Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες

Το βλέμμα...
στραμμένο στα μπλόκα έχουν οι αγρότες, καθώς προσανατολίζονται να κλείσουν τους δρόμους στις 23 Ιανουαρίου. Οι αγρότες όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν σήμερα στη Λάρισα, με πάνω από 100 αντιπροσώπους Συλλόγων και επιτροπών αγώνα, πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη μετά από κάλεσμα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να σχεδιάσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Το συνεπές αγροτικό κίνημα θα διαμορφώσει κλίμα, ώστε να υπάρξουν αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, από τη σημερινή Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα, τονίζοντας πως τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στα μπλόκα, αλλά και σε κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αθήνα.

Ο κ. Μπούτας τόνισε πως σε αυτό τον αγώνα «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε και το οποίο βρίσκεται σε κατεύθυνση εναντίωσης στην κυβέρνηση την Ε.Ε και το κεφάλαιο», ενώ χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

«Γίνεται μια επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης με ψέματα και για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ότι τάχα αυξήθηκε το εισόδημα των αγροτών, αλλά εμείς θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα.

Να σημειωθεί τέλος, πως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι αγρότης θα είναι αυτός που έχει 100% εισόδημα από την αγροτική δουλειά. Ο Βαγγέλης Μπούτας είπε πως αν συμβεί αυτό «ούτε 100 χιλιάδες δεν θα μείνουν οι αγρότες στην Ελλάδα», καλώντας την κυβέρνηση να αναρωτηθεί «αν ο αγροτικός κόσμος μειωθεί σε 100 χιλιάδες, θα μπορέσει η χώρα να πάρει τις χρηματοδοτήσεις που λέει κυβέρνηση»;

Διάλεξη από τον Μανώλη Γλέζο σε σπουδαστές Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Σχολών με θέμα «Η προσφορά του ελληνικού λαού και των συμμετεχόντων στα Σώματα Ασφαλείας στον αγώνα εναντίον του ναζισμού»

Διάλεξη με θέμα « η προσφορά του ελληνικού λαού και των συμμετεχόντων στα Σώματα Ασφαλείας στον αγώνα εναντίον του ναζισμού» πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2016, από τον Μανώλη Γλέζο σε σπουδαστές Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Σχολών, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά την έναρξη της διάλεξης απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης.
Τη διάλεξη παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος.
Παρέστησαν επίσης, οι Διοικητές και Υποδιοικητές των Σχολών Αξιωματικών, Εθνικής Ασφαλείας, Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ο Διοικητής της  Σχολής Ανθυποπυραγών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αξιωματικοί των δύο Ακαδημιών και οι σπουδαστές των Σχολών Αξιωματικών και Εθνικής Ασφαλείας, της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και της Σχολής Ανθυποπυραγών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μετά το πέρας της διάλεξης ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στο Μανώλη Γλέζο.

Ποινικό αδίκημα η χρήση κινητού για φωτογράφιση ψηφοδελτίου, προειδοποιεί η Εφορος Εκλογών Πάφου

Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου εντός των εκλογικών κέντρων προειδοποίησε με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έφορος Εκλογών της...
εκλογικής περιφέρειας Πάφου Μαίρη Λάμπρου, σημειώνοντας ότι η φωτογράφιση ψηφοδελτίου είναι ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου, υπάρχει οδηγία αναρτημένη στα εκλογικά  κέντρα ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κινητών τηλεφώνων εντός εκλογικών κέντρων

Η κ. Λάμπρου είπε πως σύμφωνα με παραστάσεις από υποψηφίους υπάρχουν πληροφορίες ότι εκλογείς θα φωτογραφίζουν με κινητά τηλέφωνα το ψηφοδέλτιο τους για ευνόητους λόγους.

Δεν θα πρέπει, συνέχισε, να χρησιμοποιείται κινητό και εάν κάποιος έχει κινητό θα πρέπει να το αφήσει στην είσοδο του κέντρου στο τραπέζι του προεδρεύοντα και θα το πάρει όταν τελειώσει.
Κατέστησε μάλιστα σαφές, ότι αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε ατασθαλία σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα τότε ο προεδρεύων μαζί με τη βοήθεια της Αστυνομίας μπορεί να παρέμβει, σημειώνοντας ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η χρήση κινητού με στόχο να φωτογραφίσουν το ψηφοδέλτιο.

