Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Απίστευτο! Έπεσε στο γκρεμό, βγήκε ζωντανός και δείτε τι έκανε μετά

Δεν είναι ότι έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων και βγήκε σχεδόν αγρατζούνιστος, έχει ενδιαφέρον και η συνέχεια της ιστορίας...

Το κόκκινο Seat Ibiza που βλέπετε στις φωτογραφίες στις 4 περίπου τα ξημερώματα έφυγε εκτός δρόμου και έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων περίπου, στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, λίγο μετά το χωριό Τυμφρηστός.

Ο άνδρας ρομά, ηλικίας περίπου 35 ετών, που οδηγούσε το αυτοκίνητο, αφού βγήκε σχεδόν αγρατζούνιστος, ξήλωσε τις πινακίδες και πήγε με τα πόδια στο χωριό, που ήταν σχετικά κοντά.Εκεί διέρρηξε ένα άλλο αυτοκίνητο στο οποίο κοιμήθηκε μέσα μέχρι το πρωί. Στη συνέχεια πήγε στο καφενείο του χωριού ήπιε καφέ και τηλεφώνησε τα φιλαράκια του να έρθουν να τον πάρουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν έφτασαν και οι άλλοι, πήγαν πάλι στο κόκκινο Seat πήραν κάποια πράγματα και εξαφανίστηκαν. Στο χωριό όπως καταλαβαίνετε ήταν το θέμα της ημέρας, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα όπως μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι δεν είχε εμφανιστεί η αστυνομία.

Φωκίδα: Τον σκότωσε το τρακτέρ του...

Ακόμη ένας αγρότης βρήκε τραγικό θάνατο καταπλακωμένος από το τρακτέρ του...


Το θανατηφόρο δυστύχημα έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αράχωβα, όπου ένας 77χρονος είχε πάει στο αγρόκτημά του για εργασίες.

Κανείς δεν ξέρει κάτω από ποιες συνθήκες ο γεωργικός ελκυστήρας ανατράπηκε, αφού εκείνη την ώρα δεν ήταν κάποιος άλλος μαζί του.

Δυστυχώς ο άτυχος άνδρας βρέθηκε αργότερα από τους δικούς του, που τον αναζητούσαν, καταπλακωμένος από το τρακτέρ.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Πηγή

Γιατί δεν θα γίνει ποτέ διαγραφή χρέους;

Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι δανειστές για να κρατούν την Ελλάδα σε ομηρία...


Το επιβεβαιωμένο φιάσκο του Eurogroup της 22ας Μαΐου οδηγεί την Ελλάδα σε ένα νέο μονόδρομο επιβολής σκληρής λιτότητας και αδυσώπητης επιτροπείας από την πλευρά των δανειστών, που περιμένουν τη χώρα μας στη... στροφή, για να υπογράψει ακόμη μία συμφωνία άτακτης υποχώρησης στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις 15 Ιουνίου.

Ο μέχρι πρότινος θρίαμβος που διακατείχε τόσο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και το σύνολο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι το ελληνικό χρέος θα τακτοποιόταν με μια συμφωνία – εξπρές, μετατράπηκε σε κατήφεια και έντονο προβληματισμό.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έγινε νόμος του κράτους, αλλά η κυβέρνηση έμεινε να κοιτάζει, αποσβολωμένη και μουδιασμένη από το «καναβάτσο» των Βρυξελλών, τους Θεσμούς να μεταθέτουν στις καλένδες το θέμα του χρέους.

Και ήταν ακριβώς εκείνη η στιγμή που ήρθε η «διαρροή» του εμπιστευτικού εγγράφου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με το οποίο οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα έμειναν, για ακόμη μία φορά, «κενό γράμμα», καθώς το Κουαρτέτο δεν φαίνεται να επιθυμεί να δώσει «ανάσες» στην ελληνική οικονομία.

Μέσα από τρία διαφορετικά σενάρια, όπως αυτά περιγράφονται στο συγκεκριμένο έγγραφο, αποδεικνύεται η πρόθεση των δανειστών και ιδίως των κυρίων Ρέγκλινγκ (ESM) και Σόιμπλε να παρατείνουν τη λιτότητα για τουλάχιστον 60 χρόνια, κάτι που συνεπάγεται τον εκμηδενισμό των πολιτών αυτής της χώρας.

Τα τρία σενάρια

Σενάριο 1

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του Reuters, η Ελλάδα δεν χρειάζεται περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της, εφόσον τα πρωτογενή πλεονάσματα διατηρηθούν στο 3,5% του ΑΕΠ ή πιο πάνω μέχρι το 2032 και σίγουρα πάνω από το 3% μέχρι το 2038.

Ως προς αυτή τη λύση, υποστηρίζεται πως τέτοιες μακρές περίοδοι υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων δεν είναι δίχως προηγούμενο: Για παράδειγμα η Φινλανδία είχε πρωτογενές πλεόνασμα 5,7% για 11 χρόνια, την περίοδο 1998-2008 και η Δανία 5,3% για 26 χρόνια, από το 1983 έως το 2008.

