Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Οι παγκόσμιες επενδύσεις καθαρής ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται

Οι παγκόσμιες επενδύσεις σε πηγές καθαρής ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται, κυρίως λόγω της Κίνας, σύμφωνα με πρόσφατη...
οικονομική έκθεση του Bloomberg.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι επενδύσεις καθαρής ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο έφτασαν τα 333,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3% από το 2016. Οι συνολικές επενδύσεις από το 2010 έχουν ξεπεράσει πια το εντυπωσιακό ποσό των 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κίνα, έχοντας την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και τη μεγαλύτερη αγορά καθαρής ενέργειας, πραγματοποίησε ρεκόρ επενδύσεων, κυρίως λόγω των νέων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

Αυτό επισκίασε αρνητικές εξελίξεις σε άλλες χώρες, όπως η μείωση των επενδύσεων καθαρής ενέργειας στην Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Ωστόσο, η περσινή επίδοση παραμένει 7% χαμηλότερη από το ρεκόρ των 360,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκε το 2015.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα δεδομένα αυτά αντικατοπτρίζουν μόνο τα ποσά των επενδύσεων και όχι την προστιθέμενη ενεργειακή ικανότητα. Αυτοί οι αριθμοί είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί, αν ληφθεί υπ’ όψιν το δραματικά μειωμένο κόστος πολλών τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, ιδίως της ηλιακής. Τα τυπικά φωτοβολταϊκά συστήματα ήταν περίπου 25% φθηνότερα ανά μεγαβάτ πέρυσι από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι η ηλιακή ενέργεια συνεχίζει να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τεχνολογία καθαρής ενέργειας, αντιπροσωπεύοντας το 48% των επενδύσεων με 160,8 δισεκατομμύρια δολάρια, 18% πάνω από το προηγούμενο έτος και παρά το χαμηλότερο κόστος.

Ο τομέας της αιολικής ενέργειας σημείωσε πτώση 12% σε σχέση με το 2016 αλλά αντιπροσώπευε σχεδόν το ένα τρίτο όλων των επενδύσεων, με 107,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι έξυπνες τεχνολογίες ενέργειας, όπως έξυπνοι μετρητές και μπαταρίες, ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος τομέας, προσελκύοντας επενδύσεις ύψους 48,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

Οι υπόλοιποι τομείς σημείωσαν μειώσεις συνεχίζοντας την τάση των τελευταίων ετών, με τη βιομάζα και τη γεωθερμική ενέργεια να σημειώνουν τις μεγαλύτερες πτώσεις, ακολουθούμενες από τις μικρές υδροηλεκτρικές μονάδες και τη θαλάσσια ενέργεια.

Ελληνική φέτα το αρχαιότερο τυρί του κόσμου, η αναφορά του Ομήρου

Η φέτα το αρχαιότερο τυρί του κόσμου, το Ελληνικό τυρί που αναφορά βρίσκουμε στην Ομήρου Οδύσσεια όταν ο...
Οδυσσέας επισκέφτηκε το σπήλαιο του κύκλωπα Πολύφημου,επίσης μαθαίνουμε πως ο Πολύφημος παρασκεύαζε την φέτα !!!.

Επίσης καταλαβαίνουμε από το κείμενο του Όμηρου πως ο Πολύφημος είχε και άλλα είδη τυριών στα ράφια του!!!!

Οδύσσεια, με απόδοση Καζαντζάκη-Κακριδή, ραψωδία ι
στίχοι 216-249

Σε λίγο ομπρός στο σπήλιο φτάσαμε, μα μέσα αυτός δεν ήταν, μόν΄ τα παχιά τ΄ αρνιά του εβόσκιζε ψηλά στα βοσκοτόπια. Κι εμείς το σπήλιο τριγυρίζοντας το αποθαμάξαμε όλο: τυριά γεμάτα τα τυρόβολα· στις μάντρες στοιβαγμένα τ΄ αρνιά, τα ρίφια· κι ήταν ξέχωρα κλεισμένη η κάθε γέννα, χώρια μαθές τα πρωτογέννητα και χώρια τα μεσάτα, και τα ψιμάρνια χώρια· ξέχειλα τ΄ αγγειά από ορό θωρούσες — λεβέτια, σκάφες, όλα, που ΄φτιανε, να τα ΄χει και ν΄ αρμέγει. Τα παρακάλια τότε οι σύντροφοι κινούσαν, πρώτα απ΄ όλα να πάρουμε τυριά να φύγουμε, και πάλι διαγυρνώντας αρνιά από τα μαντριά ν΄ αρπάξουμε και ρίφια, να τα πάμε στο πλοίο, κι αμέσως να μακρύνουμε πα στ΄ αρμυρά πελάγη. Μα εγώ δεν άκουσα, και θα ΄μαστε πολύ πιο κερδεμένοι· πρώτα να ιδώ τον ίδιον ήθελα κι αν θα μου δώσει δώρα· μα οι σύντροφοί μου δεν θα γνώριζαν καμιά του καλοσύνη!

