Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Κοπή πίτας ΚΑΔΜΟΣ στον Μπαρμπαγιάννη

Όπως πάντα έτσι και χθες 20/1 η εκδήλωση κοπής Πίτας του ΚΑΔΜΟΥ Θήβας είχε μεγάλη επιτυχία στον κέντρο Μπαρμπαγιάννης στο Μοσχοπόδι.
Κάποια στιγμιότυπα ακολουθούν από την χαρούμενη αυτή γιορτή,
Και του χρόνου

Όλη η νέα εγκύκλιος για τα μπλοκάκια

Σε μια απίστευτη διαδικασία που θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους εργαζόμενους απέναντι στους εργοδότες τους και ουσιαστικά θα καταργήσει de facto τον επιμερισμό των...
ασφαλιστικών εισφορών ανάμεσα στους εργοδότες και στους εργαζόμενους που εκδίδουν «μπλοκάκια» κατέληξε το υπουργείο Εργασίας. Ουσιαστικά, υποχρεώνει τον εργαζόμενο να ζητήσει ο ίδιος από τον εργοδότη του να του πληρώνει εισφορές.

Αποκαλυπτικό είναι το απόσπασμα της εγκυκλίου που εκδόθηκε πριν από λίγο: «Προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών, όσο και η ενημέρωση των υπόχρεων καταβολής, ο ασφαλισμένος που αιτείται την υπαγωγή του στη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 39 οφείλει να αναγράφει στο ΔΠΥ που εκδίδει στον αντισυμβαλλόμενό του ότι υπάγεται στην εν λόγω ρύθμιση». Τι λέει ουσιαστικά η εγκύκλιος;

Ότι ο εργαζόμενος που κόβει μπλοκάκια το πολύ σε έως δύο εργοδότες, θα πρέπει ο ίδιος να απαιτήσει από τον εργοδότη να του πληρώνει τα δύο τρίτα των ασφαλιστικών εισφορών. Στο εύλογο ερώτημα, τι θα κάνει ο εργαζόμενος αν αντιμετωπίσει την άρνηση του εργοδότη, η απάντηση έρχεται από την εγκύκλιο:

«Στην περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος δεν υποβάλει ΑΠΔ, προκειμένου ο παρέχων σε αυτόν υπηρεσίες ασφαλισμένος να υπαχθεί στην οικεία ρύθμιση, ο εν λόγω ασφαλισμένος οφείλει να υποβάλει στον ΕΦΚΑ υπεύθυνη δήλωση περί πλήρωσης των νόμιμων προϋποθέσεων, όπως αυτές περιγράφονται ως άνω, δηλώνοντας ταυτόχρονα το ΑΦΜ του/των αντισυμβαλλομένου/ων του και προσκομίζοντας τυχόν άλλα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσής του.

Στη συνέχεια, ενημερώνεται/ονται ο/οι αντισυμβαλλόμενος/οι αυτού περί της υποχρέωσης υποβολής ΑΠΔ και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 39, για το χρονικό διάστημα από την υποβολή της δήλωσης και εντεύθεν. Εφόσον ο αντισυμβαλλόμενος αμφισβητεί το περιεχόμενο της δήλωσης του ασφαλισμένου, υποβάλλει αντιρρήσεις ενώπιον των αρμοδίων οργάνων του ΕΦΚΑ, ενώ μέχρι την επίλυση της σχετικής διαφοράς από τα όργανα αυτά, για τον ασφαλισμένο υπολογίζονται εισφορές σύμφωνα με το άρθρο 39 (ως μη μισθωτός)».

