Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Απίστευτο περιστατικό: Μαχαίρωσε τον παπά επειδή αρνήθηκε να κοινωνήσει τον πατέρα του

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στο Κλειδί Ημαθίας, από το απίστευτο περιστατικό - Μαχαίρωσαν έναν 53χρονο ιερέα επειδή αρνήθηκε να κοινωνήσει έναν 69χρονο κάτοικο του χωριού...

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο 69χρονος μαζί με τον 23χρονο γιο του περίμεναν τον ιερέα στον αύλειο χώρο του Ναού και αφού προηγήθηκε προφορικός διαπληκτισμός, απείλησαν και εξύβρισαν τον ιερέα, ενώ ο 23χρονος τον τραυμάτισε με μαχαίρι ελαφρά στην παλάμη. Επίσης, του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνό του.

Μετά το περιστατικό ο ιερέας μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες αφορμή για το δυσάρεστο αυτό συμβάν ήταν οι οικονομικές διαφορές μεταξύ της οικογένειας των δραστών και του ιερέα.

Οι δράστες συνελήφθησαν και με την δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Βέροιας.
Πηγή

Περιφορά επιτάφιου στο κέντρο της Θήβας:συνάντηση τριών επιταφίων-ΦΩΤΟ

Περιφορά επιταφίων στη Θήβα και συνάντηση των 3 επιταφίων στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδω

Χωρίς τροχαία η Θήβα και τα Βάγια μετά το Πάσχα.;;;

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-sterea υπάρχει ενδεχόμενο μετά το Πάσχα να καταργηθούν τα τμήματα της Τροχαίας στη Θήβα και στα Βάγια.   Ελπίζουμε κάτι να αλλάξει.
πηγη e-sterea

Πανέξυπνος Σκλαβενίτης: Πώς ξεφορτώθηκε τα προϊόντα του Μαρινόπουλου - Απίστευτο

Με ποιον απίστευτο τρόπο ο Σκλαβενίτης ξεφορτώθηκε τα προϊόντα του Μαρινόπουλου;...
Με έναν ιδιαίτερο τρόπο έγινε η μετάβαση των 18 καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος Carrefour, στην εταιρεία Υπεραγορές Σκλαβενίτης, στο νησί της Κύπρου.

Από την 1η Μαρτίου έχει γίνει οριστικά η μεταβίβαση των καταστημάτων Μαρινόπουλος στον ελληνικό όμιλο και αρκετά καταστήματα, όπως και στην Ελλάδα, έχουν ήδη αλλάξει «βιτρίνα» βάζοντας τα νέα χρώματα του ομίλου Σκλαβενίτη.

Πώς έγινε αυτή η μετάβαση;

Όλα τα προϊόντα της Μαρινόπουλος Carrefour «έφυγαν» από τα ράφια των υπεραγορών την περασμένη εβδομάδα, και μάλιστα… μισοτιμής, αφού οι διοικούντες αποφάσισαν αυτό τον τρόπο για να τα «σπρώξουν» πιο εύκολα και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Μάλιστα κύκλοι της εταιρείας σχολίασαν σε κυπριακά ΜΜΕ ότι «εξαφανίστηκαν» εν ριπή οθφαλμού με τις τιμές στις οποίες προσφέρθηκαν.

Ωστόσο οι μάρκες Σκλαβενίτης – που χαρακτηρίζουν την αλυσίδα σουπερμάρκετ και δίνουν αξία στο σλόγκαν της «τόσο φθηνά, όσο πουθενά»-, δεν έχουν ακόμη κάνει την εμφάνισή τους στις υπεραγορές πλην του «Γλάρου» ο οποίος διαθέτει χαρτομάντηλα και χαρτί υγείας.

Οι υπόλοιπες εισαγωγές Σκλαβενίτη αναμένονται λίαν συντόμως να κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των υπεραγορών στην Κύπρο.
Πηγή

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων για το αφορολόγητο

Τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων βάζει, με απόφασή του ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής...
 απαλλάσσοντας τους φορολογούμενους από την υποχρέωση να κρατούν τις αποδείξεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για να χτίζουν το αφορολόγητο.

