Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Σύλλογος "Κοντίτο Θήβας"

Ο εξωρα'ι'στικός και πολιτιστικός σύλλογος "Κοντίτο Θήβας" σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στο εξοχικό κέντρο Μπάρμπα Γιάννης στης 21/1/2017 και ώρα 20:00.
Πλούσιο μενού,ζωντανή μουσική με χορευτικό πρόγραμμα και λαχειοφόρο με πλούσια δώρα... 
Μενού ενηλίκων 15€
Μενού παιδικό 5€
Σας περιμένουμε...

Μειώνονται τα χρηματικά πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ

Μετά τη σύλληψη της Ρούπα έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία, αλλά μπορεί να βρεθούν σημαντικά... περισσότερα, γιατί ένα μεγάλο μέρος των πειστηρίων δεν έχει ακόμη εξεταστεί, όπως είναι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στικάκια κ.λπ., αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Για την πρόσφατη κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κ. Τόσκας απαντά ότι «μέσα σε 4 ώρες δεν λύνονται καταστάσεις που έχουν συσσωρευτεί εδώ και 40 χρόνια και τις οποίες υπέθαλπαν προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί έσπρωχναν κάτω από το χαλί των Εξαρχείων τα προβλήματα, χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για τους κατοίκους και την περιοχή».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που δημιουργήθηκε με την κακοκαιρία σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, ο κ. Τόσκας σημειώνει ότι θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει για ανάλογες περιπτώσεις η νομοθεσία, ακόμα και επιτάξεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός προαναγγέλλει μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων από κλήσεις, με εξαίρεση την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Επίσης, ερωτηθείς αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους, ο κ. Τόσκας απαντά: «Υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».

Αναφέρει, τέλος, ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και στην Αθήνα και στη Δυτική Αττική, ειδικά όσον αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών και στις μεγάλης κλίμακας ένοπλες ληστείες.

Όταν όλα γύρω αλλάζουν… μη φοβάσαι!

Από την Μαρία Μπαλάση, Απόφοιτη Σχολής Προσχολικής Αγωγής
Όλοι μας κάποιες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα πράγματα και νέες καταστάσεις που μας αναστατώνουν, μας φοβίζουν και μας ακινητοποιούν απο κάθε δράση και εξέλιξη των...
πραγμάτων καθώς και της προσωπικής μας εξέλιξης επίσης. Νιώθουμε ασφάλεια μόνο σε όλα αυτά που ήδη γνωρίζουμε καλά ως τώρα, στις παλιές μας συνήθειες, στις γνωστές αντιδράσεις των δικών μας ανθρώπων και στα γνώριμα μας συναισθήματα και σκέψεις.


Εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολλά κομματιά μαζί, δεν είμαστε ένα και μοναδικό, γι’ αυτό το λόγο και δεν μπορούμε να μείνουμε ίδιοι και αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου. Είμαστε κομμάτια απο το παρελθόν μας, είμαστε κομμάτια από το τώρα μας, από τα θέλω μας και από τα όνειρα μας, από τους ανθρώπους μας, που και αυτοί με τη σειρά τους αλλάζουν. Όλα αυτά δεν μένουν στάσιμα για πολύ, καθώς οι προτεραιότητές μας αλλάζουν και αυτές, και κυρίως γιατί το βλέμμα μας δεν κοιτάει πάντα το ίδιο μέρος και ούτε με τον ίδιο τρόπο. Όταν νιώθουμε, ότι γύρω μας τα πράγματα αλλάζουν, τότε να είμαστε σίγουροι οτι κάποιος κύκλος έχει κλείσει και όλο αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο και μερικές φορές τρομακτικό, αλλά έχουμε κάνει ένα γενναίο βήμα να πάμε πιο πέρα, ενα βήμα παρακάτω και να εξελιχτούμε με αλήθεια.

