Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ανθρωποκτονία σε βάρος 45χρονης ημεδαπής, στη Λαμία Φθιώτιδας

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 39χρονος ημεδαπός


Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ανθρωποκτονία σε βάρος 45χρονης ημεδαπής, στη Λαμία Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, η 45χρονη την περασμένη Τετάρτη (28-12-2016) το πρωί, βρέθηκε νεκρή εντός της οικία της και όπως διαπιστώθηκε έφερε πολλαπλά τραύματα στην περιοχή του λαιμού και του στήθους, από αιχμηρό αντικείμενο (σχετικό το από 28-12-2016 Δελτίο Τύπου).

Διενεργήθηκε αυτοψία και διεξοδική εξερεύνηση του χώρου όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, καθώς και αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.


Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και αξιοποίησης του προανακριτικού υλικού, αναζητήθηκε ένας 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες (30-12-2016) το πρωί σε περιοχή της Ευρυτανίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας και προσήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και σήμερα (31-12-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης του κ. αναπληρωτή Ανακριτή Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Πρωτοχρονιά 2017 - Το μήνυμα Τσίπρα: Το 2017 η χρονιά που η χώρα θα κάνει το μεγάλο άλμα

Ως τη χρονιά που «η χώρα μας θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπροστά», στην οικονομία, στην κοινωνία, αλλά και στα εθνικά μας θέματα, περιέγραψε το 2017 ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά...
Ο πρωθυπουργός έθεσε τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης για το νέο έτος, ευρύτερα αλλά και ειδικότερα στα πεδία της οικονομίας, της κοινωνίας, της ανάπτυξης, των επενδύσεων, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας: μπορεί οι προκλήσεις να είναι μεγάλες και ο δρόμος ακόμα ανηφορικός για πολλούς, «αλλά για πρώτη φορά ο δρόμος έχει ορίζοντα». «Βλέπουμε πια το ξέφωτο. Ξέφωτο στην οικονομία, στην κοινωνία αλλά και στα μεγάλα εθνικά μας θέματα», τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ότι το 2017 θα είναι η χρονιά «όπου θα εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία», με την υποσημείωση ότι «για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια κρίσης, δεν είναι απλά μια κοινότυπη πρωτοχρονιάτικη ευχή, αλλά μια ρεαλιστική προσδοκία». Τόνισε ότι με το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, ανοίγει ο δρόμος για την ποσοτική χαλάρωση και ανακτούμε πρόσβαση στις αγορές, που θα είναι το πρώτο βήμα για την ανάκτηση της οικονομικής μας ανεξαρτησίας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το 2017 θα είναι το έτος των επενδύσεων, της ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων υποδομής που για χρόνια λίμναζαν, που θα ολοκληρωθεί ο διάλογος και θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή τις προτάσεις για τη μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα προχωρήσει τον Σεπτέμβρη σε μια μεγάλη τομή στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, στη μεγάλη μεταρρύθμιση στην υγεία, με τη θεμελίωση ενός αξιόπιστου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: Καθολικού, δημόσιου και δωρεάν για όλους: Εργαζόμενους και ανέργους. Ασφαλισμένους και Ανασφάλιστους. Επίσης, θα είναι χρονιά σημαντικών αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Το 2017, τέλος, παλεύουμε, να είναι και έτος ορόσημο για τους εργαζόμενους στη χώρα μας, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε σύντομο απολογισμό για το 2016, απαριθμώντας τα σημαντικότερα αποτελέσματα της κυβερνητικής προσπάθειας και τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες με έντονο κοινωνικό πρόσημο, φτάνοντας έως τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες: τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων δίνοντας για φέτος τη 13η σύνταξη σε 1,6 εκατομμύρια δικαιούχους, δυνατότητα που επήλθε από την υπέρβαση των στόχων του προγράμματος, που επετεύχθη για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, και τη διατήρηση του ΦΠΑ στα νησιά.

«Τη χρονιά που φεύγει καταφέραμε πολλά. Όχι όσα θα θέλαμε, αλλά πολλά», σημείωσε, αναφερόμενος στη σταθεροποίηση της οικονομίας, «το πέρασμα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τη μείωση της ανεργίας κατά 3 επιπλέον μονάδες, την πρόσβαση που απέκτησαν 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας απόκτησαν στο δημόσιο σύστημα υγείας, τη διεύρυνση του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση».

Παράλληλα, με το βλέμμα στην Ευρώπη, έστειλε μήνυμα κατά της ακροδεξιάς και του απομονωτισμού, καθώς και της διαρκούς λιτότητας, που τροφοδοτούν οι δυνάμεις που οδήγησαν την Ευρώπη στα σημερνά αδιέξοδο. «Αν οι λαοί είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούν να υπερβούν και τις πιο μεγάλες δυσκολίες», σημείωσε.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού για το νέο έτος:

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε σε όλες και όλους καλή χρονιά και ο καινούριος χρόνος να τους βρει με τους ανθρώπους που αγαπούν. Επισήμανε ότι "το μυαλό μας" πηγαίνει σε αυτούς τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να γιορτάσουν όπως οι υπόλοιποι, στους ανθρώπους που η οικονομική κρίση οδήγησε στο περιθώριο. Στους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τους ανθρώπους που κάθε μέρα παλεύουν για την επιβίωση. "Πρωτίστως γι αυτούς δίνουμε τη μάχη για να βγει η χώρα μας από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων και της επιτροπείας", τόνισε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "τη χρονιά που φεύγει καταφέραμε πολλά. Όχι όσα θα θέλαμε, αλλά πολλά", αναφέροντας συγκεκριμένα: "Σταθεροποιήσαμε την ελληνική οικονομία. Περάσαμε επιτέλους σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μειώσαμε την ανεργία κατά 3 επιπλέον μονάδες. 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας απόκτησαν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση διευρύνθηκε. Η Ελλάδα από τελευταία, έγινε πρώτη χώρα στις 28 της Ε.Ε. στην απορροφητικότητα πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία".