Ανάψαμε φωτιά και στους θεούς προσφέραμε θυσίες, μετά κι εμείς να φάμε πήραμε τυρί, και καθισμένοι τον καρτερούσαμε, ως που γύρισε· στην πλάτη εκουβαλούσε ξύλα στεγνά, ένα ακέριο φόρτωμα, να τα ΄χει για το δείπνο. Κι ως χάμω τα ΄ριξε, αντιλάλησε βαριά τρογύρα ο βράχος. Εμείς στην αγκωνή χωθήκαμε του σπήλιου φοβισμένοι, κι αυτός στο σπήλιο το πλατύχωρο τα ζωντανά του μπάζει, όλα όσα θα ΄ρμεγε, όξω αφήνοντας τ΄ αρσενικά — τους τράγους και τους κριγιούς — στην αψηλόχτιστην αυλή· μετά ένα βράχο, που ΄χε να κλειεί του σπήλιου το άνοιγμα, σηκώνει και σφαλίζει, κατάβαρο· και να τον φόρτωνες σε εικοσιδυό καρότσια γερά και να ΄χουν ρόδες τέσσερεις, δε σάλευε απ΄ τον τόπο· τόσο τρανός ο βράχος που ΄βαλε στην πόρτα, για να κλείσει. Κι ως τις αρνάδες πήρε κι άρμεξε και τις βελάστρες γίδες με τάξη, τα μικρά στις μάνες τους να τις βυζάξουν σπρώχνει. Μισό απ΄ το γάλα το άσπρο βάλθηκε μετά γοργά να πήξει, κι όπως το μάζωξε, το απίθωσε στα τυροβόλια μέσα· το άλλο μισό σε κάδους το ΄βαλε να το ΄χει για την ώραπου θα δειπνούσε, με το χέρι του ν΄ απλώνει και να πίνει.
Αρχαίο κείμενο
ἐλθόντες δ᾽ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα.ταρσοὶ μὲν τυρῶν βρῖθον, στείνοντο δὲ σηκοὶἀρνῶν ἠδ᾽ ἐρίφων· διακεκριμέναι δὲ ἕκασταιἔρχατο, χωρὶς μὲν πρόγονοι, χωρὶς δὲ μέτασσαι,χωρὶς δ᾽ αὖθ᾽ ἕρσαι. ναῖον δ᾽ ὀρῷ ἄγγεα πάντα,γαυλοί τε σκαφίδες τε, τετυγμένα, τοῖς ἐνάμελγεν.ἔνθ᾽ ἐμὲ μὲν πρώτισθ᾽ ἕταροι λίσσοντ᾽ ἐπέεσσιντυρῶν αἰνυμένους ἰέναι πάλιν, αὐτὰρ ἔπειτακαρπαλίμως ἐπὶ νῆα θοὴν ἐρίφους τε καὶ ἄρναςσηκῶν ἐξελάσαντας ἐπιπλεῖν ἁλμυρὸν ὕδωρ·ἀλλ᾽ ἐγὼ οὐ πιθόμην, ἦ τ᾽ ἂν πολὺ κέρδιον ἦεν,ὄφρ᾽ αὐτόν τε ἴδοιμι, καὶ εἴ μοι ξείνια δοίη.οὐδ᾽ ἄρ᾽ ἔμελλ᾽ ἑτάροισι φανεὶς ἐρατεινὸς ἔσεσθαι."ἔνθα δὲ πῦρ κήαντες ἐθύσαμεν ἠδὲ καὶ αὐτοὶτυρῶν αἰνύμενοι φάγομεν, μένομέν τέ μιν ἔνδονἥμενοι, ἧος ἐπῆλθε νέμων. φέρε δ᾽ ὄβριμον ἄχθοςὕλης ἀζαλέης, ἵνα οἱ ποτιδόρπιον εἴη,ἔντοσθεν δ᾽ ἄντροιο βαλὼν ὀρυμαγδὸν ἔθηκεν·ἡμεῖς δὲ δείσαντες ἀπεσσύμεθ᾽ ἐς μυχὸν ἄντρου.αὐτὰρ ὅ γ᾽ εἰς εὐρὺ σπέος ἤλασε πίονα μῆλαπάντα μάλ᾽ ὅσσ᾽ ἤμελγε, τὰ δ᾽ ἄρσενα λεῖπε θύρηφιν,ἀρνειούς τε τράγους τε, βαθείης ἔκτοθεν αὐλῆς.αὐτὰρ ἔπειτ᾽ ἐπέθηκε θυρεὸν μέγαν ὑψόσ᾽ ἀείρας,ὄβριμον· οὐκ ἂν τόν γε δύω καὶ εἴκοσ᾽ ἄμαξαιἐσθλαὶ τετράκυκλοι ἀπ᾽ οὔδεος ὀχλίσσειαν·τόσσην ἠλίβατον πέτρην ἐπέθηκε θύρῃσιν.ἑζόμενος δ᾽ ἤμελγεν ὄις καὶ μηκάδας αἶγας,πάντα κατὰ μοῖραν, καὶ ὑπ᾽ ἔμβρυον ἧκεν ἑκάστῃ.αὐτίκα δ᾽ ἥμισυ μὲν θρέψας λευκοῖο γάλακτοςπλεκτοῖς ἐν ταλάροισιν ἀμησάμενος κατέθηκεν,ἥμισυ δ᾽ αὖτ᾽ ἔστησεν ἐν ἄγγεσιν, ὄφρα οἱ εἴηπίνειν αἰνυμένῳ καί οἱ ποτιδόρπιον εἴη.

