Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

28 ΩΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ΘΗΒΑ

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Επίσης, σε πολλές χώρες του κόσμου, ελληνικές κοινότητες γιορτάζουν την Επέτειο του Όχι.                             ΦΩΤΟ    ΕΔΩ

Στους 17 οι νεκροί από τη διπλή έκρηξη στη Σομαλία

Δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες εξερράγησαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, έγινε γνωστό από την αστυνομία, ενώ η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.
Το πρώτο όχημα που οδηγούσε ένας βομβιστής αυτοκτονίας εισέβαλε στο ξενοδοχείο, Nasahablod Two, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το προεδρικό μέγαρο και κατόπιν μια ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε έφοδο στο κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία.
Λίγα λεπτά αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε κοντινή απόσταση, δίπλα από το πρώην κτίριο όπου στεγαζόταν το κοινοβούλιο.
Ο Άλι Νουρ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι 17 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στις δύο εκρήξεις.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα μικρό τμήμα του ξενοδοχείου… ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών» περιέγραψε.
Οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ένας πρώην βουλευτής.
Οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων συνεχίζονται εντός του ξενοδοχείου και η αστυνομία προειδοποιεί ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδεχομένως θα αυξηθεί.
Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων.
«Στοχοθετήσαμε υπουργούς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν εντός του ξενοδοχείου. Συνεχίζουμε την επίθεση εναντίον τους εντός του κτιρίου» είπε στο Ρόιτερς ο Αμπντιασίς Άμπου Μουσάμπ, ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης.
Τουλάχιστον 358 άνθρωποι σκοτώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μογκαντίσου, τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Πηγή φωτο: Reuters

ΑΟ ΘΗΒΑ

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον 20χρονο μέσο Ευστάθιο Χατζήλάμπρο. Ο Στάθης επέστρεψε στον ΑΟ ΘΗΒΑ ως δανεικός απο την ΠΑΕ Λεβαδειακός ως το τέλος της ποδοσφαρικής περιόδου. 
Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ευχαριστεί θερμά την ΠΑΕ Λεβαδειακός και τον μεγαλομέτοχο Ιωάννη Κομπότη για την συμβολή του ώστε να πραγματοποιηθεί ο δανεισμός του ποδοσφαιριστή.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την 28η Οκτωβρίου 1940

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο της ιστορίας μας, καθώς ο ελληνικός λαός με αυταπάρνηση και ηρωισμό αγωνίστηκε μέχρι εσχάτων, απέναντι στις φασιστικές δυνάμεις, για να διασφαλίσει την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεσή του, γράφοντας τις ένδοξες σελίδες του ηρωικού Έπους του ’40.
Ο επετειακός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί υποχρέωση μας για απόδοση φόρου τιμής στους αγωνιστές που κατάφεραν με την αντίστασή τους να αλλάξουν τα σχέδια των φασιστικών και ναζιστικών στρατευμάτων, που επεδίωκαν τη στέρηση της ελευθερίας, αλλά και πηγή έμπνευσης για αντίσταση απέναντι σε κάθε μορφή φασιστικής έκφρασης, διχασμού και μισαλλοδοξίας.

Η επέτειος του «ΟΧΙ» πρέπει να μας καθοδηγεί, να ορθώνουμε τείχη ομοψυχίας και ενότητας για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΘΗΒΑΣ

Ο Πρόεδρος , τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου και σύσσωμα τα Δ/Σ των Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Θήβας , ενημερώνουμε τα μέλη και όλους τους επαγγελματίες,  που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας,  ότι η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ θα συμμετέχει  στην εκλογική διαδικασία,  που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Δεκεμβρίου 2017 για την ανάδειξη Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Υποχρέωση μας,  απέναντι σε όλα τα μέλη,  είναι η δυναμική εκπροσώπηση των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών στο Επιμελητήριο Βοιωτίας και κατ’ επέκταση η μεταφορά των προβλημάτων μας στην κεντρική εξουσία.

