Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Δείτε πώς ένας βολιώτης «τιμώρησε» το ελληνικό δημόσιο – Σάστισαν οι υπάλληλοι..

Με έναν απίστευτο τρόπο ο Βολιώτης σκέφτηκε να πάρει το αίμα του πίσω από την Τροχαία επειδή του έκοψε κλήση...


Ένας νεαρός εμφανίστηκε σε γκισέ των ΕΛΤΑ Βόλου με κέρματα του ενός, δύο και πέντε λεπτών του ευρώ, για να πληρώσει την κλήση των 200 ευρώ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», η υπά…

Με έναν απίστευτο τρόπο ο Βολιώτης σκέφτηκε να πάρει το αίμα του πίσω από την Τροχαία επειδή του έκοψε κλήση.
Ένας νεαρός εμφανίστηκε σε γκισέ των ΕΛΤΑ Βόλου με κέρματα του ενός, δύο και πέντε λεπτών του ευρώ, για να πληρώσει την κλήση των 200 ευρώ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», η υπάλληλος βλέποντας τη γεμάτη κέρματα σακούλα σάστισε και αναφώνησε, «γιατί μου το κάνεις αυτό;», με το νεαρό να απαντά «τιμωρό το ελληνικό δημόσιο ταλαιπωρώντας το».

Η υπάλληλος του ζήτησε να πάει ξανά στο υποκατάστημα την επόμενη ημέρα για να γίνει η καταμέτρηση, λόγω ότι δεν υπήρχαν αρκετοί υπάλληλοι εκείνη τη στιγμή για να μετρήσουν τα κέρματα. Ο νεαρός αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι έληγε η προθεσμία των 10 ημερών όπου μπορούσε να πληρώσει το μισό ποσό του προστίμου.

Έτσι, η υπάλληλος άρχισε τελικά να μετρά τα κέρματα και φώναξε… ενισχύσεις, καλώντας δύο συναδέλφους της να τη βοηθήσουν. Μετά από… δύο ώρες (!) η καταμέτρηση τελείωσε με τον Βολιώτη να παίρνει (θεωρητικά) το αίμα του πίσω.
Πηγή

Φθιώτιδα: Τι έγραψε στο σημείωμα πριν βάλει τέλος στη ζωή του...

Ένας νέος άνθρωπος, με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, "έφυγε" πρόσφατα...

Είχε κι αυτός όνειρα. Σχεδίαζε να κάνει τη δική του οικογένεια και μια καλύτερη ζωή.

Βρέθηκε όμως σε αδιέξοδο. Έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και πάτησε την σκανδάλη. Ήταν μόλις 31 ετών.

Λίγο πριν είχε γράψει ένα σημείωμα: «Ο τζόγος σκοτώνει... διαδώστε το!»

ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες: 12χρονη είναι έγκυος από 40χρονο άνδρα... [photos]

Δεν το χωρά ο νους αυτό που συνέβη σε ένα νοσοκομείο στην...
Ανατολική Κίνα, όταν ένας 40χρονος άνδρας, έφτασε με την 20χρονη (όπως ο ίδιος την δήλωσε) έγκυο γυναίκα του.

Ο άντρας, είπε στους γιατρούς πως η σύζυγός του είναι στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, και πως απλά ήθελε να της κάνουν μερικές εξετάσεις ρουτίνας ώστε να δουν αν όλα είναι καλά με το μωρό.

Ωστόσο το σοκ των γιατρών ήταν μεγάλο, όταν εξέτασαν την «20χρονη» και διαπίστωσαν πως στην πραγματικότητα ήταν ένα 12χρονο παιδί!

Αμέσως, ειδοποίησαν τις Αρχές, ενώ στην προσπάθεια τους να μάθουν τι έχει συμβεί, άρχισαν να την ρωτάνε, με την 12χρονη να μην μπορεί να μιλήσει καθόλου την επίσημη Μανδαρινική γλώσσα.

Όσο για τον 40χρονο σύζυγό της; Απάντησε έξαλλος πως «την έφερα εδώ απλά για να εξεταστεί. Απλά κάντε την δουλειά σας και σταματήστε να ρωτάτε τόσα πολλά».

Αυτό που ψάχνουν πλέον οι Αρχές, είναι μήπως το 12χρονο κορίτσι αγοράστηκε από τον 40χρονο ως «νύφη από το εξωτερικό», ή έπεσε θύμα απαγωγής.

ΣΟΚ για τις Ελληνίδες ΧΗΡΕΣ: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ συντάξεις χηρείας - ΔΕΙΤΕ πόσο θα φτάσουν

Σε σταδιακή κατάργηση των συντάξεων χηρείας...
προχωράει το Υπουργείο προκειμένου να εφαρμόσει τις διατάξεις που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», αυτό προκύπτει καθώς οι περιορισμοί δεν είναι μόνο ηλικιακοί, επειδή ο νόμος προβλέπει ότι στο εξής σύνταξη χηρείας εφ’ όρου ζωής θα παίρνουν οι επιζώντες σύζυγοι που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος, αλλά μπαίνουν περιορισμοί και στο ποσό της σύνταξης που μπορεί να μειωθεί ακόμη και στα 30 ευρώ το μήνα για όσους καταστούν δικαιούχοι σύνταξης μετά το νέο νόμο και στο μέλλον δικαιωθούν και με σύνταξη χηρείας.

