Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

44χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πρώην κουνιάδο του στο Παναιτώλιο-αναζητείται από την Αστυνομία

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου αναζητείται για να συλληφθεί ένας 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοχρησία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, ο δράστης σήμερα τα ξημερώματα, στο Παναιτώλιο Αγρινίου, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον της 37χρονης πρώην συζύγου του και του 28χρονου αδελφού της, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τελευταίου, ο οποίος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, φέροντας τραύμα στο αυτί του.
Η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος είναι γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής και παλιότερα έχει ασχοληθεί και με την αυτοδιοίκηση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΕΚΩΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΝΕΦΕΛΗΠρομηθευθειτε τις προσκλησεις σας απο τα μελη του Διοικητικου Συμβουλιου....

Αστρολάβος: Ο υπέροχος υπολογιστής της αρχαιότητας

Είναι ένα αρχαίο εργαλείο, που δημιουργήθηκε πριν 2.000 χρόνια και πάνω όταν οι άνθρωποι πίστευαν ότι η Γη είναι το κέντρο του...
σύμπαντος.

Συχνά αποκαλείται και ο πρώτος υπολογιστής, όπως και να έχει όμως, οι αστρολάβοι είναι αντικείμενα με μυστήριο και ομορφιά.

Τι κάνει λοιπόν ένας αστρολάβος κάνουν και πώς ήταν χρήσιμοι στον αρχαίο κόσμο;

Πρώτον, επιλύουν προβλήματα υπολογίζοντας π.χ. την ώρα της ημέρας, σύμφωνα με τη θέση του ήλιου και των αστεριών στον ουρανό.

Όπως ένας υπολογιστή, έβαζαν στοιχεία και είχαν τα αποτελέσματα. Ήταν φτιαγμένοι από ορείχαλκο και είχαν διάμετρο 15 εκατοστά, αν και υπήρχαν και πολύ μεγαλύτεροι.

Ο ουρανός απεικονιζόταν στην επιφάνεια του αστρολάβου, με επίκεντρο τα 20 φωτεινότερα αστέρια. Αν όμως οι αρχαίοι πίστευαν στο γεωκεντρικό σύμπαν, πώς λειτουργούσε όπως το ηλιοκεντρικό σύστημα; Οι αρχαίοι γνώριζαν τα σχετικά μεγέθη της Γης και του Ήλιου και τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Με βάση αυτό που μπορούσαν να δουν με το μάτι, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του ηλιοκεντρικού και του γεωκεντρικού συστήματος -τουλάχιστον όσον αφορά τα μαθηματικά.

Το να γράψει κάποιος το πως δούλευε ένας αστρολάβος θα ήταν ανούσιο -η επίδειξη είναι πολύ καλύτερη μέθοδος. Δείτε μια επίδειξη στο βίντεο που ακολουθεί.
Ο αστρολάβος έγινε ένα από τα βασικά εργαλεία για την αστρονομία μέχρι τα τέλη του Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια των αιώνων παρήχθησαν διάφοροι τύποι αστρολάβου, ο πιο συνηθισμένος είναι ο σφαιρικός αστρολάβος.

Οι αρχές αυτής της προβολής ήταν γνωστές πολύ πριν από το 150 π.Χ., αλλά πιστεύεται ότι ο πρώτος λειτουργικός σφαιρικός αστρολάβος παρήχθη αιώνες μετά. Βέβαια, αυτό που αναγνωρίζουμε ως αστρολάβο είχε γίνει κοινός στην αστρονομία από 400 μ.Χ.

Η προέλευση του αστρολάβου, όπως και τόσες άλλες επιστήμες, βρίσκεται στην κλασική Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι ο Απολλώνιος μάλλον μελέτησε τον αστρολάβο τουλάχιστον 200 χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού. Την θεωρία ανέπτυξε αργότερα ο Ίππαρχος, ο οποίος γεννήθηκε στη Νίκαια της Μικράς Ασίας, ο οποίος σπούδασε γύρω στο 180 π.Χ. στη Ρόδο.

Η πρώτη μηχανή τύπου αστρολάβου αναφέρεται στα έργα του Βιτρούβιο ο οποίος πέθανε το 26 π.Χ. και περιέγραψε ένα ρολόι στην Αλεξάνδρεια, που είχε ένα περιστρεφόμενο πεδίο με αστέρια πίσω από ένα συρμάτινο πλαίσιο.

Αν και δεν υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη, ο Κλαύδιος Πτολεμαίος (πέθανε το 168 μ.Χ.) σίγουρα άφησε να εννοηθεί στα γραπτά του (από τη βάση του στην Αλεξάνδρεια) ότι είχε στην κατοχή του ένα μέσο πολύ παρόμοιο με αυτό που αναγνωρίζουμε σήμερα.

Στην Αλεξάνδρεια, περίπου 300 χρόνια μετά τον Πτολεμαίο, η «παγανίστρια» μαθηματικός και φιλόσοφος Υπατία θα κατηγορηθεί για σατανικές τελετουργίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, τον αστρολάβο, από τη χριστιανική κοινότητα της πόλης.

Της επιτέθηκαν, την βίασαν και την εκτέλεσαν το 415 μ.Χ. στο φως της ημέρας. Ο μαθητής της Θέων ο Αλεξανδρεύς, άφησε πίσω του άφθονες σημειώσεις σχετικά με τη χρήση του αστρολάβου.

Δεν είναι να απορεί κανείς που μετά την κατάρρευση της Υπατίας, η Ευρώπη έχασε τον αστρολάβο, μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όταν και επήλθε ο Μεσαίωνας.