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ συμμετέχει σε αυτήν την εκλογική διαδικασία,  στον συνδυασμό του μέχρι σήμερα Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Αγνιάδη Παναγιώτη,  λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμα του για την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής μας, την μέχρι τώρα συνεργασία μας αλλά και για το γεγονός ότι είναι η μοναδική πρόταση στην παρούσα κατάσταση,  που αντιπροσωπεύει τις αρχές της Ομοσπονδίας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας θα ενημερώσει για τους υποψηφίους που θα στηρίξει στις εκλογές καθώς και ο τρόπος που θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ

Έργα οδικής ασφάλειας στην Παλαιά Εθνική Οδό Θήβας- Λιβαδειάς- Λαμίας

Ξεκινούν οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Παλαιά Εθνική Οδό Θήβας-Λιβαδειάς-Λαμίας που προβλέπουν την αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας και τον εκσυγχρονισμό τους, για την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 2,5εκατ. ευρώ, με το οποίο εκσυγχρονίζεται το δίκτυο που εξυπηρετεί χιλιάδες διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την παλαιά εθνική οδό για να μετακινηθούν πιο οικονομικά, λόγω της αύξησης της τιμής των διοδίων και αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού για την διάθεση συνολικά 6εκατ. ευρώ για έργα στον άξονα Θήβας-Λιβαδειάς-Λαμίας.

Το έργο περιλαμβάνει:

1.    ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στην Π.Ε.Ο.3 Λαμία-Λιβαδειά, στο τμήμα από διασταύρωση με Ε.Ο.Λαμίας-Άμφισσας έως όρια νομών Φθιώτιδας-Βοιωτίας.
2.    ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
3.  ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ε.Ο.3 Η Παλαιά Εθνική Οδός λόγω της αυξημένης βαριάς κυκλοφορίας των τελευταίων ετών, απαιτεί σημαντική συντήρηση αλλά και ενίσχυση του οδοστρώματος. Στα σημεία που εμφανίζονται φθορές, θα γίνει συγκολλητική επάλειψη, αφού προηγηθεί επιμελής καθαρισμός του οδοστρώματος, και στη συνέχεια θα κατασκευαστεί ασφαλτοτάπητας κυκλοφορίας με ασφαλτόμιγμα Α265, πάχους 0,05 μ. και αντιολισθηρός ασφαλτοτάπητας πάχους 0,04 μ. Όπου υπάρχουν καθιζήσεις και ανωμαλίες του οδοστρώματος, της στρώσης του Α265 θα προηγηθεί εξισωτική στρώση με ασφαλτόμιγμα Α260 για την επίτευξη ομαλής επιφάνειας σε όλο το πλάτος της οδού.  Στις περιπτώσεις που υπάρχουν ρηγματώσεις του ασφαλτοτάπητα τα τμήματα του ασφαλτοτάπητα με τις έντονες φθορές θα αποξηλώνονται.

Για το έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης:

«Οικονομική κρίση και λάθος πολιτικές μαζί δημιουργούν μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση, την οποία εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκουμε μπροστά μας καθημερινά. Είναι αδιανόητο να μη χρησιμοποιούνται οι σύγχρονοι δρόμοι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, λόγω του αυξημένου κόστους των διοδίων. Η Παλαιά Εθνική Οδός έχει δυστυχώς μετατραπεί και πάλι σε κύριο οδικό δίκτυο, με τους οδηγούς των ΙΧ, αλλά κυρίως των βαρέων οχημάτων, να διέρχονται από αυτή για να γλιτώσουν χρήματα. Δίκη μας ευθύνη, να μπορούν τουλάχιστον να διέρχονται με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν θα κουραστώ να λέω άλλωστε, ότι ο εκσυγχρονισμός κάθε δρόμου, ακόμη και των παλαιών εθνικών οδών, δεν είναι μόνο υποχρέωση, αλλά αποτελεί και μέσο βελτίωσης της καθημερινότητας για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες. Αυτό που επιδιώκουμε, είναι η αλλαγή της εικόνας αλλά και των συνθηκών κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα». ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την 28η Οκτώβρη