Δε συμβαίνει πάντα, ότι όταν κλείνει ένας κύκλος, σημαίνει πάντα αυτόματα και μια απώλεια ή έναν χαμό. Μπορούμε να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο, αλλά με άλλη στροφή, με τα δικά μας μολύβια, με τα δικά μας χρώματα. Οι αλλαγές έρχονται όταν είμαστε έτοιμοι, όταν τα ίδια, ήταν όλα αυτά που δε μας προχωρούσαν και έκαναν κακό σε μας και στους γύρω μας. Οι αλλαγές λοιπόν, δεν πρέπει να μας τρομάζουν, γιατί είμαστε εμείς που τις προκαλέσαμε, γιατί τα πράγματα έπρεπε να αλλάξουν. Η ισορροπία στα πράγματα έρχεται όταν αλλάζουν γύρω μας οι άνθρωποι, οι καταστάσεις και εμείς οι ίδιοι. Η ισσορόπια μέσα μας και έξω μας δεν ζυγίζει τα παλιά και τα καινούργια που έρχονται, αλλά ζυγίζει τις αλλαγές -εξωτερικές και εσωτερικές- με την καινούργια αντίληψή μας, με τη νέα μας τοποθέτηση στα πράγματα και μεγάλη αγάπη για τον εαυτό και τη ζωή μας.

Πολλές φορές τα πράγματα γύρω μας αλλάζουν και εμείς νιώθουμε ανήμποροι, νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε, έτσι μένουμε στάσιμοι και δυσκολευόμαστε σε κάθε νέα συμπεριφορά και κατάσταση. Μπορούμε όμως να ανοίξουμε τα μάτια μας, τα αυτιά μας και τη ψυχή μας για να αντιληφθούμε τις αλλαγές και να πιστέψουμε ότι μαζί με μας, τότε και μόνο θα αλλάξουν όλα γύρω μας ευνοϊκά και θα είναι τελικά η αλλαγή που εμείς φέραμε και κερδίσαμε. Όταν όλα γύρω αλλάζουν, σου φωνάζουν άλλαξες… και άλλες φορές φωνάζουν… άλλαξε!

Πηγή

Πρόταση - "ΒΟΜΒΑ" από τους Θεσμούς: Αφορολόγητο στα...

Πρωτοφανή απαίτηση για συρρίκνωση της έκπτωσης φόρου για... μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 1.900 ευρώ σήμερα στα 700 ευρώ, που περιορίζει δραστικά το αφορολόγητο στα 3.500 ευρώ, προέβαλε το ΔΝΤ για να επανέλθει στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το Ταμείο από την πλευρά αυτή μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 3,6 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 900 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεθούν από την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες συντάξεις, ώστε να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Η πρόταση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά συνάντησε ευήκοα ώτα σε ορισμένους παράγοντες της ευρωπαϊκής πλευράς των δανειστών, οι οποίοι θεωρούν ότι η επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς το Eurogroup ήταν μεν «μια καλή κίνηση», αλλά πλέον απαιτούνται «απτές αποδείξεις δέσμευσης».

Χαρακτηριστική είναι τοποθέτηση κοινοτικού παράγοντα σύμφωνα με το δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πλέον έχει ελάχιστους συμμάχους στο εξωτερικό και τα περιθώρια ελιγμών συμμαχιών και κινήσεων έχουν εξαντληθεί...

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, συζητείται από την τρόικα η δημιουργία, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, ενός νέου ισχυρότερου «κόφτη» διάρκειας 5-7 ετών, στον οποίο θα προσδιορίζονται επακριβώς τα μέτρα σε αφορολόγητο, συντάξεις και φοροαπαλλαγές, σε περίπτωση αποκλίσεων.

Αντίθετα, αντιδρούν στην όποια σκέψη για νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

ΕΘΑΨΑΝ νεκρό στην Πρέβεζα και δείτε γιατί τον ΞΕΘΑΨΑΝ αμέσως...

Πρωτοφανές για τα τοπικά δεδομένα αυτό που συνέβη στο Λούρο Πρέβεζας...


Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοί του Λούρου, σήμερα τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία και ταφή ενός αξιότιμου ανθρώπου που περίπου στα 80 του χρόνια έχασε τη ζωή του.

Έτσι, αφού τελέστηκε η ταφή, συγγενείς και οικεία πρόσωπα του αποθανών μετέβησαν σε καφενείο ως είθισται για το καθιερωμένο καφέ.

Κατά τη διάρκεια όμως του καφέ, συγγενείς του 80χρονου, ενημερώθηκαν από τις αρχές του τόπου ότι το σημείο στο οποίο έθαψαν τον άνθρωπο τους, θα περάσει δρόμος (διάδρομος του κοιμητηρίου), έτσι τους ενημέρωσαν που θα πρέπει να τον ξεθάψουν και να τοποθετήσουν το φέρετρο λίγο παρακάτω, όπως και έγινε με τους ιερείς να τελούν για δεύτερη φορά το μυστήριο ενώ οι συγγενείς του αποθανών εμφανώς εξαγριωμένοι παρακολουθούσαν με όση ψυχραιμία διέθεταν… τη ταφή του ανθρώπου τους για δεύτερη φορά μέσα σε λίγη ώρα.

