Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Οι νεκροθάφτες ήπιαν τσίπουρα και τους έφυγε ο νεκρός από την καρότσα της νεκροφόρας!

Η απόφαση του οδηγού και του συνοδηγού της νεκροφόρας να κάνουν μία στάση, ενώ μετέφεραν έναν νεκρό, είχε απρόβλεπτες συνέπειες.
Οι δύο τους, σύμφωνα με το patrastimes.gr, μετέφεραν τη σορό ενός άνδρα σε χωριό στην Ηλεία, την περασμένη Παρασκευή. Στη διαδρομή, αποφάσισαν να κάνουν μία στάση λίγα χιλιόμετρα πριν από τον προορισμό τους και άρχισαν να πίνουν τσίπουρα.
Όμως, έχασαν το μέτρο. Όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν και πάλι το ταξίδι, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της νεκροφόρας, με αποτέλεσμα να ανοίξει η πίσω πόρτα του οχήματος. Το φέρετρο πετάχτηκε πολλά μέτρα μακριά και η σορός του άνδρα εκτοξεύθηκε έξω από αυτό.
Λίγο αργότερα, ο οδηγός και ο συνοδηγός εντόπισαν τη σορό, αλλά δεν ήταν δυνατόν να παραδοθεί σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, ξεκίνησε αγώνας δρόμου για να σταλούν νέο φέρετρο και νεκροφόρα, όπως και υπάλληλοι του γραφείου τελετών.
Την ίδια ώρα, οι συγγενείς του νεκρού αναζητούσαν τους μεταφορείς της σορού, καθώς εκείνοι πριν αποφασίσουν να κάνουν τη στάση είχαν ειδοποιήσει ότι φτάνουν σε λίγη ώρα στον προορισμό τους. Τελικά τους εντόπισαν και η εικόνα που αντίκρισαν είχε ως αποτέλεσμα να εκτυλιχτούν απίστευτες σκηνές.

Αμάξι εξετράπη της πορείας του στην Νέα Κίο

ΙΧ για άγνωστη αιτία εξετράπη της πορείας του...
στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου με αποτέλεσμα το αμάξι να βρεθεί εκτός ασφάλτου.

Ο οδηγός του ΙΧ ευτυχώς από την εκτροπή τραυματίστηκε ελαφριά και οδηγήθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο. Έρευνα για το τροχαίο ατύχημα διενεργεί η τροχαία Άργους.

ΒΥΛΛΙΩΤΗΣ SCANIA SERVICE

Στους πολίτες το κλειστό γυμναστήριο Αλιάρτου

Στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Αλιάρτου παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αυτού. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,06 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια, η οποία και εξασφάλισε την ομαλή χρηματοδότησή του μέχρι το τέλος.O Πάνος Καμένος στο στρατόπεδο της Θήβας

Στη Θήβα βρέθηκε ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμένος  στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της 5ης σειράς του κέντρου εκπαίδευσης πυροβολικού.
Φωτορεπορτάζ από τον Ι. Τασιούλη και το esterea

ΟΑΕΕ: Διευκολύνσεις προς τους οφειλέτες για την προσωρινή σύνταξη και την εξαγορά πλασματικών

Της Μαίρης Λαμπαδίτη
Χωρίς προσωρινή σύνταξη, θα μένουν οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ εκτός αν σπεύσουν να πληρώσουν προκειμένου η οφειλή να πέσει κάτω ...
από τα 20.000 ευρώ. Ωστόσο , όπως διευκρινίζει εγκύκλιος του οργανισμού παρέχεται ενημέρωση και διευκολύνσεις που προβλέπουν παρακράτηση από την οριστική σύνταξη ώστε να μη χαθεί το δικαίωμα είσπραξης προσωρινής σύνταξης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε περίπτωση που ο υποψήφιος συνταξιούχος, οφείλει από ασφαλιστικές εισφορές πάνω από 20.000 ευρώ , τότε είναι δυνατή η χορήγηση της προσωρινής σύνταξης με παρακράτηση της οφειλής από εισφορές από την οριστική σύνταξη και όχι από την προσωρινή.

Σε περίπτωση που εκτός από ασφαλιστικές εισφορές οφείλεται και ποσό από αναγνωρίσεις χρόνων, αθροιστικά οι οφειλές δεν μπορεί να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο παρακράτησης, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις αρθρ. 21 ν. 4337/2015 (δηλαδή ποσό 14.202 €, το οποίο μετά τις επιβαρύνσεις και τα πρόσθετα τέλη δεν υπερβαίνει τις 20.000 €).

