Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

Απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από κάθε έντομο

Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει μυρμήγκια, αράχνες ή άλλα έντομα να… τριγυρνούν στο σπίτι του. Γι’ αυτό και είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ορισμένους απλούς τρόπους για να θωρακίσετε το σπίτι σας απέναντι στα έντομα, ή για να τα απομακρύνετε αποτελεσματικά εφόσον “συγκατοικούν” ήδη μαζί σας.

Δείτε μερικές χρήσιμες ιδέες για να αντιμετωπίσετε τα έντομα στο σπίτι σας:
Χρησιμοποιήστε κέδρο
Ο κέδρος είναι ένα φυσικά ανθεκτικός στα έντομα και τις αράχνες. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ξύλο σε εξωτερικούς χώρους, όπως στο αίθριο ή στα μπαλκόνια, χρησιμοποιήστε κέδρο. Θα κρατήσει μακριά κάθε είδους έντομο και είναι πολύ ανθεκτικό στον καιρό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σάπια φύλλα κέδρου γύρω από το σπίτι σας, για να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό “οδόφραγμα” γύρω από το σπίτι σας. Στους εσωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να έχετε κρεμάστρες, κομοδίνα και ντουλάπες από κέδρο.
Διατηρείτε το μπαλκόνι, την αυλή και τις γλάστρες σας καθαρά
Όσο πιο καθαρά είναι τα πράγματα στο μπαλκόνι σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να έχετε μυρμήγκια και αράχνες μέσα στο σπίτι. Απομακρύνετε τα φύλλα, ή τους σωρούς από ξύλα που ενδεχομένως κρατάτε για το τζάκι. Αυτά είναι κλασικά σημεία που συγκεντρώνονται αράχνες και άλλα έντομα.
Χρησιμοποιήστε κίτρο όπου μπορείτε
Όλα τα έντομα “απεχθάνονται” το κίτρο και τα εσπεριδοειδή. Αν έχετε περιοχές του σπιτιού σας, όπου παρατηρείτε πολλές αράχνες, τρίψτε τους τοίχους και τα περβάζια των παραθύρων με φλούδες εσπεριδοειδών από πορτοκάλια, λεμόνια, ή λάιμ.
Χρησιμοποιήστε έλαιο μέντας
Αγοράστε ένα μπουκαλάκι με αιθέριο έλαιο μέντας και ρίξτε λίγο σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό. Κάθε φορά που θα παρατηρήσετε έναν ιστό αράχνης κάπου στο σπίτι, ψεκάστε την περιοχή ελαφρά με αυτό το μείγμα. Όχι μόνο θα κρατήσει μακριά τις αράχνες, αλλά θα κάνει και το συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού να μυρίζει ωραία.
Ψεκασμός με ξύδι
Εάν δεν έχετε έλαιο μέντας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το ξύδι για τον ίδιο σκοπό. Ρίξτε λίγο ξίδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό (λιγότερο νερό από ό,τι με το έλαιο μέντας, αφού το ξύδι είναι ήδη αρκετά αραιό) και ψεκάστε οπουδήποτε παρατηρήσετε έντομα. Ψεκάστε ακόμα προληπτικά σε ρωγμές και σχισμές ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή όπου νομίζετε ότι αράχνες και άλλα έντομα μπορεί να “συγκατοικούν” μαζί σας.
Γενικά
Μαζί με τη μέντα και το ξύδι σπρέι που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σπρέι με άλλα αιθέρια έλαια, όπως από λεμόνι, πορτοκάλι και γαρύφαλλο. Τα έντομα απεχθάνονται επίσης το σκόρδο και το πιπέρι σε σκόνη.
Εάν έχετε ένα πρόβλημα με τα μυρμήγκια συγκεκριμένα, δοκιμάστε να κόψετε φέτες αγγουριού και να τις τοποθετήσετε εκεί που τα μυρμήγκια μπαίνουν στο σπίτι σας.
Για ένα απωθητικό μυγών, χρησιμοποιήστε θρυμματισμένα φύλλα μέντας.
Ανεξάρτητα από το τι είδους έντομα έχετε στο σπίτι σας, χρησιμοποιήστε τις παραπάνω φυσικές μεθόδους για να απαλλαγείτε από αυτά. Μειώστε όσο είναι δυνατόν τη χρήση χημικών σκευασμάτων που συχνά περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες.

