Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Επιστροφή στην επεξεργασίαΑ Α ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΛΕΣ Α Σ ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 86 -67

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Πήρε τη νίκη-πήρε και τη διαφορά με τρίποντη βόμβα Ξετρίχη!

ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΑΡΗΣ Θ. 82-67

Μπορεί σε όλο τον αγώνα να μην ήταν καλός, αρκούσε όμως μια φάση για να βάλει τη σφραγίδα του!
Ο λόγος ασφαλώς για τον Ξετρίχη που με τρίποντη βόμβα στο τέλος έγραψε το 82-67 δίνοντας στη Μαλεσίνα όχι μόνο τη νίκη αλλά και μια διαφορά 15 πόντων που κάλυψε το -13 του πρώτου γύρου με την ομάδα του Θάνου να είναι προς το παρών με το πλεονέκτημα στα δικά της χέρια!
Βέβαια, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, ακολουθούν δύο αγωνιστικές που θα κρίνουν τα πάντα αρχής γενομένης από το ντέρμπι στην Άμφισσα μεταξύ Μάκαρου και Μαλεσίνας!
Για να φτάσει όμως η Μαλεσίνα στον απόλυτο στόχο χρειάστηκε τη βοήθεια του Κατσαγάνη στο πρώτο ημίχρονο όταν δεν ήταν καλή και βρέθηκε στο -10 (12-22) και ασφαλώς τους Συριστατίδη και Ι.Χαρατσή που την οδήγησαν στο τέλος στη μεγάλη νίκη. Ο Συριστατίδης τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 2 πόντους για να βάλει 18 στη συνέχεια και ο Ι.Χαρατσής…σκότωσε την ιδιαίτερη πατρίδα του με 28 πόντους!
Ο Άρης από την πλευρά του είχε τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το 25′ με καλές άμυνες και λύσεις στην επίθεση μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά στα τελευταία 15′ κατέβασε ταχύτητα. Λάθος επιλογές στην επίθεση, άμυνα χωρίς βοήθειες στα ντράϊβ του Συριστατίδη με το ζητούμενο για τον Άρη από ένα σημείο και μετα να είναι να μην χάσει τη διαφορά. τελικά το έχασε και αυτό τον στόχο, αν και βέβαια τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα όσο αφορά την κατάταξη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα το ντέρμπι, μπλόκαρε τα ατού της Μαλεσίνας, ενώ στην επίθεση γύρισε με υπομονή τη μπάλα βρίσκοντας ελευθερα σουτ κυρίως με τον Τσιρόπουλο φτάνοντας στο 12-22 του πρώτου 10λεπτου.
Στη β’ περίοδο η Μελσίνα ροκάνισε τη διαφορά κυρίως με τον Κατσαγάνη που ληταν ο καλύτερος για την ομάδα του σε αυτό το διάστημα σε άμυνα και επίθεση, αλλά και πάλι ο Άρης βρήκε τις λύσεις και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 35-41.
Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 41-49 στη συνέχεια για να ακολουθήσει ένα σερί 8-0 της Μαλεσίνας που πίεσε στην άμυνα και έκλεψε μπάλες για να ισοφαρίσει το ντέρμπι σε 49-49 και να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα με 57-55 με δύο βολές του Συριστατίδη λίγο πριν το τέλος της γ’ περιόδου.
Στη δ’ περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν στην αρχή κοντά στο σκορ αλλά ο Ι.Χαρατσής με καλάθι και φάουλ έδωσε για πρώτη φορά αέρα 6 πόντων στην ομάδα του 66-60 περίπου στα μισά της δ’ περιόδου.
Όταν δε, ο Ι.Χαρατσής πέτυχε το 70-61 στο 3:10 για το τέλος η Μαλεσίνα άρχισε για πρώτη φορά να σκέφτεται και το -13 του πρώτου γύρου!
Κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο όταν ο Συριστατίδης έκανε το 77-65 με τον ίδιο παίκτη να πετυχαίνει το 79-65 στα 50’ δευτερόλεπτα για το τέλος προσπερνώντας για πρώτη φορά τη διαφορά του πρώτου αγώνα!
Ο Ματσαγγούρας ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών μείωσε σε 79-67 με τον Άρη να είναι στο +1 σε σχέση με τον πρώτο το τελικό σκορ αγώνα.
Στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων ήρθε όμως ο Ξετρίχης που με τριποντη βόμβα έγραψε το 82-67 που ήταν και το τελικό σκορ καθώς ο Ματσαγγούρας αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο για να πάρει η Μαλεσίνα μια διπλή νίκη που τη φέρνει στη θέση του οδηγού     !
Από τους γηπεδούχους πολύ καλός ο Κατσαγάνης ιδίως του πρώτου ημιχρόνου, με τους Συριστατίδη και Ι.Χαρατσή να είναι καθοριστικοί όταν κρίνονταν τα πάντα και να πεαίρνουν από το χέρι την ομάδα τους οδηγώντας την σε μια πολύ μεγάλη νίκη. Ο Ξετρίχης μόνο και μόνο για το τελευταίο τρίποντο που έδωσε το πάνω χέρι στην ισοβαθμία μπαίνει στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.
Από τον Άρη που έχασε το ματς αλλά και τη διαφορά, ο Τσιρόπουλος του πρώτου ημιχρόνου, μαζί με τον Μανώλα, τον Τριανταφύλλου τον Βλάχο και τον Παπαδημητρίου ήταν οι καλύτεροι.
Διαιτητές: Παντελίδης-Κάλφα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-22, 35-41, 57-55, 82-67.
ΜΑΛΕΣΙΝΑ (Θάνος): Χαρατσής Α., Τούντας, Ξετρίχης 3 (1), Βίγγος 6, Χαρατσής Ι. 28 (3), Ψωρομίτας, Συριστατίδης 20, Θεοφανόπουλος 2, Ζουμπόπουλος, Κοτσιομίτας, Κατσαγάνης 15, Γάτος 8 (2).
ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Χρήστου): Βλάχος 9 (1), Παπαδημητρίου 13, Ματσαγγούρας 2, Φέτα, Τσιρόπουλος 13 (3), Τσαραμπάρης, Στρατέλος, Μανώλας 9, Τσοπανέλης 2, Μητρόπουλος 3, Τριανταφύλλου 16.

