Το 2011 είχαν δηλωθεί 54 εισαγόμενα κρούσματα και 42 εγχώριας μετάδοσης και το 2012 είχαν αναφερθεί 73 εισαγόμενα κρούσματα και άλλα 20 με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το τρέχον έτος και έως και τις 31 Αυγούστου είχαν διαγνωστεί και δηλωθεί συνολικά 73 κρούσματα. Εξ αυτών τα 69 είναι εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας και τα τέσσερα εγχώρια (η κατάταξη των κρουσμάτων σε εισαγόμενα και εγχώρια γίνεται με κριτήριο το ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού σε χώρα που ενδημεί η ελονοσία). Τα 69 περιστατικά που δηλώνει επίσημα το ΚΕΕΛΠΝΟ αφορούν μετανάστες ή ταξιδιώτες από ενδημικές χώρες. Τα τέσσερα εγχώρια κρούσματα αφορούν ισάριθμα άτομα από την Ηλεία, την Αχαϊα και τη Θεσσαλονίκη που δεν είχαν ταξιδέψει εκτός Ελλάδας – και οι τέσσερις εκδήλωσαν τη νόσο κατά το διάστημα από 27 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου και από το ιστορικό τους προέκυψε πως είχαν μολυνθεί στην περιοχή κατοικίας και εργασίας τους. Στις περιπτώσεις που καταγράφονται εγχώρια κρούσματα, ενεργοποιείται και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) γιατί αποκλείεται η αιμοδοσία από την περιοχή εμφάνισης του κρούσματος.

Από την επεξεργασία των 61 εισαγόμενων κρουσμάτων ελονοσίας προκύπτει πως τα 50 (82%) αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και 7 από χώρες της Αφρικής) και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής.
Το προσφυγικό κύμα αποτελεί επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα στη διαχείριση της ελονοσίας. Από τα 50 κρούσματα ελονοσίας που αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες, τα 7 καταγράφηκαν σε Κέντρα Φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων σε νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Σύμφωνα με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πλειονότητα των ασθενών είναι μετανάστες Πακιστανικής καταγωγής που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα. Ωστόσο, τους προβληματίζουν ιδιαίτερα τα κρούσματα που μπορεί να «κρύβονται» στα Κέντρα Φιλοξενίας – μέχρι τώρα έχει διαφανεί πως οι Σύριοι έχουν καθαρό ιστορικό σε ό,τι αφορά την ελονοσία, σε αντίθεση με τους Αφγανούς.

Οι ειδικοί αναμένουν νέο κύμα έξαρσης  της νόσου τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι αρχές Οκτωβρίου σε πολλές περιοχές της επικράτειας, καθώς στο διάστημα αυτό αναμένεται να εκδηλωθούν οι συνέπειες από την έντονη δραστηριότητα των μεγάλων πληθυσμών των κουνουπιών τον Αύγουστο. Με δεδομένο ότι το διάστημα αυτό καταγράφεται μεγάλη κυκλοφορία των πληθυσμών κουνουπιών του γένους Anopheles sacharovi, που αποτελούν τους βασικούς διαβιβαστές της ελονοσίας, αλλά και ότι ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 10 ημέρες έως και τέσσερις εβδομάδες, τα νέα περιστατικά θα ενσκήψουν με γεωμετρική πρόοδο. Ήδη τα οκτώ νέα εισαγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν το δεύτερο μισό του Αυγούστου μαρτυρούν την ανοδική τάση της νόσου (από 61 που ήταν τα εισαγόμενα μέχρι και τις 12 Αυγούστου ανήλθαν σε 69 στις 31 του ίδιου μήνα).

Ωστόσο, δεκάδες είναι τα δηλωθέντα προς διερεύνηση περιστατικά ελονοσίας που έχουν συγκεντρωθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τις «κόκκινες» περιοχές της χώρας. Όποια περιοχή έχει μικρούς ή μεγάλους υγροβιότοπους –όπου αφήνουν τα αυγά τους τα κουνούπια του γένους Ανωφελή- και παράλληλα έχουν μετανάστες ή και πρόσφυγες, είναι περιοχή υψηλού κινδύνου. Η αποτύπωσή τους στον επίσημο κατάλογο με τα επιβεβαιωμένα περιστατικά θα ολοκληρώνεται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως, σύμφωνα και με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις των ειδικών ο εφετινός τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα αγγίξει τα μελανά επίπεδα των προηγούμενων ετών. Σημειωτέον ότι η ελονοσία και κατά την περυσινή χρονιά άφησε το στίγμα της στον χάρτη με τα λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα καθώς καταγράφηκαν 79 εισαγόμενα περιστατικά και άλλα έξι με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης.