Η ελληνιστική γνώση χάθηκε στη Δυτική Ευρώπη, ο κόσμος θεωρούσε οτιδήποτε ελληνιστικό «παγανιστικό» και έβλεπε την τεχνολογία με μεγάλη καχυποψία. Ωστόσο, διατηρήθηκε ζωντανός στον ισλαμικό κόσμο, όπου υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση και την ανάπτυξη του.

Θα επιστρέψει στην Ευρώπη μέσω των Μαυριτανών της Ανδαλουσίας. Χωρίς την Ισλαμική Ισπανία, η Αναγέννηση μπορεί μην είχε συμβεί ποτέ.

Οι ιδέες από την Ανδαλουσία εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη τον 12ο αιώνα και πολλές δυτικοευρωπαίοι διανοούμενοι συνέρρεαν σε μέρη όπως η Κόρδοβα, μιας και αποτελούσε μεγάλο κέντρο των «χαμένων» γνώσεων. Πολλά από τα παλιά Ελληνικά κείμενα μεταφράστηκαν στα Αραβικά, από εκεί στα Λατινικά και ο αστρολάβος εισήχθη εκ νέου στην Ευρώπη.
Πηγή

Τραυματισμός αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια σύλληψης Γεωργιανών στο Περιστέρι

Λίγα λεπτά πριν τη 1 τα ξημερώματα...
η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Περιστερίου παίρνει σήμα για κλοπή σε οικία. Άμεσα κινήθηκε ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Περιστερίου στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι 3 Γεωργιανοί διέφευγαν από την οικία όπου νωρίτερα είχε γίνει κλοπή. Ακολούθησε καταδίωξη με τους Γεωργιανούς να διαφεύγουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις για να μπερδέψουν τους άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Περιστερίου, κατάφερε να ακινητοποιήσει τους δυο από τους τρεις κλέφτες. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο ένας Γεωργιανός αντιστάθηκε βίαια, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να πάθει εξάρθρωση στην επιγονατίδα. Άμεσα ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μεταφέρθηκε στο 401.

Πανικός σε καφετέρια στα Πατήσια - Πυροβόλησε ενώ ήταν γεμάτη με κόσμο

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε καφετέρια στα Πατήσια όταν άγνωστος πυροβόλησε ενώ στο εσωτερικό του καταστήματος ήταν γεμάτο με πελάτες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης πέρασε έξω από το μαγαζί που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος και πυροβόλησε τουλάχιστον μια φορά με ένα πιστόλι τύπου φλόμπερ χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους πελάτες.
Στη συνέχεια εξαφανίστηκε στα στενά της περιοχής με την αστυνομία να τον αναζητά. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως ο δράστης πριν πυροβολήσει ήταν στο κατάστημα και είχε διαπληκτιστεί με κάποιον άλλον πελάτη.

Σας ενδιαφέρει: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Πρωτοχρονιά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Δευτέρα λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, σε οδούς του Δήμου Αθηναίων.Οι ρυθμίσεις έχουν ως εξής:

Για την δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό:
  • Διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων, από 07.00΄ ώρα έως πέρατος της Δοξολογίας, ως εξής:
  • Μητροπόλεως, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη.
  • Αιόλου , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού.
  • Ερμού, στο τμήμα της από την οδό Αιόλου έως την πλ. Ασωμάτων.
Εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο
  • Διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από την 06.00΄ ώρα έως πέρατος της εκδήλωσης και αποχώρησης των επισήμων, ως εξής:
  • Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.
  • Βασ. Γεωργίου Β’, σε όλο το μήκος της.
Διέλευση στρατιωτικής φάλαγγας προς Λυκαβηττό και επιστροφή
Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων στην Ανώνυμη Οδό, που οδηγεί από τον Περιφερειακό του Λυκαβηττού στο Λόφο του Λυκαβηττού, για το χρονικό διάστημα από την 12.00΄ ώρα της 31.12.2017 μέχρι την 18.00΄ ώρα της 01.01.2018.
Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

ΑΟ ΘΗΒΑ

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον 23χρονο αμυντικό Γιώργο Κωτσαλά. Ο Γιώργος έχει εμπειρία από εθνικές κατηγορίες και θα φορέσει την φανέλα του ΑΟ ΘΗΒΑ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής  περιόδου ενώ κατά το παρελθόν  έχει αγωνιστεί στα τμήματα υποδομών του Παναθηναϊκού Κ20, στον Πανιώνιο, στον Οπούντιο Μαρτίνου και η τελευταία του ομάδα ήταν η Π.Α.Ε. Αχαρναϊκός.
Εμείς καλωσορίζουμε τον Γιώργο στην ομάδα του ΑΟ ΘΗΒΑ του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με την βυσσινή φανέλα.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Προσλήψεις φυλάκων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της, που εδρεύει στην Θήβα του Νομού Βοιωτίας και συγκεκριμένα τις εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα:

1 ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ
1 ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ – ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 6 και να την υποβάλλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο (θεωρημένη η εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή), είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της Υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Θρεψιάδου 1 Μουσείο Θηβών 322 00, υπόψη υπεύθυνου παραλαβής αιτήσεων κα Δελή Μαρία, και κου Ραγγούση Γεώργιου (τηλ. επικοινωνίας:2262023559 & 2262080147).

Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης μαζί με το Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης 30-03-2017» και το Ειδικό Παράρτημα: (Α2) Απόδειξης Γλωσσομάθειας με σήμανση έκδοσης «26-10-2017»] θα γίνει στο κατάστημα της Υπηρεσίας μας, στο χώρο του φυλακίου του Μουσείου Θηβών, στη Μονή Οσίου Λουκά καθώς και στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Θηβαίων, στον οποίο εδρεύει η Υπηρεσία.

Φρίκη στο Μενίδι: Πακιστανός κρατούσε αιχμάλωτη επί τρία χρόνια και βίαζε 12χρονη

Την άφησε έγκυο και στα 14 της γέννησε ένα παιδάκι -
 Κατάφερε να δραπετεύσει και φιλοξενείται σε δομή του κράτους 
- Συνελήφθη ο 34χρονος αλλοδαπός
Μία ανατριχιαστική ιστορία αποκαλύφθηκε στο Μενίδι,
 όπου ένας 34χρονος Πακιστανός κρατούσε επί τρία χρόνια φυλακισμένο ένα 12χρονο κορίτσι,
 στο οποίο ασελγούσε ενώ απέκτησε μαζί της ένα παιδί


Την αποκάλυψη αυτή έκανε η 15χρονη σήμερα Ρομά σε δομή όπου φιλοξενείται,
 περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα βίωσε στα χέρια του 34χρονου άντρα. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε το κορίτσι, όταν εκείνη ήταν 12 ετών 
η μητέρα της την εγκατέλειψε στο Μενίδι και εκείνη βρήκε
 καταφύγιο στο σπίτι του 34χρονου από το Πακιστάν. Όπως διηγήθηκε,
 από το 2013 ο Πακιστανός δεν την άφηνε να βγει έξω, ενώ ασελγούσε σε βάρος της.
 Μάλιστα , στα τέλη του 2015, όταν ήταν 14 ετών απέκτησε ένα παιδί.  
Ωστόσο, και πάλι ο 34χρονος δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι, 
τόσο εκείνη όσο και το βρέφος. Τελικά, όταν κατάφερε να δραπετεύσει
 και να βρει καταφύγιο σε μία δομή, αποκάλυψε στους ψυχολόγους την
 ανατριχιαστική ιστορία. Τότε ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ο Πακιστανός
 συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. 

Πλέον, η 15χρονη Ρομά φιλοξενείται σε κρατική δομή μαζί
 με το παιδί της και παρακολουθούνται από ομάδα ψυχολόγων.

Μαθήματα για την πρόληψη ατυχημάτων στις σιδηροδρομικές γραμμές

Πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο θα πραγματοποιείται σε χώρους σχολείων, στις περιοχές που γειτνιάζουν με γραμμές τρένων, από το Υπ. Μεταφορών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας και τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατόπιν παρεμβάσεων του υφυπουργού Νίκου Μαυραγάνη, υιοθετήθηκε από τον ΟΣΕ και τη ΡΑΣ η εν λόγω πρωτοβουλία ενημέρωσης μαθητών και εκπαιδευτικών, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας.
Οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου θα ενημερώνονται από ομάδα στελεχών του ΟΣΕ και της ΡΑΣ, με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού, μέσω φορητού υπολογιστή και βιντεοπροβολέα.
Παράλληλα, θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια, στα οποία θα γίνεται αναλυτική αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονούν οι περιοχές κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ μετά την παρουσίαση, οι μαθητές θα μπορούν να υποβάλουν σχετικές ερωτήσεις.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση μαθητών και του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφαλούς συμβίωσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο που διασχίζει τις περιοχές κατοικίας τους, με τελικό σκοπό την αποτροπή επανάληψης συνήθων ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η νέα μόδα που ξετρελαίνει τα κορίτσια: Φρύδια... Nike - ΦΩΤΟ

Πρόκειται για το νέο beauty trend που κάνει πάταγο στο εξωτερικό. Τα παχιά και μακριά μαύρα φρύδια που έχουν το σχήμα του λογότυπου της Nike, έχουν ξετρελάνει πολλά κορίτσια που ανεβάζουν τις σχετικές φωτογραφίες τους στα social media.


Έχουμε δει πολλές τρελές τάσεις που αφορούν στη Μόδα! Σε αυτή την περίπτωση η... καινοτομία έχει χτυπήσει «κόκκινο».
Το νέο beauty trend, τα παχιά και μακρυά μαύρα φρύδια της Nike, έχει ξετρελάνει πολλά κορίτσια που σπεύδουν να κοινοποιήσουν τα φοβερά φρύδια τους στα social media.
Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, πολλοί make -up artists εξέλιξαν το διάσημο brand, προσθέτοντας στρασάκια και πολύ χρώμα στα φρύδια.

Ποιο είναι το κυρίαρχο γνώρισμα του χαρακτήρα σου; - Κάνε το τεστ

Κάθε άνθρωπος έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που, άλλωστε, τον κάνουν αυτό που είναι. Κάνε αυτό το τεστ για να μάθεις ποιο γνώρισμα του χαρακτήρα σου σε αντιπροσωπεύει.
Πάτησε εδώ.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται γυναίκα μετά από επίθεση σκύλου

