Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

«Δεύτερη ευκαιρία» με 120 δόσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Σχέδιο για να δοθεί ανάσα σε επαγγελματίες και βιώσιμες επιχειρήσεις που έχουν και τα ασφαλιστικά ταμεία επεξεργάζεται το...
οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά. Πρόκειται για προωθούμενη ρύθμιση 120 δόσεων με προϋπόθεση ένταξης, την συνέπεια στις τρέχουσες υποχρεώσεις. Κάθε περίπτωση θα είναι απολύτως προσωποποιημένη και θα εξετάζεται μεταξύ άλλων, η εισφοροδοτική και φοροδοτική ικανότητα.

Πηγή

Σιδηρόδρομος: Υπογραφή έργου για φυτοτεχνικές εργασίες στο τμήμα Τιθορέα-ΚαλλίδρομοΣτο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Σιδηροδρομικού Άξονα...
ΠΑΤΡΑΣ – ΑΘΗΝΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ / ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ (ΠΑΘΕ/Π) που υλοποιείται από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 03-11-2016, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ στην Αθήνα, η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Φυτοτεχνικές εργασίες για την σταθεροποίηση και την περιβαλλοντική αποκατάσταση των πρανών κατά μήκος της Σιδηροδρομικής Γραμμής από τον Σ.Σ. Τιθορέας Χ.Θ. 164+000 έως την Χ.Θ. 169+737 πριν την είσοδο της σήραγγας Καλλιδρόμου και από την έξοδο της σήραγγας Καλλιδρόμου Χ.Θ. 178+924,45 έως την Χ.Θ. 181+645 και Χ.Θ. 197+319,26 έως την Χ.Θ. 202+466,26» , με συμβατικό οικονομικό αντικείμενο 1.015.203,04 ευρώ, με την χρηματοδότηση να προέρχεται από τον μηχανισμό ‘Συνδέοντας την Ευρώπη’ (Connecting Europe Facility) 2014 – 2020 και από Εθνικούς Πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).


Ανάδοχος για την κατασκευή του έργου είναι η εργοληπτική επιχείρηση «ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» . Η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να γίνει σε 36 μήνες.
Η σύμβαση αυτή αποτελεί την πρώτη από πέντε εργολαβίες πρασίνου στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής από τον Σταθμό της Τιθορέας έως τον αντίστοιχο του Δομοκού.


Σκοπός των φυτοτεχνικών εργασιών είναι η προστασία από τις διαβρώσεις των ορυγμάτων και επιχωμάτων που κατασκευάστηκαν, η σταθεροποίηση των πρανών και συγχρόνως η περιβαλλοντική αποκατάσταση του τοπίου.

Πηγή

Βουτιά 9,5% για το πετρέλαιο την εβδομάδα

Μια δύσκολη εβδομάδα τελείωσε για τον "μαύρο χρυσό" καθώς οι επενδυτές προέβησαν σε...
ρευστοποιήσεις όσο η πολυπόθητη συμφωνία για μείωση της παραγωγής απομακρύνεται. Όλα βέβαια θα κριθούν στο τέλος του μήνα στην σχετική συνάντηση του ΟΠΕΚ.

Χαρακτηριστικές βέβαια ήταν οι πιέσεις κάτι που αποτυπώθηκε και στην τιμή του πετρελαίου η οποία υποχώρησε 9,5% σε εβδομαδιαία βάση.

Σημαντικές ήταν οι απώλειες και σήμερα καθώς το αργό παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,3% στα 44,07 δολάρια το βαρέλι.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΥΚΑΝΕΒΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Ι.ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ
4 Νοεμβρίου – 12 Νοεμβρίου 
4 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. μέχρι 12 Νοεμβρίου στις 10 μ.μ.
περισσότερα εδώ...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα με θέμα «Το Διαδίκτυο σήμερα - Πλοηγηθείτε με ασφάλεια» στη Θήβα

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στη Θήβα, μετά από πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ημερίδα με θέμα «Το Διαδίκτυο σήμερα – Πλοηγηθείτε με ασφάλεια» στη Θήβα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα (4 Νοεμβρίου 2016), στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων μετά από πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας και στόχευε στην ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για την εξέλιξη, τις νέες μορφές και τη δίωξη του διαδικτυακού εγκλήματος.

Ομιλητές ήταν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή των εισηγήσεων ήταν:

·         Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
·         Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
·         Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
·         Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς επίσης η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.