Η κ. Λάμπρου ακολούθως ανακοίνωσε ότι υποψήφιος μέλος του κοινοτικού συμβουλίου στην κοινότητα Επισκοπή που ήταν μέλος ενός συνδυασμού απεβίωσε.

Πρόκειται είπε για τον Γιώργο Πέρδικο, η κηδεία του οποίου τελέστηκε  το απόγευμα.

Επί του θέματος, είπε η κ.Λάμπρου έχει ενημερωθεί ο Γενικός Έφορος Εκλογών προκειμένου να ενημερωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα και για να μην γίνει –όπως είπε- οποιαδήποτε λανθασμένη καταμέτρηση.

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή επί των ψηφοδελτίων, αλλά θα γίνει γνωστοποίηση έξω από το εκλογικό κέντρο ώστε να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι.

Πηγή

Τουρκία: Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Καισάρεια

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στην Τουρκία, αυτή τη φορά κοντά στο Πανεπιστήμιο Erciyes, στην κεντρική Τουρκία...
Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Kayseri (Καισαρεία) σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Ihlas News Agency, η έκρηξη σημειώθηκε στις 8:45 το πρωί, όταν τινάχθηκε στον αέρα αυτοκίνητο που βρισκόταν πολύ κοντά σε σταθμό λεωφορείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πάρα πολλοί τραυματίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η έκρηξη συνέβη μπροστά στην είσοδο του Πανεπιστημίου. Στόχος των βομβιστών ήταν μεγάλη ομάδα στρατιωτών που έφευγαν για την κανονική τους άδεια.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ-ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αχιλλοπούλειο: Ετοιμότητα για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Σε αόρατους εχθρούς που «επιτίθενται» ύπουλα, με αποτέλεσμα πολλές φορές από μία απλή επέμβαση ρουτίνας οι ασθενείς να καταλήγουν...
στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εξελίσσονται οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Το Νοσοκομείο Βόλου δεν έχει καταγράψει μέχρι σήμερα θάνατο εξαιτίας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης, ωστόσο είναι σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον μείζον κίνδυνο που ακούει στο όνομα «ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις». Ο συναγερμός αφορά κυρίως στους χειμερινούς μήνες όπου παρουσιάζεται μία έξαρση συνήθως, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τρία είναι τα σούπερ ανθεκτικά μικρόβια που «απειλούν» όσους νοσηλεύονται . Συνολικά στη χώρα μας καταγράφηκαν 15.000 ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, με τους κύριους υπαίτιους τα βακτηρίδια Klebsiella pneumoniae και E.coli, τα οποία έχουν επιδείξει μεγάλη ανθεκτικότητα .

Τα αντιβιοτικά είναι το όπλο των ειδικών κατά των νοσοκομειακών λοιμώξεων, ωστόσο η κακή τους χρήση μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ», καθώς κάνει τα παθογόνα μικρόβια ανθεκτικά σε αυτά.

Η αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα Δημόσια Νοσοκομεία, οφείλονται στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

«Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε εφησυχασμός», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και Συντονιστής Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Παν. Φανουργιάκης επισημαίνοντας ότι χρειάζεται ένας συνδυασμός δράσεων προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που εκδηλώνονται άλλοτε πιο ήπια και άλλοτε πιο επιθετικά.

Στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με τον κ. Φανουργιάκη, ο συναγερμός παραμένει πάντα πορτοκαλί, όπως είπε ο γιατρός, και αυτό διότι σύμφωνα με τον ίδιο, η εκδήλωση είναι συνυφασμένη με μία σειρά από παράγοντες, αρκετοί από τους οποίους δεν μπορούν να προβλεφθούν. Για παράδειγμα, η χρήση αντιβιώσεων που είναι ένας παράγοντας που «σταθερά» προκαλεί ανθεκτικά μικρόβια και ευθύνεται πολλές φορές για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, είναι θέμα που αντιμετωπίζεται από το Νοσοκομείο, γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν συγκεκριμένες εντολές ως προς τη χορήγησή τους.

Υπάρχουν όμως και οι αστάθμητοι παράγοντες όπως λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του ΓΝΒ, όπως για παράδειγμα, η συχνότητα των επισκέψεων σε έναν ασθενή αλλά και η βοήθεια στην οποία προστρέχουν ορισμένες φορές οι συνοδοί των δικών τους ανθρώπων, παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχουν μία ίωση με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μετάδοση μικροβίων στον άλλο οργανισμό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι κυριότεροι παράγοντες για την έξαρση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι οι μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτών και Βοηθών Θαλάμου, το γεγονός ότι δεν γίνεται επαρκής απολύμανση στη ΜΕΘ, δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι απομόνωσης ασθενών με ιογενή νοσήματα, οι ελλείψεις υγειονομικού υλικού όπως αντισηπτικό, γάντια, γάζες κ.ά.

