Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

​​​​​​​​Από την Στερεά Ελλάδα...μέχρι το φεγγάρι Σε ρόλο ξεναγού ο Μπακογιάννης

Τον ενθουσιασμό εκατοντάδων τουριστών προκάλεσε η εικόνα που αντίκρυσαν σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, βρέθηκαν μπροστά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αεροδρομίου που φιλοξένησε εικόνες, γεύσεις και μουσική από την Στερεά Ελλάδα.

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εγκαινίασε την εκδήλωση "Fly me to the Moon" που διοργανώνει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η πολιτιστική πλατφόρμα ελculture,  με τοπικές γεύσεις και προϊόντα που παράγονται στην Στερεά Ελλάδα, παραδοσιακή μουσική αλλά και μελωδικούς ήχους του Χαλκιδέου συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα. Έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν του Περιφερειάρχη ανέλαβε ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ξενάγησε γκρουπ τουριστών στο χώρο, απαντώντας στις ερωτήσεις για τα προϊόντα και τον τουρισμό της Στερεάς Ελλάδας.«Δεν νομίζω ότι μπορείτε να βρείτε μία εκδήλωση για τον τουρισμό, τα προϊόντα και την επιχειρηματικότητα που δεν συμμετέχει η Στερεά Ελλάδα. Σε  όλο τον πλανήτη έχουμε παρουσία. Τώρα...και στο φεγγάρι» είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης. Ο Τουρισμός χωρίς καλό φαγητό και το φαγητό χωρίς το περιβάλλον δεν λένε τίποτα... έλεγε συνομιλώντας με τους επισκέπτες ο κ.Μπακογιάννης που εξηγούσε ό,τι βρίσκεται σε εξέλιξη η παγκόσμια εκστρατεία της Περιφέρειας για την προβολή και την προώθηση των υπηρεσιών σε συνδυασμό με τα προϊόντα και την αγροδιατροφή της Στερεάς Ελλάδας. Αυτός είναι ο λόγος που η Περιφέρεια έχει λάβει μέρος σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις που καλύπτουν το φάσμα του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. « Ο συνδυασμός και η ένωση όλων των επαγγελματικών κλάδων έχει κατατάξει στα επάνω ράφια της παγκόσμιας αγοράς την Στερεά Ελλάδα» τόνισε.

Τρία βραβεία για το “Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας”

Τρία (3) βραβεία απέσπασε το “Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας” στην τελετή απονομής των Event Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας, στο Μαρκόπουλο Αττικής.  
Ο ετήσιος θεσμός των Event Awards επιβραβεύει τις καλύτερες πρακτικές στο σχεδιασμό, στην επικοινωνία, στην παραγωγή και υλοποίηση θεματικών εκδηλώσεων στη χώρα μας. 
Στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν και παρέλαβαν τα βραβεία ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας Λίλιαν Ζλακώνη. 
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε σχετικά:
Το “Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας” κατάφερε μέσα σε 2 χρόνια να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, να προσελκύει περισσότερους από 120.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για να ξαναμπεί η Χαλκίδα στον Τουριστικό Χάρτη. 
Μια πρωτότυπη ιδέα, πάρα πολύ σκληρή δουλειά και κυρίως μεράκι και φαντασία, από την πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Λίλιαν Ζλακώνη και τους συνεργάτες της, τους χιλιάδες εθελοντές, τους φορείς της πόλης και τους χορηγούς, έφεραν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που αγκάλιασε όλη η πόλη και κυρίως απέδειξε ότι η Πόλη μας έχει τεράστιες δυνατότητες, που πρέπει να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε. Αυτή η προσπάθεια  αναγνωρίστηκε και επισφραγίστηκε με τα σημερινά βραβεία. 
Θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο. 
          Γραφείο Τύπου  
  Δήμου Χαλκιδέων    

Παναγιώτης Αγνιάδης

Συνάντηση σχετικά με την πρόταση που πρόκειται να υποβάλλει ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς στην νέα προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» (Οpen Μall) , πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Λεβαδέων με την συμμετοχή της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Αθανάσιο Καλογρηά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, Αντιδήμαρχοι, τα μέλη του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Βοιωτίας και οι επιστημονικοί συνεργάτες της Δημάρχου Λεβαδέων. Την ενημέρωση για το σχετικό πρόγραμμα έκαναν οι εκπρόσωποι της εταιρία ¨Γνώση Αναπτυξιακή” κ.κ. Μίλτος Σταμπουλής και Πρόδρομος Βαδράτσικας.
Η νέα Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του ΕΠΑνΕΚ στοχεύει:
•στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές της πόλης
•στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης
•και στην οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών πληροφορικής
Ο μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων είναι ύψους 1,9 εκατ. ευρώ.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν και μελετήθηκαν τα βήματα μέχρι την κατάθεση της πρότασης τον Σεπτέμβριο του 2018.

ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ ΘΗΒΩΝ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η περιφορά της εικόνας της Αγίας Κυριακής έγινε σε όλο το χωριό με ευλάβεια συνόδευαν την εικόνα ο δήμαρχος της Θήβας κ Σπύρος Νικολάου δημοτικοί σύμβουλοι και Πλήθος κόσμου
ΒΙΝΤΕΟH Αγία Μεγαλομάρτυς Κυριακή γεννήθηκε στη Νικομήδεια, μοναδικό παιδί του Δωρόθεου και της Ευσεβίας. Οι γονείς της ήταν Έλληνες, ευσεβείς χριστιανοί, πλούσιοι, αλλά χωρίς απογόνους. Σύμφωνα με τη διήγηση του βίου της από την Εκκλησία, προσευχόμενοι αδιαλείπτως, απέκτησαν ένα παιδί εκ Θεού. Εφόσον γεννήθηκε ημέρα Κυριακή (την ημέρα του Κυρίου), της δόθηκε το όνομα Κυριακή.

Από την παιδική της ηλικία η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στο Θεό. Ήταν όμορφη στο σώμα και στην ψυχή. Πολλοί μνηστήρες τη ζήτησαν σε γάμο, αλλά απέρριπτε όλες τις προτάσεις, λέγοντας ότι είναι αρραβωνιασμένη με τον Χριστό τον Κύριο και ότι δεν επιθυμούσε τίποτε περισσότερο από το να πεθάνει εν παρθενία. Ένας δικαστής στη Νικομήδεια ήθελε να αρραβωνιάσει την Κυριακή με το γιο του, δεδομένου μάλιστα ότι εκείνη προερχόταν από πλούσια οικογένεια. Καθώς και η δική του πρόταση απορρίφθηκε, κατήγγειλε την Κυριακή και τους γονείς της ως Χριστιανούς στον αυτοκράτορα Διοκλητιανό.


Ο αυτοκράτορας διέταξε οι γονείς της να υποβληθούν σε βασανιστήρια. Ο Δωρόθεος ξυλοκοπήθηκε άγρια, μέχρι του σημείου οι στρατιώτες από την κούραση να σταματήσουν να τον χτυπούν. Επειδή ούτε η κολακεία, ούτε τα μαρτύρια είχαν αποτέλεσμα, ο Δωρόθεος και η Ευσεβία εξορίστηκαν στη Μελιτηνή (μεταξύ Καππαδοκίας και Αρμενίας), όπου πέθαναν υπομένοντας πολλά δεινά για τον Χριστό. Έστειλε τότε ο αυτοκράτορας την Κυριακή να ανακριθεί από τον Μαξιμιανό.

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 21χρονο μοτοσικλετιστή στην Άρτα

Τη ζωή του στην άσφαλτο έχασε ένας 21χρονος μοτοσικλετιστής, στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Νεοχωρίου - Άρτας.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 21χρονος συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 51χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο νεαρός οδηγός της μοτοσικλέτας.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Στο νοσοκομείο κατέληξαν δύο άνδρες από επιθέσεις σκύλων

Επίθεση από αδέσποτο σκύλο δέχθηκε 49χρονος άνδρας. Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τραυματισμένος στο πόδι από την επίθεση του σκύλου, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών ''Άγιος Ανδρέας'' κι αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.


Ωστόσο, στο νοσηλευτικό ίδρυμα του "Αγίου Ανδρέα" διεκομίσθη και ένας 31χρονος, που και αυτός έπεσε θύμα επίθεσης σκύλου. Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη όταν το ζώο ιδιοκτησίας ενός 53χρονου, διέφυγε της προσοχής του και επιτέθηκε στο νεαρό, δαγκώνοντας στο πόδι. Τα τραύματα και σε αυτή την περίπτωση ήταν ελαφρά και μετά την παροχή των πρώτων βοηθείων ο 31χρονος, αποχώρησε από το Νοσοκομείο.
Για τα περιστατικά σχηματίσθηκαν δικογραφίες από το Β' και Γ' Αστυνομικό Τμήμα Πατρέων αντίστοιχα.
Πηγή : tempo24.gr