Εφόσον το υπερβαίνει, ο υποψήφιος συνταξιούχος θα ενημερώνεται ότι προκειμένου να χορηγηθεί προσωρινή σύνταξη, θα πρέπει η οφειλή να περιοριστεί στο παρακρατούμενο όριο το προβλεπόμενο από την παραπάνω διάταξη.

Το ποσό το οποίο θα καταβάλλεται θα αφαιρείται από το ποσό της οφειλής από ασφαλιστικές εισφορές και το υπόλοιπο της οφειλής από εισφορές θα παρακρατείται σε μηνιαίες δόσεις από την οριστική σύνταξη. Η οφειλή από αναγνωρίσεις θα παρακρατείται από την προσωρινή σύνταξη σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αρ. 20/2016 εγκύκλιο.

Παράδειγμα: Έστω ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ έχει συνολική οφειλή 22.200 € από τα οποία 15.000 από εισφορές και πρόσθετα τέλη και 7.200 από αναγνώριση χρόνου (μηνιαία δόση 300 €). Για την χορήγηση προσωρινής σύνταξης, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να καταβάλει το ποσό των 2.200 € ώστε η συνολική οφειλή να περιοριστεί στις 20.000 €. Από την προσωρινή σύνταξη θα παρακρατείται το ποσό της δόσης από αναγνώριση (300 €), ενώ με την έκδοση της οριστικής απόφασης θα οριστεί τόσο η παρακράτηση σε δόσεις του ποσού των 12.800 (15.000 - 2.200 = = 12.800) από εισφορές, όσο και η συνέχιση των δόσεων από αναγνώριση, μέχρις εξοφλήσεως.

Διευκρινήσεις δίνονται με άλλη εγκύκλιο και για το δικαίωμα αναγνώρισης χρόνου αποδεδειγμένης άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας υπακτέας στα πρώην Ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ, πριν την εγγραφή στα μητρώα ασφαλισμένων προκειμένου να θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω γήρατος με τις αυξημένες χρονικές προϋποθέσεις .

Για την εξόφληση του ποσού εξαγοράς η διάταξη ορίζει ότι το ποσό της εξαγοράς θα πρέπει να έχει εξοφληθεί κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

Ωστόσο επειδή εντοπίστηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ασφαλισμένοι έχουν υποβάλει αίτημα αναγνώρισης χρόνου πριν την εγγραφή και στη συνέχεια υποβάλουν συνταξιοδοτικό αίτημα χωρίς να έχουν εξοφλήσει το ποσό της εξαγοράς, η διοίκηση του ΟΑΕΕ διευκολύνει τους ασφαλισμένους διευκρινίζοντας :

Αν η σχετική Πράξη Αναγνώρισης δεν έχει εκδοθεί και γνωστοποιηθεί για λόγο που ανάγεται στην διοικητική διαδικασία και όχι σε βούληση ή παράλειψη του ενδιαφερόμενου, τότε στα πλαίσια των αρχών της χρηστής διοίκησης και της καλής πίστης του διοικούμενου - ο υποψήφιος συνταξιούχος θα ενημερώνεται εγγράφως και με απόδειξη από το Τμήμα Συντάξεων ότι προκειμένου να χορηγηθεί η σύνταξη από τότε που δικαιούται, θα πρέπει το ποσό εξαγοράς να εξοφληθεί ως το τέλος του επόμενου μήνα παραλαβής του εγγράφου αυτού. Διαφορετικά, η σύνταξη θα καταβληθεί από τον επόμενο μήνα της εξόφλησης (απώλεια αναδρομικών συντάξεων).

Το ίδιο ισχύει για τις περιπτώσεις υποβολής του αιτήματος αναγνώρισης ταυτόχρονα με το συνταξιοδοτικό αίτημα. Ομοίως, αν κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος έχει ήδη εκδοθεί η Πράξη Αναγνώρισης και καταβάλλονται οι δόσεις κανονικά, ο υποψήφιος συνταξιούχος θα ενημερώνεται εγγράφως και με απόδειξη από το Τμήμα Συντάξεων ότι προκειμένου να χορηγηθεί η σύνταξη από τότε που δικαιούται, θα πρέπει το υπολειπόμενο ποσό εξαγοράς να εξοφληθεί ως το τέλος του επόμενου μήνα παραλαβής του εγγράφου.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν σε περίπτωση υποβολής αίτησης αναγνώρισης χρόνου προ εγγραφής μετά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος, διότι ανάλογος χειρισμός, θα παραβίαζε οπωσδήποτε την προαναφερόμενη ρητή διάταξη του νόμου.Οι περιπτώσεις που έχουν τυχόν κριθεί ήδη διαφορετικά ως προς την ημερομηνία έναρξης της σύνταξης θα πρέπει να αναθεωρηθούν είτε αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπου αυτό είναι εφικτό, είτε ύστερα από αίτηση – όχληση του ενδιαφερόμενου.

