Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Κλείνουν μέχρι την Κυριακή τα τέσσερα κείμενα συμφωνίας με τους δανειστές

Μέσα στο επόμενο 48ωρο θέλει η κυβέρνηση να έχει κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές. Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη...
σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμών και για τις παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς στα ανοιχτά ζητήματα. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ιωάννης Δραγασάκης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα κυβερνητικός αξιωματούχος τόνιζε πως μικρά ζητήματα έχουν μείνει ανοιχτά αλλά δεν φαίνεται να δημιουργούν εμπλοκή στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

Στόχος της κυβέρνησης να κλείσει η συμφωνία μέχρι την Κυριακή όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Έχουμε λύσει τα ανοιχτά 7-8 μεγάλα ζητήματα και έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα», δήλωνε νωρίτερα κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ εμμένει σε πολλά θέματα που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχει την εντύπωση ότι το Ταμείο έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με σκοπό να κωλυσιεργήσει και δεν νομίζει πως αυτά τα θέματα μπορεί να μην κλείσουν τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις επί των τεσσάρων κειμένων εργασίας (το MOU με το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών και το MEFP με το ΔΝΤ, καθώς και τα δύο αντίστοιχα τεχνικά κείμενα). Πρόσθεσε δε, πως τόσο η ελληνική πλευρά όσο και εκείνη των θεσμών έχουν δώσει οδηγίες να «καθαρίζονται» τα κείμενα από τα τεχνικά κλιμάκια, για να μένουν μόνο τα βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής, προκειμένου να υπάρξουν θεματικές συζητήσεις στα τέσσερα κείμενα.

Βέβαιος ότι μέχρι την Κυριακή θα βρεθεί κοινός τόπος σε τεχνικές λεπτομέρειες με τους θεσμούς, ώστε να ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα και να υπάρξει συνολική συμφωνία-και στο θέμα του χρέους-για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ 1).

Αναφερόμενος στις θετικές τοποθετήσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν πρόκειται για ξαφνική «αγάπη» τους προς την Ελλάδα, αλλά για «αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης». Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση και αυτό το σχέδιο υλοποιείται κανονικά, παρατήρησε.

Επισήμανε ότι δεν ήταν επικοινωνιακό πυροτέχνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η δήλωση πως τα μέτρα που θα ψηφιστούν δεν θα εφαρμοστούν αν κάποια από τις άλλες πλευρές δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, γιατί, όπως εξήγησε, αν το ΔΝΤ αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε δεν έχει κανένα νόημα να εφαρμοστούν μέτρα για μείωση συντάξεων και του αφορολόγητου που κανείς άλλος από τους θεσμούς δεν ζήτησε, παρά μόνο το ΔΝΤ. «Αν δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους ψηφίστηκαν τα μέτρα, δεν θα εφαρμοστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Στο εδώλιο κατηγορούμενη για βανδαλισμό κατοικίας η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στην δικαστική διαμάχη της χήρας του Ανδρέα Παπανδρέου... Δήμητρας Λιάνη, με την Χριστιανική Ένωση Νεανίδων (ΧΕΝ). Η Ένωση κατέθεσε μήνυση εναντίον της για «βανδαλισμό» της οικείας που της μίσθωνε.

Οι δικαστικές διαμάχες των δύο πλευρών είναι συχνές, όμως αυτή την φορά η μήνυση της ΧΕΝ στην πρώην ενοικιάστρια και τον εγγυητή του μισθώματος έγινε για την διεκδίκηση αποζημίωσης για τους βανδαλισμούς στο ακίνητο.

Η ταμίας της Ένωσης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ήταν ιδιαίτερα καυστική στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, όπου εκδικάστηκε η σχετική αγωγή. «Η χρήση του σπιτιού έγινε από τον Νοέμβριο του 2006, αλλά αρχικά ενοίκιο πλήρωνε η τεχνική εταιρία που έφτιαχνε το δικό της σπίτι. Από το 2010 ανανεώσαμε με την ίδια. Η Δήμητρα Λιάνη ήταν συστηματικά δύστροπη στην καταβολή μισθωμάτων», είπε και συνέχισε:

«Τον Νοέμβριο του 2013 καταγγείλαμε τη μίσθωση λόγω μη πληρωμής των μισθωμάτων. Εκείνη, παρά την παρέλευση της προθεσμίας, δεν παρέδιδε το μίσθιο και ασκήσαμε αγωγή με την οποία πετύχαμε την αποβολή της τον Σεπτέμβριο του 2014».

Εικόνα καταστροφής στο σπίτι

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η Ο.Γ. ανέφερε: «Το μίσθιο ήταν σε χείριστη κατάσταση. Πρόκειται για κατοικία σε συγκρότημα στην Εκάλη γύρω στα 330 τ.μ. Όταν μπήκαμε μέσα, υπήρχε έντονη δυσοσμία, υγρασία παντού, έλειπαν καπάκια από τουαλέτες και γενικά ήταν ένα σπίτι βανδαλισμένο! Το σπίτι ήταν κατασκευής 2005. Βλέποντας σε ποια κατάσταση αποδόθηκε το μίσθιο βάλαμε μηχανικό να υπολογίσει την ζημιά. Το κόστος για να το επαναφέρουμε ήταν πολύ μεγάλο και αποφασίσαμε να το πουλήσουμε. Φυσικά, επειδή ήταν σε τέτοια κατάσταση πωλήθηκε σε χαμηλότερη τιμή. Για την ακρίβεια, πωλήθηκε στις 450.000 ευρώ αντί 600.000, λόγω των ζημιών».

Υπεράσπιση της κ. Λιάνη από στενό φίλο της

«Είμαι στενός φίλος και συνεργάτης της κ. Παπανδρέου, τη βοηθούσα σε οτιδήποτε με χρειαζόταν. Το σπίτι παραδόθηκε σε καλή κατάσταση αλλά είχε κατασκευαστικά προβλήματα. Είχε θέμα με τα νερά. Για παράδειγμα το μπαλκόνι δεν είχε τρόπο να φεύγουν τα νερά. Ήταν φραγμένα όλα γύρω με τσιμέντο και είχε μόνο ένα απλό σιφόνι. Φυσικά όταν έβρεχε, όλα κατέληγαν να μπαίνουν ακόμη και μέσα στο σπίτι! Καταστράφηκαν πολλά προσωπικά της πράγματα», ανέφερε ο μάρτυς Θ.Α.