Θρέψας=Έπηξε
θρέψε γαρ=πήξε

Τέλος στον νόμο που ποινικοποιούσε την άρνηση πληρωμής διοδίων

Με νομοθετική ρύθμιση θα καταργηθεί ο Νόμος Βορίδη του 2012, ο οποίος ποινικοποίησε, τροποποιώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την άρνηση πληρωμής διοδίων με...
αποτέλεσμα να σύρονται στα δικαστήρια πολίτες που συμμετείχαν στα κινήματα από τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους.

Όπως διαβεβαιώνουν αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η επεξεργασία της ρύθμισης έχει ολοκληρωθεί με σκοπό να κατατεθεί στη Βουλή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο διεθνής διαγωνισμός για την εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση, αναμένεται να προκηρυχθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Το σύστημα χρέωσης ανά διανυόμενο χιλιόμετρο στους οδικούς άξονες με σύμβαση παραχώρησης, όπως ήδη έχει ανακοινώσει το υπουργείο, θα διαφέρει στα επαγγελματικά από τα Ι.Χ. οχήματα. Τα επαγγελματικής χρήσεως οχήματα θα έχουν εγκατεστημένη μια «Εποχούμενη Συσκευή» (On Board Unit - OBU) που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και την καταγραφή της θέσης και της πορείας τους με τη βοήθεια δορυφόρων (τεχνολογία GNSS). Η καταγραφή της διαδρομής τους θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες εφαρμογές ηλεκτρονικής διαχείρισης (π.χ. ηλεκτρονικός ταχογράφος για τις νταλίκες). Τα ιδιωτικής χρήσεως οχήματα θα αναγνωρίζονται αυτόματα με κάμερες κυκλοφορίας από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το οδικό δίκτυο επί του οποίου επιβάλλονται τέλη (τεχνολογία Automatic Number Plate Reading - ANPR).