Με τρίτη εγκύκλιο αποσαφηνίζονται τα ποσοστά σύνταξης χηρείας που δικαιούνται ο επιζών σύζυγος και τα τέκνα με το προηγούμενο καθεστώς καθώς και τι αλλαγές επέρχονται με το νόμο Κατρούγκαλου.

Ειδικότερα ορίζεται ότι το ποσό σύνταξης επιμερίζεται ως εξής: α) Για τον επιζώντα σύζυγο 50% της σύνταξης ,για την τριετία από την πρώτη του επομένου του θανάτου μήνα. Για την συνέχιση ή μη της συνταξιοδότησης του επιζώντος συζύγου μετά την πάροδο της τριετίας θα επανέλθουμε με νεότερες οδηγίες. Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου λόγω γήρατος, ο οποίος είχε συνάψει γάμο μετά την απονομή της σύνταξης, το προαναφερόμενο ποσοστό του 50% που δικαιούται ο επιζών σύζυγος ενδέχεται να περιορίζεται περαιτέρω και επίσης θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες με νεότερο έγγραφό μας. β) Για κάθε παιδί ποσοστό 25% της σύνταξης. Αν πρόκειται για παιδί ορφανό και από τους δύο γονείς το παραπάνω ποσοστό διπλασιάζεται, εκτός αν το ορφανό παιδί δικαιούται σύνταξη και από τους δύο γονείς, οπότε το ποσοστό της δικαιούμενης σύνταξης δεν διπλασιάζεται. Το συνολικό ποσό της κατά μεταβίβαση σύνταξης του επιζώντος συζύγου και των τέκνων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό της σύνταξης του θανόντος . Σε περίπτωση που το άθροισμα των ποσοστών των δικαιούχων υπερβαίνει το ποσό της σύνταξης του θανόντος περιορίζεται ισόποσα το ποσοστό των τέκνων.

Πηγή

Συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας Χόρχε Ντομέκ

«Θέλω να καλωσορίσω και πάλι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Εκτελεστικό Διευθυντή του...
Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, Πρέσβη κ. Χόρχε Ντομέκ.

Η παρουσία του σήμερα εδώ, λίγες ημέρες μετά την άτυπη σύνοδο Υπουργών Άμυνας στη Μπρατισλάβα, κατά την οποία συζητήσαμε την παγκόσμια στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Αναδεικνύεται η έντονη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας και της χώρας μας, με στόχο την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Βιομηχανικής Βάσης στον τομέα της άμυνας, με όρους ισότητας ευκαιριών για όλους και δίκαιης κατανομής οφελών.

Επισκέφθηκα τον περασμένο Φεβρουάριο την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, για πρώτη φορά μαζί με εκπροσώπους της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Με τον αγαπητό Χόρχε και τους επιτελείς μας ανοίξαμε νέους ορίζοντες συνεργασίας. Η ανταπόκριση και προσωπική εμπλοκή του Εκτελεστικού Διευθυντή υπήρξε άμεση και ουσιαστική και γι’ αυτό θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά.

Σήμερα, συνεχίσαμε τις συζητήσεις για την πρόοδο των πολλών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, καθώς και για τις περαιτέρω προοπτικές που διανοίγονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις.


Από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της συναντήσεώς μας ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:

- Ανάληψη από τη χώρα μας, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, της διοργάνωσης διάσκεψης για ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας, στην Κρήτη, το 2017.

- Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης ελικοπτέρων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, τη διοργάνωση του 7ου ετήσιου συμποσίου τακτικής ελικοπτέρων, στην Αθήνα, φέτος το Νοέμβριο, με τη συμμετοχή των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Η Ελλάδα έχει την ετοιμότητα να φιλοξενήσει και άλλες παρόμοιες δράσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

- Βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διασύνδεση του Οργανισμού με το πολυεθνικό συντονιστικό κέντρο θαλασσίων μεταφορών.

