Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Βρέθηκαν 370 κιλά ΚΟΚΑΙΝΗΣ σε εργοστάσιο της Coca Cola - "Το μυστικό συστατικό της Coca – Cola επιτέλους αποκαλύπτεται..."

Μπορεί να μοιάζει με αστυνομικό σενάριο, όμως...
αληθεύει το γεγονός πως εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της Coca-Cola στη Γαλλία, βρήκαν 370 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε κοντέινερ, και ειδοποίησαν αμέσως τις Αρχές.

Το κοντέινερ βρέθηκε την Πέμπτη στο εργοστάσιο στο Signes, κρυμμένο ανάμεσα σε συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, που απεστάλη από την Νότια Αμερική, αναφέρει η εφημερίδα Nice Matin.

Η ποσότητα  που εντοπίστηκε είναι μία από τις μεγαλύτερες που κατασχέθηκαν ποτέ στην ηπειρωτική Γαλλία.

Ο εισαγγελέας του Τουλόν, Χαβιέρ Ταραμπέξ, εκτιμά πως η αξία της κατασχεθέντας κοκαΐνης ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Πάντως, το γεγονός πως η κοκαΐνη βρέθηκε σε εργοστάσιο της Coca Cola δεν άφησε αδιάφορους τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη Γαλλία, οι οποίοι έσπευσαν να μοιραστούν την είδηση στο διαδίκτυο, με κάποιον χρήστη να γράφει «Το μυστικό συστατικό της Coca – Cola επιτέλους αποκαλύπτεται».
Πηγή

Κοζάνη: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία

Εικόνες απόλυτης καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού Χρωμίου στην Κοζάνη... 
Από την καταρρακτώδη βροχόπτωση πλημμύρισαν σπίτια και οι δρόμοι άνοιξαν στα δυο!
Οι εικόνες που κατέγραψε το kozan.gr είναι αποκαλυπτικές για το μέγεθος των καταστροφών. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του οικισμού Βαγγέλη Γαμβρέλα παρόμοιες καταστροφές είχαν γίνει το 1983. Πολλά σπίτια του χωριού και η εκκλησία υπέστησαν ζημιές.

«Ήταν τόσο δυνατή η βροχή που συνέβη κάτι που είχε γίνει και το 1983, όταν ακόμα δεν είχε πέσει άσφαλτος στο χωριό». Όπως είπε ξηλώθηκε η άσφαλτος, όπου άνοιξαν τρύπες στο δρόμο βάθους 1,5 μέτρου!


Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδω

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Φθιώτιδα

Χθες (09-09-2016) το βράδυ περίπου στις 23:10, επί της επαρχιακής οδού Μεξιατών – Λουτρών Υπάτης Φθιώτιδας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 61χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δένδρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του.

Ενεργείται προανάκριση, από το Αστυνομικό Τμήμα Υπάτης, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Κινήσεις και Πολίτες που αγωνίζονται για την ενότητα του χώρου που στοχεύει στο καινούργιο

Παρακολουθώντας με ξεχωριστό ενδιαφέρον την αγωνία και τις προσπάθειές σας για τη δημιουργία κάτι νέου που θα συγκινήσει και θα συνεπάρει τους Έλληνες πολίτες, επιθυμούμε και εμείς να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Καταρχήν, θα προτείναμε να εγκαταλειφθεί η πολιτική με τις κονκάρδες, τα κλισέ, τις επικεφαλίδες και τις φορτισμένες λέξεις που μπορεί να φοβίζουν και να απομακρύνουν τους πολίτες από τα κοινά είτε επειδή έχουν κακοφορμίσει πραγματικά είτε επειδή έχουν παρεξηγηθεί και κουράσει.

Ας δουλέψουμε λοιπόν για άμεση κοινωνική δικαιοσύνη που θα αφορά ολόκληρη την κοινωνία μας χωρίς διακρίσεις, την κοινωνία που αγωνιά για το μέλλον της Χώρας και των παιδιών της, την κοινωνία που απαιτεί διαφάνεια, εντιμότητα, ισονομία.

Από την πλευρά μας, προτείνουμε να ανοίξει ένας σύντομος δημόσιος διάλογος για το πως θα πορευτεί το κίνημα.

Σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα που κατά καιρούς έφεραν θετικά αποτελέσματα και για να καταλάβει ο ελληνικός λαός πως έχουμε αφήσει τους προσωπικούς και πολιτικούς εγωισμούς, προτείνουμε το κίνημα της άμεσης κοινωνικής δικαιοσύνης να πορευτεί με Διοικούσα Επιτροπή. Όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν νηφάλια και στα πλαίσια της κοινής μας αγωνίας για την επίτευξη των στόχων μας. Είναι βέβαιο ότι αν ξεκινήσουμε με βάση αυτές τις διαδρομές, θα παρακαμφθούν όλα τα αγκάθια, τα τεχνητά εμπόδια και οι ανταγωνισμοί. Έτσι θα βρούμε γρήγορα το δρόμο της σωστής και θετικής πράξης υπέρ του ελληνικού λαού.

       Ο Δήμαρχος Στυλίδας

                                                  Απόστολος Γκλέτσος

ΓΣΕΒΕΕ: Να αποκατασταθούν οι ζημιές επιχειρήσεων από τις πλημμύρες


[2] Απαλλαγή από την καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής για το τρέχον έτος. Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος του έτους.


[3] Απομείωση του συντελεστή φόρου εισοδήματος για τα οικονομικά έτη 2016 και 2017.


[4] Παροχή δυνατότητας υπαγωγής σε ρύθμιση για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Για όσους έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, προτείνεται η μετάθεση της ρύθμισης και το πάγωμα καταβολής για 6 μήνες.


ΙΙΙ. ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ- ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ


[1] Αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Μετά την αποτίμηση των ζημιών, ισοαναλογική απομείωση χρεών. Παράλληλα, να εξεταστεί η παροχή διευκολύνσεων με χαμηλότοκα δάνεια για όσους επιθυμούν να επανεπενδύσουν στην επιχείρηση (ανακατασκευή, αγορά προϊόντων, μεταγκατάσταση κοκ)


[2] Αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δάνεια.


[3] Ειδική ρύθμιση- παράταση για τις ληξιπρόθεσμες επιταγές (μέχρι τέλος του έτους)


[4] Άμεση καταβολή των ποσών που προκύπτουν από ιδιωτική ασφάλιση κτιρίων και αγαθών.


[5] Μερική απελευθέρωση των κεφαλαιακών ελέγχων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές.


[6] Δημιουργία συμπράξεων ιδιωτικού- δημοσίου τομέα με ανάπτυξη εργαλείων μικροχρηματοδότησης (crowd funding, ειδικά επενδυτικά σχέδια) για την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές (λιμένων, οδικού δικτύου)

IV. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ


[1] Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά των πληγεισών περιοχών για  χρονικό διάστημα ενός έτους


[2] Η άμεση αποκατάσταση των υποδομών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της ομαλής οικονομικής και κοινωνικής ζωής.


[3] Απελευθέρωση πόρων από προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την αποκατάσταση των ζημιών.


[4] Ειδικό καθεστώς πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές για τις οικογένειες που έχουν πληγεί (βρεφονηπιακούς σταθμούς, βοήθεια στο σπίτι, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).

Πηγή

Λαμία: Βοήθεια πνιγόμαστε φώναζαν οι αστυνομικοί – Ολόκληρο βουνό στη μέση του δρόμου [video]

Βιβλικές καταστροφές στην Εθνική Λαμίας – Καρπενησίου μετά την καταστροφική καταιγίδα που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της...

Προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών σε Λαμία και Δυτική Φθιώτιδα. Στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

ΩΡΑ 21.00 Μεγάλες καταστροφές από την καταιγίδα

Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα αριστερά και δεξιά του δρόμου από τα φανάρια του Σταθμού Λιανοκλαδίου έως και το Λιανοκλάδι. Στο Αμούρι γέμισαν νερό τα σπίτια!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδω

Θρήνος στο Ξυλόκαστρο! Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας Σπύρος Βαλιμήτης είναι ο τέταρτος νεκρός από την κακοκαιρία

Το άψυχο σώμα του 30χρονου εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο στο ποτάμι Φόνισσα στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.

την συνέχεια του άρθρου εδω


Κατακλυσμός στην περιοχή του Ξυλοκάστρου και Κιάτου.. Ένας νεκρός από την πλημμύρα - Εγκλωβισμένοι οδηγοί στους δρόμους

Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην περιοχή Πήδημα μετά τη θεομηνία, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου, το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής στο ποτάμι Φόνισσα στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. - See more at: http://korinthostv.gr/korinthiakanea/item/9555-2016-09-09-20-37-21#sthash.ISFSKcmR.dpuf

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Λήστεψε τράπεζα για να μπει στη φυλακή γιατί δεν άντεχε τη γυναίκα του!