Στην απόφαση ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δικαιούνται το αφορολόγητο -μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες- δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις. Οι συγκεκριμένες δαπάνες τους που μετρούν στο αφορολόγητο θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από την μηνιαία statement των τραπεζών που αφορούν στην κίνηση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση στην περίπτωση συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό, όπου ο ένας φορολογούμενος δικαιούται αφορολόγητο (πχ μισθωτός) και ο έτερος δεν δικαιούται (πχ ελεύθερος επαγγελματίες), ο δικαιούχος αφορολογήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών του κοινού λογαριασμού για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το αφορολόγητο είναι τα ακόλουθα:

10% του ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα.

Η ιστορία του σατανιστή δημοσιογράφου από την Αχαΐα που βρήκε τον Χριστό

Δημοσιογράφος που επί σειρά ετών έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του σατανά αποκαλύπτει πως βγήκε νικητής τελικά και βρήκε το Θεό...


Ο Ευάγγελος Κουτρουμπέλης από την Αχαΐα άρχισε να πειραματίζεται με το σατανά από την ηλικία των 13 ετών. Η πρώτη του επαφή ήταν μέσω βιβλίων αποκρυφισμού. Πειραματίστηκε με τον κόσμο του αποκρυφισμού μέχρι τα 38 χρόνια του όταν ένας Άγγλος τον μύησε στον πνευματισμό και στις επικλήσεις δαιμόνων.

Τη διαδρομή αυτή την κράτησε ως μυστικό και σήμερα έχοντας επιστρέψει στην αγκαλιά του Θεού λέει στην Espresso: «Το σημαντικότερο είναι ότι τη μεταστροφή μου την αντάμειψε ο Θεός. Βίωσα πολλά θαύματα για να ενισχυθώ και να βοηθήσω αρκετούς που ήρθαν κοντά στο Χριστό».

Σήμερα είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και περιμένει το εγγονάκι του.

«Ήμουν εν μέρει ηθικός αυτουργός στους πρώτους πυρήνες σατανισμού στην Ελλάδα. Είχα γνωρίσει πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας» λέει.

Ο δημοσιογράφος με την προτροπή της συζύγου του ήρθε σε επαφή με πνευματικούς της Ορθοδοξίας. «Κατάφερα να γνωρίσω τον Χριστό» λέει ο ίδιος.

Σημειώνει ότι το 1979 γνώρισε τον Άγγλο σατανιστή και νόμιζε πως μπροστά του ανοίγει ένας συναρπαστικός δρόμος. «Μου έμαθε τις σφραγίδες, τον τρόπο καθαγιασμού και όσα χρησιμοποιούνται στις μαύρες τελετές. Αυτός ήταν ο λόγος που κατάφερα να επικοινωνώ με όλες εκείνες τις καταχθόνιες δυνάμεις», ανέφερε.

Που βρίσκονται σήμερα τα καρφιά της Σταύρωσης Του Κυρίου;

Τα καρφιά του Κυρίου, καθώς αναφέρει η παράδοση...
ξεχώρισαν από τα καρφιά των ληστών διότι δεν είχαν σκουριάσει από το πέρασμα των χρόνων, φαινόντουσαν σαν καινούρια, ενώ των ληστών ήταν σκουριασμένα.

Επί Βυζαντίου το ένα από τα τρία καρφιά, αυτό που βρισκόταν στην κορφή του στέμματος του Μεγάλου Κωνσταντίνου, δόθηκε από κάποιον Βυζαντινό αυτοκράτορα στο Βασιλιά της Ιβιρίας (σημερινής Γεωργίας) ως δώρο φιλίας.

Σήμερα δυστυχός έχει χαθεί.
Το δεύτερο καρφί, το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα, βρίσκεται στο Βατικανό μαζί με τα τόσα άλλα κλεμμένα ιερά λείψανα των πολιτισμένων λατίνων.

Το τρίτο και τελευταίο καρφί που ευτυχώς σώζεται μέχρι σήμερα βρίσκεται στην Πατρίδα μας και συγκεκριμένα σε ένα μοναστήρι της Θάσου το οποίο βρίσκεται κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Πατέρα Εφραίμ της Αμερικής.

Όσο για αυτά που ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς, ότι δηλαδή βρέθηκε καρφί της σταύρωσης σε τάφο Ναϊτών και διάφορα παρόμοια, μην δίνετε σημασία και μην ξεχνάτε τι βλασφημίες λένε αυτοί οι ίδιοι και οι υπόλοιποι της κλίκας τους για τον Θεό μας.
Πηγή

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Έκτακτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο "Γ. Καραϊσκακης"

Για τα επεισόδια που έγιναν στα αποδυτήρια - και στα οποία καταγγέλλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι παίκτες επίθεση των ΜΑΤ σε...
μέλη της αποστολής και ποδοσφαιριστές - η αστυνομία δείχνει «ερυθρόλευκους». Υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν κάποιοι που δεν έπρεπε να είναι εκεί και προπηλάκισαν τους διαιτητές.