Η αρχαία Ελληνική Φοινίκη της Ηπείρου

Το μαντείο και ο ναός του Άμμωνος στην όαση του Σιβάχ της Λιβυκής ερήμου, λεγόταν και Αμμωνία, Αμμωνιακή χώρα, (Πτολεμαίος IV, 5, 23) ή και...απλώς Άμμων ή Άμμωνος και «μαντείο των Αμμωνίων» και «το εν Λιβυκή μαντείο».

Η όαση, της Σιβάχ, κατά την αρχαιότητα ήταν πλούσια σε φοίνικες και πηγές. Περίφημη από αυτές ήταν η ονομαζόμενη «Κρήνη του Ηλίου» το νερό της οποίας, ήταν χλιαρό κατά την αυγή, ψυχρότερο κατά το μεσημέρι και μετά της μεσημβρινές ώρες άρχιζε να θερμαίνεται ούτως ώστε το βράδυ εξακολουθούσε να είναι χλιαρό, αλλά περί το μεσονύκτιο σχεδόν έβραζε, για να αρχίσει βαθμηδόν να χάνει τη θερμότητά του μέχρι ότου και πάλι την αυγή ήταν χλιαρό.

Στην πραγματικότητα, τουλάχιστον σήμερα, τίποτε παρόμοιο δεν παρουσιάζουν οι πηγές της οάσεως Σιβάχ, των οποίων το νερό κυμαίνεται μεταξύ των 28ο – 29ο βαθμών Κελσίου, έχει δηλαδή την φυσική διακύμανση του ενός βαθμού.

Αναφέρουν επίσης, ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΡΑΦΗ ή ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, το αρχαιότερο όνομα των ιερογλυφικών της Αιγύπτου.

Δεν έχει κατορθωθεί ακόμα να εξακριβωθεί από πότε ο Άμμων των Θηβών ετιμάτο στην Λιβυκή έρημο και απόκτησε τόπο ιδίου Μαντείου. Το πιθανότερο είναι ότι το μαντείο, τουλάχιστον, δεν είχε ιδρυθεί προ της εποχής των Ραμσιδών.

Αυτά αναφέρουν με λίγα λόγια οι ιστορικές πηγές για το Μαντείο του Αμμωνείου Διός της Σιβάχ.

Όσο η παγκόσμια φιλολογική κοινότητα, δεν στρέφει τη σκέψη της προς τις απαρχές της ελληνικής πραγματικότητας, τόσο θα απομακρύνονται από την αλήθεια, και τα αποτελέσματα θα προβληματίζουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Το σημερινό μας άρθρο δεν έχει σκοπό να εισάγει νέα δαιμόνια, αλλά να φωτίσει την κοιτίδα της παλαιολιθικής εποχής, και συγκεκριμένα τη σημερινή βορειοδυτική Ελλάδα, που περιλαμβάνει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Κέρκυρας – Παξών και την απέναντι Θεσπρωτική Ηπειρωτική ακτή. Εδώ και μόνο εδώ, πρέπει να σταθούμε γιά να κατανοήσουμε τα αρχαία μας κείμενα, για να δώσουμε λύση στα άλυτα προβλήματα της Ελληνικής Μυθιστορίας μας, και των αναφορών του Ορφέα, του Ομήρου, του Ησιόδου και των τραγικών μας που αναφέρουν στις Ραψωδίες τους.

Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, οι οποίες στο μέλλον θα γίνουν ακόμα πιο ζοφερές, εμείς με ηρεμία χωρίς ανταγωνιστική διάθεση απέναντι στην προπαγάνδα της παραπληροφόρησης, θα παραθέτουμε τον ορθό μας λόγο με ό,τι στοιχεία υπάρχουν, μέχρι που οι αναγνώστες μας να καταλάβουν, ότι εμείς δεν προσπαθούμε να παρασύρουμε τον αναγνώστη μας σε δικά μας συμπεράσματα, αλλά να του φωτίσουμε τα ήδη υπάρχοντα κείμενα, προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Εμείς δεν επιζητούμε να αποκτήσουμε οπαδούς, προς αλλότριους σκοπούς, απλά κρατώντας ένα λυχνοφάναρο, ως άλλοι συνοδοιπόροι του Διογένη, ψάχνουμε για ανθρώπους.

Η ελιτίστικη πνευματική άρχουσα τάξη δεν θέλει να καταλάβει, αφού θα αυτοαναιρεθεί, ή απλά, θα αποκαλυφθεί το πόσο μακράν της πραγματικότητας βρίσκεται η γνωστική τους υπόσταση· η απαξίωσή της, εκ μέρους όλων μας είναι η σκληρότερη τιμωρία και όχι η αντιπαράθεση απέναντί της.