Υπενθυμίζεται ότι η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων -καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. 

Συνάντηση Μπακογιάννη-Κουτσούμπα

Με τον  Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα κυρίως για τις προσπάθειες που γίνονται από την Περιφερειακή Αρχή ώστε να λυθεί το θέμα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας και για τις επαφές που είχε για το θέμα με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους στο Στρασβούργο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των ελλείψεων στις δομές υγείας. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα, τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία όσο και για τις ενέργειες που γίνονται για να επιλυθούν.

Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν σε υποδομές, ενώ αναδείχθηκε και η ανάγκη θωράκισης της περιοχής σε ότι αφορά την αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία.

Στις δηλώσεις του ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε με θερμά λόγια για τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ τονίζοντας ότι: «Με τον κ. Κουτσούμπα μπορεί να έχουμε ιδεολογικές διαφορές αλλά μας ενώνει η Λαμία και η Στερεά Ελλάδα. Είναι δικός μας άνθρωπος και χαίρομαι πολύ που συμφωνήσαμε σε αυτά που πρέπει να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας».

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με θέμα:

 «Προστασία ηλικιωμένων για την αποφυγή κλοπών και περιστατικών εξαπάτησης, καθώς και ενημέρωση ανηλίκων για την ενδοσχολική βία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος
Την Ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός πολιτών και μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα, χθες 04 Νοεμβρίου 2016, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, στη Χαλκίδα, με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • «Προστασία και ενημέρωση ηλικιωμένων, για την αποφυγή κλοπών και περιστατικών εξαπάτησης καθώς και
  • ενημέρωση ανηλίκων, για την ενδοσχολική βία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος.Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης απεύθυνε χαιρετισμό, κατά τον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«…Θερμές ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στον Υποστράτηγο Στερεάς Ελλάδας κ. Αποστολόπουλο, στον Διευθυντή Αστυνομίας Εύβοιας, Ταξίαρχο Γεωργακόπουλο, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να διεισδύσουμε σε δύο σοβαρά μείζονα κοινωνικά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της τρίτης ηλικίας αλλά και των ανηλίκων.

Είμαι σίγουρος ότι οι ψυχολόγοι αλλά και οι μάχιμοι συνεργάτες μας, οι ένστολοι, έχοντας εντρυφήσει στα συγκεκριμένα ζητήματα, θα σας δώσουν όλες εκείνες τις αναγκαίες πληροφορίες, όλο εκείνο το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο, για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία - απεύχομαι να συμβεί αλλά αν συμβεί - να αποκρούσετε με επιτυχία, την όποια προσπάθεια γίνει από κάποιους επιτήδειους εναντίον σας.

Και όχι μόνο, και εσείς να δράσετε πολλαπλασιαστικά, μα στο φιλικό οικογενειακό περιβάλλον, μα στο ΚΑΠΗ, μα στην εκκλησία, μα οπουδήποτε σας δοθεί η δυνατότητα αυτή, τη γνώση που σήμερα θα πάρετε, καλό είναι να την μεταλαμπαδεύσετε και σε άλλους, που δεν είναι σήμερα κοντά μας...

…Έχουμε αναπτύξει τρεις, τέσσερις θεσμούς που θέλω να τους κοινωνήσω. Πρώτος θεσμός, οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες. Όσοι και όσες είστε από απομακρυσμένα χωριά της Εύβοιας θα έχετε πληροφορηθεί είμαι σίγουρος ότι για πρώτη φορά υπάρχει κινητό αστυνομικό τμήμα, ένα αυτοκίνητο δηλαδή, που επισκέπτεται τα ξεχασμένα χωριά μας και δεν γίνεται μόνο στην Εύβοια, γίνεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδος…

… ο δεύτερος θεσμός, ο αστυνομικός της γειτονιάς, που δεν είναι δικό μας δημιούργημα, απλά τον επανεκκινήσαμε, τον στηρίξαμε και προσπαθούμε να τον εδραιώσουμε και αυτή τη φορά να μείνει. Να μην είναι ένα πυροτέχνημα που έμεινε και έσβησε.

Το τρίτο είναι ότι φτιάχνουμε ένα θεσμό που λέγεται τοπικός αστυνόμος. Και πάλι εκεί που δεν υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικός Σταθμός, θα υπάρχει ένας Ανθυπαστυνόμος ή ένας Αρχιφύλακας προανακριτικός υπάλληλος, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους πολίτες, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται και να ταλαιπωρούνται.

