Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Ο Τραμπ απαγόρευσε τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ - Κρατούν πρόσφυγες στα αεροδρόμια, μετά το διάταγμα

Σε άμεση ισχύ, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, τέθηκε το διάταγμα του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για κλείσιμο των αμερικανικών συνόρων στους πρόσφυγες και σε μουσουλμάνους μετανάστες...


Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αναφέρουν οι New York Times, οι πρόσφυγες που πετούσαν προς την Αμερική όταν υπεγράφη το διάταγμα, με το που προσγειώθηκαν συνελήφθησαν και κρατούνται στο αεροδρόμιο.

Οπως σημειώνουν οι Νew York Times, προς το παρόν είναι ασαφές πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες κρατούνται στα αεροδρόμιο και σε άλλες πύλες εισόδου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στο αεροδρόμιο Κένεντι κρατούνται δύο Ιρακινοί, πουι έφθασαν με διαφορετικές πτήσεις.

Οπως αναφέρει το CNN στους δύο Ιρακινούς είχε χορηγηθεί βίζα για να εισέλθουν στις ΗΠΑ και οι δικηγόροι τους κατέθεσαν ήδη μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησής του. Στη μήνυση αναφέρεται οι δύο άνδρες είχαν τη νόμιμη δυνατότητα να εισέλθουν στις ΗΠΑ, αλλά συνελήφθσηαν λόγω του εκτελεστικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ την Παρασκευή. Οι δικηγόροι των δύο Ιρακινών ζητούν ακρόαση καθώς όπως λένε η κράτηση των πελατών τους είναι παράνομη αφού είχαν έγκυρη βίζα.

Οι δικηγόροι των δύο Ιρακινών, μάλιστα, προτίθενται να καταθέσουν μήνυση για λογαριασμό και άλλων προσφύγων.

Οι δικηγόροι ανέφεραν ακόμη ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους πελάτες τους και ότι σημειώθηκε ένταση όταν προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν.

«Με ποιον πρέπει να μιλήσω» ρώτησε ένας εκ των δικηγόρων. «Με τον κ. Πρόεδρο» απάντησε ο υπάλληλος της υπηρεσίας Τελωνείων και Συνόρων. «Καλέστε τον κ. Τραμπ», προσέθεσε.

Η διάταξη που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ με την οποία απαγορεύεται η είσοδος όλων των προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 ημέρες, σημειώνουν οι New York Tims, δημιούργησε νομικό κενό για όσους ήταν στο δρόμο προς την Αμερική και πανικό στις οικογένειές τους που τους περίμεναν.

Οι δικηγόροι των δύο Ιρακινών δήλωσαν ότι ο ένας εξ' αυτών είχε εργαστεί για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης στο Ιράκ για 10 χρόνια και ο άλλος ερχόταν στις ΗΠΑ για να συναντήσει την σύζυγό του που εργάζεται για αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία και τον γιο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Ιρακινοί έφθασαν στις ΗΠΑ με διαφορετικές πτήσεις.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδω

Για πρώτη φορά δημιουργείται υγρό υδρογόνο

Περίπου 80 χρόνια μετά τη θεωρητική πρόβλεψή του το 1935, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ κατάφεραν επιτέλους -εν είδει σύγχρονων αλχημιστών- να κάνουν...
πραγματικότητα τη δημιουργία μεταλλικού υδρογόνου. Εφόσον όντως αυτό συνέβη (μερικοί φυσικοί αμφιβάλλουν σοβαρά), θα πρόκειται για ένα από τα πιο πολύτιμα νέα υλικά στον πλανήτη μας με δυνητικές εξωτικές ιδιότητες και ποικίλες χρήσιμες εφαρμογές, ιδίως χάρη στην υπεραγωγιμότητα του ηλεκτρισμού, δηλαδή στη δυνατότητα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς αντίσταση. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή φυσικών επιστημών Αϊζαακ Σιλβέρα ανέφεραν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες, καθώς δεν είναι βέβαιοι αν το μεταλλικό υδρογόνο τους είναι στερεό ή υγρό, αν και κλίνουν υπέρ της στερεάς εκδοχής.

