Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΘΗΒΑΣ

Τόσκας για "Ρουβίκωνα": Και έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια, αλλά δεν συλλαμβάνονται

«Και έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια σε διαμαρτυρίες, αλλά δεν συλλαμβάνονται», υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ερωτηθείς για τον «Ρουβίκωνα».Συγκεκριμένα, μιλώντας στα "Νέα Σαββατοκύριακο", ο κ. Τόσκας λέει: «Υπάρχουν πάνω από100 περιπτώσεις στις οποίες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μέλη της ομάδας αυτής. Αυτή είναι η πρακτική που εφαρμόζεται σε παραβατικές συμπεριφορές. Προσπαθούμε να συλλαμβάνουμε όσους εκτρέπονται και παραβαίνουν τον νόμο και τους οδηγούμε στη Δικαιοσύνη»

«Από εκεί και πέρα, αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υλοποιήσει αυτό που άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του, ότι θα αλλάξει τον νόμο, ότι θα θεσπίσει «ιδιώνυμο», αν κατάλαβα καλά, τότε θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για τις πρακτικές που πρεσβεύει και πιθανόν για θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές που θα θιχτούν. Θυμίζω ότι και έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια σε διαμαρτυρίες, αλλά δεν συλλαμβάνονται» προσθέτει.
Για τον κ. Τόσκα, «το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια το δημιουργούν κάποιοι μπαχαλάκηδες οι οποίοι παρουσιάζονται δήθεν ως επαναστάτες αλλά συνδέονται ή χρησιμοποιούνται από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών. Συνδέονται και - εκούσια ή ακούσια - αυτά υπερασπίζονται».
«Οι οδηγίες προς την αστυνομία είναι να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και να δρουν άμεσα ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια», καταλήγει για το θέμα των Εξαρχείων.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Εύβοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Πισσώνας στην Εύβοια.
Η κατάσταση στο μέτωπο έχει βελτιωθεί ωστόσο οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.
Επί τόπου επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος ρίψεις κάνει αυτή τη στιγμή ένα αεροσκάφος.
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ ωστόσο αναμένεται να ενισχυθούν εντός της ημέρας.

Μπήκαν τα πρώτα δίχτυα κατά των μεδουσών

Με την απειλή των μεδουσών λοιπόν ζουν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες του Λουτρακίου, καθώς και οι χιλιάδες τουρίστες που προτιμούν το συγκεκριμένο δημοφιλές σημείο του Κορινθιακού για τις διακοπές τους. Τα δύο τελευταία χρόνια η κατάσταση είχε γίνει εφιαλτική σε πολλά σημεία του Κόλπου, αλλά φέτος η πολιτεία και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή λαμβάνουν τα μέτρα τους, προκειμένου να μην καταστεί ο τόπος «αντιδημοφιλής» λόγω του φαινομένου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.
Το zougla.gr πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή του Λουτρακίου και συνομίλησε με επιχειρηματίες, επισκέπτες αλλά και δύτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, προκειμένου να σκιαγραφήσει το φαινόμενο, όπως διανύουμε την αρχή της τουριστικής σεζόν.
Εν αναμονή της τοποθέτησης διχτυών μήκους 4 χιλιομέτρων ανοιχτά του Κορινθιακού από τις Αρχές, προκειμένου οι μέδουσες να συγκρατούνται μακριά από τις ακτές, κάποιοι επιχειρηματίες, που είδαν τους τζίρους τους να «βυθίζονται» την περσινή χρονιά, προχώρησαν σε μέτρα τοποθέτησης πλωτών φραγμάτων στις παραλίες (προς το παρόν, μια καφετέρια και ένα ξενοδοχείο έχουν λάβει το συγκεκριμένο μέτρο, που αναμένεται να βρει μιμητές).
Ο φακός του zougla.gr βρέθηκε σε ξενοδοχείο που τοποθέτησε πλωτό φράγμα πριν από λίγες ημέρες και ο επιχειρηματίας τόνισε ότι πλέον οι λουόμενοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, εκτιμώντας ότι με το μέτρο αυτό η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Λουόμενοι εξέφρασαν επίσης την άποψη ότι πλέον δεν υπάρχει αιτία ικανή να τους αποτρέψει από το να απολαύσουν το νερό