«Εξαιτίας αυτής της κατάστασης το ακίνητο είχε πολλή υγρασία», εξήγησε. «Το μίσθωμα ήταν 3.000 ευρώ το μήνα και είχε προβλήματα. Πάντως την ημέρα που παραδώσαμε το σπίτι δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς».

Άρπαξε τις παραγγελίες του delivery και έγινε καπνός

Φτερά έκαναν οι παραγγελίες ενός ντελιβερά στην οδό Γ. Πλατή στη Λαμία. Ο υπάλληλος άφησε στην άκρη του...
δρόμου το μηχανάκι για να παραδώσει μια παραγγελία σε ένα σπίτι. Την ώρα της παράδοσης διερχόμενος νεαρός, άρπαξε κάποια πακέτα από άλλες παραγγελίες, που υπήρχαν στο κουτί, και άρχισε να τρέχει.

Για κακή του τύχη όμως έγινε αντιληπτός από έναν συνάδελφό του ντελιβερά, που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο που έγινε η κλοπή του φαγητού. Ο ντελιβαράς με τον συνάδελφό του άρχισαν να αναζητούν τον κλέφτη στους δρόμους της Λαμίας.

Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά από αρκετή ώρα και αφού είχαν οργώσει όλο σχεδόν το κέντρο και την ευρύτερη περιοχή τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν κάπου κοντά στην πλατεία Διάκου.

Ο δράστης δικαιολογήθηκε ότι είναι άτομο εξαρτημένο από ουσίες, ότι δεν είχε χρήματα και γι αυτό έκλεψε το φαγητό από το μηχανάκι.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (5) κλοπές & (1) απόπειρα κλοπής από οχήματα και περιφραγμένους χώρους καταστημάτων και οικιών, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας  
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν χθες πρώτες πρωινές ώρες τους δύο συλληφθέντες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με διάφορα προϊόντα κλοπών
Κατασχέθηκαν πληθώρα ανταλλακτικών και εργαλείων επισκευής αυτοκινήτων, μεταλλικά αντικείμενα, ράδιο CD, το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κ.α.

Συνελήφθησαν, χθες (28-04-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Λαμίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 58 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες να επιβαίνουν σε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 58χρονου, το οποίο ήταν έμφορτο με διάφορα προϊόντα κλοπών.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, από απογευματινές ώρες της 27-04 έως και μεταμεσονύχτιες ώρες της 28-04-2017, διέπραξαν από κοινού συνολικά (5) κλοπές & (1) απόπειρα κλοπής από οχήματα και περιφραγμένους χώρους καταστημάτων και οικιών, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας.


Συγκεκριμένα από το όχημα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, ένα ράδιο CD αυτοκινήτου, καθώς και πληθώρα ανταλλακτικών και εργαλείων επισκευής αυτοκινήτων, όπως:
  • αμορτισέρ (4), ψυγεία και ψαλίδια αυτοκινήτων (11), δισκόπλακες (11),
  • ταμπούρια φρένων (5), πλατό σασμάν (4), δίσκοι αμπραγιάζ (3),
  • σιαγώνες (4), λεβιές ταχυτήτων, κλειδιά για μπουλόνια (4), ιμάντες (4),
  • σιδερογωνίες (8), γρύλος, μπαταρία αυτοκινήτου κ.λ.π.
Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπών, ενώ τα ανωτέρω κατασχεθέντα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Έπαιρνε τη σύνταξη γυναίκας που είχε πεθάνει

Για μεγάλο χρονικό διάστημα 67χρονη στον Πύργο πήγαινε κανονικά και εισέπραττε την σύνταξη άλλης γυναίκας...
που πέθανε χωρίς κανείς αρχικώς να καταλάβει κάτι.

Η 67χρονη ήταν συνδικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού της γερόντισσας την οποία και φρόντιζε όσο ήταν στη ζωή και σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να προβεί στην ανάλογη ενημέρωση για τον θάνατό της, έπαιρνε «κανονικά και με το νόμο» χρήματα από το Ασφαλιστικό Ταμείο και δημόσιο χωρίς να τα δικαιούται.

Η συγκεκριμένη γυναίκα συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Ασφαλείας Πύργου καθώς εκκρεμούσε σε βάρος της απόφαση του Εφετείου Πατρών με καταδίκη σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Εργατική Πρωτομαγιά

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.
Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.

