Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Ο κακός χαμός στο λιμάνι του Κιάτου: Έπαιξαν ξύλο για τον Σταυρό

Τσίπρας από Κάλυμνο: Επιτέλους, ξημερώνει μια καλύτερη μέρα για τον τόπο

«"Μέρα μέρωσε, τώρα που ξημερώνει", αυτή είναι σήμερα η αλήθεια για την χώρα μας. Επιτέλους ξημερώνει μια καινούρια, καλύτερη μέρα για τον τόπο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπραςαπό το Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.
Σημείωσε ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που εξήγγειλαν έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, «εμείς δεν το εξαγγέλλουμε, το καταφέρνουμε, βγαίνουμε από την κρίση, βγαίνουμε από τα μνημόνια».
Απαντώντας σε ένα αίτημα δεκαετιών των νησιωτών το οποίο τέθηκε και στη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς που είχε νωρίτερα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως γίνεται πράξη η υλοποίηση του μεταφορικού ισοδύναμου, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος μας είναι το μέτρο αυτό να μην αφορά μόνο τη Δωδεκάνησα ή τα νησιά του ανατολικού αιγαίου αλλά από το 2019 και μετά να αφορά κάθε νησιώτη και κάθε νησιώτισσα».
Παράλληλα, εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση και ευγνωμοσύνη του προς τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Κάλυμνο και στα γύρω νησιά μας, «που κρατάνε ψηλά τη σημαία μας» και διαβεβαίωσε τους πάντες ότι «η Ελλάδα προασπίζει και θα προασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της ΕΕ, με ακλόνητη αποφασιστικότητα». «Απέναντι», όπως τόνισε, «σε οποιαδήποτε απαράδεκτη προσπάθεια να αμφισβητηθεί το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμβάσεις». Υπογράμμισε ότι «με την ίδια αποφασιστικότητα, και όσο δύσκολο κι αν είναι, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη συνεργασία, την ειρήνη, την καλή γειτονίας, με όλους τους γείτονες μας». Είπε ότι το 2018 πρέπει να είναι ένα έτος προόδου στις σχέσεις μας με όλους τους γείτονες μας, ούτως ώστε αυτές να αρχίσουν να ανταποκρίνονται στη σύγχρονη εποχή και στις σχέσεις φιλίας μεταξύ των λαών μας.
Ο κ. Τσίπρας, παρά τις δυσκολίες, δήλωσε βέβαιος ότι «μπαίνουμε σε μια εποχή κανονικότητας, με νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας, αλλά με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να τις ξεπεράσουμε». «Γιατί τώρα βλέπουμε πού πάμε. Ξέρουμε πώς θα πάμε. Έχουμε ανοίξει με πολλές θυσίες και πολύ κόπο, τον δρόμο για να πάμε. Και είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα πάμε». Είπε ότι κοντοζυγώνει η στιγμή, «η μέρα που θα γίνει πράξη το όνειρο, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας». Σχολίασε ότι «επειδή αδικήθηκε η περιοχή, γιατί από τα Δωδεκάνησα μπήκαμε (σ.σ. στο μνημόνιο), θα έρθω στα μέρη σας για να το γιορτάσουμε μαζί».
Ειδικότερα, ευχαρίστησε για την τιμή να τον κάνουν επίτιμο δημότη και εκ μέρους όλων των Ελλήνων ευχαρίστησε όλους τους Δωδεκανήσιους «γιατί όχι μόνο φυλάτε Θερμοπύλες στο Αιγαίο, αλλά και δίνετε με πείσμα και αποφασιστικότητα και επιτυχία την μάχη της προκοπής, της ανάπτυξης, της μόρφωσης, να κρατήσετε τον τόπο αυτό όρθιο, σε δύσκολες συνθήκες πολλές φορές».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα που συνεπάγεται η ζωή στο νησί και για τα οποία είχαν μιλήσει νωρίτερα ο δήμαρχος και ο έπαρχος: Προβλήματα συγκοινωνίας, σύνδεσης με το κέντρο, αλλά και προβλήματα που συνδέονται με την πρωτογενή παραγωγή, με την παρουσία του κράτους, με το αίσθημα ασφάλειας που είναι απαραίτητο για κάθε βήμα προόδου.