Με τραύματα στο δεξί χέρι και στο δεξί πόδι νοσηλεύεται μια 53χρονη γυναίκα από την Λάρισα, μετά από επίθεση σκύλου που δέχθηκε σε κεντρικό δρόμο της πόλης.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρόμο στην περιοχή του Αβέρωφ. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η 53χρονη ενώ περπατούσε δέχτηκε επίθεση σκύλου ιδιοκτησίας 48χρονης. Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε από τα δόντια του σκύλου στο δεξί χέρι και στο δεξί πόδι. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αρχικά στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στη συνέχεια στην Ορθοπεδική Κλινική όπου και νοσηλεύεται.
Από την Αστυνομία ερευνάται αν η ιδιοκτήτρια του ζώου παρέλειψε να τηρήσει τους κανόνες για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου, με αποτέλεσμα αυτός να της ξεφύγει και να επιτεθεί στην 53χρονη. Να έβγαλε δηλαδή για τον καθιερωμένο περίπατο τον σκύλο χωρίς να διαθέτει λουρί. 
Η κατάσταση της υγείας της 53χρονης δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ενώ, η ιδιοκτήτρια του σκύλου συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΝΕΟΤΕΡΑ για την 28χρονη νεκρή στο Α.Τ. Ομονοίας

Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 28χρονη...
Ρομά με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, η οποία ισχυρίστηκε ότι έχασε το δελτίο της Αστυνομικής της ταυτότητας κατά την είσοδο της στο Τμήμα. Λίγη ώρα αργότερα, ζήτησε από τους Αστυνομικούς να πάει στην τουαλέτα. Λίγη ώρα αργότερα, οι Αστυνομικοί Υπηρεσίας την αναζήτησαν αφού είδαν ότι δεν επέστρεψε. Την βρήκαν σωριασμένη στο πάτωμα της τουαλέτας.

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία με χάπια.

Σύλληψη 61χρονου στο Θέρμο για παραβίαση δικαστικής απόφασης

Ένας 61χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου μετά από μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του από μια 52χρονη και έναν 31χρονο.
Η μήνυση έγινε μετά από παραβίαση , σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί για τον 61χρονο και αφορά σε επαγγελματικές διαφορές του με τους μηνυτές.

Η αξία των αντιγηραντικών τροφών

«Είμαστε ό,τι τρώμε», ακούμε συχνά, κι αυτό έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας. O τρόπος που τρώμε μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που...
γερνάμε. Υπάρχουν τροφές που μας προστατεύουν από τη φθορά του χρόνου (αντιγηραντικές τροφές).Θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα αποτελούν αντικείμενο έντονου ερευνητικού ενδιαφέροντος, καθώς θεωρείται ότι μπορούν να προσφέρουν ασπίδα προστασίας έναντι της φθοράς που μας προκαλεί ο χρόνος. Nα σταματήσετε, βέβαια, τη διαδικασία της γήρανσης δεν μπορείτε, να παρατείνετε όμως τη νεότητά σας μπορείτε.

Σωστή διατροφή για πιο νεανική καρδιά


H καρδιά και τα αγγεία μας αποτελούν τους δείκτες της φυσικής γήρανσης του οργανισμού. Το πέρασμα του χρόνου μπορεί να προκαλέσει αρτηριοσκλήρυνση και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Θεραπείες αντιμετώπισης:

Φρούτα και λαχανικά. Αποτελούν τις πλέον αντιγηραντικές τροφές, καθώς είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Αυτές είναι: Μπρόκολο, σπανάκι, ντομάτες, πιπεριές, καρότα, μοβ λάχανο, πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, κίτρα, φράουλες, σταφύλια.

Σουσάμι – ταχίνι. Στο σουσάμι και στο ταχίνι περιέχονται ουσίες (π.χ. σεσαμίνη και σεσαμινόλη) που παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Κρασί και μπίρα. H μπίρα και το κρασί ξεχωρίζουν από τα άλλα αλκοολούχα ποτά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πράσινο τσάϊ. Τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συμβάλλει στην καλή υγεία των αγγείων.

Λιπαρά ψάρια, άγρια χόρτα, ξηροί καρποί. Τροφές όπως ο σολομός, η σαρδέλα και άλλα λιπαρά ψάρια, χόρτα όπως η αντράκλα και η γλιστρίδα, ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, αποτελούν σημαντικές πηγές πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, απαραίτητων για την καλή λειτουργία των αγγείων.

Ελαιόλαδο. Το λάδι της ελιάς αποτελεί πλούσια πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών ουσιών, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Αντιοξειδωτικές τροφές και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα για πιο λίγες ρυτίδες

H καθημερινή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και στο νέφος, το στρες, το κάπνισμα και φυσικά το πέρασμα του χρόνου αναπόφευκτα αφήνουν τα σημάδια τους στο δέρμα σας. Οι δομές της επιδερμίδας αλλοιώνονται, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες για φυσική προστασία των κυττάρων του δέρματος. Τα καλλυντικά προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιείτε σίγουρα βοηθούν, αλλά δρουν μόνο τοπικά, σε αντίθεση με τα θρεπτικά συστατικά ορισμένων τροφών, που δρουν σε βάθος και συντελούν στην ομαλή λειτουργία του δέρματος σε όλα του τα στρώματα.

Ενισχύστε, λοιπόν, τη διατροφή σας με τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες (A, C, E).

H βιταμίνη C αποτελεί ένα φυσικό αναγεννητή του κολλαγόνου, η διαταραχή του οποίου οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων. Μια επίσης σημαντική κατηγορία θρεπτικών συστατικών για το δέρμα είναι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, με κυριότερα το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί), τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα.