Απ’ την πλευρά τους καλά κάνουν και υπερασπίζονται, αλλά και εμείς καλά θα κάνουμε να στρωθούμε στη δουλειά και να παρουσιάζουμε τα στοιχεία μας, με ήθος και πειθώ, προκειμένου όσοι διαβάσουν τα κείμενά μας να σχηματίσουν μια νέα αντίληψη, για τα νοήματα της Μυθιστορία μας, φτάνουν πιά το λόγια.

Ας ξετυλίξουμε το σημερινό κουβάρι της ιστορίας του Μαντείου της Σιβάχ, ξεκινώντας από την «Αμμώνεια γραφή ή Αμμώνεια γράμματα», όπου είναι το αρχαιότερο όνομα των ιερογλυφικών της Αιγύπτου.

Η ανωτέρω αναφορά συμβαδίζει με την αρχαία Ελληνική Μυθιστορία, αλλά έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την σύγχρονη ιστορία, η οποία μας κάνει αναφορά για «Φοινικικά γράμματα». Η συμπληρωματική πληροφορία ότι «το πιθανότερο είναι ότι το μαντείο, τουλάχιστον, δεν είχε ιδρυθεί προ της εποχής των Ραμσιδών», μας προϊδεάζει για πιθανή χρονολογία, αφού μας είναι εύκολο να προσδιορίσουμε βάση των Ραμσιδών τους χρόνους. Ραμσής Α΄± 1400, ακολουθεί ο γιός του Σέτι Α 1345-1304, και μετά ο γιός του Ραμσής Β΄ 1303-1213, π.Χ., εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι διαφορετικό στους λογίους των γραφείων, η να τους σχολιάσουμε.
Αλλά η έμπρακτη αρχαιολογία, δηλαδή οι σωζόμενες πινακίδες μας μαρτυρούν άλλα. Συγκεκριμένα στο βιβλίο του Ιάκωβου Θωμόπουλου, «Τα Πελασγικά» στη σελίδα 455, υποσ. 1, διαβάζουμε κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο. Από το 1912 που εκδόθηκε το βιβλίο, δεν το έχει αντικρούσει κανείς το έργο του, ιστορικός ή φιλόλογος.

Διαβάζουμε: Το όνομα Τυρσηνοί ή Τυρρηνοί (Τούρα, Τούρουσα εν ταις Αιγυπτιακές επιγραφές της 14ης και 15ης χιλιετηρίδος π.Χ.) αρχαιότατον ανάγουσιν εις το θέμα τύρρις, τύρσις· πύργος, έπαλξις, προμαχών (Ησύχιος), πόλις διά τείχους περιβαλλομένη, τύρσος· το εν ύψει ωκοδομημένον (Σουΐδας). Πρβλ. το αλβαν. τόρρε-α περίβολος, περιφέρεια· (Βασκ. Λ. 460), τόρρε επίρρημα κύκλω.

Δεν έχουμε κάνει λάθος στην αντιγραφή, ΝΑΙ της 14ης και 15ης χιλιετηρίδος. Σε άλλο σημείο αναφέρει και πινακίδες της 17ης χιλιετηρίδος…

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Βασκική γλώσσα σώζει τη λέξη τόρρε, ως επίρρημα, και μας την παραδίδουν κύκλω.

Αλλά ας ρίξουμε και μία ματιά πως εξηγεί ο Ησύχιος τις λέξεις κύκλους και τροχούς· τα τείχη. τροχόν δε το τείχος, Σοφοκλής Ηρακλεί (fr. 208)· κυκλώπιον τροχόν (αντί Κυκλώπεια τείχη). Ακόμα και ο γνωστός από την μυθιστορία «Κύκλωψ», παίρνει άλλη διάσταση, αφού σαν άνθρωπος σε όρθια στάση, δεν μπορείς να τον παρομοιάσεις κύκλο.

Όλα αυτά τρομάζουν στην κυριολεξία, διότι πλέον παίρνουν άλλη διάσταση οι λέξεις κύκλος και τροχός. Εδώ σταματώ διότι το θέμα μας δεν είναι αυτό, μόνο τούτο θα αναφέρω, ότι ο Πλάτωνας γνωρίζει τη σωστή έννοια των λέξεων, όταν αναφέρει τα κυκλικά τείχη της Ατλαντίδος, οπότε αλλάζει όλο το σκεπτικό για αυτά που γράφει.

Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας, το Μαντείο του Αμμωνείου Διός της Σιβάχ, έχει απαρχές του και στην αρχική κοιτίδα που σας ανέφερα. Απλούστατα ο θεός Δίας λεγόταν και «Αμμούν»· αλλά Δίας, Αμμούν, Άμμωνας, ταυτίζονται με τον «Διόνυσο» ο οποίος πάλι ταυτίζεται με τον Δία, ο οποίος ταυτίζεται με τον Φάνη.