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς

Κατασχέθηκαν (42) γραμμάρια ηρωίνης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο


Συνελήφθη, σήμερα (14-01-2017) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.


Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης από τον 44χρονο, τις οποίες προμηθεύεται από περιοχή των Αθηνών, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε ο δράστης να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.


Ο 44χρονος ακινητοποιήθηκε έξωθεν της οικίας του και κατά τη διενέργεια ενδελεχούς αστυνομικού ελέγχου στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, εντός της πλαφονιέρας του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν, (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητες ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (42) γραμμαρίων.

Από τους αστυνομικούς ομοίως κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 44χρονου, ως μέσο για τη διευκόλυνση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων σχετικά με έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες αντικειμένων που κατασχέθηκαν σε οικία στη περιοχή της Ηλιούπολης Αττικής, όπου την 05-01-2017 συνελήφθη η Παναγιώτα Ρούπα.

C:\Documents and Settings\AVPRESS36\Επιφάνεια εργασίας\Φάκελος (2)\13012017-anakoinosi_eur001.jpg
C:\Documents and Settings\AVPRESS36\Επιφάνεια εργασίας\Φάκελος (2)\13012017-anakoinosi_eur002.jpg
C:\Documents and Settings\AVPRESS36\Επιφάνεια εργασίας\Φάκελος (2)\13012017-anakoinosi_eur003.jpg
C:\Documents and Settings\AVPRESS36\Επιφάνεια εργασίας\Φάκελος (2)\13012017-anakoinosi_eur004.jpg
C:\Documents and Settings\AVPRESS36\Επιφάνεια εργασίας\Φάκελος (2)\13012017-anakoinosi_eur005.jpg
C:\Documents and Settings\AVPRESS36\Επιφάνεια εργασίας\Φάκελος (2)\13012017-anakoinosi_eur006.jpg
C:\Documents and Settings\AVPRESS36\Επιφάνεια εργασίας\Φάκελος (2)\13012017-anakoinosi_eur007.jpg
C:\Documents and Settings\AVPRESS36\Επιφάνεια εργασίας\Φάκελος (2)\13012017-anakoinosi_eur008.jpg
C:\Documents and Settings\AVPRESS36\Επιφάνεια εργασίας\Φάκελος (2)\13012017-anakoinosi_eur009.jpg

Σημειώνεται ότι η φωτογραφία με αριθμό 3α απεικονίζει πιστόλι που βρέθηκε στην τσάντα της Παναγιώτας Ρούπα την ώρα της σύλληψής της.

Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσης 1014 και 10414 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Ανοιχτά αύριο τα καταστήματα

Ανοιχτά θα είναι...
αύριο τα καταστήματα καθώς προβλέπεται προαιρετική λειτουργία τους από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τα μαγαζιά θα ανοίξουν με τις χειμερινές εκπτώσεις να συνεχίζονται έως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αντιδρά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και για αύριο έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

ΟΑΕΔ: Όλες οι εκπτώσεις για ανέργους για την χρονική περίοδο 2016-2017

Έχεις κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ; Τότε πρέπει να γνωρίζεις πού δικαιούσαι έκπτωση.
Διάβασε τον αναλυτικό μας οδηγό με προνόμια και εκπτώσεις για ανέργους για τα έτη 2016-2017. Ήξερες ας πούμε ότι μπορείς να χρησιμοποιείς εντελώς δωρεάν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αν έχεις κάρτα ανεργίας; Τώρα το ‘μαθες!
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Δωρεάν Απεριόριστη Χρήση σε όλα τα μέσα ΜΜΜ της Αττικής

ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Καμία έκπτωση για ανέργους, αλλά 25% έκπτωση για ηλικίες κάτω των 26 ετών

ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ :
35 ευρώ πήγαινε και 55 ευρώ επιστροφή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΩΡΕΑΝ είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