Τα χαμηλά αντανακλαστικά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά τη συνολική διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος της δημόσιας υγείας, η καθυστέρηση των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών να λάβουν πλήρη μέτρα πρόληψης και η αμείωτη προσφυγική – μεταναστευτική ροή προς τη χώρα μας, πυροδότησαν τη νόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνούνταν μέχρι και πριν από δέκα ημέρες ότι έχει ενσκήψει πρόβλημα και παράλληλα υπεραμύνονταν των μέτρων που έχει λάβει για την ελονοσία. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις των ειδικών ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, οδήγησαν σε αναδίπλωση και το υπουργείο Υγείας.
Έτσι, μετά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις πως έχουν ληφθεί τα δέοντα μέτρα αναφορικά με την πρόληψη των κρουσμάτων ελονοσίας, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος παραδέχτηκε τις ελλείψεις και τις παραλείψεις. «Οι ψεκασμοί έγιναν με μεγαλύτερη επάρκεια φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, όμως δεν είμαστε στο σημείο που πρέπει να είμαστε. Χρειάζεται ο συντονισμός να είναι καλύτερος με τις περιφέρειες» ανέφερε ο κ. Μπασκόζος. Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας προανήγγειλε αλλαγές στην υλοποίηση των ψεκασμών, παραδεχόμενος έμμεσα τα κενά της εφετινής περιόδου.

Αντίβαρο στον ελλιπή κεντρικό σχεδιασμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ελονοσίας αποτελεί η γνώση και εμπειρία των Ελλήνων γιατρών. Τα αντανακλαστικά τους λειτουργούν πολύ καλά σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό και τη διάγνωση των κρουσμάτων ελονοσίας, όπως σημειώνουν στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, κρίνοντας με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων που δηλώνονται και των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται τελικά.

Πηγή

ΕΡΧΕΤΑΙ - ΑΥΤΟΣ είναι ο νέος ΦΟΡΟΣ ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ

Και το όνομα αυτού...
Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ). Πρόκειται για τον νέο φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.  

Ο νέος αυτός φόρος θα επιβάλλεται στη συνολική ακίνητη περιουσία και με κλιμακωτούς συντελεστές ανάλογα με την αξία της. Στόχος, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι η δικαιότερη ανακατανομή των φορολογικών βαρών, ωστόσο δεν θα υπάρχει μεταβολή στα έσοδα, που παραμένουν στα 2,65 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο για τον νέο φόρο στα ακίνητα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Καταργούνται οι δύο φόροι του ΕΝΦΙΑ (κύριος και συμπληρωματικός) και καθιερώνεται ένας φόρος που θα επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα εντός και εκτός σχεδίου.
Καταργείται ο υπολογισμός του φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το σύνολο της αξίας των ακινήτων κάθε φορολογούμενου.
Ο υπολογισμός του φόρου για τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας θα γίνεται με βάση προοδευτική κλίμακα χωρίς αφορολόγητο όριο. Στις αρχικές σκέψεις του οικονομικού επιτελείου ήταν να καθιερωθεί ένα μικρό αφορολόγητο όριο της τάξης των 30.000 - 50.000 ευρώ που θα οδηγούσε σε φοροελάφρυνση των μικροϊδιοκτητών ακινήτων.
Ομως, μετά τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αλλά και την ανάγκη είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ και το 2017 επικράτησαν δεύτερες σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών. Ετσι, το τελευταίο σενάριο προβλέπει την επιβολή του ΦΑΠ χωρίς αφορολόγητο όριο και, όπως υποστηρίζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, είναι λογικό όλοι οι φορολογούμενοι να πληρώνουν έναν φόρο για τα ακίνητά τους ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα. Ετσι, ο φόρος θα είναι μικρός έως 10 ευρώ για τους οικονομικά αδύναμους ή τους φορολογούμενους με πολύ μικρή ακίνητη περιουσία και θα αυξάνεται όσο μεγαλώνει η αξία της ακίνητης περιουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τελευταία εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για περίπου 1 εκατ. φορολογούμενους δεν προέκυψε η πληρωμή ΕΝΦΙΑ, καθώς ο φόρος ήταν κάτω από 1 ευρώ και δεν βεβαιώθηκε.