Απίστευτες καταγγελίες: 1.000 θύματα ετησίως στα ελληνικά νοσοκομεία

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Επικρατείας Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, επισημαίνοντας τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από νοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, μαστίζουν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία. Ένας στους δέκα νοσηλευόμενους εκδηλώνει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του λοίμωξη, ενώ ως βασική αιτία φαίνεται να είναι η υπερβολική χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων στους ασθενείς, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει πιο ανθεκτικά τα παθογόνα μικρόβια. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 11% των ασθενών σε φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες που υποβάλλονται σε χειρουργείο, αναπτύσσουν μια λοίμωξη κατά τη διάρκεια κάποιας εγχείρησης. Το αντίστοιχο ποσοστό για το ΕΣΥ φτάνει στο 9%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 6%. Εκτός από την προσεκτική χρήση αντιβιοτικών, η εμμονή στην καθαριότητα και την υγιεινή είναι βασικοί παράγοντες για τη μείωση της εξάπλωσης των δυνητικά θανατηφόρων πολυανθεκτικών βακτηρίων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός εάν η Ελλάδα έχει ενσωματώσει τις οδηγίες του ΠΟΥ στη λειτουργία των νοσοκομείων, εάν η υγιεινή στο ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, σήμερα, πληροί τις απαραίτητες για το χώρο προδιαγραφές και εάν, τέλος, υπάρχουν στοιχεία από τα ιδιωτικά νοσοκομεία, και εάν οι έλεγχοι που γίνονται σε αυτά είναι επαρκείς έτσι ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση που επικρατεί και στα ιδιωτικά νοσοκομεία από υγειονομικής και ιατρικής πλευράς».

Πηγή

Η απίστευτη ιστορία του... ακέφαλου κοτόπουλου

Η ιστορία του Μάικ (σ.σ. όπως ονομάστηκε το «διάσημο» κοτόπουλο) είναι γνωστή σε ολόκληρη την Αμερική, καθώς οι λεπτομέρειές της συγκλόνισαν όσους την παρακολούθησαν από κοντά αλλά και εκείνους που τη διάβασαν στον Τύπο της εποχής...
Ο Μάικ, λοιπόν, γεννήθηκε την Άνοιξη του 1945 στη φάρμα των Όλσεν, στο Κολοράντο των ΗΠΑ, και ήταν εξ αρχής ένα αρτιμελές κοτόπουλο. Η πορεία της ζωής του, βέβαια, ήταν προδιαγραμμένη: πάχυνση για έξι περίπου μήνες, σφαγείο και… μαγείρεμα! Τίποτα πρωτότυπο θα μου πείτε για ένα κοτόπουλο! 

Ο κ. Όλσεν ανέλαβε το δύσκολο έργο της σφαγής του Μάικ, μαζί με αρκετά ακόμη κοτόπουλα. Μια πράξη που την έκανε καθημερινά και με μεγάλη, μάλιστα, επιτυχία! Εδώ, όμως, αρχίζουν τα δύσκολα ή καλύτερα τα… παράξενα! Μόλις ο Όλσεν έκοψε το κεφάλι του κοτόπουλου, το σώμα του συνέχισε να είναι ζωντανό, αφού, όπως είναι ευρέως γνωστό, τα κοτόπουλα μπορούν και ζήσουν για λίγη ώρα χωρίς το κεφάλι τους. Ο Μάικ, όμως, κατάφερε να ζήσει μέχρι την επόμενη μέρα. Οι Όλσεν παραξενεύτηκαν και αποφάσισαν να ταϊσουν το κοτόπουλο για να δουν πόσες μέρες μπορεί να αντέξει χωρίς… κεφάλι!