Παρά τα πλεονεκτήματα της, είπε, η Κάλυμνος έχει και «μια σειρά από προβλήματα, που της έχουν κληροδοτήσει οι μέχρι χτες πολιτικές και η αδυναμία συλλογικού σχεδιασμού για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της νησιωτικότητας στον τόπο μας».
«Το πιο κρίσιμο θέμα για τα νησιά μας, για το οποίο επεξεργαζόμαστε λύση είναι μια συνολική και συνεκτική πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος της νησιωτικότητας μας από τη θέσπιση του μεταφορικού ισοδύναμου», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Φιλοδοξούμε», τόνισε, «να κάνουμε πράξη ένα αίτημα διεκδίκησης δεκαετιών για τους νησιώτες μας, όχι επειδή βρεθήκαμε στην ανάγκη να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που από την αρχή γνωρίζαμε τις δυσκολίες του, μέσα στις οποίες εντάσσεται η εξίσωση του ΦΠΑ σε όλη τη χώρα, αλλά γιατί κατά την εκτίμηση μου αν σήμερα μας έβαζαν να διαλέξουμε από την αρχή αν θα προτιμούσαμε διαφορετικό ΦΠΑ ή μεταφορικό ισοδύναμο, η δική μου άποψη είναι για το μεταφορικό ισοδύναμο». Γιατί, όπως εξήγησε, πρέπει να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του, αλλάζοντας το καθεστώς των νησιών με το κέντρο και τα άλλα νησιά.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, στα μέσα του Φλεβάρη θα είναι έτοιμη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Θα περιλαμβάνει, όπως είπε, επιδοτήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των μονίμων κατοίκων και επιδότηση του επιπλέον κόστους ακτοπλοϊκής μεταφοράς των προϊόντων (από και προς τα νησιά) και των καυσίμων, για τα οποία έχει ήδη γίνει επαφή με τα ΕΛΠΕ και ετοιμάζεται ξεχωριστή πρόταση. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ήδη έχουμε κινηθεί για να δεσμεύσουμε σε πρώτη φάση μέσα στο 2018 μέσα από το ΠΔΕ ένα ποσό της τάξης των 50 εκατ. ευρώ» και ότι το 2019 θα είναι διπλάσιο και πολλαπλάσιο, «καθώς στόχος μας είναι το μέτρο αυτό να μην αφορά μόνο τα Δωδεκάνησα ή τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά από το 2019 και μετά να αφορά κάθε νησιώτη και κάθε νησιώτισσα». Είπε ακόμη ότι τα αρμόδια υπουργεία θα προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση της αντίστοιχης νομοθετικής παρέμβασης, και πως υπάρχει η συναίνεση και των εταίρων μας. Προσέθεσε ότι δεν αναφέρεται μόνο στους θεσμούς, αναφέρεται και στους εταίρους της ΕΕ, «καθώς ένα κρίσιμο θέμα είναι και η αποδοχή του και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για το οποίο έχει γίνει πολύ σοβαρή διεργασία».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε σειρά άλλων προβλημάτων και τις κινήσεις της κυβέρνησης επ΄ αυτών. Από τη σύσκεψη που προηγήθηκε, ξεχώρισε το θέμα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, για την ίδρυση της οποίας έχει υπάρξει συζήτηση ανάμεσα στο αρμόδιο υπουργείο και τον Δήμο Καλύμνου. «Ήδη εξετάζονται συγκεκριμένες προτάσεις για το κτίριο που θα την στεγάσει. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο ώστε από τον νέο ακαδημαϊκό χρόνο να λειτουργήσει η Ακαδημία», είπε.
Ανέφερε επίσης ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η σχολή δυτών που ξεκίνησε πάλι τη λειτουργία της, να επεκταθεί το αντικείμενό της, ώστε να εκπαιδεύονται σ΄ αυτήν δύτες με ειδικότητες απαραίτητες στη ναυπηγική βιομηχανία, που σήμερα υποχρεώνονται να φοιτούν στο εξωτερικό με υψηλό κόστος.
Μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο και έχει να κάνει με κακό σχεδιασμό. Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε άμεσα στον υπουργό Υποδομών κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, προκειμένου να στείλει κλιμάκιο της ΥΠΑ να εξετάσει αν υπάρχει δυνατότητα είτε επέκτασης ή μεταφοράς του σε άλλο σημείο (ο Δήμος το προσδιορίζει στην περιοχή Παλαιόνησος) «και αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση του».
«Θετικά αντιμετωπίζουμε, επίσης, την κατασκευή νέας αποβάθρας για την εξυπηρέτηση των νέων και πιο σύγχρονων πλοίων, που με δυσκολία προσεγγίζουν σήμερα το λιμάνι της Καλύμνου», είπε.
Τέλος, είπε ότι εδικά μέτρα λαμβάνονται για την ενίσχυση της αλιείας. Από τη μια με πλήρη εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου. Και από την άλλη με την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας, στο οποίο διατίθενται κοινοτικοί πόροι ύψους 390 εκατομμυρίων ευρώ, που θα φτάσουν πάνω από 520 εκατομμύρια ευρώ, με την εθνική συνεισφορά.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε τη σημασία της υλοποίησης των εξαγγελιών, «γιατί κι άλλοι εξήγγειλαν ότι θα βγούμε από αυτήν την κρίση, κι άλλοι εξήγγειλαν ότι θα εξισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά, ότι θα πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα υψηλά, ότι θα βγούμε από τα μνημόνια. Δεν τα κατάφεραν όμως». Σημείωσε ότι «αυτό που αλλάζει τώρα στην αυγή του νέου έτους και μας κάνει να αισθανόμαστε ελπίδα και αισιοδοξία ξανά, είναι ότι εμείς δεν εξαγγέλλουμε, το καταφέρνουμε, βγαίνουμε από την κρίση, βγαίνουμε από τα μνημόνια».
Παραπέμποντας στους στίχους "Μέρα μέρωσε, τώρα που ξημερώνει", ενός παραδοσιακού τραγουδιού του νησιού, τόνισε ότι «αυτή είναι σήμερα η αλήθεια για την χώρα μας. Επιτέλους ξημερώνει μια καινούργια, καλύτερη μέρα για τον τόπο». Ανέφερε ειδικότερα ότι «η οικονομία παίρνει μπροστά, οι αγορές πιστοποιούν την πρόοδό μας, οι ελπίδες απαλλαγής από αυτή την ταπεινωτική επιτροπεία γίνονται βεβαιότητα». Σημείωσε ακόμη ότι «η χώρα μας βρίσκει και πάλι τη θέση που της ανήκει στη διεθνή σκηνή, ως μια χώρα υπολογίσιμη, αλλά και πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ασφαλείας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή, η βελτίωση του κύρους και της θέσης της χώρας αναγνωρίζεται διεθνώς». Υπογράμμισε πως το κρίσιμο ζήτημα είναι οι θετικοί αριθμοί και τα θετικά αποτελέσματα να περάσουν στους ανθρώπους, να μην μείνουν στατιστικές, να μειωθεί κι άλλο η ανεργία, να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό κράτος.
Αναφερθείς στο προσφυγικό και τις δυσκολίες του, είπε ότι «οφείλουμε να διαχειριστούμε ίσως ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα που αφορούν όλη την ΕΕ, διατηρώντας τις αρχές και τις αξίες και τον ανθρωπισμό μας, αλλά ταυτόχρονα και προστατεύοντας το δικαίωμα των πολιτών μας στα νησιά μας να ζουν μια ζωή με ασφάλεια και ευημερία».
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΤΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Τα  Θεοφανία  γιορταστήκαν στα Λεύκτρα Βοιωτίας με λαμπρότητα για πρώτη φορά
Στο  κανάλι του Μόρνου παραβρέθηκε ο δήμαρχος  Θηβών Σπύρος  Νικόλαου και

