Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Φρίκη στον αέρα σε πτήση από Παρίσι προς Λος Άντζελες - Φωτογραφίες και βίντεο που κόβουν την ανάσα

Αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι με προορισμό το Λος Άντζελες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο του Καναδά έπειτα από...
σοβαρή βλάβη σε έναν από τους τέσσερις κινητήρες του.
"Το αεροπλάνο της πτήσης 066 προσγειώθηκε χωρίς ζημιές στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Γκουζ Μπέι στον Καναδά και οι 520 επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί", διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της Air France στο Παρίσι.

Το αεροσκάφος μετέφερε 496 επιβάτες και 24 μέλη πλήρωμα.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, που επικαλούνται μαρτυρίες επιβατών, σημειώθηκε έκρηξη σε έναν από τους κινητήρες του αεροσκάφους.

Αυστηρό μήνυμα Ερντογάν στους Κούρδους του Ιράκ: Θα πληρώσετε το τίμημα

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι κουρδικές Αρχές στο Ιράκ θα πληρώσουν το τίμημα για την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος της ανεξαρτησίας, στην διεξαγωγή του οποίου, ήταν αντίθετες οι ξένες δυνάμεις.
"Δεν συγκροτούν ένα ανεξάρτητο κράτος, αλλά ανοίγουν μία πληγή στην περιοχή, γυρνώντας το μαχαίρι μέσα σε αυτή," είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος (AKP).
Στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ υποστήριξαν μαζικά την ανεξαρτησία τους, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των γειτονικών χωρών που είχαν προειδοποιήσει ότι το δημοψήφισμα θα προκαλέσει τάσεις απόσχισης των Κούρδων εντός των συνόρων τους, πυροδοτώντας νέες διαμάχες.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΟΓΑ: Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 1.000 ευρώ - Ποιους αφορά

Από τις 6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, από το Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής για το επίδομα του ΟΓΑ σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας και το χρονικό διάστημα υποβολής είναι από 6 Οκτωβρίου μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2017.
Αναλυτικά, οι προϋποθέσεις συμμετοχής για παραπάνω πρόγραμμα είναι οι παρακάτω:
Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ προερχόμενες από τον πρώην ΟΓΑ ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα της παροχής.
Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, αποκτήσει τουλάχιστον 4 παιδιά τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 24ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2017.
Να είναι όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΓΑ.
Το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες για το έτος 2017 εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας. Ειδικά, για το έτος 2017, στα πλαίσια ενίσχυσης των κατοίκων της Μυτιλήνης, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό ορίσθηκε το ποσό του βοηθήματος για όλες τις πολύτεκνες μητέρες του νομού, που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ. Για τις πολύτεκνες μητέρες από υπόλοιπες περιοχές της χώρας το ποσό του βοηθήματος είναι 1.000 ευρώ.
Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις, συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας- δηλ. εκτός αυτών της Μυτιλήνης- ξεπεράσουν τον προσδιοριζόμενο αριθμό των δικαιούχων, θα ακολουθήσει ηλεκτρονική κλήρωση. Προτεραιότητα στην κλήρωση θα έχουν οι πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες δεν κληρώθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη.
Οι πολύτεκνες μητέρες που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr (επιλογή: Κληρωθέντες Δικαιούχοι) και από τα ΚΕΠ όλης της χώρας και όχι απαραίτητα από το ΚΕΠ στο οποίο υπέβαλαν αίτηση.
Για πληροφορίες σχετικά με τους δικαιούχους, τη διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε χρήσιμη και αναγκαία πληροφορία σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 της Δ/νσης Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.
Πηγή: enikonomia.gr