Τα γεγονότα του Σικάγου

Τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Μαΐου 1886 για το οκτάωρο, ωθούμενα από τις επιτυχημένες διεκδικήσεις των καναδών συντρόφων τους. Την περίοδο εκείνη το κανονιστικό πλαίσιο εργασίας στις ΗΠΑ ήταν σχεδόν ανύπαρκτο και οι εργοδότες μπορούσαν να απασχολούν το προσωπικό τους κατά το δοκούν, ακόμη και τις Κυριακές.
Στην απεργία πήραν μέρος περίπου 350.000 εργάτες σε 1.200 εργοστάσια των ΗΠΑ. Την Πρωτομαγιά του 1886 έγινε στο Σικάγο η πιο μαχητική πορεία, με τη συμμετοχή 90.000 ανθρώπων. Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο αναρχοσυνδικαλιστής Άλμπερτ Πάρσονς, η γυναίκα του Λούσι και τα επτά παιδιά τους.
Το πρώτο αίμα χύθηκε δύο ημέρες αργότερα έξω από το εργοστάσιο ΜακΚόρμικ στο Σικάγο. Απεργοσπάστες προσπάθησαν να διασπάσουν τον απεργιακό κλοιό και ακολούθησε συμπλοκή. Η Αστυνομία και οι μπράβοι της επιχείρησης επενέβησαν δυναμικά. Σκότωσαν τέσσερις απεργούς και τραυμάτισε πολλούς, προκαλώντας οργή στην εργατική τάξη της πόλης.
Την επομένη αποφασίστηκε συλλαλητήριο καταδίκης της αστυνομικής βίας στην Πλατεία Χεϊμάρκετ, με πρωτοστατούντες τους αναρχικούς. Η συγκέντρωση ήταν πολυπληθής και ειρηνική. Το κακό, όμως, δεν άργησε να γίνει. Οι αστυνομικές δυνάμεις πήραν εντολή να διαλύσουν δια της βίας τη συγκέντρωση και τότε από το πλήθος των απωθούμενων διαδηλωτών ρίφθηκε μια χειροβομβίδα προς το μέρος τους, η οποία εξερράγη, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας δεκάδες. Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά βούληση κατά των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές και να τραυματιστεί απροσδιόριστος αριθμός, ενώ έξι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από πυρά (φίλια ή των διαδηλωτών παραμένει ανεξακρίβωτο), ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε επτά.
Για τη βομβιστική επίθεση, που προκάλεσε τον θάνατο του αστυνομικού, κατηγορήθηκαν οι αναρχοσυνδικαλιστές Άουγκουστ Σπις, Γκέοργκ Έγκελ, Άντολφ Φίσερ, Λούις Λινγκ, Μίκαελ Σβαμπ, Σάμουελ Φίλντεν, Όσκαρ Νίμπι και Άλμπερτ Πάρσονς, που ήταν από τους οργανωτές της διαδήλωσης. Όλοι, εκτός του Πάρσονς και του Φίλντεν, ήταν γερμανοί μετανάστες. Η δίκη των οκτώ ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου 1886. Ο εισαγγελέας Τζούλιους Γκρίνελ ζήτησε τη θανατική ποινή και για τους οκτώ κατηγορουμένους, χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με τη βομβιστική επίθεση. Απλώς, είπε ότι οι κατηγορούμενοι ενθάρρυναν με τους λόγους τους τον άγνωστο βομβιστή να πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του, γι' αυτό κρίνονται ένοχοι συνωμοσίας.
Από την πλευρά της, η υπεράσπιση έκανε λόγο για προβοκάτσια και συνέδεσε τη βομβιστική επίθεση με το διαβόητο πρακτορείο ντετέκτιβ «Πίνκερτον», που συχνά χρησιμοποιούσαν οι εργοδότες ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οι ένορκοι εξέδωσαν την ετυμηγορία τους στις 20 Αυγούστου 1886 κι έκριναν ενόχους και τους οκτώ κατηγορούμενους. Οι Σπις, Έγκελ, Φίσερ, Λινγκ, Σβαμπ, Φίλντεν και Πάρσονς καταδικάστηκαν σε θάνατο, ενώ ο Νίμπι σε κάθειρξη 15 ετών. Μετά την εξάντληση και του τελευταίου ενδίκου μέσου, ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ιλινόις, Ρίτσαρντ Όγκλεσμπι, μετέτρεψε σε ισόβια τις θανατικές ποινές των Σβαμπ και Φίλντεν, ενώ ο Λιγκ αυτοκτόνησε στο κελί του. Έτσι, στις 11 Νοεμβρίου 1887 οι Σπις, Πάρσονς, Φίσερ και Έγκελ οδηγήθηκαν στην αγχόνη, τραγουδώντας τη «Μασσαλιώτιδα». Η δίκη των οκτώ θεωρείται από διαπρεπείς αμερικανούς νομικούς ως μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις κακοδικίας στην ιστορία των ΗΠΑ.
Στις 26 Ιουνίου 1893 ο κυβερνήτης του Ιλινόις, Τζον Πίτερ Άλτγκελντ παραδέχθηκε ότι και οι οκτώ καταδικασθέντες ήταν αθώοι και κατηγόρησε τις αρχές του Σικάγου ότι άφησαν ανεξέλεγκτους τους ανθρώπους του «Πίνκερτον». Ως μια ύστατη πράξη δικαίωσης έδωσε χάρη στους φυλακισμένους Φίλντεν, Νίμπε και Σβαμπ. Αυτό ήταν και το πολιτικό του τέλος. Αργότερα, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σικάγου, που έδωσε την εντολή για τη διάλυση της συγκέντρωσης, καταδικάσθηκε για διαφθορά. Μέχρι σήμερα παραμένει ανεξακρίβωτο ποιος ήταν ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης.

Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς έγινε το 1893, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου του Σταύρου Καλλέργη. Η 1η Μαΐου ήταν Σάββατο και εργάσιμη. Έτσι, επελέγη η Κυριακή 2 Μαΐου, για να έχει η γιορτή μαζικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σοσιαλιστής», που εξέδιδε ο Καλλέργης, στις 5 το απόγευμα της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο πάνω από 2.000 σοσιαλιστές και εργαζόμενοι. Η «Εφημερίς» τους υπολόγισε μόνο σε 200 και σημείωνε σε άρθρο της: «Οι πλείστοι εξ αυτών ήσαν εργάται, ευπρεπώς κατά το πλείστον ενδεδυμένοι, με ερυθράς κονκάρδας επί της κομβιοδόχης, και πολύ ήσυχοι άνθρωποι. Αυτοί είναι οι πρώτοι σοσιαλισταί εν Ελλάδι, και συνήλθον χθες εις το πρώτον αυτών εν Αθήναις συλλαλητήριον».
Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα το οποίο είχε ως εξής:
«Συνελθόντες σήμερον την 2 Μαΐου, ημέραν Κυριακήν και ώραν 5 μ.μ. εν τω Αρχαίω Σταδίω, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι μέλη του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου» και υπό μισθόν πάσχοντες εψηφίσαμεν:
Α) Την Κυριακήν να κλείωσι τα καταστήματα, καθ' όλην την ημέραν, και οι πολίται ν' αναπαύωνται.
Β) Οι εργάται να εργάζωνται 8 ώρας την ημέραν.
Γ) Ν' απονέμηται σύνταξις εις τους εκ της εργασίας παθόντας και καταστάντας ανικάνους προς διατήρησιν εαυτών και της οικογενείας των.
Δ) Το συμβούλιον του «Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου» να επιδώση το ψήφισμα εις την Βουλήν.»
Το ψήφισμα επεδόθη, τελικά, στον Πρόεδρο της Βουλής την 1η Δεκεμβρίου 1893 από τον Σταύρο Καλλέργη. Ο πρωτοπόρος σοσιαλιστής ανήλθε στη συνέχεια στο δημοσιογραφικό θεωρείο και περίμενε με ανυπομονησία από τον Πρόεδρο της Βουλής να το εκφωνήσει. Αυτός κωλυσιεργούσε και «ησχολείτο εις την ανάγνωσιν ετέρων αναφορών προερχομένων εκ διαφόρων προσώπων και πραγματευομένων κατά το μάλλον και ήττον περί ανέμων και υδάτων», όπως έγραψε στον «Σοσιαλιστή».
Ο Καλλέργης διαμαρτυρήθηκε μεγαλοφώνως και με εντολή του Προέδρου συνελήφθη για διατάραξη της συνεδρίασης. Οι στρατιώτες της φρουράς, αφού τον κτύπησαν με τα κοντάκια των όπλων τους, τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, όπου παρέμεινε επί διήμερο. Στις 9 Δεκεμβρίου 1983 δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ημερών, τις οποίες εξέτισε στις φυλακές του Παλαιού Στρατώνα. Με τον περιπετειώδη αυτό τρόπο έληξε και τυπικά ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα.