Είναι προφανές ότι το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να πετάξει την «καυτή πατάτα» στον αδύναμο κρίκο που είναι ο εργαζόμενος. Είναι να απορεί κανείς: πιστεύει το υπουργείο Εργασίας ότι θα βρεθεί εργαζόμενος με τη «χαλαρή σχέση εργασίας» που τον συνδέει με τον εργοδότη (σ.σ δηλαδή τη σχέση του μπλοκάκια) που θα φτάσει να αντιπαρατεθεί με τον εργοδότη και να τον στείλει ενώπιον του ΕΦΚΑ για να ζητήσει εισφορές; Και αν ακόμη βρεθεί αυτός ο εργαζόμενος, ποιος θα διασφαλίσει ότι την επόμενη ημέρα θα είναι στη θέση του;

Εκτός από τους «μπλοκάκηδες» με τους δύο εργοδότες, η εγκύκλιος πετάει στον Καιάδα και τους μισθωτούς που θέλουν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους με ένα μπλοκάκι. Για όλους αυτούς, καθίσταται σαφές ότι για το εισόδημα από το μπλοκάκι, θα πληρώνουν από μόνοι τους τις ασφαλιστικές εισφορές που τους αναλογούν.

Δείτε αναλυτικά όλη την εγκύκλιο

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας ξανά στους δρόμους

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μπλόκο Κεφαλόβρυσου με θέμα τις αγροτικές κοινητοποιήσεις, τον προγραμματισμό και τον...
συντονισμό των δράσεων σε επίπεδο νομού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συντονιστικών επιτροπών απο όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά απο διαλογική συζήτηση και κατάθεση προτάσεων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Συμμετοχή και συντονισμό δράσεων με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, οταν οι δράσεις γίνονται σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Στήριξη των δράσεων που έχουν αποφασιστεί ήδη απο αγροτικούς φορείς και σύλλογους για την Δευτέρα 23/1.

Ενημερωση και κινητοποιηση ολων των Αγροτοκτηνοτροφων του Νομου.

Καλουμε τους αγροτες και τους κτηνοτροφους του Νομου να συμμετεχουν στις κινητοποιησεις.

Για την Δευτερα 23/1 εχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δρασεις:

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο και στην Τράπεζα Πειραιώς Βόνιτσας στις 11:00 πμ,

Παράταξη των Γεωργικών Μηχανημάτων σε κεντρικά σημεία σε όλες τις αγροτικές περιοχές, αρχής γενόμενης απο την Κατοχή και το Ευηνοχώρι.

Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί Παναιτωλοακαρνανική Συνέλευση Αγροτοκτηνοτρόφων, οπου και θα δρομολογηθουν οι περαιτερω δρασεις.

Νέα Τραγωδία: Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει! Έσβησε στην άσφαλτο η...

Με αίμα βάφτηκε και πάλι η άσφαλτος στο… δρόμο καρμανιόλα που συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο...


Μετά το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και κόστισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους ακόμα ένα άτομο προστίθεται στη μακρά λίστα των θυμάτων.

Η 43χρονη σχολική φύλακας στο νηπιαγωγείο των Τσουκαλαιϊκων Γεωργία Παπαγιάννη είναι η άτυχη γυναίκα η οποία έχασε τη ζωή της στο θανατηφόρο τροχαίο το οποίο σημειώθηκε στο ύψος του Αλισσού.

Η Γεωργία Παπαγιάννη με καταγωγή από το Κούμανι Ηλείας ήταν μητέρα δύο αγοριών κάτοικος Άνω Αχαΐας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα το οποίο οδηγούσε ένας 23χρονος. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή! Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν άμεσα τον 23χρονο οδηγό του ενός αυτοκινήτου ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών.

Η 43χρονη Γεωργία όμως δεν τα κατάφερε. Ανασύρθηκε νεκρή από τα συντρίμμια βυθίζοντας στο πένθος Ηλεία και Αχαΐα.

DINOS TYRINOPOULOS ...


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, δεκαεννέα (19) άτομα και συγκεκριμένα:

Αλλοδαπός στο Μαλανδρίνο Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιδωρικίου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας & καταδικαστική Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα ένας στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, ένας στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, καθώς και δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι (σουγιάς) και μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στην Κάρυστο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, ένας στη Τανάγρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, ένας στη Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας και ένας στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός & ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, καθώς και ένας ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ψαχνών, για  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία και στην περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Λαμίας & Αλιβερίου αντίστοιχα, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, τρεις (3) ημεδαποί στη Θήβα & στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λιβαδειάς, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο ψηλότερος δρόμος κατασκευάζεται στο Θιβέτ!