Μία δεύτερη επιλογή υπό το σενάριο Α υποθέτει ότι η Ελλάδα εξασφαλίζει τη μέγιστη πιθανή «ελάφρυνση» χρέους, στο πλαίσιο της συμφωνία του Μαΐου του 2016. Υπό το πρίσμα αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να κρατήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% έως το 2022, αλλά μετά θα μπορεί να το ρίξει σε περίπου 2% στα μισά της δεκαετίας του 2030 και στο 1,5% έως το 2048, βγάζοντας μέσο όρο 2,2% την περίοδο 2023-2060.

Χρεωμένοι και… υποθηκευμένοι για μια ζωή!

Το ίδιο εμπιστευτικό έγγραφο αναφέρει ότι η «μέγιστη» πιθανή «ελάφρυνση» χρέους που εξετάζεται είναι μία επέκταση της μέσης σταθμισμένης ωρίμανσης δανείων κατά 17,5 χρόνια, από τα 32,5 χρόνια που είναι σήμερα, με τα τελευταία δάνεια να εκπνέουν το 2080.

Ακόμη, ο ESM θα περιόριζε τις αποπληρωμές των δανείων στο 0,4% του ΑΕΠ έως το 2050 και να θέσει «ταβάνι» 1% στα επιτόκια έως το 2050. Επίσης, ο ESM αγόραζε το 2019 τα 13 δισ. ευρώ που οφείλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, καθώς αυτά τα δάνεια είναι πολύ πιο ακριβά από εκείνα της ευρωζώνης.

Όλα αυτά θα κρατούσαν τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας στο 13% του ΑΕΠ έως το 2060 και να ρίξει την αναλογία χρέους/ΑΕΠ στο 65,4% το 2060, από περίπου 180% που είναι τώρα. Επίσης, το σενάριο Α εκτιμά σε 1,3% τη μέση ετήσια ανάπτυξη στην Ελλάδα για αυτή την περίοδο.

«Το ΔΝΤ πιστεύει δικαιολογημένα ότι τέτοιες εκτιμήσεις για ανάπτυξη και πρωτογενή πλεονάσματα είναι μη ρεαλιστικά στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου οι θεσμοί είναι αδύναμοι και η παραγωγικότητα χαμηλή», σημειώνει ακόμη το Reuters.

Σενάριο 2

Το δεύτερο σενάριο του εγγράφου βασίζεται στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για μέση ανάπτυξη 1% και επιστροφή σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% από το 2023, έπειτα από πέντε χρόνια στο 3,5%. Αυτό βλέπει το ελληνικό χρέος να αυξάνεται από το 2022 και να φτάνει στο 226% το 2060.

Τότε, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν και οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, στα τέλη της δεκαετίας του 2020, θα είναι πάνω από το «ταβάνι» του 15% του ΑΕΠ που έχουν υποσχεθεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, ξεπερνώντας το 50% το 2060.

Για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, υπό τις εκτιμήσεις του Ταμείου, η ευρωζώνη θα πρέπει να παρέχει βαθύτερη «ελάφρυνση» χρέους στην Ελλάδα από εκείνη που προσφέρθηκε με όρους το 2016, κάτι που απορρίπτουν οι υπουργοί της ευρωζώνης.

Τον Μάιο του 2016 η ευρωζώνη υποσχέθηκε να επεκτείνει τις ωριμάνσεις και τις περιόδους χάριτος των ελληνικών δανείων, ώστε οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας να είναι κάτω από το 15% του ΑΕΠ έπειτα από το 2018 μεσοπρόθεσμα και κάτω από το 20% του ΑΕΠ αργότερα.

Επίσης, τότε είχαν πει ότι θα εξετάσουν την αντικατάσταση των πιο ακριβών δανείων του ΔΝΤ στην Ελλάδα με φθηνότερα της ευρωζώνης και να μεταβιβάσουν στην Αθήνα τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα.

«Όμως», συνεχίζει το Reuters, «όλα αυτά μπορούν, πάντα κατά τις υποσχέσεις, να συμβούν μόνο αν η Ελλάδα εφαρμόσει τις εξοντωτικές «μεταρρυθμίσεις» έως τα μέσα του 2018 και μόνο αν μία ανάλυση δείξει ότι η Αθήνα χρειάζεται «ελάφρυνση» προκειμένου το χρέος να γίνει βιώσιμο».

Αυτό, βεβαίως, δεν είναι παρά ακόμη μία ουτοπική υπόθεση.

Σενάριο 3

Το έγγραφο κάνει αναφορά και σε ένα τρίτο σενάριο, συμβιβασμό των δύο πρώτων, υποθέτοντας ότι θα υπάρχει μέση ανάπτυξη 1,25%, πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2022, το οποίο στη συνέχεια θα μειωθεί σταδιακά σε μέσο όρο 1,8% αντί για 2,22%, την περίοδο 2023-2060.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, το ελληνικό χρέος θα γίνει βιώσιμο με επιμήκυνση των μέσω ωριμάνσεων των δανείων της ευρωζώνης κατά 15 χρόνια, με τα τελευταία να λήγουν το 2080, κλείδωμα του επιτοκίου στο 1% έως το 2050και όριο απόσβεσης στο 0,4% του ελληνικού ΑΕΠ. Βεβαίως, και το σενάριο αυτό οδηγεί την Ελλάδα σε ακόμη πιο δεινές περιπέτειες.

