Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Καμπάνα στον εκπαιδευτή αεροπόρο για τον ξυλοδαρμό προέδρου αερολέσχης στο Κάστρο Βοιωτίας

Για αυτοδικία καταδικάστηκε τελεσίδικα σε... έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή από το Εφετείο της Χαλκίδας εκπαιδευτής ελαφρών αεροσκαφών για το επεισόδιο εις βάρους προέδρου αερολέσχης στο στο Κάστρο Βοιωτίας. 

Ο εκπαιδευτής δήλωσε ειλικρινώς μετανοιωμένος και πως επρόκειτο για παρεξήγηση που ξεκίνησε από ένα ατυχές περιστατικό. Ο μηνυτής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο που εκδικαζόταν η έφεση λόγο προσωπικού κωλύματος αλλά έστειλε σχετική επιστολή στην οποία συγχωρούσε τον εκπαιδευτή και ανακάλεσε τον αρχικό του ισχυρισμό πως ο θύτης κρατούσε μαχαίρι όταν έλαβε χώρα ο διαπληκτισμός. 

Στο δικαστήριο παρευρέθηκαν πολλοί άλλοι ιπτάμενοι και μέλη του αεροπορικού συλλόγου για να υποστηρίξουν ηθικά τον δάσκαλό τους.
πηγη tromaktiko

Rolling Barriers to Minimise The Impact of Accidents

Ειδικό σύστημα προστατευτικών θα σώσει εκατομμύρια ανθρώπους από τροχαία ατυχήματα. Διαβάστε όλο το άρθρο:Μια εταιρία από την Κορέα δημιούργησε ένα ένα ειδικό σύστημα προστατευτικών κιγκλιδωμάτων για τους δρόμους που θα σώσει χιλιάδες ζωές. Κάθε χρόνο 1,3 άνθρωποι πεθαίνουν στο πλανήτη από οδικά ατυχήματα.


Τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που υπάρχουν στα πλάγια στους δρόμους βοηθούν στην προστασία του οδηγού και των επιβατών αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνουν θανάσιμα εάν το όχημα πέσει πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα. Ο σκοπός ενός των κλασσικών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων είναι να επαναφέρει το όχημα στον δρόμο και να σταματήσει την γρήγορη πορεία επιβραδύνοντας το αλλά μέχρι εκεί η σίγουρη προστασία περιορίζεται από πολλούς παράγοντες.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/idiko-sistima-prostateftikon-tha-sosi-ekatommiria-anthropous-apo-trochea-atichimata/

Νίκος Σταυρογιάννης

Η αυτοδιοίκηση μέσα από την συνένωση των δυνάμεών της, οφείλει να διεκδικήσει τον αναβαθμισμένο της ρόλο στην μεταμνημονιακή εποχή και την ουσιαστική συμμετοχή της στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την άφιξη Ομπάμα στην Αθήνα - Έφτασαν 300 πράκτορες στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Στην τελική ευθεία η επίσκεψη του πλανητάρχη στην Αθήνα
Ξεκίνησαν από χθες οι προετοιμασίες για την άφιξη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα το διήμερο 15 - 16 Νοεμβρίου. Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής όπως αναφέρει η Καθημερινή βρίσκεται στην πρωτεύουσα η ασφάλεια του Μπαράκ Ομπάμα. Συγκεκριμένα προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, κάτω από άκρα μυστικότητα αεροπλάνα του στρατού των ΗΠΑ. 
Μέσα σε αυτά βρίσκονταν τα οχήματα ασφαλείας του απερχόμενου προέδρου καθώς και 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε επιφυλακή. Σημειώνεται ότι νωρίτερα έφτασε στη χώρα μας άλλο ένα αεροπλάνο το οποίο μετέφερε 300 πράκτορες, στρατιωτικό εξοπλισμό και ένα ελικόπτερο, η χρήση του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί. 

Νέες ΑΛΛΑΓΕΣ στα capital controls - ΠΟΤΕ έρχονται

Για ραγδαίες αλλαγές στα capital controls έκανε λόγο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας...
Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Θα άρουμε σταδιακά τα capital controls και το επόμενο βήμα θα γίνει σύντομα. Η πλήρης άρση των capital controls είναι το τέλος του δρόμου», είπε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Για να φτάσουμε εκεί χρειαζόμαστε να τελειώσει η δεύτερη αξιολόγηση, να υπάρξει συζήτηση για τα μέτρα για το χρέος και να περιληφθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση. Πάνω από όλα, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα επιστρέψει πλήρως η εμπιστοσύνη».

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως αν δεν ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το χρέος, η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στο QE, ενώ η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα θα έδινε σημαντική ώθηση στην ανάκαμψη.

«Το QE εξαρτάται από το αν το χρέος είναι βιώσιμο. Η ΕΚΤ χρειάζεται κάτι απτό σε ότι αφορά στα μέτρα για το χρέος, προτού προχωρήσει στη δική της ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους», σημείωσε.

«Οι δευτερεύουσες επιπτώσεις του QE, δηλαδή η εμπιστοσύνη και ο συμβολισμός, είναι πιο σημαντικές από την ίδια την αγορά των ελληνικών ομολόγων. Θα είναι το διαβατήριό μας για να ξαναμπούμε στις αγορές», δήλωσε.

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δοκιμάσει μια έκδοση ομολόγων του χρόνου. Όλα τα στοιχεία βελτίωσης συμβάλλουν σε μια δοκιμή των αγορών κάποια στιγμή που δεν είναι τόσο μακρινή. Προϋπόθεση είναι η ένταξη στο QE», είπε.

«Πρωταθλήτριες» στην ανεργία Μακεδονία και Θράκη - Παραμένει στο κόκκινο με ποσοστό 25%

Στο 25% το ποσοστό ανεργίας στις δύο περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας - Μειώθηκε το συνολικό ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο...

Στο 23,4% διαμορφώθηκε τον Αύγουστο το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας, έναντι 24,6% τον Αύγουστο του 2015 και 23,3% τον Ιούλιο του 2016.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολουμένων διαμορφώθηκε σε 3,687 εκατ. άτομα, ενώ ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1,126 εκατ. άτομα. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός αρίθμησε σε 3,228 εκατ. άτομα.

Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015, οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 57.683 άτομα (1,6%), οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 59.894 άτομα (5%) και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός συρρικνώθηκε κατά 36.319 άτομα (1,1%).

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 7.001 άτομα (0,2%), οι άνεργοι ενισχύθηκαν κατά 1.669 άτομα (0,1%) και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 2.238 άτομα (0,1%).

Από το σύνολο των ανέργων, το 19,7% ήταν άνδρες και το 28% γυναίκες, ενώ σε ηλικιακό επίπεδο, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρήθηκε στην ομάδα 15-24 ετών (46,5%) και ακολούθησε η ομάδα 25-34 ετών (30,2%).

«Πρωταθλήτριες» περιφέρειες αναδείχθηκαν η Μακεδονία - Θράκη και Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα, με ποσοστό ανεργίας 25%.

Πηγή

Ζωτικής σημασίας τμήμα συνοριοφύλαξης κλείνουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί κάτοικοι στην Καστάνιανη Πωγωνίου Ιωαννίνων λόγω της γειτνίασής της με την Αλβανία. Παρά τις υποσχέσεις του ...
υπουργείου Εθνικής Άμυνας για επάνδρωση εκ νέου των ακριτικών φυλακίων του Πωγωνίου δεκαπέντε μήνες μετά δεν έχει επανδρωθεί ούτε ένα φυλάκιο.

Έμειναν έτσι μόνο λιγοστοί συνοριοφύλακες, στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης, όπως αναφέρει το protothema.gr, που καταβάλλοντας κάτι παραπάνω από υπεράνθρωπες προσπάθειες, αγωνίζονται για να προστατεύσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τις περιουσίες τους και να τους προσφέρουν ένα αίσθημα ασφάλειας.

Με έκπληξη λοιπόν διαβάσαμε σε τοπικά έντυπα και σάιτ(«Ηπειρωτικός Αγών», «Πρωινός Λόγος», epirusgate κ.ά.), ότι σχεδιάζεται το κλείσιμο του Τμήματος αυτού και η συγχώνευσή του με το, ήδη επιβαρημένο, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, που απέχει γύρω στα 25 χιλιόμετρα από την Καστάνιανη. Πρόκειται για απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο συγχώνευσης αστυνομικών και άλλων τμημάτων.

Επειδή, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κρύβεται κάτι περίεργο πίσω από αυτή την απόφαση, αλλά οι αρμόδιοι δεν έχουν σωστή ενημέρωση, τους δίνουμε μερικά στοιχεία τα οποία μάλλον αγνοούν.

Το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης, καλύπτει μια μεγάλη έκταση στα σύνορα με την Αλβανία. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει τα χωριά Λάβδανη, Αγία Μαρίνα, Καστάνιανη, Χαραυγή, Κτίσματα κ.ά. και είναι εύκολα προσβάσιμη από τη γειτονική χώρα.

Οι συνοριοφύλακες, έρχονται αντιμέτωποι, σχεδόν καθημερινά με Αλβανούς κακοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών και λαθρομετανάστες. Τα τμήματα συνοριακής φύλαξης της περιοχής, έχουν ήδη αποψιλωθεί από ανθρώπινο δυναμικό και είναι υποστελεχωμένα.

Επίσης, το κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι συνοριοφύλακες στην Καστάνιανη, έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο κράτος, με τη μόνη υποχρέωση να το συντηρεί. Το οικονομικό κόστος λοιπόν για το Δημόσιο, είναι αμελητέο.

Χαρακτηριστικό περιστατικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, είναι ότι πρόσφατα, στο χωριό Λάβδανη, κακοποιός (για την εθνικότητα του οποίου δεν χρειάζονται ερωτήσεις και απαντήσεις…), μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας και την υποχρέωσε να κοιμηθεί σε αυτό! Ως αντάλλαγμα(!), υποσχέθηκε να μην την πειράξει καθόλου και να πάρει από αυτήν όσα χρήματα και κοσμήματα είχε. Τουλάχιστον τήρησε την υπόσχεσή του και το πρωί, μετά το πέρασμα της «περιπόλου» των συνοριακών φρουρών( γνώριζε προφανώς τις ώρες διέλευσής τους), έφυγε σαν κύριος με τα χρήματα και τα κοσμήματα της άτυχης και έντρομης ηλικιωμένης!

Αλήθεια, είναι οι ιθύνοντες της ΕΛ.ΑΣ. ενήμεροι για αυτό και για δεκάδες άλλα ανάλογα περιστατικά; Αν στην θέση της ηλικιωμένης γυναίκας, βρισκόταν κάποιος δικός τους άνθρωπος, πώς θα αντιδρούσαν;

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση και ότι με αυτό το άρθρο, θα καταλάβουν οι αρμόδιοι το λάθος που προτίθενται να κάνουν και θα το διορθώσουν.

Ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη εθνικά περιοχή, της οποίας οι λιγοστοί κάτοικοι φυλάνε πραγματικά Θερμοπύλες, την ίδια ώρα που ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, προκαλεί ακατάπαυστα και θρασύτατα.

Πηγή

Νεκρός καμμένος άντρας στο Κορωπί

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια...
κατάσβεσης πυρκαγιάς από Πυροσβέστες, εντοπίστηκε πριν λίγο νεκρός άντρας σε χωράφι στο 27ο χλμ. της Λεωφόρου Λαυρίου στο Κορωπί.

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφορά την επόμενη εβδομάδα

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ από την ερχόμενη Τρίτη

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες αποφάσισαν στάσεις εργασίας τις παρακάτω ημέρες:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 π.μ.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 π.μ.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την διοίκηση του ΟΑΣΑ για υποβάθμιση των εταιρειών και των εργαζομένων καθώς και υπονόμευση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

«Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου. Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο... βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

«Η υποβάθμιση των εταιριών και των εργαζομένων μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους. Τα προσωπικά σχέδια (κρυφά και φανερά), που υπονομεύουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες θα ακυρωθούν στην πράξη από τους εργαζόμενους», δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

Νέα φοροκαταιγίδα για το 2017: Ακριβαίνουν καύσιμα, τσιγάρα, καφές, τηλέφωνα

Καταιγίδα φοροεισπρακτικών μέτρων αναμένεται να ξεσπάσει με την είσοδο του νέου έτους...
Από την 1η-1-2017 αυξάνονται σημαντικά οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων σε ακίνητα, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες, οι φόροι στα καύσιμα και τα τσιγάρα, ενώ επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Επίσης, με την είσοδο του νέου έτους θα καταργηθούν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου και θα αυξηθούν σημαντικά για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες οι ασφαλιστικές εισφορές.