Κουρκούμη ενάντια στην άνοια και τον καρκίνο

Η κουρκουμίνη, πολυφαινόλη που δίνει τη συγκεκριμένη χροιά και μυρωδιά στο ινδικό αυτό μπαχαρικό, έχει αντικαρκινικές και αντοφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ αναπτύσσει και δράση ενάντια στους όγκους. Ακόμη, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια βρήκαν ότι η κουρκούμη εμποδίζει τη συσσώρευση αμυλοειδούς πλάκας στον εγκέφαλο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε Αλτσχάιμερ με το πέρασμα των χρόνων. Στην Ινδία όπου η κουρκούμη χρησιμοποιείται κατά κόρον, τα κρούσματα γεροντικής άνοιας είναι πολύ λιγότερα συγκριτικά με άλλες χώρες.

Αποξηραμένα δαμάσκηνα: κρατούν την οστεοπόρωση μακριά

Μπορεί η φήμη τους να περιορίζεται για πολλούς κυρίως στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, στην πραγματικότητα, όμως, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε χαλκό, ο οποίος δρα ενάντια στην οστεοπόρωση. Ακόμη, περιέχουν τη φυτική ίνα που ονομάζεται ινουλίνη και όταν διασπάται από τα εντερικά βακτήρια, δημιουργεί ένα πιο όξινο περιβάλλον στο έντερο, έτσι ώστε να αυξάνεται η απορρόφηση του ασβεστίου.

Δεντρολίβανο: προστασία απέναντι στο εγκεφαλικό

Το καρνοσικό οξύ που βρίσκουμε στο βότανο αυτό φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό κατά 40%, σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε ποντίκια και δημοσιεύτηκε στο Journal of Neurochemistry. Ο λόγος είναι ότι το καρνοσικό οξύ ενεργοποιεί τη διαδικασία που δημιουργεί «ασπίδα» στα εγκεφαλικά κύτταρα απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να χειροτερέψουν τις επιδράσεις του εγκεφαλικού. Ένα έξτρα όφελος του δεντρολίβανου είναι επίσης ότι μας προστατεύει απέναντι σε εκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ, αλλά και από τις γενικότερες επιδράσεις του γήρατος.
Πηγή

Πόσα μηνύματα ανταλλάσσετε με τον σύντροφό σας κάθε μέρα; Και πόσο υγιές είναι για τη σχέση σας

Το Facebook, το Viber και πολλές άλλες εφαρμογές που κυκλοφορούν καθημερινά, υπόσχονται άμεση επικοινωνία από κάθε σημείο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Πλέον, δεν...
χρειάζεται να στέλνεις μόνο ένα μήνυμα και να μην ξέρεις αν παραδόθηκε και πόσο μάλλον αν διαβάστηκε. Μπορείς να ξέρεις και πότε το διάβασε και που ήταν και ποιο τραγούδι σκεφτόταν εκείνη την ώρα! Μήπως όμως με τον τρόπο αυτό επηρεάζεται και η ποιότητα των σχέσεων σας;


Πολλά τηλεφωνήματα, πολλά γραπτά μηνύματα, φωτογραφίες είναι σχεδόν δεδομένα στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού. Αν έχουμε στο μυαλό μας συνεπώς πως η επικοινωνία είναι από τα βασικά συστατικά μίας σχέσης δυνατής και ουσιαστικής, εύλογα κανείς θα έκρινε την επικοινωνία του ζευγαριού και μέσω των γραπτών μηνυμάτων που ανταλλάσσει. Τα πολλά μηνύματα είναι ενδεικτικά δυνατών συναισθημάτων άραγε;

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 82% των συντρόφων που ανταλλάζουν μεγάλο αριθμό γραπτών μηνυμάτων μέσα στην ημέρα, όμως όχι για να μεταφέρουν την αγάπη και τη χαρά που τους δίνει η σχέση τους. Οι σύντροφοι που κατά τη διάρκεια της ημέρας ανταλλάζουν μηνύματα ερωτικού, συναισθηματικού και σεξουαλικού περιεχομένου, είναι εκείνοι που είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από τη σχέση τους. Τα αποτελέσματα αυτά φαίνεται να ισχύουν για άτομα που βρίσκονται σε σοβαρές σχέσεις (πάνω από 1 χρόνο), είναι σε αρραβώνα ή γάμο ή συγκατοικούν. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα ίδια αποτελέσματα ισχύουν και για άνδρες και για γυναίκες χωρίς ουσιαστική διαφοροποίηση.

Τι συμβαίνει με τους άντρες και τα μηνύματα σε μία σχέση:

Όταν εκείνος ξεκινά να στέλνει όλο και περισσότερα μηνύματα, συνήθως είναι επειδή προσπαθεί να αποφύγει τη φυσική επαφή. Ως αποτέλεσμα λοιπόν της επιθυμίας του να φύγει από τη σχέση ή και να χωρίσει, μπορεί εκείνος να προτιμήσει να χρησιμοποιεί τα μηνύματα ως κάλυψη που θα του προσφέρει και απόσταση από τη σύντροφό του. Συνεπώς, από τη μία πλευρά, ο άνδρας μπορεί να στέλνει πολλά μηνύματα τόσο εξαιτίας της καλής ποιότητας της σχέσης του όσο και λόγω της επιθυμίας του να αποφεύγει την δια ζώσης επαφή με την σύντροφό του. Από την άλλη, είναι το περιεχόμενο των μηνυμάτων που είναι κριτήριο για το εάν είναι θετική ή αρνητική παράμετρος της σχέσης.