Πλίθος κόσμου

                                       ΦΟΤΟ ΕΔΩ


Κώστας Μπακογιάννης

Και όταν πια κανείς, τίποτα δεν περιμένει, έρχεται το φως. 
Ας μην σπαταλάμε αυτό το φως. Το φως που είναι μέσα μας, στα σπίτια και τις καρδιές μας. 
Και ας του δώσουμε την ευκαιρία να λάμψει..... 
Χρόνια πολλά σε όλους!

Επίθεση με μολότοφ σε εργοτάξιο του μετρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε τα ξημερώματα το εργοτάξιο του μετρό στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης με Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Άγνωστοι στις 01:20 πέταξαν μολότοφ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά σε δύο καμπίνες γερανών του μετρό στο εργοτάξιο που βρίσκεται στο σημείο. Στο σημείο έσπευσαν οκτώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα.
Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Πηγή πληροφοριών: thestival.gr 

Νικολόπουλος: Και κρεμασμένο ανάποδα να με δείτε, δεν “πουλάω” την Μακεδονία

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν σε δελτίο ειδήσεων Αθηναϊκού σταθμού περί του ενδεχομένου να δώσει ψήφο σε ονομασία των Σκοπίων που να συμπεριλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία» και μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο ανεξάρτητος βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων είπε :
«Έχω μείνει με την απορία. Από πού τεκμαίρεται ότι θα κάνω… “έκπτωση” και θα αποδεχθώ τη λέξη «Μακεδονία» ή το όποιο παράγωγο της στην ονοματοδοσία του κρατιδίου των Σκοπίων;
Είναι ευκαιρία να θυμίσω ότι κατέλαβα και μετά από 17 μέρες απαρνήθηκα την Υπουργική καρέκλα, επειδή δεν συμβιβάσθηκα να πέσω στα… τέσσερα.
Ουδέποτε, άλλωστε, βρέθηκα στα τέσσερα επί όποιας μνημονιακής πρωθυπουργίας. Αναλυτικότερα δε, αντιτάχθηκα με την ψήφο μου στα νομοσχέδια για τους γάμους ομοφυλόφιλων, την αλλαγή φύλου, την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα, τον προϋπολογισμό και τόσα άλλα. Με την ψήφο μου, όχι με λόγια έπεα πτερόεντα! Εκεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε συνοδοιπόρος με τον Τσίπρα, εγώ με συνέπεια, ασυμβίβαστα και με πλήρη επίγνωση της αδούλωτης «μοναχικότητάς» μου, ήμουν και είμαι απέναντι».
Ως προς το επίμαχο ζήτημα της ονοματοδοσίας, ο ανεξάρτητος βουλευτής ήταν κατηγορηματικός:
«Σε αυτό καθεαυτό το θέμα του κρατιδίου των Σκοπίων ας μην ανησυχούν οι αναλυτές των προθέσεών μου. Έχω, ήδη, δώσει την ψήφο μου στη μια και μοναδική, την Ελληνική Μακεδονία!
Το λέω κι αλλιώς. Και κρεμασμένο ανάποδα να με δείτε, δεν πρόκειται να ψηφίσω όνομα για τα Σκόπια που να εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της. Άλλωστε, έχω ήδη υπογράψει και το σχετικό ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανεξάρτητος Βουλευτής πέραν της υπογραφή του ψηφίσματος , έχει ήδη ενεργοποιηθεί για την συλλογή υπογραφών σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει. Είναι δε, ευνόητο ότι θα δώσει το παρόν του στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.
Τέλος, ας σημειωθεί ότι σήμερα καταθέτει ο Νίκος Νικολόπουλος ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών όπου ζητά να ενημερώσουν το Εθνικό Κοινοβούλιο, αν βρίσκονται στην ίδια εθνική γραμμή που χαράχτηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και με συνέπεια την υπερασπίστηκε στο Βουκουρέστι το 2008, ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ή αν έχει κάτι αλλάξει. Στην ίδια ερώτηση ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος θα υπερασπιστούν τη μία και μόνη Ελληνική Μακεδονία.

Θεοφάνεια με ήλιο και ζέστη - Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά.
Τοπικός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε άνοδο.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα νότια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά στα ανατολικά και νότια νότιοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά στα δυτικά αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεοφάνεια ή Εορτή των Φώτων - Τι γιορτάζουμε σήμερα