Αποκάλυψη: Έτσι "έσπασε" ο δολοφόνος και ομολόγησε στους αστυνομικούς

Πώς οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να αποσπάσουν την ομολογία του φόνου από τον πατέρα - δολοφόνο ο οποίος επιχείρησε να σκηνοθετήσει διάρρηξη μετά το αποτρόπαιο έγκλημα στο οποίο προέβη...

- Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ.

Με ένα απόσπασμα δευτερολέπτων από βίντεο κάμερας ασφαλείας το οποίο ουσιαστικά δεν έδειχνε το παραμικρό, κατόρθωσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής να σπάσουν τον συνταξιούχο συνάδελφο τους Γιάννη Εικοσπεντάκη για να ομολογήσει την αποτρόπαια δολοφονία της 6χρονης κόρης του Στέλλας, αλλά και να αποκαλύψει που είχε κρύψει το σώμα της.

Με την παραπάνω μέθοδο κατάφεραν να τον κάνουν να... σπάσει και να ομολογήσει το ειδεχθές έγκλημα.

Τι είπαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbomb.gr

«Μας είχε πιάσει κρύος ιδρώτας» λέει χαρακτηριστικά αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε στις έρευνες. «Περνούσαν οι ώρες και αυτός ήταν σταθερός σε αυτά που έλεγε. Εμείς ήμασταν βέβαια ότι με κάποιο τρόπο είχε κάνει κακό στο παιδί του και μετά το είχε εξαφανίσει. Όμως η στάση του ήταν εξωφρενικά ψύχραιμη. Όπως είναι ακόμη μετά την ομολογία του» συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματικός.

«Πρώτη φορά συνάντησα τόσο ψύχραιμο δολοφόνο. Είχε σκοτώσει την 6χρονη κόρη του και έπαιζε «θέατρο» από τις 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, όταν και αναγκάστηκε να ομολογήσει υπό το βάρος των ενοχοποιητικών στοιχείων. Όχι μόνο «σκηνοθέτησε» διάρρηξη στο σπίτι του και απαγωγή της κόρης του, αλλά φρόντισε να μην αφήσει και τα αποτυπώματα του, αφού όπως μας είπε άνοιξε τα συρτάρια και τα ντουλάπια για να φανεί αναστατωμένο το σπίτι του, με μία φανέλα».

Από τα λόγια του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο newsbomb.gr φαίνεται ότι ο 60χρονος απόστρατος αστυνομικός προσπάθησε να διαπράξει το τέλειο έγκλημα.

Δεν υπολόγισε όμως ότι οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών τον είχαν υποψιαστεί από την πρώτη στιγμή, αφού είχε πέσει σε αντιφάσεις. Οι αστυνομικοί δεν πίστεψαν ποτέ το σενάριο της διάρρηξης με απαγωγή της 6χρονης Στέλλας, με αποτέλεσμα να ζητήσουν από το δήμο Αγίας Βαρβάρας να μην μαζέψει τα σκουπίδια κι έτσι να εντοπίσουν στον κάδο απορριμμάτων μέσα σε σακούλες τη σορό του παιδιού...

To βίντεο - παγίδα από τον κάδο

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της ανάκρισης οι άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, παρουσίαζαν σταδιακά όλα τα στοιχεία που ανακάλυπταν και έδειχναν ως ύποπτο για την εξαφάνιση της εξάχρονης Στέλλας τον ίδιο της τον πατέρα. Όμως τίποτε δεν ήταν αρκετό για να τον κλονίσει, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Η στάση του ήταν απόλυτα σταθερή και δεν άλλαζε στο παραμικρό. Επέμενε σε όλα όσα αρχικά είχε πει για διαρρήκτες που μπήκαν στο σπίτι του επειδή αυτός ξέχασε τα κλειδιά στην εξώπορτα.

Μετά από δέκα ολόκληρες ώρες οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το τελευταίο όπλο που είχαν: του παρουσίασαν ένα μικρό απόσπασμα από βίντεο κάμερας ασφαλείας ενός σπιτιού στην γειτονιά του στην Αγία Βαρβάρα που έδειχνε έναν άνδρα που του έμοιαζε πολύ στα χαρακτηριστικά και το ντύσιμο.

«Σε έχουμε εδώ να μεταφέρεις το κορίτσι», του είπαν. «Είμαστε έτοιμοι να σε στείλουμε στον Εισαγγελέα όμως η ομολογία σου θα βοηθούσε εσένα απέναντι στην Δικαιοσύνη». Και τότε έσπασε. Ομολόγησε ότι αυτός είχε σκοτώσει την μικρούλα και αμέσως υπέδειξε και τον κάδο απορριμμάτων που είχε κρύψει τη σορό της τυλιγμένη σε σακούλες σκουπιδιών, όπου ελάχιστα λεπτά αργότερα την βρήκαν οι αστυνομικοί που δεν είχαν σταματήσει να ερευνούν στην περιοχή.