11νεκροί και 45 αγνοούμενοι ο μέχρι τώρα απολογισμός από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Ιαπωνία - ΦΩΤΟ

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους στη δυτική και την κεντρική Ιαπωνία, ενώ πάνω από 1,6 εκατομμύριο Ιάπωνες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε τέσσερις νομαρχίες στο δυτικό τμήμα του νησιού Χονσού, καλώντας τον πληθυσμό σε επιφυλακή για κατολισθήσεις, πλημμύρες ποταμών και ισχυρούς ανέμους εξαιτίας των "ιστορικών", όπως τις χαρακτήρισε, βροχοπτώσεων , ενώ ανακοίνωσε πως υπάρχει κίνδυνος οι σφοδρές βροχοπτώσεις να συνεχισθούν και την Κυριακή.
Ένας άνδρας στη δυτική πόλη Χιροσίμα έχασε τη ζωή του πέφτοντας από γέφυρα σε ποταμό, ενώ ένας 77χρονος στην πόλη Τακασίμα της νομαρχίας Σίγκα σκοτώθηκε αφού παρασύρθηκε σε ένα κανάλι ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει μπάζα, μετέδωσε το NHK.
Δύο άλλοι άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι ειναι νεκροί αφού βρέθηκαν σε κτίρια που επλήγησαν από κατολισθήσεις, μετέδωσε το NHK. Οι δύο βρέθηκαν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής» ανακοπής - ένας όρος που χρησιμοποιείται από τις ιαπωνικές αρχές για να περιγραφούν άνθρωποι χωρίς ενδείξεις ζωής πριν επιβεβαιωθεί ο θάνατός τους.
Ο προηγούμενος απολογισμός χθες Παρασκευή ήταν τέσσερις νεκροί.
Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, περίπου 48.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν πάνω από 100 κατολισθήσεις και άλλες εκκλήσεις για βοήθεια.
Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για πλημμύρες και νέες κατολισθήσεις, ενώ σε άλλους 3,1 εκατομμύρια έγινε σύσταση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως στη Μοτογιάμα, μία πόλη στο νησί Σικόκου, 583 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 24 ώρες από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας.


Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Τιτανομαχία - Οι ΗΠΑ κήρυξαν στην Κίνα τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία

Τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία έχουν πυροδοτήσει οι ΗΠΑ, καθώς τέθηκε πλέον σε ισχύ η επιβολή πρόσθετων δασμών ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπου του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.
Αυτοί οι δασμοί παραβιάζουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και αποτελούν μια τυπική πρακτική εκφοβισμού στο εμπόριο, θέτοντας υπό σοβαρή απειλή την ασφάλεια της παγκόσμιας βιομηχανίας και των αλυσίδων αξίας, σύμφωνα με το υπουργείο.
Επιπλέον, η κίνηση αυτή θα πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και θα προκαλέσει αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά, ενώ θα καταφέρει πλήγμα σε πολλές πολυεθνικές εταιρίες, σε επιχειρήσεις και απλούς καταναλωτές, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.
Αντί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιριών και πολιτών, η κίνηση θα αποδειχθεί αντιπαραγωγική και επιβλαβής, υπογράμμισε ο ίδιος.
Η κινεζική πλευρά, έχοντας δεσμευθεί να μην ρίξει την πρώτη βολή, είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε αντεπίθεση για να προστατεύσει τα βασικά, εθνικά της συμφέροντα και τα συμφέροντα του λαού της.
Η Κίνα θα αναφέρει τα σχετικά περιστατικά έγκαιρα στον ΠΟΕ και θα συνταχθεί με άλλες χώρες προκειμένου να αμυνθούν του ελεύθερου εμπορίου και των πολυμερών μηχανισμών, σημείωσε ο εκπρόσωπος.
Το υπουργείο επαναλαμβάνει την ακλόνητη δέσμευση της Κίνας στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων και την επέκταση του ανοίγματος της οικονομίας, την προστασία της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και τη δημιουργία ενός καλού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις ξένες επιχειρήσεις που επενδύουν στην Κίνα.
Το υπουργείο θα συνεχίσει να αξιολογεί τον αντίκτυπο στις εταιρίες που πλήττονται και θα λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να τις στηρίξει.