Φτιάξαμε στην Αθήνα το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της χώρας, για να συμβάλλει και η Αστυνομία και το Υπουργείο, στην προσπάθεια να τονωθεί ο ισχυρός πυλώνας, που είναι η επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας και να βγει επιτέλους η χώρα από τα αδιέξοδα.

Να στηρίζουμε και εμείς δηλαδή τον τουρισμό. Παράλληλα με αυτό σε όλα τα αεροδρόμια, η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα με δικό της γραφείο, έτσι ώστε να καθοδηγεί και να κατευθύνει τους επισκέπτες που θέλανε να έχουν κάποια βοήθεια και έγκυρα και έγκαιρα.

Κάναμε την αστυνόμευση με ποδήλατα σε περιοχές που ευνοεί και η μορφολογία, στα Χανιά, στο Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Αθήνα και σε άλλα μέρη. Τα λέω αυτά, γιατί πραγματικά δεν είναι σήμερα όπως είπε ο κύριος Βουλευτής η έναρξη μιας προσπάθειας για να έρθουμε κοντά στον πολίτη - δίπλα στον πολίτη. Είναι ακόμα ένας κρίκος σε μια αλυσίδα που κάθε μέρα ενισχύεται, εμπλουτίζεται για να αποδείξουμε το αυτονόητο. Ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι για τον λαό. Είναι για τον φτωχό και τον αδύναμο…

Άρα θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Έλληνας, η Ελληνίδα αστυνομικός είναι για τον αδύναμο και φτωχό Έλληνα. Αυτό προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε, αυτό προσπαθούμε να περάσουμε.

…Όμως θέλω να σας διαβεβαιώσω με απόλυτη ειλικρίνεια, κάνω κατάθεση ψυχής και παρακαλώ είναι ειλικρινέστατη. Αυτοί οι άνθρωποι αδικούνται. Αδικούνται γιατί είναι κάθε μέρα έξω από το ωράριο, έξω από καιρικές συνθήκες, έξω από τα δικά τους προσωπικά, οικογενειακά προβλήματα, παρούσες και παρόντες όταν η Πολιτεία τους χρειάζεται.

Για αυτό νιώθω περήφανος που τα έφερε έτσι η ζωή και η τύχη να είμαι συνεργάτης τους. Τα περισσότερα παιδιά δε από αυτούς και από αυτές, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αστυνομικούς, είναι κάτοχοι σοβαρών και βαριών πτυχίων. Έχουν επαγγελματική επάρκεια και επιστημονική θα έλεγα κατάρτηση…

…Εμπιστευτείτε τους, αξίζουν και την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας. Απομονώστε και καταγγείλτε αν υπάρχουν κάποιοι μεμονωμένοι, ελάχιστοι, που υπάρχουν, αλλά και σε ποιόν χώρο δεν υπάρχουν, έτσι δεν είναι; Στη δικαιοσύνη, στην εκπαίδευση, στην αυτοδιοίκηση και που δεν υπάρχουν; Αλλά είναι ελάχιστοι, πιστέψτε με.


Αξίζει λοιπόν τον κόπο, αξίζει να είμαστε σε επικοινωνία, γιατί η Ελληνική Αστυνομία και εσείς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το κακό και μπορούμε να το περιορίσουμε.

Να ‘στε καλά, καλή συνέχεια.»
 O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος απεύθυνε χαιρετισμό, κατά τον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«…Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τον Στρατηγό, κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο για την πρόσκληση να παραστώ στην σημερινή ημερίδα που σκοπό έχει την ενημέρωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως της τρίτης ηλικίας και των παιδιών, απέναντι σε κινδύνους που ελλοχεύουν στην καθημερινή μας ζωή.

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι ηλικιωμένοι συνήθως αποτελούν πιο εύκολα θύματα στις επιθέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και σε περιπτώσεις κλοπών και περιστατικών εξαπάτησης από διάφορους επιτήδειους, όπως πολύ σοφά είπε ο Σεβασμιότατος.

Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση της Κοινωνίας να στέκεται με αγάπη και σεβασμό στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, που θυσίασαν κομμάτια από τη ζωή τους και πάλεψαν σκληρά για να μας μεγαλώσουν, δίνοντάς μας απλόχερα και ανιδιοτελώς τα εφόδια που απαιτούνται για να προχωρήσουμε στη ζωή…

…Άλλωστε, τα γηρατειά, είναι το λιμάνι όπου αράζουν όλες οι συμφορές και τα νιάτα, είναι ο παλμός του παρόντος, όμως η νεότητα κρύβει κινδύνους. Ο σοφός λαός αναφέρει «ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που τα παιδιά δεν κάνει να τα ξέρουν, επειδή από τη στιγμή που θα τα μάθουν δεν θα είναι πια παιδιά»….

…Τα παιδιά όμως καλούνται στη σημερινή εποχή να αντιληφθούν από νωρίς πράγματα και καταστάσεις και να πορευτούν από μικρή ηλικία με την τεχνολογία και το διαδίκτυο και δεν είναι λίγες οι φορές, φυσικά, που γίνονται μάρτυρες ακραίων συμπεριφορών, τις οποίες άλλοτε δυστυχώς μιμούνται και άλλοτε πέφτουν θύματά τους.

Συγκεκριμένα στην περίπτωση του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο, η επιθετικότητα και η δύναμη, είτε σωματική, είτε ψυχολογική, είτε κοινωνική, γίνονται μέσα επιβολής ξεπερνώντας τα χαρακτηριστικά της αθώας παιδικής φύσης.

Από την άλλη, παρά τις ευκαιρίες και τα οφέλη που προσφέρει ο κόσμος του διαδικτύου, σίγουρα εγκυμονεί και κινδύνους για τα παιδιά, παρόμοιους με αυτούς που υπάρχουν στον σύγχρονο κόσμος μας.

Αγαπητοί παρευρισκόμενοι, η Ελληνική Αστυνομία ως Σώμα,  με κοινωνικό χαρακτήρα, που έχει σκοπό την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών και την διαφύλαξη της κοινωνικής ισορροπίας βρίσκεται δίπλα στους πολίτες με διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση, είτε προσωπική, μέσα από δράσεις όπως η σημερινή, είτε από το διαδίκτυο, με συνεχή ενημερωτική και προληπτική πολιτική…

…Ενημερωτικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως η σημερινή, είναι άξιες συγχαρητηρίων, καθώς προάγουν τον συμβουλευτικό ρόλο του Σώματος και συγχρόνως αποδεικνύουν και αναδεικνύουν τις άριστες σχέσεις και συνεργασίες που η αστυνομία αναπτύσσει καθημερινά με εκπαιδευτικούς φορείς, τοπικούς παράγοντες  και κοινωνικές υπηρεσίες, πάντα προς όφελος της κοινωνίας και της ευημερίας της χώρας μας.

Καλή συνέχεια, και καλή επιτυχία στη σημερινή σημαντική ημερίδα και να προτρέψω τέτοιες ημερίδες να διοργανώνονται σε ακόμα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, καθώς οι συμβουλές, η συζήτηση και τα συμπεράσματα που θα προκύπτουν θα αποτελούν εφόδια άμυνας όλων των πολιτών, μικρών και μεγάλων, για την αντιμετώπιση των κινδύνων της καθημερινότητας.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με ακούσατε
Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ενώ απηύθυναν επίσης χαιρετισμούς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος – Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κκ. Χρυσόστομος, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Ευβοίας, Γεώργιος Ακριώτης, o Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Αργύρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας – Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλκιδέων, Αικατερίνη Κυριάκου - Καλαμιώτη και εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ευβοίας, Νικόλαος Ανέστης.
Τις θεματικές ενότητες της Ημερίδας ανέπτυξαν, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής, Γεώργιος Παπαπροδρόμου, μαζί με τον Ψυχολόγο, Γεώργιο Νάκο, της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο Υπαστυνόμος Β’ Γεώργιος Αλεξίου, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και οι Ψυχολόγοι, Μαγδαληνή Ελευθεριάδη και Βάσω Χριστοπούλου.
Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι Θρησκευτικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών και Δικαστικών Αρχών, της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικών, Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων και Συλλόγων, καθώς επίσης Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων αποστράτων.

Την Ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός πολιτών και μαθητές Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Σημειώνεται ότι η προστασία των ηλικιωμένων, μαθητών και σχολείων, βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον κεντρικό πυρήνα του ενδιαφέροντός της.