Τα μέτρα αυτά θα συνδυαστούν με άλλα, ήδη εφαρμοζόμενα από τον περασμένο Ιούνιο και Οκτώβριο, τα οποία προβλέπουν τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, την αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, την επιβολή τέλους 10% στους λογαριασμούς συνδρομητικής τηλεόρασης και την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη μπύρα.

Ποιοι θα πληρώσουν

Το αποτέλεσμα της εφαρμογής όλων αυτών των μέτρων θα είναι εκατομμύρια φορολογούμενοι να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο με φόρους τους οποίους δεν θα μπορούν πλέον να πληρώσουν.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού, το 2017 το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να εισπράξει επιπλέον φορολογικά έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη προβλέπεται να λάβει χώρα σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, των ιδιοκτητών ακινήτων και των αυτοαπασχολουμένων με μεσαία και υψηλά εισοδήματα οι οποίοι θα δουν τους φόρους επί των εισοδημάτων τους να αυξάνονται συνολικά κατά 1,45 δισ. ευρώ, λόγω των μειώσεων στα αφορολόγητα όρια και των αλλαγών στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Αναλυτικά το νέο κύμα φόρων

Αυξήσεις στα καύσιμα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

Αυξήσεις στα τσιγάρα: Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.

Αυξήσεις στον καφέ: Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Ειδικότερα από την 1η-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Φόρος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

Ειδικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία: Νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%.

Αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά: Στο τέλος του έτους, καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά.

Επιβολή τέλους στην συνδρομητική τηλεόραση: Το μέτρο αυτό θα ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια του 2017, ενώ φέτος θα ισχύσει για 7 μήνες (από την πρώτη Ιουνίου έως και την 31η Δεκεμβρίου). Το τέλος 10% επιβάλλεται στον συνολικό μηνιαίο λογαριασμό κάθε σύνδεσης σε συνδρομητική τηλεόραση, προ ΦΠΑ. Εάν ο λογαρισμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες.

Αύξηση του φόρου στα μερίσματα: Από την 1η-1-2017 ο φόρος στα μερίσματα αυξάνεται από 10% σε 15%.

Πουλούσε σπαθιά, στιλέτα και ρόπαλα μέσω...

Σπαθιά, ακόντια, στιλέτα και ρόπαλα διέθετε μεταξύ άλλων προς πώληση... μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, ένας 46χρονος από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του χθες το πρωί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 13 σπάθες, 9 ξίφη, 19 ακόντια, 26 στιλέτα, δύο χαντζάρες, 11 αστυνομικά γκλoμπς, τέσσερα ρόπαλα, χειροπέδες, αλυσίδες, κ.ά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επίθεση με πέτρες και μπογιές στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων

Αναζητούνται οι δράστες...


Ομάδα αγνώστων που αποτελούνταν από 20-25 άτομα επιτέθηκε με πέτρες και μπογιές στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων στην οδό Αγίας Λαύρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες βγήκαν από το πάρκο που βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα και αποχώρησαν αφού επιτέθηκαν στην σκοπιά.

Nεκρό ελάφι «εκδικήθηκε» τον κυνηγό του με τον πιο απρόσμενο τρόπο

Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ένα ελάφι...
το απέδειξε με τον πιο παράδοξο τρόπο.

Ο Γκάρι Χίτερ, 69 ετών, κυνηγούσε σε απομακρυσμένη περιοχή του Maury Mountains και σκότωσε ένα ελάφι.

Γύρω στο απόγευμα, έσυρε το κουφάρι του ζώου στο πίσω μέρος της γουρούνας του, το όχημα αναποδογύρισε λόγω της κατάστασης του εδάφους και ο ίδιος βρέθηκε πάνω στο θήραμά του.

Το βρέθηκε είναι σίγουρα μια μετριοπαθής δήλωση καθώς ο Γκάρι καρφώθηκε με την πλάτη στα κέρατα του ελαφιού.

Μέλη της κυνηγετικής κοινότητας έφτασαν πρώτα στο σημείο προς βοήθεια του.
«Όταν ο σερίφης έφτασε στο σημείο, ο Χίτερ είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε, αλλά περνούσε σε κατάσταση σοκ», είπε εκπρόσωπος του γραφείου του (σερίφη).

Ο τραυματισμένος κυνηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St. Charles με ελικόπτερο, που δύσκολα κατάφερε να βρει σημείο προσγείωσης στο σημείο που βρισκόταν.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη ο Χίτερ είναι σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Πηγή

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ FORUΜ(DIRTBIKE.GR) ΧΩΜΑΤΙΝΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΑ 6α ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ ΘΗΒΩΝ.


ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ...
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ FORUΜ(DIRTBIKE.GR) ΧΩΜΑΤΙΝΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΑ 6α ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ ΘΗΒΩΝ.
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΜΕΛΗ ΤΟΥ FORUM KAI 500 XΩΜΑΤΙΝΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΕΝDURO ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 43 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ,ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ...
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ!
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΥΤΗ ΜΕΡΑ!
 — με Petros Papadakis στην τοποθεσία ΑΛΣΟΣ Μοσχοποδιου Μπαρμπα-Γιαννης.
VIOTIKI GMNOMI NEWS

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Εξιχνιάστηκαν (6) κλοπές – διαρρήξεις και (1) απόπειρα κλοπής, από καταστήματα εστίασης και αναψυχής, στην περιοχή της Λιβαδειάς και της Αλίαρτου Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν (580) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής


Συνελήφθη, χθες (10-11-2016) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών - διαρρήξεων που διαπράχθηκαν πρόσφατα σε διάφορα καταστήματα, εντόπισαν το δράστη στην οικία του, από το εσωτερικό της οποίας κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (580) γραμμαρίων και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει το χρονικό διάστημα μεταξύ 21-09/26-10-2016, έξι (6) κλοπές – διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής, σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής (καφετέριες, ψητοπωλεία, κυλικείο), στην περιοχή της Λιβαδειάς και της Αλίαρτου Βοιωτίας, αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά, τρόφιμα, ποτά και τον ανωτέρω υπολογιστή, ο οποίος αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.