Επιχειρηματίες επιλέγουν να τοποθετούν οι ίδιοι πλωτά φράγματα, προκειμένου να κρατήσουν τις μέδουσες μακριά από τους λουόμενουςΣτον βυθό του Κορινθιακού
Ο Γιάννης Λίγκος γνωρίζει τον βυθό του Κορινθιακού όσο ελάχιστοι: Ο ίδιος είναι δύτης και ιδιοκτήτης σχολής καταδύσεων και έχει βουτήξει αμέτρητες φορές στα κρύα νερά του Λουτρακίου, τόσο τα τελευταία 2 χρόνια όσο και παλαιότερα.
Ο έμπειρος δύτης παρακολουθεί στενά το φαινόμενο και όπως διαπιστώνει, προς το παρόν, η κατάσταση δείχνει καλύτερη σε σχέση με την περσινή χρονιά. «Μέχρι τώρα η συνηθέστερη αναλογία των ημερών που εμφανίζονται ή όχι οι μέδουσες είναι 6 προς 1 (6 μέρες δεν εμφανίζονται, 1 εμφανίζονται), αναλογία που έφτασε πρόσφατα και στο 11 προς 1. Η παρουσία τους εξαρτάται από τα υποβρύχια και επιφανειακά ρεύματα του Κορινθιακού», εξηγεί στη συνέντευξή του στο zougla.gr.

Προς το παρόν, ο αριθμός των μεδουσών που καταγράφονται στον βυθό του Κορινθιακό φαίνεται περιορισμένος, σε σχέση με την περσινή χρονιά
Ο Γιάννης Λίγκος προέβη πρόσφατα σε καταμετρήσεις της θερμοκρασίας σε διάφορα βάθη και παρέδωσε τα αποτελέσματα στο ΕΛΚΕΘΕ, όπου και διαπίστωσε ότι «έχουν εξαφανιστεί τα θερμοκλινή, δηλαδή η διαφορά της θερμοκρασίας στα διάφορα βάθη, γεγονός που, σύμφωνα με τη θεωρία, συντελεί στην έξαρση του φαινομένου, αφού λόγω της αλλαγής αυτής διευρύνεται ο κύκλος ζωής των μεδουσών».
Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με μέτρα που αναμένεται να ληφθούν, καθώς οι μέδουσες είναι ένα παροδικό φαινόμενο, όμως ο Κορινθιακός –κηρυγμένη περιοχή Natura- θα… μείνει: «Θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα ώστε να μην επηρεαστεί το οικοσύστημα του κόλπου. Πρέπει να εκπονηθεί κάποια σοβαρή μελέτη από τους ειδικούς που θα εκτιμήσουν τις συνέπειες από αυτές τις παρεμβάσεις. Από τη στιγμή που μια τέτοια μελέτη όμως δεν έχει γίνει, θα πρέπει όλα αυτά τα μέτρα να έχουν προσωρινό χαρακτήρα», υπογραμμίζει.
Κολυμπώντας στα νερά του Λουτρακίου
Κάτοικοι του Λουτρακίου μας ανέφεραν ότι η κατάσταση φαίνεται πιο «ισορροπημένη» σε σχέση με την περσινή χρονιά, όμως τα περιστατικά τσιμπήματος σε λουόμενους παραμένουν σχεδόν καθημερινά.

Ο φακός του zougla.gr κατέγραψε την παρουσία μεδουσών στις ακτές του Λουτρακίου
«Δοκιμάσαμε» τα νερά του Λουτρακίου για δύο μέρες σε διαφορετικά σημεία της παραλίας. Την πρώτη φορά σταθήκαμε τυχεροί -αφού δεν είδαμε ούτε ίχνος μέδουσας σε μια μεγάλη ακτίνα κοντά στην ακτή- τη δεύτερη, όμως, με το που βρεθήκαμε στο νερό, ήρθαμε «αντιμέτωποι» με μικρό αριθμό μεδουσών. Και όπως διαπιστώσαμε, δεν αρκεί να τις παρατηρείς από απόσταση, ώστε να αποφύγεις το τσίμπημά τους…
Δείτε την τελευταία ενημέρωση για σημεία στα οποία έχουν φέτος εμφανιστεί μέδουσες. Πατήστε πάνω στον χάρτη για να δείτε την εικόνα σε μεγαλύτερες διαστάσεις:

Περιπέτειες πάλι στη Θήβα με ξυλοδαρμούς,φωνές και πετροπόλεμο στην περιοχή των Σφαγείων

Ξανά σε περιπέτειες οι άντρες της ασφάλειας Θήβας, αφού σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη πολλές φασαρίες συνέβησαν εχθές το βράδυ (1/6) γύρω στις 10.00μμ στα Σφαγεία στη Θήβα.Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Amber Alert για την 17χρονη Όλγα - Εξαφανίστηκε στις 29 Μαϊου

ο Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε amber alert για την 17χρονη Όλγα, η οποία έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στις 29/5/2018, στις 15:00 ώρα, εξαφανίστηκε από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η Όλγα Κ., 17 ετών. Έχει ύψος 1,70 μ., ζυγίζει 65 κιλά, έχει ξανθά μαλλιά και καστανά μάτια. Η Όλγα επίσης, έχει τατουάζ στο δεξί της χέρι που απεικονίζει γυναικεία φιγούρα.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.


Tο Ράλλυ Ακρόπολις 2018 στη Θήβα-ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

      

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΗ 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ράλλυ Ακρόπολις 2018 στην ειδική των 30 χιλιομέτρων στην θήβα φυσικά με απώλειες 7 οχη

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Πισσώνα, Πούρνου και Λεχριών Αφρατίου συνεχίζεται, παρά την άμεση επέμβαση και τη σκληρή δουλειά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η προσπάθεια συνεχίζεται τη νύχτα και με τη συνδρομή στόλου μηχανημάτων της ΠΕ Εύβοιας, Δήμων, δασικών υπηρεσιών και εθελοντικών δυνάμεων.
Σαφώς πρόκειται για μια ιδιαίτερη φωτιά, ωστόσο δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

O Δήμαρχος Χαλκιδέων στην πυρκαγιά δασικής έκτασης στα διοικητικά όρια του Δήμου

Στον τόπο της πυρκαγιάς, σε δασική έκταση της Τοπικής Κοινότητας Αφρατίου βρέθηκε από το απόγευμα της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης. Παρέμεινε στην περιοχή μέχρι αργά το βράδυ, δεδομένου ότι η φωτιά κινείτο σε πυκνή δασική έκταση της περιοχής. Ο Δήμαρχος είχε συνεργασία με τις δυνάμεις του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής, που είχαν αναλάβει τον συντονισμό της πυρόσβεσης .
Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή του Πισσώνα και επεκτάθηκε προς τα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκιδέων. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν εναέριες και επίγειες δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της καταστροφής.

          Γραφείο Τύπου 
  Δήμου Χαλκιδέων   
Πρόκριση για την e-Tanagrea του ΓΕΛ Σχηματαρίου στο 1ο CityLab του 2ου Μαραθωνίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Στην Ελλάδα της κρίσης μια δυναμική ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Σχηματαρίου, η «e-Tanagrea», με την καθοδήγηση του Λυκειάρχη Χρήστου Χρήστου και των εκπαιδευτικών Μαρίας Ντέμου και Κατερίνας Ατματζίδου, τολμά να κάνει όνειρα για τον τόπο της. Τα τελευταία χρόνια το σχολείο έχει συμμετοχή σε δράσεις για την ανάδειξη και προώθηση της ιδιότητας του ενεργού πολίτη στους μαθητές όλου του Δήμου ανοίγοντας το σχολείο στην τοπική κοινότητα. Φέτος οι μαθητές καταθέτουν μια καινοτόμα πρόταση για τη βελτίωση και ανάπτυξη του Δήμου τους. Καθώς όλα τα μεγάλα γίνονται από συλλογικές προσπάθειες, επικοινώνησαν με τον Δήμο Τανάγρας και βρήκαν ένθερμη υποστηρικτή σε αυτή την προσπάθεια τη δημοτική σύμβουλο Γωγώ Καμπιώτου ενώ ο Παύλος Λούζης και η Χριστίνα – Σοφία Λάμπρου πρόσφεραν την συνεργασία τους.