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα για την 25η ΜαρτίουΓυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας !
Σήμερα συμπληρώνονται εκατόν ενενήντα επτά (197) χρόνια, σχεδόν δύο (2) αιώνες, από το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.
Από την ημερομηνία ορόσημο της 25ης Μαρτίου 1821, που ένας βασανισμένος, καταπιεσμένος, αγανακτισμένος και αποφασισμένος λαός, ο ελληνικός λαός, αποφασίζει να πιστέψει στον εαυτό του, να προσπαθήσει με τις δικές του δυνάμεις να διεκδικήσει την ελευθερία του, να ανακτήσει την κυριαρχία του, να διαφεντεύει αυτός και ουδείς άλλος τον τόπο του, να ορίζει, αυτός και μόνον αυτός, τη μοίρα του και τα συμφέροντα του.
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, η συμβολική αυτή ημέρα έναρξης του αγώνα της εθνικής μας παλιγεννεσίας, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού, δεν αποτελεί, απλώς, ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας για τον επαναστατικό αγώνα των προγόνων μας κατά του Οθωμανού δυνάστη.
Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί διαχρονικό σύμβολο του ελληνικού Έθνους, μια νέα αφετηρία για την πατρίδα μας, μια διαρκή υπόμνηση για το τι μπορεί ένας λαός να πετύχει χάρη στην ενότητα και την ομοψυχία του, ένα βαθύ αποτύπωμα στην παγκόσμια ιστορική συνείδηση.
Η ιαχή «Ελευθερία ή Θάνατος», το κυρίαρχο σύνθημα του επαναστατημένου λαού, αποτυπώνει με αυτόν το σαφή, δωρικό, διαχρονικό και γνήσια ελληνικό τρόπο τη βασική κοσμοθεωρία του Έλληνα · πως η ελληνική ψυχή δε μπορεί να ζεί υποδουλωμένη, πως Ελλάδα και σκλαβιά είναι έννοιες εντελώς ασύμβατες, πως στον τόπο που γεννήθηκαν η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να ευδοκιμήσαν ο καταναγκασμός και η βία, πως μεταξύ της ελευθερίας ή του έντιμου θανάτου, ουδεμία άλλη επιλογή χωρεί.

Σήμερα, σε μία κρίσιμη εποχή, που καλούμαστε ως λαός να ανταποκριθούμε σε ιδιαίτερες προκλήσεις και δυσκολίες και να προχωρήσουμε στην οικονομική ανασυγκρότηση και την κοινωνική ανασύνταξη της πατρίδας μας, σε μια περίοδο που η άνοδος του εξτρεμισμού, του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και άλλων ακραίων επιλογών και επιδιώξεων, ανεξαρτήτως του τρόπου, του τόπου και του φορέα εκδήλωσής τους, απειλούν την ειρήνη, τη δημοκρατία, τη σταθερότητα και τη διεθνή νομιμότητα, οφείλουμε να ανασύρουμε στη μνήμη μας και να επανατροφοδοτήσουμε την ψυχή μας με τα μηνύματα και τις επιταγές της πολύτιμης εθνικής παρακαταθήκης της επανάστασης του 1821.
Γιατί, ούτε ο τόπος, ούτε η Ιστορία μας, ούτε η ιδιοσυγκρασία μας ως λαός επιτρέπουν τη λήθη. Ως φυσικοί αποδέκτες της βαριάς ιστορικής κληρονομιάς της 25ης Μαρτίου 1821 οφείλουμε όχι μόνον να διαφυλάσσουμε, να τιμούμε και να σεβόμαστε τη μνήμη και τις θυσίες των προγόνων μας αλλά και να αξιοποιούμε το παράδειγμα και τα μηνύματα των πράξεων τους.
Οφείλουμε, με το ίδιο ελληνικό αγωνιστικό πνεύμα, με την ίδια αποφασιστικότητα, με εθνική ενότητα και ομοψυχία, να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις των καιρών και να παραδίδουμε στα παιδιά μας, με τιμή και αξιοπρέπεια, τις παρακαταθήκες που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.
Η Ελληνική Αστυνομία, με το αδιάλειπτο εθνικό και κοινωνικό της έργο, την υπευθυνότητα και την αυτοθυσία του προσωπικού της και το σταθερό προσανατολισμό της στις αρχές, τα διδάγματα και τις επιταγές της 25ης Μαρτίου 1821, αποδεικνύει καθημερινά πως αποτελεί βασικό θεματοφύλακα και αξιόπιστο δέκτη της ιερής προγονικής παρακαταθήκης.
Ας υποσχεθούμε λοιπόν στη μνήμη των αθάνατων νεκρών του μεγάλου απελευθερωτικού μας αγώνα του 1821, ως ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού, πως θα συνεχίσουμε να υπακούμε στα κελεύσματα τους, πως θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αρχές και τις αξίες που μας κληροδότησαν, πως δεν θα πάψουμε ποτέ να εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους.

