Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

«Ροζ» σκάνδαλο στην... αστυνομία!

Ο αξιωματικός είχε αρχίσει να καλεί όλο και συχνότερα και για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια την αστυνομικό στο γραφείο του ενώ πίσω από ερμητικά κλειστές και κλειδωμένες πόρτες γινόταν το...
"έλα να δεις" αφού τους άκουγαν από τα γραφεία ως και τους διαδρόμους ενώ εκείνοι απολάμβαναν το αχαλίνωτο πάθος τους που τους έβαλε σε μπελάδες!

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» φέρνει στο φως το ροζ σκάνδαλο στους κόλπους της αστυνομίας, με την παράνομη σχέση μεταξύ δύο παντρεμένων μελών του σώματος, του αξιωματικού και προϊσταμένου της εν λόγω υπηρεσίας και μιας αστυνομικίνας.

Από ένα σημείο και έπειτα αμφότεροι αποθρασύνθηκαν μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα, με την ανάρμοστη σχέση τους να γίνεται αντικείμενο καθημερινής συζήτησης στα γραφεία της υπηρεσίας, πρώτα σαν φήμη που γινόντουσαν σταδιακά έντονοι ψίθυροι, οι οποίοι όμως μέρα με την ημέρα επιβεβαιωνόντουσαν πλήρως.

Έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης» αναφέρουν πως ο αξιωματικός καλούσε κάτι περισσότερο από συχνά στο γραφείο του τη γυναίκα αστυνομικό για στενή "συνεργασία". Με του που έκλειναν και κλειδαμπάρωναν τις πόρτες όμως οι ήχοι της "συνεργασίας" ακούγονταν από τον διάδρομο ως και στα διπλανά γραφεία.

Το ζήτημα που προέκυπτε είναι ότι κανείς δεν έλεγε τίποτα καθώς πρόκειται για τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, με τους περισσότερους να κάνουν πως δεν ακούν, ενώ κάποιοι απλά συνήθισαν στα υψηλά ντεσιμπέλ αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο ως... «περίπου ρουτίνα».

Αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης ότι πριν από λίγο καιρό ένας αστυνομικός προσέγγισε τον αξιωματικό και του υπέδειξε να είναι λίγο πιο προσεκτικός γιατί εκτίθεται, καθώς πλέον είχε καταστεί το αγαπημένο θέμα συζήτησης η σχέση του με την αστυνομικό.

Όλα αυτά έφτασαν και στα αυτιά του Αρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος διέταξε διοικητική έρευνα, η οποία θα καταδείξει τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης.

Πέραν των υπηρεσιακών προβλημάτων που έχουν προκύψει για τον αξιωματικό, έχουν προκληθεί και προσωπικά αφού ο ίδιος ήταν νυμφευμένος, όπως παντρεμένη φαίνεται να είναι και η γυναίκα αστυνομικός.
Το βίντεο εδω
Πηγή

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο στυγερό ΕΓΚΛΗΜΑ στο Περιστέρι: "Οι δολοφόνοι γνώριζαν τα θύματα και..."

"Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει, ότι οι δύο κουκουλοφόροι που μπήκαν στο σπίτι της τετραμελούς οικογένειας στο Περιστέρι... γνώριζαν τα θύματα".

«Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του 53χρονου οικοδόμου και κυρίως σε συμπατριώτες του από την Αλβανία, (κατά τη διάρκεια της εισβολής φώναζαν στα Αλβανικά τα λεφτά, τα λεφτά) με τους οποίους είχε δουλέψει παλαιότερα. Το χρηματικό ποσό των περίπου 9.000 ευρώ, ήταν κρυμμένο στην κουζίνα κι έτσι δεν το βρήκαν οι δολοφόνοι, οι οποίοι όπως φαίνεται είχαν ως κίνητρο τη ληστεία.

Υπάρχουν όμως ακόμα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση, όπως γιατί πυροβόλησαν το ζευγάρι στο κεφάλι, αλλά και πως μπήκαν στο σπίτι του τα ξημερώματα, αφού δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην πόρτα. Κάλυκες δεν βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας που σημαίνει είτε ότι τους μάζεψαν οι δράστες, είτε ότι πυροβόλησαν το ζευγάρι με περίστροφο».