«Πρόκειται για το ιερό δισκοπότηρο της φυσικής υψηλής πιέσεων. Είναι το πρώτο δείγμα μεταλλικού υδρογόνου πάνω στη Γη, έτσι όταν το κοιτά κανείς, βλέπει κάτι που δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν», δήλωσε ο ίδιος. Το υδρογόνο είναι ένα άχρωμο αέριο, που υπό ειδικές συνθήκες μπορεί να μετατραπεί σε μέταλλο. Το μεταλλικό υδρογόνο σε υγρή μορφή αποτελεί βασικό συστατικό των γιγάντιων πλανητών Δία και Κρόνου. Για να το δημιουργήσουν στη Γη, οι ερευνητές συμπίεσαν ένα μικροσκοπικό δείγμα υδρογόνου, ασκώντας πάνω του -με τη βοήθεια συνθετικών διαμαντιών- τεράστιες πιέσεις της τάξης των 495 γιγαπασκάλ, πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ασκούνται στο κέντρο του πλανήτη μας. Σε τόσο ακραίες συνθήκες πίεσης, το στερεό μοριακό υδρογόνο διασπάται και τα μόριά του αποσυντίθενται σε ατομικό υδρογόνο, το οποίο είναι μέταλλο. Ακόμη και όταν η υψηλή πίεση σταματά, το ατομικό υδρογόνο παραμένει μεταλλικό (είναι δηλαδή μετα-σταθερό). Το επίτευγμα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».

Το επίτευγμα θα βοηθήσει τους επιστήμονες να απαντήσουν θεμελιώδη ερωτήματα για τη φύση της ύλης. Αλλά επίσης θα ανοίξει το δρόμο για μια σειρά από πρακτικές επαναστατικές εφαρμογές, όπως οι υπεραγωγοί ηλεκτρισμού σε συνθήκες θερμοκρασίας δωματίου. Κάτι τέτοιο θα μεταμορφώσει τις μεταφορές, την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, τη διαστημική εξερεύνηση κ.α.

«Χρειάζεται τρομερή ποσότητα ενέργειας για να δημιουργηθεί το μεταλλικό υδρογόνο. Και αν μετατραπεί ξανά σε μοριακό υδρογόνο, τότε όλη αυτή η ενέργεια απελευθερώνεται, δημιουργώντας το πιο ισχυρό πυραυλικό καύσιμο που είναι γνωστό στον άνθρωπο, φέρνοντας έτσι επανάσταση στην πυραυλική τεχνολογία», δήλωσε ο Σιλβέρα. Αυτό, μεταξύ άλλων, θα διευκολύνει την εξερεύνηση άλλων μακρινών πλανητών.

Ομως στο παρελθόν κατά καιρούς είχαν γίνει ξανά ανακοινώσεις περί δημιουργίας μεταλλικού υδρογόνου, για να διαψευσθούν αργότερα. Και αυτή τη φορά, ουκ ολίγοι φυσικοί σε διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία) δήλωσαν πως δεν έχουν καθόλου πειστεί ότι όντως δημιουργήθηκε μεταλλικό υδρογόνο και επιφυλάσσονται μέχρι γίνουν περισσότερα πειράματα.

Πηγή

Νέο επίδομα μέχρι και €25.000 - Ποιοι το δικαιούνται

Κοινοτική επιδότηση...
70% και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ στις κατοικίες που θα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μπορούν να διεκδικήσουν νοικοκυριά τα οποία διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ.

Τη χρηματοδότηση φέρνει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και το διαχειρίζεται το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι για να υπαχθούν, τις κατηγορίες κινήτρων, αλλά και τις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται. Τέτοιες είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και σκίασης, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητες) και παροχής ζεστού νερού (ηλιακοί θερμοσίφωνες).

Το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» θα προκηρυχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στα τέλη Απριλίου και μπορούν να υπαχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Τα κίνητρα που δίνει είναι επιδότηση επί των δαπανών για τις οικοδομικές παρεμβάσεις και άτοκο τραπεζικό δάνειο (το επιτόκιο χρηματοδοτείται 100% από το ΕΤΕΑΝ) με δυνατότητα συνδυασμού και των δύο προαναφερόμενων μορφών. Επίσης οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την οικονομική ενίσχυση και τη διαφορά να την καλύψουν με δικά τους χρήματα.


Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών είναι μέχρι 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ. Δηλαδή μία κατοικία 100 τ.μ. θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση και άτοκο δάνειο ή και με τα δύο κίνητρα έως και τα 25.000 ευρώ. Μία κατοικία 60 τ.μ. θα ενισχυθεί για 15.000 ευρώ.

Τα ποσοστά επιχορήγησης φτάνουν έως και 70% και κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών. 'Οσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό επιδότησης. Αυτό ξεκινά από 25% και ανεβαίνει κατά 5% ανά παιδί.

«Κλείδωσε»: Πάει σε πρόωρες ΕΚΛΟΓΕΣ ο Τσίπρας σε ένα μήνα, αν…

Σε απόλυτη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες και η χώρα να οδεύσει σε εκλογές βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία...
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων προχωρούν σε... προεκλογικού χαρακτήρα κινήσεις.

Μέσα σε ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 20 Φεβρουαρίου, το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως, αν και υπάρχουν αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες που προβληματίζουν πολλούς.

Η κινητικότητα είναι μεγάλη στα κομματικά γραφεία. Υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν βγει στην περιφέρεια και εντείνουν τις επισκέψεις τους σε διάφορες πόλεις της χώρας, η ΝΔ κάνει «μεταγραφές», ενώ στο ΠΑΣΟΚ η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου πυροδότησε πολλές συζητήσεις.

Το σενάριο που, όπως λέει τουλάχιστον, θέλει να αποφύγει ο Αλέξης Τσίπρας είναι οι εκλογές, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος δρόμος στην περίπτωση που οι δανειστές επιμένουν και ζητούν τη νομοθέτηση μέτρων από τώρα για μετά το 2019, έστω στο πλαίσιο του ανάποδου κόφτη.

Μετά και το «ναυάγιο» του χθεσινού (26/01/2017) Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει παγιδευμένη. Ενδεχόμενη αποχώρηση του ΔΝΤ σημαίνει τεράστια καθυστέρηση και προφανώς ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, ενώ παραμονή του ΔΝΤ σημαίνει αποδοχή των μέτρων του άξονα ΔΝΤ - Σόιμπλε.

Μπρος γκρεμός και πίσω… εκλογές δηλαδή!
Πηγή

Μητσοτάκης: Ψέματα, ανικανότητα, φόροι, το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας

Αναφερόμενος στην...
τωρινή συγκυρία, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 34ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, επισήμανε ότι «χαρακτηρίζεται από υπερφορολόγηση, αβεβαιότητα και βαθιά κρίση εμπιστοσύνης» και συμπλήρωσε:

«Ψέματα, ανικανότητα, φόροι. Αυτό είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας. Τρίπτυχο που ενισχύεται από τις συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης. Αν σήμερα οι πιστωτές ζητούν υπερβολικά μέτρα από τη χώρα, και πράγματι πολλά από αυτά που ζητούνται είναι υπερβολικά, αυτό οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι η χώρα έχει απολέσει την αξιοπιστία της. Και αυτή την απώλεια αξιοπιστίας δεν την πληρώνει μόνο η κυβέρνηση, την πληρώνει συνολικά η χώρα. Γι' αυτό και λέμε ξεκάθαρα ότι όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για την Ελλάδα».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «αν υπάρξει νέα κυβέρνηση, η οποία είναι πραγματικά αποφασισμένη να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερη δημοσιονομική χαλαρότητα, ώστε να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό βραχνά των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%, τα οποία δυστυχώς δεν είναι βιώσιμα για παρατεταμένη χρονική περίοδο. Είναι κάτι το οποίο πρώτος είπα στη βουλή, τον Μάιο του 2016. Τότε αντιμετωπίστηκα με ειρωνεία από την κυβέρνηση, σαν να μην είναι ένας σημαντικός στόχος τον οποίο πρέπει να διεκδικήσουμε».