Άλλωστε, η σημαντικότερη αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, είναι η προστασία των συνανθρώπων μας και η δημιουργία ασφαλών συνθηκών διαβίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, ανάλογη Ημερίδα στην πόλη της Λαμίας (σχετικό το από 15-10-2016 Δελτίο Τύπου μας).


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.Ο Έμπολα μεταλλάχθηκε - Τέσσερις φορές πιο ικανός να μολύνει ανθρώπους

Κατά την τελευταία επιδημία του 2014-15, ο ιός μεταλλάχθηκε και μπορεί πλέον να μολύνει πολύ πιο εύκολα τους ανθρώπινους ιστούς, με..
τετραπλάσια ικανότητα από ό,τι στο παρελθόν.

Σαν να μην ήταν ήδη άκρως επικίνδυνος ο ιός Έμπολα έγινε ακόμη χειρότερος.

Κατά την τελευταία επιδημία του 2014-15, ο ιός μεταλλάχθηκε και μπορεί πλέον να μολύνει πολύ πιο εύκολα τους ανθρώπινους ιστούς, με τετραπλάσια ικανότητα από ό,τι στο παρελθόν.
  
Παράλληλα -χάρη στην ίδια μετάλλαξη- έχει γίνει τρεις φορές πιο φονικός για όσους μολύνει, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες. Η διπλή αυτή εξέλιξη δημιουργεί ανησυχίες ότι σε μια μελλοντική επιδημία ο ιός θα είναι πιο φονικός και πιο δύσκολο να αντιμετωπισθεί.
        
Σε δύο νέες επιστημονικές εργασίες, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Cell" (Κύτταρο), οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέρεμι Λούμπαν του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και τον καθηγητή Τζόναθαν Μπολ του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ αντίστοιχα, ανέλυσαν τον γενετικό κώδικα σχεδόν 2.000 δειγμάτων του ιού.
        
Αυτό που διαπίστωσαν, είναι ότι ο Έμπολα υπέστη αλλαγές σε μια πρωτεΐνη στην επιφάνειά του, κάτι που του επιτρέπει να «κλειδώνει» στα υγιή ανθρώπινα κύτταρα και να εισδύει σε αυτά ευκολότερα. Έτσι, γίνεται πιο ικανός να μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων.
        
Εκτιμάται ότι η νέα μετάλλαξη -με την ονομασία A82V- εμφανίσθηκε τους πρώτους κιόλας μήνες της προηγούμενης επιδημίας και ήταν αυτή που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στο να εξελιχθεί η επιδημία στη χειρότερη που είχε υπάρξει ποτέ, με 11.310 θύματα στη Δυτική Αφρική (κυρίως σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε).
        
Εξάλλου, οι άνθρωποι που μολύνονται με τον μεταλλαγμένο ιό Έμπολα, είναι σχεδόν τρεις φορές πιθανότερο να πεθάνουν, σε σχέση με εκείνους που είχαν μολυνθεί παλαιότερα, όταν ακόμη ο ιός δεν είχε μεταλλαχθεί. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την κυρίαρχη επιστημονική πεποίθηση ότι ο ιός θα εξελισσόταν σταδιακά, έτσι ώστε να γίνει λιγότερο φονικός, προκειμένου να εξαπλωθεί πιο εύκολα (αν σκοτώνεται γρήγορα ο ασθενής, δεν μπορεί να μολύνει πολλούς άλλους γύρω του).
        
Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών από μολυσμένους ανθρώπους ή από πτώματα ασθενών. Αν και έχουν πια αναπτυχθεί εμβόλια για τον Έμπολα, η ικανότητά του να μεταλλάσσεται, δημιουργεί αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους στο μέλλον.

Πηγή

Έκθεση Ζωγραφικής


 έκθεσης ζωγραφικής της Τατιάνας Μπουκάνεβα Κοκκίνη στην αίθουσα "Αρμονία" του Συνεδριακού Κέντρου Θηβών.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδω

ΦΩΤΟ: ΕΔΩ

Συνελήφθη 27χρονος , για αποπλάνηση ανηλίκων, ακατάλληλο υλικό μέσω διαδικτύου και λοιπά αδικήματα

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 27χρονος... για τα αδικήματα της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους, της αποπλάνησης ανηλίκων, της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατ’ εξακολούθηση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία πατέρα ανήλικου, σύμφωνα με την οποία διαπίστωσε σε συνομιλίες του γιού του με έτερο χρήστη του διαδικτύου, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης την ύπαρξη γυμνών φωτογραφιών, καθώς και ασέλγεια σε βάρος του.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. 