Η ψηλότερη περιφερειακή οδός στον κόσμο προς το Θιβέτ προετοιμάζεται στην Κίνα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ...
2017. Ο δρόμος θα έχει μήκος 100 χλμ., με σήραγγες και γέφυρες που θα περνούν μέσα από βουνά και πάνω από θάλασσα. Η οδός αυτή θα φτάνει στη Λάσα, που βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 3.600 μέτρων και θα κάνει τον κύκλο της σε περίπου 2 ώρες, με ανώτατο όριο ταχύτητας για τους οδηγούς τα 60 χιλιόμετρα.
Πηγή

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Στην Ασφάλεια η μάνα που εγκατέλειψε τα 3 ανήλικα παιδιά της - "Δεν τα θέλω τα παιδιά μου, να τα πάτε σε..." φωνάζει συνέχεια

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι το δράμα των δύο νηπίων και του μωρού που βρέθηκαν πριν από τρεις ημέρες να περιφέρονται στους δρόμους της Πάτρας...

 Η 20χρονη μάνα τους, που πείσθηκε και παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα στην Ασφάλεια της Πάτρας, τώρα φωνάζει ότι δεν θέλει τα παιδιά της. Σχεδόν ουρλιάζοντας προς τους αστυνομικούς, έκανε σαφές ότι δεν θέλει να βρίσκεται κοντά στα μωρά της, δεν τα θέλει και επαναλαμβάνει «δώστε τα σε ‘Ιδρυμα, δώστε τα για υιοθεσία».

Την ίδια ώρα, σε απόγνωση φαίνεται ότι βρίσκεται ο πατέρας των παιδιών που παραμένει κρατούμενος για παράνομη είσοδο στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλαίει και παρακαλεί να πάρει εκείνος πίσω τα παιδιά του.Νωρίτερα, και μετά από επίμονες προσπάθειες του διοικητή της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αχαϊας, αστυνόμου Α’ Γιώργου Λυγερού η νεαρή γυναίκα είχε πεισθεί να πάει στο τμήμα για να ρίξει φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη Ρομά με καταγωγή από την Αλβανία, η οποία βρίσκεται στον καταυλισμό Ασπροπύργου, συμφώνησε να μεταβεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών, παρότι είχε αρνηθεί αρχικά να το κάνει επειδή φοβόταν μήπως μπλέξει επειδή δεν έχει χαρτιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω εξέλιξη συνέπεσε με την εντολή που έδωσε νωρίτερα ο Άρειος Πάγος να διεξαχθεί κατεπείγουσα έρευνα για το θέμα των εγκαταλελειμμένων ανηλίκων. Η εντολή του Αρείου Πάγου παρελήφθη ήδη από τον Εισαγγελέα Πατρών.

Μέχρι πότε θα πρέπει να υποβάλλονται οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις

Κάθε μήνα θα δηλώνονται από τον εργοδότη οι Αναλυτικές Περιοδικές δηλώσεις και θα υποβάλλονται μέσω Διαδικτύου από την...
πρώτη έως την τελευταία ημέρα του μεθεπόμενου της μισθολογικής περιόδου απασχόλησης μήνα.

Συγκεκριμένα η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη προβλέπει:

1. Από 1/1/2017 οι ασφαλιστικές εισφορές των προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν.4387/2016 δηλώνονται από τον εργοδότη σε μηνιαία βάση στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) και καταβάλλονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.).

2. Οι εργοδότες που απασχολούν πρόσωπο ή πρόσωπα της ανωτέρω παραγράφου εγγράφονται στο Μητρώο Εργοδοτών του Ε.Φ.Κ.Α. με την έναρξη της απασχόλησης των προσώπων αυτών εφόσον δεν είναι ήδη απογεγραμμένοι εργοδότες από άλλη αιτία.