Η ομάδα πήρε μέρος στο 1ο CityLab του 2ου Μαραθωνίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας παρουσιάζοντας την ιδέα της, στις 2 Μαΐου στην Χαλκίδα και προκρίθηκε για να συμμετέχει δωρεάν με έξοδα του Δήμου Χαλκίδος στο2ο Μαραθώνιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Εκεί θα παρουσιάσουν την online καινοτόμα εφαρμογή με την οποία μεταξύ των άλλων δυνατοτήτων δίνεται έμφαση στην ηλεκτρονική απεικόνιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Τανάγρας και θα συναγωνιστούν με μαθητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα λαμβάνοντας μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό.

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Τηλέμαχος Μωραΐτης, εκπρόσωποι του Δήμου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Cosmote Innovation Enabler (η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εφαρμογή), προγραμματιστές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα e-Tanagrea του ΓΕΛ Σχηματαρίου, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα της ομάδας και φυσικά αναμένουμε νεώτερη ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συμμετοχής της ομάδας στο Μαραθώνιο που θα γίνει στην Αθήνα 28.06–01.07.2018 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Φωτιά στον Πισσώνα Ευβοίας

σύμφωνα με αναγνώστη μας φωτιά σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στον Πισσώνα Ευβοίας


Έτοιμο το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 25.000 προσλήψεις στους δήμους της χώρας

Με δηλώσεις του ο υφυπουργός Εργασίας, ουσιαστικά, ξεκαθαρίζει το ''τοπίο'' γύρω από το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα για 25.000 προσλήψεις σε 276 δήμους και 13 περιφέρειες όλης της 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα υλοποιηθεί σε 276 δήμους και 13 περιφέρειες της χώρας, θα είναι 8μηνης διάρκειας και προϋπολογισμού 216 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε 30.421 ανέργους.
Για το υπ. Εργασίας, στόχος είναι η -άμεση- υποβολή ενδιαφέροντος από δήμους και περιφέρειες έως τις αρχές Ιουνίου, έτσι ώστε να ''ξεκλειδώσει'' η πλατφόρμα αιτήσεων από τον ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες και έγγραφο που παρουσίασε το workenter, η διοίκηση του Οργανισμού επιλέγει, τώρα, να αναβαθμίσει την ηλεκτρονική πύλη του ΟΑΕΔ, προκειμένου να δεχθεί πάνω από 100.000 αιτήσεις.
Σημειώστε:
-Το πρόγραμμα αφορά 25.000 θέσεις σε 274 δήμους, με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας.
-Θα επιλεγεί προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
-Καλά ενημερωμένες πηγές τόνιζαν στο workenter ότι από το δεύτερο 15θήμερο του Ιουνίου ο μηχανισμός του ΟΑΕΔ θα είναι έτοιμος για την έκδοση του μεγάλου προγράμματος.

Διακοσμήστε τη Βεράντα σας Ακόμα κι αν Είναι Μικρή!

 Κρεμάστε τα φυτά σας Ο διακοσμητικός κανόνας θέλει όταν η βεράντες είναι μικρές τα φυτά να κρεμιούνται. Όταν οι γλάστρες κρέμονται και τα φυτά αναδεικνύονται και ο χώρος αξιοποιείται καλύτερα. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να έχετε χώρο στη βεράντα σας για μερικές γλάστρες ωστόσο είναι καλό να πειραματιστείτε με το μέγεθός τους πριν τις τοποθετήσετε. Τέλος όταν έχετε φυτά περιμετρικά της βεράντας σας και με διαφορετικές ποικιλίες δίνεται η αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου εξαιτίας τις πολυμορφίας που επικρατεί.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για τις επιχειρήσεις και τα POS

Περίπου το 30% των επιχειρηματιών δεν κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα

Σημαντικές αλλαγές εξετάζονται για τις επιχειρήσεις που έχουν POS.
Όπως είναι γνωστό από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου τα μετρητά που θα μπορούν να «σηκώσουν» οι πολίτες θα φθάνουν τις 5.000 ευρώ το μήνα ανά τράπεζα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Ταυτόχρονα υπάρχουν σκέψεις να χαμηλώσει το όριο των συναλλαγών που μπορούν να γίνονται με μετρητά.

