Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Έχεις δάνειο; Οι τράπεζες σου διαγράφουν χρέος - Δες πως θα το διεκδικήσεις

Ευνοούνται από τα σχέδια των τραπεζών τόσο όσοι έχουν στεγαστικό δάνειο όσο και οι επιχειρήσεις. Τα κόκκινα δάνεια έχουν χτυπήσει ταβάνι και κάπως έτσι οι...

τράπεζες επιχειρούν να μειώσουν τους κινδύνους αναζητώντας τους συνεπείς δανειολήπτες τους οποίους επιβραβεύουν για τη συνεργασία.
Έτσι έρχονται πακέτα μεγάλης ελάφρυνσης με τη διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων. Οι δανειολήπτες έχουν την ευκαιρία να δουν τη μηνιαία δόση τους να μειώνεται, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσονται και από μεγάλο μέρος του δανείου.

Πως θα γίνεται η ελάφρυνση του χρέους;
Οι τράπεζες σχεδιάζουν, σύμφωνα με το euro2day σε ότι αφορά στα στεγαστικά δάνεια τη δομή του διαχωρισμού της οφειλής (split balance).
Η τράπεζα, αφού υπολογίσει την τρέχουσα αξία του ακινήτου, επί του οποίου έχει εγγράψει υποθήκη για το μη εξυπηρετούμενο δάνειο, θα προτείνει στον δανειολήπτη να εξοφλήσει σε βάθος ετών το μέρος του δανείου που αντιστοιχεί στην εμπορική αξία του ακινήτου. Το υπόλοιπο μέρος αρχικά «παγώνει» και εν συνεχεία διαγράφεται, εφόσον ο δανειολήπτης αποδειχθεί συνεπής στη ρύθμιση.
Για παράδειγμα, για στεγαστικό δάνειο ανεξόφλητου υπολοίπου 300 χιλ. ευρώ, με τρέχουσα αξία του ενυπόθηκου ακινήτου στις 180 χιλ. ευρώ, ο δανειολήπτης θα καλείται να αποπληρώσει τις 180 χιλ. και αν φανεί συνεπής, θα διαγράφεται οφειλή ύψους 120 χιλ. ευρώ.

Είναι πιθανόν να υπάρχουν ρήτρες τακτικής επανεκτίμησης της εμπορικής αξίας του ενυπόθηκου ακινήτου, βάσει των οποίων θα αναπροσαρμόζεται το μέρος της οφειλής που πρέπει να αποπληρωθεί και το σκέλος το οποίο, αρχικά, «παγώνει» και εν συνεχεία διαγράφεται.

Για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες θα προσφέρονται εξατομικευμένες ρυθμίσεις με «δέλεαρ» τη διαγραφή μέρους της οφειλής τους, εφόσον εξοφλήσουν εφάπαξ ή σε ολιγάριθμες δόσεις το υπόλοιπο.

Πριν λίγο: "Χτύπησαν" οι Έλληνες τον Ερντογάν - Η Ελλάδα παίρνει το αίμα της πίσω... [photos]

Ξεκίνησαν οι μαζικές επιθέσεις...
Σε κυβερνοπόλεμο ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χάκερς έχει εξελιχθεί το χτύπημα των Τούρκων που ισχυρίσθηκαν νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής ότι έριξαν την επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

 Πριν από λίγη ώρα, ομάδα Ελλήνων χάκερς ξεκίνησαν επίθεση σε τουρκικές ιστοσελίδες και έριξαν ήδη τη σελίδα τηλεοπτικού σταθμού της Τουρκίας. Στη σχετική τους ανάρτηση στο διαδίκτυο, μάλιστα, αναφέρουν ότι για κάθε μία σελίδα που θα χτυπούν οι Τούρκοι, εκείνοι θα απαντούν με πολλαπλάσια χτυπήματα.

«Τουρκία Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Έλληνες Hackers και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς. Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε!», έγραψαν χαρακτηριστικά.


Τουρκία είμαστε Έλληνες δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα!
Ο κυβερνοπόλεμος Ξεκίνησε και δεν σταματάει!


Αυτό είναι το "κτήνος" που άρπαξε 12χρονο κοριτσάκι - Η συγκλονιστική ιστορία και το μαρτύριο της μικρής...

Μια ευαίσθητη ιστορία που έλαβε αστυνομικά χαρακτηριστικά και είναι ενδεικτική του…
τρόπου με τον οποίο λειτουργούν ορισμένες μειονοτικές οικογένειες στην περιοχή μας, κρύβεται πίσω από την αρπαγή μιας 12χρονης από τη Βουλγαρία, από έναν 49χρονο, που δηλώνεται ως πατέρας της.

Όλα άρχισαν, όταν η κοπέλα εξαφανίστηκε στις 9 Ιουνίου από την Πάτρα και ο φερόμενος ως πατέρας της, εμφανίστηκε για να το δηλώσει στις αστυνομικές αρχές.

