Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Γιάννα Κριεκούκη

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην λιτανεία της ιερας εικόνας του Αγίου Εφραίμ στο Κριεκουκι.


Βλάσης Τζούμαρης

Ο ΚΕΚΛΙΜΕΝΟΣ ΣΤΥΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
Η πόλη μας, ζηλώσασα το κάλλος και τη φήμη του ξακουστού κεκλιμένου πύργου της Πίζας, φρόντισε εδώ και περίπου ένα χρόνο να δημιουργήσει και να διατηρήσει ανάλογο τέχνημα επί της αρχής της Επαμεινώνδου, και μάλιστα λίγα μέτρα μετά το άγαλμα του Θηβαίου ηγέτη (ώστε μάλλον να έχουμε δύο αριστουργήματα πλάι πλάι). Όσο δε περνάει ο καιρός τόσο το τέχνημα τούτο αποκτά υπόσταση και φήμη, αποτελώντας ένα από τα must σημεία μιας πόλης, που εκτός τις κατά τόπους "ζούγκλες" έχει να αναδείξει και καλλιτεχνικές ευαισθησίες.


Αυξάνονται οι συντάξεις των ναυτών και ορισμένων κατηγοριών αξιωματικών

Οι συντάξεις των ναυτών αυξάνονται μέχρι και 32%, όπως και οι συντάξεις των αξιωματικών αυξάνονται μέχρι και 10% με το...
νέο σύστημα επανυπολογισμού, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχουν και μειώσεις σε κατηγορίες όπως οι πλοίαρχοι και οι μηχανικοί Α’. Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε και σε διαρροές σχετικώς με την υποτιθέμενη πρόθεση του ΣτΕ να αποφανθεί για μείωση του συντελεστή εισφοράς για τη σύνταξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το θεωρεί «απίθανο να πει κάτι τέτοιο το ΣτΕ». Ο αρμόδιος υφυπουργός εξήγησε επ’ αυτού ότι κάτι τέτοιο συγκρούεται με τους νόμους που ισχύουν διαχρονικά, ενώ ανέφερε ότι αυτή η συζήτηση είναι «αβάσιμη», δεδομένου ότι το μόνο που άλλαξε είναι η βάση υπολογισμού για όλους τους ασφαλισμένους.


Στο πλαίσιο της ακρόασης για την ανανέωση της θητείας του Ανδρέα Κομματά στη θέση του προέδρου του ΝΑΤ, τέθηκαν – ιδίως από την αντιπολίτευση αλλά και τον Νίκο Φίλη – ερωτήματα σχετικά με τα δύο αυτά θέματα, της μείωσης των συντάξεων των ναυτικών από το 2019 και ενδεχόμενης απόφασης του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ. Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι ο συντελεστής εισφοράς για την σύνταξη δεν άλλαξε από τον ν. 4387 (ήταν 20% και 20% παραμένει) «άρα οι συζητήσεις που γίνονται από δημοσιογράφους ότι το ΣτΕ λέει να μειωθεί ο συντελεστής εισφοράς διότι επιφέρει ανισότητα, όχι μόνον είναι αβάσιμη, αλλά έρχεται και σε σύγκρουση με το καθεστώς που ισχύει και ίσχυε πάντα. Το να λέει κάτι τέτοιο το ΣτΕ το θεωρώ απίθανο «.

Σας αφορά! Επιδότηση 1.380 ευρώ από τις 07 Μαΐου - Δείτε ποιους αφορά

Έναρξη του νέου κύκλου...
(5ου) του προγράμματος κατάρτισης ανέργων ηλικίας 18-24 ετών, στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου και Logistics, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Αναλυτικά:

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση

Παρέχεται δωρεάν Πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων

Παρέχεται εξατομικευμένη προσέγγιση- συμβουλευτική υποστήριξη για την προώθηση των ωφελούμενων στην απασχόληση

Δικαιούχοι
Άνεργοι νέοι ηλικίας 18 – 24 ετών, που διαθέτουν δίπλωμα υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θέλουν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εξαγωγικού εμπορίου