Τα Άγια Θεοφάνεια που γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου, είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης ενώ αποτελεί παράλληλα την τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου. Πρώτη είναι η κατά σάρκα Γέννηση (25 Δεκεμβρίου - εορτών των Χριστουγέννων), δεύτερη η Περιτομή (1 Ιανουαρίου) και η Βάπτιση (6 Ιανουαρίου) του Ιησού Χριστού.
Το όνομα των Θεοφανείων προήλθε από τη φωνή του θεού που ακούστηκε στη Γη. Δηλαδή προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές.
Η εορτή των Θεοφανείων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα ή Φωτά (ή Εορτή των Φώτων).
Φώτα ονομάζονται επειδή όπως λέει στο τέλος το Απολυτίκιο της Εορτής, ήλθε ο Χριστός για να φωτίσει τον κόσμο, μπολιάζοντάς τον και πνευματικά δια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος.
Σήμερα λοιπόν, γιορτάζονται τα ονόματα Φωτεινή,Φώτης (Φώτιος), Ουρανία, Ιορδάνης, Θεοφάνης και Θεοχάρης.
Πότε καθιερώθηκε η εορτή των Θεοφανείων
Αυτό δεν είναι γνωστό. Ωστόσο, κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους η εορτή του Δωδεκαημέρου ήταν μόνο μια: τα Άγια Θεοφάνεια, τα οποία και αποτελούν την παλαιότερη Δεσποτική εορτή.
Όμως, από τον 4ο αιώνα αρχίζουν και υπάρχουν περιπτώσεις χωριστού εορτασμού των εορτών των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, σύμφωνα τόσο με τον Μέγα Βασίλειο, όσο και με τον Γρηγόριο τον Θεολόγο.
Κατά τις ευαγγελικές περικοπές στις αρχές του 30ου έτους της ηλικίας του Ιησού, ο Ιωάννης (ο Πρόδρομος), γιος του Ζαχαρία και της Ελισάβετ, ο επιλεγόμενος στη συνέχεια Βαπτιστής, που ήταν 6 μήνες μεγαλύτερος του Χριστού, και διέμενε στην έρημο, ασκητεύοντας και κηρύττοντας το βάπτισμα μετανοίας, βάπτισε με έκπληξη και τον Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό.
Κατά τη στιγμή της Βάπτισης κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό τη μορφή περιστεριού στον Ιησού και ταυτόχρονα από τον ουρανό ακούστηκε φωνή που έλεγε ότι: Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκησα". Αυτή είναι και η μοναδική φορά της εμφάνισης, στη Γη, της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος υπό του πλήρους «μυστηρίου» της Θεότητας.
Όταν πλέον καθιερώθηκε η ημερομηνία για τα Χριστούγεννα σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο έγινε και ο διαχωρισμός της εορτής των Φώτων στις 6 Ιανουαρίου, στα μέσα του 6ου αιώνα.
Ως κύριες τελετές των Θεοφανείων θεωρούνται οι παρακάτω:
-Μέγας Αγιασμός (Θρησκευτική τελετή που λαμβάνει χώρα εντός των Εκκλησιών).
-Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού (Θρησκευτική τελετή που ακολουθεί του Μεγάλου Αγιασμού και γίνεται η κατάδυση του Σταυρού σε ακτή Θάλασσας, εντός λιμένων, όχθες ποταμών ή λιμνών και στην ανάγκη σε δεξαμενές νερού όπως στην Αθήνα.
- Επίσημη κατάδυση του Σταυρού: Πολιτειακή, Πολιτική και Θρησκευτική (Αρχιερατική) εορτή της επίσημης κατάδυσης του Σταυρού όπου παρίστανται οι Αρχές της Χώρας. Από τις αρχές του 1900 επίσημη κατάδυση ορίστηκε να γίνεται στον Πειραιά έναντι της παλαιάς βασιλικής αποβάθρας ή του παλιού Δημαρχείου, σήμερα μπροστά από τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Παρόμοιες τελετές γίνονται σε όλους τους Νομούς της Χώρας.
Προπολεμικά απαγορεύτηκε στον Πειραιά η ανέλκυση του Σταυρού από βουτηχτές, ύστερα από θανάσιμη συμπλοκή μεταξύ τους. Σήμερα η ανέλκυση γίνεται με κορδέλα που φέρει ο Σταυρός.

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΘΕΜΑ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2018 – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2018 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.  
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.   Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018.  Να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι το πλαίσιο ωραρίου για την  ανωτέρω Κυριακή καθορίζεται  από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ Ε.Ε.Ε.Β.Ο.

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Δυό νύχτες-Αλίμονο - Δημήτρης Μητροπάνος

Κανονικά τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανήμερα των Θεοφανείων

Κανονικά χωρίς τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, ημέρα των Θεοφανείων, όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάση του προκαθορισμένου ισχύοντος προγράμματος.
Σε ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση για αλλαγή προγράμματος τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Επίσης, το επιβατικό κοινό μπορεί να παρακολουθεί τις επίσημες ανακοινώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. όπως αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα www.trainose.gr ή να καλεί στον αριθμό 14511 για περισσότερες πληροφορίες.

ΑΟ ΘΗΒΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ 2017 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


                                                             ΦΟΤΟ ΕΔΩ

Την σκότωσε, ανέβασε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και έγραψε «τελικά είναι πιο δύσκολο να στραγγαλίσεις κάποιον απ' ό,τι στις ταινίες»

Σοκ στις ΗΠΑ όπου η αστυνομία, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό, συνέλαβε την David Kalac στο Wilsonville του Όρεγκον...
Ο άνδρας κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του.

Όπως αναφέρει η Huffington Post, οι αρχές αναζητούσαν τον 33χρονο άνδρα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για το στραγγαλισμό της 30χρονης Amber Lynn Coplin.