Η κοπέλα εντοπίστηκε μετά από μερικά 24ωρα να περπατάει μόνη, όμως όταν επέστρεψε στα χέρια του πατέρα της, η δυσφορία της και η άρνησή της να τον ακολουθήσει ήταν εμφανής, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές στο διάστημα που ακολούθησε κατάφεραν να συλλέξουν μαρτυρίες και άλλα στοιχεία για τη σχέση της κοπέλας με τον άνδρα.

Σύμφωνα με αυτές, η ανήλικη διέμενε με τον δηλούμενο ως πατέρα της σε ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα και ο 49χρονος την εξωθούσε στην επαιτεία συστηματικά παίρνοντάς της όλα τα χρήματα που εισέπραττε η ανήλικη.

Εκτός των άλλων -ανέφεραν μάρτυρες- της στερούσε και τη δυνατότητα σίτισης, κάτι που είναι διερευνητέο, γιατί δεν μπορεί να τεκμηριωθεί εύκολα από εξωτερικούς παρατηρητές.

Αναφορές και στοιχεία έφθασαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων Πατρών και αποφασίστηκε να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τον πατέρα και να δοθεί στους υπεύθυνους του Σκαγιοπουλείου Κέντρου Παιδικής Μέριμνας.

Το κορίτσι εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στη Β’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για να υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις και αποφασίστηκε και η παραμονή του για μερική νοσηλεία.

Τελικά, την περασμένη Κυριακή το πρωί, ο 49χρονος κατάφερε να μπει στους χώρους της κλινικής και να αρπάξει το κορίτσι. Εκτιμάται ότι ενδεχομένως να έχει διαφύγει μαζί της σε άλλη περιοχή της χώρας, όπου ίσως συνεχίζει να την εξωθεί στην επαιτεία.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Χθες με διάταξη της Εισαγγελίας Ανηλίκων Πατρών δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας του 49χρονου, ενώ και το «Χαμόγελο του Παιδιού» από την πλευρά του έχει δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία της 12χρονης.

*Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Georgi Kiryakov του Μitkov και της Elena, γεννηθέντα στις 7 Απριλίου του 1968, στη Βουλγαρία, ύψος 1.75μ., και γκριζόμαυρα μαλλιά.

Το σατανικό σχέδιο μαφιόζων με γραφείο τελετών: Τους σκότωναν μέσα στα ασθενοφόρα - Η μαρτυρία που έριξε φως...

Το σατανικό σχέδιο μαφιόζων με γραφείο τελετών, που έστελναν ασθενείς...
στον άλλο κόσμο

Μια χούφτα ευρώ άξιζε η ανθρώπινη ζωή για δύο τραυματιοφορείς στη Σικελία, οι οποίοι είχαν μετατρέψει το ασθενοφόρο τους σε παγίδα θανάτου για τους ασθενείς.

Το κύκλωμα, που είχε στήσει η Κόζα Νόστρα στη Σικελία, δολοφόνησε περίπου 100 βαριά ασθενείς, την ώρα που τους μετέφεραν στο σπίτι τους από το νοσοκομείο, για να κερδίσει χρήματα γραφείο κηδειών το οποίο ανήκει στη σφαίρα επιρροής του.

Η πληροφορία κυκλοφορούσε σαν αστικός μύθος στην πόλη Μπιανκαβίλα, κοντά στην Κατάνια, καθώς ο ένας μυστηριώδης θάνατος διαδεχόταν τον άλλον τα τελευταία πέντε χρόνια. Ολα άλλαξαν πριν από έναν μήνα, όταν μετανοημένος μαφιόζος μίλησε στην κάμερα εκπομπής της ιταλικής τηλεόρασης. Οι αποκαλύψεις του οδήγησαν την Εισαγγελία της Κατάνια να διατάξει την Τρίτη δικαστική έρευνα για πιθανή δολοφονία ασθενών στην Μπιανκαβίλα, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «σοβαρή».

 Η μαρτυρία που έριξε φως στην εξάρθρωση του κυκλώματος

Ο μετανοημένος μαφιόζος, που είχε λάβει μέρος στο κύκλωμα του θανάτου και ήδη κατέθεσε στην Εισαγγελία, αποκάλυψε ότι για τους θανάτους ευθύνονται δύο τραυματιοφορείς οι οποίοι ελέγχονται από την Κόζα Νόστρα. Επέλεγαν ασθενείς στους οποίους απέμεναν λίγες ημέρες ή εβδομάδες ζωής και οι γιατροί του νοσοκομείου Santissima Addolorata είχαν συστήσει στους συγγενείς τους να τους πάρουν στο σπίτι για να πεθάνουν περιτριγυρισμένοι από οικεία πρόσωπα.

