Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Συναγερμός για τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός 38χρονου στα Οινόφυτα

Στοιχεία για τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός 38χρονου στα Οινόφυτα από την περασμένη Παρασκευή αναζητούν οι αρχές, ενώ ήδη έχει εκδοθεί και Silver Alert.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο «Ε», ο 38χρονος Γιάννης Δημόπουλος χάθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αφού είχε προηγηθεί ένα τροχαίο που είχε με το ασημί Ι.Χ. του σε διασταύρωση στη Χαλκίδα.
Συγκεκριμένα, ο 38χρονος βρέθηκε χωρίς το αυτοκίνητο στο σπίτι της πρώην συζύγου στο Δήλεσι και πριν φύγει απ’ αυτό έδωσε στην κόρη του μία εικόνα και την Καινή Διαθήκη. Ακολούθως ζήτησε από τη σύζυγο του να τον πάει στην οικεία του στα Οινόφυτα, όπως και έγινε και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Νέος "πόλεμος" για τα Ίμια - Άγκυρα: Είναι δικά μας - Αθήνα: Να μετράτε τα λόγια σας

Αιχμηρή απάντηση έδωσε με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια.
"Το νομικό καθεστώς των Ιμίων είναι πλήρως κατοχυρωμένο και η ελληνική κυριαρχία επ'αυτών είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη.
Λαθεύει η Τουρκία, εάν νομίζει ότι δύναται να παραβιάσει στο Αιγαίο το διεθνές δίκαιο χωρίς συνέπειες, όπως πράττει σε άλλα σημεία του περίγυρού της. Της συστήνουμε δε, να μετράει τα λόγια της" σημειώνει στην ανακοίνωσή του υπουργείου Εξωτερικών.
Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μία προκλητική ανακοίνωση με αφορμή την ανακήρυξη των Ιμίων ως περιοχή Natura 2000, στην οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα Ίμια.
"Δράττουμε της ευκαιρίας να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία περί της κυριαρχίας της Τουρκίας πάνω στις βραχονησίδες Ίμια," αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:
"Επισήμως ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1998 για τη θέση της Τουρκίας σχετικά με την πολιτική που ασκεί η Ελλάδα μέσω του Natura 2000 και των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της ΕΕ.
Εξηγήσαμε ξεκάθαρα τη θέση μας πάνω σε αυτό το ζήτημα με ανακοίνωση του υπουργείου μας στις 29 Απριλίου 1998 αλλά και με δηλώσεις του τότε Τούρκου πρωθυπουργού στις 30 Απριλίου 1998. Και στη συνέχεια, προβήκαμε σε αρκετές ανακοινώσεις, τόσο γραπτές όσο και ρηματικές διατυπώσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στο πλαίσιο αυτό, θέλουμε να καλέσουμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συμπεριφερθεί με βάση την κοινή λογική. Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε στην ΕΕ να μην γίνεται εργαλείο στις προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης των ερευνητικών προγραμμάτων από την Ελλάδα. Δράττουμε της ευκαιρίας να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία περί της κυριαρχίας της Τουρκίας πάνω στις βραχονησίδες Ίμια.
Επιπλέον, δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο που θα δημιουργήσει η Ελλάδα όσον αφορά τους γεωγραφικούς σχηματισμούς στη θάλασσα του Αιγαίου, το νομικό καθεστώς των οποίων αμφισβητείται. Και τέλος, θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι ο ελληνικός νόμος υπ. αριθμόν 4519 δεν θα έχει καμία νομική ισχύ στις διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο".