Με το παλιό καθεστώς που ίσχυε για όσους πήραν σύνταξη λόγω θανάτου μέχρι τις 12/5/2016, ο επιζών σύζυγος παίρνει το 70% της σύνταξης του θανόντος, ανεξάρτητα από την ηλικία του και μετά την τριετία το ποσό περιορίζεται στο 50% εφόσον ο επιζών συνταξιοδοτείται ή εργάζεται-ασφαλίζεται.

Με το νέο καθεστώς, και σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» από το σχέδιο της εγκυκλίου οι συνταξιούχοι ή οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα δικαιωθούν σύνταξη χηρείας μετά τις 13/5/2016, που ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου, θα πάρουν:

Το 50% της σύνταξης του θανόντος για μια τριετία και αν στη λήξη της τριετίας είναι κάτω των 55 ετών, τότε η σύνταξη διακόπτεται για πάντα. Για παράδειγμα ασφαλισμένος/η ή και άνεργος/η 46 ετών θα πάρει σύνταξη χηρείας ως τα 49 και μετά τίποτε.

Το 50% της σύνταξης που λάμβανε ή επρόκειτο να λάβει ο θανών και αν ο δικαιούχος (επιζών σύζυγος) κλείνει τα 55 εντός της τριετίας της πρώτης καταβολής, τότε η σύνταξη διακόπτεται μόλις περάσουν τα τρία χρόνια αλλά επαναχορηγείται στα 67. Αν όμως στα 67 ο επιζών παίρνει και δική του σύνταξη, τότε θα πάρει το 25% αντί του 50% της σύνταξης.

Για παράδειγμα, δικαιούχος σύνταξης χηρείας λόγω θανάτου μετά τις 13/5/2016, με αρχικό ποσό 600 ευρώ, θα πάρει τα 300 ευρώ για μια τριετία και αν κλείνει μέσα στην τριετία αυτή τα 55, η σύνταξη θα ανασταλεί στη λήξη της τριετίας και θα επαναχορηγηθεί στα 67. Αν στα 67 ο δικαιούχος παίρνει και δική του σύνταξη, τότε τα 300 ευρώ θα γίνουν 150 ευρώ. Αν στα 67 δεν πάρει δική του σύνταξη, επειδή δεν συμπληρώνει τα ένσημα, και δικαιωθεί με το επίδομα ανασφάλιστου του ΟΓΑ, δηλαδή με τα 360 ευρώ, τότε κινδυνεύει αν επιλέξει τη σύνταξη χηρείας να χάσει τα 360 ευρώ του ΟΓΑ!

Και αυτό γιατί στη νομοθεσία του ΟΓΑ προβλέπεται ότι το προνοιακό ποσό σύνταξης ή επιδόματος καταργείται από τη στιγμή που ο συνταξιούχος παίρνει και δεύτερη σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία. Σε αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύσει να χάσει τα 360 ευρώ και να μείνει με 150 ευρώ.

Αντιγριπικός Εμβολιασμός 2016-2017

Κάθε χρόνο το Υπουργείο Υγείας εκδίδει εγκύκλιο με τίτλο: Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2016-2017 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός. Το έγγραφο δεν περιλαμβάνει μόνο τα...
επιδημιολογικά δεδομένα αλλά δίνει και τις βασικές πληροφορίες για τους ανθρώπους που πρέπει να εμβολιαστούν.  Όλες οι οδηγίες από το Υπουργείο είναι σύμφωνες με εκείνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας(Π.Ο.Υ) έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των υπηρεσιών υγείας και η προστασία των ανθρώπων που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η νέα σύνθεση των εμβολίων για την περίοδο 2016-2017 περιλαμβάνει εγκεκριμένα στελέχη του ιού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:

A/California/7/2009 (H1N1)
A/Hong Kong/4801/2014 (H3N2)
B/Brisbane/60/2008(B/Victoria)
Ο Π.Ο.Υ συνιστά και την εισαγωγή του στελέχους
B/Phuket/3073/2013(B/Yamagata) στo νέο τετραδύναμo εμβόλιο το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία τιμολόγησης και θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το επόμενο διάστημα.

Το αντιγριπικό εμβόλιο αποτελεί τον καλύτερο τρόπο πρόληψης και μειώνει την πιθανότητα να νοσήσουμε από γρίπη. Ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιηθεί σε άτομα που ανήκουν στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου. Για την ακρίβεια πρέπει να εμβολιαστούν:
Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα-Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες-Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές-Ανοσοκαταστολή(κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας)-Μεταμόσχευση οργάνων-Δρεπανοκυτταρική νόσος(και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)-Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα-Χρόνια νεφροπάθεια όσοι πάσχουν από χρόνιες παθολογίες, διαβήτης, μεταβολικές ασθένειες, καρδιαγγειακές ασθένειες, και ασθένειες που περιλαμβάνουν το αναπνευστικό

Νευρομυϊκά νοσήματα

Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης
Λεχωίδες

Θηλάζουσες
Άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος(BMI) μεγαλύτερης των 40kg/m2

Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια(π.χ νόσος Kawasaki, ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα) για τον κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου του Reye μετά από γρίπη.

Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.