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 07/05/2018 (17:00μμ)
Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης κάντε κλικ ΕΔΩ

Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας έχει τελειώσει πια, ουσιαστικά, πολιτικά»

«Ο κ. Τσίπρας έχει κουραστεί και έχει κουράσει ο ίδιος, έχει τελειώσει πια, ουσιαστικά, πολιτικά κι έχει κάνει ήδη αρκετή ζημιά στη χώρα, για να μένει κι άλλο», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία στην Πολιτική Ακαδημία Στελεχών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.«Έχουμε μπροστά μας μια σκληρή προεκλογική περίοδο. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εκλογές, εύχομαι να γίνουν μια ώρα αρχύτερα κι έχουμε πει πολλές φορές πως κάθε μέρα που μένει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ζημιά στον τόπο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε πως ο στόχος του για τις εκλογές δεν είναι μόνο μια κομματική αλλά και μια πολιτική και ιδεολογική επικράτηση. «Δεν θέλουμε απλά να κερδίσουμε επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί και προδοθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το θεωρώ δεδομένο. Θέλω να κερδίσουμε γιατί οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν και πάλι. Και σε ένα περιβάλλον γενικευμένης καχυποψίας αυτό δεν είναι απλή υπόθεση», επισήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ που ίδρυσε ο ίδιος όταν εκλέχτηκε πρόεδρος του κόμματος και είπε χαρακτηριστικά: «Η πολιτική σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι μια υπόθεση σωστής μεταφοράς του μηνύματος. Έχουμε τις ιδέες, έχουμε τον προγραμματικό λόγο, έχουμε το αξιακό πλαίσιο. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι στη μεταφορά του μηνύματος. Και σας χρειάζομαι όλους σας ως μεγάφωνα του μηνύματος μας. Δεν αρκεί να κάνουμε εμείς τη δουλειά. Πρέπει όλοι να μεταφέρουμε το μήνυμα ευθυγραμμισμένα και να έχετε πειστεί κι εσείς ότι αυτό που κάνουμε είναι το σωστό. Η μεταφορά του πολιτικού μας λόγου από τα στελέχη πρώτης γραμμής έχει τεράστια σημασία. Ειδικά σε μια εποχή όπου τα μηνύματα είναι συγκεχυμένα και όπου ο πολιτικός μας αντίπαλος επενδύει συνειδητά σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Προσοχή: H νέα αναβάθμιση των Windows 10 μπορεί να «παγώσει» τους υπολογιστές - Τι λέει η Microsoft

Προβλήματα σε κάποιους υπολογιστές προκαλεί η νέα αναβάθμιση των Windows 10, που κυκλοφόρησε στις 30 Απριλίου, όπως ανέφεραν εκατοντάδες χρήστες.
Μετά την εγκατάσταση της αναβάθμισης με την ονομασία «Windows 10 April 2018 Update», μερικές σημαντικές εφαρμογές όπως το πρόγραμμα διαδικτυακής Google Chrome και η ψηφιακή βοηθός Cortana μπορεί να «παγώσουν» και να «κλειδώσουν» το μηχάνημα του χρήστη.