Τι περιμένει πλέον η Ελλάδα

Σε λιγότερο από ένα μήνα, στο τακτικό Eurogroup της 15ης Ιουνίου, το μόνο που μπορεί πλέον η χώρα να αναμένει είναι μια συμφωνία που θα περιορίζεται μόνο στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και στην εκταμίευση της δόσης των 7,1 δισ. ευρώ.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει, ωστόσο, εάν η κυβέρνηση θα έχει προλάβει ως τότε να κλείσει τα 25 προαπαιτούμενα.

Όπως όλα δείχνουν, το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει περαιτέρω στο ελληνικό πρόγραμμα κι όλα δείχνουν πως η σύνταξη νέας έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, είναι μάλλον αβέβαιη.

Όσο για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), μάλλον θα αρχίσει να θυμίζει «όνειρο θερινής νυκτός»

Το χειρότερο, ωστόσο, είναι ότι πλέον μπαίνει οριστικά «ταφόπλακα» στη συζήτηση για το χρέος, στην οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πόνταρε πολλά.

Με απλά λόγια: δώσαμε ξανά, για πολλοστή φορά τα πάντα και δεν πήραμε παρά μόνο μια επαχθέστατη συμφωνία – συμβιβασμό, που υποθηκεύει μια για πάντα τις ζωές των Ελλήνων.
Πηγή

Δείτε που θα βάλουν διόδια - Αρχίζουν τις εργασίες αρχές Ιουνίου

Έκπληκτοι οι κάτοικοι αλλά και οι φορείς της... Εύβοιας πληροφορούνται ότι στις αρχές Ιουνίου ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου.

Του Σπύρου Πάνου
Με επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου , στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νικόλαο Μαυραγάνη και στους Βουλευτές Ν. Ευβοίας κ.κ. Γεώργιο Ακριώτη, Αναστάσιο Πατσιόλη, Ζωή Λιβανιού,ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, εκφράζει την έκπληξη του για την επιχειρουμένη επιβολή διοδίων, καταγγέλλοντας την αθέτηση δέσμευσης της Κυβέρνησης, από τις 18 Ιανουάριου 2017, ότι θα παγώσει το θέμα.

Όπως αναφέρει, «η εγκατάσταση σταθμού διοδίων είναι άδικη και καταχρηστική για την Χαλκίδα και για ολόκληρο τον Νομό Εύβοιας καθώς από νομικής απόψεως, ο δρόμος επί του οποίου σχεδιάζεται η εγκατάσταση των διοδίων κατασκευάστηκε ως συγχρηματοδοτούμενο έργο με ευρωπαϊκούς πόρους του Γ’ ΚΠΣ (2000-2006) και σε καμία περίπτωση με δαπάνες της παραχωρησιούχου Ιόνιας Οδού».

Όπως επισημαίνει «η υλοποίηση των ανωτέρω, πηγάζει από σύμβαση μεταξύ του Κράτους και της παραχωρησιούχου για αποπληρωμή οφειλών προς την τελευταία. Ωστόσο, είναι σαφές ότι δεν αποτελεί ζήτημα δικής μας αρμοδιότητας να κρίνουμε, ή πολύ περισσότερο να αποφασίσουμε, αν το Κράτος οφείλει χρήματα στην παραχωρησιούχο. Αντιθέτως, αυτό που όλοι γνωρίζουμε, είναι ότι σε κάθε περίπτωση ουδεμία οφειλή προς οποιαδήποτε εταιρεία πηγάζει από έργο που έγινε στο Νομό Ευβοίας, ειδικότερα δε, από την κατασκευή της Νέας Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Σχηματαρίου».

Όπως μάλιστα επισημαίνεται στην επιστολή, η επίμαχη σύμβαση, καίτοι έχει κυρωθεί με Νόμο, μπορεί και πρέπει με συμφωνία αμφοτέρων μερών να τροποποιηθεί, έστω, μόνο κατά το μέρος που αφορά στον τρόπο απόδοσης των χρημάτων που αναγνωρίζει το Κράτος ότι οφείλονται στην παραχωρησιούχο.

Κοινώς, αφορά το Κράτος αν οφείλει ή όχι στην Ιόνια Οδό, αλλά αφορά όλους μας το ότι δεν οφείλεται ούτε ένα ευρώ για έργο που έγινε στην περιοχή μας. Αυτό δε, επακριβώς, είναι το σημείο που οφείλει και μπορεί να αλλάξει στη σύμβαση παραχώρησης.

Περαιτέρω, αν σε επίπεδο Κυβέρνησης, ο ως άνω προτεινόμενος χειρισμός εμποδίζεται από το λεγόμενο “πολιτικό κόστος”, πέραν της φαυλότητας ενός τέτοιου κριτηρίου, η τυχόν εγκατάσταση σταθμού διοδίων στο δρόμο Χαλκίδα – Σηματάκι, θα επιφέρει πολλαπλές και τέτοιου τύπου συνέπειες. Είναι δε στην απόλυτα ιδική σας ευχέρεια και κατά την άποψή μας ευθύνη, να προκαλέσετε ανάλογο κοινοβουλευτικό κόστος».

Φορείς της Ευβοίας κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου καθώς όπως υποστηρίζουν, τα διόδια πριν την Χαλκίδα θα οδηγήσουν σε πλήρη απομόνωση το νησί από επισκέπτες (μια βόλτα για ένα μπάνιο θα κοστίζει ο κούκος αηδόνι) ενώ θα επιβαρύνουν οικονομικά κάτοικους και εργαζομένους που πηγαινοέρχονται.

Έπεσε από το μπαλκόνι 3ου ορόφου

Στο ΠΑΓΝΗ ένας άνδρας που έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου σπιτιού που πήγε να...
διαρρήξει. Για διάρρηξη πήγε... στο νοσοκομείο βρέθηκε ένας αλλοδαπός άνδρας περίπου 35 ετών, για τον οποίο η νύχτα που πέρασε ... τα είχε όλα: δύο διαρρήξεις... και πτώση από το μπαλκόνι.

Ο άνδρας, περίπου στις 05.10 τα ξημερώματα, έσπασε την κλειδαριά και μπήκε σε μικροβιολογικό εργαστήριο στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα βρισκόταν σε σπίτι στην οδό Τριφύτσου. Οι ένοικοι του σπιτιού, έντρομοι ξύπνησαν και είδαν το διαρρήκτη στην κρεβατοκάμαρά τους με το φακό ανά χείρας κι όταν τον κυνήγησαν, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει από το μπαλκόνι! Ο άνδρας έπεσε από τον τρίτο όροφο με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.
Πηγή

Τουρκία: 8 νεκροί και 34 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/tourkia-8-nekri-ke-34-travmaties-apo-anatropi-leoforiou

Νεκροί ανασύρθηκαν  οκτώ άνθρωποι και άλλοι 34 τραυματίστηκαν από ανατροπή λεωφορείου, το οποίο ταξίδευε από την πόλη Κασταμονή προς την Άγκυρα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.
Το δυστύχημα έγινε το πρωί του Σαββάτου, ενώ το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την Κασταμονή, στις 24:30 (τοπική ώρα). Ο οδηγός του λεωφορείου φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε διασταύρωση γύρω στις 06:00 το πρωί. Έντεκα από τους 34 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Άγκυρας και της γειτονικής περιοχής.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/tourkia-8-nekri-ke-34-travmaties-apo-anatropi-leoforiou

Γ.Σ. ΑΟ ΘΗΒΑΣ-Διοίκηση της ομάδας


Αίτημα για επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως χριστιανική εκκλησία

Αίτημα να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη ως χριστιανική εκκλησία πρόκειται να καταθέσει το επόμενο χρονικό διάστημα στις τουρκικές...
Αρχές η «παγκόσμια ενορία Αγίας Σοφίας», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ και παραρτήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ο πρόεδρός της Κρις Σπύρου, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί το αίτημα και μόλις γίνει αυτό, θα ζητηθεί η συμπαράσταση κάθε ανεξάρτητου φορέα που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας καθώς και του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από τις τουρκικές αρχές, η «παγκόσμια ενορία Αγίας Σοφίας» θα απευθυνθεί στα δικαστήρια της Τουρκίας και αν υπάρξει νέα αρνητική απάντηση, τότε θα απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Σπύρου διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα πρέπει να έχει προηγηθεί διαπραγμάτευση, κάτι που, όπως είπε, έγινε. «Κάναμε επίσημες διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Τουρκίας και τους νομικούς συμβούλους μας στην Ουάσιγκτον, στην πρεσβεία της Τουρκίας, όμως το αίτημά μας απορρίφθηκε», τόνισε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το 2010, οπότε η Κωνσταντινούπολη ανακηρύχτηκε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ζητήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία, όμως αυτό δεν έγινε δεκτό.

«Το θέμα δεν είναι πολιτικό», είπε, αλλά υπογράμμισε ότι αφορά τη θρησκευτική ελευθερία και εκτίμησε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να διατυπωθεί το σχετικό αίτημα στις τουρκικές αρχές. Δήλωσε ότι ο ίδιος δεν είναι ούτε θρησκόληπτος, ούτε υπερθρησκευόμενος ωστόσο «όλοι οι χριστιανοί, ιδιαίτερα οι Έλληνες και οι Ρώσοι, αισθάνονται ότι η Αγία Σοφία είναι η εκκλησιά τους, το σύμβολό τους, όπως το σύμβολο των Καθολικών είναι ο Άγιος Πέτρος και των Εβραίων ο τοίχος των δακρύων».

Αγώνες στο Κοντίτο Θήβας για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες


agones kontito


Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντίτου
Στις 26/8 πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνας δρόμου με τα παιδάκια με ειδικές ικανότητες.  Συμμετείχαν τα σχολία του Λουτουφίου και του Κοντίτου.
Βραβεύτηκαν όλα τα παιδιά που πήραν μέρος και ακολούθησε εκδήλωση με το μήνυμα "όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή".
agones kontito2
Χορηγός του Μπουφέ το εστιατόριο Μπαρμπαγιάννης Μοσχοποδίου.
Χορηγός επικοινωνίας e-stereaagones kontito4
agones kontito3

Δείτε πώς να διαχειριστείτε το άγχος στις πανελλαδικές εξετάσεις

Χιλιάδες κλήσεις λαμβάνει η γραμμή 11525 του «Μαζί για το Παιδί»  που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους...


Λειτουργεί από το Φεβρουάριο 2009 με σκοπό τη ψυχολογική στήριξη και την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε γονείς, παιδιά και εφήβους. Μάλιστα έχει λάβει από την αρχή λειτουργίας της έως σήμερα περισσότερες από 46.500 κλήσεις από παιδιά, εφήβους, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς.

Aπό τον Ιανουάριο 2017 έως και σήμερα, η Συμβουλευτική Γραμμή «11525 Μαζί για το Παιδί», έχει λάβει περισσότερες από 2.000 κλήσεις παρέχοντας κυρίως συμβουλές σε οικογενειακά θέματα (σχέσεις γονιών/παιδιών, διαχείριση διαζυγίου και ζήλια). Το 2016 έλαβε συνολικά 6.931 κλήσεις παρέχοντας κυρίως συμβουλευτική σε θέματα παιδιών/εφήβων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ευαγγελίας. Η μητέρα απευθύνθηκε στη γραμμή 11525 , αρκετά αγχωμένη, ζητώντας βοήθεια στο πώς να «πείσει» την 17χρονη κόρη της,‘Αννα, να προετοιμαστεί καλύτερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν σε λίγο καιρό.

Η «καλύτερη» προετοιμασία για την μητέρα μεταφραζόταν σε περισσότερες ώρες διαβάσματος από την πλευρά της κόρης και λιγότερες εξόδους με φίλους, ώστε να μπορέσει να αποδώσει στις εξετάσεις και να περάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο. Η μητέρα ανέφερε ότι προσπαθεί να κινητοποιήσει την κόρη της προς αυτή την κατεύθυνση και να της εξηγήσει ότι είναι πολύ σημαντικό να «φορτσάρει», τώρα που ήρθε η στιγμή να κριθεί το μέλλον της. Η Ευαγγελία δεν κατάφερε να σπουδάσει, καθώς παντρεύτηκε σε πολύ μικρή ηλικία, και δεν θέλει η κόρη της να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι με την ίδια. Παραδέχεται ότι έχει πολλά όνειρα για την κόρη της, τα οποία θέλει να δει την κόρη της να πραγματοποιεί. Ωστόσο, η Άννα αντιδρούσε και θύμωνε με την μητέρα της, κατηγορώντας την ότι δεν μπορεί να καταλάβει μια κατάσταση που δεν έχει βιώσει και τον βαθμό του άγχους που αυτή η κατάσταση της διακινεί. Κατά συνέπεια οι συζητήσεις τους κατέληγαν σε ένταση και σύγκρουση.

Η ψυχολόγος της γραμμής μίλησε με την Ευαγγελία, αναγνωρίζοντας λεκτικά τις προσδοκίες της και την διάθεσή της να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί στην κόρη της, εστιάζοντας παράλληλα στην ανάγκη αυτό να γίνει με ένα τρόπο που θα μπορεί να είναι λειτουργικό και για την κόρη της.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση για την ανάγκη να διαχωρίσει τον εαυτό της (τις δικές της προσδοκίες και όνειρα) από την κόρη της, να μην ταυτίζεται μαζί της, καθώς αυτή η ταύτιση πιθανά δημιουργεί στην Άννα πρόσθετο άγχος και φόβο ότι αν αποτύχει στις εξετάσεις θα απογοητεύσει την μητέρα της και δεν θα είναι πλέον αγαπητή και αποδεκτή από εκείνη. Παροτρύνθηκε να προσεγγίσει την κόρη της, διερευνώντας μέσω διαλόγου το πώς βιώνει η ίδια η Άννα αυτή την περίοδο, να «δει» μέσα από τα δικά της μάτια. Να της δώσει χώρο να περιγράψει με δικά της λόγια τις προσδοκίες που έχει η ίδια για τον εαυτό της, στόχους που η ίδια έχει θέσει, σκέψεις και οτιδήποτε την φοβίζει ή την δυσκολεύει και παράλληλα να της δείξει ότι κατανοεί τη δύσκολη περίοδο που περνά και την διαθεσιμότητα της να την στηρίξει σε ό,τι χρειαστεί. Η ψυχολόγος της γραμμής συζήτησε με την Ευαγγελία ότι είναι χρήσιμο να «ακούσει» το πώς νοηματοδοτεί η Άννα μια εν δυνάμει αποτυχία και τι σημαίνει για εκείνη η επιτυχία και ποιόν εξυπηρετεί.

Οι συμβουλές για τους γονείς

Όπως εξηγεί η Κλεοπάτρα Τσουχνικά, Ψυχολόγος στο «Μαζί για το Παιδί»: «Όλοι έχουμε βιώσει άγχος το οποίο είναι μια φυσιολογική αντίδραση σε μια απειλή ή σε μια αίτηση για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων. Αισθανόμαστε ένταση και πιεζόμαστε από πολλές σκέψεις.  Το άγχος σε περιορισμένο βαθμό μπορεί να είναι θετικό, να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά μας και να μας κινητοποιήσει να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις. Η εφηβεία είναι πράγματι μια στρεσογόνος περίοδος που επηρεάζει συναισθηματικά τους εφήβους αφού συμβαίνουν πολλές αλλαγές τόσο σε βιο-σωματικό, σε γνωστικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Όλες οι παραπάνω αλλαγές και οι δυσκολίες που αυτές οι αλλαγές φέρνουν, μαζί με τις απαιτήσεις των σχολικών εξετάσεων, προκαλούν άγχος στους εφήβους.
Οι έφηβοι πλημμυρίζονται από δυσλειτουργικές σκέψεις (“κι αν αποτύχω;”, “δε θυμάμαι τίποτα”, “είμαι άχρηστος”) που τους προκαλούν συναισθήματα όπως είναι η νευρικότητα, ο θυμός, η ευσuγκινησία, η ανησυχία, ο φόβος και η απογοήτευση. Συχνά, λόγω του άγχους, οι έφηβοι μπορεί να αισθάνονται κεφαλαλγίες, κοιλιακά άλγη, βγάζουν δερματικά εξανθήματα ή παρουσιάζουν διαταραχές διατροφής. Όλα τα παραπάνω δυσκολεύουν τους εφήβους να συγκεντρωθούν, μπλοκάρει η μνήμη τους και έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση».