ΕΣΤΙΑΣΗ
GOODYS
Τα Goody’s Burger House παρέχουν 10% έκπτωση προς τους ανέργους με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ (Η έκπτωση ισχύει σε συγκεκριμένα καταστήματα)

LA PASTERIA
Έχουν 20% έκπτωση με επίδειξη κάρτας ΟΑΕΔ

EVEREST
10% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα

B.Q.
Έκπτωση 20% σε ανέργους

OLYMPUS PLAZA (PARKS FOOD, αυτά που όταν πας ταξίδι, σταματάς για στάση φαγητού και «αράγματος» )
Υπάρχουν ειδικές τιμές σε ανέργους (Ανάλογα τα προϊόντα)

FLOCAFE
Υπάρχουν προσφορές για ανέργους αλλά εξαρτάται από το κατάστημα

PIZZA FAN
50% έκπτωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σε ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ, IΙΕΚ ΔΟΜΗ, ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΧΕΔΙΟΥ, INFOTECH, ΙΕΚ PRAXIS, IST COLLEGE
Υπάρχουν ειδικές τιμές για ανέργους, κατόπιν ραντεβού και ανάλογα την ειδικότητα

KARIERA SEMINARS
Έκπτωση 15% σε όλους τους κατόχους κάρτας ανεργίας για οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα
4W
Έκπτωση 10% στα προγράμματα Web Design

ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Έκπτωση 7% για ανέργους

ΚΕΛΕ –ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
15% στις τιμές των Προγραμμάτων μας και παροχή δωρεάν Εκπαιδευτικών Μηχανογραφικών Προγραμμάτων (ERP SOFTONE ΚΑΙ UNION)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ INTERGRAPHICS
Έκπτωση 25% στο αρχικό κόστος των διδάκτρων.

CITY UNITY COLLEGE
20% έκπτωση στο αρχικό κόστος των διδάκτρων για όλους τους ανέργους.

ALPINE CENTER
20% έκπτωση στο αρχικό κόστος των διδάκτρων για όλους τους ανέργους, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κάρτα ανεργίας

ΑΝΟΔΟΣ ΑΕ
Παρέχεται Έκπτωση 50% στο αρχικό κόστος εκμάθησης των εφαρμογών της Adobe

COMPUTER STUDIES
Έκπτωση έως 30% για ανέργους

CAD STUDIES
20% στο αρχικό κόστος εκμάθησης για κάθε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
2 δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παθολόγο, ορθοπεδικό χειρουργό και καρδιολόγο

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
40% έκπτωση σε διαγνωστικές εξετάσεις και προνομιακές τιμές σε τσεκάπ

MICROMEDICA ΕΠΕ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Έκπτωση 12-30% σε όλες τις τιμές

ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε.
Ειδικές τιμές στον τιμοκατάλογο για άνεργους

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ – ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
WIND
Έκπτωση 20% για νέες συνδέσεις

COSMOTE
Έκπτωση 10% στο μηνιαίο πάγιο για 18 μήνες

VODAFONE
Έκπτωση 15% στο μηνιαίο πάγιο

ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΑΦΟΙ ΚΟΛΟΜΒΟΥΝΗ
10% έκπτωση σε ψυγεία πλυντήρια-κλιματιστικά

Π.ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΑΠΟ 5% ΕΩΣ 20%

OPTOVISION ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ –ΟΠΤΙΚΑ, ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
Έκπτωση 40% στα γυαλιά οράσεως
Έκπτωση 30% στα γυαλιά ηλίου
Έκπτωση 30% στα ακουστικά βαρηκοΐας

ART & HOBBY Α.Ε. ΕΙΔΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ –ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ
Έκπτωση 10%

ΛΑΣΚΑΡΗΣ – Ν.ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε – ΟΠΤΙΚΑ
Εκπτώσεις σε συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων

TRIUMPH
Εκπτώσεις σε συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων

PARANOIA
Έκπτωση 30% σε όλα τα προϊόντα

ΣΑΜΟΥΧΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΒΑΡΒΑΡΑ «MAISON DES CRAVATES»
Έκπτωση 15% στα είδη Pagoni
Έκπτωση 10% στα επώνυμα είδη

ΚΙΝΗMΑΤΟΓΡΑΦΟΙ
Ster Cinemas
5 ευρώ το εισιτήριο

ODEON
Δευτέρα ως Παρασκευή, το εισιτήριο στα 6 ευρώ

ΘΕΑΤΡΑ
Στις περισσότερες παραστάσεις υπάρχει μειωμένο εισιτήριο για ανέργους και φοιτητές.
πηγη athensmagazine.gr

Ο Β. Πούτιν στο πλευρό της Ελλάδας – Η Ρωσία ενδιαφέρεται για τον εποικισμό των ελληνικών νησιών – Με την «πλάτη στον τοίχο» η Τουρκία

του Γ. Μοτσάκου – Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν εξετάσει το «καυτό»...


