Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Κρατούμενος μέχρι την απολογία του ο Μπαρμπαρούσης - "Ήταν μια ατυχής επιλογή εκφράσεων" λέει ο συνήγορός του

Για μια «ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μία στιγμή θυμικής έξαρσης» έκανε λόγο ο συνήγΟ κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κορατζόπουλο, η φρασεολογία τού εντολέα του «προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», ενώ, όπως τόνισε, «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της».
Ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση ανέφερε, επίσης, ότι ο εντολέας του έχει ήδη ανακαλέσει «τις επίμεμπτες φράσεις», κάτι που θα κάνει και ενώπιον του ανακριτή, ενώ πρόθεση του ήταν να θέσει «κατά τρόπο εμφατικό» τους πολιτειακούς παράγοντες «προ των ευθυνών τους».
Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον δικαστικό λειτουργό ώστε να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του για την κατηγορία που του αποδίδεται.
Θα απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που τον βαρύνει, μετά τα όσα είπε την Παρασκευή, 15 Ιουνίου στη Βουλή. Ο βουλευτής θα παραμείνει κρατούμενος, τουλάχιστον μέχρις ότου απολογηθεί.
Η κατηγορία σε βάρος του βουλευτή αφορά στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης, από του βήματος, κάλεσε τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.
Η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε ύστερα από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε αυθημερόν μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, στον Άρειο Πάγο και αναφορά του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη.ορος του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση Π. Κορατζόπουλος.