«Σήμερα όμως βλέπουμε τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής. Τι σημαίνει για τη χώρα να πρέπει να δεσμευτεί και πέραν από τη λήξη του προγράμματος στην επίτευξη μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων και πόσο δύσκολο είναι να μπορούμε να ξεφύγουμε από μέτρα που πράγματι δεν αντέχουν σε μια λογική κριτική, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι το τίμημα μιας κυβέρνησης η οποία καταράκωσε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και η οποία ουδέποτε διεκδίκησε αυτά τα οποία η χώρα αξίζει με συγκεκριμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΤΩPΑ ΕΚΤΑΚΤΟ | ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ

ΤΩPΑ ΕΚΤΑΚΤΟ | Στο νοσοκομείο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά ΑΓΡΙΟ ξυλοδαρμό
Βίαιο επεισόδιο εξελίχθηκε πριν από λίγες ώρες στην Ροδόπη, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αϊχάν Καραγιουσούφ, και μια ομάδα αγροτών.
Το περιστατικό εξελίχθηκε σε μια ταβέρνα, στην περιοχή Ανθοχώρι, όπου και βρέθηκε ο βουλευτής με φίλους. Οι αγρότες ενημερώθηκαν για την έξοδο του κ. Καραγιουσούφ και έσπευσαν στο σημείο, για να του μιλήσουν για το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ενώ στην αρχή τα πράγματα ήταν ήσυχα, οι αγρότες εξαγριώθηκαν όταν ο βουλευτής τους είπε πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, γιατί απλά έτρωγε με φίλους.
Οι αγρότες τον προειδοποίησαν, πως αν ψηφίσει το νομοσχέδιο θα είναι ανεπιθύμητος για τους κατοίκους.

«Όταν πήγα να φύγω, είδα ότι το παιδί ήταν ακόμα ζωντανό»

Ξέσπασαν οι συγγενείς...
του άτυχου 6χρονου που δολοφονήθηκε βάναυσα από τον 15χρονο ρομά στην Κομοτηνή. Οι συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της πόλης προέβησαν σε άγριες αποδοκιμασίες φωνάζοντας πως «θέλουμε το δίκιο μας».

Οι λεπτομέρειες από την απολογία του 15χρονου, ωστόσο, είναι ανατριχιαστικές. «Όταν πήγα να φύγω είδα ότι το παιδί ήταν ακόμα ζωντανό. Τον σκέπασα με κάτι ρούχα που ήταν πεταμένα εκεί και έφυγα», ανέφερε ο συλληφθέντας.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, το παιδί υποστήριξε πως γνώρισε τον 6χρονο κοντά στο σπίτι του, πήγαν αρχικά μαζί σε κατάστημα ηλεκτρονικών και έπειτα των «παρέσυρε» στο εγκαταλελειμμένο σπίτι που έγινε το φονικό.

Ο 15χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και θα μεταφερθεί στις φυλακές ανηλίκων στη Κόρινθο ενώ αναμένεται να ασκηθούν διώξεις και σε βάρος των γονέων του.

Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο λιμάνι του Πειραιά

Σώα και καλά...
στην υγεία τους είναι τα δύο νεαρά άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε το απόγευμα στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1.

Πρόκειται για ένα νεαρό αγόρι και ένα κορίτσι που εξήλθαν μόνοι τους από το ΙΧ και είναι καλά στην υγεία τους. Τα δύο άτομα που ήταν εμφανώς σοκαρισμένα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν στελέχη του λιμενικού σώματος ενώ αναμένεται γερανοφόρο όχημα προκειμένου να ανελκύσει το ΙΧ αυτοκίνητο.

Έτσι είμαστε στην κοιλιά της μητέρας μας. Σπάνιες φωτογραφίες

Η φωτογραφία που θα δείτε είναι εξαιρετικά σπάνια. Τραβήχτηκε αμέσως μετά τη γέννηση με καισαρική τομή και το σημαντικό είναι ότι ο αμνιακός σάκος παραμένει άθικτος...
Έτσι είμαστε μέσα στην κοιλιά της μητέρας μας όλοι.. 