Η κλίμακα υπολογισμού του νέου φόρου θα έχει πολλούς συντελεστές και αντίστοιχα πολλά κλιμάκια αξίας περιουσίας. Ο πρώτος συντελεστής θα είναι χαμηλός και θα υπολογίζεται για τα πρώτα 30.000 ή 50.000 ευρώ αξίας ακίνητης περιουσίας. Οι συντελεστές θα αυξάνονται ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας. Ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς για τους έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Τρόπος υπολογισμού

Πάντως, αυτό που παραμένει ανοιχτό είναι πάνω σε ποιες τιμές των ακινήτων θα υπολογιστεί ο νέος φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι το 2017, καθώς η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των εμπορικών έχει μετατεθεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Η επιτροπή που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο με τη συμμετοχή φορέων της κτηματαγοράς αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες ενώ οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι αφορούν διάφορες λύσεις, όπως η εκτίμηση της αξίας των ακινήτων από ορκωτό εκτιμητή για τους φόρους μεταβίβασης και η δημιουργία ειδικού μαθηματικού τύπου που θα παράγει αξίες βάσει των στοιχείων που θα συλλέγονται από συμβολαιογράφους, μεσίτες, εκτιμητές τραπεζών.

Νέα δήλωση για τα αγροτεμάχια

Για τον υπολογισμό του ΦΑΠ θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο της αξίας της περιουσίας που κατέχει κάθε φορολογούμενος, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου, τα οποία εξαιρέθηκαν φέτος την τελευταία στιγμή από τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, για να υπολογιστεί σωστά η αξία των αγροτεμαχίων οι φορολογούμενοι θα κληθούν να ελέγξουν τα στοιχεία των συγκεκριμένων ακινήτων (θέση, απόσταση από τη θάλασσα, πρόσοψη σε εθνικό, επαρχιακό ή αγροτικό δρόμο, είδος καλλιέργειας, αρδευόμενο ή μη αρδευόμενο, κτίσμα εντός του αγροτεμαχίου κ.λπ.). Οσοι διαπιστώσουν λάθη και παραλείψεις θα πρέπει να προβούν σε διορθώσεις προκειμένου να απεικονίζεται σωστά η ακίνητη περιουσία τους και να γλιτώσουν από την επιβολή έξτρα φόρου.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι ιδιοκτήτες ακινήτων να κληθούν να δηλώσουν πρόσθετα στοιχεία για τα αγροτεμάχια που κατέχουν προκειμένου να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η αξία τους. Ειδικότερα, εξετάζεται στον πίνακα 2 του εντύπου Ε9 που αφορά τα εκτός σχεδίου ακίνητα να προστεθούν νέοι κωδικοί που θα βοηθήσουν στον ορθό υπολογισμό της αξίας των αγροτεμαχίων, όπως για παράδειγμα αν το συγκεκριμένο ακίνητο είναι οικοδομήσιμο, και άλλα στοιχεία με τα οποία θα προσδιορίζεται η αξία τους.

Πολλοί θα είναι οι φορολογούμενοι που θα χρειαστεί να προβούν σε διορθώσεις των στοιχείων για τα αγροτεμάχια που κατέχουν, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εντοπίσει σωρεία λαθών. Για παράδειγμα, σε πολλές περιοχές που δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση θάλασσα π.χ. Καρδίτσα, Τρίκαλα, οι φορολογούμενοι είχαν δηλώσει ότι το αγροτεμάχιο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 800 μέτρων από τη θάλασσα. Στο «παιχνίδι» του υπολογισμού της αξίας των αγροτεμαχίων το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να βάλει και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας που διαθέτουν στοιχεία.

Ακόμα δεν έχει καθοριστεί πάνω σε ποιες τιμές θα υπολογίζεται ο νέος φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες το 2017, καθώς η προσαρμογή των αντικειμενικών στις εμπορικές αξίες έχει μετατεθεί για το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Πηγή: Ημερησία

Τεράστιο θαλάσσιο σαλιγκάρι εντυπωσιάζει!

Ο ωκεανός είναι γεμάτος παράξενα και μυστηριώδη πλάσματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα. Το είδος αυτό μπορεί να ζυγίζει και μέχρι 30 κιλά, έχει μαύρο χρώμα και υπάρχει σε αφθονία στις ακτές του Ειρηνικού. Ο Aron Sanchez, παρουσιαστής εκπομπής που ασχολείται με παράξενα είδη της θάλασσας, ανακάλυψε έναν τεράστιο γυμνοσάλιαγκα σε αμερικανική ακτή και τον παρουσίασε στους τηλεθεατές. Το είδος αυτό, επισήμανε εκείνος, είναι ακίνδυνο, τρέφεται με φύκη και άλγη και δεν είναι τοξικό. Το μόνο ίσως είναι η… αηδία που προκαλεί στο άγγιγμά του, καθώς είναι γλοιώδης και αποκρουστικός.

