Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

ΕΛ.ΑΣ: Αυτές είναι οι νοικοκυρές...γυναίκες αράχνες - Έκαναν φύλλο και φτερό τα καταστήματα και έφευγαν σαν κυρίες - ΦΩΤΟ

Στην δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των 7 μελών συμμορίας, που διέπραττε συστηματικά κλοπές ενδυμάτων και υποδημάτων από καταστήματα. Πρόκειται για 7 νοικοκυρές που είχαν γίνει ο εφιάλτης των καταστηματαρχών.
Η δράση τους δεν εξαντλείτο σε αρπαγή παπουτσιών και ρούχων, αλλά με την ίδια μέθοδο έκλεβαν τρόφιμα, ποτά και διάφορα άλλα είδη από σούπερ μάρκετ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις συλληφθείσες:
1. MUKAJ (ον) Anila του Mihal και της Evrioni , γεννηθείσα στις 31-3-1964 στην Αλβανία

2. DUKA (ον) Majilinda του Remzi και της Beshe , γεννηθείσα στις 10-4-1966 στην Αλβανία
3. CACAJ (ον) Kristina του Barzam και της Merjeme , γεννηθείσα στις 27-6-1970 στην Αλβανία
4. PRASTAJ (ον) Rezarta του Barjam και της Merjeme , γεννηθείσα στις 2-4-1981 στην Αλβανία
Και τις μη συλληφθείσες
5. BITRI (ον) Athina του HARIZ και της MARIE , γεννηθείσα στις 12-5-1955 στην Αλβανία
6. KASHARI (ον) Gjinovefa του SOTIR και της KALLIOPI , γεννηθείσα στις 31-10-1951 στην Αλβανία
7. ΣΟΥΛΙΩΤΗ (ον) Κατερίνα του Σπύρο και της Μαρίας, γεννηθείσα στις 13-1-1962 στην Αλβανία
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 24-11-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω, καθώς και ομοειδών, αδικημάτων που τυχόν θα αποκαλυφθούν.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875115 του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δύο μέτωπα με επικινδυνότητα στην Θήβα


Σε δύο μέτωπα πρέπει να γίνεται συνεχής φύλαξη από την αστυνομία στην πόλη της Θήβας την Αστυνομική δύναμη την ενίσχυσαν να μπορεί να ανταποκριθεί;


Κατασχέθηκε πολύ μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων τα οποία χρονολογούνται κυρίως στον 5ο π.Χ. αιώνα

 Τα ανωτέρω αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε αγροτική – δασική περιοχή της Φθιώτιδας

Εντοπίστηκαν εντός ελαιοπερίβολου, επιμελώς κρυμμένα μέσα σε πουρνάρια

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του ελαιοπερίβολου, ο οποίος συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και υπάγονται στη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων

Κατασχέθηκαν επίσης αντικείμενα – εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την ανασκαφή και συντήρηση αρχαίων αντικειμένων


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη χθες (08-06-2018) το βράδυ ένας 57χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση μνημείων, που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και υπάγονται στη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, προχθές (07-06-2018) το απόγευμα, το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, ότι κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αγροτική – δασική έκταση, αποτελούμενη από ελαιόδενδρα και πουρνάρια, στην περιοχή Μεγαπλάτανος Λιβανατών Λοκρίδας Φθιώτιδας, εντοπίστηκαν από άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων.

Συγκεκριμένα, τα αρχαία αντικείμενα, μερικά από τα οποία υπέστησαν φθορές από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά, εντοπίστηκαν εντός ελαιοπερίβολου, ιδιοκτησίας του 57χρονου,  επιμελώς κρυμμένα μέσα σε πουρνάρια.

Ακολούθως μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και καταμετρήθηκαν, ενώ σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση αρχαιολόγων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, χρονολογούνται κυρίως στον 5ο π.Χ. αιώνα.

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν:

