Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: Eπ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος και απειλές της FIFA για Grexit - Τσίπρας: Να κοπεί ο γόρδιος δεσμός

Συναγερμός σήμανε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου από το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής. Η κυβέρνηση αποφάσισε τηνεπ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της SuperLeague μετά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα το πρωί ο Πρωθυπουργός με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει πως ο γόρδιος δεσμός στον χώρο του ποδοσφαίρου πρέπει να κοπεί, αγνοώντας το πολιτικό κόστος.
«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουμε την προσπάθεια να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το όποιο πολιτικό κόστος.
Οι κανόνες ισχύουν για όλους και έναντι όλων και υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος τις επόμενες ώρες», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και πρόσθεσε: «Θα έχουμε συζητήσεις με την ομοσπονδία, τους φορείς και την λίγκα. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξανά εκκινήσει εάν δεν συμφωνήσουμε σε ένα σαφές από όλους πλαίσιο κανόνων για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν κάνουμε πίσω στη μάχη για διαφάνεια».
Στο τραπέζι είναι και το Grexit. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής Σύνταξης της Realnews και του Real.gr ο Βασίλης Σκουρής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 στο ζήτημα αυτό υπάρχει ένας αστερίσκος. Εάν ο αποκλεισμός από τις διεθνείς διοργανώσεις περιλαμβάνει και την Εθνική ομάδα, η κυβέρνηση δεν το συζητάει.
Αναφορικά με ενδεχόμενο Grexit, ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε συζητήσεις, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Περιμένουμε προτάσεις από την ομοσπονδία και την λίγκα για να ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις. Προχωράμε σε μία επ' αόριστον διακοπή και βλέπουμε με ένα νέο πλαίσιο κανόνων αυστηρότερων σε θέματα ασφάλειας, με αυστηρότερες ποινές με την βούληση όλων. Θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες, θα έχουμε επικοινωνία με την UEFA τις επόμενες ώρες, όλοι είναι σοκαρισμένοι».