Αλλά και στον Ορφέα, ο Φάνης αναφέρεται παντού· στην ορφική Θεογονία και στους ύμνους, Πρωτόγονος, Πρίαπος, ωογενής και πατήρ των Θεών και θνητών ονομαζόμενος και έφορος της ζωογόνου δυνάμεως· τούτο δε τον Φάνητα ωνομάζει σε άλλο μέρος, Ηρικαπαίον, Ήλιον και Διώνυσον, λέγοντας, – Διώνυσος απεκλήθη, «Ούνεκα δινείται κατ’ απείρονα μακρόν Ολύμπου».

Αλλού δε ωνομάζει αυτόν και Δία: «κέκλυθι Τηλεπόρου δίνης Ελικαυγέα κύκλον, / Ουρανίαις στροφάλιγξι περίδρομον αιέν ελίσσων, / Αγλαέ Ζεύ, Διώνυσε, Πάτερ Πόντου, Πάτερ Αίης, / Ήλιε παγγενέτορ, παναίολε χρυσοφεγγές.
Αλλά γενέτειρα του Διονύσου είναι η παλαιολιθική «Δήλος», η Νύσα, όπου πρώτη ιέρεια και μάντισσα είναι η Θεά Θέτις. Ναι αλλά πρέπει να τονιστεί ότι ο Διόνυσος μεγάλωσε στη Φαιακία την σημερινή Κέρκυρα, και η πανάρχαιη Δήλος είναι το μικρό ιερό νησί των Παξών. Ως προς το τοπωνύμιο Σιβάχ ενισχύει ότι αναφέρουμε, αφού από τους Σαΐους πανάρχαιο Ηπειρωτικό – Θεσπρωτικό φύλλο, πηγάζει η λέξη Σίουα, ανθρώπινο φύλλο το οποίο εξελίσσει ο Όμηρος ονομάζοντάς τους Σαμίους.

Ο δρόμος πλέον είναι καθαρός για να κατανοήσουμε ότι τα «Αμμώνεια γράμματα» είναι ταυτόσημα με τα «Φοινικικά», όχι τα ιστορικά αλλά αυτά της παλαιολιθικής εποχής, αφού η αρχική Φοινίκη βρισκόταν και βρίσκεται στη Ήπειρο.

Ο Κάδμος με την Αρμονία του και τους συνοδούς του, αναγνωρίζονται ως γνήσιοι Ηπειρώτες, αφού δεν είχαν και μεγάλη απόσταση να διανύσουν μέχρι την Ελλάδα, διότι το πρότερον η Ήπειρος ονομαζόταν Ελλάς, όπως μας παραδίδει ο Αριστοτέλης, φυσικά από τους Ελλούς – Σελλούς, τους ιερούς υποφήτες της θείας ομφής. Η αναφορά, λοιπόν, ότι ο Κάδμος έφερε τα γράμματα από την Φοινίκη είναι αλήθεια. Όχι όμως την ιστορική, αλλά την παλαιολιθική Φοινίκη, την ευρισκόμενη στο Ελλαδικό χώρο, την μητρική και όχι από την αποικία της.

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ:Πράκτορες της ΜΙΤ κατέβασαν την Ελληνική σημαία!

Στο Καστελόριζο στις οχτώ περίπου χτες το απόγευμα δύο άνδρες 
κατέβασαν την ελληνική σημαία που βρίσκεται κοντά στο κάστρο και ανέβασαν την τουρκική!

Κινητοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία και την κατέβασε. Δεν πρόλαβαν να αναγνωρίσουν τους δράστες.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπόρεσε να υπάρξει πλήρης αναγνώριση των δραστών, τους οποίους ανέλαβαν να βρούνε έλληνες καταδρομείς, οι οποίοι με πολιτική περιβολή (για να μην υπάρξει αναστάτωση των τουριστών) διεξήγαγαν έρευνες οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Στο Καστελλόριζο μετέβη άμεσα κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ενώ η φρουρά του νησιού έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ συμπεραίνουμε ότι όντως έλαβε χώρο ένα τέτοιο περιστατικό.


Το ΓΕΕΘΑ με μια περίεργη δικαιολογία αναφέρει ότι: 

«Μια ομάδα Μαλτέζων τουριστών προσπάθησαν να υψώσουν τη σημαία της χώρας τους για να φωτογραφηθούν δίπλα στο Κάστρο. Οι κάτοικοι που ήταν παρόντες και έτυχαν να δουν το περιστατικό «μπέρδεψαν» τη σημαία με αυτή της Τουρκίας»!!!