Όπως λένε πηγές του Αρχηγείου τη Ελληνικής Αστυνομίας που παρακολουθούσαν στενά την υπόθεση, εάν δεν υπήρχαν στην Ασφάλεια Αττικής «δεξιοτέχνες στην ανάκριση και την εκμαίευση της αλήθειας» αξιωματικοί με μεγάλη εμπειρία, είναι πολύ πιθανό η υπόθεση αυτή να έμενε ανοιχτή, ένα μεγάλο μυστήριο. Γιατί παρ όλα τα μέτρα που πήραν, ακόμη και την απαγόρευση αποκομιδής των σκουπιδιών μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, ήταν πιθανότατο να μην βρισκόταν η σορός της μικρούλας στο συγκεκριμένο σημείο. Ο 61χρονος δεν θα είχε σπάσει...


Η πρώτη δήλωση του παιδοκτόνου: «Να τιμωρηθούν οι απαγωγείς του παιδιού μου»

Ο κυνισμός του παιδοκτόνου σοκάρει.

Στην προανακριτική απολογία του ζήτησε την τιμωρία των υποτιθέμενων απαγωγέων της 6χρονης κορούλας του προκειμένου να φανεί πιο πειστικός στους πρώην συναδέλφους του: «Επιθυμώ την τιμωρία των δραστών για την κλοπή των αντικειμένων και την απαγωγή της κόρης μου, της οποίας η ζωή πιστεύω πως βρίσκεται σε κίνδυνο».

Μόλις «έσπασε», όμως, υποστήριξε ότι για όλα φταίει η κακιά στιγμή και τα χάπια που παίρνει, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος, ζητώντας συγγνώμη. Όπως ομολόγησε όμως ο ίδιος, αφού σκότωσε την κόρη του και πέταξε τη σορό της στα σκουπίδια, επέστρεψε σπίτι του και έπεσε για ύπνο σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, ενώ όταν ξύπνησε το πρωί «δασκάλεψε» τον δίδυμο αδελφό της Στέλλας να πει για τη «διάρρηξη» και την «απαγωγή» στους αστυνομικούς όταν τον ρωτήσουν... Στην παιδοψυχολόγο όμως της αστυνομίας ο Μάριος, αφού μετέφερε το σενάριο του πατέρα του, παραδέχτηκε ότι δεν είχε ακούσει τίποτα.

Τραγική μητέρα: «Δεν γνώριζα για τη δολοφονία της κόρης μου»

«Ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον σύζυγο μου ότι οι δράστες πήραν και την κόρη μου Στέλλα. Έχω σοκαριστεί και δεν ξέρω τον λόγο που την πήραν. Δεν θεωρώ ότι ο σύζυγος μου έχει σχέση με αυτό...». Από την κατάθεση της τραγικής μητέρας στην αστυνομία, όταν ακόμη το κοριτσάκι ήταν αγνοούμενο προκύπτει ότι είχε πειστεί από τα ψέματα του παιδοκτόνου και δεν υποψιαζόταν το ένοχο μυστικό του... Όταν όμως έμαθε τι έχει συμβεί κατέρρευσε... Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη της δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι όταν επέστρεφε στο σπίτι από το νοσοκομείο που είχε πάει για εγχείρηση χολής, θα μάθαινε ότι το αγγελούδι της το δολοφόνησε ο πατέρας του και σύζυγος της...


Η προανακριτική απολογία του δράστη

Ειδικότερα, στην προανακριτική του απολογία, την οποία εξασφάλισε αποκλειστικά το Newsbomb.gr, o κατηγορούμενος ανέφερε:

«Εξαιτίας του προβλήματος της Στέλλας έπεσα σε κατάθλιψη, με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια να παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά, εγώ και η γυναίκα μου κάναμε ένα τεράστιο λάθος. Το λάθος μας ήταν ότι εγώ ασχολούμουν αποκλειστικά με τον Μάριο και η γυναίκα μου με την Στέλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θέλει μόνο τη μαμά της και απέναντί μου να είναι επιθετική (...).

Εκείνο το βράδυ, μόλις φτάσαμε σπίτι της είπα ότι πρέπει να την κάνω μπάνιο. Πήρα τα χάπια μου και ήπια ένα ποτήρι κρασί (...). Παρακάλεσα πάλι την Στέλλα να την κάνω μπάνιο. Εκείνη εξακολουθούσε να μην θέλει, γιατί ήθελε τη μαμά της. Άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια της στην κοιλιά. Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει, μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τα έχασα, τρομοκρατήθηκα και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μαύρες σακούλες σκουπιδιών.

Όπως ήταν πεσμένη στο πάτωμα, έβαλα τη Στέλλα σε μία από αυτές τις σακούλες, ξεκινώντας από το κεφάλι της και καταλήγοντας στα πόδια. Θέλω να σας πω δηλαδή ότι η σακούλα έκλεινε στα πόδια της (...) Μετά σκέφτηκα να σκηνοθετήσω το χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος έκανε ληστεία. Ξέχασα να σας πω ότι στις σακούλες σκουπιδιών που έβαλα την Στέλλα έβαλα και μία κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της, μη ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω να σας απαντήσω.

Τις σακούλες με την Στέλλα τις κρατούσα με τα δυο μου χέρια στην αγκαλιά μου...

Κατέβηκα στο δρόμο και με τα πόδια πήγα σε έναν κάδο και εκεί μέσα άφησα την Στέλλα. Σε έναν άλλο κάδο εκεί κοντά πέταξα και τα κοσμήματα της γυναίκας μου (...).

Μετά πήγα στο κρεβάτι μου, όπου λόγω του κρασιού και των χαπιών που είχα πάρει με πήρε ο ύπνος.

Το πρωί στις 7 παρά τέταρτο ξύπνησα και πήρα τηλέφωνο το ΑΤ Αγίας Βαρβάρας και είπα ότι κάποιοι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μου».

Το χρονικό της υπόθεσης που πάγωσε το πανελλήνιο

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης (27/04/2017) όταν ο πατέρας της 6χρονης κατήγγειλε στην Ελληνική Αστυνομία ότι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς η κόρη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας, πρώην αστυνομικός στο επάγγελμα, δήλωσε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ότι το παιδί του, το οποίο αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εξαφανίστηκε από το σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα ενώ ο ίδιος κοιμόταν.

Όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, ο 60χρονος πατέρας, το πρωί που ξύπνησε, δεν βρήκε στο κρεβάτι την κόρη του.

Μάλιστα, ο ίδιος, αφού διαπίστωσε την εξαφάνιση της κόρης του, δεν επικοινώνησε αμέσως με την Αστυνομία, αλλά πήγε το δίδυμο αδερφάκι της, ένα άλλο κοριτσάκι, στο σχολείο και στη συνέχεια ενημέρωσε τις Αρχές.

ΑΛΚΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗΣ Ένα μεγάλο κρίμα για τον φίλο μας .

Ο πρόεδρος του νεοχωρακιου θέλει να εκφράσει τα θερμα συλλυπητήρια στην οικογένεια του παπαγεωργιου Ιωάννη για τον άδικο χαμό του ρίχνοντας στην θλίψη όλους μας .καλό παράδεισο καλέ μου φίλε κ συνεργάτη μου

Στο σφυρί η περιουσία του ΔΟΛ

Πρόσκληση διενέργειας δύο πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση του ενεργητικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Grant Thornton δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα»...


Οι διαγωνισμοί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα διενεργηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4307/2014 και τους όρους που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.

Οι πλειστηριασμοί αφορούν αφενός το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του ΔΟΛ και αφετέρου τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού της εταιρείας. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται:

τα εμπορικά σήματα που είναι σε ισχύ («Βήμα», «Τα Νέα», η ιστοσελίδα www.in.gr)
τα σήματα που έχουν λήξει
η συμμετοχή του ΔΟΛ σε τρίτες εταιρείες (Τηλέτυπος, Ίριδα, Άργος, ΔΟΛ, Digital, ΒΗΜΑ FM, Multimedia, Hearst-ΔΟΛ, Μέλλον Group, Studio ΑΤΑ, Νέα Ακτίνα A.E., TVE, Παπασωτηρίου A.E., Μ. Λεβής A.E., Χαϊδεμένος, Microland Computers)
ο μηχανολογικός εξοπλισμός, το Αρχείο του ΔΟΛ και τα αποθέματα της εταιρείας.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους έως τις 31 Μαΐου στο γραφείο της δικηγορικής εταιρείας «Ανδρέας Αγγελίδης & Συνεργάτες» για τους δύο πλειστηριασμούς. Οι προσφορές θα πρέπει να συνοδεύονται από ισόποση εγγυητική επιστολή.

Κοινή προσφορά και για τους δύο διαγωνισμούς δεν θα ληφθεί υπόψη.

Σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» υπάρχει άρθρο που μιλάει για υπονόμευση της διαδικασίας, με αφορμή την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία Διαφθοράς, για τη δικαστική απόφαση 963/2017 με την οποία ο ΔΟΛ οδηγείται στη δημοπρασία των περιουσιακών του στοιχείων.

«Και ενώ όλες οι κινήσεις των τραπεζών γίνονται αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου και της δικαστικής απόφασης, στο παρά ένα, κάποιοι επιχειρούν να υπονομεύσουν τη διαδικασία με την αξιοπερίεργη παρέμβαση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, που υπερβαίνει κάθε όριο νομιμότητας και λογικής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Τραγικό φινάλε: Νεκρή βρέθηκε η 36χρονη αισθητικός Μαρία Ιατρού - Το χρονικό της Εξαφάνισης [photos]

Νεκρή μέσα στο βυθισμένο αυτοκίνητό της, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Αμφιλοχίας, βρέθηκε η 36χρονη Μαρία Ιατρού, η οποία εξαφανίστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα από το Λουτράκι...


Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στη θέση του οδηγού, στο βυθό του Αμβρακικού και συγκεκριμένα στο 3ο χιλιόμετρο Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, στον Άη Γιώργη.
Την 36χρονη εντόπισε μοτοσικλετιστής, ο οποίος είδε την πινακίδα, αλλά και θραύσματα του προφυλακτήρα, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της αστυνομίας και του Λιμεναρχείου Αμφιλοχίας, ενώ γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης του οχήματος μέσα στο οποίο βρίσκεται η άτυχη γυναίκα.

Η όμορφη αισθητικός Μαρία Ιατρού 36 χρόνων, εξαφανίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα 17 Απριλίου, από το Λουτράκι όπου διέμενε. Οδηγούσε ένα ασημί Volkswagen Golf, με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 5709. Προορισμός της ήταν η Παραμυθιά Θεσπρωτίας, όπου θα φιλοξενούνταν στο σπίτι του ξαδέλφου της.

Ο σύζυγός της και η μητέρα της βρέθηκαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, με την ελπίδα ότι η έρευνα θα έριχνε φως στην υπόθεση.
Ο ξάδελφος της αγνοούμενης Θωμάς Νίκας από τα Ιωάννινα, μίλησε για τα μηνύματα που αντάλλαξε μαζί της πριν χαθεί. Το τελευταίο μήνυμα ήταν γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα. Του έγραψε ότι θα καθυστερούσε να φτάσει. Μετά το κινητό της έκλεισε.


Πληροφορίες λένε ότι η γυναίκα είχε πει στο σύζυγό της και τα παιδιά τους ότι ήταν πιεσμένη ψυχολογικά και ήθελε να φύγει λίγες μέρες για να ηρεμήσει. Μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο πήρε τηλέφωνο στενή φίλη της στην Αθήνα αλλά εκείνη κοιμόταν και δεν το σήκωσε. Αμέσως μετά άρχισε να επικοινωνεί με μηνύματα μέσω Facebook με τον ξάδερφό της που μένει με την οικογένειά του στην Παραμυθιά, απ’ όπου κατάγεται και η ίδια. Του ζήτησε να την φιλοξενήσει λίγες μέρες στο σπίτι του κι εκείνος δέχθηκε. Στη μια τα ξημερώματα του έστειλε το πρώτο μήνυμα ότι είναι καθ’ οδόν.Στις τέσσερις τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα ήταν το τελευταίο μήνυμα που αντάλλαξε με τον ξάδελφο της. Του είπε ότι βρίσκεται Πρέβεζα και ότι θα καθυστερούσε να φτάσει στην Παραμυθιά...