Όπως αναφέρουν πηγές από την αστυνομία, μετά τη λήξη του αγώνα, η ομάδα της ΑΕΚ μπήκε στα αποδυτήρια της χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν όμως πήγαν να μπουν στο δικό τους οι διαιτητές, δέχτηκαν επίθεση από άτομα που δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Μάλιστα, η αστυνομία ρίχνει την ευθύνη για ότι ακολούθησε σε αυτούς τους ανθρώπους. Οι οποίοι προκάλεσαν επίθεση και οι δυνάμεις της αναγκάστηκαν να απαντήσουν.

ΤΩΡΑ: Ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ στο "Γ. Καραϊσκάκης" - Έδειραν και παίκτες...; [photos]

Μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού απογοητευμένοι από το τελικό αποτέλεσμα του ημιτελικού με την ΑΕΚ, κινήθηκαν απειλητικά προς την πλευρά που βρίσκονται τα...
δημοσιογραφικά του γηπέδου Καραϊσκάκη μιας και υπήρχε ένταση με τους αστυνομικούς.

Εκεί αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν και για αρκετή ώρα υπήρξαν συμπλοκές. Τα επεισόδια πήραν έκταση και εκτός γηπέδου όπου έγινε και χρήση χημικών από δυνάμεις των ΜΑΤ!

Μάλιστα η ένταση τους ήταν μεγάλη όταν έγινε γνωστή η καταγγελία του Ολυμπιακού. Τότε έγινε επίθεση με καπνογόνα και κροτίδες έξω από τα αποδυτήρια αλλά έξω από τα δημοσιογραφικά με τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα!Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδω

Ποιοι θα πληρώσουν αυξημένα ποσά στην εφορία

Σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι φορολογούμενοι μετά το Πάσχα με την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης...


Μεγάλο «αγκάθι» παραμένουν τα τεκμήρια, καθώς ενώ τα εισοδήματα τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει κατά μέσο όρο 25% σύμφωνα με την ελληνική στατιστική αρχή, δεν έχει υπάρξει η αντίστοιχη προσαρμογή στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης για κατόχους ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής αλλά ακόμη και για όσους είναι ανύπαντροι ή παντρεμένοι, νοικιάζουν το σπίτι που μένουν κ.τ.λ.

Το εκκαθαριστικό θα είναι ιδιαίτερα βαρύ για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες εξαιτίας της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας με την οποία υπολογίζεται ο φόρος που πληρώνουν. Φορολογούνται από τα εισοδήματα του 2016 με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων αλλά χωρίς αφορολόγητο. Έτσι αντί για φορολόγηση με συντελεστές από 26% έως 33% που ίσχυε έως τα εισοδήματα του 2015 για το 2016 οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογηθούν με συντελεστές από 22% έως 45%, χωρίς αφορολόγητο.

Ιδιαίτερα φουσκωμένο θα δουν το εκκαθαριστικό τους και οι ιδιοκτήτες ακινήτων με εισόδημα από μισθώματα. Οι συντελεστές της κλίμακας των ενοικίων αυξήθηκαν. Έτσι, για εισόδημα έως 12.000, ο συντελεστής αυξήθηκε από το 11% στο 15%, για εισόδημα από 12.000 έως 35.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης αυξήθηκε από το 33% στο 35% και για εισόδημα πάνω από 35.000 ο συντελεστής αυξήθηκε από 33% σε 45%.

Φουσκωμένο εκκαθαριστικό θα δουν και οι μισθωτοί που έχουν εισόδημα και από ελευθέριο επάγγελμα. Στην περίπτωση αυτή το εισόδημα από το μπλοκάκι αθροίζεται με τους μισθούς και φορολογείται με συντελεστή που ανέρχεται ακόμη και στο 45%.

Το τέλος των χάρτινων αποδείξεων

Στο μεταξύ τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων βάζει, με απόφασή του ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, απαλλάσσοντας τους φορολογούμενους από την υποχρέωση να κρατούν τις αποδείξεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για να χτίζουν το αφορολόγητο.