Η συμβίωση με τη γυναίκα του, τού φαινόταν αφόρητη. Έτσι λοιπόν ένας 70χρονος Αμερικανός κάτοικος του Κάνσας, σκέφτηκε...
έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο για να γλιτώσει από τη σύζυγό του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας λήστεψε μια τράπεζα για να τον βάλουν φυλακή, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη σε δικαστήριο αυτής της κεντρικής πολιτείας των ΗΠΑ.

«Προτιμώ να είμαι στη φυλακή, παρά στο σπίτι», είπε ο Λόρενς Ριπλ στη σύζυγο του Ρεμέδιος, έπειτα από έναν καυγά που είχαν την Παρασκευή.

Ο ηλικιωμένος άνδρας λίγη ώρα αργότερα μπήκε σε ένα υποκατάστημα τράπεζας στο Κάνσας Σίτι, όπου έδωσε σε ένα από τα ταμεία ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε πως οπλοφορούσε κι απαιτούσε να του δώσουν χρήματα.

Αφού του δόθηκαν περίπου 3.000 δολάρια σε μετρητά, ο ληστής δεν έκανε καμιά προσπάθεια να διαφύγει – αντιθέτως, έμεινε μέσα στην τράπεζα, περιμένοντας να έλθουν αστυνομικοί να τον συλλάβουν. Εξήγησε στα όργανα της τάξης ότι δεν άντεχε πλέον τη συμβίωση με τη γυναίκα του.

Τα κλοπιμαία επεστράφησαν στην τράπεζα και ο Ριπλ, όπως επιθυμούσε, φυλακίστηκε.

Πηγή

Ανησυχία για μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό; -Τι αναφέρει ο Βαρώτσος

«Σήμα κινδύνου εξέπεμψε η Ομάδα ΒΑΝ του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου για επερχόμενη ισχυρή σεισμική δόνηση περίπου 6 Ρίχτερ, στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, αναρτώντας μάλιστα και τα σχετικά σήματα, κατά την πάγια τακτική της ομάδας, στο πανεπιστήμιο Cornell.
H περιοχή ανησυχίας περιλαμβάνει τμήμα της Αττικής, της Χαλκίδας, της Στερεάς Ελλάδας και του Κορινθιακού.
Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης επεσήμανε την πρόσφατη πρόβλεψη της Ομάδας Βαν, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει από τον ΟΑΣΠ την ενίσχυση του φορητού δικτύου σεισμογράφων. «Εγώ αυτό όφειλα να κάνω. Ο κύριος Βαρώτσος δεν πέφτει ποτέ έξω. Ίσως λίγο ως προς το μέγεθος» σημείωσε», αναφέρθηκε στο voicenews.gr.
ΣΣ. Οι Κορίνθιοι γνωρίζουν από μεγάλους σεισμούς κατα το παρελθόν και τέτοιου είδους αναφορές τους ξυπνούν άσχημες εικόνες...

http://korinthiannews.gr/

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: Πνίγεται η επαρχία Καλαμπάκας-αποκλεισμένοι δρόμοι και άτομα [photos-video]

- Στιγμές τρόμου αυτή τη στιγμή στα ορεινά της Καλαμπάκας
- Kατακλυσμός στην κυριολεξία

Έχουν αποκλειστεί τα Αμπέλια Κλεινοβού, έπεσε γέφυρα. Μέσα στο χωριό οι δρόμοι είναι...
ποτάμια.
Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, όλα τα ρέματα κατεβάζουν τόνους νερού και φερτά υλικά. Άτομα που ήθελαν να κατέβουν Καλαμπάκα είναι αποκλεισμένα στη στάση Κουκουράβα, προς Χρυσομηλιά και τα άλλα χωριά της περιοχής. Ένα τζιπ χωρίς άτομα μέσα παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Υπάρχουν διακοπές ρεύματος και το συνεργείο της ΔΕΗ προσπαθεί να βρει δίοδο στους πλημμυρισμένους δρόμους. Μηχανήματα της Περιφέρειας προσπαθούν μέσα στον κατακλυσμό να αποκαταστήσουν ζημιές. Στο σημείο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
Δείτε το βίντεο που μας έστειλε το trikalaola.gr και τις φωτό τώρα από την περιοχή

.Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδω

ΤΩΡΑ: Νύχτα τρόμου στη Φθιώτιδα - Κόπηκε στα δυο η Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου. Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και τρένα

- Συναγερμός για εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες από την αερογέφυρα του Σταυρού μέχρι το Λιανοκλάδι 
- Κλειστή η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου 
- Κομμένη η Ελλάδα στα δυο και σιδηροδρομικά αφού αδυνατούν να περάσουν και τα τρένα

Η ισχυρή βροχόπτωση δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας...


Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον οδικό άξονα Λαμίας - Καρπενησίου όπου τα ρέματα κατέβασαν νερά, χώματα και φερτές ύλες με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού ξεπερνάει το μισό μέτρο και πολλά αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί.

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία, ωστόσο είναι δύσκολο να προσεγγίσουν τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής λόγω του μποτιλιαρίσματος.

Μάλιστα στο ύψος που βρίσκεται το φυτώριο μετά τη γέφυρα του Σταυρού εγκλωβίστηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μεταφέρε ασθενή, καθως επίσης και ένα περιπολικό της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες κάνουν όπου μπορούν έρευνες μήπως έχει παρασυρθεί κάποιο αυτοκίνητο ή κάποιος πεζός.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τα ρέματα από τη Λυγαριά έσπασαν και κατέβασαν τόσα πολλά νερά που μετέτρεψαν κυριολεκτικά σε ποτάμι την εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου.

Το σοβαρότερο πρόβλημα υπάρχει από την αερογέφυρα του Σταυρού, που γίνονται τα έργα και υπάρχει η παράκαμψη, μέχρι την είσοδο του Λιανοκλαδίου.

Σε όλο το κομμάτι αυτό υπάρχουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα ενώ έχει διακοπεί παντελώς η κυκλοφορία. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δρόμος έχει εξαφανιστεί και η ευρύτερη περιοχή έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.
Ακινητοποιήθηκαν και τα τρένα

Διακόπηκε και η κυκλοφορία των τρένων. Σύμφωνα με πληροφορίες δυο τρένα που κινουταν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα έχουν ακινητοποιηθεί. Το ένα στη Στύρφακα και ένα άλλο στο Δομοκό. Επίσης το τρένο που πήγαινε από Αθήνα - Θεσσαλονίκη σταμάτησε στο Λιανοκλάδι μέχρι νεωτέρας. Ο ΟΣΕ θα μεταφέρει τους επιβάτες με λεωφορεία μέχρι να καθαριστούν οι γραμμές που πλημμυρισαν σε διάφορα σημεία της Φθιώτιδας.

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία, ενώ το κέντρο της Π.Υ. έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων από σπίτια, σε Σταυρό, Λυγαριά, Αμούρι και αλλού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βροχόπτωση κατά τόπους ήταν πάρα πολύ ισχυρή και μεγάλης διάρκειας. Πολλοί οδηγοί που κινούταν στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου έζησαν εφιαλτικές στιγμές βλέποντας τα νερά να πλημμυρίζουν το δρόμο και τη στάθμη να ανεβαίνει και να εγκλωβίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα δυο οχήματα απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια μηχανήματος της περιφέρειας και των πυροσβεστών. Στο σημείο έχει σπεύσει ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραϊσκος ο οποίος συντονίζει το έργο των σωστικών συνεργείων.

«Τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει. Η κατάσταση ομαλοποιείται σιγά-σιγά και τώρα προσπαθούμε να καθαρίσουμε με τα μηχανήματα το δρόμο για να τον δώσουμε στην κυκλοφορία...», είπε στο LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης.

Η αστυνομία προσπαθεί να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας για τη δυτική Φθιώτιδα, μέσα από Φραντζή - Κωσταλέξι - Κομποτάδες - Μεξιάτες κλπ.

Επίσης στους δρόμους προς Δομοκό και προς Μπράλο, υπάρχουν μικρές κατολισθήσεις και έχουν πέσει πέτρες μέσα στο δρόμο και γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.
Πηγή

Το τραγικό λάθος της Πατρινής φοιτήτριας στο facebook - Δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε με την "ακατάλληλη" φωτογραφία που ανέβασε!

Μια απροσεξία είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η σελίδα της στο facebook...
από πρωτοφανή σχόλια...

Όλα έγιναν πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο η σχετική ιστορία κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου.

Το κορίτσι έκανε το πάρτυ γενεθλίων του λίγο... kinky και σκέφτηκε την επόμενη ημέρα να ανεβάσει και κάποιες φωτογραφίες στο Facebook!