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις αξιωματικού της ασφάλειας στο Newsbomb.gr για την εισβολή σε σπίτι στο Περιστέρι, που είχε ως αποτέλεσμα την εν ψυχρώ δολοφονία της 50χρονης από την Αλβανία και τον τραυματισμό του συζύγου της, ο οποίος χαροπαλεύει στην εντατική του νοσοκομείου.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πάρουν κατάθεση από τα παιδιά του ζευγαριού που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης, καθώς ο 28χρονος γιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ η 18χρονη κόρη, η οποία βγήκε από το δωμάτιο της και είδε τους κουκουλοφόρους δράστες, έχει υποστεί σοκ. Οι αστυνομικοί ψάχνουν για αποτυπώματα και DNA των δολοφόνων στο σπίτι των θυμάτων, ενώ θα εξετάσουν και τα τηλέφωνα του ζευγαριού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το κουδούνι ήταν χαλασμένο και όποιος τους επισκεπτόταν, τους καλούσε πρώτα στο τηλέφωνο για να του ανοίξουν την πόρτα. Όπως λένε πάντως αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση - θρίλερ, οι δολοφόνοι ίσως πυροβόλησαν στο κεφάλι το ζευγάρι, επειδή τους αναγνώρισαν κι έτσι έπρεπε να τους κλείσουν το στόμα για πάντα...
Πηγή
Κορυφαία πόλη στην Κεντρική Ευρώπη σε χρήση ναρκωτικών ουσιών αποδεικνύεται η...
Θεσσαλονίκη, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε η μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Σοφία Βελούτσου, στο πλαίσιο διπλωματικής εργασίας της στη Χημεία Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στα υγρά λύματα που φθάνουν στην είσοδο της μονάδας επεξεργασίας της ΕΥΑΘ στη Σίνδο προκύπτει ότι λαμβάνονται από 18.2-43.0 δόσεις κάνναβης ανά 1000 κατοίκους καθημερινά. Αντίστοιχα στο Μιλάνο της Ιταλίας με πληθυσμό 1.5 εκ κατοίκους οι δόσεις αυτές ημερησίως ανά 1000 κατοίκους είναι 24, ενώ στην Καταλονία της Ισπανίας με δύο εκατομμύρια περίπου πληθυσμό φτάνουν τις 27.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη χρήση ηρωίνης όπου οι δόσεις στη Θεσσαλονίκη είναι 2.9-5.5 ανά 1000 κατοίκους ενώ στο Μιλάνο 2.3 και στην Καταλονία 4.6.

Εντυπωσιακή είναι και η χρήση των δυνατών αντικαταθλιπτικών και αντιψυχωσικών φαρμάκων γεγονός που δείχνει ότι στα λήμματα της πόλης βρίσκονται αποκαλυπτικά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθέι ότι πρέπει οι ουσίες να μην καταλήγουν και στο έδαφος, στα λαχανικά που καλλιεργούνται και καταναλώνουμε γιατί τότε η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Πάντως στα επιφανειακά νερά μεγάλων πόλεων της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης έχουν κατά καιρούς ανιχνευθεί φαρμακευτικές ουσίες όπως στεροειδή και αντιβιοτικά που επιβαρύνουν τον μεταβολισμό των οργανισμών.

Δείτε τα γραφήματα της έρευνας:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδω

Δηλώσεις για τη λύση των επεξεργασμένων λυμάτων του δήμου Θήβας

H Φ. Παπαθωμά δίνει τη λύση των επεξεργασμένων λυμάτων του Δήμου Θηβαίων
Λύση από την Π.Ε. Βοιωτίας του τρόπου διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Θηβαίων

βάστε την συνέχεια του άρθρου εδω

Έγκλημα στο Περιστέρι: Αμέτρητα ερωτήματα! Άθικτα τα «κρυμμένα» 9.000 ευρώ!

Σε γρίφο για γερούς λύτες έχει εξελιχθεί το έγκλημα που έχει σοκάρει το Περιστέρι...
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τρία ελληνικά σπήλαια με τις πιο παράξενες ιστορίες και μυστήρια που δεν λύθηκαν ποτέ

Τα μυστήρια σπήλαια της Ελλάδος...


Το σπήλαιο της Πεντέλης:

Το σπήλαιο της Πεντέλης είναι ίσως το γνωστότερο από τα σπήλαια της Ελλάδας στα οποία λαμβάνουν χώρα παράξενα φαινόμενα λόγω του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη των Αθηνών.

Το σπήλαιο ήταν ήδη γνωστό από την αρχαιότητα, από τότε που οι αρχαίοι Αθηναίοι έψαχναν το όρος της Πεντέλης για το παγκοσμίου φήμης πεντελικό μάρμαρο.

Το συγκεκριμένο σπήλαιο αποτέλεσε κατά την αρχαιότητα ιερό του Πανός και των νυμφών. Αυτό συνεπάγεται πως οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως στην περιοχή εμφανιζόταν ο τραγόμορφος θεός και οι ακόλουθοί του, καθώς και οι νύμφες.

Στα Βυζαντινά χρόνια αποτέλεσε ησυχαστήριο Χριστιανών μοναχών, ενώ αργότερα χτίστηκαν κοντά στην είσοδό του δύο εκκλησάκια, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή να γίνεται στα μέρη όπου κάποτε υπήρχαν αρχαίοι ναοί και ιερά.

Υπήρχαν δε αναφορές και για ανθρώπους οι οποίοι εξαφανίζονταν στο σπήλαιο εκείνο. Αργότερα το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε από τον περιβόητο λήσταρχο Νταβέλη ο οποίος, καθώς λέγεται, είχε βρει κρυφές διόδους που τον οδηγούσαν σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου.

Στην σύγχρονη εποχή, το μεγαλύτερο μέρος τους σπηλαίου έχει σφραγιστεί και, ως εκ τούτου είναι απρόσιτο στον ερευνητή ενώ κοντά στο σπήλαιο βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για εμφανίσεις περίεργων όντων τόσο μέσα, όσο και έξω από το σπήλαιο ενώ άλλοι αναφέρουν εμφάνιση εξωγήινων. Το σπήλαιο της Πεντέλης λοιπόν είναι ίσως το πιο παράξενο σπήλαιο ολόκληρης της Αττικής.

Οι σπηλιές του Ταΰγετου:

Τα σπήλαια που βρίσκονται στον Ταΰγετο αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα παράξενων σπηλαίων.