Μεγάλη κατολίσθηση στο Μέτσοβο - Αποκολλήθηκαν τεράστιοι βράχοι και "εξαφάνισαν" το οδόστρωμα

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων -Μετσόβου, στο 51ο χιλιόμετρο. Λίγο έξω από το χωριό Βοτονόσι, αποκολλήθηκαν από το βουνό τεράστιοι βράχοι και για τουλάχιστον 200 μέτρα εξαφάνισαν το οδόστρωμα.
Την παλιά εθνική οδό χρησιμοποιούν κάτοικοι της περιοχής αλλά και τα ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια στα χωριά, ενώ λειτουργεί και ως παράκαμψη της Εγνατίας όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα στον αυτοκινητόδρομο.
Στο σημείο της κατολίσθησης βρίσκονται συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας, με την επιχείρηση απομάκρυνσης των βράχων να αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ θα χρειαστούν πολλές μέρες για την αποκατάσταση. Επίσης θεωρεί ότι η μεγάλη κατολίσθηση είναι αποτέλεσμα των πολλών βροχοπτώσεων που ακόμη συνεχίζονται.

Χειμώνας στην Ευρυτανία -Στα λευκά τα ορεινά

Στα νότια μπορεί η αφρικανική σκόνη να προκαλεί προβλήματα, κάποιες άλλες περιοχές της Ελλάδας όμως είναι στα… λευκά.
Στην ορεινή Ευρυτανία ο χειμώνας επιμένει, καθώς το τοπίο είναι λευκό. Η ιστοσελίδα lamiareport δημοσίευσε φωτογραφίες από τον δρόμο προς Φουρνά, όπου έχει χιόνι, ενώ το θερμόμετρο εκεί είναι κολλημένο στο… μηδέν.

ΘΗΒΑ: Oι Ρομά πλέον θα ζουν δίπλα μας!ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!ΕΝΤΟΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Αυτό ήταν λοιπόν!!!! Το πρόβλημα των Ρομά στη Θήβα λύθηκε. Ο καταυλισμός θα καταργηθεί μετά την υπόσχεση την οποία είχε δώσει ο ΔΉΜΟΣ ΘΗΒΑΣ Κλείνει σε 6 μήνες ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ στη Θήβα!!??? Θα λυθεί επιτέλους το πρόβλημα των Θηβαίων πολιτών? .
Θα καταργηθεί ο καταυλισμός αλλά δε θα διώξουν τους ΡΟΜΑ από την πόλη. Δεν θα τους απομακρύνουν. Απλά θα τους κάνουν "αόρατους" ώστε να κάνουν πιο ήσυχα τη δουλειά τους. Ενοικιασμός ακινήτων σε ΡΟΜΑ στη Θήβα ώστε να καταργηθεί ο καταυλισμός
Θα τους ενσωματώσουν μέσα στην πόλη. Θα λυθεί έτσι το πρόβλημα;  Τότε είναι που η αστυνομία της πόλης δε θα προλαβαίνει να δέχεται κλίσεις. Ήδη δεν είναι αρκετή η αστυνόμευση ακόμα και τώρα που η "πληγή" είναι σε ένα σημείο. Φαντάζεσται τι θα γίνει τότε!!!
Καθημερινά δεκάδες καταγγελίες από πολίτες της Θήβας οι οποίοι μας τηλεφωνούν, μετά την απόφαση να δώσουν οι πολίτες τα σπίτια τους ώστε να κατοικήσουν οι ΡΟΜΑ. Θα μπουν ανάμεσά μας, θα μένουν στην διπλανή πόρτα. Ανενόχλητοι πλέον θα έρθουν όλο και πιο κοντά μας .
Οι πολίτες της Θήβας φαίνονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν. Η υπόσχεση ήταν να κλείσει ο καταυλισμός και να φύγουν οι ΡΟΜΑ να απομακρυνθούν. Όχι να μπουν και μέσα στην πόλη.
Δεν είναι λύση αυτή. Έρχονται πολύ σύντομα κινητοποιήσεις από πολίτες όπου έχουν σκοπό να σταματήσουν την ενσωμάτωση των ΡΟΜΑ !