Δεν πρόσεξε όμως ποιες επέλεξε και έτσι ανέβασε και μία εντελώς ακατάλληλη με αποτέλεσμα χωρίς να το καταλάβει να μείνει στο προφίλ της και να γεμίσει σχόλια και likes!

Τα κορίτσια της φωτογραφίας άρχισαν να δέχονται δεκάδες κομπλιμέντα σε μηνύματα χωρίς να ξέρουν τι έχει συμβεί! Όταν φυσικά κατάλαβαν το λάθος που είχε γίνει, ήταν πλέον αργά, αφού όλοι οι διαδικτυακοί τους φίλοι έμαθαν για τα καμώματα τους και ορισμένοι πρόλαβαν να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες τους...

Πυροβολισμοί στην Καλλιθέα! - Αστυνομικός σκότωσε ομογενή από τη Ρωσία μετά από άγριο καυγά για τη δυνατή μουσική

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε ο άγριος καυγάς σε μία πολυκατοκία στην Καλλιθέα ανάμεσα σε έναν αστυνομικό και έναν ομογενή από τη Ρωσία με αφορμή τη δυνατή μουσική...

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ομογενής βρισκόταν στο διαμέρισμά του ακούγοντας δυνατά μουσική, κάτι που ενόχλησε τον αστυνομικό, ο οποίος μένει στην ίδια πολυκατοκία.

Τα παράπονα του αστυνομικού έγιναν άγριος καυγάς με τον ομογενή από τη Ρωσία και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο αστυνομικός που εκείνη την ώρα βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και τον πυροβόλησε.

Ο ομογενής από τη Ρωσία τραυματίστηκε σοβαρά και σύμφωνα με πληροφορίες ξεψύχησε

Σοκαριστική ανακάλυψη για τους σεισμούς αλλάζει όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα!

Τη θεωρία του «ντόμινο», αλλά και της…
επικοινωνίας των σεισμών επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Κι αυτό γιατί, όπως επιβεβαίωσαν οι επιστήμονες, ένας μεγάλος σεισμός της τάξης των επτά έως οκτώ βαθμών μπορεί να πυροδοτήσει και μάλιστα άμεσα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ισχυρούς μετασεισμούς σε διαφορετικά γειτονικά ρήγματα, σε αποστάσεις όμως που είναι δυνατό να ξεπερνούν ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα!

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripps του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον γεωφυσικό Πίτερ Σίρερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science», ανακάλυψαν 48 ισχυρούς μετασεισμούς, που συνέβησαν μεταξύ 2004-2015 σε διάφορα σημεία της Γης, αμέσως μετά (ακόμα και μερικά δευτερόλεπτα) από κύριους σεισμούς. Οι μετασεισμοί αυτοί σημειώθηκαν μάλιστα σε άλλα ρήγματα.

Σε μια τουλάχιστον περίπτωση, στο μεγα-σεισμό των επτά βαθμών στα ανοιχτά της Ινδονησίας, το οποίο προκάλεσε το φονικό τσουνάμι, πυροδοτήθηκαν δύο ισχυροί μετασεισμοί σε απόσταση άνω των 200 χλμ.

Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, δείχνει ότι το τεκτονικό στρες μπορεί να μεταδοθεί σχεδόν αυτόματα – μέσω των σεισμικών κυμάτων – από το αρχικό ρήγμα που προκάλεσε το σεισμό, σε άλλα που γειτονεύουν με αυτό.

Οι μεγάλοι σεισμοί μπορούν συχνά να προκαλέσουν ακολουθίες μετασεισμών που διαρκούν επί μήνες. Αν και οι γεωλόγοι κατά βάση πιστεύουν ότι οι μετασεισμοί περιορίζονται στο ίδιο ρήγμα που «έδωσε» τον κύριο σεισμό, η νέα μελέτη δείχνει ότι οι τοποθεσίες του κύριου σεισμού και των μετασεισμών είναι δυνατό να μην συνδέονται άμεσα και να απέχουν σημαντικά μεταξύ τους…

Φθιώτιδα: Απείλησε με μαχαίρι μάνα και ανήλικα παιδιά για να τους ληστέψει

Έλληνας λήστεψε οικογένεια Αλβανών στα Καμένα Βούρλα - Μέσα σε ένα 24ωρο οι...
αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις 10:00΄ χθες το πρωί ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του (φορούσε τζόκεϊ και μαντήλι) μπήκε σε ένα σπίτι στα Καμένα Βούρλα όπου διαμένει μια οικογένεια Αλβανικής υπηκοότητας.