Πολλοί καταστηματάρχες και επαγγελματίες έκαναν περισσότερα παζάρια με τους πελάτες τους προκειμένου να πληρωθούν με μετρητά και να μην κόψουν καθόλου απόδειξη ή να κόψουν απόδειξη για πολύ μικρότερο ποσό.

Οι αρχές έχουν διαπιστώσει ότι από τις 650.000 επιχειρήσεις που έχουν POS περίπου το 30% δεν το χρησιμοποιούν. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει και άλλα μέτρα για να επεκτείνει τη χρήση πλαστικού χρήματος αλλά κυρίως να βάλει φρένο στη φοροδιαφυγή μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων. Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να είναι τα εξής:
  • Οι επιχειρήσεις να είναι υποχρεωμένες να πραγματοποιούν ένα μέρος του ετήσιου τζίρου τους π.χ. το 40%, μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών και POS.
  • Οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που εντοπίζονται με πολύ χαμηλές πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, θα παρακολουθούνται και θα μπαίνουν αμέσως στη λίστα φορολογικού ελέγχου.
Βασικό εργαλείο για τους ελέγχους που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ αποτελεί το νέο έντυπο Ε3 της φορολογικής δήλωσης όπου οι επιχειρήσεις δηλώνουν το POS που διαθέτουν καθώς και τον επαγγελματικό τους λογαριασμό.

Ειδικά για τον επαγγελματικό λογαριασμό, αναμένεται να καθοριστεί συγκεκριμένη προθεσμία προκειμένου οι επαγγελματίες που υποχρεωτικά δέχονται πληρωμές μέσω POS να δηλώσουν στο Taxisnet τον επαγγελματικό λογαριασμό στον οποίο καταλήγουν τα έσοδα από τις πληρωμές που γίνονται με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα.

                                                                   Αναρτήθηκε από: Μαργαρίτα Τυρηνοπούλου

Τρεις σοβαρά τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ στην Εύβοια

Νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας

Σφοδρή σύγκρουση δύο ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Στροφυλιάς Ευβοίας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα
Αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση προς Λίμνη και οδηγούσε 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, κάτω από άγνωστες συνθήκες, συγκρούστηκε με ΙΧ που ακολουθούσε την αντίθετη πορεία και οδηγούσε ένας Έλληνας επίσης 40 ετών.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού του πρώτου οχήματος, καθώς και δύο γυναικών, 51 και 31 ετών που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο αρχικά στο ΚΥ Μαντουδίου κι από κει, εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων τους, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου νοσηλεύονται κατά πληροφορίες χωρίς κίνδυνο για τη ζωή τους.

Για το συμβάν προανάκριση ενεργεί το ΑΤ Μαντουδίου.

                                                     Αναρτήθηκε από: Μαργαρίτα Τυρηνοπούλου

Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις στην ΗΔΙΚΑ για το επίδομα παιδιού 2018

Τι αναφέρει η τελευταία ενημέρωση

Δεν άνοιξε ακόμη η εφαρμογή για τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού του 2018.
Όπως ανακοινώθηκε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2018 θα ανοίξει σήμερα.
 
Η πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν την αίτηση, θα είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).
Στην πρώτη σελίδα της νέας πλατφόρμας οι δικαιούχοι θα βρουν αναλυτικές οδηγίες για τα βήματα συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης (Α21) για το Επίδομα Παιδιού.

Προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Επιδόματος Παιδιού (Α21) 2018 είναι η προηγούμενη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017.
Όπως τονίζει η ΗΔΙΚΑ: «Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί με το κλείσιμο των εργασιών, μετά τις 17:00.

Θα ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητά της με νέα ανακοίνωση».