3. Η Α.Π.Δ. υποβάλλεται μέσω Διαδικτύου από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα του μεθεπόμενου της μισθολογικής περιόδου απασχόλησης μήνα. Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης στο διαδικτυακό τόπο του Ε.Φ.Κ.Α.. Στους εργοδότες που έχουν υποβάλλει Α.Π.Δ. μέσω Διαδικτύου παρέχεται η δυνατότητα να συμπληρώσουν το περιεχόμενο αυτής, υποβάλλοντας μέσω Διαδικτύου και εντός της ορισθείσας προθεσμίας νέα Α.Π.Δ. συμπληρωματική με τα επιπλέον ασφαλιστικά στοιχεία. Μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, η υποβολή Α.Π.Δ. γίνεται αποκλειστικά στην αρμόδια υπηρεσία του Ε.Φ.Κ.Α. της έδρας του εΚάθε μήνα θα δηλώνονται από τον εργοδότη οι Αναλυτικές Περιοδικές δηλώσεις και θα υποβάλλονται μέσω Διαδικτύου από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα του μεθεπόμενου της μισθολογικής περιόδου απασχόλησης μήνα.

Συγκεκριμένα η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη προβλέπει:

1. Από 1/1/2017 οι ασφαλιστικές εισφορές των προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν.4387/2016 δηλώνονται από τον εργοδότη σε μηνιαία βάση στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) και καταβάλλονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.).

2. Οι εργοδότες που απασχολούν πρόσωπο ή πρόσωπα της ανωτέρω παραγράφου εγγράφονται στο Μητρώο Εργοδοτών του Ε.Φ.Κ.Α. με την έναρξη της απασχόλησης των προσώπων αυτών εφόσον δεν είναι ήδη απογεγραμμένοι εργοδότες από άλλη αιτία.

3. Η Α.Π.Δ. υποβάλλεται μέσω Διαδικτύου από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα του μεθεπόμενου της μισθολογικής περιόδου απασχόλησης μήνα. Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης στο διαδικτυακό τόπο του Ε.Φ.Κ.Α.. Στους εργοδότες που έχουν υποβάλλει Α.Π.Δ. μέσω Διαδικτύου παρέχεται η δυνατότητα να συμπληρώσουν το περιεχόμενο αυτής, υποβάλλοντας μέσω Διαδικτύου και εντός της ορισθείσας προθεσμίας νέα Α.Π.Δ. συμπληρωματική με τα επιπλέον ασφαλιστικά στοιχεία. Μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, η υποβολή Α.Π.Δ. γίνεται αποκλειστικά στην αρμόδια υπηρεσία του Ε.Φ.Κ.Α. της έδρας του εργοδότη.

4. Για τη συμπλήρωση των αναλυτικών στοιχείων της Α.Π.Δ. από τον εργοδότη εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του ν.2972/2001 (ΦΕΚ Α, 291) και της αριθ. Φ21/544/28-3-2002 (ΦΕΚ Β, 414) Υπουργικής Απόφασης, όπως ισχύουν. 5. Οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται στον Ε.Φ.Κ.Α. μέσω Ε.Α.Π. σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο αρ.15 της υπ΄αριθμ. 2/37345/0004/4-6-2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β,784) και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του μεθεπόμενου της μισθολογικής περιόδου απασχόλησης μήνα.

Στην περίπτωση που οι αμοιβές των προσώπων της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν.4387/2016 καταβάλλονται πέραν της τελευταίας εργάσιμης του μεθεπόμενου της μισθολογικής απασχόλησης μήνα οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη του μήνα καταβολής των αμοιβών.
ργοδότη.