Στην αρχαιότητα πιστευόταν πως εκεί κατοικούσε η κατώτερη θεότητα Ταϋγέτη ενώ, από αρχαιολογικές έρευνες έχουν βρεθεί στην περιοχή αναθήματα που χρονολογούνται στην Μυκηναϊκή εποχή.

Το πλούσιο μυθολογικό υπόβαθρο σε συνδυασμό τόσο με το πυραμιδοειδές σχήμα του όρους, όσο και με την μυστηριώδη εξαφάνιση του καθηγητή Λιαντίνη μέσα σε ένα από αυτά, οδήγησαν στο να λεχθούν πολλά πράγματα για την περιοχή, ως και το ότι εκεί υπάρχουν πύλες που οδηγούν σε άλλους κόσμους ή σε άλλες διαστάσεις…

Τα σπήλαια του Τσούτσουρα:

Ο Τσούτσουρας, μία παραθαλάσσια περιοχή της νότιας Κρήτης που βρίσκεται νότια από τα Αστερούσια Όρη είναι ένα χωριό κοντά στο οποίο βρίσκονται σπηλιές – άλλες με χερσαίες και άλλες με θαλάσσιες εισόδους – στις οποίες λέγεται ότι συμβαίνουν παράξενα φαινόμενα.

Τα σπήλαια αυτά ήταν κατά την αρχαιότητα αφιερωμένα στην θεότητα Ειλειθυία που ήταν η θεά της γονιμότητας. Κάποια άλλα σπήλαια της περιοχής σχετίζονται με τον μύθο του Ραδάμανθυ, του γιου του Διός, ο οποίος μπαινόβγαινε στα σπήλαια αυτά με τα νοοκίνητα ιπτάμενα πλοία του.

Η περιοχή του Τσούτσουρα δεν έγινε αντικείμενο έρευνας μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής, υπήρξε κάποια αντιπαράθεση μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας για το ποια θα έχει τον έλεγχο της περιοχής.

Οι Γερμανοί έκαναν έρευνες στην περιοχή, έχτισαν μία ναζιστική βάση μέσα σε κάποια απ’ τις σπηλιές και σκότωσαν μεγάλο ποσοστό των ντόπιων κατοίκων – που ίσως είχαν δει πράγματα.

Μετά τον πόλεμο, κατά τον ερευνητή Ι. Φουράκη, έγιναν έρευνες των Αμερικάνων στην περιοχή κατά την δεκαετία του 1960, ενώ οι είσοδοι κλείστηκαν με τσιμέντο μετά το τέλος των ερευνών κι αφού πάρθηκαν από μέσα κάποια πράγματα. Το θέμα του σπηλαίου αυτού ξαναέγινε γνωστό από την τηλεοπτική εκπομπή «Οι Πύλες του Ανεξήγητου», όταν κάποιος Κρητικός, αφού μπήκε στα σπήλαια και είδε, καθώς ανέφερε, αρχαία αντικείμενα εξοπλισμένα με υψηλή τεχνολογία, καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας.

Οι έρευνες που ακολούθησαν και ιδιαίτερα μία που έγινε σε μία θαλάσσια σπηλιά και στην οποία παρατηρήθηκαν διαταραχές στην ροή του χρόνου, έκαναν μέσα σε μία δεκαετία το σπήλαιο αυτό ένα από τα γνωστότερα σπήλαια σε όλη την Ελλάδα.

Πορεία με τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι

Πορεία διαμαρτυρίας με ...τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα αγρότες από τα μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και τον κόμβο Κουλούρας, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, επί της Εγνατίας οδού.
«Η κίνησή μας είναι συμβολική και δεν έχουμε σκοπό να αποκλείσουμε το κέντρο της πόλης και να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο», επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στα διόδια Μαλγάρων, Γιώργος Κωστούδης, αγρότης από το Άδενδρο, προσθέτοντας: «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα και να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα αιτήματά μας».
Επισημαίνεται ότι με βάση τον προγραμματισμό, τα τρακτέρ -περίπου 50- και τα αγροτικά οχήματα των αγροτών, αναμένονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά τις 12.30 το μεσημέρι και ο σχεδιασμός είναι να παραταχθούν μπροστά στον Λευκό Πύργο-το ένα πίσω από το άλλο, στη μία πλευρά του οδοστρώματος- συμβολικά. Αφού γίνουν κάποιες ομιλίες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι αγρότες θα αναχωρήσουν κινούμενοι στο κέντρο της πόλης.
Στο μεταξύ, επ΄αόριστον αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα παραμένει για έκτη ημέρα σήμερα η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), από αγρότες και κτηνοτρόφους Νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς και η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι εφικτή, μόνο μέσω των παρακαμπτήριων οδών.

Προς τον 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής στα ελληνο-αλβανικά σύνορα προσανατολίζονται τις προσεχείς ημέρες, οι αγρότες της Καστοριάς, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.
Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού, Δημήτρης Μόσχος, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Το κλείσιμο του τελωνείου αναμένεται να στηρίξουν και αγρότες από τις Πρέσπες.
Από την πλευρά τους, αγρότες από τα χωριά Βοοίου, Νεάπολης και Τσοτυλίου θα συνεδριάσουν σήμερα, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των δικών τους κινητοποιήσεων, στο μπλόκο του κόμβου Μανιακίου, στην εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας.
Αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί τόσο στα Γρεβενά, στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό, όσο και στο Αμύνταιο, στον κόσμο Αντιγόνου.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/agrotes-pros-apoklismo-to-telonio-tis-kristallopigis

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον αμύθητο θησαυρό της Εύβοιας: Ποια… κατάρα απειλεί όποιον τον πλησιάσει

Τι αποκάλυψε ο χρυσοθήρας που έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον θησαυρό…Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ!