Στη διαδρομή προς το σπίτι, οι τραυματιοφορείς τούς έκαναν ένεση εισάγοντας αέρα στις φλέβες τους, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πεθαίνουν από ανακοπή καρδιάς. Μόλις έφταναν στον προορισμό, έλεγαν στους συγγενείς ότι ο άνθρωπός τους πέθανε από φυσικά αίτια. Επέμεναν, μάλιστα, καταφέρνοντας να τους πείσουν να απευθυνθούν σε συγκεκριμένο γραφείο κηδειών. Με αυτόν τον τρόπο, οι τραυματιοφορείς κέρδιζαν χρήματα τόσο από τη μεταφορά τον ασθενών όσο και από το γραφείο κηδειών της Μαφίας, που τους έδινε «φακελάκι» 200-300 ευρώ.
Πηγή

Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Χαλκίδα

Δεύτερος σεισμός μέσα σε ένα 24ωρο. Η ώρα ήταν 1:27 τα ξημερώματα όταν έγινε ο σεισμός μεγέθους 3,5 ΝΔ από τη Χαλκίδα.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους, οι οποίοι προβληματίζονται για αυτή την κινητικότητα των τελευταίων ημερών.

Φέρνουμε νέα τροπή στο Brexit

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Κάτι πανέμορφο γεννιέται μέσα από το χάος: κινήματα πολιτών καταστρέφουν τα πιο σκοτεινά όνειρα της ακροδεξιάς και χαράζουν ένα νέο, συναρπαστικό μονοπάτι για όλους μας.

Το κίνημά μας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του παγκόσμιου αγώνα… και κερδίζουμε!

Φέρνουμε νέα τροπή στο BrexitΟι Βρετανικές εκλογές αποδεκάτισαν τη συντηρητική Τερέζα Μέι και τα σχέδια της για Brexit, αφήνοντας πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής σε μια ενωμένη Ευρώπη. Και σ’ αυτό το αποτέλεσμα έπαιξε σημαντικό ρόλο η τεράστια προεκλογική εκστρατεία μας για «ψήφο τακτικής» και προσέλευση των νέων στις κάλπες. Κερδίσαμε στο 90% των εκλογικών περιφερειών στις οποίες κινητοποιηθήκαμε!

«Τα μέλη του Avaaz στη Βρετανία έπαιξαν δυναμικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής σκακιέρας, από κάτω προς τα πάνω».
-- Frances Foley, Progressive Alliance

Βοηθήσαμε να ηττηθεί η ακροδεξιά στη ΓαλλίαΟ αουτσάιντερ Μακρόν σάρωσε στη Γαλλία. Κέρδισε την προεδρία με ένα πρόγραμμα ανεκτικότητας και ελπίδας και κατάφερε μια ιστορική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, αφήνοντας πίσω την ακροδεξιά Μαρί Λεπέν με ψίχουλα 8 εδρών (από τις 577)! Εκατομμύρια Γάλλοι είδαν το viral προεκλογικό μας βίντεο και η μεγάλη εκστρατεία μας για δυναμική συμμετοχή στις εκλογές με ψήφο ενάντια στη Λεπέν έφτασε στα αυτιά περισσότερων πολιτών απ’ ότι οι παρόμοιες εκστρατείες των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων!

Βάζουμε φρένο στη Monsanto στην ΕυρώπηΠάνω από 1 εκατ. πολίτες υπογράψαμε το επίσημο ψήφισμα που ζητάει την απαγόρευση του glyphosate, του πιο κερδοφόρου δηλητήριου της Monsanto – αναγκάζοντας το Ευρωκοινοβούλιο να συνεδριάσει και να απαντήσει, και ενδεχομένως εκτροχιάζοντας το σχέδιο έγκρισης αυτού του χημικού που βρίσκεται στα τρόφιμά μας. Το κίνημά μας ενίσχυσε το ρεκόρ συμμετοχής σε αυτή την πανευρωπαϊκή εκστρατεία!

Και όλα αυτά μέσα σε ένα μήνα! Αλλά είναι απλά μια γεύση όσων έχουμε καταφέρει μαζί στον αγώνα ενάντια στις πιο διχαστικές, αντιδημοκρατικές και ακροδεξιές δυνάμεις:

Προστατέψαμε τα σπίτια Παλαιστίνιων από τις κατοχικές δυνάμεις

Μια μικρή κοινότητα της Παλαιστίνης, που απειλείται με αφανισμό από το στρατό του Ισραήλ, κατάφεραν να καθυστερήσουν την κατεδάφιση των σπιτιών τους και δημιούργησαν ένα πανέμορφο σύμβολο αντίστασης: Ένα γιγάντιο μήνυμα από πέτρες που λέει «ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΘΟΥΜΕ», ακριβώς απέναντι από έναν παράνομο Ισραηλινό οικισμό. Η ομάδα και τα μέλη του Avaaz στην Παλαιστίνη συντονίσαμε τη δράση και κινητοποιήσαμε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, προστατεύοντας τα σπίτια της κοινότητας!
 
Heading about pope mountain

Βοηθήσαμε να ηττηθεί το μίσος στην Ολλανδία

Ένας ρατσιστής υποψήφιος, τύπου Τραμπ, ήταν το φαβορί στις Ολλανδικές εκλογές. Αλλά υπέστη συντριπτική απώλεια, εν μέρει χάρη στην τεράστια πορεία ενότητας στο Άμστερνταμ και τις viral διαφημίσεις μας που τον παρομοίαζαν με τον Τραμπ!
 