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με εταιρία κινητής τηλεφωνίας, καθώς και τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, από την οποία ταυτοποιήθηκε, ότι πρόκειται για 27χρονο ημεδαπό, ενώ προέκυψαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά του ίχνη. 

Ακολούθως, αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνα στην οικία του 27χρονου και από την επιτόπια έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και συνελήφθη.

Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD 
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Αυτή είναι η νέα Κυβέρνηση [Ονόματα]

Αύριο στις 13:00 η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκαν τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου, του οποίου μάλιστα η ορκωμοσία θα γίνει στις 13:00.
Οι ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε η – πλέον πρώην – κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη έκρυβαν αρκετές εκπλήξεις.
Τα πρόσωπα τα οποία αποτελούν το υπουργικό συμβούλιο είναι 47 ενώ οι βουλευτές των ΑΝΕΛ φαίνεται να είναι οι πλέον τυχεροί, αφού από τους 9 βουλευτές του κόμματος υπουργοί είναι έγιναν οι πέντε.
Αναλυτικά, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Αλέξης Τσίπρας

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Γιάννης Δραγασάκης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης
Υφυπουργός (γιατα έσοδα) Κατερίνα Παπανάτσιου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Υπουργός Νίκος Παππάς
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος (για θέματα Προστασίας του Πολίτη): Νίκος Τόσκας
Υφυπουργός αρμόδια για θέματα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου
Αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Χαρίτσης
Υφυπουργός (για θέματα Επενδύσεων): Στέργιος Πιτσιόρλας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Υπουργός Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου
Υφυπουργός Ιωάννης Τσιρώνης
Υφυπουργός Βασίλειος Κόκκαλης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αναπληρώτρια υπουργός (για θέματα Τουρισμού) Έλενα Κουντουρά
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Υπουργός: Κώστας Γαβρόγλου
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Κωνσταντίνος Φωτάκης
Υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης
Υφυπουργός Κωνσταντίνος Ζουράρης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Υπουργός Ληδία Κονιόρδου
Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Υπουργός Έφη Αχτσιόγλου
Αναπληρωτής υπουργός για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Θεανώ Φωτίου
Αναπληρωτής υπουργός για θέματα ΑΝΕΡΓΙΑΣ Ράνια Αντωνοπούλου
Αναπληρωτής υπουργός ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Υπουργός Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Υπουργός Ιωάννης Μουζάλας
Υφυπουργός Ιωάννης Μπαλάφας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπουργός Νίκος Κοτζιάς
Αναπληρωτής υπουργός (για θέματα Ευρωπαίκών ΥποθέσεωνΓιώργος Κατρούγκαλος
Υφυπουργός (για θέματα του απόδημου ελληνισμού)Τέρενς Κουίκ
Υφυπουργός Ιωάννης Αμανατίδης
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Υπουργός Πάνος Καμμένος
Αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Υπουργός Σταύρος Κοντονής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ για θέματα ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ
Δημήτρης Λιάκος
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης
Υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ανασχηματισμός - ΤΩΡΑ: Δείτε LIVE τις Επίσημες Ανακοινώσεις με το Νέο Κυβερνητικό Σχήμα

Ανασχηματισμός  Ωρα  Μηδεν...


Ετοιμάστηκε η αίθουσα για τις ανακοινώσεις, στήθηκε το πόντιουμ και το μόνο που απομένει είναι να Ανακοινωθεί.

Παρακολουθήστε live  την ανακοίνωση του ανασχηματισμού
Περισσότερες λεπτομέρειες εδω

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1920
 


ΚΑΔΜΟΥ 28 ΤΗΛ &FAX22620 27081
ΘΗΒΑ32200


 ΩΡΑΡΙΟ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ


   ΑΠΟ 1/11 ΕΩΣ 31/3/2017

   ΔΕΥΤΕΡΑ :     8.15  –  2.00    

   ΤΡΙΤΗ      :     8.15 – 1.30  &  5.00 – 8.30  
   ΤΕΤΑΡΤΗ :     8.15 –  2.00 
   ΠΕΜΠΤΗ :     8.15 – 1.30  &  5.00 – 8.30  
   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 8.15 –  1.30 &  5.00 – 8.30  
  ΣΑΒΒΑΤΟ: 8.15 - 2.00