Και τι με τις γυναίκες:

Σχετικά με τις γυναίκες, η ποιότητα της σχέση που έχουν με τον σύντροφό τους καθρεπτίζεται στη συχνότητα ανταλλαγής κάθε μορφής μηνυμάτων. Η γυναικεία ανάγκη για επαφή, απλώς μεταφέρεται και στη γραπτή επικοινωνία. Επιπλέον όμως, είναι μεγάλο το ποσοστό που μια γυναίκα θα προτιμήσει να στείλει ένα μήνυμα ώστε να ζητήσει συγγνώμη, να λύσει κάποια διαφωνία ή/και να πάρουν κάποια από κοινού απόφαση με τον σύντροφό της. Δηλαδή, οι γυναίκες αυτής της κατηγορίας, βλέπουν τα γραπτά μηνύματα ως σανίδα σωτηρίας όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση τους-ή και μία αντίστοιχη κάλυψη με εκείνη του άντρα. Θα αποφύγει δηλαδή μία κατά πρόσωπο επίθεση/διαφωνία και θα προτιμήσει να επικοινωνήσει γραπτά για να λυθεί το όποιο πρόβλημα.

Η επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων τελικά δείχνει να είναι ανάγκη τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες με κάθε της μορφή. Αυτή η ιδιαιτερότητα που έχει σημασία είναι πως άλλο δείχνει το περιεχόμενο και η συχνότητα τόσο για εκείνον όσο και για σένα βάση των ερευνών.

Φαίνεται λοιπόν ότι η επικοινωνία αυτής της μορφής έχει θετική επιρροή στην πορεία, τη διατήρηση και την εξέλιξη της σχέσης. Το να μοιράζονται οι δύο σύντροφοι σκέψεις και συναισθήματα, επιθυμίας και ανάγκες, φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά. Κατά συνέπεια, υποστηρίζεται και η θεωρία που θέλει μία υγιή σχέση να βασίζεται στην επικοινωνία.

*Από την Αγγελική Τζάνου , BSc Ψυχολογία - MSc Ψυχολογία Υγείας,
Πηγή

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στις τουαλέτες στο Α.Τ. Ομονοίας

Μυστήριο προκαλεί η υπόθεση μιας 28χρονης γυναίκας η οποία μετέβη το απόγευμα της Παρασκευής στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και εντοπίστηκε νεκρή στην τουαλέτα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μια 28χρονη Ρομά, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Η νεαρή γυναίκα εμφανίστηκε στο Τμήμα, ισχυριζόμενη ότι είχε χάσει μέσα στο κτίριο την ταυτότητά της και ρωτούσε τους αστυνομικούς αν την βρήκαν. Κάποια στιγμή ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Ύστερα από ώρα, οι αστυνομικοί την βρήκαν νεκροί.
Η αστυνομία αποκλείει την εγκληματική ενέργεια ωστόσο διεξάγει έρευνες για τα ακριβή αίτια του θανάτους της.

Είναι «κρυμμένη» στο όρος Αραράτ η Κιβωτός του Νώε; - Ερευνητές υποστηρίζουν πως έχουν στοιχεία για το πού βρίσκεται

Η Βίβλος μιλά για εντολή του Θεού στον Νώε να κατασκευάσει ένα μεγάλο πλοίο για να σώσει την οικογένειά του και ζευγάρια απ’ όλα τα ζώα...
της υφηλίου ενόψει ενός μεγάλου κατακλυσμού που επρόκειτο να φέρει.

Μετά από τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, η κιβωτός προσάραξε στην κορυφή του όρους Αραράτ.

Πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με την εύρεση του βιβλικού πλοίου. Το 2010, ομάδα Ευαγγελικών Χριστιανών ισχυρίστηκε πως είχε βρει τα ίχνη του στο βουνό. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους καταρρίφθηκαν διότι τα στοιχεία τους δεν ήταν πραγματικά.

Τώρα, όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας εξερευνητής από την Καλιφόρνια πιστεύει πως υπάρχουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το όρος Αραράτ είναι το σημείο που βρέθηκε η κιβωτός.
Τουλάχιστον 100 ερευνητές από όλο τον κόσμο βρέθηκαν σε τριήμερο διεθνές συμπόσιο στο Αγκρί της Τουρκίας για να βρουν την άκρη σχετικά με την Κιβωτό του Νώε.

«Σκοπός μου είναι να επισκεφθώ τις περιοχές γύρω από το βουνό για να βρω ενδείξεις για καταστροφικά γεγονότα του παρελθόντος», δηλώνει ο καθηγητής Ραούλ Εσπεράντε από το Ινστιτούτο Ερευνας Γεωπιστήμης, που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία των Ανθρώπων της Εβδομης Ημέρας.

Στην ιστοσελίδα τους σημειώνεται ότι η αποστολή τους είναι να «ανακαλύψουν και να μοιραστούν την κατανόηση της φύσης και της σχέσης της με την βιβλική αποκάλυψη του Θεού του Δημιουργού.

Ο καθηγητής Εσπεράντε είναι πεπεισμένος ότι η Κιβωτός του Νώε είναι στο Αραράτ και απαιτείται «αυστηρό, σοβαρό επιστημονικό έργο» στην περιοχή για να αποδειχθεί, όπως αναφέρει η Express. 

«Το αποτέλεσμα των ευρημάτων μου θα δημοσιευθεί σε βιβλία, δημοσιεύσεις και περιοδικά, αλλά σε αυτό το σημείο είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε τι θα βρούμε», αναφέρει ο καθηγητής.

«Μόλις η επιστημονική κοινότητα γνωρίσει την ύπαρξη της Κιβωτού του Νώε στο όρος Αραρατ, μπορούμε να την διαθέσουμε στο ευρύ κοινό», προσθέτει.