Λεβέντης: Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνοι

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για τις θέσεις τους σχετικά με την οικονομική πολιτική και τις επενδύσεις, εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης
Ο κ. Λεβέντης, κατά την παρουσία του σε συνέδριο για τον περιφερειακό Τύπο, είπε μεταξύ άλλων ότι "ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνοι", σημειώνοντας πως "η ΝΔ κυβέρνησε προ διετίας και ο κόσμος από το κατάντημα αυτό πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ".
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι η κυβέρνηση "ξεκίνησε με την αριστερίστικη, ανισόρροπη και τρελή λογική να σκίζει μνημόνια και να διορίζει στο δημόσιο", σημειώνοντας ότι "ο Αλέξης Τσίπρας δηλητηριάστηκε από το δημοσιοϋπαλληλίκι".
Αναφερόμενος στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι "ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως εκφραστής της ελεύθερης οικονομίας", τονίζοντας όμως πως "η οικονομία δεν είναι ελεύθερη, αλλά ασύδοτη".
Σχετικά με τις εξελίξεις με την επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι οι αρχαιολόγοι πρέπει να μιλήσουν και να τους δοθεί η δυνατότητα μέσα σε 10 μέρες να αποφανθούν, ενώ επιτέθηκε στον Πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας: "ο Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει τους αρχαιολόγους".
Ο κ. Λεβέντης, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες, σημείωσε ότι στο δημόσιο υπάρχει "ένας κομματικός ιστός διαφθοράς που πρέπει να καταπολεμηθεί", προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι "αυτά τα κυκλώματα ασκούν την εξουσία και όχι ο κάθε υπουργός ο οποίος είναι διακοσμητικός".
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σκουρλέτης: Θέλουμε την απλή αναλογική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

"Θέλουμε την απλή αναλογική, θέλουμε να πάμε σε μία πιο γνήσια αντιπροσώπευση των λαϊκών συσχετισμών, βεβαίως με εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα δημιουργούν προβλήματα στη διακυβέρνηση των δήμων και των Περιφερειών" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο παλαιό δημαρχείο της Καλαμάτας, με δημάρχους της Μεσσηνίας.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχουν εξειδικευτεί οι ασφαλιστικές δικλείδες, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι "ελπίζουμε να καταθέσουμε το τελικό νομοσχέδιο μέσα στην τρέχουσα χρονιά», προσθέτοντας ότι «με ανοιχτό διάλογο και καλή διάθεση θεωρούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τις μεγαλύτερες συναινέσεις".
"Το μήνυμα του υπουργείου Εσωτερικών είναι σαφές, δηλαδή περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση των επιλογών, περισσότερες αρμοδιότητες και ρόλους για την αυτοδιοίκηση, στο βαθμό, βέβαια, που μας το επιτρέπουν οι αντικειμενικές συνθήκες και η στενότητα των πόρων" τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.
Σχετικά με το χωροταξικό ζήτημα των δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι "δεν θα το ανοίξουμε, όχι γιατί θεωρούμε ότι έτσι όπως σχεδιάστηκε ο "Καλλικράτης" ήταν όλα άρτια σχεδιασμένα, θα έλεγα το αντίθετο" και πρόσθεσε:
"Η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι θα μπορούσαμε κι εμείς στην Ελλάδα να κινηθούμε σε έναν αριθμό περισσοτέρων δήμων, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις -όπως η στελέχωση των δήμων και η ενίσχυσή τους με πόρους- ώστε να ανοίξει αυτό το θέμα. Ας πούμε ότι το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, στις σκέψεις μας, για κάποια άλλη στιγμή".
Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ 

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ "ΜΟΡΝΟΣ"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ           ΘΗΒΑ: 30  Σεπτέμβρη 2017
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»                                    ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.: 390
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 80/2011 ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ
ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 840/9-5-2011
ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ    6944743524- 6979133908-6937491974ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι η ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε γνωστοποίησε στο Επιχειρησιακό Σωματείο ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 6 εργαζομένων, 3 λιθογράφων, ενός σχεδιαστή, ενός συντηρητή και ενός χειριστή Μ.Ε.
Η ΜΟΡΝΟΣ επικαλέστηκε « μείωση κόστους».

Πρόκειται για στοχευμένες απολύσεις, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι εργάζονται αρκετά χρόνια στην Εταιρεία και αμοίβονται με την επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε.

Θυμίζουμε ότι σε συνάντηση που είχε ζητήσει το Επιχειρησιακό Σωματείο στις αρχές του Σεπτέμβρη απ΄τη μια η εργοδοσία διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί απολύσεων – απ΄την ίδια – και από την άλλη διακήρυξε ότι στρατηγική της στόχευση είναι «η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στους ανταγωνιστές της».