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Δείτε ποιοι δεν πληρώνουν φόρο

Φορολογούμενοι φοιτητές, νοικοκυρές και άνεργοι της χώρας αναμένεται να έχουν φέτος προστασία από τα τεκμήρια.
Πρόκειται για τους πολίτες που απέκτησαν το 2017 πολύ χαμηλά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, καθώς και οι άνεργοι που παρακολούθησαν επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης λαμβάνοντας πολύ μικρά ποσά αμοιβών και κινδύνευαν να φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 22%.
Πιο αναλυτικά, με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών θα παρατείνεται και για το φορολογικό έτος 2017 (για τις φορολογικές δηλώσεις του 2018) η διάταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που προβλέπει ότι:
1.Όταν το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα των φορολογουμένων δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών ή εφόσον δεν ασκείται ατομική αγροτική δραστηριότητα και δεν αποκτάται εισόδημα από εκμετάλλευση κεφαλαίου τότε το δηλωθέν εισόδημα και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, φορολογούνται με την κλίμακα φόρου εισοδήματος των μισθωτών - συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο κλιμακούμενο από 8.636 ευρώ έως 9.545 ευρώ.

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ-Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ 69-59

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Νίκησε και περιμένει!

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ-Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ 69-59

Ο Άρης Θήβας νίκησε με 69-59 τον Γ.Σ.Ιτέας και πλέον περιμένει το μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής στην Ιτέα μεταξύ  της ομάδας του Μωραϊτη με τον Μάκαρο για να δει ποια θέση θα καταλάβει στο τέλος της κανονικής περιόδου!
Ο Άρης πλέον θέλει νίκη της Ιτέας στο φινάλε για να πάρει εκείνος την πρωτιά, οπότε πάμε για ένα φινάλε-θρίλερ που όμοιο του δεν έχει υπάρξει ποτέ!
Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μωραίτη μετά τη νίκη του Αίαντα στην Αμφίκλεια, ‘καίγεται’ για νίκη απέναντι στον Μάκαρο αλλιώς δεν θα μπορέσει να μπει στα play-off του πρωταθλήματος!

Σας ενδιαφέρει: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων

Προαιρετικά, μπορούν να λειτουργήσουν αύριο, Κυριακή των Βαΐων, 1 Απριλίου 2018 τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας. Το προτεινόμενο ωράριο είναι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Αυτό αναφέρει ειδική εγκύκλιος της ΕΣΕΕ για τα λειτουργικά θέματα των επιχειρήσεων κατά τις ημέρες του Πάσχα, σε ό,τι αφορά το ωράριο, την καταβολή του Δώρου, τη λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων και άλλα θέματα.
Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα ισχύσει το συνεχές και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 21.00 το βράδυ.
Για τη Μεγάλη Παρασκευή επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, καθώς και η απασχόληση των υπαλλήλων μετά τις 13.00.
Τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση, καθώς και η διάθεση εισιτηρίων και μέσω διαδικτύου στους φιλάθλους της ομάδας Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., κατά τη διεξαγωγή του εξ’ αναβολής αγώνα ποδοσφαίρου, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., σήμερα Σάββατο (31-03-2018) και ώρα 19:30, στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, περιόδου 2017 – 2018, για εξαιρετικούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ανελέητη φοροδιαφυγή - "Ξεχασιάρης" περιπτεράς στην Άρτα απέκρυψε 2,3 εκατομμύρια ευρώ

Έξι περιπτώσει καραμπινάτης φοροδιαφυγής αποκάλυψε η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Πάτρας κατά τους ελέγχους που διενήργησε το χρονικό διάστημα από 17 έως και 19 Μαρτίου.
Πρόκειται για φροντιστήριο, τουριστικό γραφείο, εταιρία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, περίπτερο, επιχείρηση με αγροτικά εφόδια αλλά και εταιρίες με αντικείμενο εργασιών σκραπ οι οποίες είτε δεν εξέδιδαν αποδείξεις είτε εξέδιδαν ανακριβή φορολογικά στοιχεία. Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία μεταξύ άλλων και το μέτρο της 48ωρης αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης.
Αναλυτικά από τους ελέγχους της ΥΕΔΔΕ Πάτρας στο συγκεκριμένο διάστημα εντοπίστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις φοροδιαφυγής:

"Αστακός" η Ρώμη ενόψει του Πάσχα - Δρακόντεια τα μέτρα σε ολόκληρη την Ιταλία

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη την Ιταλία και κυρίως στη Ρώμη. Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε συνεχείς εφόδους, απελάσεις και έξι συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία, μεταδίδει η DW.
Ο Ιταλός υπουργός Eσωτερικών Mάρκο Μιννίτι επιβεβαίωσε ότι η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων δεν ήταν ποτέ τόσο σοβαρή όσο τώρα.
"Η απειλή κατά της χώρας μας ήταν, είναι και θα παραμείνει σοβαρή ακόμη για ένα κάποιο χρονικό διάστημα αλλά οι επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια εντυπωσιακή ικανότητα πρόληψης", δήλωσε ο Μιννίτι σε συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση της Rai.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί τα απειλητικά μηνύματα των τζιχαντιστών στα οποία γίνεται αναφορά σε επιθέσεις κατά της "αιώνιας πόλης".
Αυστηρά μέτρα μέχρι και την Δευτέρα του Καθολικού Πάσχα
H ιταλική αστυνομία έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις. Τις ημέρες αυτές έχουν κινητοποιηθεί χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και των μυστικών υπηρεσιών. Τα κύρια μέτρα ασφαλείας αφορούν την τελετή που αναπαριστάνει την Σταύρωση του Ιησού απόψε στο Κολοσσαίο στην οποία θα πάρουν μέρος ο Πάπας Φραγκίσκος και όπως πάντα χιλιάδες πιστοί. Και φυσικά την λειτουργία του καθολικού Πάσχα στον Άγιο Πέτρο, με την πλατεία έξω από την εκκλησία που θα είναι κατάμεστη.
Από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα απαγορεύεται η είσοδος φορτηγών στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης. Η φύλαξη όμως είναι αυξημένη και έξω από μεγάλα ξενοδοχεία, όπως και στα εμπορικά κέντρα. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών χωρίς να δημιουργηθούν ουσιαστικά προβλήματα στις μετακινήσεις τους.
Η Ιταλία γνωρίζει καλά ότι είναι η μόνη μεγάλη χώρα που δεν έχει "χτυπηθεί" από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Και προσπαθεί να προστατέψει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, όλους τους "ευαίσθητους στόχους της".

Αιματηρό επεισόδιο στον Βόλο - Την μαχαίρωσε την ώρα που αθλούνταν

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες το βράδυ σε γνωστό χώρο άθλησης του Βόλου, όταν μία γυναίκα φέρεται να τραυμάτισε με μαχαίρι μία άλλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η Αστυνομία δεν έδωσε στοιχεία για το συμβάν, μία 32χρονη γυναίκα που αθλούταν εκείνη την ώρα, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από μία άλλη 34χρονη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο αριστερό της χέρι. Η 32χρονη φέρεται να αποχώρησε αιμόφυρτη από τον χώρο και με τα πόδια πήγε μέχρι το Νοσοκομείο Βόλου, για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί επειγόντως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με μαρτυρία και οι δύο γυναίκες αθλούνται τακτικά στον χώρο, όπου ήρθαν αντιμέτωπες. Άγνωστοι είναι οι λόγοι της επίθεσης, καθώς και ο αριθμός των χτυπημάτων που δέχθηκε το θύμα.
Πριν την επίθεση, οι δύο γυναίκες φέρεται να αντάλλαξαν ύβρεις και απειλές, ενώ οι παρευρισκόμενοι, μετά την επίθεση ειδοποίησαν την Αστυνομία. Η φερόμενη ως δράστρια της επίθεσης μάλιστα παρέμεινε στον χώρο και δεν έφυγε, με συνέπεια να συλληφθεί από τους αστυνομικούς και να κρατείται, με την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης από πρόθεση.
Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, η 34χρονη εισήλθε εκνευρισμένη στον χώρο και κατευθύνθηκε στο σημείο όπου αθλούνταν η 32χρονη, ενώ άρχισε να την υβρίζει και να την απειλεί. Η τραυματισμένη γυναίκα υποβλήθηκε χθες το βράδυ σε αγγειοχειρουργική επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς κινδύνευε να χάσει το αριστερό της χέρι.