Ο Νίκολας Πέρσελ, λέκτορας της αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τονίζει στη MailOnline ότι οι αξιώσεις είναι οι «συνήθεις ανοησίες». Οι περισσότεροι μελετητές και αρχαιολόγοι δεν πιστεύουν στην κυριολεκτική ερμηνεία της ιστορίας της Κιβωτού.

Στις θεωρίες ανακάλυψης του 2010μ, ο Μάικ Πιτ, Βρετανός αρχαιολόγος, ανέφερε: «Αν υπήρχε μια πλημμύρα ικανή να ανυψώσει ένα τεράστιο πλοίο σε ύψος τεσσάρων χιλιομέτρων πάνω από ένα βουνό πριν από 4.800 χρόνια, πιστεύω πως θα υπήρχαν σημαντικές γεωλογικές αποδείξεις γι’ αυτό. Και δεν υπάρχουν».


Φρίκη στον Άγιο Δημήτριο: Αναζητούσε σύντροφο και "βρήκε" πατέρα να εκδίδει τα παιδιά του - Τότε ειδοποίησε την αστυνομία και...

Για φρικιαστική υπόθεση, οι λεπτομέρειες της οποίας παραμένουν "σκοτεινές" έρχεται στο φως και προκαλεί φρίκη...


Όλα έγιναν στον Άγιο Δημήτριο και αφορούν σε έναν πατέρα που όπως καταγγέλλεται εξέδιδε τα παιδιά του!

Η καταγγελία έγινε από έναν άνδρα, ο οποίος χρησιμοποιούσε chat για αναζήτηση ερ ωτικών συντρόφων. Σε ένα από αυτά τα chat, βρήκε έναν άνδρα, που όπως αποδείχθηκε εξέδιδε τα ίδια του τα παιδιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο παιδάκια δεν ήταν καν 10 ετών. Ο πατέρας, όταν ο καταγγέλλων επικοινώνησε μαζί του, του άφησε να εννοηθεί πως είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε ερ ωτικές πράξεις τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του.

Η περιέργεια που έγινε σοκ
Ο καταγγέλλων σοκαρίστηκε από την εξέλιξη. Και αποφάσισε να πάει στο ραντεβού για να δει τι ακριβώς συμβαίνει.

Όταν όμως πήγε στην προγραμματισμένη συνάντηση, συνειδητοποίησε ότι οι υποψίες του ήταν σωστές. Πως ο πατέρας εξέδιδε τα ίδια του τα παιδιά.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο πατέρας ούτε λίγο ούτε πολύ «προσέφερε» τα παιδιά του στον καταγγέλλοντα, λέγοντας του ότι θα μπορούσε να περιμένει να κοιμηθούν πριν γίνει ό,τι ήταν να γίνει!

Ο καταγγέλλων τότε, προφασίστηκε πως είχε δουλειά. Και είπε στον πατέρα πως θα έφευγε μέχρι να κοιμηθούν τα παιδιά και θα επέστρεφε. Έφυγε από το σπίτι και πήγε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, όπου και κατήγγειλε τα πάντα.

Όταν επέστρεψε, συνοδευόταν από αστυνομικούς, οι οποίοι και συνέλαβαν τον πατέρα.

Εικόνες σοκ στο κινητό του πατέρα
Από τις έρευνες που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό του πατέρα φωτογραφίες, που παραπέμπουν σε παιδικό πο ρνό!

Σε κάποιες απεικονίζεται ο ίδιος με μικρά παιδιά και πλέον η αστυνομία αναζητά αν είναι τα ίδια του τα παιδιά ή όχι!

Την υπόθεση χειρίζεται το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας.
Πηγή

Το στοίχημα του Αμερικανού προέδρου για την ανάπτυξη

Υπογράφοντας το φορολογικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος Τραμπ θα στοιχηματίσει ότι οι ραγδαίες μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις και...
τα υψηλά εισοδήματα θα προκαλέσουν ανάπτυξη. Γνωρίζει ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό ηγέτη ότι αυτά τα στοιχήματα μερικές φορές αποδίδουν. Ετσι, τόσο ο ίδιος όσο και οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου υποστηρίζουν ότι η φορολογική μεταρρύθμιση, που έχει επικριθεί δριμύτατα και έχει κοστίσει πολύ, θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και σε αυξήσεις μισθών.

Αν δικαιωθούν, θα διαψεύσουν όχι μόνον κάθε προηγούμενη εμπειρία αλλά και τους περισσοτέρους ειδικούς. Από το Κογκρέσο μέχρι τη Wall Street, καμία ανεξάρτητη ανάλυση δεν καταλήγει σε συμπεράσματα ανάλογα με τις αισιόδοξες προβλέψεις που μας παρουσιάζουν οι κορυφαίοι οικονομικοί σύμβουλοι του προέδρου. Σύμφωνα με τον κ. Τραμπ και τους συμμάχους του, τα συνήθη μοντέλα δεν συλλαμβάνουν πλήρως το «διαστημικό καύσιμο» που έχει ενσωματώσει στη φορολογική μεταρρύθμιση. Ο κ. Τραμπ υποστηρίζει ότι η παρουσία ενός επιχειρηματία στον Λευκό Οίκο θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου στην οικονομία. Παράλληλα, η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την ανάκληση πολλών ρυθμίσεων, θα φέρει επενδύσεις και προσλήψεις, καθώς οι εύποροι Αμερικανοί θα ξοδεύουν τα χρήματα που θα τους μένουν.

«Θα δούμε εύκολα ανάπτυξη 4% το επόμενο έτος», δηλώνει ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Γκάρι Κον, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης αρκετά υψηλούς, για να καλύψουν το κόστος της φορολογικής μεταρρύθμισης ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων. Δεν συμφωνεί, όμως, ο πρώην εργοδότης και των δύο, η Goldman Sachs, που εκτιμά ότι το νομοσχέδιο θα αυξήσει την ανάπτυξη μόνον κατά τα 3/10 μιας εκατοστιαίας μονάδας την επόμενη διετία. Η επενδυτική τράπεζα συμφωνεί με την πρόβλεψη της Federal Reserve για ανάπτυξη 2,5% το 2018, ενώ προβλέπει ότι το 2019 θα υποχωρήσει στο 1,8%. Οι προβλέψεις αυτές δεν θα εμποδίσουν τον πρόεδρο Τραμπ και τους Ρεπουμπλικανούς να θριαμβολογήσουν το 2018. Η μεταρρύθμιση θα μειώσει τους φόρους περίπου για τα τρία τέταρτα των φορολογουμένων. Ετσι, η ΑΤ&Τ έχει προαναγγείλει μπόνους 1.000 δολαρίων για τουλάχιστον 200.000 υπαλλήλους της, όπως και η Fifth Third Bancorp, που επίσης προτίθεται να αυξήσει τον κατώτερο ωρομίσθιο στα 15 δολάρια. Οι φοροαπαλλαγές αποτελούν κίνητρο για επενδύσεις, αλλά όχι τον κρίσιμο παράγοντα. Μεσοπρόθεσμα θα εκλείψουν, άλλωστε, όσες αφορούν τον πολύ κόσμο. Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν λιγότερα, αλλά οι περισσότεροι που έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 100.000 δολαρίων θα δουν σύντομα να αυξάνεται η φορολογική τους επιβάρυνση. Και τότε θα επιβραδυνθεί η κύρια μηχανή της οικονομίας, οι καταναλωτικές δαπάνες.

Η κατάσταση θα επιδεινωθεί αν οι Ρεπουμπλικανοί προχωρήσουν σε ραγδαίες περικοπές δαπανών στα κοινωνικά προγράμματα Medicare και Medicaid, που ενισχύουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Σε κάθε περίπτωση, το έλλειμμα θα εξακολουθήσει να διογκώνεται. Μέχρι στιγμής έχουν παραμείνει σχετικά χαμηλοί οι τόκοι για την αποπληρωμή του, επειδή τα επιτόκια ήταν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Αναμένεται, όμως, να τα αυξήσει η Federal Reserve. Κανένας οικονομολόγος δεν πιστεύει πως οι φοροαπαλλαγές θα αποδώσουν από μόνες τους. Αρκετές μελέτες καταδεικνύουν πως οι φοροαπαλλαγές καλύπτουν στην καλύτερη περίπτωση το ένα τρίτο του κόστους τους. Το μοντέλο της βραχυπρόθεσμης επιτυχίας, που έχει δοκιμαστεί και από άλλους προέδρους. Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1981 και ο Τζορτζ Μπους το 2001 και το 2003 ψήφισαν φοροαπαλλαγές, προκαλώντας βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη και εν συνεχεία επιβράδυνση και ελλείμματα.
Πηγή

H Ρωσία ετοιμάζει αυτοκινητόδρομο που θα ενώνει το Λονδίνο με τη Νέα ΥόρκηΤο νέο παγκόσμιο οδικό δίκτυο ετοιμάζει η Ρωσία, με δρόμο που θα ξεκινά από το Λονδίνο και θα φτάνει μέχρι και τη Νέα Υόρκη διασχίζοντας 10 ευρωπαϊκές χώρες και σχεδόν όλη την Ασιατική ήπειρο, καλύπτοντας περίπου 20.777 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Ρωσικού Σιδηρόδρομου Vladimir Yakunin, υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός οδικού δικτύου που θα καλύπτει την ευρωπαϊκή, την ασιατική και το βόρειο κομμάτι της αμερικανικής ηπείρου.

Το δίκτυο αυτό, σύμφωνα με τα σχέδια, θα ξεκινά από το Λονδίνο, θα καταλήγει στη Μόσχα, θα διασχίζει την ασιατική ήπειρο και, τέλος, θα καταλήγει στην βόρεια Αμερική και την Αλάσκα. “Πρόκειται για ένα διακρατικό και διαπολιτισμικό εγχείρημα” τονίζει ο Vladimir Yakunin, που εκτιμά ότι η υλοποίησή του θα κάνει τη ζώνη από όπου θα πέρνα το κέντρο του μελλοντικού κόσμου.


Όσον αφορά την υλοποίησή του, αναφέρει ότι πολλοί από τους δρόμους που υπάρχουν ήδη στη Ρωσία αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές από όπου θα περνά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διασυνδέσουν τα νέα κομμάτια που εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν. Παράλληλα, στα ερωτήματα που εγείρονται για το πως θα διασχίζουν οι οδηγοί τον Ωκεανό που διαχωρίζει την Ασία και την Αμερική, απαντά ότι “οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πλοία που θα τοποθετηθούν για αυτό τον σκοπό”.


Το σίγουρο είναι πως, αν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα, το οδικό δίκτυο θα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και τα πιο ιστορικά έργα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, καθώς θα παρέχει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να διασχίσουν με τα αυτοκίνητά τους ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του σύγχρονου κόσμου.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/londino-nea-iorki-me-aftokinito-o-iperaftokinitodromos-ton-trion-ipiron-ke-ton-21-000-chlm/