Νεκρός 55χρονος από πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό στη Γορτυνία

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε  την Παρασκευή στην περιοχή χωματερής...
Βούτσι Κάτω Σπάθαρι Δήμου Γορτυνίας, όταν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό βάθους τριάντα μέτρων. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 55χρονος οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr \Σημειώνεται, ότι προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομιό Τμήμα Τροπαίων

Πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Τέσσερις άνθρωποι έδωσαν 246 εκατομμύρια για 4 τηλεοπτικές άδειες

Σε ένα κλάδο που λιμοκτονεί, όπως ο κλάδος των media και της τηλεόρασης, τέσσερις ...
επιχειρηματίες έδωσαν 246 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Το δημόσιο συμφέρον βεβαίως εξυπηρετήθηκε, όμως όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι η διαφημιστική πίτα ανέρχεται μετά βίας σε 200 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, καταλαβαίνει κανείς τις ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ του να γίνει κάποιος καναλάρχης. Παίζονται ΧΟΝΤΡΑ παιχνίδια, και αναδεικνύεται η ενημέρωση όχι πλέον η τετάρτη εξουσία αλλά ίσως από τις κορυφαίες.

Πηγήviotiki gnomi news

Μήπως τελικά λεφτά υπάρχουν;

Διευκρινίσεις από ΔΕΗ για τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε ηλικιωμένη στην Πάτρα

Αναφορικά με δημοσιεύματα ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ηλικιωμένη, κάτοικο Πάτρας που ζει ...
με υποστήριξη μηχανήματος οξυγόνου, η Επιχείρηση επισημαίνει τα ακόλουθα με σημερινή της ανακοίνωση:

Η παροχή δεν ήταν στο όνομα του συγκεκριμένου πελάτη. Επίσης τόσο η ίδια όσο και οι στενοί συγγενείς της είχαν αδιαφορήσει να γνωστοποιήσουν στη ΔΕΗ ότι χρήζει μηχανικής υποστήριξης και δεν είχαν προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για να ενταχθεί στις ειδικές ρυθμίσεις για τους Ευάλωτους Πελάτες.

Καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είχαν ξεπεράσει το ποσό των 16.000 ευρώ, η ΔΕΗ έδωσε εντολή αποκοπής της παροχής. Δυστυχώς, παρά την αμέλεια του συγκεκριμένου πελάτη, στενό συγγενικό της πρόσωπο προσήλθε στα γραφεία της ΔΕΗ, επιδεικνύοντας ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά κατά των υπαλλήλων της Επιχείρησης, με αποτέλεσμα την προσαγωγή του στην Αστυνομία. Παρόλα αυτά, η ΔΕΗ, εξαντλώντας κάθε περιθώριο κοινωνικής ευαισθησίας, προχώρησε σήμερα σε επανασύνδεση της παροχής.

Το …επίδομα εργοδοσίας (ή μικρές και μεγάλες εικόνες για μια μεγάλη κυβερνητική απάτη)

Γράφει ο Παναγιώτης Μαυροειδής
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι (πιλοτικά), αντί για επίδομα ανεργίας στον άνεργο θα δίνεται το αντίστοιχο ποσό ως επιδότηση στην επιχείρηση...
για να τον προσλάβει. Με τον τρόπο αυτό η τελευταία θα καταβάλει μόνο τη διαφορά. Για παράδειγμα, για επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ άνεργο με επίδομα ανεργίας 360 ευρώ που θα προσληφθεί σε θέση πλήρους απασχόλησης με μισθό 586 ευρώ (ή 511 ευρώ για τους νέους), ο εργοδότης θα καταβάλλει κάθε μήνα 226 (ή 151 ευρώ για τους νέους), ευρώ συν τις αναλογούσες στο ποσό αυτό εισφορές.