Εκείνη την ώρα ο άνδρας ήταν στη δουλειά και στο σπίτι ήταν η 28χρονη μητέρα με τα δυο μικρά παιδιά της ηλικίας 5 και 2 ετών περίπου. Ο ληστής απείλησε με μαχαίρι τη μητέρα μπροστά στα παιδιά και ζήτησε τα χρήματα. Η νεαρή μητέρα του έδωσε 6.000€ που είχαν στο σπίτι και ο δράστης εξαφανίστηκε.

Το Α.Τ. Καμένων Βούρλων που ενημερωθηκε άμεσα ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να εντοπίσει έναν ύποπτο 40χρονο ο όποιος διαμένει στην περιοχή των Καμένων Βούρλων.

Αρχικά ο δράστης αρνιόταν ότι έχει σχέση με τη ληστεία, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τους αστυνομικούς του Α.Τ. Καμένων Βούρλων, οι οποίοι βρήκαν και τα χρήματα που είχε κρύψει ο δράστης.

Τελικά αναγκάστηκε να ομολογήσει και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή

Δημόσιο: Απόφαση “βόμβα” για επιστροφή 13ου και 14ου μισθού

Νέο πονοκέφαλο για το οικονομικό επιτελείο δημιουργεί απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας...
εφόσον, βεβαίως, τελεσιδικήσει, καθώς δικαιώνει υπαλλήλους και διατάσσει το δημόσιο να τους καταβάλει τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας!

Στο Ειρηνοδικείο προσέφυγαν με αγωγή τους 5 δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Ανδρόνικο Σταυρόπουλο.

Η υπόθεση, όπως γραφει η εφημερίδα Θάρρος της Μεσσηνίας (ρεπορτάζ Βίκυ Βετουλάκη), δεν είναι η μοναδική, καθώς ακολουθεί τους επόμενους μήνες η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει οι μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας.

Καθώς αυτά τα οφειλόμενα παραγράφονται μετά τη διετία, οι εν λόγω προσφεύγοντες δικαστικοί υπάλληλοι δικαιώθηκαν για τα επιδόματά τους για τα έτη 2014 – 2015.

«Στην οικονομική κρίση οι πολίτες έχουν ανάγκη»

Η απόφαση, που μπορεί να αποτελέσει «πολιορκητικό κριό» για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αναφέρεται στην αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου: «Τα κοινωνικά δικαιώματα είναι θεμελιώδη, εξίσου με τα ατομικά και τα πολιτικά, και παράγουν, κατά την επικρατούσα στη θεωρία άποψη, ένα “σχετικό κοινωνικό κεκτημένο”, η αξία και η προστατευτική λειτουργία του οποίου πρέπει να αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όταν οι πολίτες το έχουν περισσότερη ανάγκη».

Κάνοντας αναφορά στο άρθρο 106 του Συντάγματος για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης, τονίζει ο ειρηνοδίκης Αθανάσιος Μουτζούρης: «Από τη διάταξη αυτή απορρέει η συνταγματική επιταγή για ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη με διασφάλιση των συνθηκών κοινωνικής ειρήνης, η οποία δεσμεύει όλα τα κρατικά όργανα και πρωτίστως το νομοθέτη, περιορίζοντας το εύρος των επιτρεπτών επιλογών του. Η παραπάνω συνταγματική επιταγή θέτει ιδίως δύο όρια στο νομοθέτη. Πρώτον, δεν είναι επιτρεπτή η θέσπιση νομοθετικών μέτρων τα οποία, ανεξαρτήτως του επιδιωκόμενου με αυτά σκοπού δημοσίου συμφέροντος, συνεπάγονται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, δηλαδή καταλήγουν σε αποτέλεσμα ευθέως αντίθετο προς το σκοπό της συνταγματικής διάταξης. Ως σοβαρή διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης πρέπει να νοηθεί εξίσου η δραματική επιδείνωση των συνθηκών κοινωνικής διαβίωσης (όπως αύξηση του αριθμού των ανέργων, αστέγων, όσων διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας κ.λπ.), όσο και η διατάραξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας (π.χ. βίαιες ενέργειες διαμαρτυρίας, αύξηση της εγκληματικότητας κ.λπ.), που απορρέει από την επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών.

Δεύτερον, δεν είναι επιτρεπτή η θέσπιση νομοθετικών μέτρων τα οποία συνεπάγονται δραματική συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος επιχειρήσεων, των νοικοκυριών, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μονομερώς ορισμένος, έστω και δημοσίου συμφέροντος, οικονομικός σκοπός.