Έπειτα από ανθρωποκυνηγητό με τις αρχές, ο Kalac συνελήφθη τελικά και οδηγήθηκε, σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τις αρχές, φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα, ενώ ο δράστης καλούσε την αστυνομία να τον «βρει και να τον σκοτώσει». Στις εικόνες φαινόταν το άψυχο, γυμνό σώμα της άτυχης γυναίκας, ενώ διακρίνονταν τα σημάδια από το στραγγαλισμό.

Μάλιστα τις σοκαριστικές φωτογραφίες συνόδευε το κυνικό μήνυμα «τελικά είναι πιο δύσκολο να στραγγαλίσεις κάποιον απ' ό,τι στις ταινίες». Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι φωτογραφίες -οι οποίες έχουν εν τω μεταξύ διαγραφεί- ήταν αυθεντικές.

Φτάνοντας στο διαμέρισμα, η αστυνομία βρήκε την σορό της γυναίκας στο κρεβάτι της. Δίπλα στο κεφάλι της βρισκόταν το δίπλωμα οδήγησής της με τη λέξη «νεκρή» γραμμένη πάνω του, στα στόρια είχε γραφτεί «άσχημα νέα» και σε μία φωτογραφία το μήνυμα «αυτή με σκότωσε πρώτα».

Ο ίδιος ο γιος της δεν αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα ήταν νεκρή την πρώτη φορά που την είδε στο κρεβάτι μετά το θάνατό της, νομίζοντας πως κοιμόταν. Πήγε στο σχολείο, γύρισε το απόγευμα της Τρίτης και τότε συνειδητοποίησε, όπως είπε στην αστυνομία τι είχε συμβεί, αναφέροντας επίσης πως την είχε άκουσε τη Δευτέρα το βράδυ να μαλώνει με το σύντροφό της.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα, ωστόσο υποψιάζονται ότι ο Kalac ήταν εκείνος που ανέβασε τις φωτογραφίες του θύματος στο διαδίκτυο.

Ο ύποπτος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο, αναφέρει η Huffington Post, ενώ η Coplin ήταν μητέρα 4 παιδιών.

Δεν πάει το μυαλό σας τι μπορεί να βρήκε ένας αγρότης από τον Ασπρόπυργο όταν πήγε να οργώσει το χωράφι του

Μπροστά σε μία έκπληξη βρέθηκε ένα αγρότης στον Ασπρόπυργο...
Ο αγρότης πήγε να οργώσει το χωράφι του και βρήκε τρία καλάσνικοφ και έναν γεμιστήρα.

Συγκεκριμένα, ο αγρότης ανέβηκε στο τρακτέρ του, προκειμένου να οργώσει το χωράφι, που βρίσκεται κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και με την αξίνα «ξέθαψε» τα τρία όπλα και τον γεμιστήρα.

Kαταιγίδα "Ελεανόρ"...ο Μακρόν στον Ερντογάν - Έκλεισε την πόρτα της Ευρώπης στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε σήμερα στην Τουρκία τη σύναψη μιας «εταιρικής σχέσης» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, απουσία μιας συμφωνίας ένταξης.
«Πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο εάν μπορούμε να επανεξετάσουμε αυτή τη σχέση όχι στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης αλλά πιθανόν μιας συνεργασίας, μιας εταιρικής σχέσης με τελικό σκοπό να διασφαλίσουμε την "αγκίστρωση" της Τουρκίας και του τουρκικού λαού στην Ευρώπη και ότι το μέλλον της (Τουρκίας) θα οικοδομείται με το βλέμμα στην Ευρώπη και μαζί με την Ευρώπη» σημείωσε ο Μακρόν στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το πέρας των συνομιλιών που είχαν στο Παρίσι.
«Βούλησή μου είναι να κάνουμε περισσότερα μαζί, η Τουρκία να παραμείνει αγκιστρωμένη, δεμένη στην Ευρώπη όμως πιστεύω ότι η διαδικασία (ένταξης), όπως έχει ξεκινήσει δεν θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ετών» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.
Για τον ίδιο «είναι σαφές ότι οι πρόσφατες εξελίξεις και οι επιλογές (της Τουρκίας αναφορικά με το Κράτος Δικαίου) δεν επιτρέπουν καμία πρόοδο στη διαδικασία» για την ένταξη της Άγκυρας στην ΕΕ.
«Πρέπει να αποφύγουμε την υποκρισία που συνίσταται στο να σκεφτόμαστε ότι είναι πιθανή μια φυσική πρόοδος προς το άνοιγμα νέων κεφαλαίων (διαπραγματεύσεων)» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ συμπλήρωσε ότι είχε μια «πολύ ειλικρινή συζήτηση» για αυτό το θέμα με τον Τούρκο ομόλογό του.
Αντιθέτως, πρότεινε να διεξαχθεί εντός των επόμενων μηνών «ένας ήρεμος διάλογος» που θα «επανασχεδιαστεί, επαναδιατυπωθεί σε ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες του σήμερα».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε ότι η χώρα του έχει «κουραστεί» μα περιμένει μια ενδεχόμενη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Εδώ και 54 χρόνια η Τουρκία περιμένει στον προθάλαμο της ΕΕ, δεν μπορούμε να εκλιπαρούμε συνεχώς για την είσοδό μας στην ΕΕ» τόνισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι τα 16 κεφάλαια των διαπραγματεύσεων «έχουν ανοίξει και ποτέ δεν έχουν κλείσει», εκ των συνολικά 35.
«Νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενήργησε πάντα σωστά απέναντι στην Τουρκία διότι την έκανε να πιστέψει ότι κάποια πράγματα ήταν πιθανά, την ώρα που δεν ήταν απολύτως» είπε ο Μακρόν.