Πηγές: e-maistros, anikolouli

Σφραγίστηκε κατάστημα στην Ηλεία που δεν έκοβε αποδείξεις

Νέο σφράγισμα σε επιχείρηση στην Ηλεία εξαιτίας φορολογικής παράβασης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», αυτή τη φορά μπήκε «λουκέτο» για...
πέντε ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, καθώς διαπιστώθηκε παράβαση μη έκδοσης αποδείξεων ύψους περίπου 300-350 ευρώ.

Το κατάστημα σφραγίστηκε χθες το μεσημέρι και θα παραμείνει κλειστό έως το μεσημέρι της Τρίτης 2 Μαΐου, όπως αναφέρει και η θυροκολλημένη στο κατάστημα σχετική απόφαση. Η απόφαση για το προσωρινό σφράγισμα του καταστήματος ελήφθη από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΔΑΕ) Γ.Πιτσιλή, όπως προβλέπεται από το άρθρο 13 του νόμου 2523/1997 περί διοικητικών κυρώσεων στη φορολογική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε επιβληθεί 48ωρο σφράγισμα σε επιχείρηση του Πύργου για φορολογική παράβαση μη έκδοσης αποδείξεων. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι έλεγχοι της φορολογικής διοίκησης συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ σήμερα λήγει και η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στις 24 δόσεις για πολίτες και επιχειρήσεις του δήμου Πύργου.

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα από το 2010 βρίσκεται σε πτώχευση και καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας

«Οι προτάσεις μας για μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα και την Ευρώπη θα παρουσιαστούν στις προσεχείς ευρωεκλογές στους ψηφοφόρους», είπε ο πρώην υπουργός...
Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη το πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής κίνησης DiEM 25.

Ο κ. Βαρουφάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, αναφερόμενος στις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι η Ελλάδα από το 2010 βρίσκεται σε πτώχευση και σε «καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας» και χαρακτήρισε τραγική και την κατάσταση που επικρατεί και στους κόλπους της ΕΕ, που «θυμίζει τη Σοβιετική Ένωση πριν την κατάρρευση» όπως είπε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επισήμανε ότι ο μόνος δρόμος για να ανακάμψει και να βγει από την κρίση η ελληνική οικονομία, είναι να υπάρξει άμεσα δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας και αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων.

Όπως επισήμανε, η επίτευξη των δύο αυτών στόχων μπορούν και απαιτείται να αποτελέσουν τη βάση για τη «νέα συμφωνία» που θα καταστήσει την ελληνική οικονομία βιώσιμη και θα βγάλει τη χώρα από την «ερημοποίηση» με την προϋπόθεση -όπως είπε- ότι η χώρα θα προχωρήσει στις παρακάτω έξι βασικές μεταρρυθμίσεις:

- άμεσες και μεγάλες μειώσεις φορολογικών συντελεστών,

- ταυτόχρονη ακύρωση της λιτότητας και αποφυγή των ελλειμμάτων με αντίστοιχη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους,

- Δημόσιο Εξωτραπεζικό Σύστημα Πληρωμών (σύστημα παράπλευρης ακύρωσης οφειλών και εξωτραπεζικών πληρωμών - πρόγραμμα καταπολέμησης φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού),

- δημόσια εταιρία διαχείρισης μη βιώσιμων ιδιωτικών χρεών - μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς κυρίως της πρώτης κατοικίας,

- νέα αναπτυξιακή τράπεζα που διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία, μετοχές της οποίας εκχωρούνται στα ασφαλιστικά ταμεία

- και σεβασμός στη μισθωτή εργασία και στην επιχειρηματικότητα (τέλος στο «μπλοκάκι» και το ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ - ΕΦΚΑ για μισθωτούς και νέες επιχειρήσεις stant ups).

«Το 2015 δεν θα επαναληφθεί. Αυτή τη φορά οι έξι μεταρρυθμίσεις, που ο κοινός νους καταδεικνύει ως προαπαιτούμενα για απόδραση από την κρίση, θα εφαρμοστούν άνευ διαπραγμάτευσης. Η χώρα θα διατηρηθεί εντός της ευρωζώνης για όσο χρειάζεται, έως ότου η επίσημη Ευρώπη αποφασίσει να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με τις έξι μεταρρυθμίσεις» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Υπογράμμισε ακόμα, ότι οι έξι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, που δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά γενικότερα τις χώρες- μέλη της ΕΕ, θα πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα και να εφαρμοστούν απρόσκοπτα. Επίσης, ενώ τα EuroWorkingGroup, το Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής αρνούνται να τις δεχθούν, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθεί την λεγόμενη τακτική της «κενής καρέκλας» του στρατηγού Ντε Γκωλ.

Προτείνει επίσης, να αναβάλλονται μονομερώς οι αποπληρωμές σε ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM-EFSF και να δρομολογηθεί πολιτική παραμονής εντός της ευρωζώνης υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

«Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί η ασφυξία και να αποφευχθεί η ερημοποίηση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης, είναι η άμεση εφαρμογή των έξι μεταρρυθμίσεων» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι το αφήγημα πως η μοναδική ελπίδα για τη χώρα είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμμόρφωση προς τις υποδείξεις των δανειστών, δεν ευσταθεί.

Στο ερώτημα αν η ευρωπαϊκή πολιτική κίνηση DiEM 25, της οποίας ο κ. Βαρουφάκης είναι επικεφαλής στην Ελλάδα, θα λάβει μέρος στις εκλογές είπε: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, αυτές οι προτάσεις μας να τεθούν στην κρίση των ψηφοφόρων στις επόμενες ευρωεκλογές, με τον τρόπο που θα αποφασίσουμε από τη βάση», ενώ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσίασε και τοπικά στελέχη της κίνησης DiEM 25, από τη Θεσσαλονίκη, στη συντριπτική τους πλειονότητα νεαρής ηλικίας.