Οι κλειστοί πληθυσμοί(προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές  γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.α)
Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι)

Δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο άτομα που παρουσιάζουν αλλεργία στο αυγό.
Επιπλέον η χορήγηση αντενδείκνυται παρουσία πυρετού.

Δεν υπάρχουν αντενδείξεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για τις θηλάζουσες.
Σε γενικές γραμμές καλό θα είναι να αποφεύγουν τον εμβολιασμό άτομα που παρουσιάζουν αλλεργία σε έστω και ένα από τα συστατικά του εμβολίου.

Πιθανές παρενέργειες του εμβολίου μπορούν να αποτελέσουν τοπικές αντιδράσεις στο σημείο χορήγησης όπως ερυθρότητα, οίδημα τα οποία συνήθως εξαφανίζονται σε λίγες ώρες.
Μπορούν επίσης να εμφανιστούν μυϊκοί πόνοι είτε πόνοι στις αρθρώσεις.

Οι τυπικές παρενέργειες περιλαμβάνουν, πυρετό, διέγερση, νευραλγία, αίσθημα κόπωσης και κακουχίας.

Μονάχα σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν σοβαρές αντιδράσεις όπως νευρολογικές διαταραχές.

Πηγή

Νεκρός 48χρονος σε εργατικό δυστύχημα στους Σοφάδες Καρδίτσας

Τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή σε  εκκοκκιστήριο βάμβακος στην...
ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας. Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, ένας 48χρονος, κατά τη διάρκεια φορτοεκφόρτωσης βαμβακόσπορου στο Δ.Χ. φορτηγό...

αυτοκίνητό του μέσα σε αποθηκευτικό χώρο, παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από φορτωτή, χειριστής του οποίου ήταν 38χρονος.

Σημειώνεται, ότι προανάκριση για τα αίτια τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων.

Δείτε τι έκανε γυναικεία συμμορία στην Κέρκυρα

Τρεις νεαρές Ελληνίδες με...
«μακριά» χέρια, οι οποίες αγκάλιαζαν τρυφερά τα θύματά τους στην Κέρκυρα ώσπου να ανακαλύψουν σε ποια τσέπη είχαν χρήματα.


Είναι νέες και ευπαρουσίαστες κι αυτό τις βοηθούσε να μην συναντούν ιδιαίτερη αντίσταση από τους ηλικιωμένους στους οποίους έκαναν... επιθέσεις αγάπης. Ο λόγος για τρεις νεαρές Ελληνίδες με... «μακριά» χέρια, οι οποίες αγκάλιαζαν τρυφερά τα θύματά τους στην Κέρκυρα ώσπου να ανακαλύψουν σε ποια τσέπη είχαν χρήματα.

Με αυτή την «καυτή» μέθοδο της απασχόλησης, είχαν καταφέρει πριν από λίγες ημέρες να βουτήξουν 600 ευρώ από έναν 68χρονο και το πορτοφόλι ενός άλλου ηλικιωμένου που περιείχε 500 ευρώ. Αυτές είναι οι κλοπές που εξιχνιάστηκαν ως τώρα στο πλαίσιο της έρευνας, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα διαλευκάνουν πολύ περισσότερες στην πορεία της προανάκρισης.

Στην εξιχνίαση των περιστατικών αυτών οδήγησε η σύλληψη των δυο από τις... «ερωτιάρες», ηλικίας 24 και 33 χρόνων, ενώ αναζητείται ακόμη μία 36χρονη που συμμετείχε στις κλοπές. Οι δράστιδες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας κατηγορούμενες για κλοπές από κοινού κατά συρροή. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων σε τμήματα της Αθηνών - Λαμίας μέχρι το τέλος του έτους

Λόγω εκτέλεσης εργασιών αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας, θα πραγματοποιηθεί...
προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, συνολικού μήκους πενήντα μέτρων (50 μ.) ανά θέση, στις παρακάτω χιλιομετρικές θέσεις, περιοχής Δήμων Διονύσου, Κηφισιάς & Ωρωπού, για το χρονικό διάστημα από 10.10 έως 20.12.2016 και ώρες 08:00΄ έως 17:00΄, όσον αφορά τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και καθ’όλο το 24ωρο όσον αφορά τη Λ.Ε.Α., με εξαίρεση κάθε Κυριακή και τη χρονική περίοδο από 27 έως 31.10.2016, όπου δεν θα εκτελούνται εργασίες, ως ακολούθως:

Ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στις χ/θ: 26.019, 27.954, 44.125, 49.736, 51.581, 52.796 & 54.497.

Ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις χ/θ: 25.325, 26.028, 27.955, 35.215, 39.345, 39.928, 44.124, 45.983 & 51.579.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται στο εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος.

Μετά το πέρας των εργασιών η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, θα αποδίδεται στην κυκλοφορία και θα ισχύει η διακοπή κυκλοφορίας στη Λ.Ε.Α.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Επιβεβαιώθηκε - ΝΕΚΡΟΣ ο Σ. Παττακός

Αυτή την ώρα η σωρός του πραξικοπηματία της 21ης Απιρλιου βρίσκεται στο νεκροτομείο...

Ένα μήνα πριν κλείσει τα 104 του χρόνια και δυό μέρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του
πέθανε ο Στυλιανός Παττακός.