Κατ’ αρχήν ας δούμε πόσους και ποιους αφορά το μέτρο, που ανακοινώθηκε «εν χορδαίς και οργάνοις»: Θα εφαρμοστεί πιλοτικά για 10.000 εγγεγραμμένους και επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ ανέργους. Σε ένα σύνολο περίπου 120.000 επιδοτούμενων από ένα γενικό σύνολο περίπου 1.200.000 εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ. Έτσι για να μη χάνουμε τη μεγάλη και θλιβερή εικόνα…

Έτσι λοιπόν το γλίσχρο επίδομα ανεργίας το οποίο καταβαλλόταν μόλις στο 10% των εγγεγραμμένων ανέργων, προοδευτικά και ξεκινώντας από τις «μικρές επιχειρήσεις» που απασχολούν 1-9 άτομα (αποτελούν το 90% των επιχειρήσεων!), θα πηγαίνει στην τσέπη του εργοδότη αντί του ανέργου. Σημειώνεται ότι τα χρήματα αυτά του ΟΑΕΔ έχουν προκύψει από εισφορές των εργαζομένων. Δηλαδή, το κράτος παίρνει από το ‘’τσουβάλι’’ των ασφαλιστικών κρατήσεων υπέρ ανεργίας ή της «εισφοράς αλληλεγγύης» και δίνει κατ’ ευθείαν στις επιχειρήσεις…

Ας δούμε το πρώτο παραμύθι που συνοδεύει το μέτρο:

«Διευκολύνεται η επιχείρηση να προσλάβει και έτσι θα μειωθεί η ανεργία».

Ας αναζητήσουμε ξανά τη «μεγάλη εικόνα», θέτοντας το ερώτημα:

Από την καταβαράθρωση των μισθών και γενικά του εργοδοτικού κόστους την τελευταία εξαετία, μειώθηκε μήπως η ανεργία ή μήπως αυξήθηκε συντριπτικά; 

Η λειτουργία της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας με όρους «ανταγωνιστικότητας» και «ανοιχτών αγορών» στο πλαίσιο της ΕΕ, είναι αδύνατη χωρίς συνεχή και κολοσσιαία μείωση των μισθών, καθώς αυτοί όχι μόνο είναι πολλοί χαμηλότεροι σε άλλες γειτονικές χώρες της ΕΕ, αλλά και επειδή την ίδια πορεία μείωσης ή παγώματος βλέπουμε και στις ηγεμονικές χώρες της ΕΕ όπως τη Γερμανία.

Επομένως, το δίλημμα «υψηλοί μισθοί και ανεργία ή χαμηλοί μισθοί και δουλειά για περισσότερους», είναι εντελώς κάλπικο.

Η αλήθεια είναι αδυσώπητη: Και χαμηλοί μισθοί και μαζική ανεργία, μεταξύ των άλλων ως πίεση για χαμηλούς μισθούς.

Επίσκεψη Μπακογιάννη στα έργα της Χαλκίδας

 
Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Χαλκίδα επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό και περιφερειακούς συμβούλους. Ο κ. Μπακογιάννης ενημερώθηκε από τους επικεφαλής των εργοταξίων για την πορεία των έργων, αλλά και για τους ρυθμούς εκτέλεσής τους.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκε:

1.Το Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας όπου δημιουργείται βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων και δράσεων πολιτισμού για όλους τους κατοίκους της Χαλκίδας. Το συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ και αναμένεται να παραδοθεί έως τον Μάρτιο του 2017.

2. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, όπου εκτελούνται έργα προϋπολογισμού 2εκατ.ευρώ και ολοκληρώνονται εντός του έτους. 

3. Το 22ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κανήθου στο οποίο οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και παραδίδεται στους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στις 12 Σεπτεμβρίου, προϋπολογισμού περίπου 1.600.000 ευρώ.

4.Το Δημοτικό (πρώην εθνικό) Στάδιο Χαλκίδας όπου γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του, προϋπολογισμού 330.000 ευρώ.  

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την πορεία των έργων και τόνισε στις δηλώσεις του: «Δεν αρκεί μόνο να εξαγγέλλουμε και να ξεκινάμε έργα. Πρέπει συνεχώς να ελέγχουμε, να παρακολουθούμε και να πιέζουμε για να ολοκληρώνονται στο χρόνο τους. Σε όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφέρειά μας, τόσο οι αντιπεριφερειάρχες όσο κι εγώ ακολουθούμε την ίδια τακτική, ελέγχουμε και πιέζουμε».

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν (9) συσκευασίες που περιείχαν (2) περίπου κιλά αδασμολόγητου καπνού, κενά σιγαροφυσίγγια, μηχανή γεμίσματος κενών σιγαροφυσιγγίων κ.α.Συνελήφθησαν, χθες (01-09-2016) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 56 και 28 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού Κώδικα, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους, αλλά και στη κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (9) ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (1.979) γραμμαρίων.
  • (14) αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν αδασμολόγητο καπνό.
  • (45) κενά σιγαροφυσίγγια.
  • Μία μηχανή γεμίσματος κενών σιγαροφυσιγγίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Μαρμάρι Ευβοίας


Χθες (01-09-2016) το μεσημέρι περίπου στις 15:00, στο Μαρμάρι Ευβοίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 79χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δένδρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του.