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου 1940 σημειώνει:
«Η 28η Οκτωβρίου 1940 και η κατοπινή πάλη του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων, ιδιαίτερα σήμερα που η Ιστορία ξαναγράφεται με προμετωπίδα τον αντικομμουνισμό, που οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων.
Αυτός ο αγώνας απέδειξε ότι ο κάθε φορά αρνητικός συσχετισμός δεν είναι αμετάβλητος και ότι οι λαοί μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές της ιστορικής εξέλιξης. Αυτό το δίδαγμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επικαλείται τον αρνητικό συσχετισμό, για να καλλιεργήσει τις μειωμένες απαιτήσεις και το συμβιβασμό. Αυτός ο "ρεαλισμός", ντυμένος με δήθεν αριστερό περιτύλιγμα, καθηλώνει δυνάμεις που σήμερα πρέπει να δράσουν σε σύγκρουση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αν αυτή η λογική επικρατούσε τα χρόνια της κατοχής, δεν θα υπήρχε η εποποιία της ΕΑΜικής Αντίστασης και η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.
Η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εμφανιστεί ότι τιμά το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, τη Μακρόνησο, την Καισαριανή, για να δικαιολογήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιεί και την πλήρη ευθυγράμμισή της με το ελληνικό κεφάλαιο και με ΝΑΤΟ - ΕΕ, συνιστά ασέλγεια και αμαύρωση των ηρωικών αγώνων του λαού μας. Αποτελεί πρόκληση για κάθε αγωνιστή, προοδευτικό άνθρωπο. Το παρελθόν τιμά πραγματικά μόνο εκείνος που βρίσκεται στο πλευρό του λαού και όχι ενάντιά του.
Το στοιχείο της "εθνικής ενότητας", που με αφορμή την 28η Οκτώβρη, τονίζουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, στοχεύει στην εξαπάτηση του λαού, για να τον κρατούν δεμένο στους κάθε φορά "εθνικούς στόχους" της αστικής τάξης, που είναι στον αντίποδα των λαϊκών συμφερόντων. Η Ιστορία διδάσκει ότι ούτε το 1940 ούτε και τα μετέπειτα χρόνια υπήρξε "εθνική ενότητα". Γιατί τέτοια ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει σε μια ταξική κοινωνία, είτε σε καιρό ειρήνης είτε σε καιρό πολέμου.
Και τότε, από τη μια μεριά υπήρχε η πλειοψηφία του λαού, που αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, οι στρατιωτικοί που εξέφραζαν το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό. Υπήρχε το ΚΚΕ, που ήταν ο βασικός εμπνευστής, καθοδηγητής και αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης και έδωσε σε αυτόν τον αγώνα τα καλύτερα παιδιά του, πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φυλακισμένοι και εξόριστοι από τη μεταξική δικτατορία κομμουνιστές ζήτησαν να σταλούν στο Μέτωπο, κάτι που αρνήθηκε η δικτατορία Μεταξά, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε τους κρατούμενους στους κατακτητές, ανάμεσά τους και τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκο Ζαχαριάδη, που τον έκλεισαν στο Νταχάου.
Από την άλλη, υπήρχε η αστική τάξη, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, τόσο αυτές που ανοιχτά συνεργάστηκαν με τον κατακτητή όσο και αυτές που διέφυγαν στο εξωτερικό. Όσες παρέμειναν καλλιεργούσαν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Υπήρχαν οι δωσίλογοι, ταγματασφαλίτες και μαυραγορίτες, τους οποίους εξυμνεί με κάθε ευκαιρία η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Οι λιγοστές αστικές δυνάμεις που οργάνωσαν "αντιστασιακές ομάδες", με την καθοδήγηση των Βρετανών, είχαν τα μάτια τους στραμμένα κυρίως στις μεταπολεμικές εξελίξεις, για να σταθεροποιηθεί η κλονισμένη αστική εξουσία, καθώς και στην προσπάθεια να υπονομευτεί το αυξημένο κύρος και ο αγώνας του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Αποδείχθηκε ότι ο αντιφασιστικός αγώνας δεν είναι αποκομμένος από την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας που γεννά το φασισμό κι αυτό είναι ένα από τα διδάγματα της περιόδου 1940-1944.
Σήμερα "εθνικός στόχος" της αστικής τάξης είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, που θα στηριχθεί πάνω στα ερείπια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Είναι η συμμετοχή σε όλα τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" της χώρας, που εμπλέκει το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα αστικά κόμματα στήριξαν τις συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, με επίκεντρο την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και των αγορών. Αυτοί οι ανταγωνισμοί παίρνουν και τη μορφή της πολεμικής αντιπαράθεσης.
Άλλωστε και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, απότοκος του οποίου ήταν και ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, ήταν αποτέλεσμα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων μεταξύ των τότε καπιταλιστικών κρατών, κυρίως ανάμεσα στις ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία και Γερμανία - Ιαπωνία - Ιταλία, για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, που από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαν να λυθούν παρά μόνο με τα όπλα. Την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων τροφοδότησε και η καπιταλιστική κρίση της δεκαετίας του 1930.
Ταυτόχρονα, στόχος και των δυο ιμπεριαλιστικών μπλοκ ήταν η καταστροφή του πρώτου εργατικού σοσιαλιστικού κράτους, της Σοβιετικής Ένωσης, που αποτελούσε φάρο για όλους τους λαούς και πρωτοστάτησε στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών καταθέτοντας τεράστιο φόρο αίματος. Αυτό προσπαθούν να συγκαλύψουν με κάθε τρόπο οι φανεροί και κρυφοί εχθροί του σοσιαλισμού, που ανιστόρητα εξισώνουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό, για να κρύψουν ότι τα δύο άκρα που συγκρούονται είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός από τη μια και ο καπιταλισμός από την άλλη, είτε ασκεί την κυριαρχία του με την κοινοβουλευτική μορφή είτε με την κατάργησή της.
Στηριγμένος στην ιστορική πείρα, ο λαός χρειάζεται να αποκτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο και τη νίκη, να εμπιστευτεί το ΚΚΕ. Για να μη βρεθεί ο λαός "κάτω από τη σημαία" των εκμεταλλευτών του, αλλά να χαράξει το δικό του δρόμο, για τη δική του εξουσία. Σε κάθε ενδεχόμενο, ακόμη κι αυτό της πολεμικής εμπλοκής, το ΚΚΕ είναι έτοιμο να ασκήσει τον αυτοτελή ιδεολογικοπολιτικό και οργανωτικό ρόλο του για τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Για να συγκροτηθεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, για να γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει, έξω από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σε μια κοινωνία, χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους: Το σοσιαλισμό».