Αντιθέτως, όπως συνάγεται από τη συνταγματική διάταξη, το γενικό συμφέρον δεν ταυτίζεται με το αμιγώς δημοσιονομικό».

Δυσανάλογες επιβαρύνσεις

«Ο νομοθέτης δύναται καταρχήν να επιβάλει στους πολίτες, προς εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, επιβαρύνσεις για την αντιμετώπιση ορισμένης επείγουσας ανάγκης ή κατάστασης κρίσης, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι έχουν περιορισμένη διάρκεια, ότι είναι πρόσφορες και αναγκαίες για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού δημοσίου συμφέροντος και όχι δυσανάλογες σε σχέση προς αυτόν. Ότι είναι επαρκώς αιτιολογημένες και ότι κατανέμονται ισότιμα μεταξύ όλων των πολιτών, των απασχολουμένων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ασκούντων ελευθέριο επάγγελμα, ανάλογα με τις δυνάμεις του καθενός.

Επομένως, δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση, από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας, να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες, από την ασυνέπεια των οποίων – κυρίως στο πεδίο της εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων – προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία, ούτε, κατά μείζονα λόγο, η επισώρευση νέων επιβαρύνσεων σε βάρος των ίδιων κατηγοριών πολιτών (λ.χ. διαδοχικές μειώσεις αποδοχών ή συντάξεων), εάν τα προηγούμενα αποδείχθηκαν απρόσφορα και εφόσον με τα νέα μέτρα οι ίδιες κατηγορίες πολιτών υφίστανται υπέρμετρη απώλεια του προηγουμένως διαθέσιμου εισοδήματός τους. Τούτο, μάλιστα, ιδίως όταν οι εν λόγω μειώσεις επέρχονται αιφνιδιαστικά και κλονίζουν ριζικά την οικονομική κατάσταση των ατόμων ή ανατρέπουν καταστάσεις, στις οποίες αυτά είχαν καλόπιστα αποβλέψει».

Ελέγχεται και ο νομοθέτης

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο το σκεπτικό της απόφασης:

«Η επιβολή μέτρων προς εξυπηρέτηση δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας δε δικαιολογεί εν λευκώ και εκ προοιμίου οποιοδήποτε μέτρο με οποιοδήποτε κόστος. Η επιλογή των συγκεκριμένων μέτρων δεν ανήκει στην ανέλεγκτη διαπλαστική εξουσία του νομοθέτη, ο οποίος ελέγχεται ως προς την τήρηση της συνταγματικής επιταγής για ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη με διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και δεσμεύεται από τα όρια που θέτουν οι ως άνω απορρέουσες από τις συνταγματικές και τις υπερκείμενες νομοθετικά διεθνείς συμβάσεις διατάξεις αρχές, την υπέρβαση των οποίων με κριτήρια την ένταση, τη διάρκεια και τη σώρευση των μέτρων, τη δίκαιη κατανομή τους μεταξύ των πολιτών, καθώς και την αιτιολόγηση και τεκμηρίωση της αναγκαιότητας και της αποτελεσματικότητάς τους, ελέγχουν τα δικαστήρια. Τα τελευταία, όταν διαπιστώσουν ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις παραβιάζουν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές, καλούνται να τις αποκαταστήσουν».

Δεν ήταν αναγκαία τα μέτρα αυτά

Ακολούθως στην απόφαση γίνεται εκτενής αναφορά στους νόμους και στις περικοπές που επήλθαν από τα μνημόνια και επισημαίνεται από την εισηγητική έκθεση του νόμου:

-«Ουδόλως προκύπτει ότι τα λαμβανόμενα μέτρα ήταν αναγκαία, αλλά και τα μόνα ικανά και πρόσφορα για τον επιδιωκόμενο σκοπό τηρουμένων και των αρχών της ισότητας και αναλογικότητας».