Τα πάντα παγώνουν, τα πλήκτρα δεν δουλεύουν, ούτε καν το Ctrl Alt Delete», δήλωσε στο Reddit ένας απελπισμένος χρήστης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η Microsoft αναγνώρισε το πρόβλημα και εργάζεται για να βρει και να καταστήσει διαθέσιμη στους καταναλωτές τη λύση στις 8 Μαΐου. Ως προσωρινή λύση συμβούλευσε τους χρήστες είτε να κλείσουν το καπάκι του φορητού υπολογιστή και να τον ξανανοίξουν, είτε να πατήσουν τα δύο πλήκτρα του ήχου ταυτόχρονα τρεις φορές μέσα σε δύο δευτερόλεπτα ώστε να ανανεώσουν την οθόνη του Windows tablet, είτε να δοκιμάσουν τον εξής συνδυασμό πλήκτρων: Windows key+Ctrl+Shift+B.
To πρόβλημα (bug) μπορεί να εμφανισθεί ακόμη και στους υπολογιστές Surface της ίδιας της Microsoft. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα εκδηλώνεται μόνο σε μερικούς υπολογιστές και όχι σε όλους που κάνουν την αναβάθμιση.
Η Microsoft είχε υποχρεωθεί την τελευταία στιγμή να αναβάλει την κυκλοφορία της τελευταίας αναβάθμισης, όταν είχε ανακαλυφθεί ένα σοβαρό πρόβλημα που οδηγούσε στην κατάρρευση των υπολογιστών. Φαίνεται πως τελικά υπήρχε και άλλο πρόβλημα που δεν είχε λυθεί.

Ισχυρή χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα - ΦΩΤΟ

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, καταστρέφοντας καλλιέργειες.
Στον νομό Τρικάλων, η χαλαζόπτωση έπληξε χωριά που βρίσκονται στα ριζά του Κόζιακα, ενώ στον νομό Καρδίτσας, περιοχές των δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος.
Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ενημέρωσε τον ΕΛΓΑ προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσει η αναγγελία των ζημιών στους δήμους.


Φάνης Σπανός

Εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό Εμπορίου και τον Πρέσβη της Ρουμανίας. Ένα παράθυρο γνωριμίας με μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά με πολλές προκλήσεις, αλλά και σημεία προς παραδειγματισμό για την επιχειρηματικότητα και το εμπόριο.
Ανταλλαγή καλών πρακτικών, συνεργασία, αμοιβαίο όφελος.


Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο DBRS

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε Β από CCC, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης DBRS, ενώ διατήρησε και τη θετική προοπτική.
Σύμφωνα με τον DBRS η αναβάθμιση οφείλεται στην ισχυρή μεταρρυθμιστική πρόοδο της χώρας μας από το 2010, στην περσινή οικονομική ανάκαμψη και στη δημοσιονομική υπεραπόδοση της τελευταίας τριετίας.
Επισημαίνει ακόμη ότι οι πολιτικοί κίνδυνοι είναι πλέον χαμηλότεροι και κάνει λόγο για ενθαρρυντικά σημάδια στη διαδικασία των αξιολογήσεων.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Ενδιάμεσες εκπτώσεις με ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή

Ανοιχτά θα είναι, προαιρετικά, τα καταστήματα, αύριο, Κυριακή, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 15 του μήνα.

Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ότι για τα εμπορικά καταστήματα - μέλη του που θα είναι ανοιχτά την Κυριακή, το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν τη λειτουργία των καταστημάτων στα μέλη τους από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας προς τα μέλη του, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο ανταγωνισμός της Ρωσίας προκαλεί την ανασύσταση του Δεύτερου Αμερικανικού Στόλου