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του χθες, σημείωσε ότι, επειδή κάθε χρόνο υπολογίζεται η τιμή του διοδίου ανάλογα με τα έσοδα, αν τα βαριά οχήματα, που σήμερα σε πολύ μικρό ποσοστό πληρώνουν διόδια καθώς χρησιμοποιούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο, ενταχθούν στο «σύστημα», αυξάνονται τα έσοδα, άρα μπορεί να μειωθεί το αντίτιμό του διοδίου.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρονται οι νταλίκες με είσοδο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και των κάθετων οδικών αξόνων της Εγνατίας Οδού, οι οποίες χρησιμοποιούν το εναλλακτικό οδικό δίκτυο. Εκτιμάται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του έτους από την Εγνατία Οδό.

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται ως αρχηγός κόμματος και όχι ως πρωθυπουργός

Επίθεση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά τόσο με την υπόθεση της ΠΓΔΜ, όσο και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εξαπέλυσε η βουλευτής της Ν.Δ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη από τη Λάρισα στα πλαίσια της περιοδείας της στη θεσσαλική πόλη.
Η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε εκτίμησε πως δεν μπορεί να λυθούν τα προβλήματα με την ΠΓΔΜ για τον λόγο ότι «η κυβέρνηση είναι διχασμένη, δεν υπάρχει κυβερνητική ομοψυχία και ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται ως αρχηγός κόμματος και όχι ως πρωθυπουργός».
Επίσης η κ. Μπακογιάννη είπε πως η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση «με την μικροκομματική λογική, πως ένα τέτοιο εθνικό θέμα θα χρησιμοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα για να διχάσει την αντιπολίτευση», ενώ τόνισε πως «δεν μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί αν δεν διαπραγματευτεί με το εθνικό μέτωπο αρραγές».
Μεταξύ άλλων η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ υποστήριξε πως για να αποφευχθεί ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας έπρεπε να γίνει διαπραγμάτευση με διαφάνεια και υπευθυνότητα, τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας είχε δει πως είχαμε διαπραγματευτεί το 2008».
Σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει με την ΠΓΔΜ η κ. Μπακογιάννη είπε πως το βασικό ζήτημα είναι να υπάρξει μια ουσιαστική λύση στην αλυτρωτική λογική των Σκοπίων», τονίζοντας ότι έτσι θα δοθεί η δυνατότητα « να υπάρχουν σταθερές σχέσεις, ικανές να προωθήσουν την ειρήνη στα Βαλκάνια».
Όσον αφορά τα θέματα της ελληνικής οικονομίας και το ζήτημα της φορολογίας, η κ. Μπακογιάννη είπε πως πρέπει να υπάρξει μείωση των φόρων, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει ιδεολογική διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογία.
«Ο κ. Τσακαλώτος πιστεύει ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται, ενώ εμείς πιστεύουμε ότι υπερφορολογούνται. Εκείνος πιστεύει ότι είναι το ιδεατό από τα μεγάλα πλεονάσματα να μπορεί να δίνει σε κοινωνικό μέρισμα το ένα δέκατο από αυτά που έχει πάρει από τις τσέπες των Ελλήνων. Εμείς δεν θέλουμε μια κοινωνία επιδοματούχων, αλλά μια κοινωνία που παράγει και κερδίζει, μια κοινωνία που πληρώνει χαμηλούς φόρους αλλά θα τους πληρώνουν όλοι» είπε η κ. Μπακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε επίσης «πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα ως βάση» την πρόσφατη πρόταση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για την ανάγκη μείωσης των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη αύξηση του κατώτερου μισθού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Ν.Δ οι «ασφαλιστικές εισφορές λειτουργούν αποτρεπτικά για τις επιχειρήσεις», ενώ σημείωσε πως «πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι επιχειρήσεις θέλουν ευχαριστημένους εργαζόμενους, όπως εμείς θέλουμε ευτυχισμένους δημοσίους υπαλλήλους γιατί αποτελούν συνεργάτες μας».
Μιλώντας σχετικά για τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων η κ. Μπακογιάννη είπε πως «αυτό που συμβαίνει με τους αγρότες σχετικά με την φορολογία τους οδηγεί στην αδυναμία περαιτέρω παραγωγής». Υποστήριξε επίσης πως το κόστος παραγωγής είναι πάρα πολύ υψηλό, ενώ σημείωσε πως «το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ είναι η διαπραγμάτευση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ώστε να πάρουμε για τους αγρότες μας αυτό που τους αναλογεί».
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της περιοδείας της στη Λάρισα η κ. Μπακογιάννη είχε συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με διάφορους φορείς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ενώ το βραδυ του Σαββάτου θα μιλήσει στην ετήσια χοροεσπερίδα της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ . Συγκεκριμένα η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, με τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου και τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο. Επίσης είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Αχιλλέα Νταβέλη, με το Πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφώντα Σπηλιώτη, αλλά και με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Νίκο Παπαγεωργίου.