Την φωτογραφία την τράβηξε ο Έλληνας μαιευτήρας Άρης Τσιγκρής, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά από την γέννηση ενός υγιέστατου μωρού.

Την ανάρτησε στο Facebook και μάλιστα εξηγεί χαρακτηριστικά ότι επειδή το μωρό βρίσκεται ακόμη στο σάκο, δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει βγει στον έξω κόσμο, ότι γεννήθηκε, αλλά νομίζει ότι είναι ακόμη στην κοιλιά της μανούλας του. Γράφει χαρακτηριστικά ο μαιευτήρας: “Μια σπάνια εικόνα…εξαιρετικά σπάνια θα έλεγα….γέννηση μετά από καισαρική,με άθικτο τον σάκο,το μωράκι ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι γεννήθηκε…..είναι σαν να βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα,είναι γνωστή σαν ”πέπλο γέννησης”και είναι συνηθέστερη αλλά εξίσου σπάνια στους πρόωρους τοκετούς,η πλήρης έγκλειση του νεογέννητου στον σάκο,δεν αφήνει το μωράκι να πνιγεί στο αμνιακό υγρό, γιατί αρχίζει να αναπνέει αμέσως μετά την αφαίρεση του ”πέπλου”,καθώς ο πλακούντας συνεχίζει να τροφοδοτεί το μωράκι με αίμα,η φύση ξεπερνά τον εαυτό της,αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους μαιευτήρες”

Το να συμβεί αυτό είναι μια πιθανότητα στις 15.000. σκεφτείτε το.


Αχαΐα: Έφυγε από το σπίτι του για να πάει σε συγχωριανό του, αλλά δεν έφτασε ποτέ... Τι συνέβη

Σάστισε κάτοικος του Βερίνου Συμπολιτείας, στην Αιγιάλεια, όταν περπατώντας σε σοκάκι... 
του χωριού, είδε πεσμένο στο έδαφος, έναν άνδρα. Αμέσως έσπευσε για βοήθεια, όμως ήταν ήδη αργά, ο άτυχος ηλικιωμένος Α.Β. είχε φύγει από την ζωή.

Στο σημείο έφθασε και άλλος χωριανός, ο οποίος διαπίστωσε πως ο άνδρας δεν είχε σφυγμό. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό στο χωριό, με την σύζυγο του εκλιπόντος να σοκάρεται, καθώς ο άνδρας της έφυγε το πρωί από το σπίτι τους, με προορισμό την κατοικία συγχωριανού του για να πιούν τον καφέ τους.

Στον δρόμο όμως φέρεται πως ένιωσε αδιαθεσία και σωριάστηκε, χωρίς να μπορεί κάποιος να του παράσχει βοήθεια, αφού λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών, δεν κυκλοφορούσαν οι λιγοστοί κάτοικοι, με αποτέλεσμα να καταλήξει, στον δρόμο.

Πληροφορίες του tempo24.gr, θέλουν ο άτυχος ηλικιωμένος να αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

Η κηδεία του έγινε το περασμένο Σάββατο.
Πηγή

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Παράταση από τον ΟΑΕΔ για τις αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι από τον ΟΑΕΔ ανακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους δήμους, για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Οι ενδιαφερόμενοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να υποβάλουν - αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο - τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, μέχρι την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Yπενθυμίζουμε τις θέσεις για το Δήμο Θηβαίων

Δήμος
Περιφέρεια
Περιφ. Ενότητα
Υπηρεσία Τοποθέτησης
Εκπ. Βαθμίδα
Ειδικότητα
Αρ. Θέσεων
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΥΕ
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΥΕ
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΥΕ
ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
23
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΥΕ
ΒΟΗΘΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΥΕ
ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
6
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
5
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
15
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ Α' ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
5
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ
4
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
3
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ)
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΕ
ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ JCB
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΕ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΕ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΕ
ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΕ
ΓΕΩΛΟΓΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΕ
ΓΕΩΠΟΝΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΕ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΕ
ΜΟΥΣΙΚΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΕ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
3
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΕ
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΕ/ΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
1
ΣΥΝΟΛΟ
90