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αποφάσισε να ανασυστήσει τον Δεύτερο Στόλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την περιοχή του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, σχεδόν επτά χρόνια μετά τη διάλυσή του, καθώς το Πεντάγωνο θέτει ξανά στο επίκεντρο του νέου στρατιωτικού του δόγματος την αντιμετώπιση της Ρωσίας.
«Η νέα Στρατηγική Εθνικής Άμυνας καθιστά σαφές ότι έχουμε επιστρέψει σε μια εποχή ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων, καθώς το περιβάλλον ασφαλείας συνεχίζει να εγείρει όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις και να γίνεται πιο περίπλοκο», επισήμανε ο ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, αρμόδιος για τις αμερικανικές ναυτικές επιχειρήσεις.
Ο Δεύτερος Στόλος σταδιακά αναμένεται να έχει στη διάθεσή του πλοία, αεροσκάφη και αποβατικές δυνάμεις και θα είναι αρμόδιος «για την Ανατολική Ακτή και τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό», διευκρίνισε ο ναύαρχος Ρίτσαρντσον.
Η νέα διοίκηση, με έδρα το Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια, αρχικά θα διαθέτει 15 άνδρες και σε λίγους μήνες η δύναμή του θα αυξηθεί σε 200 στελέχη, σύμφωνα με αξιωματικούς. Απομένουν ακόμη να ληφθούν αποφάσεις για το ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση του Δεύτερου Στόλου και ποιοι θα είναι οι πόροι που θα του διατεθούν.
Ο Δεύτερος Στόλος είχε καταργηθεί το 2011 για λόγους εξοικονόμησης κόστους, εν μέσω αλλαγών της οργανωτικής δομής του αμερικανικού ΠΝ.
Έκτοτε όμως η Ρωσία, σύμφωνα με την κυρίαρχη άποψη στην Ουάσινγκτον, έγινε πιο επιθετική, ενεπλάκη σε συρράξεις όπως αυτές στην Ουκρανία και στη Συρία, ενώ οι εντάσεις ανάμεσα στη Μόσχα και στην Ουάσινγκτον έχουν κλιμακωθεί.
Νωρίτερα φέτος, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις παρουσίασαν μια νέα στρατηγική για την εθνική άμυνα που προβλέπει ότι η αποτροπή της Ρωσίας και της Κίνας μετατρέπεται σε προτεραιότητα, σηματοδοτώντας τον αναπροσανατολισμό του αμερικανικού στρατιωτικού δόγματος, έπειτα από μιάμιση δεκαετία κατά τη διάρκεια της οποίας η έμφαση δινόταν στην αντιμετώπιση τζιχαντιστικών οργανώσεων.
Το ΠΝ της Ρωσίας έχει εντείνει την παρουσία του και τις περιπολίες του στη Βαλτική, στον Βόρειο Ατλαντικό και στην Αρκτική, λένε αξιωματούχοι του
size="2" face="Constantia">NATO, μολονότι το μέγεθός του είναι πολύ μικρότερο από εκείνο της Σοβιετικής Ένωσης την εποχή του ψυχρού πολέμου.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε εξάλλου την Παρασκευή ότι προσφέρεται να φιλοξενήσει τη διοίκηση μιας κοινής, νατοϊκής δύναμης στη ναυτική βάση στο Νόρφολκ των ΗΠΑ. Αφορά μία από τις δύο νέες νατοϊκές διοικήσεις με βασική αποστολή την αποτροπή της Ρωσίας. Η Γερμανία έχει προσφερθεί επίσης να τις φιλοξενήσει.

Βροχή από μόλοτοφ κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Νέες επιθέσεις κατά των ΜΑΤ σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια καθώς άγνωστοι πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά των ΜΑΤ. Συγκεκριμένα ομάδες νεαρών επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν τόσο στην οδό Μπουμπουλίνας όσο και στη διασταύρωση Πατησίων και Τοσίτσα. Παράλληλα μετά τα μεσάνυχτα στόχος των αγνώστων έγινε και η διμοιρία που βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη. Η αστυνομία δεν πραγματοποίησε καμία προσαγωγή.

Έκρηξη σε ΑΤΜ στο Χαλάνδρι

Νέο χτύπημα από τη σπείρα που ανατινάζει ΑΤΜ, αυτή τη φορά στην περιοχή του Χαλανδρίου.
Συγκεκριμένα, οι δράστες στις 04:40, προκάλεσαν με άγνωστο τρόπο έκρηξη στο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας, που είναι τοποθετημένο στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ στην οδό Χίου 53- 55, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιά στο ίδιο το μηχάνημα και να σπάσει ο υαλοπίνακας της εισόδου του καταστήματος.
Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν κατάφεραν να πάρουν χρήματα.

Τραγωδία στη Φλώρινα - Κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε μέσα στο σπίτι του στη Φλώρινα και συγκεκριμένα επί της οδού Ακροπόλεως.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας. Τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά ερευνώνται.