Έτσι ο Λόιντ Όλσεν άλεσε σιτάρι, το ανακάτεψε με νερό και του το χορήγησε με ένα σταγονόμετρο από το λαρύγγι. Έκπληκτος διαπίστωσε πως το κοτόπουλο μέρα με τη μέρα έπαιρνε βάρος, έτριβε τα φτερά του με το ανύπαρκτο κεφάλι του και κακάριζε βγάζοντας έναν ήχο που ερχόταν κατευθείαν από το λαρύγγι του. Γρήγορα «το θαύμα του ακέφαλου κοτόπουλου» που ζούσε στη φάρμα των Όλσεν μαθεύτηκε και ο Μάικ έγινε διάσημος! Συνεχίζοντας να ζει χωρίς… κεφάλι, πρωταγωνίστησε σε πολλά shows στην Αμερική, ενώ το περιοδικό “Life” δημοσίευσε εκτενές άρθρο με την ιστορία του έξι μήνες μετά τον αποκεφαλισμό του.

Έφτασε, μάλιστα, να κερδίζει περίπου 4.500 δολάρια τη μέρα από τις παραστάσεις του! Αρκετός κόσμος δεν πίστεψε την ιστορία του Μάικ, γεγονός που ανάγκασε τους Όλσεν να επισκεφθούν ειδικούς αλλά και γιατρούς για να επιβεβαιώσουν πως το «θαύμα» ήταν αληθινό και όχι κάποια καλοστημένη φάρσα! Η εξήγηση ήταν απλή: Το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού του Μάικ είχε κοπεί αλλά το ένα αυτί, η καρωτίδα και ο εγκεφαλικός του μίσχος είχαν μείνει άθικτα, ενώ ένας θρόμβος τον προστάτευσε από το να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο Μάικ πέθανε στις αρχές του 1947, ενώ οι 18 μήνες της «πολυτάραχης» ζωής του ενέπνευσαν συγγραφείς, σεναριογράφους και καλλιτέχνες. Επιπλέον, από το 1999 διοργανώνεται κάθε χρόνο στη γενέτειρά του το περίφημο Φεστιβάλ «Ημέρα του Μάικ, του Ακέφαλου Κοτόπουλου», στις 17 Μαϊου.

Η 1η Λευκή Νύχτα στη Θήβα είναι γεγονός-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/12 η πρώτη Λευκή Νύχτα της Θήβας. Μία πόλη στολισμένη, φωτισμένη με τραγούδια, κάλαντα, χορό και ανοιχτά τα καταστήματά της, μεχρι τις 12 με εκπτώσεις ώστε ο κόσμος να ψωνίσει αυτές τις βραδινές ώρες.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδω

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Έγινε το ... θαύμα των Χριστουγέννων: Έχασε το πορτοφόλι του και του παρέδωσαν ακέραιο!

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, το φιλότιμο κέρδισε!


Έβγαλε το πρωί από την τράπεζα χρήματα για τις υποχρεώσεις, αλλά ... έχασε το πορτοφόλι του! Ο λόγος για 33χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος λίγο πριν τις γιορτές βρέθηκε να "κλαίει" μετρητά και κάρτες που είχε στο πορτοφόλι του.

Θα περίμενε κανείς, πως όποιος έβρισκε το πορτοφόλι, θα ευχαριστούσε ... την τύχη του, που λίγο πριν τα Χριστούγεννα του έστειλε "μάννα εξ ουρανού", ωστόσο το φιλότιμο κέρδισε!

Το άτομο που βρήκε το πορτοφόλι, έσπευσε να το παραδώσει στην αστυνομία και ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού ενημερώθηκε γρήγορα πως μέσα στην ατυχία του, στάθηκε τυχερός! Αφού έγινε, μάλιστα, ο απαραίτητος έλεγχος διαπιστώθηκε ότι το πορτοφόλι παραδόθηκε άθικτο, παραδειγματίζοντας τους πάντες για την ακεραιότητα χαρακτήρα παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Ανακουφισμένος ο 33χρονος Μπάμπης Φραγκιαδάκης για την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης, ευχαριστεί το πρόσωπο που όπως αναφέρει, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. "Παρά την οικονομική στενότητα που όλοι βιώνουμε, έδειξε ήθος και παρέδωσε το πορτοφόλι. Ευχαριστώ πολύ την κ. Τρουλλινού, για την πράξη της" - αναφέρει ο νέος άνδρας, που αυτή την ώρα σπεύδει στο αστυνομικό τμήμα, για να παραλάβει το πορτοφόλι του.
Πηγή

Ερντογάν: Να σεβαστούν όλοι την κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι

Να σεβαστούν τη...
συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Χαλέπι, προκειμένου να επιτραπεί η συνέχιση των επιχειρήσεων απομάκρυνσης των αμάχων στις ανατολικές συνοικίες της συριακής πόλης, κάλεσε σήμερα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ο  πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Προτρέπω όλα τα μέρη και την διεθνή κοινότητα να σεβαστούν την συμφωνία εκεχειρίας και να υποστηρίξουν την διαδικασία απομάκρυνσης» έγραψε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια σειρά μηνυμάτων που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Η εκεχειρία την οποία διαπραγματεύτηκε η Τουρκία στο Χαλέπι και η συνέχιση των επιχειρήσεων αποτελούν την τελευταία ελπίδα που απομένει για τους αθώους» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο λαός του Χαλεπιού δεν είναι μόνος» έγραψε επίσης ο Ερντογάν.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σώσουμε τις ζωές αθώων», συμπλήρωσε.

Στην κατάψυξη η χώρα: Χιόνια και στην Αττική - Πού θα το στρώσει τις επόμενες ώρες

Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με χιόνια σε Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο και Κρήτη και παγετό κατά τη διάρκεια της νύχτας 
- Χιονοπτώσεις και στην Αττική 
- Πολικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε την Πέμπτη (15/12/2016) χιονοπτώσεις σημειώνονται σήμερα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική) (από τα 200 μέτρα).

Χιονοπτώσεις σημειώνονται επίσης στη Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα) στην κεντρική και ανατολική Στερεά και Εύβοια (από τα 300-400 μετρά) στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο (από τα 400-500 μέτρα).

Η κακοκαιρία και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το Σάββατο (17/12) εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και στα ημιορεινά της Κρήτης αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά.

Παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός μέχρι και το πρωί της Δευτέρας (19-12).

Χιονοπτώσεις στην Αττική

Στην Αττική περιμένουμε σήμερα χιονοπτώσεις σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα και πρόσκαιρα στον Υμηττό, ενώ το Σάββατο θα χιονίσει και σε περιοχές των βορείων προαστίων με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 350 με 400 μέτρα και πάνω.

Στις υπόλοιπες περιοχές του λεκανοπεδίου θα επικρατεί κατα διαστήματα χιονόνερο με τον ισχυρό βοριά να κάνει το κρύο ιδιαίτερα έντονο.

Στα «λευκά» το βουνό των Κενταύρων

Χιονίζει στο Πήλιο και το βουνό των Κενταύρων ντύνεται και πάλι στα λευκά.

Η χιονόπτωση που άρχισε μετά τις 8 το πρωί, σταδιακά γίνεται εντονότερη και ήδη στα Χάνια, το ύψος του χιονιού φθάνει τα 10 εκατοστά.

Το χιόνι στο Πήλιο αρχίζει από το ύψος της Πορταριάς και πάνω και επιχειρούν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες για να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος Βόλου-Χανίων -Ζαγοράς, ενώ η Τροχαία Βόλου συνιστά την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την ασφαλή κίνηση των αυτοκινήτων.

Η θερμοκρασία στα Χάνια είναι στους -3 βαθμούς, ενώ και στον Βόλο το κρύο είναι έντονο και τα θερμόμετρα δείχνουν 6 βαθμούς.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση της κακοκαιρίας κατά την διάρκεια της νύχτας και δεν αποκλείουν να χιονίσει ακόμα και μέσα στο κέντρο του Βόλου.

Αττική: Θερμαινόμενοι χώροι το Σαββατοκύριακο για τους άστεγους

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για τις χαμηλές θερμοκρασίες και το Σαββατοκύριακο, με τις ομάδες εργασίας να συνεχίζουν την προσφορά επιτόπιας φροντίδας, στους άστεγους και να τους ενημερώνουν για τους δύο θερμαινόμενους χώρους που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων:

Στη Λέσχη Φιλίας (Αγ. Παύλου, οδός Μαμούρη & Δύμης) και στην αίθουσα 4ης Δημοτικής Κοινότητας, (οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35)

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) με δύο ομάδες δράσεις, σε 24ωρη επιφυλακή, θα μοιράζει στους άστεγους ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα και θα εφοδιάζει τους θερμαινόμενους χώρους με φαγητό και κουβέρτες.

Τέλος ο δήμος Αθηναίων ζητά τη συνδρομή των πολιτών για έκτακτα περιστατικά στις τηλεφωνικές γραμμές: 210 5246515 - 210 5246516, καθώς και στον τετραψήφιο αριθμό 1595.