Ενεργείται προανάκριση, από το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση βιασμού, παράνομης βίας και εκβίασης σε βάρος 20χρονης ημεδαπής


Συνελήφθησαν 31χρονος ημεδαπός και 37χρονη ημεδαπή για την εμπλοκή τους στην υπόθεση


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση βιασμού, παράνομης βίας και εκβίασης σε βάρος 20χρονης ημεδαπής, που οργανώθηκε μέσω του διαδικτύου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  29 Αύγουστου 2016, στην Αττική, 31χρονος ημεδαπός και 37χρονη ημεδαπή. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα του βιασμού, της παράνομης βίας και της εκβίασης κατά συναυτουργία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 20χρονης ημεδαπής στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος, αφού αρχικά την προσέγγισε μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μετά από συνομιλίες τους την έπεισε να του αποστείλει φωτογραφίες της.

Ακολούθως, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, την απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο και την έπεισε να συναντηθούν, οπότε με το πρόσχημα ότι θα διαγράψει το επίμαχο υλικό την εξανάγκασε σε ασελγή πράξη.

Συνεχίζοντας τις εκβιαστικές του απαιτήσεις, ζητούσε το χρηματικό πόσο των 1.000 ευρώ, προκειμένου να μη δημοσιεύσει βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό που είχε απαθανατίσει, όπως ισχυρίστηκε, εν άγνοια της, κατά την διάρκεια της ασελγούς πράξης. Μάλιστα την ενημέρωσε ότι τα χρήματα, θα τα παραλάμβανε η 37χρονη ημεδαπή, φίλη του.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, για τη διακρίβωση και ταυτοποίηση της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση της 20χρονης με την 37χρονη για την παράδοση μέρους του χρηματικού ποσού, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν την 37χρονη αφού είχε παραλάβει από την 20χρονη το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο και βρέθηκε στη κατοχή της.

Ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και ο 31χρονος.

Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνες που επακολούθησαν στο αυτοκίνητο και την οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.535 ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κάρτα μνήμης.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια των σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων, για την πλήρη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης,

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στην κύρια ανάκριση

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/

Θανάσης Σκούμας

Το «Α» και το «Ω» της διαπλοκής*
Το θεμέλιο πάνω στο οποίο έχει οικοδομηθεί και διαιωνίζεται η κατάσταση στα ΜΜΕ, το δικαίωμα δηλαδή της οικονομικής ολιγαρχίας να μεταχειρίζεται ως «κτήμα» της ένα κοινωνικό αγαθό, όπως (θα έπρεπε να) είναι η ενημέρωση, η δυνατότητα των «αφεντικών» να ρυθμίζουν την πληροφόρηση πέρα από κάθε κοινωνικό έλεγχο και κοινωνική λογοδοσία, αποτελεί το «Α» και το Ω» τόσο της διαπλοκής, όσο και της μονοδιάστατης εκπομπής της δικής τους ταξικής και πολιτικής «αλήθειας».
Όποιος, επομένως, λέει ότι μπορεί να επιτευχθεί η δημοκρατία ή έστω να μπουν όρια στην ασυδοσία στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά την ίδια ώρα εξυμνεί, υπηρετεί, συμβιβάζεται με την λειτουργία των ΜΜΕ υπό το καθεστώς των «κανόνων της ελεύθερης αγοράς» (του καθεστώτος, δηλαδή, που συνιστά τη βάση της ασυδοσίας των ολιγαρχών που τα ελέγχουν), τότε, είτε είναι πολιτικά αφελής, είτε είναι καθαρός ψεύτης, είτε – εφόσον υπό οποιαδήποτε ιδιότητα κινείται στο χώρο του Τύπου – θα αναγκαστεί να λειτουργεί ως πανταχόθεν βαλλόμενη «νησίδα».
Στην τελευταία περίπτωση, ακόμα κι αν τα καταφέρει να επιβιώσει, το μέτρο της δικής του αξιοπρέπειας δεν θα είναι αυτό που θα αλλάξει τους «κανόνες της αγοράς», ούτε θα καθορίσει το είδος της πληροφόρησης που, γενικά, θα εκπέμπεται προς την κοινωνία.
*Απόσπασμα από άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου με τίτλο "Τώρα θα έχουμε μιντιακή ολιγαρχία, αλλά με άδεια…"