Έρχονται τα "ραβασάκια" με τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα ΙΧ - Ολοκληρώθηκαν οι διασταυρώσεις

Ένα βήμα πριν να ξεκινήσει βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των προστίμων σε όσους ιδιοκτήτες ΙΧ διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν είχαν εξοφλήσει το ασφαλιστήριο για το όχημά του.
Σε περίπτωση που σε κάποιον εκδοθεί το πρόστιμο μέσω του Taxisnet για να μπορέσει να προβεί σε εκ νέου ασφάλιση, θα πρέπει πρωτίστως να εξοφλήσει το επιβληθέν πρόστιμο.
Σε επιστολές ασφαλιστικών εταιρειών προς τους πελάτες τους, σημειώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρώσεις στοιχείων σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα και θα προχωρήσει η πιστοποίηση των οδηγών. Ενδεικτικά αναφέρουμε την επιστολή της ασφαλιστικής εταιρείας Daedalus που ενημερώνει για τα εξής:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων-ΑΑΔΕ, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις αναγκαίες διασταυρώσεις στοιχείων σχετικά με τα κυκλοφορούντα ασφαλισμένα και ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα, πρόκειται να προχωρήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη στην πιστοποίηση όλων των ανασφάλιστων οδηγών.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η έκδοση και αποστολή των προστίμων σε όσους διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν είχαν εξοφλήσει το ασφαλιστήριο για το όχημά τους.
Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που σε κάποιον εκδοθεί το πρόστιμο μέσω του TaxisNet (Εφορία) διότι δεν είχε εγκαίρως εξοφλήσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του, για να μπορέσει να προβεί σε εκ νέου ασφάλιση, θα πρέπει πρωτίστως να εξοφλήσει το επιβληθέν πρόστιμο».
Αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων
Κατά 95.927 αυξήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2018 τα ασφαλισμένα οχήματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρης Ζορμπάς, στη σελίδα του στο Facebook.
Ειδικότερα τα ασφαλισμένα οχήματα ανήλθαν στις 30 Απριλίου 2018 στα 6.104.684 από 6.000.757 που εμφανίζονται στην αρχή του έτους.
Ο κ. Ζορμπάς έγραψε:
"πλήθος ασφαλισμένων οχημάτων:
- 31/12/2017 6.008.757
- 31/01/2018 5.944.296
- 28/02/2018 5.986.931
- 31/03/2018 6.045.1553
- 20/04/2018 6.104.684
έκταση ανασφάλιστων 385.000

Φονικές συμπλοκές μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας-Νεκρός 17χρονος μετανάστης

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υπέκυψε στα τραύματά του – Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό

Στα τραύματά του υπέκυψε ο 17χρονος μετανάστης που χτυπήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια άγριων συμπλοκών χθες το βράδυ μεταξύ ομάδων μεταναστών στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», φέροντας βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και από εκεί στο νοσοκομείο του Ρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαίωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), οι γιατροί επιχείρησαν ανάνηψη, αλλά ο ασθενής δεν τα κατάφερε. Από τις άγριες συμπλοκές τραυματίστηκαν αρκετά ακόμη άτομα.
Η αστυνομία διενεργεί έρευνες

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου.
Η συμπλοκή έγινε μέσα στο χώρο του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου, στην Ακτή Δυμαίων. Ομάδες αλλοδαπών φέρεται ότι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο σε όλη την παραλιακή, από την ΑΒΕΞ μέχρι και το πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου.
 Στο πλαίσιο των ερευνών, αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση, για να δώσει απαντήσεις όσον αφορά στα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού του μετανάστη.
Παράλληλα, στην παραλιακή ζώνη της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας εφαρμόστηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Πάτρα: Βάζουν πλωτά φράγματα, με ειδικά δίχτυα, για να γλιτώσουν από τις μέδουσες

Πλωτά φράγματα από δίχτυα σκέφτονται να βάλουν αρκετοί καταστηματάρχες εστίασης, στα παραθαλάσσια καταστήματα γύρω από την Πάτρα, προκειμένου να προστατεύουν τους πελάτες τους από τις μέδουσες.