Νέα επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη

Νέα επιδείνωση του καιρού από την ερχόμενη Τρίτη με βροχές και καταιγίδες αυτή τη φορά αλλά και αρχικά χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Παρόλο που την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επικρατήσει ο ήλιος και η άνοδος της θερμοκρασίας, από την Τρίτη περιμένουμε νοτιάδες και ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει πάρα πολλές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες έως και την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω του εγκλωβισμού ψυχρών αερίων μαζών όλες αυτές τις ημέρες, κυρίως στις κλειστές λεκάνες ή στις πεδιάδες της ηπειρωτικής χώρας, με την έλευση του χαμηλού από την ερχόμενη Τρίτη (κυρίως στα κεντρικά και βόρεια) θα υπάρξουν περιοχές που αρχικά θα χιονίσει πυκνά ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα και εν συνεχεία με την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω των νοτιάδων θα το «γυρίσει» σε βροχή.

Άρα από την ερχόμενη Τρίτη ο καιρός θα χαλάσει ιδιαιτέρως, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες αυτή τη φορά.
Πηγή

Πρόβλεψη Αμερικανών: ¨Η Ελλάδα θα αποκλειστεί απ’ το χιόνι” – Δείτε πότε…

Σύμφωνα με το πιο έγκυρο Αμερικάνικο site πρόβλεψης καιρού, η χώρα μας θα ”θαφτεί” από το χιόνι…
για ένα διάστημα 3-4 ημερών, μετά τα Χριστούγεννα και πιο συγκεκριμένα στις …28,29,30,31 Δεκεμβρίου και στις 1,2 Ιανουαρίου.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το Αμερικάνικο σαιτ, θέλει να έρχεται πολικό ψύχος πάνω από την Ελλάδα, σε συνδυασμό με συνεχόμενο βαρομετρικά χαμηλά από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, πράγμα που γίνεται τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε και πάρα πολλές βροχές και πλημμύρες.
Ακόμα και σε παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας, δίνουν οι Αμερικάνοι πυκνές χιονοπτώσεις με αρνητικές θερμοκρασίες. Μάλιστα, τα προηγούμενα χρόνια η συγκεκριμένα ιστοσελίδα σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, δεν έδειχνε κάτι τέτοιο για τη χώρα μας, και όντως δεν είχαμε πολλά χιόνια.
Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα πέφτει αρκετά μέσα σε προβλεψιμότητα αρκετών ημερών ως και μισό μήνα μετά. Πάντως σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, τα χιόνια αυτά και το κρύο αυτό που δείχνουν οι Αμερικάνοι, θα έρθει νωρίτερα στην Ελλάδα, ίσως και μέσα στα Χριστούγεννα. Για να δούμε λοιπόν αν φέτος στη χώρα μας θα κάνουμε λευκά Χριστούγεννα ύστερα από πολλά πολλά χρόνια μη σας πούμε και δεκαετίες. Η γνωστή Αμερικάνικη ιστοσελίδα ονομάζεται accuweather.com.
πηγη xorisorianews.gr

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (6) κλοπές από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας

χηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Η λεία που αποκόμισε περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας.  
Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 03-07 έως και 02-11-2016, η λεία που αποκόμισε ο 32χρονος από την διάπραξη κλοπών στα ανωτέρω καταστήματα (εστιατόρια, ηλεκτρικών ειδών κ.λ.π.), περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (3.000) ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για κλοπές και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας

Ταυτοποιήθηκαν (6) μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες ενέχονται συνολικά σε (14) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών

  

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο συστηματικής και μεθοδικής έρευνας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών, στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.
Ταυτοποιήθηκαν συνολικά έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 46, 33, 22, 20, 16 και 14 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 02-09 έως και 12-12-2016, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, ενέχονται συνολικά στις ακόλουθες εγκληματικές πράξεις:

 • (9) κλοπές από σταθμευμένα οχήματα,
 • (3) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών από οικίες, καθώς και
 • (2) κλοπές σε βάρος γυναικών, με την μέθοδο της απασχόλησης.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, μπαταρίες οχημάτων, (350) λίτρα πετρελαίου κίνησης, καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.   

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Λαμία: Ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπόρεσε να ανέβει ούτε στο μηχανάκι

Συνέβη χθες το απόγευμα στην Αγία Παρασκευή Λαμίας...