Καταγγέλλουμε την εργοδοσάι της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. και τις πρακτικές της σε βάρος των εργαζομένων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των γενικότερων επιχειρηματικών της σχεδιασμών που στοχεύουν στην άνοδο του βαθμού της εκμετάλλευσης, με πιο φτηνούς εργαζόμενους, με λιγότερα δικαιώματα. Και συνεπώς οι κατακτήσεις των εργαζομένων και η επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε θα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο. Αυτό πραγματικά σημαίνει για την εργοδοσία ο όρος « βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

Άμεση ήταν η απάντηση του Επιχειρησιακού Σωματείου και όλων των συναδέλφων στην αναγγελία των απολύσεων, όπου σταμάτησε η παραγωγή με την πραγματοποίηση 2ωρων στάσεων εργασίας σε όλες τις βάρδιες οι οποίες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όπου σε Γενική Συνέλευση θα ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω.

Απαιτούμε απ΄την ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. να ανακαλέσει τις απολύσεις και από το ΣΕΠΕ Θήβας και το Υπουργείο Εργασίας να πάρουν θέση μπροστά σε αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις.

Χαιρετίζουμε τις ααγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων και θα είμαστε δίπλα τους.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΘΗΒΩΝ


Εκθαμβωτικη η Παρουσίαση του ΑΟ Θηβα στο Κεντρο " Μπαρμπαγιαννης " στο Αλσος Μοσχοποδιου

Σε ρυθμούς Super League
η Παρουσίαση του ΑΟ Θηβα της Γ' Εθνικής 2017-18
Στο Κεντρο " Μπαρμπαγιαννης "στο Αλσος Μοσχοποδιου
Παρουσία της Δημοτικης Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θηβαιων Σπύρο Νικολαου
Το Ποδοσφαιρο της Βοιωτιας Εκπροσώπησε 
ο Πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτιας Κωνσταντινος Νικας

Την Παρουσίαση της Εκδήλωσης έκαναν  η Αναστασία Αλεξογιαννη
Και ο Δημητρης Μπαρακακος  Μαζι με την παρουσίαση των Ποδοσφαιριστών της ομάδας
Του Προπονητικού τιμ και των χορηγών
Παρουσιάστηκε η Νεα εμφάνιση της ομάδας 

Εμφανώς συγκινημένοι Διοικηση Ποδοσφαιριστες και φίλοι της ομάδας 
Έδωσαν την υπόσχεση για μια πολυ καλη ποδοσφαιρικη χρονια 
Με υγεία και καλο Ποδοσφαιρο
Σύντομα φωτογραφίες απο την Εκδήλωση

•••την Κυριακη 1 Οκτωβρίου Πρεμιέρα Γ' Εθνικής 
4ος Ομιλος
Δημοτικο Στάδιο Θήβας 16.00μ.μ
ΑΟ Θηβα - ΑΟ Σελλανων 


10ημερο δράσης των συνταξιούχων σε όλη την χώρα ενάντια στις αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές πολιτικές και τα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ  βάζει σε εφαρμογή  τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς,  παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργηση του, των οικογενειακών επιδομάτων.
Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.
Ακολουθούν : Ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία,  αλλά και  νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά -  αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.
Τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ –ΔΗΜΟΣΙΟΥ –ΟΑΕΕ επαρχίας Λιβαδειάς καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν:   
-Τη Δευτέρα 2-10-17 και ώρα 11:00 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των συνταξιούχων στην αρχή του ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.
-Την Τετάρτη στις 4-10-17 και ώρα 9:30 το πρωί θα γίνει αναχώρηση για ΘΗΒΑ για να συμμετάσχουμε στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
Η μετακίνηση προς Θήβα θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με μισθωμένα λεωφορεία
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ - ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Όλοι στα σωματεία - Όλοι στον αγώνα!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΑΕΕ


Πώς θα εξαπλωθεί το ραδιενεργό νέφος στον πλανήτη, αν ο Κιμ κάνει πυρηνική δοκιμή στον Ειρηνικό

Τις εφιαλτικές διαστάσεις που μπορεί να πάρει ένα ραδιενεργό νέφος πάνω από την Ασία και τις ΗΠΑ αν η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει...
ατμοσφαιρική πυρηνική δοκιμή στον Ειρηνικό Ωκεανό, αποκαλύπτει ένα γράφημα, που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Τwitter ο Λασίνα Ζέρμπο, εκτελεστικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO).