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Εθνική Επέτειο της "28ης Οκτωβρίου 1940"

Η 28η Οκτωβρίου 1940, το ΟΧΙ και η εποποιία στα βουνά της Αλβανίας, αποτελεί για τους σύγχρονους Έλληνες τη συνέχεια της μακραίωνης Ελληνικής παράδοσης, που στέφεται από νικηφόρους αγώνες για την προάσπιση της ελευθερίας, της ιστορίας, του λαού και των προγονικών βωμών και εστιών.

Για τους απανταχού Έλληνες η ημέρα αυτή αποτελεί οδηγό –φάρο για κάθε δύσκολη στιγμή και έρχεται κάθε φορά να μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να λησμονούμε τους ανθρώπους που μας χάρισαν την ελευθερία, τους ήρωες και αγωνιστές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, γιατί είμαστε ο λαός που παραδειγμάτισε, ενέπνευσε και εμψύχωσε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς και έδωσε το σύνθημα της αντίστασης στο φασισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη.  Ο λαός που  στάθηκε ενωμένος και αντέταξε το βροντερό ΟΧΙ μπροστά στην προκλητική απαίτηση των Ιταλών να εισέλθουν στη χώρα μας και μετέπειτα στην χειμαρρώδη επέλαση των ατσάλινων στρατιών του Χίτλερ, σε έναν παρανοϊκό πόλεμο, που κόστισε εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές και σημάδεψε ανεξίτηλα την ανθρωπότητα.
Ο εθνικός αγώνας της 28ης Οκτωβρίου για εμάς τους Έλληνες είχε μόνο το χρώμα της γαλανόλευκης, του σταυρού και της ελευθερίας. Η εθνική ομοψυχία, η ενότητα απέναντι στον υπεράριθμο αντίπαλο, η πίστη για τη νίκη είναι τα πιο σημαντικά μηνύματα αυτής της επετείου, που πρέπει να μείνουν ως παρακαταθήκη στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Με τις σκέψεις αυτές προσκαλώ όλους τους Δημότες μας να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου μας.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους. Ας είναι αθάνατοι εκείνοι που αψήφησαν το θάνατο για να έχουμε εμείς σήμερα την Ελευθερία μας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Σπυρίδων Νικολάου
ΤΕΝΤΟΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ Ο ΝΙΚΟΣ