Ταυτόχρονα πηγές του ΓΕΕΘΑ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δήμαρχος και οι συν αυτώ να μην μετέφεραν σωστά τα γεγονότα την ευθύνη των οποίων είχαν!

Κοινώς τους έχουν πετάξει το μπαλάκι... 

Πάντως η ιστορία έχει πολλά κενά ενώ υπάρχουν και αρκετές συμπτώσεις... 


Μόλις εχθές είχε συλληφθεί ο Τούρκος εμπρηστής ο οποίος «αποδείχθηκε» ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα ενώ λίγο καιρό πιο πριν Τούρκοι επιχείρησαν να υψώσουν την Τουρκική σημαία στο Λευκό Πύργο. Αυτό επιβεβαιωμένο και αδιαμφισβήτητο γεγονός... 

Ταυτόχρονα, με ένα νέο μπαράζ Αναγγελιών (NAVTEX) η Άγκυρα «ζεσταίνει» τα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Καστελόριζο, καθώς εκτός από άσκηση με πραγματικά πυρά επαναφέρει και πάλι τακτικές αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κυριαρχικών αρμοδιοτήτων της Κύπρου.

Αργά χθες το βράδυ η Τουρκία εξέδωσε τρεις NAVTEX εκ των οποίων οι δυο αφορούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ελληνική περιοχή ευθύνης για έκδοση NAVTEX στο Καστελόριζο και η τρίτη την περιοχή ευθύνης της Λευκωσίας για Έρευνα και Διάσωση.
πηγη

Καιρός - Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: Αλλάζει ο καιρός - Πότε έρχονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Καιρός να κρατήσουμε (ξανά) ομπρέλες...

– Πού και πότε θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

Παιχνίδια μέσα στον Αύγουστο κάνει ο καιρός. Από τη μία ισχυρά μελτέμια και υψηλές θερμοκρασίες και από την άλλη βροχές και καταιγίδες.

«Έρχεται μία βροχερή Δευτέρα». Με αυτή τη φράση που ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την αλλαγή που θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα (21/08/2017).

«Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος και επομένως η ζέστη να είναι ανεκτή από όλους μας, όμως τη Δευτέρα θα αλλάξουν περαιτέρω τα δεδομένα αφού διαφαίνεται μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα δώσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας» αναφέρει συγκεκριμένα ο γνωστός μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνθήκες αστάθειας θα είναι ευνοϊκές για εκδήλωση ακόμη και ισχυρών κατά τόπους καταιγίδων. Μάλιστα, ο άστατος καιρός θα επηρεάσει και την Αττική, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές τοπικές καταιγίδες.

Τραγωδία: Εκτροχιασμός τρένου με 20 νεκρούς στην Ινδία

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και...
άλλοι 150 τραυματίστηκαν σε εκτροχιασμό τρένου στην Ινδία. Η τραγωδία σημειώθηκε στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.
Το Utkal Express εκτελούσε το δρομολόγιο από το Χαριντβάρ και Πούρι όταν έξι βαγόνια εκτροχιάστηκαν. Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μουζαφαρναγκάρ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η αιτία που προκάλεσε τον εκτροχιασμό, ο οποίος σημειώθηκε περίπου στις 15.40 (ώρα Ελλάδας).

Τα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών ενώ ένα από αυτά έχει ανεβεί πάνω σε ένα άλλο.

Ασύλληπτο: Παπάς - "κτήνος" σκότωσε το σκύλο του - Σκληρές εικόνες στο βίντεο

Γείτονας είδε τον 74χρονο ιερωμένο να σκοτώνει τον σκύλο του και ενημέρωσε την αστυνομία...


- Ο παπάς συνελήφθη

Αποτρόπαιο περιστατικό σε χωριό της Μεσσηνίας, όταν παπάς έδεσε το σκύλο του σε ένα δέντρο δίπλα στο σπίτι του και το σκότωσε με καραμπίνα.

Γείτονας του είδε το φρικιαστικό θέαμα, το οποίο μάλιστα τράβηξε και σε βίντεο, και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία συνέλαβε γύρω στις 8.30 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τον 74χρονο ιερέα στην Αίπεια Μεσσηνίας.

Οσο για το λόγο που το έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheriaonline.gr, ο ιερωμένος φέρεται να δικαιολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς λέγοντας ότι ο σκύλος του είχε προσβληθεί από καλααζάρ και ήθελε να τον απαλλάξει από έναν επώδυνο θάνατο.