Τοποθετήσεις - Μετακινήσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, από Δ/νση Αστυνομίας Κορινθίας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.


ΚΑΛΥΒΑΣ Κωνσταντίνος στη Γ.Α.Δ. Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.


ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΚΑΣΤΑΝΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Δ/νση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.


ΧΑΡΩΝΗ Παναγιώτα στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας, όπου υπηρετεί.


ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, από Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, ως Διευθυντής.


ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ Κωνσταντίνος στη Δ/νση Αστυνομίας Β/Α Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Αβραάμ στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, από Δ/νση Αστυνομίας Ηλείας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.


ΟΣΤΑΔΗΜΗΤΡΗΣ Νικόλαος, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής, ως Διευθυντής.


ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος στον Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος.


ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ευστράτιος στη Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στη Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.


ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Βασίλειος, από Δ/νση Αστυνομίας Καρδίτσας στη Δ/νση Αστυνομίας Λάρισας, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.


ΞΑΝΘΑΚΗΣ Ηλίας στη Δ/νση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΓΚΡΑΝΑΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αστυνομίας Καβάλας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΣΑΝΙΔΑΣ Παρασκευάς στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος στη Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ Παναγιώτης στη Δ/νση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αστυνομίας Ευβοίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΛΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, από Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής , ως Διευθυντής.


ΡΟΥΤΖΑΚΗΣ Αντώνιος στη Δ/νση Αστυνομίας Ρεθύμνης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Ιωάννης, από Δ/νση Αστυνομίας Κέρκυρας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Ιονίων Νήσων, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.


ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Λάζαρος στη Δ/νση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΚΑΝΕΛΛΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΤΖΕΦΕΡΗΣ Πέτρος στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ Αθανάσιος, από Δ/νση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Βοηθός.


ΣΙΟΡΕΝΤΑΣ Δημήτριος στη Δ/νση Αστυνομίας Πρέβεζας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΤΣΙΡΟΣ Σπυρίδωνας στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.Α.Τ., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ Νικόλαος στη Δ/νση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΔΟΥΒΑΛΗΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ Ηλίας, στη Γενική Δ/νση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, όπου υπηρετεί.


ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΣ Γεώργιος, από Α΄ Δ/νση Αστυνομίας Δωδεκανήσου στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.


ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ Ιωσήφ στη Δ/νση Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΦΕΥΓΑΣ Θωμάς στη Δ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΚΟΤΛΙΔΑΣ Χρήστος στη Δ/νση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΣΔΟΥΚΟΣ Μιχαήλ στη Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΓΚΑΡΙΛΑΣ Ελευθέριος στη Γ.Α.Δ. Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.


ΝΤΟΝΤΗΣ Ηλίας στη Δ/νση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΓΑΤΣΟΥΝΙΑΣ Δημήτριος, από Δ/νση Αστυνομίας Λάρισας στη Δ/νση Αστυνομίας Καρδίτσας, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.


ΣΚΛΑΒΟΣ Σπυρίδωνας, από Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων στη Δ/νση Αστυνομίας Κορινθίας, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.


ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος στη Δ/νση Τροχαίας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΚΟΝΔΥΛΗΣ Χρήστος, από Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Βοηθός.


ΜΑΛΛΙΟΣ Δημήτριος στη Δ/νση Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Τροχαίας Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Μεταγωγών - Δικαστηρίων Αττικής, ως Διευθυντής.


ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Γεώργιος στη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνος, από Δ/νση Αστυνομίας Αχαΐας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος, ως Βοηθός.


ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ Αθανάσιος, από Δ/νση Αστυνομίας Χίου στη Δ/νση Αστυνομίας Χαλκιδικής, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.


ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.Α.Τ. στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.ΜΕ.Τ., ως Διευθυντής.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ στη Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΤΣΑΚΙΡΗΣ Θεολόγος στη Δ/νση Αστυνομίας Πέλλας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΠΑΠΠΑΣ Γεώργιος, από Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών στη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιώς, ως Διευθυντής.


ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ Στυλιανός, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Γ.Α.Δ. Αττικής, ως Βοηθός.


ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βασίλειος στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, όπου υπηρετεί, ως Διοικητής.


ΛΑΣΠΙΑΣ Δήμος, από Υποδ/νση Ασφάλειας Αθηνών στη Γ.Α.Δ. Αττικής, ως Βοηθός.


ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Παύλος, από Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας στη  Δ/νση Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.


ΚΑΡΙΑΝΑΚΗΣ Βασίλειος, από Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, ως Υποδιευθυντής.


ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥ Ελευθέριος στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.


ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος στη Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΚΟΡΚΟΝΤΖΕΛΟΥ Αθανασία, από Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α., ακυρουμένης μεταθέσεώς της στη Δ/νση Προμηθειών/Α.Ε.Α., στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Διοικητής.


ΛΑΔΟΜΕΝΟΣ Μιχαήλ στη Δ/νση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


ΣΚΑΡΤΣΗΣ Νικόλαος, από Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.


[ΥΓ] ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗΣ Αντώνιος στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Υποδιευθυντής.


[ΥΓ] ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.


[ΥΓ] ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.


[ΥΓ] ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Στέφανος στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί.


[ΥΓ] ΒΥΝΑΚΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.


[Ε.Κ.] ΠΟΛΛΑΤΟΥ Ιωάννα στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.


Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, για κατοχή ναρκωτικών


  • Κατασχέθηκαν ηρωίνη και ναρκωτικά δισκία 


  • Από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, συνελήφθη χθες (26-01-2018) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, ένας 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών.  

  • Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 41χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

  • (15,22) γραμμάρια ηρωίνης, σε μορφή βράχου, καθώς και
  • (70) δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.  • Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης Ευβοίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. 

ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ

Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας 2018  όπως
Κάθε χρόνο άπω  τα μέλη πανελλαδικής  λέσχης  αυτοκινουμένων
Τροχόσπιτων στο

ΑΛΣΟΣ Μοσχοποδιου Μπαρμπα-Γιαννης

ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Οι λύσεις θέλουν τρόπο και όχι κόπο!

Η επίλυση προβλημάτων είναι μια δεξιότητα απόλυτα απαραίτητη για την εργασία και τη ζωή... Καθημερινά καλούμαστε να λύσουμε προβλήματα, στη δουλειά, στο σπίτι, στις σχέσεις, στα οικονομικά μας. Η επίλυση προβλημάτων απαιτεί καθαρό μυαλό, μεθοδικότητα και λογική. Πολύ συχνά η καλύτερη λύση είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά δεν μπορούμε να τη δούμε γιατί κοιτάμε μακριά. Όμως εμείς σκεφτόμαστε πολύπλοκες λύσεις, που είναι πιο δύσκολα εφαρμόσιμες συνήθως, λες και νομίζουμε ότι θα πάρουμε δόξα προτείνοντας την πιο πρωτότυπη λύση. Η ουσία όμως είναι η επίλυση του προβλήματος, όχι η πρωτοτυπία, ούτε η δόξα.

Ας δούμε μέσα από τρία παραδείγματα, πώς η επίλυση προβλημάτων θα μπορούσε να είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, αν μαθαίναμε να σκεφτόμαστε απλά. Ο Αϊνστάιν έλεγε: «Ένα σωστά προσδιορισμένο πρόβλημα έχει λυθεί κατά 50%». Τρία προβλήματα, έξι διαφορετικές λύσεις και πολλά εκατομμύρια δολλάρια χαμένα. Δείτε γιατί οι λύσεις θέλουν τρόπο και όχι κόπο…

1ο Πρόβλημα

Όταν η NASA άρχισε να στέλνει αστροναύτες στο διάστημα, ανακάλυψαν πως οι στυλογράφοι δεν δουλεύανε με βαρύτητα μηδέν, αφού η μελάνη δεν κατέβαινε για να γράψει.

Λύση A):
Μετά 6 χρόνια και $12,000,000.00 έφτιαξαν ένα στυλογράφο που δούλευε: κάτω από μηδέν βαρύτητα, ανάποδα, μέσα στο νερό, σε οποιαδήποτε επιφάνεια και με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός μέχρι τους 300 βαθμούς Κελσίου.