Αλέξης Φίλης

Θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις και κάποιους προβληματισμούς με τους συμπολίτες μου στην ΤΚ ΠΛΑΤΑΙΏΝ και γενικότερα στο Δήμο Θηβαίων!!!!!!
Από το 2015 παρακαλούσαμε να μας σταλεί το αποφρακτικό της ΔΕΥΑΘ για να καθαρίζαμε τα φρεάτια στις Πλαταιές!!!!
Πράγμα που ποτέ δεν έγινε γιατί 
ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ μας έλεγε ότι είναι αδύνατον γιατί οι υπάλληλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να πάνε εκτός της Έδρας!!!!!!!
Θα ήθελα να ρωτησω:
1) Τι άλλαξε σήμερα, και οι υπάλληλοι ήρθαν στις Πλαταιές με το αποφρακτικό παρόλο που είναι εκτός Έδρας???????
2) Θα πάρουν το "Εκτός Έδρας" που ήθελαν για να έρθουν να κάνουν τη δουλειά τους????
3) Μήπως δεν έφταιγαν οι υπάλληλοι τελικά, αλλά κάποιος άλλος δεν τους επέτρεπε να έρθουν?????
4) Μήπως ήρθε το αποφρακτικό σήμερα επειδή μπαίνουμε σιγά σιγά σε προεκλογική περίοδο?????
5) Για ποιο λόγο ο κύριος Στάϊκος δεν συνεργάζεται με τον Τοπικό Πρόεδρο και εξυπηρετεί μεμονωμένα περιστατικά ιδιωτών κάνοντας διακρίσεις???????
Για εμένα δεν ψάχνω απαντήσεις!!!!!
Οι απαντήσεις θα δωθούν στον κόσμο από ΕΜΕΝΑ!!!!!
Και για του λόγου το αληθές υπάρχουν και φωτογραφίες!!!!!!!!!


ΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συναδέλφισσες -  συνάδελφοι,
η επιχείρηση  «EURODRIP» εδώ και πολλά χρόνια, δραστηριοποιείται στα Οινόφυτα  Βοιωτίας, απασχολούνται γύρω στους 60 εργαζόμενους, αντικείμενο εργασίας εξαρτήματα άρδευσης - πλαστικές σωλήνες .
Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το Σωματείο της εταιρείας «EURODRIP» που έχει γίνει πρόσφατα παρόλο τις δυσκολίες, μόλις η εταιρεία πληροφορήθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν εκλογές του σωματείου για Διοίκηση και λοιπά όργανα, προσέφυγε σε δύο απολύσεις εργαζομένων μελών του σωματείου τρομοκρατώντας με αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους για την μη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες που θα έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση του σωματείου.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου  Θήβας καταγγέλλει  τις απαράδεκτες ενέργειες της Διοίκησης της εταιρείας και τους καλεί να ανακαλέσουν τις απολύσεις των συναδέλφων  και να καθίσουν να συζητήσουν με το σωματείο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας, προσπαθώντας να βρούνε λύσεις.
Το Εργατικό Κέντρο είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στο σωματείο  και καλεί όλα τα σωματεία της δύναμής του να καταδικάσουν τις ενέργειες της Διοίκησης της εταιρείας συμπαραστέκοντας  στους συναδέλφους εργαζόμενους.

Για  το   Δ.Σ.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ από την Λιβαδειά


Πέντε θανατηφόρα τροχαία τον Ιούνιο στη Δυτική Ελλάδα

53 τροχαία ατυχήματα φέτος τον Ιούνιο έναντι 45 που είχαν συμβεί τον Ιούνιο του 2017 – πέντε θανατηφόρα δυστυχήματα έναντι τριών στη Δυτική Ελλάδα.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Ιουνίου του έτους 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Α. Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 53 τροχαία ατυχήματα έναντι 45 που είχαν συμβεί τον Ιούνιο του έτους 2017. Ειδικότερα σημειώθηκαν:
• 5 θανατηφόρα ατυχήματα, έναντι 3 τον Ιούνιο του έτους 2017.
• 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι 8 τον Ιούνιο του έτους 2017.
• 46 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 34 τον Ιούνιο του έτους 2017.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Έρχεται τριήμερο με βροχές- Κακοκαιρία και την επόμενη εβδομάδα

Μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί από αύριο Σάββατο και από τα βόρεια, με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπου ισχυρές, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Αύριο Σάββατο
Α. Κατά διαστήματα η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία
Β. Τις απογευματινές ώρες πιθανώς η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία
Γ. Από τις απογευματινές ώρες η Θράκη, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες
Την Κυριακή
Α. Κατά διαστήματα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη
Β. Κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Κεντρική και ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος και πιθανώς οι σποράδες και η Εύβοια.
Τη Δευτέρα
Κατά διαστήματα μέχρι και τις απογευματινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς η Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, παρά την εξασθένηση των φαινομένων, ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπειρωτικής χώρας και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

Σύλληψη 44χρονου φυγόποινου στο Αγρίνιο

Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για απάτη

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ένας 44χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Αναλυτικότερα, πρόκειται για απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών, για απάτη.