Την έρευνα και τo προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Κύπρος: Γιος σκότωσε την μάνα του με τα ίδια του τα χέρια

Μεγάλη τραγωδία στον στον Άγιο Δομέτιο. Μάνα βρέθηκε νεκρή με τον δράστη να είναι το ίδιο της το παιδί...

Ένα περιστατικό που συγκλονίζει το παγκύπριο συνέβη στον Άγιο Δομέτιο, γιος σκότωσε την ίδια του τη μητέρα.

Το σπίτι όπου συνέβη το περιστατικό, είναι αποκλεισμένο από μέλη της Αστυνομίας από διεξάγουν έρευνες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές.

Η μητέρα η οποία έχασε τη ζωή της από τα χέρια του ίδιου της του γιού, είναι 65 ετών.

Τα αίτια του φονικού είναι άγνωστα προς το παρών. Ο 36χρονος δράστης παραδόθηκε στην Αστυνομία λίγο πριν τις 9:00 ομολογώντας για τον φόνο που διέπραξε.

Ο δράστης όπως φαίνεται να  είπε χαρακτηριστικά  «Μαχαίρωσα τη Μητέρα μου».

Στην σκηνή του εγκλήματος βρέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος τόνισε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας οικογενειακής τραγωδίας.

Η Αστυνομία δήλωσε ότι το θύμα την ώρα του φονικού βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο ενώ ο σύζυγος της ετοιμαζόταν να πάρει το εγγόνι του στο νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οικία που βρίσκεται πάνω από το σπίτι το πατρικό του μητροκτόνου, διαμένει η αδελφή του με την οικογένεια της.

Πηγή

Π. Καμμένος: "Η νέα τάξη πραγμάτων τελείωσε για πάντα"

«Αγαπητοί εκπρόσωποι των ελληνικών κομμάτων που μας τιμάτε με την παρουσία σας,
Αγαπητοί εκπρόσωποι των κομμάτων της Κύπρου, Καλωσορίσατε και σας ευχαριστούμε που είστε σήμερα εδώ,...

Εκπρόσωποι των αγωνιστών Κούρδων που μάχεστε για την ελευθερία σας, των Αρμενίων, των Ασσυρίων,

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,

Αγαπητοί βουλευτές,

Φίλες και φίλοι,

Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ανεξάρτητες Ελληνίδες,

Είμαστε εδώ, στο τρίτο μας Συνέδριο. Στο πρώτο Συνέδριο οι εφημερίδες έγραψαν «θνησιγενείς». Στο δεύτερο Συνέδριο τα πρωτοσέλιδα έγραφαν «διαλύονται» και σας είπα, από εδώ, από αυτό το βήμα: «Είμαστε ακόμα ζωντανοί». Στο τρίτο Συνέδριο τους διαψεύσαμε όλους. Δεν είμαστε ούτε θνησιγενείς, ούτε μπόρεσαν να μας διαλύσουν. Είμαστε όρθιοι, ζωντανοί και εδώ και δύο χρόνια κυβερνητικοί εταίροι, χάρη σε όλες και όλους εσάς που ξεκινήσαμε μαζί, μέσα από το διαδίκτυο, ενωθήκαμε και δημιουργήσαμε το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ένα κίνημα πολιτών, ένα κίνημα πατριωτικό, ένα κίνημα που έθεσε ως σημαία του τη εθνική συμφιλίωση, την οποία κάναμε πραγματικότητα.

Το 1974 δεν ήρθε η μεταπολίτευση στη χώρα, επανήλθε η δημοκρατική νομιμότητα και η δημοκρατική διακυβέρνηση του τόπου. Η πραγματική μεταπολίτευση ήρθε στις 25 Ιανουαρίου 2015, όταν δύο κόμματα με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες αποφασίσαμε να τις παραμερίσουμε, προκειμένου να εργαστούμε από κοινού, χωρίς να προδίδουμε τις αρχές μας, για τη σωτηρία και την ανύψωση της χώρας, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Σε δύο μήνες συμπληρώνονται δύο χρόνια συγκυβέρνησης, δύο χρόνια που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βρισκόμαστε με κυβερνητικές ευθύνες. Το μήνυμα που δώσαμε μέσα από σκληρό αγώνα κατά της λιτότητας, κατά του παλαιοκομματισμού, κατά της διαπλοκής, κατά των συμφερόντων, κατά της παγκοσμιοποίησης, έγινε από εθνικό, ευρωπαϊκό και τώρα πλέον παγκόσμιο, μετά τις αμερικανικές εκλογές. Η νέα τάξη πραγμάτων τελείωσε για πάντα.

Μία νέα τάξη πραγμάτων που ήθελε να βάλει στην άκρη τους πολίτες, τις δημοκρατικές αρχές, τον άνθρωπο και να επικρατήσει η λογική των αγορών, η κατάργηση των εθνικών συνόρων, να υπάρξει μία οριστική δολοφονία στις αρχές και στις αξίες, στη θρησκεία, στα «πιστεύω». Μία παγκοσμιοποίηση που ήθελε να οδηγήσει στην ισοπέδωση.

Ταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή κατά της παγκοσμιοποίησης. Ακολουθήσαμε τη φωνή του Μακαριστού Χριστόδουλου που πριν «φύγει» έδωσε το μήνυμα κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Μετά από δύο χρόνια σκληρού αγώνα της κυβέρνησης, τεράστιων θυσιών του ελληνικού λαού, που ανταποκρίθηκε με ηρωισμό και αυτοθυσία, ήρθε πλέον η ώρα της ελπίδας, της ανάκαμψης. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα σε αυτές τις μαύρες εποχές του μνημονίου, της υποταγής. Ο ελληνικός λαός αξίζει ένα πολύ καλύτερο μέλλον από αυτό στο οποίο τον οδήγησε η πολιτικοοικονομική κλίκα των τελευταίων 40 ετών.

Διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε και να ζήσουμε πολύ καλύτερες μέρες από τις χθεσινές. Είμαστε οι εγγυητές για το αύριο. Αγωνιζόμαστε, όπως υποσχεθήκαμε στο ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή, με συνέπεια, με σταθερότητα, με στόχο την εφαρμογή της Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας.