- Συνεργαζόμαστε στενά με τον Οργανισμό, προκειμένου η Πολεμική Αεροπορία να συμμετέχει σε προγράμματα του κοινού ευρωπαϊκού ουρανού (Single European Sky).

- Επιβεβαιώσαμε και αναπτύσσουμε τη συνεργασία μας σε θέματα υποστήριξης επιχειρήσεων και θέματα πολιτικής άμυνας και ασφάλειας.

- Επαναλάβαμε τις θέσεις μας για στενή συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος, στα οποία το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ηγετικό ρόλο σε πιλοτικά προγράμματα του Οργανισμού, όπως αυτό της εφαρμογής τεχνολογιών διαχείρισης νερού σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στρατηγικής αυτονομίας, ασφάλειας στην προμήθεια εξοπλισμών, ανάπτυξης έρευνας και τεχνολογίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και της συγκράτησης νέων και ταλαντούχων ανθρώπων στις χώρες τους προς όφελος των ιδίων αλλά και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ζήτησα από τον Διευθυντή τη στήριξή του απέναντι σε παράλογες απαιτήσεις θεσμών που ζητούν την ένταξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο πλαίσιο του λεγόμενου «υπερταμείου», λέγοντας ότι οποιαδήποτε τέτοια πίεση οδηγεί σε αναστολή κοινών δράσεων που θα ζημιώσει ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία. Του εξέφρασα και τη θέση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης ότι η ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να μπει σε μια τέτοια διαδικασία.

Επίσης, πρότεινα να διερευνήσουμε από κοινού την δυνατότητα επαναλειτουργίας της «Defendory», ως έκθεσης αμυντικού υλικού, υπό την αιγίδα και την ομπρέλα του Οργανισμού, για την προώθηση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι δεν επιδιώκουμε την στρατιωτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε και να προστατεύουμε τους λαούς μας από κάθε απειλή, σε πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των εταίρων.

Αγαπητέ Χόρχε εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο και τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και για την προσωπική σας βοήθεια στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στις προσπάθειές σας θα μας έχετε στο πλευρό σας».

Απάντηση σε ερώτηση για την τοποθέτηση Ερντογάν:

«Αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο κόσμος, ότι η προσπάθεια που κάνει ο κ. Ερντογάν είναι να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα θεοκρατικό κράτος, αμφισβητώντας οποιαδήποτε αλλαγή έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λόγω του εσωτερικού του μετώπου. Θα τον καλούσα, όμως, να προσέξει ιδιαίτερα όταν ακούει φωνές από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά, γιατί αυτές οι φωνές ήταν ελληνικές, ήταν φωνές Ιώνων, ήταν οι φωνές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που προϋπήρχαν εκείνων που σφαγίασαν τον Ελληνισμό. Τέτοιου είδους αναφορές δεν βοηθούν στη συμβίωση των δύο λαών και η προσπάθεια αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Θα του σύστηνα να μην τους ακολουθήσει».

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Κομπίνα 160 χιλ. ευρώ από υπάλληλο μεγάλου νοσοκομείου

Στον εισαγγελέα βρίσκεται η υπόθεση υπαλλήλου του νοσοκομείου Χαλκίδας, ο οποίος φέρεται ότι αλλοίωνε τις μισθοδοτικές...
καταστάσεις, ζημιώνοντας το Ίδρυμα με το συνολικό ποσό των 161.746 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προέκυψε ότι ο υπάλληλος του νοσοκομείου Χαλκίδας, υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα, της παράβασης καθήκοντος και της απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελός του ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών, αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, «ο υπάλληλος εκμεταλλευόμενος τη θέση του στο γραφείο μισθοδοσίας, καθώς και από το γεγονός ότι δεν γινόταν έλεγχος από τους υπευθύνους, αλλοίωνε τις μισθοδοτικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να πιστώνει το λογαριασμό συνταξιοδοτηθέντα υπαλλήλου μηνιαίως, με μεγάλα χρηματικά ποσά που ανήλθαν για το χρονικό διάστημα  2012-2016 σε 156.614,19 ευρώ και επιπροσθέτως για τα έτη 2011-2012 έλαβε το ποσό των 5.131,99 ευρώ ως αναδρομικά, με αποτέλεσμα αυτών να ζημιώσει το Νοσοκομείο με το συνολικό ποσό των 161.746,18 ευρώ».