του Γ. Μοτσάκου – Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν εξετάσει το «καυτό» αυτό ζήτημα που αφορά τον εποικισμό 28 νησιών πριν περίπου ένα χρόνο. Το θέμα αυτό έφερε στην επιφάνεια γνωστή τουρκική  εφημερίδα «δείχνοντας» προς την ρωσική πλευρά.
Η χώρα μας μέσω του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι η  κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει  οικισμούς σε 28 μικρά νησάκια στο Αιγαίο.



Χθες ως γνωστόν σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία απαγορεύει ρητά στην Ελλάδα την δημιουργία οικισμών σε «αμφισβητούμενες» νησίδες στο Αιγαίο-Κλιμάκωση τύπου Ιμίων ενόψει), ήρθε και η αντίδραση με την «απάντηση» της τουρκικής πλευράς με έκτακτη  ανακοίνωση του ΥΕΠΞ μαζί με  απειλές  ότι  η Τουρκία αναμένει σύνεση από την Ελλάδα σε «ένα τόσο ευαίσθητο θέμα».
«Ο Έλληνας  αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι η  κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει οικισμούς σε 28 μικρά νησάκια στο Αιγαίο. Παρ “όλα αυτά, δεν κατάφερε να πει τα ονόματα των νησίδων αυτών . Έχουμε δηλώσει αρκετές φορές ότι δεν θα δεχτούμε οποιεσδήποτε  de facto συνθήκες που θα δημιουργηθούν  από την ελληνική πολιτική ηγεσία σε αμφισβητούμενους  γεωγραφικούς σχηματισμούς», καταλήγει το τουρκικό  υπουργείο σε ανακοίνωση του .
Η Τουρκία του Ερντογάν η οποία ευρίσκεται το τελευταία διάστημα με την «πλάτη στον τοίχο», όπως όμως και η ελληνική κυβέρνηση λόγω αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα , οδηγούνται σταδιακά σε μια πιθανή κλιμάκωση για ένα θέμα που στην κυριολεξία «καίει» μιας και αφορά 28 νησιά και νησίδες τα οποία ελέγχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Εφόσον ο Ερντογάν κρίνει, ειδικά μετά και την χθεσινή εξουσιοδότηση της  τουρκικής βουλής που το «προβιβάζει» σε «Μεγάλο Βεζύρη» του νέο- οθωμανικού κράτους, τότε θα προβεί σε επίθεση τύπου Ίμια με κυνικές αλλά και καλά μελετημένες κινήσεις στο Αιγαίο.
Αυτό το σενάριο θα του δώσει πολλά και μεγάλα οφέλη. Πρώτον θα ενώσει το διαλυμένο εσωτερικό της χώρας και δεύτερον και σπουδαιότερο σε ενδεχόμενη επιβολή της θέλησης του θα καταστεί στα μάτια ακόμα και των Τούρκων που τον αμφισβητούν  ένα νέος «Fetih»…δηλαδή κατακτητής.
Η Μόσχα από την άλλη πλευρά έχει και αυτή τεράστια συμφέροντα στο Αιγαίο το οποίο συνδέει δύο μεγάλες θάλασσες την Μαύρη θάλασσα και την Μεσόγειο θάλασσα, και επιθυμεί να ελέγξει μέσω των ενεργειακών κολοσσών που διαθέτει τα κοιτάσματα στην περιοχή ελέγχοντας ταυτόχρονα την ροή προς την Ευρώπη.

Έτσι ενεργοποιείται  το παιχνίδι και στην περιοχή μας πλέον εμπλέκοντας τρεις χώρες τουλάχιστον ….Τουρκία, Ελλάδα και Ρωσία και κάνοντας κατανοητό ότι Β.Πούτιν ενδιαφέρεται σφόδρα για την χώρα μας για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Τρίτη μέρα χωρίς νερό ο Βόλος, παρενέβη ο εισαγγελέας

Για τρίτη ημέρα...
παραμένει χωρίς νερό ο Βόλος και τα προβλήματα των χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών οξύνονται ακόμη περισσότερο, αφού δεν υπάρχει νερό ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας.