Η προσομοίωση δείχνει πώς μπορεί να εξαπλωθεί το νέφος σε διάστημα δύο εβδομάδων αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει πράξη την απειλή του για δοκιμή υδρογονοβόμβας καταμεσής του Ειρηνικού. Δεν λέει όμως ποια θα είναι η ισχύς της υποθετικής έκρηξης, ή ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός «νέφους ραδιοϊσοτόπων» για τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ο Ζέρμπο ανέφερε αργότερα στο λογαριασμό του στο Twitter ότι το γράφημα είναι «απλώς μια κατά προσέγγιση προσομοίωση ενός πιθανού νέφους, που θα μπορούσε να μεταφέρει ραδιοϊσότοπα» κι ότι δημιουργήθηκε βάσει ερευνών της οργάνωσής του.

O  Λασίνα Ζέρμπο, εκτελεστικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO)H προσομοίωση δείχνει τι μπορεί να συμβεί σε διάστημα δύο εβδομάδων, σε περίπτωση ατμοσφαιρικής πυρηνικής έκρηξης καταμεσής του Ειρηνικού Ωκεανού

Πριν από λίγες εβδομάδες η Πιονγιάνγκ προχώρησε στην έκτη -και ισχυρότερη ως τώρα- πυρηνική δοκιμή στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Punggye-ri.

Η βόμβα, σύμφωνα με ειδικούς, είχε ισχύ 250 κιλοτόνων, πολύ μεγαλύτερη από τις επίσημες εκτιμήσεις.

Το κομμουνιστικό καθεστώς ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για υδρογονοβόμβα, που μπορεί να φέρει βαλλιστικός πύραυλος, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή και κλιμακώνοντας τις εντάσεις για τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο η υπόγεια δοκιμή προκάλεσε σεισμό 6,3 Ρίχτερ, αν και η CTBTO και η νορβηγική υπηρεσία NORSAR κατέγραψαν δόνηση 6,1 Ρίχτερ.

Βάσει αυτών των δεδομένων ερευνητές της ιστοσελίδας 38 Νorth, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα και συνδέεται με το αμερικανικό πανεπιστήμιο “ Johns Hopkins” υπολόγισαν ότι η ισχύς της έκρηξης ήταν «περίπου 250 κιλοτόνοι», δηλαδή 16 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα το 1945.
Πηγή

Συνεχίζουν τον "πόλεμο" κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι Anonymous Greece

Νέο μήνυμα με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook, οι Anonymous Greece.
Σε αυτό αναφέρουν ότι ο πόλεμος εναντίον των πλειστηριασμών δεν θα σταματήσει, ενώ παράλληλα στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:Νέο μήνυμα με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook, οι Anonymous Greece. Νέο μήνυμα με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook, οι Anonymous Greece.
Σε αυτό αναφέρουν ότι ο πόλεμος εναντίον των πλειστηριασμών δεν θα σταματήσει, ενώ παράλληλα στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
Σε αυτό αναφέρουν ότι ο πόλεμος εναντίον των πλειστηριασμών δεν θα σταματήσει, ενώ παράλληλα στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

ΧΑΛΚΙΔΑ: Επικό παρκάρισμα πάνω στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου

Επικό παρκάρισμα πάνω στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στη Χαλκίδα, μπροστά τα ΚΤΕΛ έκανε ο οδηγός του αυτοκινήτου της φωτογραφίας το απόγευμα της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου.
Όπως βλέπετε, ο ...αθεόφοβος δεν δίστασε να παρκάρει στο συγκεκριμένο σημείο το αυτοκίνητό του, γιατί έτσι τον βόλευε. Η φωτογραφία αναρτήθηκε σε σελίδα του facebook από Χαλκιδέα, που έτυχε να περνάει από το σημείο και απαθανάτισε την σκηνή. 
Το θέμα πάντως είναι να μην μπουν ...ιδέες και σε άλλους, αφού έτσι όπως είναι κατασκευασμένος ο κόμβος είναι πολύ εύκολο να τον "καβαλήσουν" τα οχήματα και να μετατραπεί σε ...πάρκινγκ