Ακούστε τι λένε κάποιοι που σέβονται την πόλη τους 

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία Διαφθοράς τη δικογραφία για την προμήθεια εμβολίων το 2009-10

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για την προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων την περίοδο 2009-2010.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Εισαγγελία Διαφθοράς απέστειλε βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη δικογραφία που αφορά την αγορά αντιγριπικών εμβολίων την περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η συγκεκριμένη δικογραφία είχε αρχικά τεθεί στο αρχείο, ωστόσο ανασύρθηκε με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από την έρευνα για την Novartis και πλέον απεστάλη στη Βουλή χωρίς καμία αξιολόγηση όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Παυλόπουλος: Κοινός ο αγώνας Ελλάδας-Γαλλίας για την ευρωπαϊκή ενοποίηση

Στη σημασία της Ελληνογαλλικής φιλίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε απόψε μετά την ξενάγησή του στην αναδρομική έκθεση με θέμα τη σχέση της Γαλλίας με την Καλαμάτα και την παρουσίαση των σημαντικότερων σταθμών αυτής της σχέσης από τον Γουλιέλμο Β΄Βιλλεαρδουίνο έως σήμερα, την οποία διοργανώνει η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Καλαμάτας, στο πνευματικό κέντρο με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Γαλλοφωνίας.
Ειδικότερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι «η σημασία της Ελληνογαλλικής φιλίας αφορά από τη μια πλευρά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας και της αντίστοιχης συμπόρευσης στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο και, από την άλλη πλευρά, τον κοινό αγώνα Ελλάδας και Γαλλίας για την ευρωπαϊκή ενοποίηση και, συνακόλουθα, την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος».
Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «οι δεσμοί της Καλαμάτας με τη Γαλλία και, έστω και εμμέσως, με τη Γαλλοφωνία ξεκινάνε από πολύ μακριά στον χρόνο και συγκεκριμένα από τον 13ο αιώνα, μεσ' από την παράδοση των Βιλλεαρδουίνων και του Πριγκιπάτου της Αχαΐας».
«Αψευδής μάρτυρας», συνέχισε, «είναι το Κάστρο της Καλαμάτας και ο ίσκιος της πριγκίπισσας Ιζαμπώ».
Στο ό,τι αφορά τη Γαλλοφωνία στην Καλαμάτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ιστορικό απομεινάρι είναι το Μέγαρο Εφεσίου, αυτό το εμβληματικό νεοκλασικό του τέλους του 19ου αιώνα, το οποίο περιήλθε το 1955 στο Γαλλικό δημόσιο και στέγασε το Γαλλικό Ινστιτούτο από το 1958, ως τον βαρύτατο "τραυματισμό" του, το 1986, από τον καταστροφικό εκείνο σεισμό».
«Μέσα σ' αυτό το Μέγαρο» πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «πολλοί Καλαματιανοί, ιδίως κατά τη νεαρή τους ηλικία, όπως κι εγώ, ήλθαν σ' επαφή με την γαλλική γλώσσα και την γαλλική παιδεία».
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αναλογιζόμενος σήμερα την πορεία μου, τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον πολιτικό στίβο, οφείλω να καταθέσω, δημοσίως, ότι η γαλλική μου παιδεία, που ξεκίνησε από εδώ, την γενέτειρά μου, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις απόψεις μου για την σημασία της Ελληνογαλλικής φιλίας».

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ τα μέλη συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά στη Βόρεια Ελλάδα

Συμμορία που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαρθρώθηκε σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν πέντε μέλη της συμμορίας, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας και τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 51, 42, 32, και 26 ετών και διακριβώθηκε η δράση ενός 32χρονου ως αρχηγού της συμμορίας.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο εξάμηνο οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία, αρχηγός της οποίας ήταν ο 32χρονος, ο οποίος ανέθετε στους υπόλοιπους διάφορους ρόλους. Οι δράστες εισήγαγαν ναρκωτικά, αναλάμβαναν τη μεταφορά και αποθήκευσή τους, καθώς και τη διακίνηση στο νομό Θεσσαλονίκης και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της συμμορίας, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 73,26 γραμμάρια κοκαΐνης, 61,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τρεις μεταλλικοί τρίφτες, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά 2.920 ευρώ και 21.000 λεκ Αλβανίας. Κατασχέθηκαν επίσης δύο αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες, ημέρα εθνικής μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους  ήρωες της Επανάστασης του 1821, που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα, και παράλληλα  μία μεγάλη θρησκευτική εορτή καθώς η εκκλησία  γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μας. 

Σήμερα που βιώνουμε μια σκληρή πραγματικότητα στη  χώρα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας, νομίζω ότι είναι απαραίτητο και αναγκαίο να ανατρέξουμε και να στηριχθούμε στην ιστορική μνήμη του έθνους μας και να μην λησμονούμε τα ήθη, τα έθιμα, τις θυσίες, τον ηρωισμό και το αγωνιστικό πνεύμα, που μας χαρακτηρίζει σαν λαό. Τα εθνικά μας βιώματα και ιδεώδη, είναι εκείνα που σαν φάρος θα μας δείξουν το σωστό δρόμο, θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, θα μας γεμίσουν θάρρος, κουράγιο και αισιοδοξία,  ώστε να ανταπεξέλθουμε στις  δυσκολίες. 