John Deere H414 harvester head

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Κάρφωσε" το αμάξι στην είσοδο σούπερ μάρκετ στο λούρο με σκοπό να κλέψει

Ένα απίστευτο περιστατικό βγαλμένο από ταινία συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο σούπερ μάρκετ Μασούτης στο Λούρο.

Ο οδηγός αυτοκινήτου, κάρφωσε το όχημα στην είσοδο του καταστήματος προκειμένου να την σπάσει με σκοπό την κλοπή χρημάτων. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από ντουλάπι αφαιρέθηκαν 1000 ευρώ περίπου σε κέρματα. 

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου. 

Φώτο αρχείου

Δηλωση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΓΝΙΑΔΗ στην κοπή πίτας

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Δυό νύχτες-Αλίμονο - Δημήτρης Μητροπάνος

ΤΩΡΑ - Κλειστή αυτή την ώρα η Νέα Εθνική Οδός στο ύψος του Αιγίου - "Μπλόκο" και στο Κιάτο - Παραμένουν στις επάλξεις στη Δυτική Αχαΐα

Για μία ακόμη ημέρα οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα...


Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο αποκλεισμός της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, στο πλαίσιο της τρίωρης κινητοποίησης που κάνουν κάθε απόγευμα, όπως έχει ανακοινωθεί.

Νωρίτερα, πάνω από 50 τρακτέρ απέκλεισαν για δύο περίπου ώρες την Πατρών Κορίνθου στον κόμβο του Κιάτου.

Στη Δυτική Αχαΐα παραμένουν από τους αγρότες τα παρατεταγμένα τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στην Πατρών - Πύργου στον Κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αποκλεισμός του δρόμου, αλλά όπως έγραψε από το πρωί το tempo24.gr, αναμένεται επικοινωνία μεταξύ των συλλόγων Αιγιαλείας και Δυτικής Αχαίας για συμπόρευση στον αγώνα με κοινά αιτήματα.

Νωρίς το μεσημέρι έκλεισε για δύο ώρες, ο δρόμος Ακτίου – Βόνιτσας  στο μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο Βρυσούλας.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με τα τρακτέρ και οι αγρότες της Ηλείας που βρίσκονται συγκεντρωμένοι κυρίως στην Πατρών Πύργου στο Λατίφι.

Στο Κεφαλόβρυσο οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν απόψε από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το δρμό στον κόμβο Κεφαλόβρυσου.
Πηγή

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΣΑ ΞΕΡΑΤΕ! 10 οδηγίες επιβίωσης!

Στα σχολεία άραγε μαθαίνουν ακόμη στα παιδάκια τις απαρχαιωμένες τακτικές; ΔΙΑΔΩΣΤΕ αυτό το μήνυμα και σώστε ζωές…

Ξεκινά ο δίωρος αποκλεισμός της εθνικής Αντιρρίου-Ιωαννίνων

Κινητοποιήσεις...
ξεκινούν σήμερα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών, αποφασίσθηκε ομόφωνα κατά τη διάρκεια συνέλευσης να κλείσει σήμερα από τις 19:00 έως 21:00, ο κόμβος του Κεφαλοβρύσου.

Μια καλή είδηση: Τι αλλάζει στα Capital Controls

Μια πολύ καλή είδηση έρχεται να «ταράξει τα νερά» καθώς αναμένονται πολύ σημαντικές αλλαγές στα Capital Controls που θα δώσουν «ανάσες» στην ελληνική οικονομία...


Οκτώ προτάσεις για την περαιτέρω σταδιακή άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, έχουν υποβάλει οι τράπεζες, όπως καταγράφεται στα Στοιχεία Τεκμηρίωσης σχετικά με τη Λειτουργία του Τραπεζικού Συστήματος που δημοσίευσε σήμερα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Όπως αναφέρεται στην επισκόπηση της ΕΕΤ, στις 28 Ιανουαρίου 2017 έκλεισαν δεκαεννέα μήνες από την έναρξη της τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας και την, από 18 Ιουλίου 2015, επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στις μεταφορές κεφαλαίων. Έκτοτε, οι καταθέσεις στις τράπεζες της χώρας έχουν σταδιακά αυξηθεί ενώ η χρήση του μηχανισμού έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) μειώθηκε κατά 49%.

Λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού της συστήματος, η ΕΕΤ, ήδη από το τέλος Νοεμβρίου 2016, έχει καταθέσει οκτώ συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω σταδιακή άρση των περιορισμών προκειμένου:

1. Μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες να μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ σε χρονικό διάστημα ενός ημερολογιακού μήνα (από 840 ευρώ ανά δυο εβδομάδες που ισχύει σήμερα).

2. Να επιτραπεί: α) να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί και να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους ακόμα και εάν δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη (Customer ID) από την τράπεζα, και β) να ενεργοποιούνται αδρανείς, κατά την έννοια του Ν. 4151/2013 (Α΄ 103), λογαριασμοί.