Ήταν ο τελευταίος εν ζωή από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

Δύο μέρες πριν το όνομά του είχε επανέλθει στην επικαιρότητα, λόγω της διάρρηξης της μονοκατοικίας στα Πατήσια, από άγνωστους ληστές. Αυτή είναι πιθανότατα όμως η τελευταία φορά, καθώς ο Στυλιανός Παττακός πρωτεργάτης του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, πέθανε το Σάββατο 8 Οκτώβρη, ένα μήνα πριν κλείσει τα 104 του χρόνια.

Ο πραξικοπηματίας θα κηδευτεί σύμφωνα με το neakriti.gr που επικαλείται τους οικείους του, την Δευτέρα ή την Τρίτη ενώ πιθανότατα η κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.

Ο πραξικοπηματίας Παττακός, είχε δώσει εντολή στις κόρες του σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Freddo" πριν ένα χρόνο, η κηδεία του να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο και να ανακοινωθεί στον Τύπο μετά την ταφή.

Τραγικό θάνατο βρήκε 48χρονος σε εκκοκκιστήριο – Παρασύρθηκε από φορτωτή!

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί σε εκκοκκιστήριο βάμβακος στους γειτονικούς Σοφάδες, κοντά στο χωριό...
Πασχαλίτσα, ένας 48χρονος.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr πρόκειται για τον Τρικαλινό αυτοκινητιστή Βασίλη Μπουλούτσο.

Ο άτυχος άνδρας, κατά τη διάρκεια φορτοεκφόρτωσης βαμβακόσπορου στο Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητό του μέσα σε αποθηκευτικό χώρο, καταπλακώθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από φορτωτή, χειριστής του οποίου ήταν 38χρονος.

Ήταν μόλις 47 ετών, από τα πλέον δραστήρια και αγαπητά μέλη της Τρικαλινής κοινωνίας, πολλά χρόνια στο πλευρό του βουλευτή Χρήστου Μαγκούφη παλιότερα, μέλος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και την τελευταία διετία του ΚΙΔΗΣΟ, του Γιώργου Παπανδρέου.

Πηγή

Απόλυτη καταστροφή από τον τυφώνα Μάθιου

Στο έλεος του τυφώνα Μάθιου η Αϊτή, όπου ο απολογισμός των νεκρών εκτοξεύθηκε στους 842, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων...
Ρόιτερς, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι και οι καλλιέργειες καταστράφηκαν σε αυτήν την χώρα της Καραϊβικής.

Παραθαλάσσια χωριά ισοπεδώθηκαν από τα κύματα. Οι αρχές σε τουλάχιστον 3 πόλεις έκαναν λόγο για δεκάδες νεκρούς, μεταξύ αυτών το χωριό Σαντάλ, όπου 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως όταν δέντρα καταπλάκωσαν τα σπίτια τους. Είκοσι επιπλέον άνθρωποι αγνοούνται.

Με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται, πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες δίνουν διαφορετικά στοιχεία.

Πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ κατευθύνεται στην Αϊτή για βοήθεια

Το USS Mesa Verde, ένα μεταγωγικό αποβατικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, κατευθύνεται προς την πληγείσα χώρα προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό σήμερα.

Ένας εκπρόσωπος τύπος του πολεμικού ναυτικού δήλωσε ότι το πλοίο μεταφέρει μεταξύ άλλων 3 ελικόπτερα CH-53, εκσκαφείς και οχήματα διανομής νερού. Το πλοίο μπορεί να παράγει 272 λίτρα φρέσκο πόσιμο νερό την ημέρα και μεταφέρει τρόφιμα, φάρμακα, παιδικό γάλα και πάνες, προμήθειες πρώτων βοηθειών. Επιπλέον στο πλοίο υπάρχει μια χειρουργική ομάδα που έχει τη δυνατότητα να κάνει επεμβάσεις σε δύο χειρουργεία εν πλω.

O Πρόεδρος Ομπάμα διατύπωσε την Παρασκευή την εκτίμηση ότι οι κάτοικοι της νότιας Φλόριντας απέφυγαν τα χειρότερα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, προειδοποίησε όμως τους πολίτες για το ενδεχόμενο ανόδου των υδάτων.

Τουλάχιστον 827.000 νοικοκυριά στην Φλόριντα έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Πηγή

Πέτρινη στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα καταρρίπτει τα πάντα! Ραγδαίες ανατροπές … «Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι

Μια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος. Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. με εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π.Χ. πολύ πριν από την ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τους Σουμέριους (περίπου 3500 π.Χ.). Δείγματα της Στήλης του Αρχοντικού (όπως πλέον αποκαλείται προσωρινά το εύρημα) έχουν σταλεί στο εργαστήριο Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς η σύσταση του πετρώματος, γεγονός που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της περιοχής προέλευσής του, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, μια και το πέτρωμα υπάρχει σε τοποθεσίες της περιοχής και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.
Στην συνέχεια η στήλη, αφού συντηρηθεί, θα υποβληθεί σε εξέταση με ακτίνες Χ ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα γράμματα, που μετά από τόσες χιλιετίες, είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους, λόγω φθοράς της επιφάνειας.
«Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι
Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής αρχαιολόγοι αποφεύγουν να δηλώσουν οτιδήποτε και όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή που μας μετέδωσε και την αρχική είδηση, είναι καταφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι», γεγονός απόλυτα φυσικό αν
αναλογισθεί κάποιος τις τεράστιες ανατροπές δεδομένων που θα φέρει αυτή η συγκλονιστική πράγματι ανακάλυψη. Αν μάλιστα προκύψουν και άλλες τέτοιες στήλες, όπως πιθανολογείται, τότε οι εξελίξεις στην επιστήμη της επιγραφικής θα είναι κατακλυσμικές.
Ελληνικά γράμματα