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Τραγωδία στα Κάτω Πατήσια - Νεκρή η γυναίκα που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Νεκρή ανασύρθηκε, πριν από λίγο, μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων η οποία έπεσε το πρωί από τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στον σταθμό στα Κάτω Πατήσια, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού της άτυχης γυναίκας από τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ είχε διακοπεί η κίνηση των συρμών στο ρεύμα προς Πειραιά.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια λειτουργίας της εμποροπανήγυρης στη Λιβαδειά

Η ετήσια εμποροπανήγυρη στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 28 Οκτωβρίου έως  3 Νοεμβρίου 2017 στον καθορισμένο χώρο που βρίσκεται πλησίον του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς (περιοχή “ΙΣΩΜΑΤΑ”).
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των εμπόρων που θα συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη, παρακαλούμε όλους τους δημότες για την τήρηση των ακόλουθων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για όσο διάστημα θα λειτουργεί η εμποροπανήγυρη:
  1. Μονοδρόμηση της ανωνύμου οδού που διέρχεται από την  είσοδο του  χώρου της Εμποροπανήγυρης και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση των οδών που βρίσκεται το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς  προς την οδό Διστόμου με κατεύθυνση  από ανατολικά προς δυτικά (από ΚΤΕΛ  προς 9ο Δημ. Σχολείο Λιβαδειάς ) και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης.
  2. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο τμήμα της οδού που οριοθετείται στη συνέχεια της οδού Χαιρωνείας (εκτός σχεδίου πόλεως) από τη συμβολή της με την οδό Ρούμελης έως την συμβολή της με το ΚΤΕΛ  και την ανώνυμη αγροτική, ο οποία παραμένει διπλής κατεύθυνσης.
  3. Απαγόρευση εισόδου οχημάτων από την περιφερειακή οδό (παλαιά  Εθνική οδός 48) προς την οδό Διστόμου .  
  4. Μονοδρόμηση του τμήματος από το 9ο Δημοτικό Σχολείο έως την περιφερειακή οδό με κατεύθυνση από νότο προς βορρά (έξοδος από εμποροπανήγυρη προς περιφερειακό).
  5. Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού, συνέχεια της οδού Διστόμου (εκτός σχεδίου) που οριοθετείται  από το  9ο Δημοτικό Σχολείο και μέχρι την συμβολή του με την οδό Ρούμελης με κατεύθυνση από βορρά προς νότο (από το 9ο Δημ. Σχολείο προς την οδό Ρούμελης).
  6. Μονοδρόμηση της οδού Ρούμελης από τη συμβολή της με την οδό Διστόμου και μέχρι τη συμβολή της με την οδό Χαιρωνείας με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά.  Στο εν λόγω τμήμα της οδού Ρούμελης  επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση μόνο των οχημάτων των εμπόρων που συμμετέχουν στην Εμποροπανήγυρη  

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια πιθανή όχληση μπορεί να δημιουργηθεί.

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940

Πόσα ΟΧΙ πέρασαν από το 1940;
77 μόλις χρόνια μετά... δεν δικαιούμαστε να λησμονούμε.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ημέρα τιμής και σεβασμού για όσους πάλεψαν για τη διατήρηση της Ελευθερίας, της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων. Και δεν είναι βέβαια τυχαίο το γεγονός ότι η χώρα μας γιορτάζει την ημέρα κήρυξης του πολέμου και όχι της λήξης του. Αυτός είναι ο βαθύτατος συμβολισμός του αγώνα, της επαγρύπνισης και του επαναστατικού πνεύματος, όχι μόνο για την ελευθερία μιας χώρας, αλλά για εκείνα τα ιδανικά και τη στάση των προγόνων μας, που δίνουν νόημα και αξία σε κάθε εποχή.
Το 1940 γράφτηκαν λαμπρές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας.
Ας πούμε ΟΧΙ στις μνήμες που φθείρονται, στους τυπικούς εορτασμούς και στη λήθη της καθημερινότητας, που σβήνουν θυσίες ηρώων και ιδανικά, για τα οποία πάλεψαν πολλοί, σε όχι και τόσο μακρύ παρελθόν.