Δημιουργούμε ένα δίχτυ προστασίας, ώστε ο ελληνικός λαός να μην οδηγηθεί στην καταστροφή που προέβλεπαν τα μνημόνια, που υπεγράφησαν από τους προηγούμενους. Ένα δίχτυ προστασίας για όλες και όλους εκείνους τους έντιμους Έλληνες, τα εκατομμύρια Ελλήνων, που έβλεπαν ανήμποροι να λεηλατείται ο πλούτος τους από την οικονομική ολιγαρχία που κυβερνούσε τη χώρα.

Αποφασίσαμε να εξαλείψουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ώστε η αξιοπρέπεια των Ελλήνων να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες. Είναι αλήθεια ότι αν συνειδητοποιήσουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί που οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, ποιοι είναι αυτοί που προφυλακίστηκαν, ποιοι είναι αυτοί που τελικά πλήρωσαν, θα δείτε ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση η οποία έβαλε «χέρι» σε όλους αυτούς που είχαν μάθει να εξουσιάζουν τη χώρα ερήμην του ελληνικού λαού.

Συγκρουστήκαμε με όλους αυτούς, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη του ελληνικού λαού είναι ισχυρότερη των συμφερόντων που είχαν μάθει να κυβερνούν ερήμην του. Είμαστε η γενιά εκείνη που έχει ως στόχο να δώσει πίσω στον έντιμο Έλληνα πολίτη τη χαμένη αξιοπρέπειά του, το σεβασμό του, την οικονομική δικαίωση που του στέρησε το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα τόσων ετών, ληστεύοντας τον πλούτο που αυτός παρήγαγε. Το οφείλουμε και θα το πετύχουμε.

Για την κυβέρνηση ο δρόμος ήταν δύσκολος, αλλά ήταν δύσκολος και για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τον εξωτερικό παράγοντα που μας βάζει τη θηλιά στο λαιμό, αλλά και την κάστα της εσωτερικής διαπλοκής και ασυδοσίας, η οποία με κάθε μέσο προσπάθησε - και συνεχίζει να προσπαθεί - να ανατρέψει την κυβέρνηση, να παραπλανήσει το λαό με καθημερινά ψεύδη και συκοφαντίες.

Βλέπουμε απίστευτα πρωτοσέλιδα, απίστευτων μέσων ενημέρωσης, που στηρίζονται στο ψέμα και την προβοκάτσια. Την ίδια στιγμή, ο πλούτος του ελληνικού λαού, που λήστευαν τόσα χρόνια - και έφευγε από τα χέρια του και πήγαινε σε όλους τους οικονομικούς «παραδείσους» της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, των Παρθένων Νήσων - έχει εντοπιστεί, έχει καταλογιστεί και θα γυρίσει πίσω στην Ελλάδα.

Οι λίστες που περιέφεραν με στικάκια στα σπίτια τους, μαζί με τους εθνικούς σχεδιασμούς της χώρας, έχουν πάει πλέον στη Δικαιοσύνη και αποδίδεται δίκαιο. Ο ελληνικός λαός βλέπει ότι αυτή η κυβέρνηση - και σε αυτό μεγάλο μερίδιο έχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν. Έχουμε στόχο να γυρίσει πίσω ο ελληνικός πλούτος και να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας μαζί με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Η κυβέρνηση έχει πολιτικούς αντιπάλους, με τους οποίους πράγματι έχουμε πολιτική αντιπαράθεση, διαφορές. Μέσα στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτές τις διαφορές τις λύνουμε όπως προβλέπει το Σύνταγμα και η κοινοβουλευτική διαδικασία. Όμως, μαζί με τους πολιτικούς αντιπάλους έχει και πολιτικούς εχθρούς, οι οποίοι δεν αγωνίζονται για να προστατεύσουν τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη, αλλά τα προσωπικά τους συμφέροντα, πολιτικά, οικονομικά, κομματικά και επιχειρηματικά. Σε αυτούς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω προ ουδενός.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποδείξαμε ότι δεν είμαστε «ουρά» κανενός, είμαστε κυβερνητικοί εταίροι με συνέπεια στις αρχές και στις αξίες μας, με δημοκρατικό αίσθημα και διάλογο σε όλα τα θέματα στα οποία έχουμε αντίθετη άποψη, αλλά σε εκείνα τα οποία έχουμε λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να μην κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό, αποδείξαμε ότι αυτές τις «κόκκινες γραμμές» τις σεβόμαστε μέχρι τέλους.

Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η οποία στάθηκε όρθια όχι μόνο απέναντι σε έναν συνήθη πολιτικό αγώνα, στάθηκε όρθια σε προσπάθειες που έγιναν με όλα τα μέσα. Θα αποδειχθεί σε δικογραφίες που θα ανοιχθούν τις επόμενες ημέρες ποιοι και γιατί προσέφεραν τεράστια ποσά για να εξαγοράσουν βουλευτές, προκειμένου, μέσω της αποστασίας, να διαλύσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν κάποιοι που μας εγκατέλειψαν γιατί δεν το πίστεψαν, άλλοι γιατί φοβήθηκαν, άλλοι γιατί δεν άντεξαν. Αλλά υπήρξαν και κάποιοι που μας εγκατέλειψαν γιατί πληρώθηκαν από το σύστημα προκειμένου να διαλύσουν το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους Υπουργούς, οι οποίοι ανέλαβαν εκ μέρους όλων μας το κυβερνητικό έργο και στάθηκαν όρθιες και όρθιοι σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κυβέρνηση. Όλες και όλοι ήταν πετυχημένοι. Εδώ θέλω δημόσια να πω ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν παράπονα και για τον τελευταίο ανασχηματισμό. Όλοι ήταν πετυχημένοι. Χαιρετίζω και την παρουσία της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, την οποία ευχαριστώ ιδιαίτερα για το εξαιρετικό έργο που έκανε ως υπουργός. Να της πω ότι οι αλλαγές οι οποίες έγιναν είχαν να κάνουν με την ανανέωση του κινήματος, και εκείνη η οποία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή μαζί μας παραμένει στρατιώτης, όπως όλοι.

Γιατί έτσι πρέπει, να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Να την ευχαριστήσω και για τη συνέπειά της και βεβαίως για τη σκληρή δουλειά που έκανε. Όπως και εκείνους τους βουλευτές που ακόμα δεν έλαβαν κυβερνητική ευθύνη και να τους πω ότι θα έχουν όλοι την ευκαιρία από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να αποδείξουν τις δυνατότητές τους σε κυβερνητικά πόστα.