Πως μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς:

Φροντίζοντας τον οργανισμό των εφήβων μέσα από μια καλή διατροφή, ξεκούραση αλλά και καλό ύπνο.
Δημιουργώντας ένα καθαρό, φωτεινό, ήσυχο και ευχάριστο περιβάλλον στο σπίτι βοηθά τους εφήβους να συγκεντρωθούν καλύτερα.
Βοηθώντας τους εφήβους να οργανώσουν το χρόνο και το διάβασμά τους αφού η καλή οργάνωση μειώνει την αίσθηση ανασφάλειας και κατά συνέπεια το άγχος που αυτή προκαλεί.
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των εφήβων για εξόδους και άλλες δραστηριότητες. Οι έξοδοι με φίλους βοηθούν τους εφήβους να χαλαρώσουν, να ξεχαστούν, να μοιραστούν τις δυσκολίες τους. Τα διαλείμματα και το γέλιο αναζωογονούν τους εφήβους.
Ενθαρύνοντας την φυσική άσκηση, ο καθαρός αέρας και η σωματική ευεξία βοηθούν επίσης στη μείωση του άγχους.
Συναισθηματικά αλλά και γνωστικά, μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τους εφήβους να προσανατολιστούν στην επιτυχία και όχι στην αποτυχία. Μπορούν να τους βοηθήσουν να αντικαταστήσουν την αναμονή αποτυχίας με την αναμονή επιτυχίας, τον φόβο αποτυχίας με την ελπίδα επιτυχίας. Την αβεβαιότητα, την γκρίνια και την παραίτηση μπορούν να βοηθήσουν τους εφήβους να τις αντικαταστήσουν με αγωνιστικότητα και αισιοδοξία.
Κάνοντας σαφές στους εφήβους ότι η επιτυχία ή η αποτυχία στις εξετάσεις δεν καθορίζουν την αξία τους. Χρειάζεται να τους δείξουν ότι τους αποδέχονται για αυτό που είναι και ότι είναι εκεί για να τους στηρίξουν προκειμένου να κάνουν το καλύτερο για εκείνους.
Να εμπιστευτούν τους εφήβους, τις ικανότητές τους και την προσπάθεια που καταβάλλουν. Αυτό που τελικά μοιάζει να έχουν ανάγκη περισσότερο οι έφηβοι από τους γονείς τους κατά τη δύσκολη περίοδο των εξετάσεων είναι στήριξη, σταθερότητα, ασφάλεια και αποδοχή.
Τα πιο συνηθισμένα θέματα που καλείται να διαχειριστεί η επιστημονική ομάδα της Γραμμής είναι κατά σειρά:

1. οικογενειακά θέματα (σχέσεις γονιών/παιδιών και διαχείριση διαζυγίου)

2. θέματα συμπεριφοράς (επιθετικότητα/θυμός, άγχος, κοινωνικότητα και ζήλια)

3. οριοθέτηση (οριοθέτηση και υπολογιστής)

4. σχολικά θέματα (σχολικές δυσκολίες, προβλήματα με το διάβασμα και bullying)

5. εφηβεία και αναπτυξιακά θέματα (σεξουαλικότητα/σχέσεις δύο φύλων, προβλήματα ύπνου, εκπαίδευση τουαλέτας και κατάθλιψη)

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

E-STEREA.GR


Σε μια νύχτα - Πέτρος Αναγνωστάκης

Σπύρος Ζαγοραίος – Προσευχή

Πνίγεται στο αίμα ξανά η Συρία: 100 νεκροί σε δύο ημέρες

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, στους οποίους περιλαμβάνονταν παιδιά και άλλα μέλη οικογενειών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Μαγιαντίν...
μια πόλη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές κοντά στην Ντέιρ Έζορ στην ανατολική Συρία, σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα χθες και σήμερα, σύμφωνα με μια κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανέφερε πως οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αεροπλάνα του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού.

Εκπρόσωπος του συνασπισμού που μάχεται κατά του ΙΚ δήλωσε στο Ρόιτερς πως οι δυνάμεις του συνασπισμού πραγματοποίησαν πλήγματα κοντά στη Μαγιαντίν στις 25 και 26 Μαΐου και πως αναλύουν τα αποτελέσματα.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως περισσότερα από 40 παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς από τα πλήγματα, που ισοπέδωσαν το κτίριο του δημαρχείου του Μαγιαντίν
Πολλές από τις οικογένειες είχαν φύγει από τη Ράκα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στο οποίο προωθούνται υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ Κούρδοι της Συρίας και Άραβες μαχητές που έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Οι κάτοικοι είδαν αναγνωριστικά αεροπλάνα και μαχητικά να πετούν πάνω από την πόλη στις 7.25 μ.μ. προτού εκτοξεύσουν πυραύλους που έπληξαν δύο κτίρια, ένα από τα οποία ήταν ένα τετραώροφο κτίριο που στέγαζε οικογένειες σύρων και μαροκινών μαχητών του ΙΚ.

Ακολούθησαν και άλλα αεροπορικά πλήγματα μετά τα μεσάνυχτα.

Το ΙΚ χάνει έδαφος τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ καθώς δέχεται επίθεση από διάφορες, μερικές φορές αντίπαλες μεταξύ τους, δυνάμεις και στις δύο χώρες. Πολλοί μαχητές του που αποσύρθηκαν από άλλα μέτωπα συγκεντρώνονται στην περιοχή της κοιλάδας του Ευφράτη στη Συρία.

Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός υποστηρίζει ότι φροντίζει ώστε να αποφύγει απώλειες αμάχων στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύει και διερευνά όποια περιστατικό αναφέρονται.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αυτά είναι τα δικαιώματα των οδηγών σε αστυνομικό έλεγχο – Διαβάστε τα πριν σας σταματήσουν

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη στιγμή που θα σας σταματήσουν για έλεγχο...
Όλοι έχουμε βρεθεί σε περιπτώσεις αστυνομικών ελέγχων με το αυτοκίνητό μας από την Τροχαία ή την Αστυνομία.

Φυσικά, αυτό είναι το σωστό. Οι αστυνομικοί πρέπει να κάνουν ελέγχους συνεχώς και να τιμωρούν τους παραβάτες παραδειγματικά ώστε κάποια στιγμή να... βάλουμε μυαλό.

Πού σταματούν, όμως, τα δικαιώματα ενός ελέγχου και πού αρχίζουν τα δικαιώματα του πολίτη;

Από την επαφή μας με τα αστυνομικά όργανα μπορούμε να έχουμε είτε καλές εμπειρίες είτε κακές. Αναφερόμαστε στον τρόπο συμπεριφοράς των αστυνομικών οργάνων προς εμάς.

Η πλειοψηφία των αστυνομικών έχει άψογη συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες, ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι που κάνουν κατάχρηση εξουσίας καταλήγοντας με τους πολίτες στα δικαστήρια.

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

• Σε περίπτωση ελέγχου αλκοτέστ, δεν μπορείτε και εσείς να αρνηθείτε την μέτρηση, διότι θεωρείται αυτόφωρο αδίκημα. Όμως έχετε δικαίωμα να αμφισβητήσετε τα αποτελέσματα και να ζητήσετε να εξεταστείτε αιματολογικά.

• Στις περιπτώσεις ελέγχου ταχύτητας με ηλεκτρονικά μέσα, ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να σας δείξει την ένδειξη του ραντάρ. Όμως έχετε δικαίωμα να αμφισβητήσετε την ένδειξη και να μην υπογράψετε τη βεβαίωση παράβασης, ακολουθώντας όμως τη δικαστική οδό.

• Έχετε δικαίωμα να σας μιλούν στον πληθυντικό οι αστυνομικοί, με την προϋπόθεση και η δική σας συμπεριφορά να είναι καθ’ όλα άψογη.

• Εφόσον επιδείξετε στα αστυνομικά όργανα τα στοιχεία σας, δεν έχουν δικαίωμα να σας μεταφέρουν για εξακρίβωση στοιχείων. Όμως σε περιπτώσεις όπου για παράδειγμα υπάρχει συνωνυμία με φυγόποινο πρόσωπο( που εκκρεμεί εις βάρος του καταδίκη ή έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο), μπορεί να σας μεταφέρουν στο Τμήμα, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν έχετε καμία σχέση με το άτομο αυτό.

• Σε περιπτώσεις κράτησης, πρέπει να σας έχει γνωστοποιηθεί ο λόγος για τον οποίο κρατήστε και να σας επιτραπεί η επικοινωνία με δικηγόρο ή με συγγενικά σας πρόσωπα.

• Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να σας δίνουν τα στοιχεία τους, εφόσον τους τα ζητήσετε. Αν δεν σας τα δώσουν, μπορείτε και εσείς να συγκρατήσετε τον αριθμό κυκλοφορίας του περιπολικού ή τους διακριτικούς αριθμούς που φέρουν οι αστυνομικοί στη στολή τους (στο ύψος των ώμων).

• Αν η συμπεριφορά σας είναι εριστική, τότε οι αστυνομικοί έχουν δικαίωμα να σας προσαγάγουν με το αιτιολογικό της απείθειας και αντίστασης κατά της αρχής ως απείθεια νοείται η άρνηση οποιοδήποτε ελέγχου και ως αντίσταση νοείται οποιαδήποτε άσκηση σωματικής βίας, ακολουθώντας τις διαδικασίες του αυτοφώρου.

• Σύμφωνα με το άρθρο 278(παράγραφος 2), του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, μπορούν να σας βάλουν χειροπέδες μόνο όταν θεωρείστε ύποπτος φυγής για κάποιο αδίκημα.