Ο λόγος για έναν ηλικιωμένο ο οποίος αφού τα "έτσουξε" για τα καλά πήγε να πάρει το μηχανάκι για να πάει σπίτι του. Ήταν όμως τόσο μεθυσμένος που δεν τα κατάφερε, αφού έπεσε μαζί με το μηχανάκι στην άκρη του δρόμου.

Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν το μηχανάκι και τον άνθρωπο πεσμένο νόμισαν ότι έγινε κάποιο τροχαιο και ενημέρωσαν ΕΚΑΒ και Τροχαία, που εφτασαν άμεσα στο σημείο.

Ο ηλικιωμένος, όσο μπορούσε να επικοινωνήσει, αρνήθηκε την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ οι αστυνομικοί της Τροχαίας Λαμίας προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τους δικούς του για να τον παραλάβουν.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί πάρα πολύ το ποσοστό των μεθυσμένων οδηγών, αυτοκινήτων και δικύκλων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στη Λαμία με την 19χρονη κοπέλα που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, που οδηγούσε πρωί - πρωί, 53χρονος  τραπεζοϋπάλληλος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για τους κινδύνους που εγκυμονούν.

Πιστεύουμε ότι οι συγγενείς θα πρέπει με κάθε τρόπο να μην αφήνουν τα άτομα αυτά να οδηγούν για το καλό το δικό τους, αλλά και των υπολοίπων.

Βρήκαν ένα κουτί από το 1951 πίσω από έναν τοίχο του σπιτιού τους. Όταν είδαν ΤΙ έχει μέσα, έπαθαν το ΣΟΚ της ζωής τους!

Μία οικογένεια από την Αμερική ζει εδώ και μερικά χρόνια σε ένα σπίτι που χρονολογείται από το 1940. Λίγο-λίγο ανακαίνισαν κάθε δωμάτιο...
Τώρα έχει έρθει η ώρα του υπογείου. Φαίνεται μία πολύ δύσκολη δουλειά και κανείς δεν είναι ιδιαίτερα διατεθειμένος να την κάνει. Τελικά όμως, κατέληξε να είναι μία περιπέτεια που όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε.
Για να ξεκινήσουν με την ανακαίνιση, αρχικά έπρεπε να αφαιρέσουν εντελώς το ταβάνι.

Αλλά τι είναι αυτό; Κρυμμένο μέσα στο ταβάνι βρήκαν ένα πράσινο-γκρι κουτί.

Ένα πολύ χοντρό στρώμα βρωμιάς δείχνει πως ήταν εκεί για πολύ καιρό. Τι υπάρχει όμως μέσα; Κοσμήματα,

Kάλτσες ή μήπως τίποτα παλιά παιχνίδια;
Τελικά, αποφάσισαν να το ανοίξουν.

Το κουτί περιείχε αρκετά πακέτα τυλιγμένα με κηρόχαρτο.

Στον πάτο βρήκαν μία εφημερίδα: ήταν από τις 25 Μαρτίου του 1951. Ο μυστικός θησαυρός πρέπει να ήταν εκεί κρυμμένος από τότε.

Το σχήμα των πακέτων τους έδινε πολύ ελπίδα. Ανοίγοντάς τα, οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν: κάποιος είχε κρύψει χαρτονομίσματ των $20 εκεί.

Αλλά στο επόμενο πακέτο τα πραγματα άρχισαν να ξεφεύγουν: αυτή τη φορά το πακέτο είχε χαρτονομίσματα των $50. Τελικά, το τελευταίο πακέτο είχε χαρτονομίσματα των $100. Όλα μαζί, η οικογένεια είχε μόλις βρει $23,000!

Χρονολογούνται από το 1928 μέχρι το 1934. Για να είναι καλυμμένη η οικογένεια προσέλαβε δικηγόρο. Αλλά όπως είδαν, η πρώτη ιδιοκτήτρια του σπιτιού ήταν μία ηλικιωμένη γυναίκα που είχε πεθάνει πριν λίγες δεκαετίες. Οπότε μπορούν να γιορτάσουν άφοβα για το δώρο που τους ήρθε.


Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων


Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, δόθηκαν ειδικότερες εντολές σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη εφαρμογή όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας, στο σύνολο της χώρας.
Ο σχεδιασμός αυτός, μαζί με τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας που αναπτύσσονται ήδη σε όλη την επικράτεια, στοχεύει στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται.
Το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων όλων των Υπηρεσιών, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, θα διατεθεί όλο αυτό το διάστημα για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με βάση τις ειδικότερες οδηγίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν σε κάθε περιοχή.
Ενδεικτικά, από τώρα και σε όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου:
 • εντατικοποιούνται οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών. Οι περιπολίες αυτές είναι αυξημένες σε επιβατικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε υπαίθριες αγορές και στους λοιπούς χώρους, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση ατόμων,
 • λαμβάνονται συστηματικά μέτρα επιτήρησης στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως Τραπεζικά καταστήματα και Ταχυδρομεία, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, Δημόσια Ταμεία, Εφορίες κ.λπ., καθώς και των ευρύτερων χώρων, όπου πραγματοποιούνται χρηματαποστολές ή κινούνται ταχυδρομικοί διανομείς, οι οποίοι τις ημέρες αυτές διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά για πληρωμές,
 • ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και για την επιτήρηση καταστημάτων, όπως σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, ειδών δώρων, παιχνιδιών κ.λπ., όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών,
 • εντατικοποιούνται οι έλεγχοι αστυνομικής αρμοδιότητας στα δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , με έμφαση στους ελέγχους για το ωράριο λειτουργίας και την προστασία των ανηλίκων σε καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών ή χώρους διενέργειας παράνομων ηλεκτρονικών και λοιπών τυχερών παιγνίων,
 • διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου (διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων εποχιακών ειδών, παιχνιδιών, ειδών ένδυσης-υπόδησης κ.λπ.) κυρίως σε λαϊκές αγορές, εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, κεντρικές οδούς και πλατείες, ιερούς ναούς, σταθμούς μέσων μεταφοράς κ.λπ.,
 • διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι σε περιοχές χειμερινού τουριστικού ενδιαφέροντος (χιονοδρομικά κέντρα, αρχαιολογικούς χώρους, προσφιλείς προορισμούς κ.ά.),
 • λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις (θρησκευτικές, πολιτιστικές κ.ά.), καθώς και σε λοιπούς χώρους, όπου μετακινείται μεγάλος αριθμός επισκεπτών.
Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει σχεδιάσει - καταρτίσει ανάλογο επιχειρησιακό πλάνο για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων σε αγορές και καταστήματα και γενικότερα σε επιχειρήσεις αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, διακίνησης και εμπορίας ειδών και αγαθών.
Κατά τους ελέγχους αυτούς ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στις παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σχετικά με τον Φ.Π.Α., τις αποδείξεις και τα λοιπά παραστατικά διακίνησης, εμπορίας ειδών και παροχής υπηρεσιών, καθώς και στις περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Μάλιστα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας θα συμμετάσχει σε κοινό επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, μαζί με άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες, με σκοπό την πραγματοποίηση συντονισμένων ελεγκτικών δράσεων σε όλη τη χώρα, με έμφαση στους ελέγχους για τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, καθώς και το λαθρεμπόριο.
Η επιχειρησιακή εφαρμογή των μέτρων, που κλιμακώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει επίσης τη συνδρομή της Αστυνομίας σε άλλες Υπηρεσίες και Φορείς της Πολιτείας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου (καιρικά φαινόμενα, κ.λπ.).
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή το γεγονός ότι το διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές.
Φεύγοντας από το σπίτι
 • Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
 • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
 • Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
 • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
 • Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
 • Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
 • Ενεργοποιείστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
 • Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
 • Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το «100» ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας.
 • Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το «100» ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.
Στο ταξίδι
 • Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
 • Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
 • Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.
 • Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
 • Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.
 • Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
 • Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.
Στη διαμονή
 • Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο - διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
 • Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.
Στη διασκέδαση
Στη διασκέδασή σας σε Κέντρα - Bar - Καφετερίες - Εστιατόρια - υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.
Στα Καιρικά Φαινόμενα
Σε περίπτωση εντόνων καιρικών φαινόμενων, παρακαλούνται όπως οι πολίτες, καθώς και οι χρήστες του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη κίνησή τους. Κυρίως να προσέχουν:
Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλεως
 • φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
 • προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
 • ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.
 • βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα.
 • φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
 • φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.
Σε περίπτωση που μετακινηθείτε μέσα στην πόλη
 • προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 • κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθήστε τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
 • αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε περίπτωση που αποκλειστείτε
 • παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα.
 • τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες.
 • εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.
Επίσης, στην επίσημη Ιστοσελίδα (website) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr μπορείτε να βρείτε αρκετές χρήσιμες θεματικές συμβουλές για: