Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Ρομά επιτέθηκαν με λοστούς σε δύο αδέρφια στην Θήβα

  δημοσιευμένο Νοεμβρίου 04, 2017
Μανιασμένη επίθεση με λοστούς δέχτηκαν σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες δύο (2) αδέρφια τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (04/11) την ώρα που πραγματοποιούσαν γεωργικές εργασίες στα κτήματα τους από ομάδα Ρομά.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό εντόπισαν έναν νεαρό επίσης Ρομάσοβαρά τραυματισμένο πάνω στην «Γέφυρα του Τρόμου» στο Πυρί. Ο νεαρός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είχε τις αισθήσεις του και δίπλα του βρέθηκε ένας σπασμένος καθρέπτης Ι.Χ.
Τα μόνα άτομα στην περιοχή εκείνη την στιγμή ήταν τα δυο αδέρφια τα οποία μετέφεραν εργάτες στα κτήματα τους πλησίον του καταυλισμού. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους Ρομά κατευθύνθηκε προς αυτούς μια ομάδα 20-30 ατόμων κρατώντας λοστούς και σίδερα, ζητώντας τους εξηγήσεις για το περιστατικό, με τα αδέρφια να απαντάνε ότι δεν είχαν καμία σχέση και ούτε γνώριζαν κάτι δίχως όμως να καταφέρουν να τους πείσουν με αποτέλεσμα να τους επιτεθούν.
Ο ένας αδερφός δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας όπου και νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διάσειση ενώ ο άλλος αδερφός στάθηκε τυχερός γλυτώνοντας μόνο με μερικές εκδορές. Στην συνέχεια ο δεύτερος αδερφός κατευθύνθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θήβας όπου κατήγγειλε το περιστατικό.
Ο νεαρός Ρομά έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου πρόκειται να καλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το περιστατικό.
πηγη ραδιο θηβα