Η πρωτοφανής κατάσταση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προκάλεσε την επέμβαση του εισαγγελέα, με αφορμή τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες κατοίκων και επαγγελματιών του Βόλου για τις πολύωρες μέχρι και πολυήμερες διακοπές υδροδότησης.

Η προκαταρκτική εξέτασε που διέταξε η Εισαγγελία αφορά τη διενέργεια έρευνας για το κατά πόσον προκλήθηκαν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τη διακοπή υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό, θα διερευνηθεί αν υπήρξαν πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου για τις πολύωρες ή πολυήμερες διακοπές που έγιναν και αν εξαιτίας αυτών των παραλείψεων ή πράξεων, προκλήθηκαν κίνδυνοι για την υγεία των δημοτών.

Σε πολλές περιπτώσεις και σε μεγάλα τμήματα του Βόλου και των προαστίων του δεν υπάρχει νερό από την περασμένη Δευτέρα ή υδροδοτούνται επί το ελάχιστον κάποιες περιοχές για 1-2 ώρες.

Στην αγορά και στα σούπερ μάρκετ τα εμφιαλωμένα νερά έχουν γίνει άφαντα και υπάρχει έλλειψη λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ζήτησης.

Στις διαμαρτυρίες των πολιτών και των επαγγελματιών, ειδικά εστιατόρων και ξενοδόχων, δεν υπάρχει σαφής απάντηση από πλευράς δήμου Βόλου και ΔΕΥΑΜΒ για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Πλήρωσε φόρο 3.000 δολάρια με… πέντε καρότσια νομίσματα!

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Nick Stafford από τη Βιρτζίνια κατέβαλε φόρο ύψους 3.000 δολαρίων στην αρμόδια υπηρεσία ...Μεταφορών χρησιμοποιώντας νομίσματα.

Έτσι χρειάστηκε πέντε καρότσια ξέχειλα από... 300.000 νομίσματα. Ο όγκος τους ήταν τόσος που τα μηχανήματα αυτόματης καταμέτρησης βγήκαν εκτός λειτουργίας και οι υπάλληλοι τα μετρούσαν επί επτά ώρες.

Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας είχε βρεθεί σε κόντρα με την υπηρεσία διότι δεν του έδιναν απευθείας τηλέφωνα για να συνεννοηθεί με τους αρμόδιους υπαλλήλους σχετικά με τη δήλωση τριών οχημάτων που απέκτησε για την επιχείρησή του και την καταβολή των φόρων που αναλογούν.

Ο Stafford υπέβαλε έγγραφο αίτημα για να του δοθεί απευθείας αριθμός τηλεφώνου και τελικά του έδωσαν έναν αριθμό αλλά όταν τον κάλεσε τον πληροφόρησαν πως δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η γραμμή αυτή για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ο άνδρας ζήτησε τις απευθείας γραμμές εννέα άλλων γραφείων και όταν του το αρνήθηκαν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να επιβληθεί στους υπαλλήλους πρόστιμο. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του αλλά του δόθηκαν οι τηλεφωνικοί αριθμοί που ζητούσε.

Έτσι εκείνος πλήρωσε τον φόρο του με νομίσματα. Χρειάστηκε πέντε καρότσια, που κόστισαν περίπου 400 δολάρια, αλλά και έντεκα άνθρωποι που προσελήφθησαν για να ξετυλίξουν τα πακετάκια με τα νομίσματα- διαδικασία που πήρε πέντε ώρες. Το συνολικό βάρος των νομισμάτων ήταν 726 κιλά.
Πηγή

Οι ρυθμίσεις που προσφέρουν οι τράπεζες για οφειλές δανείων

Οι δανειολήπτες που αποδεδειγμένα βάση των εισοδημάτων τους δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους, μπορούν να πετύχουν σημαντική ...μείωση των ετήσιων πληρωμών τους μέσω προϊόντων αναδιάρθρωσης.

Τα προγράμματα αυτά εμπλουτίζονται συνεχώς από τις τράπεζες, με στόχο να διευκολυνθούν για όσο χρειαστεί οι πελάτες τους.