Χαρακτήρισε το DiEM 25 αυθεντικό, πανευρωπαϊκό, διεθνιστικό κίνημα, στράφηκε εναντίον όσων ταυτίζουν την Ευρώπη με την «ανίερη συμμαχία των κκ Βίζερ, Ντάϊζελμπλουμ, Eurogroup και Σία», ενώ κατηγόρησε όσους τον χαρακτηρίζουν αντιευρωπαϊστή. «Είμαστε φανατικά ευρωπαϊστές» είπε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το DiEM 25 ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την διαφάνεια στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εξάλλου, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, αποκάλυψε ότι διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Εμανουέλ Μακρόν και ευχήθηκε να επικρατήσει στον δεύτερο γύρο «απέναντι στα πολιτικά τέρατα», όπως χαρακτήρισε το κόμμα της κ. Λεπέν. «Όμως ο Εμμανουέλ θα κερδίσει χάνοντας, αφού θα είναι ένας πρόεδρος χωρίς κόμμα και με ελάχιστες εξουσίες» είπε.

Σε κάθειρξη 8,5 ετών για σχέσεις με τη «Χρυσή Αυγή» καταδικάστηκε αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Σε κάθειρξη συνολικά 8,5 ετών με αναστολή στην έφεση καταδικάσθηκε, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων...
58χρονος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που είχε κατηγορηθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 για σχέσεις με την «Χρυσή Αυγή» στα πλαίσια των εσωτερικών «εκκαθαρίσεων» στο αστυνομικό σώμα. Πρόκειται για πρώην φρουρό του βουλευτή του ακροδεξιου μορφώματος Γιώργου Γερμενή ή «Καιάδα», ο οποίος παλαιότερα ανήκε στην ομάδα ασφαλείας κι άλλων πολιτικών προσώπων κι επιχειρηματιών.

Σε βάρος του εν λόγω αστυνομικού –ανήκε τότε σε περιφερειακό αστυνομικό τμήμα της Αττικής- σχημάτισε δικογραφία στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ με τις κατηγορίες πλαστογραφίας, οπλοκατοχής και λαθρεμπορίου.

Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και αναφορές προ τετραετίας «στο σπίτι του κατασχέθηκαν: τέσσερις πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι και σιδερογροθιά, δερμάτινη θήκη με δύο μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού, σπρέι εκτόξευσης πιπεριού και μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκ., δύο λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι, αεροβόλο τυφέκιο και αεροβόλο πιστόλι, εκατόν σαράντα πέντε φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm , σαράντα δύο φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, φορητός ασύρματος, δισέλιδο έγγραφο, δελτίο αποστολής και βεβαίωση παραλαβής από εταιρεία, που αφορά την οριστική διαγραφή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής αυτού, δυο επιγράμματα με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ», αφίσα με τίτλο «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ». Επίσης, έξω από το σπίτι του, βρέθηκε αμάξι χωρίς πινακίδες». Επιπλέον σε δευτερη φάση φερεται να βρεθηκε στο γραφείο του μικρή ποσότητα ηρωίνης.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την «Χρυσή Αυγή», ανέφερε ότι όλες οι ενέργειες του ήταν σύννομες κι απέδωσε τα ευρήματα στο σπίτι του κυρίως στην θητεία ως «εκπαιδευτής» άλλων αστυνομικών. Σε καταθέσεις υπέρ του κατηγορουμένου προχώρησαν συνάδελφοι του.

Οπως ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του, δικηγόρος της Αθήνας κ. Βασίλης Καπερνάρος, «στον δευτερο βαθμό εκτιμώ ότι θα υπάρχει καλύτερη αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού που θα οδηγήσει στην απαλλαγή του πελάτη μου».
Πηγή

Με 151 «Ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Με 149 ψήφους των συγκυβερνώντων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια η τροπολογία του βουλευτή...
του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδη, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη στην Ολομέλεια με αίτημα της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (97 ψήφοι).

Την αρχή του νομοσχεδίου -επί της οποίας, επίσης, διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία με αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ψήφισαν 151 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι), καταψήφισαν 76 βουλευτές (ΝΔ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων) και «παρών» ψήφισαν 29 βουλευτές (Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή).

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία.

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Τι δεν φαντάζεστε ότι κάνει το κουκούτσι του αβοκάντο - Μην το πετάτε γιατί…Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά για την υγεία φρούτα...
Αλλά πόσοι από εσάς γνωρίζουν ότι εκτός από τη νόστιμη σάρκα του, πολλά οφέλη για εσάς έχει και το κουκούτσι του;

Το κουκούτσι περιέχει το 65% των συνολικών αμινοξέων σε όλο το αβοκάντο ενώ, έχει και περισσότερες ίνες από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.

Δείτε τι προσφέρει το κουκούτσι του αβοκάντο στην υγεία σας:

Ο σπόρος αυτός καταπολεμάει την αρθρίτιδα, χάρη στην αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει

Για τον ίδιο λόγο συμβάλλει στην μείωση της φλεγμονής του γαστρεντερικού σωλήνα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει αν έχετε διάρροια και χρησιμοποιείται συχνά για λοιμώξεις και προβλήματα στο στομάχι

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο συγκεκριμένος σπόρος μπορεί να συσφίξει και να αναζωογονήσει το δέρμα λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυσικό κολλαγόνο

Ο σπόρος αυτός μπορεί να κάψει λίπος εύκολα και θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο πλήρεις μετά από ένα γεύμα

Επίσης, θα αναζωογονήσει το σώμα σας και θα σας δώσει ενέργεια

Μπορείτε να καταναλώσετε το κουκούτσι σε μια σαλάτα, να φτιάξετε ένα τσάι από αυτό ή να το προσθέσετε σε smoothies και shakes

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πώς να σπάσετε και να θρυμματίσετε το κουκούτσι του αβοκάντο, προκειμένου να το καταναλώσετε όπως εσείς προτιμάτε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πιθανές αλλεργίες

Μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργικές αντιδράσεις στα αβοκάντο. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές αλλεργίας:

Τα άτομα με αλλεργία στην γύρη θα αναπτύξουν τοπικά συμπτώματα στο στόμα και τον λαιμό, λίγο μετά την κατανάλωση αβοκάντο.

Τα άτομα με αλλεργία στο λάτεξ των φρούτων (latex-fruit syndrome) θα αναπτύξουν γενικευμένη κνίδωση, κοιλιακό πόνο και έμετο.

αβοκάντο
Πηγή