Πρωτοφανής υπόθεση ομηρίας στο Ωραιόκαστρο: Επί οκτώ μήνες, δημοτικός υπάλληλος εκβίαζε και κρατούσε φυλακισμένους συγγενείς του

Μία απίστευτη υπόθεση ομηρίας που φαίνεται να αφορά υπάλληλο του δήμου Ωραιοκάστρου στην τεχνική υπηρεσία, αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα. Ο υπάλληλος Γ.Κ φέρεται να κρατούσε τα ξαδέλφια του, μια γυναίκα και έναν άνδρα, φυλακισμένους για οκτώ μήνες μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο του Ωραιοκάστρου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 58χρονος είχε καταφέρει να οδηγήσει τους συγγενείς του από τις Σέρρες που έμεναν, στο διαμέρισμά του στο κέντρο της πόλης, όπου τα πρωινά τους κρατούσε δεμένους με χειροπέδες στα χέρια και τάιρ απ καλωδίων στα πόδια ως το βράδυ που τους έλυνε, όταν γυρνούσε σπίτι. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης συχνά αποσπούσε χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του ξαδέλφου του, ένα ποσό το οποίο αγγίζει τα 63.000 ευρώ, εκβιάζοντας ότι θα κάνει κακό στην ξαδέλφη τους.Ο δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη από τους άνδρες του τμήματος ασφαλείας του δήμου Ωραιοκάστρου και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. 
Δείτε τα αποκλειστικά βίντεο του politesoraiokastrou.gr με τον φερόμενο ως δράστη να οδηγείται στο τμήμα Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια μαζί με τους συγγενείς του στα κεντρικά της Γ.Α.Δ Θεσσαλονίκης.

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο - Αναλυτική πρόγνωση 31/3/2018

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται το Σάββατο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5, πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και τα ανατολικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τη νύχτα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Βαθμιαία και από τα βόρεια γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τάση εξασθένησης.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία από τα βόρεια αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε αστυνομικό που εξαπατούσε πολίτες σε διαδικτυακές αγοραπωλησίες αυτοκινήτων

Στην σύλληψη ενός 50χρονου αστυνομικού και ενός 43χρονου ιδιώτη, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
Εις βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, απάτη κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος και της νομοθεσίας που αφορά τη χρήση και κίνηση των οχημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και εν γένει νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δύο συλληφθέντες ανήκουν σε κύκλωμα που τηλεφωνούσε σε άτομα που είχαν καταχωρήσει αγγελίες πώλησης οχημάτων σε διαδικτυακό ιστότοπο, εμφανιζόμενοι ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές αυτών.
Στη συνέχεια κατάρτιζαν και έστελναν με email πλαστά αποδεικτικά τραπεζικών εμβασμάτων κατάθεσης του αντιτίμου για την αγορά του οχήματος και αφού το παραλάμβαναν, το διέθεταν προς πώληση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στον ίδιο ιστότοπο, κάνοντας χρήση ψευδών στοιχείων πωλητή και τιμή πώλησης αρκετά χαμηλότερη της τρέχουσας αξίας.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Νέες προκλήσεις στο Αιγαίο - 25 παραβιάσεις από τουρκικό κατασκοπευτικό

Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τρία αεροσκάφη, ένα ζεύγος οπλισμένων F-16 και ένα μεμονωμένο ATR-72 προχώρησαν σε 27 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο καθώς και σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.
Οι 25 από τις 27 παραβιάσεις έγιναν από το ATR-72. Πρόκειται για ένα από τα δύο αεροσκάφη που έχουν παραλάβει οι Τούρκοι και τα οποία προορίζονται για αποστολές ναυτικής συνεργασίας. Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, όπου ανήκει, το έχει μετατρέψει όμως σε κατασκοπευτικό.
Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ Β ΕΣΣΟ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10  00 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
ΥΠΟΔΟΧΗΣ  ΟΠΛΙΤΩΝ  Θήβας (ΚΕΠΒ)  Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ  Ν/Σ ΟΠΛΙΤΩΝ ΤΗΣ 2018 Β ΕΣΣΟ
ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΣΤΗ   Ο  ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ  Δ/ΝΤΗΣ ΔΠΒ/ΓΕΣ
ΩΣ ΕΚΠΡΟΕΩΠΟΣ ΤΟΥ Α/ΓΕΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΚΚ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ


ΦΩΤΟ     ΕΔΩ

Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των δανείων του τ.ΟΕΚ

Μετά το Πάσχα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, όπου θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ για την ρύθμιση των δανείων τους.
Η Δευτέρα του Θωμά, 16 Απριλίου, είναι η επικρατέστερη μέχρι στιγμής ημερομηνία, για την λειτουργία της πολυαναμενόμενης ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία θα είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Εκεί θα υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο νέο ευνοϊκό καθεστώς μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι οφειλέτες του τ. ΟΕΚ.
Υπενθυμίζεται πως η σχετική υπουργική απόφαση περιλαμβάνει δέσμη μέτρων για 81.715 οφειλέτες : διαγραφές βασικού ποσού οφειλών, τόκων και προσαυξήσεων, γενναίες εκπτώσεις και επιμήκυνση για μια 10ετία του χρόνου αποπληρωμής. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τους δανειολήπτες εξ ιδίων κεφαλαίων του ΟΕΚ και όχι όσους είχαν δανειστεί από τράπεζες με επιδότηση του επιτοκίου. Αναλυτικά προβλέπεται :
  • Διαγραφή υπολοίπου οφειλής για όσους έχουν συνολικό χρέος μικρότερο των 6.000 ευρώ (άληκτο κεφάλαιο, ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο και τόκοι υπερημερίας) και για όσους έχουν καταβάλει ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το 60% του Τελικού Ποσού Δανείου. Περί τους 47.000 δανειολήπτες αποπληρώνουν έτσι πλήρως την οφειλή τους.

Σοκάρουν οι εικόνες από το αυτοκίνητο που έπεσε από γέφυρα και παρασύρθηκε από συρμό

Είχε Άγιο η γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητο το οποίο έπεσε από γέφυρα στο ύψος του ΚΑΤ και παρασύρθηκε από συρμό.
Το όχημά της, όπως φαίνεται και στο βίντεο, έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές, ενώ εκείνη, πρόλαβε και απομακρύνθηκε, έχοντας υποστεί μόνο μικροτραυματισμούς, με τη βοήθεια του οδηγού του συρμού που παρέσυρε το αυτοκίνητο για λίγα μέτρα.
Πριν από λίγα λεπτά, ξεκίνησε και πάλι κανονικά η κυκλοφορία των συρμών, αφού πρώτα απομακρύνθηκε με ασφάλεια το ΙΧ από το σημείο.

Η έρευνα που θα σας ενθουσιάσει: Γιατί πρέπει να τρώμε τηγανιτές πατάτες

Οι περισσότεροι ξετρελαίνονται με τις τηγανιτές πατάτες, όμως κάθε φορά που τις τρώνε νιώθουν τύψεις. Ωστόσο, μια έρευνα, που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πατάτας, αποκαλύπτει πως έχουν και τα...καλά τους.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες που έκαναν την έρευνα χαρακτήρισαν τις τηγανιτές πατάτες «φάρμακο του στρες» , καθώς ανακάλυψαν πως το αγαπημένο μας φαγητό έχει τη δύναμη να μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες στον οργανισμό.
Το μυστικό, σύμφωνα με τους ερευνητές, κρύβεται στο αλάτι το οποίο μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε καλύτερα και να ξεπερνάμε πιο γρήγορα οποιαδήποτε κατάσταση μας αγχώνει. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι μειώνει κατά κάποιο τρόπο τη δραστηριότητα του κεντρικού νευρικού μας συστήματος. Εκτός αυτού, τόσο οι τηγανητές πατάτες όσο και όλα τα αλατισμένα τρόφιμα, αυξάνουν ταυτόχρονα και τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που συνδέεται με την ερωτική και φιλική μας διάθεση. Βασική προϋπόθεση; Να μη το παρακάνουμε...