4. Για τη συμπλήρωση των αναλυτικών στοιχείων της Α.Π.Δ. από τον εργοδότη εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του ν.2972/2001 (ΦΕΚ Α, 291) και της αριθ. Φ21/544/28-3-2002 (ΦΕΚ Β, 414) Υπουργικής Απόφασης, όπως ισχύουν. 5. Οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται στον Ε.Φ.Κ.Α. μέσω Ε.Α.Π. σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο αρ.15 της υπ΄αριθμ. 2/37345/0004/4-6-2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β,784) και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του μεθεπόμενου της μισθολογικής περιόδου απασχόλησης μήνα.

Στην περίπτωση που οι αμοιβές των προσώπων της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν.4387/2016 καταβάλλονται πέραν της τελευταίας εργάσιμης του μεθεπόμενου της μισθολογικής απασχόλησης μήνα οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη του μήνα καταβολής των αμοιβών.

Πηγή

Ένοπλη ληστεία σε εταιρεία στις Αχαρνές

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε εχθές τα ξημερώματα στο Μενίδι...


Σύμφωνα με πληροφορίες έξι άνδρες με κουκούλες και όπλα εισέβαλαν στα γραφεία εταιρείας χημικών προϊόντων στην οποία εκείνη την ώρα βρίσκονταν ένας φύλακας.

Οι ληστές  αφού γρονθοκοπήσαν άσχημα των φύλακα  τον έδεσαν και στη συνέχεια αφού έσπασαν τα τζάμια των γραφείων άρχισαν την λεηλασία στους χώρους του εργοστασίου στη συνεχεία αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό και ένα αυτοκίνητο που ήταν στο προαύλιο της εταιρείας και τράπηκαν σε φυγή. Το  όχημα που διέθεταν οι ληστές εγκατέλειψαν  σε απόσταση  200 μετρά από την ανωτέρω εταιρεία , αφού πρώτα το έκαψαν ολοσχερώς.
Πηγή

Οριστικά στο τέλος Μαρτίου σε λειτουργία η Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα

Τέλος και για την τελευταία εκκρεμότητα προχθές στο πεδίο των αυτοκινητόδρομων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του...
ypodomes.com υπεγράφη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από πολύμηνη διαπραγμάτευση το Μνημόνιο Συναντίληψης για την ολοκλήρωση των έργων στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Αυτό σημαίνει ότι κλείδωσε οριστικά για το τέλος Μαρτίου η λειτουργία του τμήματος Ευαγγελισμός-Σκοτίνα. Στο μήκους 25χλμ τμήμα θα λειτουργήσει η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών, μήκους 6χλμ που θα είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια. Θα υπάρχει ακόμα μία Σήραγγα στα Τέμπη 2χλμ αλλά και μία Σήραγγα στην περιοχή του Πλαταμώνα με 3χλμ.

Τα ανοιχτά τμήματα μήκους 14χλμ έχουν σχεδόν πλήρως ολοκληρωθεί, ενώ γίνονται έργα σήμανσης, διαγράμμισης, τοποθέτησης προστατευτικών μπαρών. Το έργο θα ολοκληρωθεί με το "κούμπωμα" του υπό κατασκευή έργου στον Ευαγγελισμό και τη Σκοτίνα. Ήδη στην νότια πλευρά, στην περιοχή του Ευαγγελισμού η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με το νέο τμήμα είναι σχεδόν ολοκληρωμένη.

Η παράδοση του τμήματος Ευαγγελισμός-Σκοτίνα θα έχει ευεργετικές επιδράσεις για τους οδηγούς που κινούνται στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη καθώς αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 20 λεπτά η διαδρομή μεταξύ των 2 πόλεων.

Συγκεκριμένα το Αθήνα-Θεσσαλονίκη αναμένεται να διανύεται σε περίπου 4 ώρες και 10 λεπτά ενώ το Αθήνα-Κατερίνη σε 3 ώρες και 30 λεπτά. Αντίστοιχα η απόσταση Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα καλύπτεται με 1 ώρα και 15 λεπτά ενώ το Θεσσαλονίκη-Λαμία θα διανύεται σε 2 ώρες και 40 λεπτά.

Πηγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, την προσεχή Κυριακή (22-01-2017) και ώρα 17:15, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, περιόδου 2016 – 2017, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης.

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (4) κλοπές και (3) απόπειρες κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Θήβας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις (4) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 17-07 έως και 17-08-2016, σε διάφορες περιοχές της Θήβας.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Όπως προέκυψε, η λεία που αποκόμισε από την παράνομη δράση του, περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα προσωπικά είδη και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (11.500) ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο 30χρονος, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διότι με τη χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν ένα κινητό τηλέφωνο από ανήλικο αλλοδαπό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των δραστών και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, για κλοπή χρηματικού ποσού από κατάστημα της περιοχής, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Πέντε (5) ημεδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές της Θήβας και ένας στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς αντίστοιχα, ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και ένας στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνες και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Επτά (7) αλλοδαποί και ειδικότερα πέντε σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Δομοκού, Μακρακώμης, Στυλίδας και Υπάτης, καθώς και δύο σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέλος, πέντε (5) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, ένας ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, καθώς και ένας ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Κ.Α.Π.Η. Θήβας

Με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του  ΚΑΠΗ Θήβας  του Δημοτικού Οργανισμού Δήμου Θηβαίων, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, με τα μέλη να ανταλλάσσουν ευχές με αισιοδοξία.

Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Νικόδημος. Στην εκδήλωση  παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Θ. κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκος Στάικος, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Δ.Σ. Θηβαίων κ. Γιώργος Κατσέλης,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιουλία Κοντού, Κων/νος Τυρηνόπουλος, και Γρηγόρης Παπαβασιλείου, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελεώνος κα Δέσποινα Κατσέλη, η Τοπική Σύμβουλος Θήβας κα Δώρα Προκοπίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού κ. Μαράντος Άγγελος , ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΘ κ. Νότης Καλαμπάκας και εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής.  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  το χορευτικό τμήμα του ΚΑΠΗ παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.

Ο  Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου  ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ Χρόνια Πολλά με υγεία και να έχουν μία καλή και δημιουργική χρονιά.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΗΒΑ 19/1/2017

Στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στην Πύλη των Δερβενοχωρίων υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Πρώην ΠΥΡΚΑΛ )  .Το Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε για την μεταφορά των παλαιών πυρομαχικών προκειμένου να  χρησιμοποιηθούν για να πιστοποιηθεί ιδιωτική μονάδα καταστροφής που έχει εγκατασταθεί στις αποθήκες  του εργοστασίου των ΕΑΣ Λαυρίου.  

Οι εργαζόμενοι διαφωνώντας με τις αδιαφανείς συνθήκες συνεργασίας και τα βλαπτικά για τα συμφέροντα της εταιρείας μνημόνια συνεργασίας και έχοντας καταγγείλει σε κάθε κατεύθυνση την απαράδεκτη και σε βάρος των ΕΑΣ αυτή συνεργασία που ταυτόχρονα κρύβει τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ αλλά και της ευρύτερης περιοχής, συγκεντρώθηκαν στο χώρο των Αποθηκών δείχνοντας την αγανάκτησή τους απέναντι στις αποφάσεις του Υπουργείου και της Διοίκησης της εταιρείας.

Είναι ακατανόητο και χωρίς καμία λογική εξήγηση, πως είναι δυνατόν μια μεγάλη δουλειά όπως είναι η συγκεκριμένη , με μεγάλα οικονομικά οφέλη, να την οδηγούν στον ιδιώτη όταν τα ΕΑΣ διαθέτουν απόλυτα ασφαλή και πιστοποιημένη γραμμή καταστροφής πυρομαχικών και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες περίπου να προωθείται μια περίεργη συνεργασία που θα βάλει την ταφόπλακα  στα ΕΑΣ.