ειδώλια ίππου με ιππέα και τμήματα ειδωλίων ίππου,
ακέραιο ειδώλιο ιστάμενης ανδρικής μορφής (Απόλλωνος), με λύρα στο αριστερό χέρι,
ακέραιο ειδώλιο καθιστού αγοριού, με κωνικό πίλο,
ακέραιο ειδώλιο γυμνού αγοριού, σε οκλάζουσα στάση,
κεφαλές πήλινων ειδωλίων, με περίτεχνη κόμμωση και επίθετη ερυθρή και λευκή βαφή,
ειδώλια διαφόρων ζώων (περιστεριών, χοίρων, χελωνών κ.λ.π),
κεφαλές πήλινων ανδρικών ειδωλίων, με περίτεχνη κόμμωση και ερυθρό επίθετο χρώμα στο δέρμα,
καθιστό ειδώλιο γυμνής ανδρικής μορφής, σε οικοτεχνική δραστηριότητα,
καθιστή γυναικεία μορφή, σε οικοπαρασκευαστική ιδιότητα,
κεφαλή γυναικείου ειδωλίου, με περίτεχνη κόμμωση και πόλο,
κεφαλές ανδρικών ειδωλίων, φέρουσες στεφάνια,
τμήμα κορμού γυμνού ανδρικού ειδωλίου που κρατά πετεινό,
ειδώλιο καθιστής σε θρόνο γυναικείας μορφής που φέρει πόλο στην κεφαλή,
μελανόμορφος λήκυθος, με διονυσιακή παράσταση,
κύλικες, κάνθαροι και άλλα ανθρώπινα ειδώλια, (και τμήματα αυτών),
μπρούτζινα ψέλλια, όστρακα, αγγεία και μονωτές φιάλες,
κοτύλες, πλήθος θραυσμάτων, μόνατα κύπελλα και σκύφοι,
ληκύθια και σφαιρικές συμπιεσμένες τριφυλόσχιμες οινοχόες,
λεκανίδες με πώματα, πρόχοι, πινάκια και μονόμυξοι λύχνοι,
σκυφίδια, χάλκινες περόνες, μυροδοχείο, αλάβαστρο κ.α.Γίνεται μνεία ότι κάποια από τα ανωτέρω αρχαία αντικείμενα ήταν έτοιμα προς μεταφορά και διάθεση σε τρίτους, καθώς ήταν συντηρημένα (καθαρισμένα και μερικώς συγκολλημένα) και τυλιγμένα με φύλλα εφημερίδων, εντός νάιλον σακουλών, ώστε να διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα – εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανασκαφή και συντήρηση αρχαίων αντικειμένων.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, για περαιτέρω αξιολόγηση και εκτίμηση.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής


 • Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής
 •  με θέμα τη λειτουργία της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας 

 • Mετά τα πρόσφατα περιστατικά παραβατικότητας από πρόσφυγες που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας,  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου απέστειλε επιστολή, στις 4/6/2018, στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα, ζητώντας του να ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για την εξάλειψή τους. Στις 7/6/2018  επισκέφτηκε τον Δήμο Θηβαίων ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας προκειμένου να συζητήσει δια ζώσης με τον κ. Δήμαρχο τα συγκεκριμένα προβλήματα αλλά και θέματα που αφορούν την εν γένει λειτουργία της Δομής. 

 • Παρόλο που αρμόδιοι για την εύρυθμη λειτουργία αυτής είναι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε συνεργασία με το ΚΕΠΒ Θήβας, ο Δήμος Θηβαίων προσπαθεί να  συμβάλει στο μέτρο του δυνατού, για να μη δημιουργούνται προβλήματα στην τοπική κοινωνία καθώς και αισθήματα ανασφάλειας, αγανάκτησης και ξενοφοβίας στους δημότες. 

 • Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενέστερα τα  περιστατικά καθώς και τα μέτρα αντιμετώπισης. Ο κ. Κλάπας διαβεβαίωσε τον κ. Δήμαρχο ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Δομής και να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Θήβας. Ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν είναι η  24ωρη φύλαξη της Δομής. 

 • Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Α. Χατζησταμάτης και κ. Σπ. Κίτσος, υπεύθυνοι της Δομής από το ΚΕΠΒ και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου από την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών καθώς και από το πρόγραμμα “HELIOS”.  

Κοινωνικός τουρισμός 2018: Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων

Έως τις 17 Ιουνίου και ώρα 23:59 μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι, αλλά και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων στον ΟΑΕΔ προκειμένου συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με την Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού της περιόδου 2018-2019.
Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Διάρκεια διακοπών
-Από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ. Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2017:
-Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Εργατικής Εστίας) ή
-έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
-έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
-συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),
-καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.
Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 140.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.
Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα δικαιολογητικά λειτουργίας τους.
Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στις Υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογητικών. Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιοι δικαιούχοι αδυνατούν να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά στην αίτησή τους, όταν αυτά απαιτούνται, μπορούν να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμισή τους μέχρι την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έως την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, και ώρα 13:00. Οι πάροχοι αποστέλλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο τα δικαιολογητικά μέχρι τις 17 Ιουνίου και ώρα 23.59.