Τόνισε ότι "με σκληρή δουλειά καταφέραμε όχι μόνο να πιάσουμε αλλά και να υπερβούμε τους στόχους του προγράμματος. Και αυτό για πρώτη φορά εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια. Και αυτή η επιτυχία, ήταν που μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που θεωρούμε το ελάχιστο καθήκον μας. Να στηρίξουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους δίνοντας για φέτος την 13η σύνταξη σε 1,6 εκατομμύρια δικαιούχους. Δίνοντας τους το δικαίωμα να κάνουν γιορτές αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας".


Σημείωσε ότι ταυτόχρονα έδωσε στην κυβέρνηση και τη δυνατότητα να κρατήσει σταθερό τον ΦΠΑ στα νησιά μας που δέχονται το βάρος των προσφυγικών ροών. "Έτσι ώστε να στηρίξουμε τους νησιώτες μας που κρατούν στις πλάτες τους το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης. Τους νησιώτες μας, που διδάσκουν ανθρωπισμό και αλληλεγγύη, ακόμη και στα πλούσια έθνη του Βορρά". Δήλωσε περήφανος γι' αυτό, περήφανος "που η μικρή Ελλάδα δείχνει στην Ευρώπη το δρόμο των αξιών, σε αντίθεση με το δρόμο του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και των κλειστών συνόρων".

"Ενωμένοι οι λαοί μπορούν να υπερβούν τις πιο μεγάλες δυσκολίες"

"Ξέρουμε", είπε, "ότι αυτός ο δρόμος, ο μοναδικός δρόμος για την Ενωμένη Ευρώπη, είναι δύσκολος. Έχει εμπόδια. Έχει ορκισμένους αντιπάλους. Τις δυνάμεις που τροφοδοτούν την ακροδεξιά και τον απομονωτισμό. Τις δυνάμεις της διαρκούς λιτότητας. Εκείνες ακριβώς τις δυνάμεις που οδήγησαν την Ευρώπη στα σημερινά αδιέξοδα". "Αλλά παράλληλα", σημείωσε, "γνωρίζουμε από την ιστορία, ότι αν οι λαοί είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούν να υπερβούν και τις πιο μεγάλες δυσκολίες. Να υπερνικήσουν και τους πιο ισχυρούς αντιπάλους. Και η ίδια η ιστορία του λαού μας, είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα".

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "φιλοδοξούμε, λοιπόν, το 2017 να είναι το έτος που θα επιβεβαιώσει την ιστορία μας. Η χρονιά που η χώρα μας θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπροστά. Στην οικονομία, στην κοινωνία, αλλά και στα εθνικά μας θέματα. Διότι η Ελλάδα καταφέρνει σε μια δύσκολη περίοδο αβεβαιότητας και ανασφάλειας, να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή". Σημείωσε ότι για να διατηρηθεί αυτός ο ρόλος "θα δουλέψουμε σκληρά: Τόσο με την σταθερή προσήλωσή μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, όσο και με την αταλάντευτη στάση αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης".

"Φιλοδοξούμε το 2017 να είναι η χρονιά που θα επιβεβαιώσει τον αναντικατάστατο ρόλο της Ελλάδας, στο διεθνές και ευρωπαϊκό στερέωμα", πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ταυτόχρονα τη φιλοδοξία να είναι "η χρονιά όπου θα εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία". "Και αυτό", όπως επισήμανε", για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια κρίσης, δεν είναι απλά μια κοινότυπη πρωτοχρονιάτικη ευχή. Αλλά μια ρεαλιστική προσδοκία. Γιατί το 2017 θα είναι έτος υψηλών ρυθμών ανάπτυξης".

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ότι "με το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, ανοίγει ο δρόμος για την ποσοτική χαλάρωση και ανακτούμε πρόσβαση στις αγορές. Θα είναι το πρώτο βήμα για την ανάκτηση της οικονομικής μας ανεξαρτησίας".

Το 2017, έτος επενδύσεων, ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων, δίκαιης ανάπτυξης

Αναφερόμενος αναλυτικότερα στους μεγάλους στόχους που θέτει η κυβέρνηση στα πεδία της οικονομίας, της κοινωνίας, της ανάπτυξης, των επενδύσεων, τόνισε:

-"Το 2017, επίσης, θα είναι το έτος των επενδύσεων. Η χρονιά που οικονομία μας θα δρέψει τους καρπούς της σκληρής δουλειάς για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την έρευνα και την καινοτομία. Γιατί αυτό είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας. Η γνώση και το ανθρώπινο κεφάλαιο".

-Το 2017, είναι και η χρονιά ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων υποδομής που για χρόνια λίμναζαν, συσσωρεύοντας βάρη στα κρατικά ταμεία, προς όφελος των κατεστημένων συμφερόντων.

Να λοιπόν γιατί φέτος, η λέξη ανάπτυξη δεν είναι απλά ευχή".

Επισήμανε ότι η ανάπτυξη δεν αρκεί και πως "για να πιάσει τόπο και να επουλώσει τις πληγές της κρίσης, χρειάζεται η ανάπτυξη που έρχεται να είναι ταυτόχρονα και δίκαιη. Και είμαστε όλοι εμείς, που μαζί θα χαράξουμε το μονοπάτι της ανάπτυξης, με όρους αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και κοινωνικής προστασίας".

Οι θεσμικές τομές και αλλαγές

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το 2017 "πέρα από χρονιά ανάκαμψης, θα είναι και το έτος των μεγάλων θεσμικών τομών και αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος". Συγκεκριμένα:

-"Μέσα στο 2017 θα ολοκληρώσουμε το διάλογο και θα φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή τις προτάσεις για τη μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος. Με στόχο την διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας. Αλλά και την ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής.

-Αλλά οι θεσμικές τομές δε θα εξαντληθούν στη Συνταγματική αναθεώρηση. Το 2017, μέχρι το Σεπτέμβρη, θα προχωρήσουμε σε μια μεγάλη τομή στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Για να ξεφύγουμε επιτέλους από ένα σχολείο - εξεταστικό κέντρο. Και να υλοποιήσουμε το πάγιο αίτημα, για ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

-Το 2017, θα προχωρήσουμε επίσης, τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην υγεία. Πέρα από την ουσιαστική ενίσχυση, για πρώτη φορά, σε ανθρώπινο δυναμικό, θα προχωρήσουμε στη θεμελίωση ενός αξιόπιστου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Καθολικού, δημόσιου και δωρεάν για όλους: Εργαζόμενους και ανέργους. Ασφαλισμένους και Ανασφάλιστους.

-Αλλά το 2017 θα είναι και χρονιά σημαντικών αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με την ενίσχυση του ρόλου της, τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, την αναλογικότερη εκπροσώπηση των πολιτών σε όλες τις βαθμίδες της.

-Το 2017, τέλος, παλεύουμε, να είναι και έτος ορόσημο για τους εργαζόμενους στη χώρα μας, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ώστε η Ελλάδα να σταματήσει να αποτελεί θλιβερή εξαίρεση στην Ευρώπη".

"Βλέπουμε πια το ξέφωτο"

Ολοκληρώνοντας το μήνυμά του, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: "Ξέρω καλά ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Ξέρω επίσης ότι για πολλούς, ο δρόμος είναι ακόμα ανηφορικός. Αλλά για πρώτη φορά ο δρόμος έχει ορίζοντα. Βλέπουμε πια το ξέφωτο. Ξέφωτο στην οικονομία, στην κοινωνία αλλά και στα μεγάλα εθνικά μας θέματα".

Παράλληλα με τις ευχές του για "καλή χρονιά", "ευτυχία, ειρήνη και δημιουργία για τον χρόνο που έρχεται", εξέφρασε τη βεβαιότητα του "ότι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να φέρουμε τη χώρα μας στη θέση που της αξίζει".

ΣΟΚ! Βρέθηκε μαχαιρωμένος μέσα στο σπίτι του στο Ξυλόκαστρο

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στον Πύργο Ξυλοκάστρου Κορινθίας, βρέθηκε ένας 63χρονος και δίπλα του βρέθηκε ένα μαχαίρι...

Στο σημείο πήγε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ιατροδικαστής και η σορός θα μεταφερθεί στην Πάτρα για νεκροψία, νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας σύμφωνα με αστυνομικές πηγές...

Χιλιάδες κάτοικοι του Σίδνεϊ, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Έλληνες, υποδέχθηκαν πριν από λίγα λεπτά το 2017

Χιλιάδες κάτοικοι του Σίδνεϊ, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Έλληνες, υποδέχθηκαν πριν από λίγα λεπτά το 2017...

Τραγικό περιστατικό με αυτοκτονία παραμονή Πρωτοχρονιάς συγκλονίζει τοπική κοινωνία!

Ο εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε λίγο πριν τις 10 το πρωί τους κατοίκους...
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κόνιτσα: Συμμετείχαν σε επιχείρηση μεταφοράς 85 κιλών χασίς μαζί με τον εξάχρονο γιο τους!

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του...
Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, οδήγησαν στη σύλληψη χθες  το βράδυ, τριών Ελλήνων, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα κάνναβης.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 25, 36 και 34 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και έκθεσης ανηλίκου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εξάρθρωση κυκλωμάτων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες διότι εντόπισαν στην περιοχή του αεροδρομίου Ιωαννίνων τον 36χρονο και την 34χρονη (οι οποίοι συνόδευαν και τον 6χρονο γιο τους) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος, με το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ του οχήματος τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (56) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (85.700) γραμμαρίων. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στο σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο των προπομπών, ο 36χρονος οδηγός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Συνολικά, κατασχέθηκαν: (56) ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (85.700) γραμμαρίων. δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκε στην κατοχή της 36χρονης δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Πηγή

Για μεγάλο θαύμα μιλούν και οι Τούρκοι – Δείτε τι βρήκαν μετά από 800 χρόνια στο Βόσπορο!

Οι ίδιοι οι Τούρκοι παρουσίασαν σαν μεγάλο θαύμα την ανακάλυψη οχτακόσια χρόνια μετά, όπως το τονίζουν ιδιαίτερα, της χαμένης...
ιεράς μονής της Aγίας Σκέπης στον Βόσπορο που την είχε οικοδομήσει ο βυζαντινός αυτοκράτορας, Μανουήλ ο Κομνηνός.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, υπήρχαν φήμες ότι η ιστορική αυτή ελληνορθόδοξη βυζαντινή μονή βρισκόταν κοντά στο πανεπιστήμιο, Koç Üniversitesi, (της γνωστής οικογένειας των Koç) και πολλοί περαστικοί στην περιοχή αυτή είχαν μαρτυρήσει στο παρελθόν για διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα που βρέθηκαν πέριξ του κυρίως χώρου του πανεπιστημίου.

Για την ακριβή τοποθεσία της ιεράς αυτής μονής, είχαν γράψει στο πρόσφατο παρελθόν, ο Paul Magdalino, βυζαντινολόγος και καθηγητής βυζαντινής ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Koç Üniversitesi, ο Άγγλος ιστορικός, Micheal Angold και ο Αυστραλός ιστορικός, Andrew Stone.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την περιέργεια των Τούρκων που άρχισαν εντατικές έρευνες στη περιοχή όπου πιστεύονταν πως βρίσκεται η ιερά μονή της οποίας, όπως αναφέρει και η τουρκική εφημερίδα, το ολοκληρωμένο όνομά της είναι ιερά Μονή Κατασκεπής του Αγίου Μιχαήλ.

Οι έρευνες αυτές έφεραν γρήγορα τις πρώτες συγκεκριμένες ενδείξεις για την ακριβή τοποθεσία και έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα που οριστικοποίησαν, σύμφωνα με τους Τούρκους, το μέρος όπου είχε ακμάσει η ιερά αυτή μονή.

Οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά για το μεγάλο αυτό θέμα όπως πιστεύεται και διακηρύσσουν οι ίδιοι οι Τούρκοι είναι, ενώ συνεχίζονται οι ανασκαφές, ότι στον ευρύτερο χώρο της μονής έχουν κρυφτεί ιερά αντικείμενα τα οποία έκρυψαν οι βυζαντινοί για να αποφύγουν την λεηλασία των σταυροφόρων που εκείνη την εποχή είχαν καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και είχαν προβεί στις γνωστές βιαιοπραγίες και λεηλασίες των ελληνορθόδοξων ναών και μοναστηριών.

Υπάρχει η άποψη ότι στη μονή βρίσκεται η Ιερά Τράπεζα όπου ο Ιησούς είχε τελέσει το Μυστικό Δείπνο! Τ

ο πιο ενδιαφέρον είναι ότι κυκλοφορεί η άποψη πως στη μονή αυτή βρίσκεται η Ιερά Τράπεζα όπου ο Ιησούς Χριστός είχε τελέσει τον Μυστικό Δείπνο και η οποία είχε μεταφερθεί από τους βυζαντινούς στην ιερά μονή της Αγία Σκέπης από τα Ιεροσόλυμα, όπως αναφέρει το periergaa.

Οι ανασκαφές που άρχισαν εδώ και καιρό, όπως περιγράφει η τουρκική εφημερίδα, έφεραν μετά από τρεις εβδομάδες την ανακάλυψη μιας πρώτης μεγάλης οπής που οδηγούσε σε ένα τούνελ που άνηκε στον ευρύτερο χώρο της μονής.Το τούνελ απλώνεται σε βάθος 4 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, έχει μήκος περίπου τα 250-300 μέτρα και οδηγεί στα πρώτα απομεινάρια του κτίσματος της μονής, τα οποία μετά από οχτακόσια χρόνια, όπως διατείνεται η τουρκική εφημερίδα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.


Να σημειωθεί ότι η ιερά αυτή μονή της Αγίας Σκέπης Κωνσταντινούπολης είχε γίνει ευρέως γνωστή γιατί εκεί είχε εξοριστεί ο πατριάρχης Άγιος Φώτιος, ο οποίος όπως είναι γνωστό είχε σηκώσει στους ώμους του όλο το βάρος της καταδίκης της αίρεσης του παπισμού και για τον λόγο αυτό μέχρι σήμερα είναι το «κόκκινο πανί» για τους δυτικούς.

Ο Φώτιος παρέμεινε εκεί ήσυχος όσο κράτησε η εξορία του παρ’ όλο που οι οπαδοί του είχαν συγκροτήσει δική τους εκκλησία με ιεραρχία, ιεροτελεστίες και πιστούς. Στα τέλη του 876 ανακλήθηκε από την εξορία και του ανατέθηκε η ανατροφή των τεσσάρων γιων του αυτοκράτορα Βασιλείου, ο οποίος σε όλο το διάστημα της εξορίας δεν έπαυσε να τον τιμά και να τον βοηθά. Το 877 ο τότε πατριάρχης Ιγνάτιος πέθανε και σε τρεις μέρες ο Φώτιος ανέβηκε και πάλι στον πατριαρχικό θρόνο.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η ανακάλυψη της ιεράς αυτής μονής της Αγίας Σκέπης Κωνσταντινούπολης, που έμεινε στα σκοτάδια 800 χρόνια και είχε συνδεθεί άμεσα με τον πατριάρχη Άγιο Φώτιο, έρχεται δυο σχεδόν χρόνια μετά την ανακάλυψη της νήσου Βόρδωνες, δηλαδή της χαμένης δέκατης νήσου των Πριγκιποννήσων, όπου σύμφωνα με την παράδοση ετάφη ο Άγιος Φώτιος.

Πηγή

Άγιο Όρος: Νέο θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου σε νεογέννητο κοριτσάκι από την Άρτα

Του Ηλία Προύφα
Πληθαίνουν καθημερινά οι αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για θαυμαστές, σωτήριες επεμβάσεις της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στη ζωή των ανθρώπων, οι ...
οποίοι με πίστη την επικαλούνται, βάζοντας την μπροστάρισα στην επίλυση των όποιων προβλημάτων τους.

Μετά την δημοσιοποίηση του θαύματος με το νεαρό Σκοπιανό, ο οποίος μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στην Ιερά Μονή του Δοχειαρίου στο Άγιον Όρος βρήκε την μιλιά του, αρκετοί είναι αυτοί που επικοινωνούν μαζί μας, προκειμένου να αναφέρουν τις δικές τους θαυμαστές διηγήσεις για την σωτήρια παρέμβαση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στη ζωή τους.

Εκατοντάδες πονεμένοι από τα ποικίλα βάσανα της ζωής συνάνθρωποί μας, προσπαθούν να ρυθμίσουν το πρόγραμμά τους, έτσι ώστε να μεταβούν το συντομότερο δυνατόν στο σπίτι της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, την Ιερά Μονή του Δοχειαρίου στο Άγιον Όρος, για να προσκυνήσουν τη χάρη της και να λάβουν την ευλογία του σεβάσμιου και πολύ αγαπητού Καθηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου. Το ίδιο συμβαίνει και με το Δοχειαρίτικο γυναικείο μετόχι της Ιεράς Μονής Θεοσκεπάστου στο Σοχό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου ευλαβικώς προσέρχονται κυρίως γυναίκες προσκυνήτριες, οι οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Άγιο Όρος. Εκεί όπως πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα, βρέθηκε ο Καθηγούμενος Γέροντας Γρηγόριος, τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά αρκετοί πιστοί και να λάβουν την ευλογία του.

Η περίπτωση της Κατερίνας από την Άρτα

Μία από τις πολλές θαυμαστές περιπτώσεις όπως αρχικά αναφέραμε, που αφορούν την άμεση και σωτήρια παρέμβαση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου,έχει σχέση με μια νεαρή μητέρα από την Ήπειρο. Πρόκειται για την 37χρονη Κατερίνα η οποία διαμένει στην πόλη της Άρτας, μητέρα δύο μωρών παιδιών με τηλέφωνο επικοινωνίας το 6976580782.


Η νεαρή μητέρα με την οποία συνομιλήσαμε τηλεφωνικά για πρώτη φορά πριν από δύο ώρες, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας και να δημοσιοποιηθεί το παρακάτω περιστατικό που βίωσε αυτή και η οικογένειά της πριν λίγες ημέρες.

»Γνώριζα για την Παναγία Γοργοϋπήκοο την οποία ευλαβούμαι. Στην Άρτα υπάρχει εικόνα της από την Ιερά Μονή του Δοχειαρίου, την οποία προσκυνώ και ανάβω κεράκι στη χάρη της. Είχα 11 χρόνια να κάνω παιδί. Δεν απελπιζόμουν, έκανα την προσευχή μου και έλεγα Παναγία μου Γοργοϋπήκοε βοήθησέ με να μείνω έγκυος και εάν το παιδί είναι κορίτσι θα το ονομάσω Μαρία στη χάρη σου. Οι προσευχές μου εισακούστηκαν και έμεινα έγκυος στο πρώτο παιδί που ήταν αγόρι και το ονόμασα Γιώργο στον πεθερό μου. Μετά από 19 μήνες και συγκεκριμένα πριν σαράντα ημέρες περίπου, ήρθε στον κόσμο σε μαιευτήριο της Θεσσαλονίκης το δεύτερό μας παιδί που ήταν κορίτσι. Χωρίς να ξεχάσω την υπόσχεσή μου στην Παναγία, άλλα ψάχνοντας να βρω ελαφρυντικά με τον εαυτό μου για να μην τηρήσω το τάμα, αποφάσισα αφού άκουσα και τη γνώμη μιας ηγουμένης να ονομάσω το παιδί Βασιλική στην πεθερά μου. Ενώ όλα κύλησαν ομαλά και φυσιολογικά στον τοκετό του πρώτου μου παιδιού, αυτό δεν συνέβη και με το δεύτερο. Ο τοκετός έγινε με καισαρική, το μωρό πήρε μικρόβιο, διασωληνώθηκε και ήταν έτοιμο να πεθάνει».
Έφυγε και γύρισε το κορίτσι μου.


»Έφυγε και γύρισε το κορίτσι μου, μέχρι και ντοπαμίνη της είχαν δώσει» μας συνέχισε την εξιστόρησή της με δάκρυα και συνέχισε. »Σε επικοινωνία που είχα με πνευματικούς μου αδελφούς, οι οποίοι μίλησαν με διάφορες μονές όπως του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Θάσο και με τη Δοχειαρίου για να κάνουν προσευχή, μου είπαν να κάνω στη μικρή αεροβάπτισμα. Εκεί τα έχασα. Έκανα την προσευχή μου στην Παναγία τη Γοργοϋπήκοο και είπα Παναγία μου κάνε το κορίτσι μου καλά. Αμέσως πήγα στο κρεβάτι της μικρής και αφού δεν μπόρεσα να τη σηκώσω για το αεροβάπτισμα λόγω της διασωλήνωσης, τη σταύρωσα τρεις φορές λέγοντας τα λόγια βαπτίζετε η δούλη του Θεού Μαρία, εις το όνομα του πατρός και του υιού και του Αγίου Πνεύματος, τάζοντάς την και πάλι στην Παναγία. Από εκείνη τη στιγμή τα πάντα άλλαξαν. Το Σάββατο του Αγίου Στυλιανού ήμασταν στα κόκκινα και μετά από μία εβδομάδα, στο σπίτι μας στην Άρτα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή της. Το κορίτσι μου βρίσκεται στη ζωή χάρη στην Παναγία τη Γοργοϋπήκοο. Μέχρι και οι γιατροί μίλησαν για θαύμα».

Σε επικοινωνία με τον Καθηγούμενο Γρηγόριο, η 37χρονη Κατερίνα του ανέφερε, όπως μας είπε η ίδια, πως αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Παναγία Γοργοϋπήκοο και στους Δοχειαρίτες Πατέρες για τις προσευχές τους. Ο Γέροντας Γρηγόριος από την πλευρά του, της είπε πως αυτό που δεν θα πρέπει να αμελήσει, είναι να βαπτίσει το παιδί Μαρία.

Τώρα στη σκέψη της Κατερίνας, είναι η μικρή Μαρία να βαπτιστεί από το χέρι του Γέροντα Γρηγορίου στο Δοχειαρίτικο Μετόχι του Σοχού Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομα ο σύζυγός της να μεταβεί για προσκύνημα στο Δοχειάρι.

Πηγή

Ομολόγησε ο δράστης - «Εγώ σκότωσα την Θώμη»!

Ναι εγώ σκότωσα τη Θώμη Κουμπούρα είπε στους αστυνομικούς ο άνδρας που από χθες το...
μεσημέρι ανακρίνονταν ως ο Νο1 ύποπτος για την δολοφονία της 45χρονης παιδοψυχίατρου.
Η διαδικασία της ανάκρισης δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς ο δράστης μιλούσε ασυνάρτητα.

Ωστόσο η επιμονή των αστυνομικών και η μεθοδευμένη δουλειά τους τον έφεραν σε αδιέξοδο και τον οδήγησαν στην ομολογία, χωρίς όμως να αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στο έγκλημα.

Στις 3 τα ξημερώματα εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο της Λαμίας, ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Πηγή

Φόρος αίματος για τους δημοσιογράφους και το 2016

Στους 93 ανήλθαν όσοι έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ σε εμπόλεμες ζώνες...


Ενενήντα τρεις δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης έχασαν τη ζωή τους το 2016 κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δηλαδή είκοσι λιγότεροι σε σύγκριση με το 2015, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ).

Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον απολογισμό της ΔΟΔ, 93 δημοσιογράφοι είχαν σκοτωθεί σε στοχευμένες επιθέσεις, από βομβιστικές ενέργειες ή επειδή βρέθηκαν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Άλλοι 29 εκπρόσωποι του Τύπου έχασαν τη ζωή τους σε δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα, στην Κολομβία και τη Ρωσία.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν σε χώρες της Μέσης Ανατολής (30) και ακολουθούν οι χώρες της Ασίας-Ειρηνικού (28) και της Λατινικής Αμερικής (24). Οκτώ δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στην Αφρική και 3 στην Ευρώπη, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΔ που εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει 600.000 μέλη σε 140 χώρες.

Ανά χώρα, οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στο Ιράκ (15), το Αφγανιστάν (14), το Μεξικό (11), την Υεμένη (8), τη Γουατεμέλα (6), τη Συρία (6), την Ινδία και το Πακιστάν (5).

Μολονότι οι αριθμοί σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά είναι μειωμένοι, η ΔΟΔ προειδοποιεί ότι "οι εντεινόμενες απειλές, ο εκφοβισμός, η αυτολογοκρισία, μαρτυρούν ότι οι επιθέσεις εναντίον της ελευθερίας του Τύπου παραμένουν σε ανησυχητικό επίπεδο". Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Βέλγος δημοσιογράφος Φιλίπ Λερούτ, τόνισε εξάλλου ότι τα εγκλήματα αυτά δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα.


Μία από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις έγινε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου στο Αφγανιστάν, όταν οι Ταλιμπάν σκότωσαν επτά δημοσιογράφους και τεχνικούς της τηλεόρασης που επέβαιναν σε ένα μίνι-βαν του αφγανικού τηλεοπτικού καναλιού Tolo TV.

Ο απολογισμός της ΔΟΔ είναι προσωρινός, δεδομένου ότι η Ομοσπονδία δεν καταγράφει παρά μόνο τους επιβεβαιωμένους θανάτους και όχι τις εξαφανίσεις, όπως για παράδειγμα του Ζαν Μπιγκιριμάνα από το Μπουρούντι, ο οποίος αγνοείται εδώ και έξι μήνες.

Ενημέρωση για την κατάσταση του Ν. Ευβοίας / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη δεύτερη ημέρα του κύματος κακοκαιρίας με τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση στο Νομό Εύβοιας, το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο παραμένει ανοικτό, ενώ σε ορισμένα τμήματα απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Απρόσκοπτα διεξάγεται η κυκλοφορία στο τμήμα Ψαχνά - Προκόπι (Άγιος, Παγώντας). Ελεύθερη, αλλά με χρήση αλυσίδων είναι η κυκλοφορία στα ορεινά της Βόρειας Εύβοιας (Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, Κερασιά, Ταξιάρχης, Καστανιώτισσα). Ομοίως, με αλυσίδες εξυπηρετείται το τμήμα Στενή - Στρόπωνες στη Δίρφυ, όπως και το Μανίκια -  Μακρυχώρι στη Νοτιοκεντρική Εύβοια.
Ο Φάνης Σπανός  δήλωσε: "Για δεύτερη μέρα στόλος άνω των 35 μηχανημάτων της Π.Ε. Εύβοιας επιχειρεί σε 12 διαφορετικά μέτωπα και κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους του Νομού. Επιμένουμε στη σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων, κατοχή αλυσίδων και συμμόρφωση προς τις οδηγίες της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας. Ας χαρούμε το χειμώνα, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας."


Για οποιαδήποτε πρόβλημα οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασία της Π. Ε. Εύβοιας στο τηλέφωνο 22210-20000 όλο το 24ωρο.