Τελικά οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν την μεταφορά των παλαιών πυρομαχικών γιατί δεν υπήρχαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας για την μετακίνησή τους, απαιτώντας  να παραβρεθούν στο χώρο της διαδικασίας οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Η διοίκηση της εταιρείας προσέφυγε σε μηνύσεις εις βάρος των εργαζομένων που παραβρίσκονταν στο χώρο των αποθηκών, με το πρόσχημα της παρεμπόδισης της μεταφοράς.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου συμπαραστεκόμενη εμπράκτως στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων  παραβρέθηκε  στο χώρο των Αποθηκών,  καταγγέλλοντας την  κυβέρνηση και την Διοίκηση της εταιρείας για αποφάσεις που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον ,απαξιώνουν την Δημόσια εταιρία και τους εργαζόμενους της ενώ παράλληλα δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για τους κατοίκους που βρίσκονται πλησίον των αποθηκών αποθήκευσης των πυρομαχικών.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αποκάλυψη: Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ ισοπεδώνει τις υπηρεσίες του-Δείτε τι συμβαίνει στο Πεντάγωνο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του...
tilegrafima.gr, κατόπιν διαταγής του νέου Α/ΓΕΣ, μετακινείται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το μισό Γενικό Επιτελείο του ΓΕΣ από την Αθήνα και συγκεκριμένα όλες οι Διευθύνσεις Όπλων και Σωμάτων, οι οποίες μεταφέρονται στις έδρες των αντίστοιχων.

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία είχε εξεταστεί στο παρελθόν αλλά δεν είχε υλοποιηθεί για πολλούς λόγους. Σύμφωνα με εντολή του νέου Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, άμεσα, χωρίς καμία προετοιμασία και αιφνιδιαστικά, η ραχοκοκαλιά του Γενικού Επιτελείου Στρατού από 1 Μαρτίου 2017 θα λειτουργεί από μακριά, επιβεβαιώνοντας τους επικριτές του οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Αρχηγός έχει πολλές εμμονές τις οποίες τώρα θα τις πραγματοποιήσει!

Έτσι η Διεύθυνση Πεζικού μεταφέρεται στην Χαλκίδα, η Διεύθυνση Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα, η Διεύθυνση Πυροβολικού στη Ν. Πέραμο, η Διεύθυνση Μηχανικού στο Λουτράκι, η Διεύθυνση Τεχνικού στην Πάτρα κ.ο.κ. Στη συνέχεια, λόγω χώρου οι Σχολές θα αναγκαστούν να μετακινηθούν και αυτές, έτσι για παράδειγμα η Σχολή Πυροβολικού με το προσωπικό και υλικό της θα μεταφερθεί στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως στη Θήβα.

Η μετακίνηση των Διευθύνσεων είχε εξεταστεί και στο παρελθόν, όμως είχε απορριφθεί καθώς τα πλεονεκτήματα ήταν πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα οφέλη.

Πρακτικά υποβιβάζονται οι Διευθύνσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πλέον μακριά από το «επιχειρησιακό» τους κέντρο, μετασχηματίζονται από επιτελικές Διευθύνσεις σε «παράπλευρα» γραφεία, με μειωμένες δυνατότητες συμμετοχής στο σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού λόγω απόστασης. Έτσι, τμήματα τα οποία συμμετείχαν ενεργά σε κάθε επιχειρησιακό σχεδιασμό όπως των μεταθέσεων (1α γραφεία), των μελετών και προμηθειών (2α γραφεία) και του επιχειρησιακού σχεδιασμού (3α γραφεία), θα αποτελούν απόμακρα «κομμάτια» από το κέντρο των αποφάσεων, χωρίς ουσιαστικά δυνατότητα συμμετοχής ή επεμβάσεως σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τόσο σε θέματα προσωπικού (μεταθέσεις κλπ), όσο και σε θέματα μελλοντικού επιχειρησιακού σχεδιασμού (μελλοντικές προμήθειες, στρατηγικός σχεδιασμός κλπ).