Φωτιά σε ταχύπλοο στο Πόρτο Ράφτη- Ιδιώτης πλησίασε με σκάφος για να σώσει τους επιβαίνοντες- ΤΩΡΑ

Καλά στην υγεία τους είναι οι τέσσερις επιβαίνοντες ταχύπλοου σκάφους, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία στη θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Ράφτη.
Τα τέσσερα άτομα επιβιβάστηκαν σε άλλο ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη.
Το δεκάμετρο σκάφος στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά παραμένει στη θαλάσσια περιοχή φλεγόμενο.
Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία πλωτά του λιμενικού και πλοιάριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

50 προσλήψεις σε 6 νοσοκομεία

Έξι νοσοκομεία της χώρας προσλαμβάνουν νέο προσωπικό, εγκαινιάζοντας τις προσλήψεις στον χώρο της υγείας.
Συνολικά θα προσληφθούν 150 υπάλληλοι.
Το νέο προσωπικό θα υπογράψει σύμβαση εργασίας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι υποψήφιοι ηλικίας 18-65 ετών, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

ΟΑΕΔ: Επιδότηση 20.000 ευρώ σε ανέργους με νέο πρόγραμμα

Σε τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται το καινοτόμο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 5.000 ωφελούμενους ανέργους, με επιδότηση που αγγίζει τα 20.000 ευρώ για τη δημιουργία επιχείρησης.
Η δράση αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Σημειώστε:
 • Το πρόγραμμα προβλέπει την ενίσχυση 2.500 άνεργων νέων, ηλικίας 18-29, για να κάνουν την δική τους δουλειά
 • Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ποσά της χρηματοδότησης θα ανέρχονται από 15-20.000 ευρώΑπό τα στοιχεία του προγράμματος προκύπτει ότι:
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι νέοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ
  • Οι αιτήσεις (επιχειρηματικά σχέδια) θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Οργανισμού (oaed.gr)
  • Θα ελεγχθεί η ωριμότητα των σχεδίων
  • Θα παρασχεθεί συμβουλευτική στους άνεργους ως προς τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου
  Τα στάδια του προγράμματος είναι:
  1. 5000 άνεργοι θα επιλεγούν μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα παρακολουθήσουν ένα πενθήμερο σεμινάριο Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών
  2. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από τους Εργασιακούς Συμβούλους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τους άνεργους νέους στη χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής
  3. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι 5.000 ωφελούμενοι θα υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
  4. Οι επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν ως προς την ωριμότητά τους με βάση διαμορφωμένα κριτήρια και θα επιλεγούν οι 3.000 πιο ώριμες ιδέες
  5. Οι 3.000 ωφελούμενοι θα καθοδηγηθούν και θα υποστηριχθούν από καθοδηγητές (coaches) ώστε να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα τελικά επιχειρηματικά τους σχέδια

Στα 739 ευρώ ο επιπλέον φόρος για 700.000 φορολογουμένους

Συνολικά 2.053.419 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει δήλωση στο Taxisnet αριθμός που αντιστοιχεί λίγο παραπάνω από το 30% των υπόχρεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Σύμφωνα με την Αρχή, εκκαθάριση έχουν υποβληθεί 922.521 για το Ε2 και 277.287 για το Ε3.
Το 52,22% των δηλώσεων ήτοι 1.072.284 είναι μηδενικές. Χρεωστικές είναι το 34,46% των δηλώσεων και ο φόρος που προκύπτει για τους 707.676 φορολογούμενος είναι 739 ευρώ. Η μέση επιστροφή για όλους όσοι έχουν πιστωτική εκκαθάριση το 13,32% του συνόλου είναι 311 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»


Το βίντεο εδω


Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Αυτές τις αλλαγές φέρνει το πολυνομοσχέδιο στον εξωδικαστικό μηχανισμό και τον νόμο Κατσέλη