Φίλες και φίλοι, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και εγώ, οι ανεξάρτητοι Έλληνες και οι ανεξάρτητες Ελληνίδες, αλλά και οι φίλες και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ - δεν λέω σύντροφοι τώρα γιατί είμαστε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - θα δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για να βρει ο κάθε έντιμος Έλληνας και η κάθε έντιμη Ελληνίδα την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο που όλα αυτά τα χρόνια τους στέρησαν αυτοί που εμφανίζονται σήμερα ως επίδοξοι σωτήρες.

Καλούμε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, ανεξάρτητα από πολιτικές απόψεις να συμπαραταχθούν στο αγώνα μας για την ανόρθωση της χώρας, στον αγώνα για μια έντιμη ζωή, όπου ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε μισθωτός, ο κάθε άνεργος θα ξαναβρεί την οικονομική, πολιτική κα ηθική του αξιοπρέπεια. Ο κάθε νέος και η κάθε νέα δεν θα σκέφτονται να φύγουν από την πατρίδα, αλλά και εκείνοι που έφυγαν, θα επιτύχει η πολιτική μας όταν τους φέρουμε πίσω κοντά μας και μπουν πάλι μέσα στην ελληνική κοινωνία και εργαστούν στην πατρίδα τους.

Η εξυγίανση της χώρας, οικονομική, πολιτική και ηθική, ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου 2015 και θα συνεχιστεί με όλες μας τις δυνάμεις. Η παρουσία όλων των στελεχών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που συμμετείχαν και συμμετέχουν σε οποιοδήποτε πόστο της κρατικής μηχανής με πολιτική ευθύνη ήταν απόλυτα επιτυχής και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου, γιατί τίμησαν τόσο τον εαυτό τους όσο και το κίνημα, κινούμενοι όλοι με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα πατριωτικό κίνημα, αλλά από την πρώτη στιγμή βάλαμε ως σύνθημα «αξιοκρατία παντού», και αυτό είναι που θα υπηρετήσουμε για πάντα, όσο υπάρχουμε και όσο έχουμε την κυβερνητική ευθύνη. Θα έχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα κοινά.

Η Ελλάδα, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες και τις δυσκολίες, τα τελευταία δύο χρόνια έχει δημιουργήσει έναν άξονα σταθερότητας όχι μόνο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Από τα δυτικά παράλια της Μεσογείου μέχρι τα ανατολικά της Μέσης Ανατολής, την περιοχή του αραβικού κόσμου και πρόσφατα την Άπω Ανατολή, έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα συστηματικής συνεργασίας.

Ο σταθεροποιητικός ρόλος έχει αναγνωριστεί από όλους τους Συμμάχους και τις χώρες αυτών των περιοχών και έχει προβάλει την Ελλάδα διεθνώς. Η Ελλάδα είναι παράλληλα συνομιλητής, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους αδελφούς Ορθόδοξους της Ρωσίας και των άλλων χωρών της Ανατολής. Την ίδια στιγμή έχει στενή συνεργασία με το Ισραήλ, αλλά και με τις αραβικές χώρες και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Η Ελλάδα είναι ο πόλος σταθερότητας της νέας Μεσογειακής Ένωσης, η οποία τώρα γεννιέται.

Μας είπαν ότι είμαστε κατά της Ευρώπης. Κάνουν μεγάλο λάθος. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από την πρώτη στιγμή, είμαστε περισσότερο Ευρωπαίοι από εκείνους που θέλουν την κατάργηση των εθνών - κρατών.

Είμαστε με την Ευρώπη των χωρών και των κρατών και όχι με την Ευρώπη της ισοπέδωσης των εθνικών συνόρων.

Είμαστε με εκείνη την Ευρώπη που το κάθε έθνος θα κρατήσει τη δική του ταυτότητα και παράλληλα θα συνεργαστεί με όλους τους άλλους ισότιμα.

Είμαστε με την Ευρώπη των ίσων και όχι με την Ευρώπη των δυνατών και των αδυνάμων. Αυτό το αποδείξαμε με την εξωτερική μας πολιτική και με την πολιτική που κρατήσαμε στον τομέα της άμυνας.

Είμαστε δύναμη ευθύνης απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και παράλληλα εγγυητές των άρρηκτων δεσμών της Ορθοδοξίας με την Πολιτεία.

Είμαστε εκείνοι που είπαμε στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή «ότι λέμε ισχύει για πάντα» και αυτό εφαρμόσαμε.

Προσπαθούν να μας πουν ότι υπογράψαμε μνημόνια. Δεν υπογράψαμε μνημόνια, δώσαμε τη μάχη μας αναλαμβάνοντας την ευθύνη από τον Ιανουάριο του 2015 και θέλω να σας πω ξεκάθαρα ότι είμαι πολύ περήφανος για αυτή την περίοδο .

Μάχη μέχρι εσχάτων, φτάσαμε μέχρι το δημοψήφισμα, φτάσαμε στην απόλυτη σύγκρουση και όταν ήρθε η ώρα της τελικής διαπραγμάτευσης, όπου κάποιοι ήθελαν να πετάξουν την Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να της δώσουν 50 δις και να τη μετατρέψουν σε μια «αποθήκη ανθρώπων», εκεί η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, διαπραγματεύτηκε μια λύση - και οφείλω να πω δημόσια με τη στήριξη του προέδρου Ομπάμα και του προέδρου Ολάντ - την οποία όμως δεν εφαρμόσαμε χωρίς να πάρουμε την έγκριση του ελληνικού λαού.