Τον Μάιο, με απόφαση του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, επιβλήθηκε στον υπάλληλο το μέτρο της αναστολής άσκησης των  καθηκόντων του και διαβιβάστηκε η εν λόγω υπόθεση στον εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του δίωξη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας για δύο ακόμα υπαλλήλους, που είχαν την ευθύνη της εποπτείας του ως άνω υπαλλήλου. Και στους δύο αυτούς υπαλλήλους, με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας, επιβλήθηκε το διοικητικό μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων τους «για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος καθώς από τη συνέχιση εκτέλεσης των καθηκόντων τους διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας».

Πηγή

ΑΓΡΙΟΣ βιασμός και ΚΡΑΥΓΕΣ σε δημόσιες τουαλέτες – Οταν έφτασε η Αστυνομία αυτή ήταν γυμνή και αυτός με το...

Οι κραυγές της 38χρονης σε δημόσιες τουαλέτες της...
Λευκωσίας λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα Τετάρτης (28/9) κινητοποίησαν πολίτες να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Έτσι σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελέυθερος», αστυνομικοί έφτασαν μετά από λίγο στα δημόσια αποχωρητήρια της πλατείας Σολώμου αντικρίζοντας στις αντρικές τουαλέτες μια γυμνή γυναίκα και έναν άντρα μόνο με το εσώρουχο.

Από έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα 38 ετών από την Ρωσία ήταν βαριά τραυματισμένη στο πρόσωπο και αλλού και σε έντονη κατάσταση μέθης σε σημείο που δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον.

Ο 38χρονος φερόμενος ως δράστης της υπόθεσης ήταν Κύπριος άστεγος ο οποίος πήγε για κατάθεση στο ΤΑΕ αναφέροντας πως ότι έγινε ήταν υπό την συγκατάθεση της ενώ για τα τραύματα δήλωσε άγνοια.

Η Ρωσίδα δεν κατάφερε ούτε την επόμενη μέρα να δώσει κατάθεση λόγω της άσχημης ψυχολογικής της κατάστασης.

Η ίδια ήρθε στην Κύπρο στις 31 Μαρτίου και έπρεπε να αναχωρήσει για την πατρίδα της στις 29 Ιουνίου παραμένοντας όμως στο νησί παράνομα. Η Πρεσβεία της Ρωσίας να έχει ενημερωθεί σχετικά.

Η υπόθεση συνεχίζεται να διερευνάται από την Αστυνομία ενώ την Πέμπτη (29/9) ο ύποπτος παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για διερευνώμενη υπόθεση βιασμού και επίθεση με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΑΠΟ Γ.Ε.Δ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ, αύριο (01-10-2016) ημέρα Σάββατο και ώρα 18:15, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE, περιόδου 2016 – 2017, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Μέλη της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη γαστρονομία, τον οίνο και το ταξίδι φιλοξένησε ο Δήμος Θηβαίων


Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου ( ΣΠΟΑΚ) “ο Αρίων”, στον οποίο είναι μέλος και ο Δήμος Θηβαίων, οργάνωσε εξειδικευμένο δημοσιογραφικό ταξίδι με επίκεντρο το Γαστρονομικό Τουρισμό, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Συντακτών για τη γαστρονομία, τον οίνο και το ταξίδι ( International Food, Wine & Travel Writers Association -IFWTWA)
Ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε σε αυτή τη δράση και φιλοξένησε στη Θήβα στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2016, επτά (7)  Δημοσιογράφους από έγκριτα Μ.Μ.Ε. των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του ιδιαίτερου κάλλους των περιοχών του τόπου μας, του Αρχαιολογικού Μουσείου, των αρχαιολογικών χώρων και της ιστορίας αλλά και την ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών του προϊόντων.  

Η δράση αυτή ενδιέφερε ένα μεγάλο εύρος επαγγελματιών του τουρισμού της περιοχής μας, όπως : ξενοδοχεία, εστιατόρια, οινοποιεία και παραγωγούς τοπικών προϊόντων ( τυροκομικά, μέλι, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά και άλλα). Γι' αυτό το λόγο ο Δήμος (μέσω Δελτίου Τύπου) είχε απευθύνει προς όλους τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες κάλεσμα συμμετοχής.