Δείτε στο βίντεο το άτυχο ζώο

Έκτακτη Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπή Αθηνών: "Προσοχή σε εράνους - Είναι..."

Δεν υπάρχει πρωτοβουλία της...
Αρχιεπισκοπής Αθηνών για συγκέντρωση χρημάτων υπέρ πληγεισών μονών ως εκ τούτου οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Μακαριώτατος ουδένα έχουν εξουσιοδοτήσει για τη συγκέντρωση χρημάτων, για την αποκατάσταση των ζημιών σε Ιερές Μονές, πολλώ δε μάλλον ουδεμία υπηρεσία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία», διευκρινίζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών σχετικά με επιτήδειους που δήθεν συγκεντρώνουν χρήματα για πληγείσες μονές.

Η Αρχιεπισκοπή προέβη στη συγκεκριμένη διευκρίνιση με αφορμή «τουλάχιστον περίεργα περιστατικά των τελευταίων ημερών, όπου διάφοροι επιτήδειοι εμφανίζονται πιθανότατα με εικονικά στοιχεία ταυτότητας, ως πρόσωπα δήθεν εξουσιοδοτημένα από τον Αρχιεπίσκοπο ή έχοντα σχετική εντολή από Υπηρεσίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση ζημιών για λογαριασμό Ιερών Μονών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές ή ευρίσκονται σε πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές».

Μάλιστα, συνιστά σε όσους γίνουν δέκτες ανάλογων επικοινωνιών, κατά τις οποίες ενίοτε τους ζητούνται και τα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, να απευθύνονται άμεσα στις Υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να αναφέρουν τα σχετικά περιστατικά στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Τρομακτικό δυστύχημα το πρωί στην Κρήτη - Τουλάχιστον ένας νεκρός και τραυματίες [photos]

Τραγικό θάνατο βρήκε στην άσφαλτο ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου, ηλικίας 41 χρόνων,  που ενεπλάκη σε ένα...
τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9:00 σήμερα το πρωί στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου – Χερσονήσου, στο ύψος της γέφυρας Αποσελέμη.

Από τη σφοδρή σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με δύο επιβατηγά αυτοκίνητα, το πούλμαν με περίπου 40 επιβαίνοντες εξετράπη της πορείας του και έπεσε από την παλιά γέφυρα του Αποσελέμη στα χωράφια!

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αρχών, καθώς στο σημείο του πρωτοφανούς δυστυχήματος βρέθηκαν άνδρες της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών από τα συντρίμμια των οχημάτων, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αστυνομικοί και τροχονόμοι.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρός είναι ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου, ενώ τουλάχιστον τρεις είναι οι τραυματίες, όλοι τους επιβάτες στο τουριστικό λεωφορείο που ανατράπηκε. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, το πούλμαν αρχικά συγκρούστηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα με το πρώτο ΙΧ, το οποίο κινούμενο ανεξέλεγκτα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο οδηγός του μοιραίου οχήματος φαίνεται πως έχασε τη ζωή του ακαριαία.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου έχανε τον έλεγχο του βαρέος οχήματος, με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να πέσει από την γέφυρα!

Στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, με τους άνδρες της τροχαίας να προσπαθούν να εκτρέψουν την κυκλοφορία των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων.


Πηγή

Μεγάλη απάτη - Προσοχή: Πήγαν στο ξενοδοχείο και πλήρωσαν με 500ευρω - Όταν όμως πήραν τα ρέστα...

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλαμπάκα...


Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr  εμφανίστηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμπάκας δυο αθίγγανοι (ιδιαίτερα εύσωμοι κατά τις περιγραφές) οι οποίοι και ζήτησαν δίκλινο  δωμάτιο. 

Δέχτηκαν  την  τιμή   και  αμέσως  επέμειναν   να  πληρώσουν και να εξοφλήσουν με χαρτονόμισμα  των  500 ευρώ!…

Το χαρτονόμισμα ελέγχθηκε και ήταν κανονικό, όμως σχεδόν αμέσως άρχισαν να διαμαρτύρονται ζητώντας όλα τα ρέστα σε χαρτονομίσματα των 20 €. Τελικά ζήτησαν πίσω το 500ευρω δίχως ωστόσο να επιστρέφουν τα ρέστα τους!!!…

Ειδοποιήθηκε και παρενέβη ο ιδιοκτήτης και οι υπόλοιποι άνθρωποι του ξενοδοχείου οι οποίοι τελικά και με τη βία πήραν πίσω τα λεφτά τους.