• Έχετε δικαίωμα αν σας ζητηθεί σωματικός έλεγχος, να απαιτήσετε να γίνει από άτομο του ιδίου φύλου.

• Αν σε μπλόκο αστυνομικών σας γίνετε έλεγχος με όπλο προτεταμένο, έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να το απομακρύνουν.

• Μπορείτε κατά περίπτωση, να καταθέσετε μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, απειλή, εξύβριση και για σωματική βλάβη.

• Αν σας ζητηθεί να παραδώσετε το δίπλωμα σας, εξαιτίας κάποιας παράβασης και δεν το πράξετε, θεωρείτε αυτόφωρο αδίκημα.

• Οι αστυνομικοί έχουν δικαίωμα αν το κρίνουν αναγκαίο, να σας ψάξουν το αμάξι, τα προσωπικά σας πράγματα, καθώς και να προχωρήσουν σε σωματικό έλεγχο.

• Είτε πρόκειται για αυτόφωρο αδίκημα, είτε για εξακρίβωση στοιχείων, αν η παραμονή μας στο Αστυνομικό Τμήμα είναι παρατεταμένη, μπορείτε και εσείς να καταθέσετε μήνυση για παράνομη κράτηση.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας των αστυνομικών

• Ο αστυνομικός πρέπει -και οφείλει- να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

• Υποχρεούται να σέβεται την αξία του ανθρώπου και να μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του ως άτομο.

• Ενεργεί πάντα με σκοπό την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

• Ενεργεί κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων του με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της επιείκειας, της ίσης μεταχείρισης και του σεβασμού της διαφορετικότητας του ατόμου.

• Οφείλει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα και διατεταγμένη υπηρεσία.

• Εφαρμόζει το νόμο με κοινωνική ευαισθησία και ουδέποτε υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια της διακριτικής ευχέρειας που του παρέχουν.

• Όταν επεμβαίνει, υποχρεούται να δηλώσει την ιδιότητά του, την ταυτότητά του και την υπηρεσία του.

• Οφείλει να σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια του κάθε ατόμου.

• Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

• Δε χρησιμοποιεί βίαια μέσα χωρίς λόγο.

• Σέβεται τον άνθρωπο που σταματά για έλεγχο και ιδίως αν πρόκειται για ανήλικους ή γυναίκες ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μια καλή συνεργασία με αστυνομικά όργανα, σε οποιοδήποτε έλεγχο, προϋποθέτει και άψογη συμπεριφορά από πλευράς πολιτών. Τι άλλο πρέπει να ξέρουμε

• Κατ’ αρχήν θα πρέπει να σταματάμε σε κάθε ενδεχόμενο σήμα αστυνομικού, σε οποιοδήποτε σημείο του δρόμου.

• Θα πρέπει να έχουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν τα στοιχεία του οχήματος. Καλό θα είναι όχι μόνο να απαιτήσουμε καλή συμπεριφορά από την πλευρά των αστυνομικών, αλλά την ίδια συμπεριφορά να επιδείξουμε και εμείς. Αν πρόκειται για έλεγχο αυτοκινήτου, θα πρέπει να ρωτήσουμε για ποιο λόγο γίνεται.

• Αν ο αστυνομικός αρνηθεί να σας τα παράσχει τα στοιχεία του, μπορείτε και εσείς να φτάσετε έως το διοικητή του τμήματος όπου ανήκει. Σε κάθε περίπτωση, έχουν υποχρέωση οι προϊστάμενοι των αστυνομικών τμημάτων να σας δεχτούν, προκειμένου να ακούσουν την καταγγελία σας.

Ενημέρωση γυναικών προσφύγων στο Hot spot Ριτσώνας από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων


Με τη συγχρηματοδότηση
της Ελλάδος και  της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ε.Π. «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»  2014-2020
 
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ   

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ                                                Βασιλικό  26   /05 /2017
ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Αγίου Παντελεήμονος & Πολυτεχνείου Βασιλικό
Τηλ: 22213 51826-827ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων, στα πλαίσια δράσεων ευαισθητοποίησης για τη βία κατά των γυναικών   επισκέφθηκαν τον καταυλισμό προσφύγων στη Ριτσώνα την Πέμπτη 25/05/2017.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα στελέχη ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Ι.Ο.Μ.) για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και ακολούθησε ομιλία από την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Πούλα Αναστασία, σε ομάδα γυναικών προσφύγων για τη βία κατά των γυναικών.
Η συζήτηση έγινε με την παρουσία διερμηνέα και της νομικής συμβούλου του I.O.M. σε χώρο που διατίθεται αποκλειστικά στις γυναίκες για την ενασχόλησή τους με διάφορες δραστηριότητες (Light House Relief) και αναφέρθηκαν ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν θρησκευτικές και πολιτισμικές διαφορές, ως προς θέση της γυναίκας και την ανοχή στη βία.
Οι γυναίκες ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που παρέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο, καθώς και για τη δυνατότητα ασφαλούς παραπομπής σε Ξενώνες Φιλοξενίας στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο και τονίστηκε η διαρκής συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στη στήριξη των γυναικών.Τα στελέχη του ΚΣΓ Δ. Χαλκιδέων