Το πλέον εντυπωσιακό γεγονός που προκύπτει από την προσεκτική εξέταση της στήλης είναι η σαφής καταγραφή γραμμάτων του αρχαϊκού ελληνικού αλφαβήτου, όπως το αρχαϊκό Ζ που είχε περίπου την μορφή του Ι, αλλά με μεγαλύτερες την επάνω και κάτω γραμμή (βλ. φωτ.). Διακρίνεται ξεκάθαρα το Α και σειρά άλλων γραμμάτων. Παρά την φθορά της στήλης, ορισμένα γράμματα διακρίνονται σαφέστατα, σε αντίθεση με παλαιότερα ευρήματα π.χ. την πολυσυζητημένη πινακίδα του Δισπηλιού, όπου μόνον με άφθονη δόση φαντασίας μπορούν να ανακαλυφθούν «γράμματα».
Η τοποθεσία της ανασκαφής
Ο προϊστορικός οικισμός του Αρχοντικού Γιαννιτσών βρίσκεται κοντά στο σύγχρονο ομώνυμο οικισμό, ανάμεσα στην αρχαία Πέλλα και την πόλη των Γιαννιτσών. Έχει τη μορφή τούμπας-τράπεζας, ύψους περίπου 20μ. και έκταση περίπου 128 στρεμμάτων. Η ανασκαφική έρευνα στην «τούμπα» του Αρχοντικού άρχισε από το 1991 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το Αρχοντικό αποτελεί μια προνομιακή οικιστική θέση καθώς δεσπόζει στην εύφορη πεδιάδα των Γιαννιτσών. Επιπλέον ο οικισμός βρισκόταν κοντά στην ακτογραμμή του Θερμαϊκού, όπως επιβεβαιώνεται και από γεωλογικές έρευνες ειδικών επιστημόνων του Α.Π.Θ. Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότι η ακτογραμμή πρέπει να περνούσε 6 περίπου χιλιόμετρα νότια του οικισμού. Η σπουδαιότητα της θέσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ανιχνεύεται συνεχής κατοίκηση από τη Νεολιθική Εποχή (6η χιλιετία) μέχρι την υστεροβυζαντινή περίοδο (14ος αι.).
Ραγδαίες ανατροπές
Κλείνοντας προς το παρόν αυτό το ενημερωτικό κείμενο και εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, ένα είναι βέβαιο: Η εικόνα που είχε η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανακάλυψη της γραφής και την εξέλιξή της θα μεταβληθεί άρδην, εφ’ όσον επιβεβαιωθούν τα ευρήματα και πολύ περισσότερο εάν προστεθούν και νέα, όπως αναμένεται.
ΠΗΓΗ:http://epistimonikos.wordpress.com

Απάνθρωπος βιασμός 26χρονης από τον ιερέα θείο της!

Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον ρασοφόρο...


Η αξιοπιστία της 26χρονης παραπονούμενης αλλά και ο εντοπισμός σπέρματος σε σεντόνι, το οποίο ταυτοποιήθηκε μαζί του, δεν άφηναν περιθώρια ανατροπής της καταδίκης ιερέα χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος βίασε την κόρη του αδελφού του.

Το ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε τον Μάιο του 2013 και η υπόθεση εκδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας το οποίο, αφού έκρινε ένοχο τον ρασοφόρο κατηγορούμενο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα ετών.

Όπως γράφει ο Πολίτης η παραπονούμενη διέμενε στη Λευκωσία και μετακόμισε στο χωριό όταν ο ιερέας της τηλεφώνησε και την παρακάλεσε να μεταβεί στην κοινότητα για να βοηθήσει τον πατέρα της στην επιχείρηση που είχε, επειδή ήταν άρρωστος. Η νεαρή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του θείου της, ο οποίος της παραχώρησε ένα καραβάνι που είχε για να διαμένει προσωρινά.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως αυτά παρατίθενται στην απόφαση του Εφετείου, «ένα βράδυ, περί τα τέλη Μαΐου 2013, που η παραπονούμενη πήγε στο καραβάνι για να κοιμηθεί αισθανόμενη μεγάλη σωματική και ψυχολογική κούραση, ήρθε στο δωμάτιό της ο ιερέας, κάθισε στο κρεβάτι της και άρχισε να της μιλά. Στην πορεία άρχισε να της κάνει μασάζ στην πλάτη ενώ αυτή φορούσε τα ρούχα της, με αποτέλεσμα να αποκοιμηθεί.

Σε εκείνο το στάδιο η παραπονούμενη άρχισε να διερωτάται κατά πόσο ο θείος της δεν την έβλεπε ως κόρη του -όπως η ίδια πίστευε- και αν προσπαθούσε στην πραγματικότητα να την προσεγγίσει ως άντρας. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας η παραπονούμενη πήγε στο καραβάνι για να κάνει ντους, σκοπεύοντας στη συνέχεια να επιστρέψει στη δουλειά της. Βγαίνοντας από το ντους και φορώντας μπουρνούζι, είδε τον ιερέα θείο της μπροστά της, στο σαλόνι. Αμέσως επέστρεψε στο δωμάτιό της.