Οι τσούχτρες και οι μέδουσες πρόκειται να κάνουν και αυτό το καλοκαίρι την εμφάνιση τους και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα απαλλαγούν οι παραλίες της περιοχής από αυτές. Οι επαγγελματίες μέσω του ΣΚΕΑΝΑ ήδη έχουν καταθέσει σχετική πρόταση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή πλωτών φραγμάτων από ειδικά δίχτυα.

Όμως επειδή είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει η πολιτεία να χρηματοδοτήσει το μέτρο, κάποιοι επαγγελματίες σκέφτονται από μόνοι τους να προχωρήσουν στην κατασκευή τους, μιλώντας μάλιστα με ειδικούς για το όλο θέμα.

Τα δίχτυα αυτά προβλέπονται να τοποθετηθούν μετά την σχετική τροπολογία που έγινε το περασμένο καλοκαίρι και την ένταξη του Πατραϊκού και του Κορινθιακού στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών "Natura".

Mε την τροπολογία αυτή δίνεται η δυνατότητα στα καταστήματα να σχηματίσουν ζώνες προστασίας, στις θαλάσσιες περιοχές μπροστά από τα μαγαζιά τους και έτσι να γλιτώσουν τους λουόμενους πελάτες από τα τσιμπήματα της τσούχτρας.

Οι επαγγελματίες, άλλωστε, γνωρίζοντας ότι κόστισαν αρκετά το περασμένο καλοκαίρι στον τζίρο των καταστημάτων τους οι μέδουσες και οι τσούχτρες είναι αποφασισμένοι να κάνουν κάτι, ξέροντας ότι αν δεν υπάρξει κάποιο μέτρο θα πάθουν ακόμα μεγαλύτερες ζημιές.

Ήδη επιχειρηματίας έχει αναθέσει σε μηχανικό την τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών για κατάστημα που λειτουργεί κοντά στην περιοχή του Ρίου. Τα ειδικά δίχτυα θα μπουν σε ένα μικρό μήκος της παραλιακής ζώνης όπου η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε ενοικίαση του αιγιαλού.

Όπως λένε πάντως αρκετοί επαγγελματίες το μέτρο δεν εξασφαλίζει απαραίτητα την προστασία των λουόμενων, όμως δείχνουν διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο και να αναλάβουν το κόστος από το φετινό καλοκαίρι, ελπίζοντας ότι έτσι θα αντιμετωπίσουν την αναδουλειά στα μαγαζιά τους

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Λαμία 4 Μαΐου 2018
                                                                           Προς: Όλα τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ Στερεάς Ελλάδας
«  Όσο οι πυροσβέστες της Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας, θα δείχνουν ανοχή στον εκφυλισμό  και την αδράνεια του συνδικαλιστικού μας οργάνου που έχει επιβάλει η παράταξη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. , τόσο περισσότερο θα ερχόμαστε αντιμέτωποι  με τα οξυμένα εργασιακά μας προβλήματα »
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, πραγματοποιήθηκε στις 27/4/2018 η ετήσια Γενική Συνέλευσή της Ένωσης μας που  λόγο της υποτυπώδους συμμετοχής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  ως συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Άλλη μια Γενική Συνέλευση παρωδία, τόσο από άποψη συμμετοχής, αφού μόλις με τα βίας στο ξεκίνημα της παρευρίσκονταν στον χώρο περά από τα ( 9 ) εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. και περίπου 4 με 6 απλά μέλη, όσο και από άποψη οργάνωσης αλλά και τήρησης των διαδικασιών αφού όλα έγιναν με περισσή προχειρότητα.
Στην τοποθέτηση του προέδρου δεν διαβάστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός απλά διανεμήθηκε, το ίδιο έγινε και με τον Οικονομικό Απολογισμό. Η Γενική Συνέλευση εξελίχθηκε σε ενδοπαραταξιακή κόντρα μεταξύ πρόεδρου και αντιπροέδρου για ζητήματα αλληλοενημέρωσης και επικοινωνίας.       
Το προεδρείο της  Γενικής Συνέλευσης δεν τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και παρατηρήθηκε το γεγονός κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης να προσέρχονται περιστασιακά περί τα 25 μέλη, μόνο και μόνο για να ψηφίσουν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και στην συνέχεια να αποχωρούν, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει τις διαδικασίες της.
Ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών κατήγγειλε τον εκφυλισμό των διαδικασιών του ανώτερου οργάνου της Ένωσης και τοποθετήθηκε πάνω στα καίρια προβλήματα που μαστίζουν την Περιφέρεια μας και κατ’ επέκταση το Πυροσβεστικό Σώμα.
 Κατέθεσε ψήφισμα με τις θέσεις και τις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για τα άμεσα και καυτά προβλήματά μας και για την αγωνιστική δράση που επιβάλλεται να αναληφθεί για την επίλυση τους, ακόμα και μέσα στην αντιπυρική περίοδο και κάλεσε τα παρευρισκόμενα μέλη να στηρίξουν τις προτάσεις της. ( επισυνάπτουμε )
Η πλειοψηφία της Γ.Σ.  με κατεύθυνση από το προεδρείο της Ένωσης, απέρριψε το ψήφισμα με τα βασικά αιτήματα του κλάδου, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά, ότι ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας τους στο τιμόνι της Ένωσης, είναι η υπεράσπιση των αντεργατικών πολιτικών από όποια κυβέρνηση και αν προέρχονται.   
Συνάδελφοι, οι ευθύνες του προεδρείου του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου είναι τεράστιες γιατί αρνείται πεισματικά να οργανώσει των αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής για την καλυτέρευση της ζωής μας, και η απόδειξή είναι ότι  καταψήφισε της προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για αγωνιστική δράση με το ψήφισμα που κατατέθηκε στην Γενική Συνέλευση.
Ευθύνες όμως έχουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που επιτρέπουν στους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού να καθορίζουν προς το χειρότερο τον μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους.
Μοναδική διέξοδος είναι η σύμπλευση των πυροσβεστών με της θέσεις της Ε.Α.Κ.Π.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας
Κώστας Κέκης

Πότε θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Στα τέλη Ιουνίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2018.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσε προς τους δικαιούχους ότι η πληρωμή της δεύτερης δόσης θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουνίου σε όλους όσους θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017, σύμφωνα με τη φετινή φορολογική δήλωση.
Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, η μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής κατά έναν μήνα κρίθηκε αναγκαία, ώστε να δοθεί στους δικαιούχους επαρκής χρόνος υποβολής της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1) για τα εισοδήματα του 2017 και, ακολούθως, της απαραίτητης νέας αίτησης Α21 για το 2018, δεδομένου ότι, λόγω της πρόσφατης εκκίνησης υποβολής φορολογικών δηλώσεων, είναι ιδιαίτερα μικρός ο αριθμός, αλλά και ο ρυθμός αύξησης του όγκου των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, μέχρι σήμερα.
Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ, θα έχει ολοκληρωθεί τεχνικά η νέα πλατφόρμα για την αίτηση Α21, που θα προσφέρει σημαντικά καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, δεδομένου ότι θα τους απαλλάσσει από κάθε γραφειοκρατική διαδικασία και προσκόμιση δικαιολογητικών, αλλά και θα ενσωματώνει ταυτόχρονα όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η μετακίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή της τρίτης δόσης στα τέλη Ιουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 25-27 Ιουλίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2018 έως και την 20ή Ιουλίου.
Στη δεύτερη και την τρίτη δόση θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους του νέου επιδόματος παιδιού, οι τυχόν αναγκαίοι συμψηφισμοί, καθώς και αναδρομικές οφειλές εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών, που θα έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.