Τώρα - Συναγερμός: Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στις Αχαρνές - Οι πρώτες εικόνες

Πυρκαγιά σε αγροτοδασικη έκταση στην...
οδό Τερψιχοπης & Γαληνού στο δήμο Αχαρνών Αττικής. Επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο, 2 καναντέρ και 1 ελικόπτερο Έρικσον.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά υπάρχουν σπίτια, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται από τις φλόγες.
Δείτε τις εικόνες που μας έστειλε αναγνώστης πριν λίγο:


Ενας τοίχος, η θάλασσα και ο ουρανός δημιουργούν υπέροχο κάδρο

Μια φωτογραφία ανήρτησε ο χρήστης του Reddit με το όνομα S1moneyvG εντυπωσιάζοντας όσους την είδαν. Πρόκειται για μια φωτογραφία που παρουσιάζει τη θάλασσα, τον ουρανό και έναν δίχρωμο τοίχο στην Κέρκυρα. Η εικόνα μοιάζει να έχει χωριστεί σε τέσσερα τμήματα εξαιτίας της γωνίας λήψης και των διαφορετικών χρωμάτων που υπάρχουν στο φόντο. Γκρι και κοκκινωπό για τον τοίχο, γαλάζιο και πιο σκούρο μπλε για τον ουρανό και τη θάλασσα αντίστοιχα…

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Όπλα, σπαθιά, φυσίγγια, 350.000 ευρώ και χρυσές λίρες στην κατοχή του επιχειρηματία

Σωστό “λαβράκι” για την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, με αφορμή την καταγγελία των οικονομικών επιθεωρητών...
Πλήρης η επιβεβαίωση -γι’ άλλη μια φορά- του ρεπορτάζ του e-Volos.gr, το οποίο από το πρωί μεταδίδει τη σύλληψη μετά από αστυνομική έρευνα επιχειρηματία του Βόλου, στην κατοχή του οποίου -μετά από επεισόδιο με οικονομικούς επιθεωρητές σε κατάστημα που διατηρεί στην Αγριά- βρέθηκαν όπλα.

Την “λεπτή” υπόθεση διαχειρίστηκαν με ιδιαίτερη διακριτικότητα οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, οι οποίοι στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνέταξαν την σχετική δικογραφία, ενώ παρεμβάσεις έκαναν τόσο η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν. Μαγνησίας.Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος, για απειλή σε βάρος υπαλλήλων της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Θεσσαλονίκης και παράβαση του νόμου περί όπλων

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλια, κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια, μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσές λίρες

Συνελήφθη χθες (17 Αύγουστου 2017) σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.Ειδικότερα, χθες το βράδυ ο συλληφθείς απείλησε λεκτικά τρεις υπαλλήλους της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Θεσσαλονίκης, οι οποίοι λίγο πριν είχαν προβεί σε έλεγχο του καταστήματός του και βεβαίωσαν φορολογική παράβαση.

Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν σχετικά τις αστυνομικές Αρχές, αναφέροντας ότι κατά την απομάκρυνση τους αντιλήφτηκαν κρότο, που εκτιμούν ότι προήλθε από χρήση όπλου.

Ο ιδιόκτητης συνελήφθη και από την έρευνα στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε (5) φυσίγγια, πιστόλι κρότου με γεμιστήρα που περιείχε κάλυκα αβολίδωτου φυσιγγίου και (2) σπαθιά, τα οποία κατείχε παράνομα.Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε (6) φυσίγγια, (60) φυσίγγια, δύο κάλυκες φυσιγγίων, (13) αβολίδωτα φυσίγγια, τα οποία επίσης κατείχε παράνομα.

Βρέθηκαν ακόμα μεγάλο χρηματικό ποσό καθώς και χρυσές λίρες, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της κατοχής τους και η τυχόν διάπραξη φορολογικών ή άλλων σχετικών οικονομικών παραβάσεων.Επιπλέον, κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με (25) φυσίγγια, την οποία ο 54χρονος κατείχε νόμιμα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.Κ. Παπανάτσιου: Φορολογικές αρχές και εργαζόμενοι θα συνεχίσουν το έργο τους

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».