Heading about dutch election

Σέρνουμε τον Τραμπ στα δικαστήρια για περιβαλλοντικά εγκλήματα

Όταν ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, το κίνημά μας συγκέντρωσε χρήματα για να στηρίξουμε μια ομάδα καταπληκτικών παιδιών που μηνύουν τον Πρόεδρο επειδή θέτει σε κίνδυνο το μέλλον τους. Αυτή η πρωτοποριακή νομική υπόθεση θα μπορούσε να αναγκάσει τις ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για την κλιματική αλλαγή!
 
Heading about Trump

Αυτές οι ιστορίες είναι μια τρανταχτή υπενθύμιση, ότι στις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρωπότητας φέγγουν τα πιο ζωντανά φώτα. Περίπου πριν 50 χρόνια σαν σήμερα, τρεις ηγέτες των πολιτικών δικαιωμάτων απήχθησαν και δολοφονήθηκαν από την ακροδεξιά Κου Κλουξ Κλαν στις ΗΠΑ. Το μίσος θέριζε και κέρδιζε έδαφος. Αλλά ένα δυναμικό κίνημα γεννήθηκε από τις στάχτες και, στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν, ψηφίστηκαν δύο Νόμοι περί Πολιτικών Δικαιωμάτων που χάραξαν το δρόμο προς την ισότητα για όλους μας.

Αυτές είναι οι στιγμές της ιστορίας, που στις σκοτεινές ημέρες, με γεμίζουν δύναμη. Στιγμές που οι λαοί έδωσαν σκληρούς αγώνες κόντρα σε δυνάμεις που φάνταζαν ανίκητες, και κέρδισαν, δίνοντας στις επόμενες γενιές φωτεινά παραδείγματα της αλλαγής που μόνο η λαϊκή δύναμη μπορεί να φέρει στον κόσμο μας.

Ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να γράφουμε αυτή τη νέα ιστορία ελπίδας… μαζί.

Με σεβασμό και θαυμασμό,
Bert, Luis, Emma, Luca, Fatima, Julie, Mike και όλη η ομάδα του Avaaz

Υ.Γ. Αν είσαι νέο μέλος του Avaaz ή αν θέλεις να δεις τι άλλο έχει καταφέρει το κίνημά μας, ρίξε μια ματιά στη σελίδα με τις επιτυχίες μας. 

«Καπιταλιστική ανάπτυξη : ποιος ωφελείται και η θέση του ΚΚΕ»,

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Λιβαδειάς, πραγματοποιήθηκε, χθες Πέμπτη 22/6, πολιτική εκδήλωση με θέμα «Καπιταλιστική ανάπτυξη : ποιος ωφελείται και η θέση του ΚΚΕ», που διοργάνωσε η Τ.Ε. Λιβαδειάς του κόμματος.
IMG_0590aΣκοπός της εκδήλωσης, όπως τόνισε ο γραμματέας της Τ.Ε., σ.Γιώργος Κοτρόγιαννος, ήταν η αποκάλυψη της κυβερνητικής προπαγάνδας περί της «ανάπτυξης που έρχεται», στο όνομα της οποίας θυσιάζει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του εργαζόμενου και του συνταξιούχου, ποιος την πληρώνει και ποιος ωφελείται.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο σ. Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
«Ανάπτυξη για ποιον, για το λαό ή για τα μονοπώλια; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να απασχολεί κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο», τόνισε ο ομιλητής ξεκινώντας την τοποθέτηση του.
Αναφέρθηκε στα  διδάγματα απ’ την  καπιταλιστική ανάπτυξη στη ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς και της Βοιωτίας γενικότερα. «Την τελευταία περίοδο, οι μεγάλοι όμιλοι του κλάδου μετάλλου στη περιοχή σημείωσαν έκρηξη κερδών, γιγαντώθηκαν, προχώρησαν σε μεγάλες επενδύσεις, αύξησαν τις εξαγωγές εμπορευμάτων, προχώρησαν σε στρατηγικές συμφωνίες  με μεγάλους ομίλους του εξωτερικού και  επεκτείνονται επιθετικά και στην ενέργεια.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη της περιοχής είναι πρότυπο για την ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας.IMG_0591aΌμως τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι; «Κέρδισαν» καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας απ’ τα ενεργειακά και τα μεταλλευτικά έργα που προωθεί το μεγάλο κεφάλαιο στη περιοχή, «κέρδισαν» εκτίναξη των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των νέων μονάδων που τάχα προσταστεύουν το περιβάλλον, αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν αυτά που παράγουν γιατί είναι πανάκριβα, ενώ οι μισθοί και τα ωράρια εργασίας συνεχώς επιδεινώνονται. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανάπτυξης που γίνεται με στόχο το κέδρος και κριτήριο το ποσοστό του. Κέρδη για το κεφάλαιο και απώλειες για τους εργαζόμενους.  Η πείρα απ’ την περιοχή σας αποδεικνύει πως η καπιταλιστική ανάπτυξη  της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας δεν θα λύσει τα προβλήματα των εργαζόμενων, αλλά πως προϋποθέτει  συνέχιση της πολιτικής φθηνής εργατικής δύναμης, των αντιλαικών αναδιαρθρώσεων, του τσακίσματος των αυτοαπασχολούμενων, των ιδιωτικοποιήσεων. Η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλίων απαιτούν συνεχείς θυσίες απ’ τους εργαζόμενους. Αυτή η απόλυτη αλήθεια εξηγεί γιατί αντιλαικά μέτρα λαμβάνονται σ’ ολόκληρο τον  κόσμο, εξηγεί τον χαρακτήρα της πολιτικής της ΕΕ που απ’ τα γεννοφάσκια της μέχρι την σημερινή συνθήκη ΕΕ2020 κινείται στον άξονα της ολοένα και μεγαλύτερης εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης. Εξηγεί γιατί καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των εργαζόμενων»
IMG_0617aΚλείνοντας, ο ομιλητής αναφέρθηκε στο πραγματικό μονόδρομο που έχουν οι εργαζόμενοι: «Η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ο δικός τους δρόμος. Το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων είναι ασύμβατο  με τα δικαιώματα μας, με τη ίδια μας τη ζωή. Μονόδρομος είναι να κινηθούμε στον αντίποδα.  Παλεύουμε για την ανάπτυξη για το λαό της εργατικής εξουσίας που με την κοινωνικοποίηση  του συνόλου συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, και τη λειτουργία τους με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, που θα αναπτύσσει την παραγωγή με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Αυτός είναι ο μοναδικός ελπιδοφόρος δρόμος για κάθε λαϊκό άνθρωπο. Το ΚΚΕ σήμερα καλεί όλους τους εργαζόμενους, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού  κινήματος που συγκρούεται με  τον πραγματικό αντίπαλο μας, την αστική τάξη, τους μονοπωλιακούς ομίλους, το αστικό κράτος, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που τους στηρίζουν, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να ανασυντάξουν το εργατικό κίνημα και να συστρατευθούν με το κόμμα. Μέσα απ’ το μαχητικό δρόμο της απόκρουσης των νέων μέτρων, της απαίτησης ανάκτησης των απωλειών, της διεκδίκησης κάλυψης των σύγχρονων αναγκών συγκεντρώνουμε δυνάμεις για την αποφασιστική αναμέτρηση που θα ανατρέψει τον σαπισμένο καπιταλισμό και θα  ρίξει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο»
Τις, κατά τους τομείς που δραστηριοποιούνται, επιπτώσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης, παρουσίασαν οι σ.
IMG_0597aΓιώργος Πελέκης μέλος της ΤΕ Λιβαδειάς, που εστίασε στις εργασιακές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί και στην ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας.IMG_0626a
Γιώργος Γκικόπουλος, στέλεχος της ΚΟ και περιφερειακός σύμβουλος στερεάς Ελλάδας, που ανέδειξε το τί σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και ειδικότερα στον νομό Βοιωτίας.IMG_0638aΝώντας Κοτσικώνας, δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ανέδειξε τον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης στο άρμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Λιβαδειά 23-6-2017

Σκοτώθηκε 34χρονη μητέρα - Σώθηκε η 7χρονη κόρη της

Μία 34χρονη έχασε τη ζωή της και η επτάχρονη κόρη της τραυματίστηκε ελαφρά, ύστερα από ανατροπή αυτοκινήτου που έγινε το μεσημέρι, στο 47ο χιλιόμετρο του κάθετου άξονα Λαγκαδά - Προμαχώνα, της Εγνατίας Οδού.
Όπως έγινε γνωστό, το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 12:35 κοντά στη γέφυρα του Στρυμονικού, όταν -κάτω από συνθήκες που ερευνώνται- το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 34χρονη ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε προστατευτικό στηθαίο, με συνέπεια το αυτοκίνητο να ανατραπεί.
Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρή η 34χρονη οδηγός, ενώ η επτάχρονη κόρη της, η οποία ήταν μαζί της στο ίδιο αυτοκίνητο, μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα σε νοσοκομείο. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος κάνει το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πιστολίδι τα ξημερώματα μέσα σε μπαρ - Δυο τραυματίες - Πανικός στο μαγαζί

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα τα ξημερώματα σε γνωστό μπαρ της παραλιακής όταν μία παρέα επιχείρησε να λύσει τα προβλήματά της με τα...
όπλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretapost, το περιστατικό συνέβη στις 4 τα ξημερώματα όταν – για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία – μία παρέα ανδρών άρχισε να λογομαχεί έντονα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με τον έναν να βγάζει το όπλο και να πυροβολεί δύο με τρεις φορές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μία σφαίρα βρήκε κατ’ ευθείαν τον έναν άνδρα ενώ μία δεύτερη σφαίρα εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε έναν δεύτερο.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση με τις αρχές να σπεύδουν στο σημείο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τους τραυματίες και τους μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τα ακανθώδη ζητήματα που απασχόλησαν τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Τη θετική πορεία που σημειώνει η ευρωπαϊκή οικονομία, τους τελευταίους μήνες, υπογράμμισαν οι πρόεδροι...
της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η οικονομία και το ακανθώδες θέμα του διεθνούς εμπορίου απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής και τόσο ο κ. Τουσκ όσο και ο κ. Γιούνκερ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τους θετικούς δείκτες της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και για τα «χαμηλότερα από ποτέ» επίπεδα της ανεργίας.

Ο Ντ. Τουσκ αναφέρθηκε στην παρέμβαση που έκανε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, όπως είπε, «για πρώτη φορά έπειτα από καιρό» εμφανίστηκε αισιόδοξος, επισημαίνοντας την ισχυρή ανάπτυξη και τη σημαντική πτώση της ανεργίας στην Ευρωζώνη. Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από την πλευρά του, είπε ότι είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το 2011, 22 χώρες είχαν δημοσιονομικά ελλείμματα πάνω από το 3% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα μόνο τέσσερις χώρες βρίσκονται σε διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος.

Αναφορικά με το Brexit, ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι η πρόταση που παρουσίασε προχθές η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών, είναι «χαμηλότερη των προσδοκιών». Ο Ντ. Τουσκ εξήγησε ότι η βρετανική πρόταση μειώνει τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ που μένουν στη Μ. Βρετανία, σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα. «Η επίδραση του Brexit στα δικαιώματα των πολιτών είναι ούτως ή άλλως αρνητική και ο ρόλος μας είναι να μειώσουμε αυτή την αρνητική επίδραση» είπε ο Ντ. Τουσκ.

Σε ό,τι αφορά το εμπόριο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να είναι στον ίδιο βαθμό «ελεύθερο» και «δίκαιο», και πως προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα παρουσιάσει τους επόμενους μήνες. Ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ των θέσεων του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι οι θέσεις της Γαλλίας είναι προς το συμφέρον των Γάλλων πολιτών και των Ευρωπαίων, και πρόσθεσε, τέλος: «θέλω μια Ευρώπη ανοιχτή, αλλά όχι μία Ευρώπη που προσφέρεται».

Για τη μετανάστευση, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι για ακόμη μια φορά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέστησε σαφές σ' όλες τις χώρες ότι οι αποφάσεις του πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλα τα κράτη-μέλη και πως όλες οι χώρες θα πρέπει να συμβάλλουν στις προσπάθειες σε ικανοποιητικό βαθμό.

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

«Καμπανάκι» από τον Μπακογιάννη στην συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας

Με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκε σήμερα στην Χαλκίδα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοίας, Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αργύρης, ο κ.Μπακογιάννης, ενημέρωσε τον Υπουργό, τόσο για τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Στερεά Ελλάδα στον τομέα της Υγείας, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για να συμβάλλει στην επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την στήριξη του τομέα  Υγείας και αναπτύσσονται πέρα από τον τομέα ευθύνης της Περιφέρειας, όπως η οικονομική ενίσχυση για την προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής σε νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας αλλά και η παροχή οικονομικών κινήτρων για την στελέχωση τους. Παράλληλα, ενημέρωσε τον υπουργό για την εξέλιξη των έργων του νοσοκομείου Χαλκίδας και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, όπως είναι οι ελλείψεις υλικών, η υποστελέχωση αλλά και οι ελλείψεις των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.  Τέλος, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υπουργό, ο οποίος ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενέταξε το ποσό των 2 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.
«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μπορέσαμε να συζητήσουμε με τον υπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν στην Υγεία στην Στερεά Ελλάδα αλλά πρέπει να περάσουμε από το στάδιο της συζήτησης, στην πράξη. Δεν έχουμε χρόνο. Η κατάσταση είναι οριακή και χρειάζονται άμεσες λύσεις. Από την δική μας πλευρά, γίνεται μία υπερπροσπάθεια να καλύψουμε ανάγκες των νοσοκομείων χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα. Ωστόσο, πρέπει να δοθούν λύσεις και από το κεντρικό κράτος. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα στην Υγεία και παλεύουμε για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Δεν αρκούν, όμως, μόνο οι δικές μας πρωτοβουλίες αν το κράτος δεν αναλάβει τις ευθύνες του και αν δεν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας» δήλωσε ο κ.Μπακογιάννης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ξανθό.

Η εξαθλίωση του Έλληνα

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης 
Ιστορικός-Εκδότης
Οι περισσότεροι έχασαν το δικαίωμα εργασίας το 1996...


Και ζουν εισοδηματικά.Συνεπώς τα λεφτά πάνε προς το τέλος.

Προσθέτουμε και την βαριά φορολογία ακινήτων από το μνημόνιο.

Επομένως,οι πιο πολλοί φθίνουν προς την εξαθλίωση γιατί χάνουν το βιοτικό τους επίπεδο και φέρονται απότομα γιατί θέλουν να εργαστούν και δεν μπορούν νομοθετικά.

EKTAKTO: Πανικός επικρατεί τώρα στο κέντρο της Αθήνας - Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι [photos]

Αποκλεισμένη είναι αυτήν τη στιγμή η περιοχή στη...
συμβολή των οδών Αχιλλέως και Λένορμαν στην Αθήνα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλος έχει ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος κρατά ως όμηρο την πρώην φίλη του και απειλεί να τη σκοτώσει. Απειλές εκτοξεύει και εναντίον των αστυνομικών που έχουν σπεύσει στο σημείο. Όπως αναφέρουν νεώτερες πληροφορίες, λίγη ώρα προτού ο άνδρας εισβάλει στο διαμέρισμα, καυγάδιζε στο δρόμο με άλλους τέσσερις άνδρες και μάλιστα, φέρεται να έχει σημειωθεί και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ τους. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ πρώτο μέλημα των αστυνομικών είναι να βγάλουν με ασφάλεια τη γυναίκα από το διαμέρισμα.ΤΩΡΑ: Θρίλερ στα Σεπόλια - Ένοπλος έχει "ταμπουρωθεί" σε σπίτι - Κρατάει γυναίκα όμηρο

Σύμφωνα με πληροφορίες κρατά όμηρο την πρώην φίλη του...
και απειλεί να τη σκοτώσει- Μαρτυρίες για ανταλλαγή πυροβολισμών πριν την εισβολή στο σπίτι- Απειλές και κατά των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο

Αποκλεισμένη είναι αυτήν τη στιγμή η περιοχή στη συμβολή των οδών Αχιλλέως και Λένορμαν στην Αθήνα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλος έχει ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος κρατά ως όμηρο την πρώην φίλη του και απειλεί να τη σκοτώσει. Απειλές εκτοξεύει και εναντίον των αστυνομικών που έχουν σπεύσει στο σημείο. Όπως αναφέρουν νεώτερες πληροφορίες, λίγη ώρα προτού ο άνδρας εισβάλει στο διαμέρισμα, καυγάδιζε στο δρόμο με άλλους τέσσερις άνδρες και μάλιστα, φέρεται να έχει σημειωθεί και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ τους. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ πρώτο μέλημα των αστυνομικών είναι να βγάλουν με ασφάλεια τη γυναίκα από το διαμέρισμα.

Τραγικό γεγονός: Αυτός ήταν ο υπάλληλος ασφαλείας που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο ελικόπτερο... [photo]

Ο Χριστόφορος Αλέξανδρος Βουλγαρέλης επέβαινε...
στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε το πρωί στον Σχοινιά και είναι ο ένας από τους δύο νεκρούς της μοιραίας πτήσης.


Εργαζόταν ως υπάλληλος ασφαλείας στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά ενώ συγκλονίζει το γεγονός ότι λίγο πριν από την πτώση του ελικοπτέρου είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο κατέγραφε την μοιραία πτήση.

Δεκάδες είναι τα μηνύματα στον λογαριασμό του στο facebook από φίλους και γνωστούς οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν το τραγικό γεγονός και εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του.

Ούτε οι γιατροί δε το πιστεύουν: Τι συμβαίνει με την υγεία της 27χρονης που την χτύπησε με σκεπάρνι ο άντρας της

Σοκάρουν οι τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση...
της 27χρονης Λιάνας που φέρεται να έπεσε θύμα επίθεσης από τον σύζυγό της. Όπως ισχυρίζεται η μητέρα της, ο 34χρονος χτύπησε την κόρη της με σκεπάρνι στο κεφάλι και την έστειλε στην εντατική.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σήμερα το ρεπορτάζ της Tatiana Live, η 27χρονη μανούλα ξύπνησε και παρουσίασε σημαντικά σημεία βελτίωσης στην υγεία της. Όπως αποκάλυψε η οικογένειά της, η γυναίκα πάλεψε να συνέλθει, αλλά τα κατάφερε μετά από 10 μέρες στην εντατική. Η αφύπνιση της ήταν δύσκολη, επειδή υπήρχε το μετατραυματικό σοκ, λόγω των καταγμάτων που είχε στο κεφάλι και ενός αιματώματος που περίμεναν να υποχωρήσει. Αυτή η κατάσταση έκανε τους γιατρούς να είναι πολύ προσεχτικοί και να μην προσπαθήσουν να την ξυπνήσουν με οποιοδήποτε τρόπο, μήπως και είχε σπασμούς κατά τη διάρκεια της αφύπνισης.

Το 27χρονο κορίτσι όμως, ξύπνησε και μίλησε με τους δικούς της ανθρώπους. Προς το παρόν όμως, δεν θυμάται ούτε πως βρέθηκε στο νοσοκομείο, ούτε έχει αναζητήσει το παιδί και τον σύζυγό της και φερόμενο ως δράστη.