3. Να επιτραπεί η ανάληψη μετρητών έως ποσοστού του 60% συνολικά (από 30% σήμερα) από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά την έναρξη ισχύος της σχετικής τροποποίησης, θα πιστώνονται με μεταφορά πίστωσης από τράπεζα που λειτουργεί στο εξωτερικό, σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων νομικών και φυσικών προσώπων.

4. Να συμπεριληφθούν ρητώς στις ισχύουσες διατάξεις του στοιχείου στ) της παρ. 11 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως αυτή τροποποιήθηκε επανειλημμένα και ισχύει, και τα μεταφερόμενα από την αλλοδαπή χρηματικά ποσά που πιστώνονται σε λογαριασμούς που τηρούνται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα και συνιστούν αποτέλεσμα εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων) που έχουν εκδοθεί από φορέα παροχής υπηρεσιών πληρωμών του εξωτερικού (κάρτες πληρωμών εξωτερικού).

Η μη ρητή συμπερίληψη των συγκεκριμένων συναλλαγών στα «ελεύθερα» κεφάλαια μιας ελληνικής επιχείρησης έχει οδηγήσει πολλές από αυτές (τουριστικές, ξενοδοχειακές, αεροπορικές, κ.λπ) στην υπογραφή νέων ή στην ενεργοποίηση υφιστάμενων, πριν την 18/7/2015, συμβάσεων αποδοχής καρτών πληρωμών με φορείς αποδοχής συναλλαγών καρτών του εξωτερικού, δημιουργώντας σαφές ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις τράπεζες και τους λοιπούς φορείς αποδοχής συναλλαγών καρτών πληρωμών που λειτουργούν στη χώρα μας.

5. Να επιτραπεί η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τράπεζες έως του ποσού των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό μήνα με ταυτόχρονo διπλασιασμό του υφιστάμενου μηνιαίου ορίου εγκρίσεων (στα 106 εκατ. ευρώ έναντι 53 εκατ. ευρώ σήμερα).

6. Να επιτραπεί η μεταφορά θεματοφυλακής στο εξωτερικό για υφιστάμενους πελάτες.

7. Να διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των τραπεζών συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ η καθεμία, ανά πελάτη, ανά ημέρα, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης σε κατάστημα τράπεζας των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών.

Με αυτήν την πρόταση θα περιοριστεί το διαχειριστικό κόστος των τραπεζών και θα μειωθούν οι προμήθειες προς μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών έναντι παραστατικών.

8. Να τροποποιηθεί το σημείο iv. του στοιχείου β) της παραγράφου 2 του άρθρου 6 της υπ’ αριθμ. 6/27.7.2016 απόφασης της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 9/22.9.2016 απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών ως ακολούθως: «iv. το ποσό της αιτούμενης μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό, συναθροιζόμενο με το ποσό που ήδη έχει εγκριθεί εντός του μήνα από το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας δεν υπερβαίνει σωρευτικά για τον ίδιο μήνα το 180% της μέγιστης μηνιαίας αξίας των εισαγωγών/ενδοκοινοτικών αποκτήσεων της περιόδου 01/01/2015-31/12/2016″.

Με το ισχύον καθεστώς, όσες επιχειρήσεις είναι νεοσύστατες (έναρξη μετά την 1η Οκτωβρίου 2014) μπορούν να εκτελέσουν μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό χωρίς να ισχύει το στοιχείο της ιστορικότητας του 140%.

Αντίθετα, όσες επιχειρήσεις δεν είναι νεοσύστατες και είχαν χαμηλές εισαγωγές το περασμένο διάστημα, αναγκάζονται συχνά να καθυστερούν τις πληρωμές τους καθώς δεν πληρούν το κριτήριο της ιστορικότητας του 140%. Αυτό όμως δεν ευνοεί την προσπάθειά τους να αναπτυχθούν.

Λαμία: Της πήρε 26.000€ με ένα τηλεφώνημα

ΠΡΟΣΟΧΗ ενημερώστε τους γονείς σας...


Μπορεί η μια γιαγιά να έστειλε στο διάολο... τους θρασύτατους απατεώνες, μια άλλη όμως τους έδωσε τις οικονομίες μιας ζωής για να "σώσει" την κόρη της.

Είναι πολύ βασικό να ενημερώσετε τους ηλικιωμένους γονείς σας για τους απατεώνες που τους τηλεφωνούν και με διάφορα κόλπα προσπαθούν να τους πάρουν χρήματα.

Χθες στη 1:30 το μεσημέρι τηλεφώνησαν σε μια 91χρονη Λαμιώτισσα και δυστυχώς οι απατεώνες "χτύπησαν" κατάφεραν και πήραν από τη γιαγιά 26.000€ !

«Είμαι Σύρος πρόσφυγας και η κόρη σας παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητο το μικρό παιδί μου. Δώσε μου ότι χρήματα έχεις για να πάρω το νεκρό παιδί μου και να γυρίσω πίσω και να μην πάω στην αστυνομία και κλείσουν φυλακή την κόρη σου....», της είπε ο απατεώνας, ενώ την ίδια ώρα η "κόρη" ακούγονταν από το βάθος της γραμμής να καλεί σε βοήθεια τη μητέρα της.