Άρση του τραπεζικού απορρήτου, σε βάθος πενταετίας, για τους δανειολήπτες που αιτούνται την υπαγωγή τους στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό και των επιχειρηματικών οφειλών που δημιουργήθηκαν πριν τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 αλλά και εξώδικη πρόσκληση για ρύθμιση χρεών σε οφειλέτες πριν αυτές μεταβιβαστούν σε funds, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Με τις αλλαγές που προωθούνται στον νόμο Κατσέλη θα επιταχυνθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και το πλαίσιο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Ειδικότερα το νέο πλαίσιο στις διατάξεις του για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προβλέπει επίσης:
-Ότι αν ο οφειλέτης καθυστερεί την πληρωμή τουλάχιστον τριών μηνιαίων δόσεων που ορίστηκαν για το διάστημα από την κατάθεση της αίτησης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, τότε αυτομάτως θα παύει να ισχύει η αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, υπό την προϋπόθεση ο πιστωτής να έχει στείλει εξώδικη όχληση στον οφειλέτη.
-Οι πιστωτές ( τράπεζες) θα μπορούν να αναλαμβάνουν για λογαριασμό των δικαιούχων οφειλετών που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη να καταθέτουν αίτηση είσπραξης του ποσού που επιδοτεί το ελληνικό δημόσιο για την αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων
-Παρέχεται δικαίωμα στους εγγυητές που εκπλήρωσαν την υποχρέωσή τους, όπως προκύπτει από την εγγύηση, να υποκαταστήσουν τον πιστωτή στο σχέδιο αποπληρωμής.
-Μειώνεται η υποχρέωση παροχής εγγράφων από τους οφειλέτες, με παράλληλη υποχρέωση των τραπεζών, των δημόσιων αρχών και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φορέα να τα προσκομίζουν στο δικαστήριο.

Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης - Τι προβλέπει

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιομε τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για τον νόμο Κατσέλη (άρση τραπεζικού απορρήτου). Περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό (όπως η επανυποβολή αιτήσεων και για χρέη που αφορούν στο 2017), διατάξεις για τα εργασιακά, για τα φορολογικά και για το Υπερταμείο.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι κατατίθενται τα διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου σε έναν κεντρικό λογαριασμό του Δημοσίου.
Προβλέπεται επίσης η εγγύηση από το Υπερταμείο στον ESM για την πληρωμή ποσών έως 25 δισ. ευρώ.
Επίσης, περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019- 2022.
Δείτε εδώ ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο
Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση

Τραγωδία στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας - Εγγονός βρήκε τον παππού του κρεμασμένο

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Αγίου Κωνσταντίνου παρακολουθεί το δράμα που εκτυλίχτηκε το πρωί της Παρασκευής (8/6) σε ισόγεια κατοικία όπου μένει μία οικογένεια από τη Βουλγαρία.
Συγκεκριμένα στο σπίτι διέμενε ένα 75χρονος με την κόρη του και τον 15χρονο εγγονό του. Το πρωί, γύρω στις 8:30, το 15χρονο παιδί ήρθε αντιμέτωπο με μία φρικτή εικόνα, που δεν θα ξεχάσει ποτά στην υπόλοιπη ζωή του, αφού βρήκε τον ίδιο του τον παππού κρεμασμένο από μεταλλικό δοκάρι στην αποθήκη του σπιτιού.
Σοκαρισμένος ο 15χρονος ειδοποίησε τη μητέρα του και την υπόλοιπη γειτονιά που ενημέρωσαν τις αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport που μίλησε με γείτονες του αυτόχειρα, ο 75χρονος είχε αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα όπου περιέγραφε ότι η απονενοημένη ενέργειά του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχε δουλειά και δεν ήθελε να γίνεται βάρος στους δικούς του ανθρώπους.
Την προανάκριση για το τραγικό αυτό συμβάν έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων, που απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και έχει παραγγείλει νεκροψία - νεκροτομή.

Εξελίξεις στην υπόθεση της αγνοούμενης Αγγελικής από τη Μαλεσίνα

Τέλος στην αγωνία των συγγενών της 40χρονης από την Μαλεσίνα...

Η Αγγελική Δάρρα βρέθηκε και επιστρέφει στο σπίτι της.

Η γυναίκα απάντησε σε τηλεφώνημα του συζύγου της, του είπε πως βρίσκεται στη Θήβα και πως θα επιστρέψει στο σπίτι της.

Λίγη ώρα πριν οι αστυνομικοί είχαν βρει το αυτοκίνητό της σε ιδιωτικό πάρκινγκ στην Λιβαδειά.

Πρόκειται για το κόκκινο Μatiz που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Η γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι της στην Μαλεσίνα για να πάει στο σχολείο το παιδί της το πρωί της Πέμπτης και από την ώρα εκείνη έχει εξαφανιστεί.

Σοκ στην Καλαμάτα - Νεαρός βρέθηκε απαγχωνισμένος μέσα σε διαμέρισμα

Μια τραγική είδηση, συγκλονίζει από το πρωί της Παρασκευής, συνοικία κοντά στο κέντρο της Καλαμάτας. Ένας νεαρός 21 ετών βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμα που διέμενε από οικείους του.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες.