Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Έρχεται η "Μέδουσα": Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Μεγάλη Προσοχή

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από αύριο, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της ΕΜΥ...
έπειτα από το κύμα καύσωνα, με τα 40άρια των τελευταίων ημερών. 

Πρόκειται για μια  εξαιρετικά σπάνια για την εποχή και το γεωγραφικό πλάτος της χώρας, κακοκαιρία, με το όνομα Μέδουσα «Medousa Storm», η οποία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Κυριακή το μεσημέρι και από τα βόρεια όπου αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές με μεγάλη διάρκεια και ένταση. Κάνει λόγο ακόμη, για «πολύ νερό», ενώ σημειώνει ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες για χαλαζόπτωση.


Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας οι βροχές θα είναι έντονες σε Θεσσαλία-Μακεδονία, Σποράδες και Εύβοια.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει θεαματική πτώση θυμίζοντας... Οκτώβριο.

Από την Τρίτη ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα πάρει πάλι την ανηφόρα, ενώ σε καλοκαιρινά επίπεδα θα επιστρέψει προς το τέλος της εβδομάδας.

Αυτός είναι ο χάρτης που απεικονίζει το πού θα εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.Περιοχές με Κόκκινο χρώμα

Ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, ανατολική κυρίως Εύβοια, ακτές Θερμαϊκού και νότια Χαλκιδική. Στις περιοχές αυτές  οι βροχές που θα ξεκινήσουν από Κυριακή μεσημέρι  και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ. Όπως προαναφέρθηκε θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση και διάρκεια, ενώ προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα σημειώνοντας ότι «θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκληθούν προβλήματα».

Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από την Τρίτη τα ξημερώματα.

Περιοχές με κίτρινο χρώμα

Σε αυτά τα τμήματα, οι βροχές θα έχουν διάρκεια και ένταση, με αυξημένη την πιθανότητα να προκληθούν –κυρίως μικρής κλίμακας- πλημμυρικά επεισόδια.

Περιοχές με πράσινο χρώμα

 Εδώ, οι βροχές ή και οι καταιγίδες, θα είναι πολύ πιο τοπικές και δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα σε γενικές γραμμές.

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Φθιώτιδας & της Βοιωτίας

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά (9) μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και το 36χρονο «αρχηγικό» μέλος
Επιπλέον, συνελήφθησαν (4) ακόμα άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και (2) αλλοδαποί, οι οποίοι προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες το ηγετικό μέλος του κυκλώματος, τις οποίες αυτός ακολούθως απέκρυπτε σε χώρους «καβάτζες»  
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, ενεργούσαν πάντα κατ’ εντολή του 36χρονου, ενώ μόνο δύο εκ των μελών, οι οποίοι ήταν οι «έμπιστοί» του, γνώριζαν τις «καβάτζες» του
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, τρίφτες κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, μαχαίρια, ξίφη, κυνηγετικά όπλα, αντικείμενα που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων κ.α.  
Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (6.682) ευρώ, προερχόμενο από συναλλαγές ναρκωτικών, πληθώρα κινητών τηλεφώνων, καθώς και οχήματα που χρησίμευαν στη μετακίνηση των μελών, προκειμένου να επιτευχθεί η παράνομη δράση τους


Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Φθιώτιδας & της Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (13-07-2017) πρωινές ώρες, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, συνελήφθησαν εννέα (9) μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα το «αρχηγικό» μέλος (36χρονος ημεδαπός), τα δύο έμπιστα μέλη του (23χρονος ημεδαπός & 28χρονη υπήκοος Βουλγαρίας) και έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 30 έως και 43 ετών.
Επιπλέον, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ακόμα ημεδαποί, ένας 34χρονος & μία 43χρονη, οι οποίοι προμηθευόντουσαν ναρκωτικές ουσίες από τον 36χρονο και τις διακινούσαν μεμονωμένα, καθώς και δύο ακόμα άνδρες, ηλικίας 37 & 38 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Φθιώτιδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Αταλάντης και Στυλίδας Φθιώτιδας, καθώς και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς Βοιωτίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης, χρησιμοποιήθηκε και σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.  
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι όπως προέκυψε προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες τον 36χρονο, τον οποίο και θεωρούσαν άξιο εμπιστοσύνης.
Για την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, προηγήθηκε συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του 2017 από τον 36χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παραβάσεις νομοθεσίας ναρκωτικών.
Διέθετε ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση, με τα μέλη του κυκλώματος να έχουν διακριτούς ρόλους (φύλακες κάνναβης, μεταφορείς, διακινητές κ.α.), ενώ δρούσαν πάντα υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του 36χρονου, ο οποίος είχε και τον ηγετικό ρόλο.
Ο 36χρονος προμηθευόταν αρχικά τις ποσότητες κάνναβης από τους αλλοδαπούς σε περιοχή των Αθηνών και ακολούθως τις απέκρυπτε σε χώρους «καβάτζες», στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, χώρους του οποίους γνώριζαν μόνο οι «έμπιστοί» του.
Στη συνέχεια, αφού προμηθευόταν από τους χώρους αυτούς ποσότητες ικανές να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της ομάδας για 2 με 3 ημέρες, τις μετέφερε στην οικία του, προκειμένου να προβεί στην περεταίρω εμπορία τους σε δεκάδες χρήστες (μεταξύ των οποίων και ανήλικος) της Φθιώτιδας & της Βοιωτίας.
Επιπλέον σημειώνεται ότι, στην περιοχή όπου βρίσκονταν οι «καβάτζες», ο 36χρονος μαζί με τον 23χρονο, προέβαιναν και στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Από την αστυνομική έρευνα εκτιμάται ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακινήσει το χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο μηνών, συνολικά (6) κιλά & (548) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, με προσδοκώμενο όφελος το χρηματικό ποσό των (24.250) ευρώ.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν διάφορα οχήματα (αυτοκίνητα – μοτοσικλέτες) ιδιοκτησίας τους ή συγγενικών τους προσώπων, ενώ αρκετές φορές λάμβαναν ως αντίτιμο και διάφορα προϊόντα που παρήγαγε – κατείχε ο κάθε «πελάτης» τους.  
Σε παράλληλες αστυνομικές έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • (5) δενδρύλλια κάνναβης, πλήρη ανάπτυξης μετά ριζικού συστήματος,
 • (396,05) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης & σπόρους κάνναβης,
 • (4) ζυγαριές ακριβείας & (6) τρίφτες κάνναβης,
 • (3) κυνηγετικά όπλα,
 • (1) γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
 • (4) μαχαίρια – στιλέτα,
 • (2) ξίφη & (1) σιδερογροθιά,
 • (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης,
 • (6) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
 • (1) νόμισμα, (1) μπρούτζινο αγαλματίδιο, ύψους (10) εκατοστών & (9) κτερίσματα,
 • το χρηματικό ποσό των (6.682) ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δράση τους,
 • πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών sim,
 • (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα & (2) Ι.Χ. δίκυκλες μοτοσικλέτες, ιδιοκτησία των μελών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και
 • (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως προϊόν αγοραπωλησίας ναρκωτικών.
Τα μέλη του κυκλώματος αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση, για προμήθεια, μεταφορά, κατοχή, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε εξαρθρωθεί πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Φθιώτιδας, ομοίως από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας (σχετικά τα από           15-02-2017 & 18-02-2017 Δελτία Τύπου – παρουσίαση της υπόθεσης).

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

      


          Θήβα    :    14 -07-2017
                             Αριθμ. Πρωτ.     :     15691                 
Τμήμα Συλλογικών Οργάνων
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου
------------------------------------                                         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ      
   ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Πληροφορίες.:  Δήμ.Τσούγκα       
Τηλ.: 22623-50608  
Email : dtsouga@thiva.gr
       Π Ρ Ο Σ   :         Αποδέκτες                        (όπως  ο πίνακας αποδεκτών)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ      :        1)    Προέδρους Δημοτικών και                     Τοπικών Κοινοτήτων   Δήμου Θηβαίων

                                       2)    Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης
   Δ. Θηβαίων

                  3)     Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων
    4) Πρακτικογράφο Δημοτικού Συμβουλίου


ΘΕΜΑ :  «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»  (Άρθρο 65, 67 N.3852/10 & 96 παρ.1 του Ν.3463/06 )».

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις   19  ΙΟΥΛΙΟΥ 2017  ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.  
                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                                         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Π Ι Ν Α Κ Α Σ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ  19-07-2017  ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ
ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. :   15691/14-7-2017                   
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  (Άρθρο 65 & 67   Ν. 3852/10)


 1. Έγκριση για την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. με  προσθήκη κενών οργανικών θέσεων ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας σύμφωνα με την εγκ. 19 αρ. Πρωτ. 22159/30-6-2017 του Υπ. Εσωτερικών (σχετ. η υπ’ αριθ. 5/2017 απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής).

 1. Λήψη απόφασης για την χωροθέτηση της εμποροπανήγυρης στη Δημοτ. Κοιν. Θήβας, έτους 2017 (θέμα από αναβολή)  (απόλυτη πλειοψηφία).

 1. Έγκριση για τη μεταφορά και εγκατάσταση του Λιμεναρχείου Δομβραίνας σε χώρο εντός του Δημοτικού Καταστήματος της Τ.Κ. Δομβραίνας.

 1. Έγκριση για τη συνέχιση του προγράμματος ολοκληρωμένης ανακύκλωσης και διαχείρισης Μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων με την εταιρεία RECYCOM (Σχετ. η υπ’ αριθ. 39/2017 απόφαση Επ.Π.Ζ).