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο νέος Α/ΓΕΣ επιχειρεί έτσι να καταστεί παντοδύναμος στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, καταφέρνοντας έτσι να υλοποιήσει αποφάσεις που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα και θέματα προσωπικού.

Σχετικά με θέματα μεταθέσεων, πλέον όλοι θα κρίνονται σύμφωνα με τις προσωπικές του γνωριμίες και συμπάθειες, παρακάμπτοντας αξιοκρατικά κριτήρια, κάτι που έγινε και στις πρόσφατες κρίσεις Ανωτάτων. Στρατιωτικοί manager όπως ο Αντιστράτηγος ο πρώην Β’ Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Οικονόμου αλλά και Στρατιωτικές ιδιοφυίες και Αξιωματικοί με προσωπικότητα όπως οι Υποστράτηγοι Πάτμιος, Αλεβίζος και Φαραντάτος αποστρατεύτηκαν και προήχθησαν μετριότητες που στο παρελθόν είχαν συνεπηρετήσει μαζί του. Ιδιαίτερα εξωφρενική είναι η προαγωγή Υποστράτηγου με τις γνωστές σε όλους μειωμένες στρατιωτικές ικανότητες και επονομαζόμενου «καμπίτσα» (από τις σχέσεις του με τον Υφυπουργό κ. Βίτσα)!

Άλλες κακές γλώσσες λένε, ότι στο χώρο που εξοικονομηθεί στο ΓΕΣ θα μεταφερθεί από το Γουδί η ΑΣΔΥΣ και ο χώρος που είναι εγκατεστημένη σήμερα, θα παραδοθεί αλλού (κράτος ή Δήμο)!
Όλοι φυσικά γνωρίζουν ότι η απόφαση αυτή είναι μία κίνηση εντυπωσιασμού, μία ενέργεια για το θεαθήναι, καθώς η κοινωνία δεν γνωρίζει τα εκ των έσω του στρατεύματος αλλά αυτό που ακούει είναι ότι επιχειρείται αποκέντρωση, οικονομία κ.α. Δυστυχώς όμως η μετακίνηση αυτή δεν παρουσιάζει κανένα όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επί του πρακτέου δεν αλλάζει τίποτα, ή μάλλον αλλάζει προς το χειρότερο, όσον αφορά στη λειτουργία του Στρατού και τη ζωή των στελεχών που θα κληθούν να μετακινηθούν τον μήνα Φεβρουάριο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι οικογενειακές τους ανάγκες και ο οικογενειακός προγραμματισμός τους. Και τούτο αποτελεί μία σημαντική παράμετρο που δεν λήφθηκε υπόψη, καθώς το προσωπικό θα πρέπει να μετακινηθεί και μάλιστα χωρίς να αποζημιωθεί, αφού οι μετακινήσεις αυτές θεωρούνται από τον κ. Α/ΓΕΣ μετασταθμεύσεις και όχι μεταθέσεις!!!

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Α/ΓΕΣ επιχειρεί να δώσει από την πρώτη εβδομάδα το στίγμα του. Δύο κινήσεις εντυπωσιασμού [επισκέψεις στο Καστελόριζο και στην αιχμή του δόρατος (ΧΙΙ Μεραρχία στην Αλεξανδρούπολη)] και τώρα η απόφαση μετακίνησης του μισού Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Αναρωτιόμαστε τι σκοπιμότητα κρύβει μία τέτοια αιφνιδιαστική και άμεσα υλοποιήσιμη απόφαση.
Άραγε τι λέει για όλα αυτά ο κ. Υπουργός; Είναι γνώστης αυτής της απόφασης και των προεκτάσεών της, έχει άποψη ή απλά είναι αδιάφορος;

Μήπως ο νέος Αρχηγός επιλέχθηκε με κριτήρια υλοποίησης αποφάσεων του κ. Καμμένου, που άλλοι αρνήθηκαν;; Tα συμπεράσματα δικά σας!

Πηγή