Αυτο ηταν το σχολιο φιλου.

Ειπα να σας τσιτωσω λιγο τα νευρα πρωινιατικα, 
Το φορτηγό που τα μεταφέρει είναι Γερμανικό σίγουρα....και ο οδηγός μάλλον Αλβανός........τα λάστιχα του φορτηγού είναι Κινέζικα τα φυτοφάρμακα που έχουν ραντίσει τα προϊόντα είναι Ολλανδικά ....οι άνθρωποι που βοήθησαν στην παραγωγή είναι οι παρακάτω................ Σπανάκι-----Αφγανοί........Ρύζι-----Ουκρανοί........Άνιθος----Ιρακινοί ............ Κρεμμύδι------Σύριοι. 
Αυτο ηταν το σχολιο φιλου..πολυ πετυχημενο !!!!!!!!!

Της σακούλας το ανάγνωσμα

Και στο γραφικό Αγρίνιο και στην ευρύτερη περιοχή το θέμα είναι ένα: η σακούλα. Γιατί να παίρνουμε σακούλες μεγάλες και όχι πολλές μικρές; Γιατί να τις ξαναχρησιμοποιούμε; Γιατί να προτιμούμε πάνινες ή διασπώμενες;
Μα γιατί δεν θα είναι τσάμπα από δω και πέρα! Και γιατί θα μπούμε σε μια λογική ότι αφού δεν είναι «δωρεάν» (ποτέ δεν ήταν δωρεάν, δεν υπάρχει τίποτε δωρεάν, ούτε καν το γεύμα στον άστεγο δεν είναι δωρεάν, κάποιος πληρώνει…) δεν θα γίνεται κατάχρηση. Θες να καταστήσεις κάτι σημαντικό; Βάλτου μια αξία, μην το πετάς «δωρεάν» γιατί θα ευτελιστεί.