Πάνος Σόμπολος

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαδικασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που παίρνουν οι κύριοι Αλαφούζος (ΣΚΑΙ), Κυριακού (ΑΝΤ1), Μαρινάκης και Καλογρίτσας. Σε 90 μέρες οι υπόλοιποι σταθμοί θα παύσουν να λειτουργούν σύμφωνα με την κυβέρνηση!
Από την αρχή τάχθηκα εναντίον του μικρού αριθμού αδειών. Γιατί τέσσερις κι όχι 14 ή 24 κ.λ.π. Εκατομμύρια δεν θα πάρει το κράτος; Αρκεί να μπουν κανόνες.
Με τις τέσσερις ανακύπτουν μεγάλα προβλήματα όπως: πολυφωνίας - πλουραλισμού, ανεργίας κ.ά. Όσο περισσότερα κανάλια υπάρχουν τόσο πιο δύσκολα χειραγωγούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Τεράστιο πρόβλημα είναι και οι θέσεις εργασίας με το κλείσιμο των τεσσάρων καναλιών που δεν παίρνουν άδεια (ΜΕΓΚΑ, ΑΛΦΑ, ΣΤΑΡ και ΕΨΙΛΟΝ). Μένουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, προμηθευτές κ.ά.) Τι θα γίνουν αυτές οι οικογένειες; Ήδη ο Κλάδος μας έχει ισοπεδοθεί από την ανεργία που ανέρχεται στο 50%!
Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όχι μόνο του δικού μας Κλάδου, αλλά όλων. Πρέπει να δημιουργεί θέσεις εργασίας κι όχι να κλείνει! Ο άνεργος, απ΄όπου κι αν προέρχεται, είναι ό,τι χειρότερο για τον ίδιο που περνάει δύσκολες ώρες, την οικογένειά του και για την κοινωνία μας!

Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και... εκβίαζε 20χρονη

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται πλέον ένας 31χρονος που φέρεται να βίασε και να εκβίασε 20χρονη, ενώ συνελήφθη...
και η 37χρονη συνεργός του για την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 20χρονης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος, αφού αρχικά την προσέγγισε μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μετά από συνομιλίες τους την έπεισε να του αποστείλει φωτογραφίες της. Στη συνέχεια την απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο και την έπεισε να συναντηθούν, οπότε με το πρόσχημα ότι θα διαγράψει το επίμαχο υλικό την εξανάγκασε σε ασελγή πράξη.

Συνεχίζοντας τον εκβιασμό ζητούσε 1.000 ευρώ προκειμένου να μη δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες από όσα είχαν συμβεί εν αγνοία της, όπως ισχυρίστηκε. Μάλιστα την ενημέρωσε ότι τα χρήματα θα τα παραλάμβανε η 37χρονη φίλη του.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση της 20χρονης με την 37χρονη για την παράδοση μέρους του χρηματικού ποσού, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν την 37χρονη αφού είχε παραλάβει από την 20χρονη το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο και βρέθηκε στη κατοχή της.

Ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και ο 31χρονος. Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνες που επακολούθησαν στο αυτοκίνητο και την οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.535 ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κάρτα μνήμης.

ΑΥΤΟΙ είναι οι 4 ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

Oλοκληρωθηκε ο διαγωνισμός και οι νικητές είναι...

- ΣΚΑΙ
- ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ
- ΑΝΤ-1
- ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Το συνολικό ποσό που θα εισπράξει το Δημόσιο ανήλθε στα 246 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ τα ΠΟΣΑ που "παίχτηκαν" - ΠΟΣΟ "στοίχισε" το κάθε Κανάλι

Το συνολικό ποσό που θα εισπράξει το Δημόσιο ανήλθε στο ποσό των...
246 εκατ. ευρώ.


Έπειτα από σχεδόν 66 ώρες δημοπρασίας, βγήκε λευκός καπνός από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Μετά τη δημοπρασία προέκυψε ότι οι τέσσερις που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι οι εξής:

1. Σκάι με ποσό 43, 6 εκατ. ευρώ

2. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας έναντι 52,6 εκατ. ευρώ

3. Ant1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ

4. Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης έναντι ποσού 73,9 εκατ. ευρώ

MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON δεν θα μπορούν να εκπέμψουν σε 90 ημέρες - Tι θα γίνει με τους χιλιάδες εργαζόμενους;

Οι 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας δόθηκαν και το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει ριζικά πλέον. Μετά από ενενήντα μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής τέσσερις από τους...
μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας (MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON).
Το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, προκαλεί ένα ιδιαίτερα αβέβαιο τοπίο για τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν σήμερα και απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους.