Μόλις φόρεσε το νυχτικό της, ο ιερέας εισήλθε στο δωμάτιο, φορώντας μποξεράκι και ένα πουκάμισο μισάνοιχτο. Κάθισε δίπλα της στο κρεβάτι και άρχισε να της μιλά για γυναίκες και φιλενάδες που είχε και γενικώς να της λέει κουβέντες σεξουαλικού περιεχομένου. Προτού προλάβει να αντιδράσει η παραπονούμενη, την έπιασε από τα χέρια, την έριξε στο κρεβάτι ανάσκελα και πέφτοντας ολόκληρος πάνω της άρχισε να τη φιλά στα χείλη και να την αγγίζει με τα χέρια του στο στήθος, στα οπίσθια και σε ολόκληρο το σώμα της. Η παραπονούμενη, αντιδρώντας, τον έσπρωχνε, λέγοντάς του να φύγει. Αυτός εξακολουθούσε να είναι από πάνω της, να τη χαϊδεύει και να τη φιλά στο πρόσωπο και στο λαιμό με λυσσαλέο τρόπο». Ακολούθησε ο κτηνώδης βιασμός της από τον ιερέα θείο της.

Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε μερικές ημέρες μετά και προς τούτο δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις. Στο πλαίσιο της καταγγελίας, η 26χρονη παρέδωσε και ένα σεντόνι. Σε αυτό εντοπίστηκε το σπέρμα του ιερέα.

Επί του προκειμένου, στην απόφαση του Εφετείου σημειώνεται ότι «υπό το όλο πρίσμα των γεγονότων, η κρίσιμη μαρτυρία στο συγκεκριμένο ζήτημα αφορούσε το γενετικό υλικό και μόνο, ήτοι, τα σπερματικά κύτταρα του καταδικασθέντος. Ήταν, από τη φύση της, μαρτυρία ανεξάρτητη και ενίσχυε, με βάση τα γεγονότα που καλύπτουν την παρούσα περίπτωση, την εκδοχή του θύματος για διάπραξη του αδικήματος και βεβαίως συνέδεε άρρηκτα τον ιερέα με την εγκληματική συμπεριφορά. Υπό τις συνθήκες αυτές, συνιστούσε ενισχυτική μαρτυρία αυτής της παραπονούμενης, αναφορικά με τη σεξουαλική επαφή και την ταυτότητα του δράστη».

Το Εφετείο απέρριψε ομόφωνα όλους τους λόγους έφεσης και επικύρωση την καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου.
Αρχικά ο ιερέας άσκησε έφεση και εναντίον της 10ετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε θεωρώντας πως ήταν έκδηλα υπερβολική αλλά στην πορεία την απέσυρε.

Σε απόγνωση μάνα και γιος στο Ρέθυμνο – Η φωτιά έκανε… στάχτη το σπίτι τους

Σε απόγνωση βρίσκονται μάνα και γιος στο Ρέθυμνο που χθες είδαν το σπίτι τους να γίνεται… στάχτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ όταν ένοικοι της πολυκατοικίας της οδού 28ης Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο ειδοποίησαν την πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο του κτιρίου.
Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με επτά άνδρες οι οποίοι ξεκίνησαν την διαδικασία της κατάσβεσης.

Στο μεταξύ επέστρεψε η μητέρα και ο γιος στο σπίτι και είδαν έντρομοι το διαμέρισμά τους να έχει «αρπάξει» φωτιάΟι πυροσβέστες μέσα σε δύο ώρες κατάφεραν κι έσβησαν την φωτιά εμποδίζοντάς την να επεκταθεί στους υπόλοιπους ορόφους ωστόσο δυστυχώς το διαμέρισμα καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.
Η μητέρα, συντετριμμένη, σε κατάθεσή της στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής φαίνεται ότι ανέφερε πως η φωτιά ξεκίνησαν πιθανότατα από το καντηλάκι που είχε στο σπίτι, το οποίο και θα πυροδότησε την κουρτίνα.


Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Μετεωρολογική »βόμβα» ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ κινείται προς τα μέσα του Οκτώβρη!!!Θα Ασπρίσει η Χώρα!!!Θα Πέσει Πολύ Χιόνι Στις Παρακάτω Περιοχές!!!