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους τους δημότες και σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της της 25ης Μαρτίου 1821 ( επετειακή εκδήλωση στις 24/3, ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας και στις 25/3 δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση)

Ο Δήμαρχος Θηβαίων 
Σπυρίδων Νικολάου 


Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με την Επιστημονική Υπεύθυνη ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Λιβαδειάς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Δημαρχείο Λιβαδειάς μεταξύ της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου και της Επιστημονικής Υπεύθυνης ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Λιβαδειάς κ. Αικατερίνης Κασιμάτη.  Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, ο Διευθυντής του Παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης και τα στελέχη του Παραρτήματος κ.κ. Λουκία Τσάνα και Μαρία Ελληνικού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ Λιβαδειάς ενημέρωσαν τη Δήμαρχο τόσο για την πορεία του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Λιβαδειά όσο και για μελλοντικές δράσεις για την περαιτέρω εξέλιξή του.  Η κ. Κασιμάτη ευχαρίστησε εκ μέρους της Διοίκησης και του Προέδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ τον Δήμο Λεβαδέων για την πλήρη στήριξη του παραρτήματος.

Μπακογιάννης: «Κερδίζουμε το στοίχημα για την Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου»

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση της μελέτης ενός σημαντικού έργου οδοποιίας για την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τους πόρους που απαιτούνται για την μελέτη των δομικών παρεμβάσεων στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου, συγκεκριμένα στο τμήμα από τον Σταυρό μέχρι το Καστρί, προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ. Πλέον, αναμένεται η ανάθεση της από τη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.Η ανάθεση και εκπόνηση της μελέτης   με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΟ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΚΑΣΤΡΙ» , είναι τμήμα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ωρίμανσης των έργων που απαιτούνται για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών της Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου συνολικά. Συνδυάζεται με την ανάθεση από την Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών της μελέτης του τμήματος Νεοχωράκι – Ανατολική Είσοδος Σήραγγας Τυμφρηστού, και την ολοκλήρωση της κατασκευής της παράκαμψης Μάκρης - Μακρακώμης.

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για την 25η Μαρτίου

Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου για την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης επισημαίνει σε μήνυμά του:

Αγαπητοί συμπολίτες,

σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η ιστορία γράφεται με γρήγορους ρυθμούς, αμείλικτη σε όσους δείχνουν άγνοια. 

Η σημερινή διπλή γιορτή για τους Έλληνες χριστιανούς, έχει ταυτιστεί στη συνείδηση όλων με τη λέξη πίστη. Πίστη στην ελευθερία, την ανεξαρτησία, την πατρίδα και την εθνική μας υπόσταση. Και παράλληλα πίστη στον Θεό και στην αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. 

Σήμερα τιμούμε εκείνους που έθεσαν τα θεμέλια της ελευθερίας και του σεβασμού, βάζοντας το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Αυτούς που έδειξαν τον δρόμο και τη σημασία της ομόνοιας, αυτούς που έδωσαν νόημα στη λέξη ηρωισμός και θάρρος. 

Και ας έχουμε πάντα ζωντανό μέσα μας, το αίσθημα μιας βαθιάς ευγνωμοσύνης για όλους τους αφανείς αγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Ας παραδειγματιζόμαστε καθημερινά από τις αξίες της ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας που υιοθέτησαν.
 Γιατί μόνο έτσι θα τους τιμούμε πραγματικά και όχι τυπικά - επετειακά και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα προσθέσουμε νέες σελίδες στη δική μας ιστορία.   

Χρήστος Δ. Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων

      
                                                                                                                     Γραφείο Τύπου  
  Δήμου Χαλκιδέων      


«ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ»

Με σειρά άρθρων προβάλλονται οι περιοχές του Κορινθιακού στην ολλανδική αγορά από το έγκυρο ταξιδιωτικό site ″Griekeland.net″, έπειτα από προγραμματισμένη επίσκεψη του ιδιοκτήτη του Μέσου κ. Bas Wanrooij που οργανώθηκε από το Σ.Π.Ο.Α.Κ. σε συνεργασία με την MTC GROUP.
Συγκεκριμένα, χωριστά άρθρα έχουν δημοσιευθεί για την Αράχοβα (https://griekenland.net/vasteland/centraal-griekenland/arachova), τους Δελφούς (https://griekenland.net/vasteland/centraal-griekenland/delphi), το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού (https://griekenland.net/vakanties/wintersport/parnassos-ski-resort), το Γαλαξίδι (https://griekenland.net/vasteland/centraal-griekenland/galaxidi), την Ναύπακτο (https://griekenland.net/vasteland/centraal-griekenland/nafpaktos), το Λουτράκι (https://griekenland.net/vasteland/peloponnesos/loutraki) και τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου    (https://griekenland.net/vasteland/centraal-griekenland/rio-antirrio-brug).
Η συνδυαστική αυτή προβολή δίνει τη διάσταση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού κάθε περιοχής και μάλιστα σε ένα κοινό, όπως το ολλανδικό, που αναζητεί ποιοτικά στοιχεία για τις διακοπές του. Με δεδομένη δε τη μεγάλη απήχηση του συγκεκριμένου Μέσου (Facebook 40.000 ακόλουθοι, Instagram 2.000 και περιοδικό KALA MAGAZINE σε 7.500 αντίτυπα), η προβολή των περιοχών του Κορινθιακού είναι σημαντική για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ολλανδία, αλλά ακόμα και το Βέλγιο όπου έχει αναγνωσιμότητα.


Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5ο ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ FORUM ΤΡΟΦΙΜΩΝ & Β2Β ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 24 & 25 Μαΐου 2018 Πολιτιστικό Κέντρο Λαμιέων - ΛΑΜΙΑ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το οποίο στηρίζει ενεργά τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, και την εταιρεία BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, διοργανώνει το 5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, ένα διήμερο προώθησης των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής.
Η πρωτοβουλία αυτή πρόκειται να υλοποιηθεί με τη μορφή ενός συνεδρίου και Β2Β συναντήσεων γερμανικών εταιριών με Έλληνες παραγωγούς 
στις 24 και 25 Μαΐου 2018 
στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμιέων.

Την πρώτη ημέρα (24.05.2017) θα λάβει χώρα το συνεδριακό μέρος του φόρουμ, το οποίο θα περιλαμβάνει ομιλίες από εκπροσώπους του αγροτικού, πολιτικού και διπλωματικού τομέα, εκπροσώπους συνδέσμων, καθώς και σύντομες παρουσιάσεις ελληνικών και γερμανικών εταιρειών.

Τη δεύτερη μέρα (25.05.2017) θα διεξαχθούν συναντήσεις B2B μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών/αγροτικών συνεταιρισμών και των γερμανικών εταιριών, που επιθυμούν να εισάγουν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως μεγάλος συνδιοργανωτής, έχει εξασφαλίσει για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χωρική της αρμοδιότητα, τη ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή τους στις Β2Β συναντήσεις στο Ελληνογερμανικό φόρουμ τροφίμων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ενδυνάμωση του εξωτερικού εμπορίου. 

Συγκεκριμένα, στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής παρέχονται: 

- συμμετοχή σε Β2Β συναντήσεις με γερμανικές εταιρίες (θα σας αποσταλεί πρόγραμμα συναντήσεων)
- stand ανά  εταιρεία στο φουαγιέ της αίθουσας για την προβολή των προϊόντων και  γευσιγνωσία 
- τοποθέτηση rollup banner ανά  εταιρεία 2μ. ύψος Χ 1μ. πλάτος (δικής σας υποχρέωσης)
- 5 προσκλήσεις για το συνέδριο 
- συμμετοχή στο πλήρες πρόγραμμα του φόρουμ (συμπ. coffee breaks, light lunches)
Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για την πρωτοβουλία αυτή, παρακαλούμε να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι τις 10.04.2018, αποστέλλοντας συμπληρωμένη τη συγκεκριμένη φόρμα, συνοδευόμενη με σύντομο προφίλ της εταιρείας στα αγγλικά, στο Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:
Ε-mail :info@kye.com.gr, Fax: 2231028725Στο προσεχές διάστημα θα σας αποσταλεί το συνοπτικό πρόγραμμα του Φόρουμ. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΥΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο τηλ. 2231030190.  
Αρμόδια Στελέχη: Χριστόφορος Παπαβασιλείου και  Παρασκευή Τσιαχρή.

Με εκτίμηση,
Θεμιστοκλής Χειμάρας
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος
Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,
Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας

Επίσκεψη του νέου Διευθυντή Πεζικού στον Δήμαρχο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Μαρτίου, ο νέος Διευθυντής της Διεύθυνσης Πεζικού του ΓΕΣ, υποστράτηγος Γεώργιος Λιάκος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας, ταξίαρχο Γεώργιο Μπικάκη.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κυρίως θέματα συνεργασίας, ανάμεσα στον Δήμο Χαλκιδέων και τις υπηρεσίες του Στρατού που έχουν έδρα στη Χαλκίδα.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης Πεζικού, που ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα, καλή επιτυχία στο έργο του.           
                                                                                                                     Γραφείο Τύπου 
  Δήμου Χαλκιδέων     


Νέα εκτροπή επιβατικού στη Βοιωτία στο ύψος των Βαγίων. Ελαφρά τραυματίες δύο ηλικιωμένοι

Επιβατικό όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο ηλικιωμένοι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του, έσπασε τις προστατευτικές μπάρες και κατέληξε σε χωράφι στην παλαιά Εθνική οδό Θήβας Λιβαδειάς, λίγο πριν τη διασταύρωση των Βαγίων.

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.30 στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λιβαδειά. 

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της τροχαίας Θηβών.

Οι ηλικιωμένοι παρέμειναν στο κατεστραμμένο όχημα αρκετή ώρα και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προκειμένου να τους απεγκλωβίσει.

Από τους αστυνομικούς κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τους δύο ηλικιωμένους που έφεραν ελαφρά τραύματα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι από την Αθήνα και είχαν προορισμό το Λιδορίκι Φωκίδας.

Αυτά τα νησιά θέλουν οι Τούρκοι
 Τα επικίνδυνα σημεία για απόβαση από τις Οινούσσες ως τη Γαύδο

Την ώρα που οι Τούρκοι με όλα τα μέσα αυξάνουν την προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ επανέρχεται στη δημοσιότητα με δηλώσεις πολιτικών τόσο από τον κυβερνών κόμμα όσο και της τουρκικής αντιπολίτευσης το ζήτημα… κατάληψης τουρκικού εδάφους από την Ελλάδα. Η Τουρκία μετά τις γκρίζες ζώνες πέρασε σε διεκδίκηση εδαφών που περιλαμβάνουν 152 νησιά και βραχονησίδες από το βόρειο Αιγαίο ως τη Γαύδο, νότια της Κρήτης!