Στη δράση συμμετείχαν οι ακόλουθοι επαγγελματίες και φορείς, τους οποίους ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά :

 • Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, που παραχώρησε δωρεάν δείπνο με παραδοσιακά προϊόντα στους καλεσμένους στο κέντρο “Μπαρμπα-Γιάννης” στο Μοσχοπόδι.
 • Τα ξενοδοχεία : “Νιόβη” , “Διονύσιον Μέλαθρον” και “Μελετίου”, που παρείχαν δωρεάν διαμονή με πρωινό στους δημοσιογράφους
 • Τα οινοποιεία : “Θηβαϊκή Γη -Π. Κατρισιώσης”,  “Τζουνάρας Ο.Ε.” , “Χ. Σουρτζής”, “Μ. Αγάτσα”
 • Τα εργαστήρια παραδοσιακών ζυμαρικών και άρτου: “ο Βλάχος” - Β. Κασκαβελιώτης και “Τζώνης” - Μ. Τζώνη
 • Τα τυροκομεία : “Φάρμα Τσέλλος” και  “Λούκας”
 • Παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων : Ιερά Μονή Παναγίας Μακαριώτισσας- όρος Ελικών.
 • Παραγωγοί Μελιού: “Κόλλιας”
 • Oικοτεχτικές μονάδες : Παραδοσιακά Προϊόντα Πρεβύζης- “Της Γιαγιάς τα Μυστικά” με το προϊόν : Πετιμέζι
 • Το εστιατόριο Εν Πλω ( Γ. Σκαλής) που παραχώρησε δωρεάν γεύμα στους δημοσιογράφους με παραδοσιακά προϊόντα.  

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο Δήμο Θηβαίων οι εν λόγω δημοσιογράφοι έμαθαν για την ιστορία των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών, Θίσβης, Βαγίων και Θήβας και τα προϊόντα που παράγει ο τόπος, επισκέφτηκαν εγκαταστάσεις παραγωγών και γνώρισαν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής. Ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, όπου τους υποδέχτηκε η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή,  σε αρχαιολογικούς χώρους, παραθαλάσσιους οικισμούς του Κορινθιακού κόλπου καθώς και στο μοναστήρι της Μονής Μακαριωτίσσσης.

Τους προσφέρθηκε ακόμα :
 • Γεύμα σε εστιατόριο στην Αλυκή, στο οποίο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων- μέλη του ΣΠΟΑΚ Αρίων και συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος κ. Σταμάτης Χαλβατζής και οι κ.κ. Ντίνος Τυρηνόπουλος και Βασίλης Σωτήρχος και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Θίσβης κ. Γ. Σκαλής.
 • Δείπνο σε εστιατόριο της Θήβας. Εκεί, ο Δήμος Θηβαίων προέβαλε ένα βίντεο με φωτογραφικό υλικό από τις περιοχές του Δήμου και έδωσε τη δυνατότητα σε όσους παραγωγούς δήλωσαν συμμετοχή, να εκθέσουν σε ειδικό χώρο τα προϊόντα τους και να συνομιλήσουν με τους καλεσμένους δημοσιογράφους.
Στο δείπνο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΟΑΚ κ. Σταμάτης Χαλβατζής, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Παναγιώτης Χαρατσής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δ. Θηβαίων κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος και μέλη της επιτροπής, καθώς και οι προαναφερόμενοι εκπρόσωποι του Δήμου στον ΣΠΟΑΚ.  Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους προσέφερε ένα αναμνηστικό ( αντίγραφο  αρχαίου νομίσματος του Κοινού των Βοιωτών).


Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη γαστρονομία, τον οίνο και το ταξίδι Michelle Winner δήλωσε κατενθουσιασμένη από την φιλοξενία στο Δήμο Θηβαίων, από τις ομορφιές του τόπου μας, τα γευστικά μας προϊόντα και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Για το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών δήλωσε δε ότι είναι ένα από τα καλύτερα Μουσεία του κόσμου.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη φιλοξενία των δημοσιογράφων στη Θήβα στον ακόλουθο σύνδεσμο :  http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/09/blog-post_30.html

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Μόνο με πολιτική απόφαση, το "ξεμπλοκάρισμα" των χιλιάδων δανειοληπτών, Ελβετικού Φράγκου"

Ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητούμε άμεσα από την πολιτεία, πολιτική απόφαση, για τους δανειολήπτες που είναι...
εγκλωβισμένοι στο νόμισμα Ελβετικού Φράγκου και βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, μετά την υπαρ.334/2016 νικηφόρα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, που αναφέρει 'οτι "Οι τράπεζες θα πρέπει να δέχονται τόσο την εξόφληση μηνιαίων δόσεων, όσο και τη μερική ή ολική αποπληρωμή των δανείων, με βάση την ισοτιμία εκταμίευσης και όχι την τρέχουσα "