 1. Έγκριση  για τη διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑΛ και ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1161/29-6-2017 πρόσκληση του Υπ.Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 1. Έγκριση της υπ’ αριθ. 127/2017 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (ΔΟΘ), για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού κτηρίου πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θήβας για τη στέγαση του αρχείου της Βιβλιοθήκης.

 1. Λήψη απόφασης για τη διαμόρφωση χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων  deck επί των οδών Επαμεινώνδα και Πλουτάρχου γωνία έμπροσθεν καταστήματος πρώην «Μελωδείο».

 1. Λήψη απόφασης για την παράταση περάτωσης των εργασιών για το έργο με τίτλο : «Βελτίωση κτηρίου για δημιουργία χώρου άσκησης Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στην Τ.Κ. Ελλοπίας του Δ.Θηβαίων».

 1. Λήψη απόφασης για την τακτοποίηση  κατανομής ποσού από το Πράσινο Ταμείο.

 1. Λήψη απόφασης για την έγκριση της μελέτης και τον  τρόπο εκτέλεσης του έργου : «Βελτίωση  επισκευή κλειστού Γυμναστηρίου «Χρήστος Βουδούρης».  

 1. Έγκριση τεχνοοικονομικής μελέτης της ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, για την επέκταση δικτύου Φ.Ο.Π. στην Τ.Κ. Πλαταιών.

 1. Έγκριση τεχνοοικονομικής μελέτης της ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, για την τοποθέτηση νέας παροχής Πίλαρ Δημοτικού φωτισμού στην οδό Νικολιδάκη στη Θήβα.Πίνακας Αποδεκτών :

ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΙΩΝ  κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
***********************
      Δημοτικούς Συμβούλους  κ.κ.
Προέδρους – Εκπροσώπους  Δημ. - Τοπ. Κοινοτήτων
 1. Γεωργακόπουλο Γεώργιο
 2. Γιαννίκα Δημήτριο
 3. Δρένιο Σωτήριο
 4. Καμούτση Αναστάσιο
 5. Κατσάρα Βασίλειο
 6. Κίτσο Σπυρίδωνα
 7. Κοντού Ιουλία
 8. Κουτσοδήμο Δημήτριο
 9. Μητσάκη Γεώργιο
 10. Παπαδημητρίου Ιωάννη
 11. Στάικο Αλέκο
 12. Σκαλή Γεώργιο
 13. Τζουμανέκα Γεώργιο
 14. Τούτουζα Δημήτριο
 15. Τσαραμπάρη Παναγιώτη
 16. Τσίτρα  Χαράλαμπο
 17. Τυρηνόπουλο Κων/νο
 18. Χαρέμη Κων/νο
 19. Χατζησταμάτη Ανδρέα
 20. Χαλβατζή Σταμάτη
 21. Βενιζέλο Κων/νο
 22. Κιούση Θωμά
 23. Αναδιώτου Ελένη
 24. Μέξη Παναγιώτη
 25. Παπαβασιλείου Γρηγόριο
 26. Τριάντη Κων/να
 27. Κόρδατζη Ιωάννη
 28. Σωτήρχο Βασίλειο
 29. Σκούμα Αθανάσιο
 30. Τουλουμάκο Αντώνιο
 31. Παπαναστασίου Παναγιώτη
 32. Κατσέλη Γεώργιο
1.     Σαμιώτη Παναγιώτη - Δ.Κ. Θήβας
2.     Παπαλουκά Ευάγγελο - Δ.Κ. Βαγίων
3.     Κοκοντίνη Χρήστο  - Τ.Κ. Αμπελοχωρίου
4.     Κιούση Γεώργιο – Τ.Κ. Δομβραίνας
5.     Κατσέλη Δέσποινα – Τ.Κ. Ελεώνος
6.     Σιαπάτη Στέργιο – Τ.Κ. Ελλοπίας
7.     Σάλτα Χρήστο – Εκπ. Τ.Κ. Θίσβης
8.     Ζερικιώτη Παναγιώτη – Τ.Κ. Καπαρελίου
9.     Τσαραμπάρη Χαράλαμπο –Τ.Κ. Λεύκτρων
10. Καγκάδη-Τριανταφύλλου Ιουλία- Τ.Κ. Λουτουφίου
11.   Γιάννενα Γεράσιμο – Τ.Κ. Μελισσοχωρίου
12.   Πέτρου Δημήτριο – Τ.Κ. Μουρικίου
13.   Κατσέλη Αλκιβιάδη- Τ.Κ. Νεοχωρακίου
14.   Κεφαλά Ευστάθιο – Τ.Κ. Ξηρονομής
15.   Φίλη Αλέξανδρο – Τ.Κ. Πλαταιών
16.   Βάθη Δημήτριο – Τ.Κ. Υπάτου
17.   Κατσίβελο Σεραφείμ – Τ.Κ. Χωστίων