Όπως είπε προηγουμένως ο Παναγιώτης Σγουρίδης - τον οποίο ευχαριστώ όπως και όλη την επιτροπή οργάνωσης του Συνεδρίου για την εξαιρετική διαδικασία την οποία ακολούθησαν - στις 15 Αυγούστου 2015 ζητήθηκε η άποψη των ελληνικών κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων και με εξαίρεση το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή ψήφισαν όλοι αυτή τη συμφωνία. Παρότι ψήφισαν όλοι αποφασίσαμε ως κυβερνητικοί εταίροι να τη φέρουμε στον ελληνικό λαό, να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να πάρουμε νέα λαϊκή εντολή, ισχυρότερη, για να εφαρμόσουμε την απόφαση, παρότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να κυβερνάμε μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Και αυτό γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι δύναμή μας δεν είναι μια εντολή που λάβαμε πριν από τέσσερα χρόνια και η οποία μας δίνει τη δυνατότητα ερήμην του ελληνικού λαού να πράττουμε, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι τον κυρίαρχο λόγο τον έχει ο ελληνικός λαός, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Και τέλος πάντων, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μας εμπιστεύτηκαν πέντε φορές μέχρι τώρα, τι να κάνουμε, άλλοι κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις και άλλοι κερδίζουν στις εκλογές.

Εμείς θα συνεχίσουμε να τους εμπιστευόμαστε και θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές και τις μεθεπόμενες, γιατί είμαστε η δύναμη εκείνη που μπορεί να ενώσει τον ελληνικό λαό, να περάσει το μήνυμα της λαϊκής ομοψυχίας.

Καλώ από το Συνέδριό μας και άλλες πολιτικές δυνάμεις να έρθουν κοντά μας. Χαίρομαι που βλέπω σήμερα εδώ ανθρώπους με τους οποίους συνυπήρξαμε μαζί στα χρόνια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, του πολιτικού ηγέτη που χτυπήθηκε από τη διαπλοκή και τους πολιτικούς νταβατζήδες, όπως ο ίδιος τους αποκάλεσε, με τον χειρότερο τρόπο και ο οποίος εγκαταλείφθηκε από το ίδιο του το κόμμα, όταν αποφάσισαν να γίνουν συνέταιροι του Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου, όταν αποφάσισαν να πάνε μαζί με τον Γεωργίου της Στατιστικής Υπηρεσίας, όταν απάλλαξαν για τα υποβρύχια εκείνους που λήστευαν τον ελληνικό λαό.

Εμείς, από την πρώτη στιγμή, υπερασπιστήκαμε αυτή την πολιτική. Τον υπερασπιστήκαμε και όταν εγκαταλείφθηκε από εκείνους που κατέλαβαν την εξουσία μέσα στο ίδιο του το κόμμα, εκείνους που αποκαλούσε «άκρα» και εκείνους που τον εξύβριζαν, όπως συνεχίζουν να βρίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους κατέχοντας βουλευτικές έδρες.

Φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι, σε αυτό το Συνέδριο χτίζουμε την Ελλάδα των παιδιών μας, αλλά και των παιδιών όλου του ελληνικού λαού. Χτίζουμε το μέλλον και για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα έχει πολύ μεγάλη σημασία η συνταγματική αναθεώρηση που έρχεται.

Δεν ξεχάσαμε τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στον ελληνικό λαό και όπως είδατε εδώ, από τις ερωτήσεις που κάναμε μεταξύ του κινήματός μας, με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, συμφωνήσαμε όλοι και συμφωνούμε ότι όταν θα έρθει η στιγμή του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση θα κάνουμε πράξη την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, του νόμου περί ευθύνης υπουργών και τη θέσπιση της μη παραγραφής για τα αδικήματα βουλευτών και υπουργών διπλασίου από αυτού που ορίζεται για τους βουλευτές.

Δεσμευόμαστε ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνεται από τον ελληνικό λαό.

Εγγυόμαστε ότι τα δημοψηφίσματα και η άποψη του ελληνικού λαού θα γίνουν εργαλεία για να μετατραπεί το πολίτευμά μας από Προεδρευόμενη Δημοκρατία σε μια Δημοκρατία όπου ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα αναίρεσης ακόμα και νόμων, όταν το αποφασίσει και όταν ερωτάται από την κυβέρνηση και από τη Βουλή των Ελλήνων.

Πιστεύουμε στη χάραξη εθνικής πολιτικής και στη μετατροπή του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Συμβούλιο Εθνικού Σχεδιασμού.

Πρέπει να γίνει αυτό που γίνεται στην Κύπρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με τους αρχηγούς των κομμάτων έχουν το Εθνικό Συμβούλιο για να μπορεί να υπάρχει - τουλάχιστον για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής - μια κοινή άποψη.

Κλείνοντας, θέλω να σας πω ότι η κατάσταση στη γειτονιά μας, παρά τις διάφορες φωνές που ακούγονται και τις διάφορες απειλές από τη γείτονα χώρα, είναι πολύ καλύτερη από αυτή που πιστεύουν πολλοί.

Η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, έχει διατηρήσει στο ακέραιο τη δημοκρατική λειτουργία και τη λειτουργία του Συντάγματος. Έχει ακολουθήσει στο ακέραιο τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παράλληλα έχει σεβασθεί τους πολίτες και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα .

Η Ελλάδα, ακόμα και στο μεταναστευτικό, που ακούγονται διάφορες κριτικές, έκανε αυτό το οποίο έζησαν οι Έλληνες πολίτες κατά τους διωγμούς της Σμύρνης, της Πόλης, της Ίμβρου, της Τενέδου. Άνοιξε την αγκαλιά της και παρά την οικονομική κρίση αγκάλιασε εκείνους που είχαν ανάγκη. Εδώ, θα σας πω ότι αυτό το οφείλαμε σε ορισμένα κράτη, όπως τη Συρία. Όταν σφαγίαζε ο Κεμάλ Ατατούρκ τους Έλληνες στη Σμύρνη, σε πολλά συμμαχικά καράβια χτυπούσαν τους πρόσφυγες με κουπιά και τους πετούσαν ξανά στη θάλασσα. Τα συριακά καράβια ήταν εκείνα τα οποία πήραν τους πρώτους Έλληνες και τους έφεραν στα νησιά μας, όπως και Σύροι ήταν εκείνοι που εμφανίστηκαν από την πρώτη στιγμή μετά την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο.

Αυτός ο ανθρωπισμός που δείχνει ο ελληνικός λαός αποτελεί και μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον φονταμενταλισμό και στην τρομοκρατία. Αυτό κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν και πρέπει να δουν ποια είναι πλέον η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Στην ευρύτερη περιοχή μας τα πράγματα έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε ο μοναδικός πόλος σταθερότητας να είναι η Ελλάδα.