Χρήστος Δ. Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων            Γραφείο Τύπου  
      Δήμου Χαλκιδέων    


Όλοι στην 48ωρη απεργία των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ στις 30 & 31 Οκτώβρη!

Την Δευτέρα και Τρίτη 30 & 31 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικοποιημένου ΟΤΕ κατεβαίνουμε σε 48ωρη απεργία.
 
   Είναι μια απεργία που, για πρώτη φορά από τότε που πήρε η Deutsche Telekom τον ΟΤΕ, στρέφεται εναντίον της εργοδοσίας.
 
·       Ξέρετε ότι, από όταν ανέλαβε τον ΟΤΕ η γερμανική -κρατικών συμφερόντων- Deutsche Telekom αντί να τον αναπτύξει προέβη σε μια σειρά από ξεπουλήματα θυγατρικών του στα Βαλκάνια;  
 
·       Ξέρετε ότι, πέρα από τα ξεπουλήματα των θυγατρικών πούλησαν και τον μοναδικό δορυφόρο που είχε η χώρα της Hellas-sat,εισπράττοντας συνολικά από όλα αυτά τα ξεπουλήματα 1,5 δις €;
 
·       Ξέρετε ότι, ο ΟΤΕ έχει καθαρή κερδοφορία σε ημερήσια βάση 1.000.000 € και αντί να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία με διάφορα προγράμματα εθελουσιών -που του ενέκριναν όλες οι κυβερνήσεις- μείωσε πάνω από 7.000 τις σταθερές θέσεις εργασίας φορτώνοντας ταυτόχρονα τα βάρη στα ασφαλιστικά ταμεία;
 
·  Ξέρετε ότι, τις σταθερές θέσεις εργασίας που μειώνει τις αντικαθιστά με outcrossing, με «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία και μεενοικιασμένους εργαζόμενους από τις θυγατρικές δουλεμπορικές εταιρείες του ομίλου, Cosmote Ε-value, Mellon, Man Power κ.λ.π. των 250 και 400 €;
 
·       Ξέρετε ότι, παρά την τεράστια κερδοφορία του αντί να μειώσει τα τιμολόγια και να κάνει κοινωνική πολιτική δίνοντας δωρεάν ιντερνέτ στους φοιτητές κ.λ.π. -με το πρόσχημα της ΕΕΤΤ- συνεχίζουν και παραμένουν υψηλά γιατί έχει δημιουργηθεί τραστ μεταξύ των εταιρειών;
 
·     Ξέρετε ότι, τα τεράστια αυτά κέρδη της Deutsche Telekom που παράγονται στην Ελλάδα δεν μένει τίποτε στην χώρα ούτε στο τραπεζικό της σύστημα και διοχετεύονται όλα στο Βερολίνο και σε εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους;
 
·       Ξέρετε ότι, ο ΟΤΕ τους χιλιάδες τεχνικούς του, τους έχει ασφαλισμένους στο ΙΚΑ σαν υπαλλήλους γραφείου;
 
·     Ξέρετε ότι, ο ΟΤΕ με ένα πρόγραμμα που ονόμασε consolidation μετέφερε σχεδόν όλο το τεχνικό έργο σε 4 εργολαβικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να έχουμε ανεξέλεγκτη δράση των εργολάβων στο δίκτυο με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τη διαφύλαξη και διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών; 
Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από την ΑΔΑΕ και τον πρόεδρό της (και πρώην υπάλληλο του ΟΤΕ) Χ. Ζαμπίρα -στην οποία έχουμε προσφύγει επανειλημμένως- αν το consolidation και η ανεξέλεγκτη δράση των εργολάβων στο δίκτυο είναι νόμιμο και γιατί 16 μήνες τώρα καλύπτει τα τεράστιο αυτό σκάνδαλο που έχει να κάνει με το τηλεφωνικό απόρρητο και τα δικαιώματα των τηλεπικοινωνιακών χρηστών.
 