Δυστυχώς η υπερήλικη ταράχτηκε τόσο πολύ, που όχι μόνο δεν πήρε τηλέφωνο την κόρη της να το διασταυρώσει, αλλά σε λίγα λεπτά έδινε τα 26.000€ που είχε στο σπίτι στον συνεργό του απατεώνα που είχε καταφθάσει έξω από το σπίτι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα κρούσματα στην περιοχή της Λαμίας τις τελευταίες ημέρες είναι πάρα πολλά και δυστυχώς παρά τις συνεχείς ενημερώσεις από την αστυνομία, αλλά και τις αναρτήσεις και δημοσιοποιήσεις από τα τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που πέφτουν στην παγίδα των απατεώνων, που με κέντρο την Βουλγαρία "χτυπούν" σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Πηγή

26χρονος «βούτηξε» από τον 7ο όροφο του Νοσοκομείου Βόλου στο κενό και επέζησε

Νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας...


Προσπάθεια να βάλει τέλος στη ζωή του δύο φορές έχει προσπαθήσει τις τελευταίες ώρες ένας 26χρονος, από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, ο οποίος αυτή την ώρα νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, με κατάγματα.

Λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ νοσηλεύονταν ήδη στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, έπειτα από απόπειρα με ποσότητα χαπιών, προσπάθησε εκ νέου να βάλει τέλος στη ζωή του, «βουτώντας» στο κενό από τον 7ο όροφο, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε σημείο με χώμα, γεγονός για το οποίο οφείλεται και το γεγονός ότι επέζησε.
Πηγή

Βοιωτία: Αστυνομικός ο 29χρονος που διαμελίστηκε στο φρικτό τροχαίο με τους δυο νεκρούς

Φρικτό τροχαίο τη νύχτα στην εθνική οδό, κοντά στο Κάστρο Βοιωτίας...


Μια 44χρονη γυναίκα και ένας 29χρονος αστυνομικός βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο δικό του αυτοκίνητο, που είχε τουμπάρει και είχε ακινητοποιηθεί, στην αριστερή λωρίδα, μέσα στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος 29χρονος είναι αστυνομικός και υπηρετει ως ειδικός φρουρός σε υπηρεσία της Αττικής, ενώ η 44χρονη φερεται να διέμενε στην Γερμανία, είναι όμως Ελληνίδα.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, την οποία έβγαλε διερχόμενος οδηγός, φαίνεται η σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Πως έγινε το κακό

Το τραγικό συμβάν έγινε στη 1:00 τα ξημερώματα στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, λίγο πριν το Κάστρο Βοιωτίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αρχικά ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 29χρονος Ειδικός Φρουρός και μια 44χρονη, από άγνωστη αιτία, ανετράπη στο 119χλμ της ΠΑΘΕ μέσα στην εθνική οδό και ακινητοποιήθηκε στην αριστερή λωρίδα. Είναι άγνωστο αν ο νεαρός και η γυναίκα είχαν τραυματιστεί ή απλά είχαν εγκλωβιστεί μετά την ανατροπή μέσα στο δρόμο.

Οι πληροφορίες θέλουν τον νεαρό αστυνομικό να έχει βγει έξω από το τουμπαρισμένο αυτοκίνητο και να προσπαθεί να βοηθήσει την 44χρονη η οποία είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό. Η συνέχεια όμως είναι φρικτή. Ένα άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 48χρονος υπήκοος Αρμενίας, ήρθε και έπεσε πάνω στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο νεαρός άνδρας και 44χρονη βρήκαν τραγικό θάνατο επί τόπου. Μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών στο LamiaReport κάνουν λόγο για διαμελισμένα κορμιά μέσα στην άσφαλτο.

Ο 48χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά. Στο τροχαίο ενεπλάκη και τρίτο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προσέκρουσε πάνω στα διαλυμένα κομμάτια των δυο προηγούμενων και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος άλλος.

Προανάκριση για το φρικτό αυτό τροχαίο, που στοίχισε τη ζωή σε δυο νέους ανθρώπους, διενεργεί η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.
Πηγή

Από χωριό του Αγρινίου η γυναίκα που έπεσε στη θάλασσα από φέρι μποτ στο Αντίρριο-δίνει μάχη για τη ζωή

Δραματική εξέλιξη στο περιστατικό που σημειωθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι με γυναίκα που ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή του Αντιρρίου.Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr η άτυχη γυναίκα είναι ηλικίας 53 ετών και είναι από χωριό της Δ.Ε. Θεστιέων του Δήμου Αγρινίου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφερουν πως η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος της και βρίσκεται σε κώμα.
Σύμφωνα με τις προηγούμενες πληροφορίες από το thebest.gr ένα ζευγάρι επιβιβάστηκε με αυτοκίνητο στο φέρυ. Η γυναίκα κατέβηκε από το όχημα. Λίγο μετά ο καπετάνιος την είδε από την πρύμνη, μέσα στη θάλασσα.
Δύο λιμενικοί και ένα μέλος πληρώματος του φέρυ βούτηξαν στη θάλασσα και την ανέσυραν. Οι προσπάθειες ανάνηψης των λιμενικών δεν απέδωσαν. Την γυναίκα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς και το γιατί η γυναίκα κατέληξε στη θάλασσα.
πηγη agrinio pres

Ληστεία σε εστιατόριο στο Λυκαβηττό

Ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε εστιατόριο στην περιοχή του Λυκαβηττού...