Πριν από λίγο καιρό στην Τουρκία είχαμε ένα πραξικόπημα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε έναν εθνικό διχασμό. Περισσότεροι από 55.000 στρατιωτικοί, δικαστές, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων έχουν οδηγηθεί στις φυλακές γιατί δεν συμφωνούν με το καθεστώς. Έχουν καταργηθεί αρκετές συνταγματικές διατάξεις και πριν από λίγες ημέρες ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ότι για πρώτη φορά οπισθοχώρησαν ουσιαστικά από τις αλλαγές που έπρεπε να κάνουν. Βλέπουμε να γίνεται συζήτηση για επαναφορά της θανατικής ποινής. Βλέπουμε θηριωδίες απέναντι στους Κούρδους αγωνιστές από τα τουρκικά στρατεύματα. Η Τουρκία έχει απομονωθεί από τους Συμμάχους, αλλά και από όλες τις χώρες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα επεκτείνει τη στενή της συνεργασία με χώρες της Βαλκανικής, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία και νότια μαζί με την Κύπρο σε τριμερείς συμφωνίες με την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Δημιουργούμε έναν άξονα σταθερότητας που θα αναβαθμίσει τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας. Για αυτό το λόγο βλέπετε ότι και οι σχέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και με τη Ρωσία, κάθε μέρα που περνάει αναβαθμίζονται, διότι η Ελλάδα είναι εκείνη που μπορεί να παρέχει τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Με προσεχτικές κινήσεις, η κυβέρνηση, αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης - οφείλω να το πω δημόσια - χτίζουμε σιγά - σιγά μία νέα υπερεξουσία στην ευρύτερη περιοχή, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα να μπορέσουμε επιτέλους να εκμεταλλευτούμε τον ενεργειακό μας πλούτο, τον υποθαλάσσιο πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα και κάτω από τη γη και το οποίο θα αποτελέσει μία μεγάλη βοήθεια για την τελική λύση του οικονομικού μας προβλήματος.

Σε λίγες ημέρες έρχεται εδώ ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος πράγματι, οφείλουμε να το πούμε τώρα που φεύγει, στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες της Ελλάδας από τον Ιούλιο του 2015, επεμβαίνοντας ακόμα και σε ευρωπαϊκές χώρες για να μην πετύχει το σχέδιο Σόιμπλε και να οδηγηθούμε σε μία λύση. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι την ίδια πολιτική θα συνεχίσει και ο πρόεδρος Τράμπ που στηρίχθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ομογενών των Ηνωμένων Πολιτειών, να επιμείνει για το θέμα της διαγραφής του χρέους που αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσουμε να περάσουμε πολύ πιο γρήγορα στο αύριο.

Ήδη, η δεύτερη αξιολόγηση τελειώνει. Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τα capital controls σιγά - σιγά αρχίζουν να μαλακώνουν και θα εξαφανιστούν. Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές. Ήρθε η ώρα των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Ήρθε η ώρα να χτυπηθεί αυτό το τέρας της ανεργίας που έχει χτυπήσει όλες τις ελληνικές οικογένειες.

Αυτά που είπαμε στον ελληνικό λαό ισχύουν για πάντα. Είπαμε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», επιμένουμε και τώρα. Οι ανεξάρτητοι Έλληνες και οι ανεξάρτητες Ελληνίδες μαζί με τη δράση τους στο Κοινοβούλιο και στην Κυβέρνηση συνεχίζουν να βρίσκονται στα Ειρηνοδικεία και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εκεί προκειμένου να προστατεύσουμε τον ελληνικό λαό.

Δεν χάσαμε την κινηματική μας αξιοπρέπεια, αλλά μετατρέψαμε αυτή την κινηματική ορμή σε κοινοβουλευτική δύναμη που στηρίζει την κυβέρνηση και μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ τη μετατρέψαμε σε κυβερνητική δύναμη.

Κλείνοντας, θέλω να πω σε όλες και όλους που μας παρακολουθούν αυτή τη στιγμή να αναλογιστούν αν δεν υπήρχε αυτή η κυβέρνηση και εφαρμοζόταν το πρώτο μνημόνιο, πού θα ήταν οι συντάξεις, πού θα ήταν οι μισθοί, πού θα ήταν τα σπίτια του ελληνικού λαού, πού θα ήταν εκείνα που παρέδωσαν χωρίς να διαπραγματευτούμε, χωρίς να διαπραγματευθεί κανείς; Θα είχαν ήδη περάσει στην απέναντι πλευρά.

Ας σκεφθεί κανείς αν θα είχαν προστατευθεί οι πολύτεκνοι, αν θα είχαν προστατευθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας τα οποία ήταν καταδικασμένα και δηλώνουν ακόμα και σήμερα ότι θα εφάρμοζαν το πρόγραμμα όπως το είχαν υπογράψει. Πού θα ήταν οι τρίτεκνοι, οι αδύναμοι, οι άνεργοι;

Τις επόμενες ημέρες θα ακούσετε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη όλων εκείνων που δεν έχουν εισόδημα.

Διαβάζετε στις εφημερίδες και ακούτε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι από τα «κόκκινα» δάνεια θα οδηγηθούμε σε «κούρεμα» καταθέσεων. Απίστευτα πράγματα, που δεν ισχύουν, ούτε έχουν ειπωθεί στη διαπραγμάτευση, ότι θα πέσουν και άλλο οι συντάξεις και οι μισθοί, ότι θα διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός. Αφήστε να δείτε τις αποφάσεις που θα παρθούν και το πώς θα προχωρήσει το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης και θα δείτε ότι για ακόμη μία φορά όλοι αυτοί οι «λαγοί» θα διαψευστούν όπως διαψεύδονται οι δημοσκοπήσεις τους. Το κλίμα τρομοκρατίας δεν περνάει πλέον στον ελληνικό λαό.

Εύχομαι καλή συνέχεια στο Συνέδριο. Ευχαριστώ για μια ακόμα φορά τους καλεσμένους μας που είναι σήμερα εδώ και θα μας απευθύνουν χαιρετισμό.
Σας διαβεβαιώνω ότι θα έχουμε μπροστά μας και τέταρτο και πέμπτο και δέκατο και εικοστό συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Καλή δύναμη σε όλους.

Καλή δύναμη στην Κύπρο μας και καλή επιτυχία στις συνομιλίες.

Εύχομαι καλή λευτεριά».