Όλη η διαδικασία τακτοποίησης οφειλών προς το δημόσιο μέσω νόμου Κατσέλη

Ευνοϊκότερο καθίσταται το καθεστώς για την ένταξη στον νόμο Κατσέλη όσων έχουν...
βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία. Το νέο πλαίσιο –με τις αλλαγές που ψηφίστηκαν στη Βουλή και οι οποίες εξειδικεύονται σε σχετική εγκύκλιο- προβλέπει λιγότερη γραφειοκρατία και «πάγωμα» κατασχέσεων. Κρίσιμη ημερομηνία βεβαίωσης για την ένταξη στον νόμο των οφειλών προς το Δημόσιο (αλλά και υποχρεώσεων υπέρ τρίτων που έχουν βεβαιωθεί στη φορολογική διοίκηση) είναι πλέον η 31η Δεκεμβρίου 2017, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2016.


Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο (υπ’ αριθμ. ΠΟΛ.1126/3.7.2018) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με την οποία κοινοποιήθηκαν αρμοδίως οι σχετικές διατάξεις του ν. 4549/2018 «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις», με τις οποίες τροποποιήθηκαν άλλες του ν. 4469/2018 «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις», αλλά και του ν. 4469/2017 σχετικά με την «αδρανοποίηση» κατασχέσεων. Ειδικότερα, με βάση το νέο πλαίσιο, επεκτείνεται η αυτοδίκαιη αναστολή για τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και σε «κάθε διοικητικό μέτρο, το οποίο επιβάλλεται, αυτοδικαίως ή με πράξη της Διοίκησης, ως συνέπεια της μη εξόφλησης υποχρεώσεων, των οποίων ζητείται η ρύθμιση και το οποίο συνεπάγεται την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης».

"Τσουχτερός" ο λογαριασμός για τους... απρόσεκτους φορολογούμενους - Οι παραβάσεις που φέρνουν πρόστιμα

"Τσουχτερός" είναι ο λογαριασμός για τους "απρόσεκτους" φορολογούμενους. Η εφορία δεν... ξεχνά και σε περίπτωση λάθους ή απροσεξίας, οι φορολογούμενοι μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα. Το πιο σύνηθες είναι η... ποινή να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ, όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις που το πρόστιμο μπορεί να υπερβεί τα 2.000 ευρώ.
Ποιες είναι όμως, οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις που η εφορία βάζει πρόστιμα;
Σύμφωνα με τα στοιχεία η λίστα έχει ως εξής:
1. Ο φορολογούμενος δεν έχει υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση καταβολής φόρου.
2. Ο φορολογούμενος δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων.
3. Ο φορολογούμενος δεν συνεργάζεται στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου.
4. Ο φορολογούμενος δεν έχει γνωστοποιήσει στη Φορολογική Διοίκηση τον διορισμό του φορολογικού εκπροσώπου του.
5. Ο φορολογούμενος παραβιάζει ή παραποιεί ή επεμβαίνει κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών.
6. Ο φορολογούμενος εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού ή από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές.
7. Ο φορολογούμενος εκδίδει δελτία και αποδείξεις από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Εισροών - Εκροών, χωρίς τη χρήση εγκεκριμένου μοντέλου μηχανισμού σήμανσης (Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.).
8. Ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει ή υποβάλλει ανακριβή στοιχεία.
9. Ο φορολογούμενος δεν εκδίδει λογιστικά αρχεία ή εκδίδει ή λαμβάνει ανακριβή λογιστικά αρχεία (παραστατικά), για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α.
10. Ο φορολογούμενος διακινεί αγαθά χωρίς την ύπαρξη παραστατικών στοιχείων διακίνησης.