-«Επίσης, ακόμη και αν ήθελε κριθεί πως τα επίδικα μέτρα ήταν πρόσφορα, ο νομοθέτης όφειλε περαιτέρω να μελετήσει και να αποφανθεί αιτιολογημένα για την αναγκαιότητά τους, εξετάζοντας την ύπαρξη εναλλακτικών επιλογών και συγκρίνοντας τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της καθεμίας για την επίτευξη των επιδιωκόμενων δημοσίων σκοπών. Επομένως, πριν από την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας, όφειλε προηγουμένως να εξετάσει με τρόπο επιστημονικό και δικαστικά ελέγξιμο, αν οι επιπτώσεις από τα ήδη ληφθέντα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης και συνδυαζόμενες με τις ευρύτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της διανυόμενης έκτακτης περιόδου, οδηγούν σε επιτρεπτή μείωση του επιπέδου ζωής των μισθωτών. Ως εκ τούτου, για τη θέσπιση των ανωτέρω περικοπών δεν αρκεί η επίκληση, αορίστως, του σπουδαίου δημοσίου συμφέροντος, αλλά η τεκμηρίωση με τη δέουσα σαφήνεια και παράθεση αναλυτικών στοιχείων, του λόγου για τον οποίο η συγκεκριμένη δέσμη μέτρων είναι η μόνη πρόσφορη και αναγκαία λύση για την αποφυγή του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας».

-«Όμως, η περικοπή των δώρων και του επιδόματος αδείας, που  έχουν νομοθετηθεί σε συνέχεια των αναφερόμενων νόμων με τους οποίους περικόπηκαν οι αποδοχές των μισθωτών, επιβαρύνει σωρευτικά την ίδια ομάδα πολιτών (μισθωτών) και, ως εκ τούτου, η επιβάρυνση αυτή είναι εξόφθαλμα δυσανάλογη, ιδίως για όσους υπηρετούν στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να έχουν υποστεί σοβαρές οικονομικές απώλειες. Επιπλέον, οι εν λόγω ρυθμίσεις δεν πλήττουν, κατ’ αποτέλεσμα, στον ίδιο βαθμό τους υψηλόμισθους υπαλλήλους αφενός και τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους αφετέρου, με αποτέλεσμα οι μεν υψηλόμισθοι να εξακολουθούν να διατηρούν ένα ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, οι χαμηλόμισθοι, όμως, οι οποίοι αποτελούν ένα ιδιαίτερα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, οδηγούνται στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση καλούμενοι να συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη κατά προφανή αναντιστοιχία με τις δυνάμεις τους».

Μάλιστα, η απόφαση καταλήγει δικαιώνοντας τους υπαλλήλους, με το αιτιολογικό ότι οι περικοπές αυτές «στερούν το δικαιούμενο, ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης χαμηλόμισθων Ελλήνων μισθωτών» και διατάσσει την καταβολή των δώρων και, μάλιστα, με το νόμιμο τόκο.
Πηγή

Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, αύριο (10-09-2016) ημέρα Σάββατο και ώρα 20:30, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE, περιόδου 2016 – 2017, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Εορτασμός της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας στη Θήβα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Δήμος Θηβαίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης κ΄ η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, σας προσκαλούν να παραστείτε στις εκδηλώσεις, «ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» που θα γίνουν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στον προαναφερόμενο  Ιερό Ναό, σύμφωνα με το συνημμένο  πρόγραμμα.  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
     ΣΠΥΡΙΔΩΝ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Δ Η Μ Ο Σ   Θ Η Β Α Ι Ω Ν

Θήβα : 08/09/2016Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Εορτασμού της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας

Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016  θα εορταστεί επίσημα στην Ενορία Αγ.Κωνσταντίνου  και Ελένης (Συνοικισμός Θηβών) η ημέρα Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας, το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής :

Ωρα  07:00
Όρθρος
Ωρα 08:00
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Θηβών κ΄ Λεβαδείας κ.κ Γεώργιου.
Ωρα 10:00
Προσέλευση επισήμων
Ωρα 10:15
.Ιερό Μνημόσυνο Μικρασιατών
.Ομιλία για την ημέρα μνήμης από τον κ.Αναστάσιο Σαμιώτη  
  εκπρόσωπο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.
.Επιμνημόσυνη δέηση- Τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων
  Μικρασιατών
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από :
  1. Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  ή εκπρόσωπό του
  2. Τον Δήμαρχο Θηβαίων
  3. Τον Δκτη Ανωτέρας Φρουράς Θήβας
  4. Τον Δ/ντή της Αστυνομικής Υποδ/νσης  Θήβας
  5. Τον Δκτη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας
  6. Τον Πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

- Σήμανση προσοχής – ενός λεπτού σιγή – ανάκρουση Εθνικού Υμνου –  
  αποχώρηση
- Δεξίωση στο κυλικείο του Ι.Ναού.
- Τελετάρχης του Δήμου Θηβαίων ορίζεται ο κ. Μιχάλης Κολλημένος.


     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                                 Η ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