Δύο άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στο εστιατόριο και με την απειλή όπλων απέσπασαν χρηματικό ποσό από το ταμείο. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Άγριο έγκλημα στο Περιστέρι – Κουκουλοφόροι πυροβόλησαν ζευγάρι στο κεφάλι – Δεν πείραξαν τα παιδιά

Μόνο φρίκη μπορεί να προκαλέσει το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα...
της Παρασκευής (03.02.2017) στο Περιστέρι. Δράστες δυο άνδρες, θύματα ένα ανδρόγυνο και τα παιδιά τους.

Ήταν περίπου 02:00 τα ξημερώματα όταν οι δυο κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Περιστέρι. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν κίνητρό τους ήταν η ληστεία. Οι δράστες πυροβόλησαν στο κεφάλι τον άνδρα και τη γυναίκα του.

Μέσα στο σπίτι τη στιγμή του εγκλήματος βρίσκονταν και τα δυο παιδιά του ζευγαριού, ένα 28χρονος νεαρός και ένα 18χρονο κορίτσι. Οι δράστες δεν πείραξαν τα παιδιά. Ο νεαρός, μόνο, φέρει χτύπημα από αιχμηρό αντικείμενο στο πηγούνι.

Ο άνδρας και η γυναίκα του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της. Ο σύζυγός της νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Νεκρός σε παραλία βρέθηκε γνωστός επιχειρηματίας της Κατερίνης

Μετά από μια ολονύκτια αναζήτηση των οικείων του, και αφού απουσίαζε απ΄το σπίτι του σχεδόν 2 ημέρες, βρέθηκε τελικά ο άτυχος άνδρας νεκρός στο λιμάνι της Παραλίας Κατερίνης...
Το πτώμα του 77χρονου επιχειρηματία ανέσυρε δύτης, έπειτα από τον εντοπισμό του αυτοκινήτου του, που ήταν παρκαρισμένο κοντά στην προβλήτα, και η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στο βαγόνι του τρένου όπου 25χρονη εξέδιδε 17χρονη

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών...
της Πάτρας αναμένεται να οδηγηθεί, ακόμη και εντός της ημέρας η 25χρονη από τη Ρουμανία η οποία εξέδιδε μια 17χρονη ομοεθνή της και συνελήφθη χθες το πρωί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η 25χρονη ανάγκαζε την ανήλικη να βρίσκεται ερωτικά με τους πελάτες σε βαγόνι τρένου, το οποίο μάλιστα το είχε διαμορφώσει κατάλληλα.

Η σύλληψη της μαστροπού, είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, η 25χρονη κατακρατούσε, με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας, μια 17χρονη ομοεθνή της, την οποία εξανάγκαζε σε πορνεία, έναντι χρηματική αμοιβής.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προσποιούμενοι τους «πελάτες», συνάντησαν τις δύο αλλοδαπές, σε παραλιακή οδό της Πάτρας, σε στάση αστικού λεωφορείου, όπου συμφωνήθηκε με την 25χρονη, η ερωτική συνεύρεση τόσο της ίδιας, όσο και της 17χρονης, με τους «πελάτες-αστυνομικούς», έναντι του χρηματικού ποσό των πενήντα ευρώ.

Για το σκοπό αυτό, η 25χρονη έλαβε από τους υποτιθέμενους πελάτες το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, σε προσημειωμένο χαρτονόμισμα και προέτρεψε την 17χρονη, να μεταβεί με τον ένα αστυνομικό, μέσα σε κοντινό βαγόνι, σταθμευμένου συρμού τρένου, ενώ η ίδια επιβιβάστηκε σε όχημα του αλλού αστυνομικού και μετέβησαν σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο στάθμευσης για την τέλεση συνουσίας.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί αφού γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, στις δύο αλλοδαπές, συνέλαβαν την 25χρονη, στην κατοχή της οποίας βρήκαν και κατέσχεσαν το προσημειωμένο χαρτονόμισμα.

Σημειώνεται ότι, η δράστιδα για την τέλεση των ερωτικών συνευρέσεων είχε διαμορφώσει, κατάλληλα, βαγόνι συρμού, σε σταθμό τρένου, όπου είχε τοποθετήσει κλινοσκεπάσματα, ενώ στον ίδιο χώρο οι αστυνομικοί βρήκαν διασκορπισμένα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, η 25χρονη με την χρήση απατηλών μέσων και υποσχέσεων βελτίωσης της ζωής της ανήλικης, την είχε μεταφέρει στην Ελλάδα και παρακρατούσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα της, για να την εξαναγκάζει στην πορνεία.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στην ανήλικη τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Σκότωσε τον κουνιάδο του για ασήμαντη αφορμή

Το έγκλημα έγινε χθες...
το μεσημέρι στη Λοκρίδα και συγκεκριμένα στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, για ασήμαντη αφορμή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μια γυναίκα μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς τον 65χρονο άνδρα της, ο οποίος είχε πυροβοληθεί στην κοιλιακή χώρα και ήταν βαριά τραυματισμένος. Ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τον άτυχο 65χρονο, αφού μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια τον 65χρονο πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα ο αδελφός της γυναίκας του σε αγροτική περιοχή του Μαρτίνου κοντά στη στάνη του δράστη.

Το θύμα με τη γυναίκα του είχαν πάει να κόψουν ξύλα σε ένα περιβόλι με ελιές. Ο κτηνοτρόφος, επίσης 65 ετών, κρατώντας την καραμπίνα στα χέρια του, τους είπε να φύγουν από το κτήμα, από το οποίο έκοβαν ξύλα.