Λύση B):
Και οι Ρώσοι; Τι έκαναν; …χρησιμοποίησαν μολύβια!

2ο Πρόβλημα
Μια πολύ μεγάλη εταιρεία καλλυντικών στην Ιαπωνία δέχθηκε παράπονα από κάποιον πελάτη που αγόρασε ένα κουτί με σαπούνι, που ήταν όμως άδειο…

Αμέσως το πρόβλημα εντοπίστηκε στο αυτόματο σύστημα μεταφοράς των κουτιών από το πακετάρισμα στο τμήμα αποστολής. Για κάποιο λόγο, ένα άδειο κουτί μπορούσε να περάσει με το υπάρχον σύστημα. Οι υψηλά ιστάμενοι εζήτησαν από τους μηχανικούς της εταιρείας την άμεση και πιό αποτελεσματική λύση.

Λύση A):
Αμέσως πέσανε με τα μούτρα στη δουλειά και φτιάξανε μία ανιχνευτική μηχανή ακτίνων Χ με οθόνες υψηλής διαύγειας που τις προσέχανε δύο άτομα και βλέπανε μην τύχει και περάσει κανένα κουτί άδειο.

Λύση B):
Όταν το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε σε μια μικρή εταιρεία, η διεύθυνση δεν μπλέχτηκε με ακτίνες Χ, ρομπότ, ηλεκτρονικά κτλ. Αγόρασε έναν ισχυρό ανεμιστήρα και τον τοποθέτησε έτσι ώστε τα κουτιά να περνούν από μπροστά του. Όσα από αυτά ήταν άδεια έβγαιναν από την γραμμή παραγωγής… πετώντας!

3ο Πρόβλημα

Ένας ιδιοκτήτης αλυσίδας ξενοδοχείων πολυτελείας ταξίδεψε στις Ινδίες, σε μια πόλη που την είχε επισκεφθεί δύο χρόνια πριν και, επίσης, κατέλυσε στο ίδιο ξενοδοχείο, που ήταν κατώτερης κατηγορίας από τα δικά του. Η υπάλληλος υποδοχής τον καλωσόρισε χαμογελαστή, λέγοντας: »Καλωσήρθατε και πάλι, κύριε! Τιμή κι ευχαρίστησή μας να σας ξαναδούμε στο ξενοδοχείο μας!»

Τρομερά εντυπωσιασμένος από την υποδοχή, αλλά και το ότι η υπάλληλος τον θυμήθηκε μετά δύο χρόνια, σκέφτηκε πως αυτό θα ήταν πολύ καλός τρόπος προβολής για τα ξενοδοχεία του. Μόλις επέστρεψε έβαλε τους υπαλλήλους του να δουλεύουνε για να πραγματοποιήσουν την επιθυμία του.

Λύση A):
Με ένα κόστος $2,500,000 κατέβασαν τα καλύτερα προγράμματα αναγνώρισης φυσιογνωμίας, χρονολογίας, ειδικές κάμερες, τμήσεως χρόνου σε μικροδευτερόλεπτα, υπολογισμού ικανότητας υπαλλήλων, κτλ. κτλ..

Λύση B):
Ο μεγαλοξενοδόχος ξαναταξίδεψε στο εν λόγω ξενοδοχείο και πρόσφερε ένα πολύ σεβαστό ποσό στην υπάλληλο για να του πει τι τεχνολογία χρησιμοποιούσαν. Η υπάλληλος αρνήθηκε ευγενικά την δωροδοκία και του είπε: »Κοιτάξτε, κύριε, έχουμε κάνει μια συμφωνία με τους ταξιτζήδες να ρωτούν τους πελάτες που μας φέρνουν αν έχουν ξαναέρθει στο ξενοδοχείο μας και, σε καταφατική περίπτωση, όταν ο ταξιτζής φέρνει εδώ τις βαλίτσες μας κάνει ένα σινιάλο και κερδίζει ένα δολάριο…»

Ηθικό δίδαγμα

Μη περιπλέκεις τα πράγματα!

Φαντάσου τις απλούστερες λύσεις…

Μάθε να συγκεντρώνεσαι στις λύσεις… όχι στα προβλήματα!