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Μακελειό στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 34 νεκροί από επιθεση καμικάζι

Η πλειονότητα των θυμάτων ήσαν άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά...
Η επίθεση η οποία στοχοθέτησε νωρίτερα σήμερα μια τράπεζα γεμάτη κόσμο στο νότιο Αφγανιστάν την ώρα που οι πελάτες περίμεναν να λάβουν τους μισθούς τους ενόψει της γιορτής του Έιντ στοίχισε τη ζωή σε 34 ανθρώπους, πολίτες, στρατιωτικούς και αστυνομικούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η έκρηξη, η οποία τραυμάτισε άλλους περίπου εξήντα ανθρώπους, σημειώθηκε το πρωί στην καρδιά της Λασκάρ Γκα, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χελμάντ, μπροστά σε ένα υποκατάστημα της Νέας Τράπεζας της Καμπούλ το οποίο υπέστη επίθεση για τρίτη φορά μέσα σε τρία χρόνια.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση το απόγευμα, υποστηρίζοντας ότι «σκοτώθηκαν 73 στρατιωτικοί και αστυνομικοί που είχαν πάει να πάρουν τους μισθούς τους πριν από τις γιορτές». Οι ισλαμιστές αντάρτες τείνουν συχνά να υπερτιμούν τις απώλειες που προκαλούν οι ενέργειές τους.

Το γραφείο Τύπου του κυβερνήτη της επαρχίας, το οποίο ανακοίνωσε τον νεότερο απολογισμό των 34 νεκρών και των 58 τραυματιών, ανέφερε ότι αντίθετα με όσα ισχυρίστηκαν οι ισλαμιστές αντάρτες «η πλειονότητα των θυμάτων ήσαν άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά».

Ο κυβερνήτης, Χαγιατουλάχ Χαγιάτ, υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί «εξονυχιστική έρευνα». Φωτογραφικά στιγμιότυπα λίγη ώρα μετά την έκρηξη του παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών εικονίζουν ακρωτηριασμένα πτώματα, πεταμένα πάνω στις καρότσες ανοιχτών ημιφορτηγών της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαλάμ Αφγάν αναγνώρισε ότι ανάμεσα στα θύματα είναι «ορισμένες σοροί που είναι αδύνατο να αναγνωριστούν».

Για τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, που δεν βρισκόταν μακριά, επρόκειτο πιθανότατα για μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι. Το ίδιο εκτίμησε ο αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία, ο Άκα Νουρ Κεντόζ, μιλώντας σε απευθείας σύνδεση με το τηλεοπτικό δίκτυο Tolo: «Επρόκειτο για μια επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, δεν υπάρχουν άλλοι επιτιθέμενοι», ανέφερε.

«Πολίτες και στρατιωτικοί βρίσκονταν στην ουρά για να πάρουν τον μισθό τους» όταν το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε, διευκρίνισε ο ίδιος.

Το ίδιο υποκατάστημα της Νέας Τράπεζας της Καμπούλ έχει υποστεί ήδη δύο φορές επιθέσεις στο παρελθόν: την πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2014, όταν σε μια πολύωρη μάχη σκοτώθηκαν δώδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους οι πέντε δράστες. Και τη δεύτερη φορά τον Φεβρουάριο, υπό τις ίδιες συνθήκες ακριβώς: ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά του ενώ είχε σχηματιστεί μια μεγάλη ουρά ανθρώπων που ήθελαν να εκταμιεύσουν τους μισθούς τους.

Εκείνη η επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν επίσης οι Ταλιμπάν, στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους περίπου είκοσι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

      22/6/2017

Επιστολή Προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή προς ΕΦΚΑ με αίτημα την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 και την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΦΚΑ Αθ. Μπακαλέξη, η οποία κοινοποιείται στους συναρμόδιους υπουργούς, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Β. Αλεξανδρής, ζητεί να παραταθεί ως τις 31-12-2017, η προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των Δικηγόρων έτους 2016, η οποία λήγει στις 30-6-2017. Ζητεί επίσης να υπαχθούν οι εν λόγω εισφορές, στη ρύθμιση των 120 δόσεων.
Ακολουθεί η επιστολή:
Προς
Τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Κύριο Αθανάσιο Μπακαλέξη

Κοινοποίηση :
·        Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κύριο Σταύρο Κοντονή
·        Υφυπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κύριο Αναστάσιο Πετρόπουλο
·        Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κυρία Στέλλα Βρακά
·        Πρόεδρο Συμβουλευτικής Επιτροπής ΕΦΚΑ, κύριο Κωνσταντίνο Μακέδο

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, στις 30.6.2017 λήγει η προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016.

Με δεδομένο ότι ειδικά για το τρέχον έτος οι δικηγόροι έχουν πρόσθετη επιβάρυνση λόγω της υποχρέωσης ταυτόχρονης καταβολής, τόσο των εισφορών του παρελθόντος έτους, όσο και των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με το νόμο 4387/2016,  παρακαλούμε όπως: α) χορηγηθεί παράταση προθεσμίας καταβολής εισφορών 2016 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017, και β) εξασφαλιστεί η δυνατότητα υπαγωγής των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 στην ρύθμιση των 120 δόσεων, σύμφωνα με την παρ. 21 του άρθρου 15 ν. 4469/2017.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

               Με τιμή
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