Τα Παγκόσμια μοντέλα… πρόβλεψης καιρού, φαίνεται να ξεκαθαρίζουν το σκηνικό του καιρού για ως και τα μέσα του Οκτώβρη σύμφωνα με το Greek-Weather.Org.
Το φαινόμενα Λα Νίνια θα είναι υπεύθυνος τους επόμενους μήνες για ιδιαίτερα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
Στις αρχές του Οκτώβρη αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα ωστόσο μετά τις 5-6 Οκτωβρίου, αναμένεται να αλλάξει άρδην το σκηνικό
του καιρού σε όλη τη χώρα μας με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες, ακόμα και πυκνά χιόνια σε βουνά και όχι μόνο.
Πιο συγκεκριμένα όμως, μετεωρολογική »βόμβα» φαίνεται να ετοιμάζει η καιρική κουζίνα της Ευρώπης στην Σιβηρία, με πολύ κρύο, καταιγίδες και χιονοθύελλες.
Αυτή η μετεωρολογική »βόμβα» φαίνεται να κινείται προς τα μέσα του Οκτώβρη και κατά το δεύτερο κυρίως μισό του μήνα προς την Ελλάδα, με πολύ κρύο για την εποχή,
πανίσχυρες καταιγίδες αλλά ακόμα και χιονοπτώσεις πολύ έντονες σε βουνά αλλά και ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας ίσως και κεντρικής χώρας μας.
Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε μετά από πάρα πολλά χρόνια, συνθήκες Χειμώνα στην καρδιά του Φθινοπώρου στην
Ελλάδα και όλα δείχνουν πως φέτος ο καιρός θα έχει άγριες διαθέσεις τόσο το Φθινόπωρο που διανύουμε όσο και μέσα στον επερχόμενο Χειμώνα.
Περιοχές που θα επηρεαστούν σύμφωνα με το Greek-Weather.Org από πιθανές χιονοπτώσεις, θα είναι τα βουνά
της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας αλλά και ορεινά μόνο τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης σε υψόμετρα περίπου άνω των 700-800 μέτρων.
Ήδη πάντως χιόνισε στα ορεινά της γειτονικής μας Τουρκίας.
Φθινόπωρο και Χειμώνας φέτος θα έχουνε άγριες διαθέσεις όπως όλα δείχνουν…

ΚΟΛΑΣΗ ΤΩΡΑ στην Αθήνα - Νύχτα "τρόμου"...

Το φαινόμενο "Rex Blocking" για το οποίο σας είχαμε...
μιλήσει νωρίς το πρωί (δείτε ΕΔΩ) σαρώνει τη τελευταία ώρα την Αττική με ισχυρές καταιγίδες, μεγάλης έντασης αέρα που παίρνει στο πέρασμά του ότι βρει από μπαλκόνια και πολύ έντονη βροχόπτωση.

Εφιστούμε την προσοχή σας σε όσους έχετε σχεδιάσει να βγείτε εκτός σπιτιού σήμερα, αφού κίνδυνοι από βαριά αντικείμενα εκτοξεύονται παντού (γλάστρες, μεταλλικές ταμπέλες κ.α.), ενώ οι δρόμοι ήδη έχουν πλημμυρίσει.

Σε πολλές περιοχές παρατηρούνται διακοπές ηλεκτροδοσίας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η ΕΛ.ΑΣ.

Υπογραφή του προγράμματος για τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στη Λιβαδειά

                                
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
                      Λιβαδειά, 7 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπογράφηκαν σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς,  οι όροι του προγράμματος για τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στην πόλη της Λιβαδειάς, μεταξύ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.  
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου ευχαρίστησε τον αντιπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Philippe Leclerc, τον κ. Γεώργιο Σερμπόπουλο και την κα Ελισάβετ Ναζλή εκπροσώπους του ΟΗΕ, καθώς και τον πρόεδρο κ. Αθανασιο Αλεστά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.ΔΗ.Λ.  τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Λεβαδέων κ.κ. Σοφία Γκιόκα και Λάμπρο Σκάρλα που συνέβαλαν καθοριστικά στην προετοιμασία του προγράμματος.  Η Δήμαρχος σημείωσε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων θα αρθεί προηγούμενη απόφασή του για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στην Ανάληψη και τόνισε ότι η σημερινή υπογραφή των όρων του προγράμματος αποτελεί απάντηση σε όσους μέχρι σήμερα κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή για καθυστερήσεις.  Αναφερόμενη στο πρόγραμμα επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και δύσκολο στην υλοποίησή του, ωστόσο ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχή υλοποίησή του, γεγονός που θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους Δήμους της χώρας για παροχή ανθρώπινης φιλοξενίας στους πρόσφυγες.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Leclerc, ο οποίος αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τη Δήμαρχο Λεβαδέων και τον πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Λ. αναφέρθηκε στις μεγάλες προσφυγικές ροές που δέχθηκε η Ελλάδα από πέρυσι το καλοκαίρι, οι οποίες ανέρχονται περίπου στο 1 εκατομμύριο άτομα, ενώ ο αριθμός των αιτούντων άσυλο ανέρχεται στις 40.000, οι οποίοι θα μείνουν προσωρινά ή μόνιμα στην Ελλάδα.  Ο κ. Leclerc σημείωσε ότι η φιλοξενία των προσφύγων σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία αποτελεί τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο για την φιλοξενία τους.  Το πρόγραμμα υλοποιούνταν αποκλειστικά μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων,  ενώ τώρα υλοποιείται και μέσω των Δήμων όπως ο Δήμος Αθηναίων και Θεσσαλονικέων. Ο Δήμος Λεβαδέων είναι ο πρώτος περιφερειακός Δήμος της χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα εκτός της εγκατάστασης σε διαμερίσματα προβλέπει και υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τους πρόσφυγες όπως  διερμηνεία, συνοδεία και ιατρική υποστήριξη.  Οι υπηρεσίες αυτές θα προσφερθούν από την Κ.Ε.ΔΗ.Λ. με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (21 άτομα), σημειώνοντας ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για τους δύο μήνες μέχρι το τέλος του 2016 για το Δήμο Λεβαδέων ανέρχεται σε 344.510 ευρώ.  Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Κ.Ε.ΔΗ.Λ. έχει την ικανότητα να υλοποιήσει το πρόγραμμα με τον καλύτερο τρόπο.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Λ. κ. Αθανάσιος Αλεστάς, ο οποίος τόνισε ότι η σημερινή υπογραφή των όρων του προγράμματος αποτελεί έμπρακτη απόδειξη  της προσήλωσης του Δήμου Λεβαδέων στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ υπογράμμισε την σημαντική συμβολή που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την μετεγκατάσταση των προσφύγων.
Ο κ. Leclerc σε απάντησή του σε δημοσιογραφικό ερώτημα σημείωσε ότι όσον αφορά το πρόγραμμα στο Δήμο Λεβαδέων θα καλυφθεί 100% για το 2016 από τον ΟΗΕ και  θα συνεχιστεί και το 2017 με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Τελειώνοντας, σημείωσε ότι οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στη Λιβαδειά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης, αλλά και η τοπική κοινωνία θα επωφεληθεί αντίστοιχα από την παρουσία των Σύρων προσφύγων.