Η κυρίαρχη αντίληψη όμως στην Ελλάδα τι λέει για τις σακούλες; Ότι γίνονται τόσα εγκλήματα στον κόσμο που οι σακούλες μας πείραξαν; Και αν μας πείραζαν δεν θα τις κόβαμε; Θα βάζαμε ένα ποσό να για να πληρώνουμε για κάτι επιβλαβές;
Πολύ ωραία, ας αρχίσουμε ανάποδα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν έπρεπε να έχει ούτε μία σακούλα, όχι σε λαιμό καρκωμένης χελώνας αλλά, σε θάλασσα και παραλία. Ούτε καν στο γραφικό Αγρίνιο ή στα βουνά όπως ανεβαίνεις προς Καρπενήσι που είναι γεμάτα πλαστικά. Γιατί; Διότι η φύση είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα.
Ας πούμε όμως ότι εμείς γουστάρουμε να έχουμε  πλαστικά παντού -ρε φίλε, τι ζόρι τραβάς; Απλά είναι η γνωστή απορία αν μπορείς να καταργήσεις το τσιγάρο με ένα νόμο ή να το ακριβύνεις για να βάλεις και την τιμή(όχι μόνο την τιμή)στους αποτρεπτικούς παράγοντες. Ομοίως και στις σακούλες, βάζεις ένα ποσό για να αρχίσει σιγά-σιγά να γίνεται βίωμα στην κυρά Μαρίκα ότι δεν είναι καλό πράμα οι σακούλες. Η κυρά Μαρίκα σημειωτέον ΔΕΝ θέλει να μάθει τίποτε! Θέλει η ζωή της να συνεχίσει να είναι όπως παλιά. Μόνο που αυτό δεν γίνεται πλέον, έπηξε ο πλανήτης από τις σακούλες και τα πλαστικά. Και η Ελλάδα έχει πιο πολύ σακούλα ανά κάτοικο από το Μαρόκο!
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
«Μα τα πλαστικά δεν θα σταματήσουν! Οι συσκευασίες των προϊόντων συνεχίζονται σε πλαστικό! Άσε που οι Αμερικάνοι επενδύουν παραπάνω λεφτά συνεχώς στα πλαστικά». Πολύ σωστά, μόνο που εμείς δεν είμαστε Αμερικάνοι(ευτυχώς)! Και η κοινή μας κυβέρνηση με άλλους- που νομίζουμε ότι- μας μοιάζουν αποφάσισε να εκδώσει οδηγία και να βάλει αντίτιμο πολεμώντας την σακούλα ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ.
Οι βιομηχανίες και το μεγάλο κεφάλαιο αντιδρά, όπως αντιδρούν ακόμα οι βιομηχανίες και το κεφάλαιο που φτιάχνουν τσιγάρα να καπνίζει ο κόσμος να παθαίνει καρκίνο. Και πλην μιας χώρας που έχει αυξημένο ποσοστό… επαναστατών, της Ελλάδας, ο υπόλοιπος κόσμος έχει αποδεχτεί ότι το τσιγάρο πρέπει να κοπεί. Οι ίδιες οι βιομηχανίες και το κεφάλαιο του τσιγάρου στρέφονται σε άλλα, εναλλακτικά προϊόντα, γιατί το τσιγάρο πάει, όπου να ‘ναι σβήνει. Πλην μιας παλαβής χώρας φυσικά.
Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και τα αυτονόητα. Είμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας και εφαρμόζεται μια οδηγία της σατανικής Ε.Ε.(αν εφαρμοζόταν μια οδηγία της  Βενεζουέλας θα ήταν αλλιώς τα πράγματα, να είστε σίγουροι). Αυτό σημαίνει ότι παλεύουμε να δείξουμε στις βιομηχανίες και στα συμφέροντα ότι δεν τα… συμφέρει να βγάζουν σακούλες! Τόσο απλό. Θα μου πεις, γιατί δεν τα καταργούμε αυτά τα συμφέροντα; Μα γιατί θα καταρρεύσουμε όπως έπαθαν κάποτε οι φίλοι μας στην ρωσική τούντρα. Θα ξεμείνουμε από μπουλόνια, και οι βίδες δεν θα χωράνε στις τρύπες που θα φτιάχνουμε με το σταχανοβικό αίμα των εργατών μας.
Α. και κάτι ακόμα: οι πόλεμοι, οι ατομικές βόμβες, η ρύπανση, τα μεταλλαγμένα, οι τσιμινιέρες(όπου υπάρχουν και δεν έχουν παγώσει), ο βιασμός της φύσης, σε δάση και νερό, ΔΕΝ είναι προτεινόμενες πολιτικές και κοινοτικές οδηγίες! Συμβαίνουν γιατί ο άνθρωπος είναι αδηφάγος και γιατί δεν έχει βρει ακόμη δίκαιο οικονομικό σύστημα. Όσα έφτιαξε είναι άδικα και με χειρότερα εκείνα που έλεγαν ότι θα ήταν δίκαια!
Άρα, επειδή πέφτουν βόμβες και τρώμε σαβούρες δεν σημαίνει ότι πρέπει να πνιγούμε στο πλαστικό, σωστά; Με κάποιο τρόπο πρέπει να υπάρξει ένας κόσμος χωρίς πλαστικά σωστά; Ε, ας αρχίσουμε από τις σακούλες, ναι;
Πώς να αρχίσουμε όμως ρε μαστόρια; Αφήνετε να αρχίσουμε; Αφού λυσσάτε στο κάθε τι! Δεν προλαβαίνει να βγει μια οδηγία, να γίνει μια προσπάθεια και την έχετε ήδη πολεμήσει! Και όπως σε όλα τα άλλα, θα μας καθυστερήσετε πάλι μερικές δεκαετίες μέχρι να πάρετε χαμπάρι ότι ο κόσμος άλλαξε!