Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Σε «κόκκινο» συναγερμό τέθηκαν Αττική και Εύβοια για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς


Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα, Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.


Όπως πράττει σε τέτοιες περιπτώσεις, η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν φωτιές.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
 ATTIKH   EYBOIA   ΠΥΡΚΑΓΙΑ   ΦΩΤΙΑ   ΠΡΟΒΛΕΨΗ   ΓΓΠΠ
Share  Tweet  Share  Email
σχολίασε κι εσύ
(0 σχόλια)
σχετικά άρθρα
Πυρκαγιά σε κτίριο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Απετράπη εμπρησμός στο Πεδίον του Άρεως
Προσήχθη ύποπτος που επιχείρησε να βάλει τρεις φορές φω...
Λέκκας: Υπάρχουν άλλες 100 περιοχές στην Ελλάδα σαν το ...
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε τούνελ σήμανε συναγερμό σε ...
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Αρχάνες
Με γοργούς ρυθμούς ο έλεγχος των κτιρίων που έχουν χαρα...
Στις φλόγες όχημα στα Σίδερα Χαλανδρίου- ΦΩΤΟ αναγνώστη...
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Αχλαδόκαστρο στην Ορεινή ...
το blog μου
πολιτική
οικονομία
διεθνή
κοινωνία
αθλητισμός
lifestyle
media
στήλες
ξεχωρίζουν
εκπομπές