·    Ξέρετε ότι, το διαφημιστικό πακέτο του ΟΤΕ είναι 113,6 εκ. € ετησίως και ότι αν περιοριζόταν στο μισό, θα άνοιγαν τουλάχιστον 5.000 νέες θέσεις εργασίας;
 
·       Ξέρετε ότι, το μισθολογικό κόστος το 2011 ήταν 658 εκ. ευρώ, ενώ το 2016 έπεσε στα 308 εκ. ευρώ!
 
·       Ξέρετε ότι, τα τελευταία χρόνια μειώνουν και υποβαθμίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα του τεχνικού και παραγωγικού προσωπικού και ο μισθός τον οποίο κλέβουν από όλους εμάς γίνεται μπόνους για την πολυ­ποίκιλη και τεράστια παρασιτική νομενκλατούρα του ΟΤΕ.
 
·       Ξέρετε ότι, έχουμε 2.000 προ­ϊσταμένους σε 10.000 εργαζό­μενους και το επίδομα θέσης μόνο του προϊστάμενου τμήμα­τος είναι πολύ πάνω από τον βασικό μισθό των συναδέλφων μας τεχνικών, τεχνολόγων μηχανικών, διοικητικών κ.λ.π που προσλαμβάνουν στις διάφορες θυγατρικές και δουλεμπορικές εταιρίες του ομί­λου ΟΤΕ;
 
·       Ξέρετε ότι, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ έχει ετήσιες αποδοχές (μισθούς και μπόνους) 1.433.670 €! δηλαδή  4,5 φορές πάνω από τον μισθό της Μέρκελ (320.000 €) και 17,5 φορές πάνω από τον μισθό του Έλληνα Πρωθυπουργού (85.479 €);
 
·       Ξέρετε ότι, ένας Γενικός Διευθυντής αμείβεται 1,5 φορές πάνω από τον μισθό της Μέρκελ και 4,5 φορές από τον μισθό του Έλληνα Πρωθυπουργού, ενώ ένας απλός διευθυντής παίρνει 1,2 φορές τον μισθό του Έλληνα Πρωθυπουργού;
 
   Τέλος, ξέρετε ότι, μπροστά στην κερδοφορία της επιχείρησης και στην διατήρηση των μπόνους τους οι διοικούντες αυθαιρετούν καθημερινά,γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Σύνταγμα, τους νόμους της χώρας και τις αποφάσεις των επιθεωρήσεων εργασίας με αποτέλεσμα να έχουμε σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και αλματώδη αύξηση κατά 200% των εργατικών ατυχημάτων;
 
   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:
 
   Τα κέρδη είναι τεράστια, το εργατικό κόστος τα τελευταία χρόνια πάει στα τάρταρα, οι διαφημίσεις είναι τεράστιες και γι αυτό και δεν ακούγεται τίποτε για την απεργία που ξεκίνησε.
 
   Ξεκινάμε τον αγώνα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και ελπίζουμε και προσπαθούμε να κλιμακωθεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα βασικά μας αιτήματα.
 
   Διεκδικούμε:
 
 
·       Κατώτερο βασικό μισθό 1.000€ για όλους όσους δουλεύουν για τον όμιλο ΟΤΕ για να μπορούμε να ζήσουμε με σχετική αξιοπρέπεια.
 
·       Κανένας μισθός για το τεράστιο διευθυντικό κατεστημένο πάνω από 5.000€.
 
  • Μια Σ.Σ.Ε που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν για τον ΟΤΕ με ενιαίο μισθολόγιο (του παλιού ΟΤΕ πριν τις περικοπές) για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.
 
 
   Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις δίνοντας ηχηρό μήνυμα στην προκλητική στάση της Διοίκησης.
 
   -Την Δευτέρα 30/10 στις 10:00 προσυγκέντρωση στο ΥΜΑ-ΝΥΜΑ και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.
   -Την Τρίτη 31/10 στις 10:00 συγκέντρωση στο Διοικητικό Μέγαρο.
 
   Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να συνεχίσει χωρίς συμβιβασμούς και πισωγυρίσματα κλιμακώνοντας τον αγώνα και μετά την 48ωρη απεργία μέχρι την νίκη των εργαζομένων.
 
 
Όλοι στην απεργία - Όλοι στον Αγώνα!
 
Ενωμένοι θα νικήσουμε!
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