Εφόσον οι προσωρινοί υπερθεματιστές που ανακοινώθηκαν καταστούν οριστικοί, τότε εντός ενενήντα ημερών θα πρέπει να διακοπεί από την DIGEA το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON και να τερματιστεί η λειτουργία τους.

Η διαχείριση της κατάστασης που δημιουργείται, είναι το πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει τώρα η κυβέρνηση, καθώς οι εκπρόσωποι αυτών των τηλεοπτικών σταθμών προανήγγειλαν ήδη δυναμικές αντιδράσεις, ενώ από το πρωί αναμένεται να κορυφωθεί και η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Γεροβασίλη: Σε 90 ημέρες «μαύρο» σε όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια

Σε 90 ημέρες μετά τον διαγωνισμό, η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων καναλιών, δήλωσε, ήδη, μιλώντας στον Βήμα 99,5, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της απέναντι στη διαδικασία, κατηγορηματικά αρνητική στο ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες άδειες στο μέλλον.
«Η Digea οφείλει να προσαρμοστεί στη νομιμότητα. Παρ' όλο που η Digea, μέσα από ένα σκανδαλώδη διαγωνισμό, είναι ο συνασπισμός των ίδιων των καναλαρχών, οι οποίοι θα κληθούν να κατεβάσουν το σήμα στους εαυτούς τους. Έτσι είναι η πραγματικότητα» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματική πως δεν θα υπάρξουν άλλες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας πλην των τεσσάρων: «Άλλα πανελλήνιας εμβέλειας (σ.σ. κανάλια), πέραν των τεσσάρων αδειών, όχι δεν θα υπάρξουν. Είναι σαφές αυτό. Αντιλαμβάνεστε ότι θα προκαλούσαμε ένα κακό προηγούμενο αν παρεμβαίναμε σε έναν υγιή ανταγωνισμό».

Αναφορικά με τη στάση της ΝΔ η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα: «Καλώ τη ΝΔ να αλλάξει τη στάση της» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

«Με τη στάση της η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα, νομίζω ότι δείχνει πως προσπαθεί να τορπιλίσει αυτό τον διαγωνισμό, λέγοντας και διαδίδοντας ακόμα και ψευδείς πληροφορίες. Εν πάση περιπτώσει, η εκτίμησή μου είναι [...] ότι θα πρέπει να μην συγκαλύπτει το προηγούμενο καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας θα το έλεγα, ή στα όρια της νομιμότητας για κάποια σημεία, αλλά σε κάθε περίπτωση ένα αυθαίρετο τηλεοπτικό τοπίο» σημείωσε.

Ως προς το αν μπορεί η ΝΔ να μην αναγνωρίσει τη νομιμότητα των αδειών που θα δοθούν η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε: «Δηλαδή, τι εννοούμε; Ότι αν αύριο, ας πούμε, έρθει η ΝΔ και ακυρώσει τον διαγωνισμό, σε αυτούς που έχουν πληρώσει και έχουν πάρει τις άδειες, θα τους δώσει τα χρήματα πίσω; Τι ακριβώς θα συμβεί; Και πού θα βρει τα χρήματα; Να το πει στον ελληνικό λαό αυτό. Η ΝΔ οφείλει απαντήσεις στον ελληνικό λαό».

Αντιδρά η αντιπολίτευση

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναφέρει τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, υπογράμμισε ήδη σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος: «Η αρμοδιότητα για τις άδειες θα επανέλθει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και οι άδειες θα είναι φυσικά περισσότερες από τέσσερις, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος».

«Η κυρία Γεροβασίλη, για λογαριασμό της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου - Παππά, ομολόγησε, ότι σε 90 ημέρες θα ρίξει "μαύρο" σε όσους σταθμούς δεν πάρουν άδεια. Παραδέχθηκε, επομένως, ότι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα Μ.Μ.Ε. και στην κοινωνία. Ομολογεί ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος είναι στην κυριολεξία στον αέρα, είναι ο ορισμός της διαπλοκής, γιατί στηρίζεται στη λογική της πλειοδοσίας.

»Οι πολίτες αναρωτιούνται ποιο είναι το αντάλλαγμα που θα πάρουν όσοι αποκτήσουν την τηλεοπτική άδεια για να καλύψουν τα εκατομμύρια που θα προσφέρουν γι' αυτήν».

«Όσο για το "τζάμπα πέθανε", σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει το Μαξίμου και ειδικά ο κ. Τσίπρας και η κυρία Γεροβασίλη από την εποχή που προέτρεπαν τους Έλληνες να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, που εδώ και μερικούς μήνες... κατήργησαν».