Γ. Πιτσιλής: Δεν θα γίνουν ανεκτές πράξεις βιας

«Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες. Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της Αστυνομίας για την άμεση ανταπόκριση της. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους υπαλλήλους της Υπηρεσιών μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών», ανέφερε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν. Μαγνησίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του Νομού Μαγνησίας καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση με απειλές και πυροβολισμούς σε βάρος συναδέλφων της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης, χθες 17-8-2017 από ελεγχόμενο επαγγελματία στην Αγριά Βόλου και εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση στους ίδιους αλλά και στο σύνολο των συναδέλφων του Κλάδου, που συμμετέχουν στα Συνεργεία Ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής σε όλη τη χώρα.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό προς κάθε κατεύθυνση και από κάθε φορολογούμενο πολίτη ή επαγγελματία ότι οι Εφοριακοί είμαστε εργαζόμενοι, που εκτελούμε ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας εφαρμόζοντας το Νόμο και υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον και ότι φαινόμενα βίας και εκφοβισμού δεν πρόκειται να μας αποτρέψουν από τη μάχη μας κατά της φοροδιαφυγής, που τη δίνουμε για το καλό της κοινωνίας αλλά δυστυχώς μόνοι μας.

Επειδή για πρώτη φορά, πέρα από τις απειλές υπήρξε και πυροβολισμός, ζητάμε:

1) από την Πολιτεία, όχι μόνον την παραδειγματική τιμωρία του υπευθύνου αλλά και τη διασφάλιση των εργασιακών μας συνθηκών και την προστασία στο δύσκολο έργο μας πριν να είναι πολύ αργά και

2) από τους πολίτες, τη συμπαράστασή τους ώστε να εκλείψουν εκ μέρους τους φαινόμενα απειλών ή εκφοβισμού εις βάρος των Συνεργείων Ελέγχου με σκοπό την παρεμπόδιση ή τη ματαίωση των ελέγχων θεωρώντας ότι έτσι βοηθούν τους ελεγχόμενους επαγγελματίες και πολεμούν το Κράτος και το σύστημα αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι στην ουσία πολεμούν τον εαυτό τους και την κοινωνία, γιατί η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα κατά της ίδιας της κοινωνίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Βαΐτσης Κων/νος

Η Γεν. Γραμματέας
Γαϊτανά Κωνσταντία

Ζωή Λάσκαρη – Το αντίο του Απόστολου Γκλέτσου: «Καλή αντάμωση»

Το δικό του αντίο σε έναν άνθρωπο που ήταν οικογένειά του είπε μέσα από τα social media και ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο δήμαρχος Στυλίδας είχε μόνο καλά λόγια για τη Ζωή Λάσκαρη.
Μπορεί ο γάμος του με την κόρη της σπουδαίας ηθοποιού, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου να κράτησε παρά μερικές εβδομάδες αλλά η σχέση του με τη Ζωή Λάσκαρη έμοιαζε σαν να μην διαταράχθηκε ποτέ.
Μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ο Απόστολος Γκλέτσος είπε το δικό του αντίο στη Ζωή Λάσκαρη με λίγες λέξεις. «Γενναίο πλάσμα με βαθιά αισθήματα για το συνάνθρωπο, έπεσε και σηκώθηκε πολλές φορές όπως όλοι οι μπροστάρηδες και ταλαντούχοι ……καλή αντάμωση αγαπημένη μας …..ΖΩΙΤΣΑ……», έγραψε.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ


πηγη 

Μετά τις τσούχτρες, ο Κορινθιακός γέμισε νεκρά ψάρια! [video]

Αποκρουστικό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι λουόμενοι στην ακτή του Άσσου, στο Λέχαιο της Κορίνθου, αφού ολόκληρη η παραλία ήταν...
γεμάτη νεκρά ψάρια.

Στην θάλασσα, αλλά και στην ακτή είχαν ξεβραστεί εκατοντάδες ψάρια, κάτι που οι κάτοικοι σημείωναν πως δεν έχουν ξαναδεί. Τα σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη ήταν πολλά.

Κάποιοι θεωρούν πως η αιτία θα είναι ασυνείδητοι ψαράδες που χρησιμοποίησαν δυναμίτη, ενώ κάποιοι υπέθεταν πως δεν αποκλείεται να ρίχτηκε κάποιοι φάρμακο στην θάλασσα για τις τσούχτρες που φέτος έχουν γεμίσει τον Κορινθιακό Κόλπο και το φάρμακο αυτό να σκότωσε και τα ψάρια.

Η δημοτική ενότητα Άσσου – Λεχαίου πάντως δεν είχε ενημερωθεί για το γεγονός, ενώ κατέστη αδύνατο να βρούμε στο τηλέφωνο τον πρόεδρο του Κάτω Άσσου ώστε να μας ενημερώσει για το τι μπορεί να συνέβη στην περιοχή.

Οι εικόνες από την περιοχή πάντως είναι πραγματικά θλιβερές.

Πηγή