Οι τρόποι ρύθμισης

Μέσω των προϊόντων των τραπεζών είναι δυνατή η μείωση της μηνιαίας δόσης έως και κατά 80% για διάστημα που μπορεί σε πρώτη φάση να φτάσει έως και τα τρία έτη.

Αναλυτικότερα, στα στεγαστικά δάνεια εφαρμόζονται οι ακόλουθες λύσεις:

1) Πληρωμή μόνο τόκων

Συμφωνείται με το δανειολήπτη η καταβολή μόνο τόκων για διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και τα τρία χρόνια.

Για παράδειγμα, εάν η δόση ενός δανείου είναι 600 ευρώ και τα 250 ευρώ αναλογούν σε τόκους, τότε ο δανειολήπτης θα πληρώνει για το διάστημα που θα συμφωνηθεί μόνο τα 250 ευρώ.

Επειδή το κεφάλαιο δε θα αποπληρώνεται για την περίοδο χάριτος, η δόση του δανείου θα αυξηθεί στη συνέχεια, εάν δεν αλλάξουν οι λοιποί όροι δανεισμού (διάρκεια, επιτόκιο).

Κι αυτό διότι θα πρέπει σε λιγότερο χρονικό διάστημα να αποπληρωθεί το ίδιο ποσό.

Βέβαια, η τράπεζα μπορεί να ξαναπαρέμβει στο δάνειο, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, προκειμένου ο δανειολήπτης να μπορεί να πληρώνει τη δόση του.

Μπορεί πχ. να αυξήσει τη διάρκεια του δανείου, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τη μηνιαία δόση που θα ισχύει μετά την περίοδο χάριτος.

2) Αύξηση διάρκειας δανείου

Πρόκειται για μία μόνιμη λύση μείωσης της δόσης, η οποία ωστόσο έχει περιορισμούς που εξαρτώνται από την ηλικία του δανειολήπτη.

Η μέγιστη δυνατή διάρκεια είναι τα 40 έτη, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι στη λήξη αυτής της περιόδου η ηλικία του δανειολήπτη δεν ξεπερνά τα 67 έτη.

Βέβαια, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει λύση: Να μπει νεότερος τριτεγγυητής στο δάνειο.

3) Διαχωρισμός δανείου

Πρόκειται για την τελευταία λέξη της ...μόδας στις ρυθμίσεις δανείων.

Στην προκειμένη περίπτωση η οφειλή χωρίζεται σε δύο μέρη:

- Το πρώτο μέρος συνεχίζει να αποπληρώνεται από το δανειολήπτη

- Το δεύτερο μέρος «παγώνει» και επιβαρύνεται με τόκους για όσο διάστημα δεν εξοφλείται

Υπάρχει περίπτωση πάντως η τράπεζα να μην χρεώσει καθόλου τόκους για αυτήν την περίοδο.

Παράδειγμα: Κάποιος χρωστάει 170.000 ευρώ, με επιτόκιο 2% και εναπομένουσα διάρκεια 25 έτη. Η δόση πριν τη ρύθμιση ανέρχεται σε 721 ευρώ.

Έστω ότι παγώνουν για 5 χρόνια τα 70.000 ευρώ της οφειλής και ο δανειολήπτης πληρώνει δόση μόνο για τα 100.000 ευρώ.

Τότε η μηνιαία του δόση υποχωρεί στα 424 ευρώ για αυτήν την πενταετία.

Με το συγκεκριμένο επιτόκιο η επιβάρυνση από τους τόκους θα ανέλθει σε 7.000 ευρώ στην 5ετία, τα οποία θα κεφαλαιοποιηθούν.

Όσο πιο μικρό το επιτόκιο, τόσο πιο μικρή η επιβάρυνση.

Καταναλωτικά δάνεια

Για οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, οι τράπεζες συνήθως εφαρμόζουν τη συγκέντρωση όλων των υπολοίπων σε ένα προϊόν με τα εξής χαρακτηριστικά:

1) Μεγάλη διάρκεια δανείου

2) Μείωση επιτοκίου με παροχή εξασφαλίσεων

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η μείωση της μηνιαίας δόσης.

Σημειώνεται ότι για άνεργους δανειολήπτες ή άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας παρέχονται ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις και επιπλέον δυνατότητες διευθετήσεως οφειλών.

Αρκεί να προσκομιστούν βεβαίωση ανεργίας ή ιατρική γνωμάτευση.