πηγη ευοικη ΓΝΩΜΗ

Ioannis Stathas

Καλημέρα φίλοι μου..!!! Στο μαυσωλείο Διστόμου μ γερμανούς που ήρθαν ν ΤΙΜΉΣΟΥΝ τους 218 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ απο τους ΝΑΖΙ τ 10 ΙΟΝΊΟΥ 1944...!!!!ΑΚΌΜΗ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ να ΔΙΚΑΙΩΘΟΎΝ.... μέχρι σήμερα ΚΑΜΜΊΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΥΠΟΓΡΆΨΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΊΔΙΚΗ ΑΠΌΦΑΣΗ....!!!ο ΑΓΏΝΑΣ θ συνεχιστεί ΜΈΧΡΙ τη τελική ΔΙΚΑΊΩΣΗ ....!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 113 ΧΛΜ ΑΘΗΝΩΝ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου), παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος, μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.
Σημειώνεται, ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από  αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  
Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση.

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στα ραντεβού με τους γιατρούς

Από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου αρχίζει να λειτουργεί το νέο σύστημα των επισκέψεων των ασφαλισμένων σε συμβεβλημένους γιατρούς  του ΕΟΠΥΥ.
Για το νέο κανονισμό οι γιατροί μέσω της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) έχουν στείλει εξώδικο ζητώντας την απόσυρση των σχετικών εγκυκλίων.
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως το νέο σύστημα των επισκέψεων ήταν επιβεβλημένο, μετά τις καταγγελίες που δεχόταν από ασφαλισμένους σχετικά με την ποιότητα της εξυπηρέτησης που είχαν.
Από την άλλη πλευρά, οι συμβεβλημένοι γιατροί θεωρούν πως οι νέες, τροποποιημένες οδηγίες παραβαίνουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τον Οργανισμό και πως θα προκαλέσουν, αντί να λύσουν, προβλήματα.
Τι θα ισχύει
Οι τροποποιημένες οδηγίες, που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, καθορίζουν μέσο ημερήσιο αριθμό επισκέψεων (20) των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους γιατρούς και μέσο χρόνο επίσκεψης  τα 15 λεπτά.
Επίσης,  καθορίζεται μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασθενών στους συμβεβλημένους γιατρούς  (100 επισκέψεις).
Παράλληλα, όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι  ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει κατά την επικοινωνία με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, να δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία τους, δηλαδή Ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Αριθμό Μητρώου Ασφάλισης και Τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα.
iefimerida.gr


Τι καιρό θα έχουμε τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα Μερομήνια


Τα Μερομήνια είναι μια αρχαία μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή για όσους γνωρίζουν τα μερομήνια. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να παρατηρήσουν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών.
Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.
Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα έχουμε τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα Μερομήνια:
Καιρός Οκτωβρίου 2017
1 – 7. Βορειοδυτικοί άνεμοι που θα δροσίζουν περιοδικά. Θερμοκρασία (22 – 29 °C).
8 – 14. Ζεστές σχετικά μέρες. Το εξασθενημένο νοτιοδυτικό αεράκι δεν θα μπορέσει να αποτρέψει την άνοδο της θερμοκρασίας (23 – 30 °C).
Μέσα Μήνα
15 – 26. Ανοδικές τάσεις της θερμοκρασίας (25 – 32 °C) μέχρι τη δύση της μέρας. Τις βραδινές ώρες, κατά τόπους θα έχουμε συγκέντρωση νεφών και πιθανές βροχές με ενδυνάμωση των βόρειων ανέμων.
Τέλη Μήνα
27 – 31. Επάνοδος των δροσερών ημερών με την πιθανότητα βροχών. Θερμοκρασία (18 – 28 °C).
Σαββάτο 28η Οκτωβρίου 2017. Δροσερή μέρα, με κατά τόπους βροχές.