Η γυναίκα είπε στο σύζυγό της να φύγουν, αλλά εκείνος δεν την άκουσε. Ο δράστης πυροβόλησε δυο φορές. Μια στον αέρα και μια προς τον άντρα της αδελφής του. Δυστυχώς τα σκάγια χτύπησαν στην κοιλιά τον 65χρονο.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ η σοκαρισμένη γυναίκα πήρε τηλέφωνο έναν συγχωριανό τους, με το αυτοκίνητο του οποίου μετέφεραν τον βαριά τραυματισμένο άνδρα στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Δυστυχώς όμως ήταν αργά.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να κινείται με το αυτοκίνητο μέσα στο Μαρτίνο και τον συνέλαβαν. Μαζί του είχε και το φονικό όπλο.

Ο 65χρονος κτηνοτρόφος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι πυροβόλησε τον κουνιάδο του γιατί του είπε να φύγει από το κτήμα, για το οποίο είχαν διαφορές, και αυτός δεν έφυγε.

ΥΠ.ΟΙΚ.: Υποβλήθηκαν 56.231 αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

«Ομαλά κύλησε και η δεύτερη ημέρα της εφαρμογής του προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης" (ΚΕΑ), παρά το μεγάλο όγκο επισκέψεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος», όπως ανακοινώθηκε από το... γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τις ώρες αιχμής, η πλατφόρμα χρησιμοποιείται κάθε δευτερόλεπτο από 7.000 πολίτες, ταυτοχρόνως. Ήδη, η ΗΔΙΚΑ προχωράει στην επέκταση της δυναμικότητας του συστήματος, ώστε να αποφευχθούν ακόμη και οι ολιγόλεπτες καθυστερήσεις, που παρουσιάζονται ορισμένες στιγμές.

Από την έναρξη λειτουργίας μέχρι σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, στις 16:00 μ.μ., είχαν επισκεφθεί την ιστοσελίδα 1.679.220 πολίτες, εκ των οποίων οι 56.231 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι συνεχίζουν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. Ειδικότερα, 49.426 πολίτες υπέβαλαν μόνοι τους την αίτηση, 4.614 μέσω ΚΕΠ και 2.191 μέσω δήμων.

Στον ιστότοπο του προγράμματος https://keaprogram.gr, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πλήρες πληροφοριακό υλικό, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς και το οποίο απαντά σε ερωτήματα που έχουν τεθεί από πολίτες.

Οι λειτουργοί των δήμων και των ΚΕΠ ενημερώνονται σε καθημερινή βάση για όποια νέα ερωτήματα προκύπτουν και τις απαντήσεις τους. Οι ίδιοι λειτουργοί μπορούν να επικοινωνούν σε καθημερινή βάση είτε με την ΗΔΙΚΑ είτε με τις υπηρεσίες του υπουργείου για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει.

Επομένως, υπερβολές που ακούγονται σε ΜΜΕ για τη μη εξυπηρέτηση των πολιτών, για τον υπερβολικό φόρτο σε ΚΕΠ και δήμους, για πρόγραμμα που έχει αφεθεί στην τύχη του, δεν αληθεύουν».

Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Οι αιτήσεις είναι προσυμπληρωμένες και η πλατφόρμα ιδιαίτερα φιλική στο χρήστη, προκειμένου ο ίδιος ο πολίτης να μπορεί συμπληρώσει την αίτηση μόνος του. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Οι πολίτες που προσέρχονται στα ΚΕΠ δεν χρειάζεται να προσκομίζουν κανένα δικαιολογητικό.

Δεδομένου ότι η αίτηση είναι προσυμπληρωμένη, μόνον αν απαιτηθεί κάποια τροποποίηση των στοιχείων της, χρειάζεται η προσκόμιση δικαιολογητικών και η αίτηση εξετάζεται μόνον από τους λειτουργούς των δήμων.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να διευκολύνει τον πολίτη, το λειτουργό του ΚΕΠ και το λειτουργό του δήμου. Είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζει, όσους έχουν ανάγκη».

Αιγαίο: 130 βραχονησίδες θέλουν οι Τούρκοι – Νέα απειλή από τον Τούρκο Πρωθυπουργό

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας...
Μετά τον υπουργό Εξωτερικών πήρε σειρά ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας που... αμφισβητεί 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο και απειλεί με... απάντηση την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις Καμμένου, λέει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν έχουν κανένα νόημα για την Τουρκία. Ενώ ο Τσαβούσογλου μιλάει για προκλήσεις Καμμένου ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας πάει ένα βήμα παραπέρα, απειλώντας με απάντηση...
“Εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό”, λέει ο Τούρκος Πρωθυπουργός.


Μάλιστα θέλει να... γκριζάρει ένα μεγάλο μέρος του Αιγαίου, πλέον οι νησίδες που αμφισβητεί η Τουρκία ξεπερνούν τις 100, είναι 130 όπως λέει, τονίζοντας μάλιστα πως “τα προβλήματα στο Αιγαίο δεν είναι καινούργια αλλά εχουν μακρά ιστορία”.
Ενοχλημένος εμφανίζεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός και για το θέμα των 8 στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα:
“Έχω στείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα γι' αυτό. Σε αυτήν εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου”, ανέφερε χαρακτηριστικά.