Ευχές από το Δήμο Θηβαίων- Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Το 2016 ήταν ακόμα μία δυσμενής χρονιά για τη χώρα μας, για τον τόπο μας, για τον καθένα ξεχωριστά. Όμως , με δύναμη και αισιοδοξία και κυρίως με πίστη στο Θεό ανταποκριθήκαμε στο μέτρο του δυνατού στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα για να ένα καλύτερο αύριο, πιο δημιουργικό, αλληλέγγυο και ειρηνικό για εμάς και τα παιδιά μας.  

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε και το 2017 την αποστολή μας για όσο το δυνατόν καλύτερη διακυβέρνηση των τοπικών υποθέσεων και παροχή δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στους κατοίκους, τους τοπικούς φορείς και τους επισκέπτες του Δήμου μας για μία βιώσιμη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ευχόμαστε η νέα χρονιά να φέρει μια ανοδική πορεία για την πατρίδα και τον τόπο μας, μία ελπιδοφόρα προοπτική για τους νέους μας, ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση για όλους.

Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλους! Ευτυχισμένο το 2017!
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Στα 4,4 εκ. ευρώ έφτασε ο κύκλος εργασιών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Στο ποσό των 4.320.032 ευρώ έφτασε για το 9άμηνο του 2016 ο κύκλος εργασιών στο...
λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με τα κέρδη να φτάνουν τα 2.108.750 ευρώ, ενώ αντίστοιχα τα έξοδα άγγιξαν το ποσό των 2.211.182 ευρώ. Ο κύκλος εργασιών είναι μειωμένος κατά 5,31% σε σχέση με τοαντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ σημαντική κατά 10,50% είναι και η μείωση στα έξοδα σε σχέση με πέρυσι. Η συνολική εικόνα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτιμάται ως θετική, καθώς υπάρχει αύξηση των κερδών σε ποσοστό 0,01%, με σαφώς βελτιωμένα τα οικονομικά μεγέθη. Επισημαίνουμε ότι ο ΟΛΗΓ λειτουργεί τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας και μοναδικός μέτοχός του είναι το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Πηγή

Aποφευχθήκαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά του βυτιοφόρου στην Επίδαυρο

Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου σε  βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε καύσιμα στην περιοχή της Επιδαύρου προς...
Κολιάκι, είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του φορτηγού αυτοκινήτου. Ο δρόμος της παλαιάς εθνικής Κορίνθου - Επιδαύρου - Πόρτο Χελίου είχε κλείσει και στο σημείο επιχείρησαν οχήματα της πυροσβεστικής, από Ναύπλιο και του κλιμακίου από την Τροιζήνα.
Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς το βυτίο ηταν γεμάτο με καύσιμα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν αν μην επεκταθεί η φωτιά στα καύσιμα περιορίζοντας την εστία της πυρκαγιάς στο κουβούκλιου του οχήματος και το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ευχές για όλους από VIOTIKI GNOMI NEWS


ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ για τα Τέλη Κυκλοφορίας - Έως πότε γλιτώνουμε το ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Νέα παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αλλά και της κατάθεσης πινακίδων, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών...


Υστερα από αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, προχωρά στην παράταση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το 2017, μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών έχει ήδη τακτοποιήσει την σχετική υποχρέωση, δεν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση και μετά τις 9 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τα πρόστιμα (διπλό αντίτιμο τελών) σε όσους δεν έχουν πληρώσει.

Όσοι δεν τα πληρώσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, αλλά και με την απαγόρευση της μεταβίβασης του οχήματός τους.

Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θα έπρεπε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 148 ευρώ, με το πρόστιμο θα πληρώσει 296 ευρώ.

Βήμα - βήμα η εκτύπωση

Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2017 ο υπόχρεος πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr και στη συνέχεια να κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».
Αμέσως θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».
Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «επιτυχής αναζήτηση».

Το μόνο που απομένει είναι να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».

Όλες οι ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές σε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό για το 2017

Την ώρα που τα Ασφαλιστικά ταμεία «βουλιάζουν» και μισθωτοί και συνταξιούχοι μετρούν τις... απώλειές τους, ο Ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου είναι γεγονός. Σε λιγότερο από δύο ημέρες, έρχονται ριζικές ανατροπές. Για το «καλό» της νέας χρονιάς, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «φύλαγε» την πιο δυσάρεστη έκπληξη στον ελληνικό λαό...

Της Αμέλιας Αναστασάκη
Οι μισοί συνταξιούχοι συντηρούν τις οικογένειές των παιδιών τους. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε καν τα είδη πρώτης ανάγκης. Η «τρίτη ηλικία», τα «περήφανα γηρατειά» βιώνουν την απόλυτη εξαθλίωση. Ο Αλέξης Τσίπρας με την «παρέα» των δανειστών αποφάσισαν να κατακρεουργήσουν κάθε ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή. Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, αναφέρεται σε ένα «μαρτύριο δίχως τέλος, αφού ένας στους δύο συνταξιούχους ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας». Μάλιστα τονίζει ότι, «παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών». 

Όλες οι περικοπές του 2017 με την «ματιά» του Ενιαίου Συνδέσμου Συνταξιούχων

Πρώτη ανατροπή: Μειωμένες οι νέες συντάξεις από 10-30%

1. Αυτό σημαίνει πως θα αρχίζουν από 400 ευρώ και θα πιάνουν «ταβάνι» στα 1.200 ευρώ.

2. Τι θα γίνει με όσους συνταξιοδοτηθούν εντός του 2017; Οι συνταξιούχοι θα λάβουν ποσά που θα υπολείπονται κατά 20% και πλέον από τον παλιό τρόπο, ενώ θα δικαιούνται το 1/3 της διαφοράς. 

3. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017(;) θα πρέπει να επανυπολογιστούν 2,6 εκατομμύρια κύριες συντάξεις για να προκύψει η προσωπική διαφορά - την οποία θέλει να καταργήσει το ΔΝΤ.

Δεύτερη ανατροπή: Νέα όρια ηλικίας για 150.000 ασφαλισμένους που κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2017

1. Επιβάρυνση από 3 έως 21 μήνες με μεγάλους χαμένους τις μητέρες ανηλίκων και όσους έβγαιναν με μειωμένη σύνταξη πριν τα 62.

2. Oι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν για όσους ασφαλισμένους είχαν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2012, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2013 ισχύει ενιαίο καθεστώς και πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 67 (ή στα 62 με 40 έτη ασφάλισης).

3. Για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη, οι ασφαλισμένοι μπορούν να αξιοποιήσουν πλασματικά έτη, όπως ο στρατός και οι σπουδές.

4. Προσοχή σε όσους επιλέξουν την πρόωρη συνταξιοδότηση, καθώς επιβάλλεται «πέναλτι» που οδηγεί σε χαμηλότερη σύνταξη. 

Τρίτη ανατροπή: Από 1/1/2017 η εισφορά 20% θα ισχύσει και στο Δημόσιο

1. Για πρώτη φορά το κράτος θα καταβάλλει στον ΕΦΚΑ εισφορά ως εργοδότης 

2. Δημόσιοι υπάλληλοι: θα πληρώνουν εισφορά 6,67% όπως όλοι οι μισθωτοί, αλλά οι κρατήσεις θα γίνονται πλέον επί των αποδοχών που λαμβάνουν σήμερα και όχι επί των αποδοχών του Οκτωβρίου 2011 όπως ίσχυε.

3. Χαμένοι θα είναι οι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ με αρκετά χρόνια υπηρεσίας, οι οποίοι θα δουν μειώσεις έως 20 ευρώ τον μήνα στις καθαρές τους αποδοχές.

4. Ωφελημένοι θα είναι οι υπάλληλοι ΥΕ και ΔΕ, καθώς οι εισφορές τους θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες και θα κερδίσουν στον μηνιαίο καθαρό τους μισθό από 1 μέχρι και 20 ευρώ. 

Τέταρτη ανατροπή: Εφαρμογή νέων πλαφόν και κούρεμα υψηλών συντάξεων 

1. Η εφαρμογή των νέων πλαφόν και το κούρεμα των υψηλών συντάξεων (άνω των 2.000 ευρώ μικτά για μία κύρια σύνταξη και 3.000 άθροισμα) θα αποφέρει το 2017: 43,1 εκατ. από τον ιδιωτικό τομέα και 89,3 εκατ. από τον δημόσιο. 

2. Μειωμένες και οι νέες συντάξεις χηρείας. 

Πέμπτη ανατροπή: Μείωση κατά 434 εκατ. ευρώ στο ΕΚΑΣ

1. Η περικοπή έγινε στις 22/12/2106 με την κατάργηση του ΕΚΑΣ για επιπλέον 240.000 χαμηλοσυνταξιούχους από 1/1/2017, με βάση τα νέα εισοδηματικά κριτήρια.

Έκτη ανατροπή: Δημιουργία ΕΦΚΑ

1. Δημιουργείται από 1-1-2017 ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης με ελλείμματα –μαμούθ.

2. Το 2017, το Ταμείο αναμένεται να εμφανίσει έλλειμμα 2,9 δισ. ευρώ.

Έβδομη ανατροπή: Επιβολή διπλού ασφαλιστικού χαρατσιού

1. Επιβολή διπλού ασφαλιστικού χαρατσιού 26,9% επί του εισοδήματος των επαγγελματιών, νυν ασφαλισμένων σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ (20% για κύρια σύνταξη και 6,9% για ΕΟΠΥΥ) και του διπλού χαρατσιού 20,9% για τους αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ(14% για κύρια σύνταξη και 6,9% για ΕΟΠΥΥ). 

Όγδοη ανατροπή: Αύξηση πλασματικών ετών

1. Από 1/1/2017 εφαρμόζεται η νομοθεσία του ΕΦΚΑ και αυξάνεται το κόστος εξαγοράς των πλασματικών ετών.

2. Για τους δημοσίους υπαλλήλους το κόστος σχεδόν τριπλασιάζεται. 

2. Έτσι, ένας δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει να καταβάλλει 300 ευρώ για κάθε μήνα εξαγοράς, αντί για 100 που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς. 

Ένατη ανατροπή: Περικοπές στα μερίσματα1. Μειώσεις ύψους 500.000 ευρώ προβλέπονται στα μερίσματα εντός του 2017.

2. Φέτος αφαιρέθηκαν 207 εκατ. ευρώ.

3. Οι συνταξιούχοι του δημοσίου κατά την πρώτη πληρωμή του 2017 που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο θα δουν το μέρισμά τους στο ύψος που διαμορφώθηκε στις αρχές Ιουλίου. 

Δέκατη ανατροπή: Αφαίμαξη επικουρικών συντάξεων

1. Συνεχίζεται η μεγάλη αφαίμαξη στις επικουρικές συντάξεις.

2. Έγινε ήδη η περικοπή έως 50% στις επικουρικές 260.000 συνταξιούχων.

3. Για το νέο έτος από τις τσέπες των δικαιούχων επικουρικών θα αφαιρεθούν 233,9 εκατ. ευρώ, τα οποία μαζί με τα φετινά 114,6 εκατ. ανεβάζουν τον συνολικό λογαριασμό για τους συνταξιούχους στα 348,5 εκατ. ευρώ.