Μεγάλη αδικία νοιώθουν σήμερα οι 70.000 δανειολήπτες ελβετικού Φράγκου, οι οποίοι παρότι μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει το 50% του δανείου τους ,νοιώθουν "καπέλωμα" κατά 57% πάνω στο χρέος τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ,περίπου 70.000 ελληνικά νοικοκυριά την περίοδο 2006-2008 έλαβαν στεγαστικά δάνεια με ρήτρα chf. Τότε το ύψος αυτών των δανείων ήταν περί τα 7 δισ. ευρώ.

Με την υπαρ.334/2016 νικηφόρα απόφασή του , το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ορίζει ότι:

• Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να δέχεται τις μηνιαίες πληρωμές δόσεων με βάση την ισοτιμία που ίσχυε κατά την εκταμίευση του δανείου.

• Απαγορεύει στην τράπεζα να καταγγείλει τις συμβάσεις των δανείων εάν οι δανειολήπτες καταβάλουν τα ποσά των τοκοχρεολυτικών δόσεων σε ελβετικό φράγκο με βάση την ισοτιμία που ίσχυε κατά την εκταμίευση του δανείου.

• Την υποχρεώνει να δέχεται μερική ή ολική αποπληρωμή του δανείου σε ελβετικά φράγκα με βάση την ισοτιμία εκταμίευσης.

• Υποχρεώνει την εναγόμενη να προβεί στον συνυπολογισμό όλων των χρεώσεων ήτοι τόκων δόσεων αλλά και καταβολών εκ μέρους των δανειοληπτών που έχουν γίνει κατόπιν μετατροπής ελβετικού σε ευρώ με βάση την ισοτιμία ευρώ ελβετικού κατά τον χρόνο εκταμίευσης του καθενός δανείου, ειδάλλως με βάση το ποσό των ευρώ που εκταμιεύτηκε και το συμβατικό επιτόκιο.

• Την υποχρεώνει να δέχεται μερική ή ολική αποπληρωμή του δανείου σε ελβετικά φράγκα με βάση την ισοτιμία εκταμίευσης.

• Υποχρεώνει την εναγόμενη να προβεί στον συνυπολογισμό όλων των χρεώσεων ήτοι τόκων δόσεων αλλά και καταβολών εκ μέρους των δανειοληπτών που έχουν γίνει κατόπιν μετατροπής ελβετικού σε ευρώ με βάση την ισοτιμία ευρώ ελβετικού κατά τον χρόνο εκταμίευσης του καθενός δανείου, ειδάλλως με βάση το ποσό των ευρώ που εκταμιεύτηκε και το συμβατικό επιτόκιο.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, υπογραμμίζει τα χαρακτηριστικά αρνητικά σημεία της όλης υπόθεσης Ελβετικού Φράγκου.

1) οι δανειολήπτες να διαπιστώνουν -ακόμα και όσοι πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους- ότι το υπόλοιπο του δανείου τους αυξάνεται αντί να μειώνεται

2)οι δανειολήπτες σε εποχή κρίσης, που τα εισοδήματα τους , έχουν μειωθεί , να μη μπορούν να ανταποκριθούν

3)οι δανειολήπτες να μη μπορούν να ενταχθούν στο ν.3869/2010, καθώς οφείλουν να κάνουν αποδεκτή την οφειλή που τους βεβαιώνεται.

4)οι δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, καθώς τα περισσότερα δάνεια ,υπήρξαν στεγαστικά.

5)Μεγάλος αριθμός δανειοληπτών βρίσκονται σε ψυχολογική υποστήριξη, λόγω στρες, διαφόρων φοβιών

Έπειτα από τα παραπάνω, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί δημόσια τους πολιτικούς φορείς , βουλευτές και Κυβέρνηση να μεριμνήσουν ώστε να βρεθεί η λύση για χιλιάδες δανειολήπτες Ελβετικού Φράγκου.


Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σάλος στις Σέρρες! Δύο 40άρες ξέκαναν έναν 17χρονο μαθητή...

Xαμός έχει γίνει στις Σέρρες με την «ροζ» ιστορία που...
βγήκε στην δημοσιότητα. Δύο 40αρες υποσχέθηκαν σε μαθητή λυκείου να του μάθουν τα μυστικά του έρωτα και παραλίγο να τον στείλουν λιπόθυμο στο Κέντρο Υγείας, λόγω...Viagra.

Το περιστατικό συνέβη σε επαρχιακό δήμο των Σερρών, με πρωταγωνίστριες δύο 40αρες και έναν 17χρονο.

Σύμφωνα με όσα «ψιθυρίζονται», η μία εκ των δύο γυναικών κάλεσε τον 17χρονο σπίτι της προκειμένου να της... ξεμπλοκάρει το laptop της, αλλά τελικά τα πράγματα «περιπλέχτηκαν» περισσότερο με την έλευση της κολλητής της φίλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του 17χρονου δηλώνει αποφασισμένος να καταθέσει μήνυση κατά των δύο γυναικών, όχι βέβαια για... αποπλάνηση ανηλίκου, μια και ο μαθητής είναι πλέον τελειόφοιτος λυκείου και με τη θέληση του πήρε μέρος στο όργιο, αλλά επειδή οι ζωηρές 40αρες φίλες, του έδωσαν Viagra, προκειμένου να είναι ντούρος πράξη, με αποτέλεσμα να... καταρρεύσει σχεδόν λιπόθυμος στο πάτωμα.

Στην τοπική κοινωνία, τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά για το περιστατικό, που συζητιέται έντονα αφού φέρονται να εμπλέκονται... νοικοκυρές άνω πάσης υποψίας.

Συμπλοκή προσφύγων στο Ωραιόκαστρο – Ενας τραυματίας από μαχαίρι

Συμπλοκή μεταξύ προσφύγων που φιλοξενούνται στο...
κέντρο με την επωνυμία Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το seleo.gr από το επεισόδιο ένα άτομο τραυματίστηκε από μαχαίρι στην πλάτη.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις σε 34 δήμους - Δείτε τα κριτήρια μοριοδότησης

Αφορά 8μηνη απασχόληση για Κοινωφελή Εργασία
Την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 6.339 θέσεις, 8μηνης απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι 34 Δήμοι που εντάσσονται, σε αυτή τη φάση, στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας είναι, ανά περιφέρεια, οι κάτωθι:
α) Αττικής: Ίλιου, Πετρούπολης, Αγ. Βαρβάρας, Λαυρεωτικής, Νίκαιας-Αγ. Ιων. Ρέντη, Αχαρνών, Μεγαρέων, Αιγάλεω, β) Κεντρικής Μακεδονίας: Λαγκαδά, Νεάπολης-Συκεών, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Χαλκηδόνας, Κιλκίς, Βέροιας, γ) Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, δ) Δυτικής Ελλάδας: Πύργου, Ήλιδας, Ναυπακτίας, Πατρέων, ε) Ηπείρου: Πρέβεζας, στ) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Ξάνθης, Αλεξάνδρειας, Δράμας, Ορεστιάδας, ζ) Θεσσαλίας: Καρδίτσας, Τρικκαίων, η) Στερεάς Ελλάδας: Λαμιέων, Λιβαδέων, Κύμης- Αλιβερίου.
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας 3ης Οκτωβρίου 2016 και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 13ης Οκτωβρίου 2016 να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έναν (1) έως τρεις (3) Δήμους και για μία και μόνο ειδικότητα.
Για πρώτη φορά οι 6.339 ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).
Στα κριτήρια μοριοδότησης των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας και των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, αλλά και οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω
Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
Ηλικία
Αριθμός ανήλικων τέκνων
Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Εντοπιότητα
Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα)
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
Για πρώτη φορά, τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξη του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.
Η Δράση της Κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του Προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Μετά το πέρας της κατάρτισης οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.
Περισσότερες πληροφορίες για τους άνεργους-ενδιαφερόμενους του προγράμματος θα περιλαμβάνονται στο Δελτίο Τύπου που θα εκδώσει και θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ο ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου δήλωσε:
«Σε μία απορυθμισμένη αγορά εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μήνες επικρατούν η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασίας και η αδήλωτη εργασία, τα νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας προσφέρουν θέσεις εργασίας, έστω και προσωρινές, σταθερό ωράριο, μηνιαίες αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο νέος σχεδιασμός των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για πρώτη φορά, συνδυάζει τη μισθωτή εργασία με πιστοποιημένα σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα οποία ενισχύουν το βιογραφικό του ανέργου και τον βοηθούν να κάνει το πρώτο βήμα για την επαναφορά του στην αγορά εργασίας».