Είναι χαρακτηριστικός ο χάρτης που δημοσιεύει η εφημερίδα “Τα Νέα” με τα νησιά που έχει βάλει σε γκρίζα ζώνη η Τουρκία και ο οποίος περιλαμβάνει από βορά προς νότο:

ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΠΑΝΑΓΙΑ

ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ

ΦΟΥΡΝΟΙ ΘΥΜΑΙΝΑ

ΑΡΚΙΟΙ

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΣ

ΠΛΑΤΗ

ΚΙΝΑΡΟΣ

ΛΕΒΙΘΑ

ΓΥΑΛΙ

ΣΥΡΝΑ

ΔΙΟΝΥΣΑΔΕΣ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ

ΓΑΥΔΟΣ
Άφωνη η κοινή γνώμη στην Ελλάδα πρώτα παρακολούθησε μια τουρκική ακταιωρό να επιδιώκει σύγκρουση με περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού και ύστερα το τουρκικό σκάφος να εμβολίζει το περιπολικό του Λιμενικού. Στη συνέχεια ήρθε η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο με την τουρκική πλευρά να σπάει μια “παράδοση” που ήθελε να λύνονται επί τόπου τέτοιου είδους ζητήματα και ύστερα η Τουρκία έσπασε το μορατόριουμ δεκαετιών για τη μη διενέργεια ασκήσεων κατά τη διάρκεια εθνικών και θρησκευτικών εορτών.

Η κλιμάκωση είναι σαφής και σε όλα τα επίπεδα, καθώς δεν είναι μόνο η ασκήσεις του τουρκικού ναυτικού την 25η Μαρτίου και το Πάσχα στο Αιγαίο, αλλά και κάποιες κινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων των τελευταίων ημερών που στέλνουν ανησυχητικά μηνύματα στην Αθήνα.

Μια τριπλή άσκηση έγινε σε συγκεκριμένα και πολύ ευαίσθητα για την Ελλάδα σημεία. Από 12 ως 16 Μαρτίου οι Τούρκοι έκαναν ασκήσεις απέναντι από τη Σαμοθράκη, απέναντι από τη Χίο και απέναντι από τη Ρόδο. Ειδικά στην περίπτωση της Χίου υπάρχει η τουρκική βάση στον κόλπο της Φώκαιας όπου χτυπάει η καρδιά του αποβατικού στόλου και της περιβόητης ταξιαρχίας πεζοναυτών, μιας ταξιαρχίας που ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να απειλεί τα απέναντι ελληνικά νησιά και τις βραχονησίδες.

Μπορεί “ξαφνικά” τα τουρκικά σκάφη να “εξαφανίστηκαν” από την περιοχή των Ιμίων και η τουρκική πλευρά να αποφεύγει στο συγκεκριμένο σημείο τις προκλήσεις, ωστόσο σε σχεδόν καθημερινή βάση υπάρχουν στρατηγικού τύπου κινήσεις (όπως η παραπάνω άσκηση) οι οποίες στέλνουν συγκεκριμένο μήνυμα.

Όπως λέει στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο δρ Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης, αν η Τουρκία συνεχίσει την ίδια πολιτική δεν υπάρχει το εάν, αλλά το ερώτημα είναι πότε θα υπάρξει μια εμπλοκή.
Άλλωστε μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η τακτική του Ερντογάν που πέρασε από την απλή διεκδίκηση κάποιων κατά την Τουρκία “γκρίζων” περιοχών στον χάρτη στην αμφισβήτηση της ίδιας της συνθήκης της Λωζάννης που καθορίζει τα σύνορα των δύο χωρών.

                                                               Αναρτήθηκε από: Μαργαρίτα Τυρηνοπούλου

Στις 24 Ιουνίου θα έρθει η καταστροφή του κόσμου σύμφωνα με την Βίβλο
Το εδάφιο και η ερμηνεία του 

 Πόσες φορές έχετε ακούσει για την καταστροφή του κόσμου σε συγκεκριμένη ημερομηνία; Και συνεχώς εμφανίζονται κι άλλες. Το θέμα είναι ότι μόνο ένας θα πέσει μέσα. Αν πέσει...

Οι συνωμοσιολόγοι δεν σταματούν αν βρίσκουν σημάδια παντού, θέλοντας να προβλέψουν την καταστροφή του κόσμου. Το κίνητρό τους δεν είναι ξεκάθαρο, αφού αν έχουν δίκιο, δεν θα είναι κανένας τριγύρω για του πουν «Στα ‘λεγα εγώ». Τώρα, μια νέα θεωρία για την καταστροφή του κόσμου λέει πως η καταστροφή θα βρει πολλούς στις παραλίες, την στιγμή που θα φοράνε τα σeξι μαγιό τους, επιδεικνύοντας το κορμί που έχτισαν με πόνο και στερήσεις όλον τον χειμώνα. Η ημερομηνία λοιπόν είναι η 24η Ιουνίου.