Στην απόφαση ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δικαιούνται το αφορολόγητο -μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες- δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις. Οι συγκεκριμένες δαπάνες τους που μετρούν στο αφορολόγητο θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από την μηνιαία statement των τραπεζών που αφορούν στην κίνηση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση στην περίπτωση συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό, όπου ο ένας φορολογούμενος δικαιούται αφορολόγητο (πχ μισθωτός) και ο έτερος δεν δικαιούται (πχ ελεύθερος επαγγελματίες), ο δικαιούχος αφορολογήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών του κοινού λογαριασμού για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός στη Χαλκίδα, διότι σε αποθήκη καταστήματός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (2.640) κροτίδες

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ενόψει των Εορτών του Πάσχα, δημοσιεύει χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη ατυχημάτων, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών

Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυναΟι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εν όψει των Εορτών του Πάσχα, εντατικοποιούν τις δράσεις και τους ελέγχους, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη χθες (12-04-2017) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, 52χρονος ημεδαπός, διότι μετά από διενέργεια ελέγχου, βρέθηκαν σε αποθήκη καταστήματός του και κατασχέθηκαν, συνολικά (2.640) κροτίδες.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.


Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Οι έλεγχοι και οι έρευνες των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του Εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ


EΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ
ΚΥΠΡΟΣ   27/3 -9/4/2017

Το  Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας ,  συντονίζει ως φορέας υλοποίησης, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus στο οποίο    καταρτίστηκαν   στην Λεμεσό , από 27/3-09/4/2017 μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ Θήβας  από τον  Τομέα Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια των εξειδικευμένων  προγραμμάτων  κατάρτισης  που οργανώνει το  Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας, σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Θήβας ,  το εκπαιδευτικό προσωπικό και η διοίκηση θεωρούν  αναγκαία τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών εκπαίδευσης που προσφέρονται, ιδιαίτερα σε νέες καινοτόμες  ιδέες και τεχνολογίες .  

Η παγκοσμιοποίηση έχει καταστήσει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται ο αγροτικός  τομέας  της χώρας απολύτως ανταγωνιστικό , γεγονός που επιβάλλει την απόκτηση δεξιοτήτων σε τομείς της γεωργίας που θα δώσουν μια εναλλακτική λύση σε  παλιές και φθίνουσες καλλιέργειες .

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη την θέληση για διευκόλυνση των μαθητών του στον επαγγελματικό τους μέλλον, το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας   σχεδίασε ένα στρατηγικό πρόγραμμα το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την υλοποίηση σχεδίων κινητικότητας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων με οργανισμούς κατάρτισης του εξωτερικού και την μεταφορά καλών πρακτικών από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.


Το παρόν πρόγραμμα κινητικότητας  στοχεύει:

• Στη δυνατότητα επαφής των συμμετεχόντων με φορείς εκπαίδευσης και εργασίας στο εξωτερικό.

• Στην ενίσχυση του προφίλ  των συμμετεχόντων μέσα από την απόκτηση δεξιοτήτων και εμπειριών που θα αποκτήσουν από επιτυχημένους επαγγελματίες στον γεωργικό τομέα στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

• Στην αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με το εκπαιδευτικό, εργασιακό και ενδεχομένως επιστημονικό προσωπικό της Κύπρου  εμπλουτίζοντάς τους με  νέες εμπειρίες όσον αφορά τις απαιτήσεις που έχουν πλέον οι εργοδότες από τους εργαζόμενούς τους μακριά από τα εθνικά σύνορα.

• Ανάπτυξη της εξωστρέφειας του οργανισμού  μας που αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα ζητήματα της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

• Την ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα πλήρες πρόγραμμα πρακτικής άσκησης των μαθητών μας το οποίο   περιλαμβάνει, εκτός από εργασιακή εμπειρία και θεωρητικά μαθήματα πάνω στο αντικείμενο της γεωπονίας  και της επιχειρηματικότητας, καλύπτοντας  το  κενό από την έλλειψη πρακτικής άσκησης και εργασιακής εμπειρίας των μαθητών μας.

• Την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής συνείδησης των συμμετεχόντων,  στοχεύοντας στην εξουδετέρωση ρατσιστικών, ξενοφοβικών και φυλετικών φαινομένων και καλλιεργώντας παράλληλα την αποδοχή ατόμων με διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες.

• Τη δυνατότητα, να ανοίξουμε τους εκπαιδευτικούς ορίζοντες των μαθητών, πέρα από τα σύνορα της χώρας, στοχεύοντας  στην δημιουργία μελλοντικών εργαζομένων ή επιχειρηματιών που έχουν κάνει συνείδηση ότι δεν μπορούν να πετύχουν αν σκέφτονται μόνο με σημείο αναφοράς  το μικρόκοσμο της περιοχής τους.


Φορέας   υποδοχής στην  Κύπρο ήταν η Εταιρεία  GPLANATION  Ltd η όποια  εξειδικεύεται στην καλλιέργεια και τυποποίηση Αρωματικών και Θεραπευτικών  Βότανων .

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται  με το το ποσό των 39.749 Ευρώ ,από  το ΙΚΥ -Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS + , “Βασική Δράση KA1 – Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση .”


Πληροφορίες  μπορείτε να αντλήσετε από τις ιστοσελίδες.

Εργαστηριακό Κέντρο  Θήβας :  http://www.sekthivas.mysch.gr/euprgs/erasmus16/index.htm
Καμμένος: Όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους

Σκληρή απάντηση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους εξέφρασαν τις τελευταίες ημέρες την αντίθεσή του στη μεταφορά...
του Αγίου Φωτός, έδωσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σήμερα το πρωί στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Όσο είμαστε κυβέρνηση, το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ο οποίος έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε μάλιστα ότι «κόκκινη γραμμή» και αδιαπραγμάτευτη θέση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποτελεί το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας-κράτους και το ότι η Ορθοδοξία είναι επικρατούσα θρησκεία στην χώρα.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνταν με το Άγιο Φως και εξέφραζαν την αντίθεσή τους στη μεταφορά του με τιμές αρχηγού κράτους.

Μεταξύ αυτών ο Κώστας Μπάρκας ο οποίος μάλιστα είπε πως: «Αν θέλετε την άποψή μου το να μεταφέρεται με τιμές αρχηγού κράτους είναι υπερβολικό. Σέβομαι πολύ το θρησκευτικό αίσθημα του καθενός. Εγώ κατάγομαι από οικογένεια παππάδων, ήμουν παππαδάκι μικρός». Ανάλογη θέση εξέφρασε ο Κώστας Καραγιαννίδης, ενώ ο Μάκης Μπαλαούρας εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα το βράδυ της Ανάστασης. Μάλιστα, θέλοντας να αιτιολογήσει την άποψή του σημείωσε ότι είναι «κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου αλλά και ένα αρκετά δαπανηρό έθιμο».

Η Ταϊβάν τερματίζει τη σφαγή σκύλων και γατών για ανθρώπινη κατανάλωση

Νόμο που απαγορεύει τη σφαγή σκύλων και γατών για ανθρώπινη κατανάλωση ενέκρινε η βουλή της Ταϊβάν, απαγορεύοντας...
επίσης κάτι που από τους περισσότερους ιδιοκτήτες κατοικίδιων δεν θα περνούσε καν από το μυαλό: να τραβούν τα κατοικίδιά τους με το λουρί ενώ κινούνται με αυτοκίνητο ή μηχανή!

Οι παραβάτες κινδυνεύουν με μεγάλο πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης έως δύο ετών και δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών τους.

Ο νόμος αυτός, σημειώνει το BBC, έχει στόχο να βελτιώσει τη νομοθεσία της χώρας για την προστασία των ζώων και είναι ο πρώτος του είδους αυτού στην Ασία.

Το 2001 η Ταϊβάν απαγόρευσε δια νόμου την πώληση κρέατος και γούνας ζώων όπως σκύλων και γατών για «οικονομικούς σκοπούς».

Κάποτε το κρέας σκύλου ήταν σύνηθες έδεσμα στη χώρα αλλά πλέον οι σκύλοι θεωρούνται όλο και περισσότερο ζώα συντροφιάς παρά ζώα προς κατανάλωση.

Έτρεχε με 270 χλμ την ώρα και ο Φίλος του σκοτώθηκε στο τραγικό δυστύχημα. Δείτε το βίντεο-ΣΟΚ που δημοσίευσε η Αστυνομία!

Αυτό το οδυνηρό βίντεο δείχνει ένα μοτοσικλετιστή που αναπτύσσει ταχύτητα έως και 270 χμ/ώρα, μόλις λίγα λεπτά πριν ο καλύτερος φίλος του σκοτωθεί στη φρικτή συντριβή...
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ!

Χαράτσι στην εφορία: "Τρώνε" ένα μισθό οι νέοι φόροι

Ιδιαίτερα βαρύς θα είναι φέτος ο λογαριασμός για τους φορολογουμένους (σ.σ. φορολογική δήλωση για εισοδήματα του 2016) σε σχέση πέρυσι...
(σ.σ. φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2015). Αυτό διότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφώνησε πέρυσι ο Ευκλείδης Τσακαλώτο με τους Θεσμούς για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Και ποιοι δεν θα... πληρώσουν περισσότερα
Συγκεκριμένα, φέτος θα κληθούν να πληρώσουν πιο "φουσκωμένο" λογαριασμό ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια και μισθωτοί που είχαν εισόδημα και από ελεύθερο επάγγελμα.

Επιπρόσθετα θα εφαρμοστεί και η πρώτη, μικρή σχετικά, μείωση του αφορολόγητου που είχε συμφωνηθεί πέρυσι γεγονός που θα επηρεάσει τους χαμηλόμισθους.

Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τις αυξήσεις που θα επιβαρύνουν τα εκκαθαριστικά του 2017 τα οποία βασίζονται στη φορολογητέα ύλη του 2016.

500 ευρώ περισσότερα!
Αναλυτικότερα, για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο λογαριασμός θα είναι βαρύτερος καθώς θα φορολογηθούν με συντελεστές 22% ως 45% για τα εισοδήματα του 2016 σε σύγκριση με τους συντελεστές 26% ως 33% που ίσχυαν πέρυσι (για τα εισοδήματα του 2015). Η προκαταβολή φόρου που θα πληρώσουν, μάλιστα, αυξάνεται από 75% σε 100%.

Click4more: Συντάξεις: ΙΚΑ – Δημόσιο – ΟΑΕΕ: Αυτά είναι τα νέα ποσά [Πίνακες]
Μεγαλύτερος θα είναι ο λογαριασμός φέτος και για τα ενοίκια που έχουν εισπράξει οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο χαμηλός συντελεστής για εισόδημα έως 12.000 ευρώ πάει στο 15% από το 11%. Για εισόδημα από 12.000 έως 35.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι αυξημένος από το 33% στο 35%, ενώ για εισόδημα πάνω από 35.000 ο συντελεστής θα είναι 45% αντί 33%.

Οι υψηλότεροι συντελεστές σημαίνουν ότι ιδιοκτήτης με εισόδημα 15.000 ευρώ από ενοίκια φέτος θα πληρώσει φόρο 2.850 ευρώ ενώ το 2016 θα πλήρωσε 2.310 ευρώ.

Αυξημένος θα είναι ο φόρος και για τους μισθωτούς που έχουν εισόδημα και από ελεύθερο επάγγελμα. Για παράδειγμα, μισθωτός με εισόδημα 20.000 ευρώ συν 10.000 ευρώ από ελεύθερο επάγγελμα πλήρωσε το 2016 φόρο 4.900 ευρώ, ενώ φέτος θα πληρώσει 500 ευρώ παραπάνω, με το φόρο να φτάνει τα 5.400 ευρώ.

Μισθωτός των 700 ευρώ το μήνα θα πληρώσει φέτος 200 ευρώ παραπάνω φόρο σε σχέση με πέρυσι...
Πηγή

Βενεζουέλα: Τους τέσσερις έφθασαν οι νεκροί σε διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μαδούρο

Ένας έφηβος 14 ετών και ένας άνδρας 36 ετών σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στο Μπαρκισιμέτο, στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν χθες οι εισαγγελικές αρχές.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ξεφεύγουν οι Τούρκοι: Προσπάθησαν να εμποδίσουν Έλληνα στρατηγό να πετάξει πάνω από τη νήσο Παναγιά

Με το κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου να πλησιάζει η Άγκυρα συνεχίζει να εντείνει τις προκλήσεις της καθημερινά...
απέναντι στην Ελλάδα, απειλώντας αυτή τη φορά ελληνικό ελικόπτερο του στρατού που πετούσε πάνω από τη νήσο Παναγιά.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί της Μ. Τετάρτης, μέσω ραντάρ από τις τουρκικές ακτές, η Άγκυρα προσπάθησε να απαγορεύσει την πτήση σε ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, το οποίο μάλιστα μετέφερε τον αντιστράτηγο διοικητή ΑΣΔΕΝ, Νίκο Μανωλάκο, πάνω από τη νήσο Παναγιά.
Η Άγκυρα καλούσε το ελληνικό ελικόπτερο, μέσω επίγειου σταθμού ρατνάρ, να εγκαταλείψει την θέση του πάνω από την περιοχή Οινουσών-Παναγιάς, καθώς πετούσε πάνω από τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι Έλληνες χειριστές του ελικοπτέρου ενημέρωσαν αμέσως τον διοικητή ΑΣΔΕΝ και συνέχισαν την πτήση τους αγνοώντας τις τουρκικές παρεμβάσεις.

Η Παναγιά είναι το νησί πάνω από το οποίο η τουρκική αεροπορία έχει κάνει τις περισσότερες υπερπτήσεις το τελευταίο 12μηνο, ενώ ο διοικητής ΑΣΔΕΝ ο οποίος επέβαινε στο ελληνικό ελικόπτερο, πραγματοποιούσε επίσκεψη σε φρουρές ακριτικών νησιών, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές για το Πάσχα και να επιθεωρήσει τις μονάδες και τον βαθμό ετοιμότητάς τους.
Πηγή

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

VIOTIKI GNOMI NEWS ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από αύριο, 13 Απριλίου 2017, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, 12 Απριλίου 2017, για παραβάσεις που αφορούν παράνομες σταθμεύσεις.

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη, χθες (11-04-2017) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 02-03-2017 Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας.
Σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση, ο 30χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε (5) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Ομοσπονδία Θήβας


«Παραληρεί» ο Ερντογάν και βρίζει την Ελλάδα: "Δεν θα ζήσω αιχμάλωτος των γκιαούρηδων"

- Απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του «Σουλτάνου» που ψάχνει υποστηρικτές εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου 
- Επιμένει στην ανιστόρητη ρητορική μίσους εναντίον της Ελλάδας...
Τη στιγμή που απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα, με το οποίο θα αποκτήσει υπερεξουσίες μέχρι και το 2029, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θυμήθηκε να εξαπολύσει νέες ύβρεις σε βάρος της Ελλάδας, ενθυμούμενος τα όσα διαδραματίστηκαν τη βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια κοινή εκπομπή τριών τουρκικών καναλιών (ATV, A Haber, A News), ο κ. Ερντογάν θυμήθηκε - τυχαίο; - το διάλογο που είχε με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στη Μαρμαρίδα, όπου είχε καταλύσει τη βραδιά που εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Σερκάν, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που είχε προτείνει, τότε, να τον φυγαδεύσει στα ελληνικά νησιά για τον σώσει από τους επίδοξους δολοφόνους του.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 από την Τουρκία, ο κ. Ερντογάν του απάντησε: «Σερκάν, εγώ θέλω να πεθάνω στα χώματα της πατρίδας μου, δεν θα πάω σε εδάφη γκιαούρηδων (σ.σ. απίστων), για να ζήσω εκεί μια ζωή ως αιχμάλωτος».

Προφανώς, ο Τούρκος πρόεδρος, επιδιώκοντας να κάνει σόου, αποφάσισε να βάλει στο «κάδρο» του... αιώνιου κακού την Ελλάδα, για να πείσει το ακροατήριό του, ώστε να ψηφίσουν υπέρ των εξουσιών του.

Ο κ. Ερντογάν προκαλεί, για πολλοστή φορά, δυναμιτίζοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για λόγους «εσωτερικής κατανάλωσης».

«Η Ελλάδα βούλιαξε, τα χάλια της είναι φανερά»

Είναι η πολλοστή φορά, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες που ο κ. Ερντογάν καταφέρεται με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο σε βάρος της χώρας μας.

Την περασμένη Παρασκευή (07/04/2017), σε ομιλία του στα Άδανα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση.

«Είναι γνωστό πως και στα μάτια μας, αλλά και σε πολλές χώρες οι γνωστοί φορείς έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, για παράδειγμα ο γείτονας μας, η Ελλάδα βούλιαξε, τελείωσε, τα χάλια της είναι φανερά, έχει 400 δις ευρώ χρέη προς την Ευρώπη και οι οίκοι αξιολόγησης της δίνουν βαθμό τέτοιο που μας περνά», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Μα πως γίνεται αυτό; Είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο; Δίνουν κατά παραγγελία βαθμούς. Η Τουρκία δεν τα έχει ανάγκη αυτά», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, ο οποίος μέρα με τη μέρα κλιμακώνει τη ρητορική του απέναντι στην Ελλάδα.