Για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                            Αθήνα, 7/10/2016

Για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων    
Είναι αυτονόητο ότι οι εκπρόσωποι των κρατικών λειτουργιών πρέπει να συνευρίσκονται και να συνομιλούν.
Όμως, η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων δεν έλαβε χώρα σε μια στιγμή πολιτικά και νομικά ανύποπτη.
Προγραμματίστηκε πέντε μόλις ημέρες μετά την ματαίωση της  διασκέψεως του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου στην υπόθεση όπου κρίνεται η νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.
Έγινε μια μόλις ημέρα μετά τις ηχηρές καταγγελίες Αντιπροέδρων του ιδίου Δικαστηρίου για εκτροπή της Δικαιοσύνης από το συνταγματικό της ρόλο και ανεπίτρεπτη αρνησιδικία, που συνοδεύτηκε από την παραίτησή τους από το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ.
Έγινε υπό τη βαριά σκιά των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, που προεξοφλούσαν το περιεχόμενο της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.
Πραγματοποιήθηκε, τέλος, με σπουδή, που τελεί σε κραυγαλέα αντίθεση με την επί πεντάμηνο αδράνεια του Πρωθυπουργού στο αίτημα για συνάντηση εκ μέρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία εκφράζει θεσμικά και συλλογικά το δικαστικό σώμα. 
Υπό το κράτος των συμπτώσεων αυτών, η συνάντηση που έγινε έχει απωλέσει τα αμιγή θεσμικά της χαρακτηριστικά και εγείρει εύλογες υπόνοιες ότι απέβλεπε στην «λύση» εκκρεμών νομικών ζητημάτων.
Σε κάθε περίπτωση η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι προεχόντως καθήκον των λειτουργών της.

Αμύθητος ΘΗΣΑΥΡΟΣ στην Τρίπολη - Σκάβουν στην κεντρική πλατεία για να βρουν...

Ανασκαφές αρχίζουν στη κεντρική πλατεία στην Τρίπολη προκειμένου να ανακαλύψουν αν...
υπάρχει κάτι σπάνιο, όπως ισχυρίζεται ένας 65χρονος.

Μάλιστα, το επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος της πόλης ο οποίος έχει χορηγήσει τις σχετικές άδειες από πλευράς δήμου ενώ επίσης υποστήριξε πως ο 65χρονος του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, έχει προσκομίσει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

είναι ίσως η πρώτη φορά που δίδεται άδεια για κάτι σχετικό, αλλά πρέπει να ξέρετε πως δεν θα σκάβει χωρίς επίβλεψη”, σημείωσε ο δήμαρχος κ. Παυλής στην εφημερίδα Freddo, ενώ όσον αφορά την ταυτότητα του 65χρονου ο δήμαρχος σημείωσε πως πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό και αξιόπιστο άνθρωπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 65χρονος φαίνεται πως έχει στην διάθεσή του χάρτες και στοιχεία που οδηγούν στον θαμμένο θησαυρό που βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων και ο λόγος γίνεται για πολύτιμα μέταλλα, χρυσό και αντικείμενα από εποχής τουρκοκρατίας.

Ο 65χρονος που πήρε τη σχετική άδεια για να προχωρήσει στην ανασκαφή, αν υπάρξουν ευρήματα θα φορολογηθεί από το κράτος με βάση την αξία του θησαυρού, ενώ τα κέρδη θα τα μοιραστεί στη μέση με το Δήμο Τριπόλεως.

Εντόπισαν μεγάλη ποσότητα παράνομου αλκοόλ στα Χανιά"Λαβράκι" έβγαλαν οι τελωνειακοί σήμερα στον Αποκόρωνα Χανίων...


Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, μεγάλη ποσότητα αλκοόλ που δεν έφερε την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης εντόπισε κλιμάκιο του Τελωνείου που έκανε "έφοδο" σε σπίτι και κατάστημα στον Αποκόρωνα.

Κατά την έρευνα των τελωνειακών διαπιστώθηκε η ύπαρξη μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που δεν διέθετε τις νόμιμες προδιαγραφές. Η ποσότητα κατασχέθηκε ενώ κατασχέθηκαν επίσης και 3 αυτοκίνητα που ανήκουν σε αλλοδαπό.
Πηγή