Οι περισσότεροι τελευταία βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία για να στηρίξουν την θεωρία τους. Ο φαν των θεωριών συνωμοσίας, Mathieu Jean-Marc Joseph Rodrigue, πρωτοτυπεί, επιστρέφοντας σε μια πιο κλασσική προσέγγιση. Βρήκε λοιπόν ένα εδάφιο στην Βίβλο, και συγκεκριμένα στη «Αποκάλυψη του Ιωάννη», το οποίο προβλέπει την καταστροφή του κόσμου το 2018.
Είστε έτοιμοι για το εδάφιο; «Του δόθηκε η εξουσία να ενεργεί για 42 μήνες». Ναι, μόνο αυτό είναι. Μην ψάχνετε τίποτα άλλο. Τα νοήματα που προσφέρονται είναι πολλά. Αλλά ας μην γίνουμε εμπρηστικοί.

Τι σημαίνει αυτό το εδάφιο για τον Mathieu; «Άκουσα μια φωνή στην μέση των τεσσάρων ζωντανών όντων. Αυτή είναι σοφία», είπε στην Daily Star. «Αυτός που έχει νοημοσύνη μπορεί να ερμηνεύσει την μορφή του θηρίου, αντιπροσωπεύει το όνομα ενός ανθρώπου, ο αριθμός του είναι 666», συνέχισε.

Χρησιμοποιεί λοιπόν απλά μαθηματικά(!). Για να υπολογίσει την ημερομηνία της καταστροφής, πήρε τον μπαλαντέρ 666, τον πρόσθεσε στους προηγούμενους υπολογισμούς του (δεν ξέρουμε αν είναι η τιμή του βιβλίου ή η ημερομηνία αγοράς του που έγραψε στην δεύτερη σελίδα) μαζί με το 42. Και προέκυψε το 24 Ιουνίου του 2018.

Δεν λέει πως θα γίνει. Λέτε να θέλει να μας προστατέψει ή επειδή δεν έχει ιδέα τι λέει; Μάλλον το πρώτο. Πάντως οι προηγούμενες προβλέψεις δεν επιβεβαιώθηκαν. Ούτε εκείνη του νουμερολόγου David Meade για τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ούτε εκείνη των Μάγιας το 2012, ούτε εκείνη του Millenium, από τον Νοστράδαμο. Για καλό και για κακό βέβαια, κάντε μια ευχή να μην σταματήσει μια καταστροφή του κόσμου την επίσκεψή σας στην παραλία. Θα είναι κρίμα…

                                                                 Αναρτήθηκε από: Mαργαρίτα Τυρηνοπούλου

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας διακρίθηκαν σε διαγωνισμό ρομποτικής

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στου μαθητές της Δ’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό ρομποτικής.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές της Δ’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας Γκιώκα Ζωή,  Μπίνιο Γιάννη, Κούτσικου Βενετία, Ντούτσκα Άγγελος, Σβίγγου Σταυρούλα, Τζουμάνη Γεώργιο και Χατζώκου Μαρία  για τη συμμετοχή τους στους Περιφερειακούς Αγώνες Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκαν στις 25/2/2018, όπου η ομάδα “Space X” των προαναφερόμενων μαθητών διακρίθηκε, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση και έλαβε το εισιτήριο για την συμμετοχή της στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στις 4/3/2018, στον οποίο σημείωσε σημαντική θέση, στη δεύτερη εικοσάδα της δεύτερης φάσης και διακρίθηκε ανάμεσα σε 330 ομάδες.

Οι μαθητές μας με εκπαιδευτική καθοδήγηση, με επινοητικότητα  και ομαδική εργασία, απέδειξαν  ότι αυτός ο τόπος μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του, καθώς έχει νέους και νέες που καινοτομούν σε διάφορα πεδία.

Είμαστε όλοι υπερήφανοι για το υψηλό επίπεδο μόρφωσης και ικανοτήτων των μαθητών μας και πιστεύω ότι η σημαντική αυτή διάκριση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών σε επιστημονικά πειράματα, έρευνες και δράσεις.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στην εκπαιδευτικό τους κα Σουλιώτη Αγορίτσα, που τους προέτρεψε να συμμετάσχουν και τους καθοδηγούσε καθώς και στους γονείς των μαθητών που στήριξαν οικονομικά και ηθικά το δύσκολο αυτό εγχείρημα των παιδιών τους.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου

Η ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ροζ σκάνδαλο με Μητροπολίτη

Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, στο οποίο αναφέρεται ότι ένας Μητροπολίτης, φέρεται να έχει ερωτική σχέση, έδωσε μέσω ανακοίνωσης το Γραφείο Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζοντας πως ο εν λόγω ρασοφόρος δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο ρασοφόρος, για τον οποίον αναφέρει η εφημερίδα «Espresso» (19 έως 22.3.2018) ότι εμπλέκεται σε ερωτική σχέση, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες, ουδεμία σχέση έχει με οποιονδήποτε (εν ενεργεία ή εφησυχάζοντα) Μητροπολίτη ή Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Άστατος o καιρός την Παρασκευή - Επιμένει η αφρικανική σκόνη

Μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νοτιά θα επικρατήσουν την Παρασκευή. Επίσης, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, καθώς και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Στα υπόλοιπα μέρη ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές.
Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ:
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κατά διαστήματα.
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.