Το Newsbomb.gr, με εκτενή και αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του, έχει κρούσει αρκετές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επιχειρεί να στήσει ο «Σουλτάνος», με φόντο το Αιγαίο και τη Θράκη, αλλά και για τη ρητορική μίσους που χρησιμοποιεί, χωρίς κανένα δισταγμό, σε βάρος της Ελλάδας.

Ανακαλείται σουβλάκι κοτόπουλου

Σουβλάκι κοτόπουλου με πιπεριά που διακινείται από την εταιρεία LIDL HELLAS ανακαλεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων...


Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων» έτους 2017, προέβη σε δειγματοληψία κοτόπουλου σουβλάκι, με την εμπορική ονομασία «TOY ΧΑΣΑΠΗ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ με πιπεριά», με ημερομηνία παραγωγής 01/04/17 και ανάλωση έως 11/04/17, που διακινείται από την εταιρεία LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε. και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας (Salmonella spp) στο ανωτέρω δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος από τα υποκαταστήματα λιανικής πώλησης της εταιρείας LIDL HELLAS και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Θρίλερ στη Λαμία: Γύρισε από την εκκλησία και βρήκε τον άντρα της...

Κουκουλοφόροι με πιστόλια και μαχαίρι "μπούκαραν" σε...
διαμέρισμα επαγγελματία στη Λαμία και πήραν 11.000€ - Στο σπίτι υπήρχε και παιδί με ειδικές ανάγκες - Ευτυχώς οι ληστές δεν το πείραξαν.

Όλα έγιναν στις 8:30΄ το βράδυ, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Υψηλάντη στη Λαμία. Εκείνη την ώρα η μητέρα και η κόρη της οικογένειας είχαν πάει στην εκκλησία.

Στο σπίτι βρισκόταν ο 57χρονος πατέρας και ο γιος της οικογένειας, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τρεις κουκουλοφόροι σκαρφάλωσαν στη βεράντα του 1ου ορόφου και μπήκαν μέσα στο σπίτι από την μπαλκονόπορτα.

Ο πατέρας ήταν στο μπάνιο. Εκεί τον βρήκαν οι ληστές, τον έδεσαν με τάιραπς (δεματικά καλωδίων) και τον κλείδωσαν. Το παιδί που ήταν στο δωμάτιό του δεν το έδεσαν, απλά το πρόσεχαν και του ζήτησαν να είναι ήσυχος.

Στη συνέχεια έψαξαν το σπίτι, από το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες πήραν χρηματικό ποσό, περίπου 11.000€ και κάποια χρυσαφικά.

Στις 9:30΄ το βράδυ η σύζυγος και κόρη επέστρεψαν από την εκκλησία βρήκαν τον πατέρα δεμένο στο μπάνιο και το παιδί σοκαρισμένο στο δωμάτιό του.

Είναι η τρίτη ληστεία μέσα σε λίγες ήμερες στη Φθιώτιδα. Τα ξημέρωματα της Τρίτης λήστεψαν 80χρονη στα Καμπιά Σπερχειάδας, όπου οι δυο ληστές με απειλή μαχαιριού πήραν όλες τις οικονομίες της γιαγιάς, περίπου 16.000€ (δείτε εδώ).

Λίγες ημέρες πριν, πιθανότατα οι ίδιοι ληστές που χτύπησαν στα Καμπιά, λήστεψαν ηλικιωμένη στα Καμένα Βούρλα. Μάλιστα οι ληστές αφού έδεσαν την ηλικιωμένη γυναίκα της έδωσαν και το χαπάκι της πίεσης. Στη συνέχεια έκαναν άνω κάτω το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά. Πήραν 1150€ περίπου, δυο δαχτυλίδια, κινητό, tablet και το κυνηγετικό όπλο του μακαρίτη συζύγου της (δείτε εδώ).

Όλα δείχνουν ότι οι ληστές που "χτύπησαν" απόψε στη Λαμία, δεν έχουν σχέση με τις δυο προηγούμενες ληστείες, αλλά πρόκειται για άλλη συμμορία.

Η Ασφάλεια Λαμίας ερευνά και τις τρεις υποθέσεις, ενώ γενικότερα η Αστυνομική Δ/νση Φθιώτιδας είναι στο πόδι για τον εντοπισμό των ληστών.
Πηγή