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για δύο (2) ιστοτόπους που παρείχαν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, χωρίς νόμιμη άδεια

Οι έλεγχοι για τον παράνομο στοιχηματισμό έχουν ενταθεί λόγω της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018
Εντατικές δράσεις πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταπολέμηση της διενέργειας του παράνομου στοιχηματισμού και των τυχερών παιγνίων, μέσω διαδικτύου, λόγω και της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.
Στο πλαίσιο αυτό, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για δύο (2) ιστοτόπους που παρείχαν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, χωρίς νόμιμη άδεια. 
Αναλυτικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων - καταγγελιών, εντοπίστηκαν οι δύο (2) ιστότοποι και ταυτοποιήθηκαν οι χώρες αδειοδότησης των εταιρειών που λειτουργούσαν οι ιστοσελίδες, στην αλλοδαπή.
Παράλληλα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε  αλληλογραφία - ενημέρωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και οι δύο (2) ιστότοποι υπήχθησαν στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων, μέσω του διαδικτύου (Blacklist).
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android : FEELSAFE e-Commerce
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Aler»: https://twitter.com/CyberAlertGR 
Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9
Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/ 


Έγγραφο-φωτιά από την Τουρκία: Θέτει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπερνά πλέον η Τουρκία, αφού με επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, όχι μόνο συνδέει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων, αλλά διαβεβαιώνει «πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη».
Η νέα προκλητική ενέργεια που αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» δείχνει ότι η Τουρκία επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της για τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
ι «εγκληματίες», και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.
Καταγγέλλει επίσης την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς «τιμωρία». Ταυτόχρονα ο Τούρκος αξιωματούχος στοχοποιεί την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή (που έχει μάλιστα και την ιδιότητα της προέδρου της Επιτροπής των σχέσεων ΕΕ - ΝΑΤΟ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) διότι στην πρόσφατη Εαρινή Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής των κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Βαρσοβία, στις 28 Μαΐου, έθεσε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ το θέμα της απελευθέρωσης του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής απευθυνόμενη στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ είχε αναρωτηθεί γιατί μία τόσο ισχυρή χώρα, όπως η Τουρκία, εξαντλεί σε δύο νέους την αυστηρότητά της. Και είχε ρωτήσει ευθέως τον Γενς Στόλτενμπεργκ για την παράνομη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών.

Πότε θα πληρωθούν οι δόσεις ρυθμίσεων για οφειλέτες του τέως ΟΑΕΕ

Οφειλέτες του τέως ΟΑΕΕ που πληρώνουν δόσεις ρυθμίσεων για χρέη προς τον ασφαλιστικό φορέα, θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ.
Όσοι καταβάλλουν δόσεις μέσω παγίων εντολών, οι δόσεις Ιουνίου και Ιουλίου θα εισπραχθούν ως εξής:
- Στις 23 Ιουλίου για όσους βρίσκονται στη ρύθμιση Ν. 4305/2014
- Στις 31 Ιουλίου, για όσους έχουν ενταχθεί στις λοιπές ρυθμίσεις (Ν. 4152/13- Πάγια Ρύθμιση, Νέα Αρχή και 4321/15).
Οι οφειλέτες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να υπάρχει επαρκές ποσό στους λογαριασμούς τους προκειμένου να γίνει η είσπραξη των δόσεων σε αυτές τις ημερομηνίες.

Πώς θα καταβάλλονται τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για το 2018 - Όλες οι λεπτομέρειες

Στην κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 144 του ν. 4537/2018 (84 Α΄) και την παροχή οδηγιών για την είσπραξη αναλογικών τελών κυκλοφορίας, εξαιρετικά για το 2018, στην περίπτωση άρσης εκούσιας ακινησίας ΙΧ οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας, για έναν ή τρεις μήνες ή για το υπόλοιπο του έτους 2018 καθώς και στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας εντός του έτους αυτού, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Όπως αναφέρεται, στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την διάρκεια κυκλοφορίας, και σύμφωνα με τις επιλογές που δίδονται με τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α) έως γ) του εν λόγω άρθρου.
Ειδικότερα: α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας γ) για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2018), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.
Στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας, οι κάτοχοι μπορούν να καταβάλλουν αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους 2018. Η καταβολή αυτή για να είναι εμπρόθεσμη πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που έλαβε χώρα το γεγονός που ήρε την ακινησία, πχ: από την ημερομηνία απόδοσης του οχήματος στον ιδιοκτήτη ή κάτοχο στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κλοπής ή υπεξαίρεσης, από την ημερομηνία εισόδου του οχήματος στην Ελλάδα στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κυκλοφορίας του στο εξωτερικό κλπ. Η υποχρέωση καταβολής των αναλογικών τελών κυκλοφορίας, στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας υφίσταται, ανεξαρτήτως εάν ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος, στη συνέχεια επιλέξει να θέσει το όχημα σε εκούσια ακινησία.
ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ
Αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας επιβάλλεται στις περιπτώσεις:
α) εκπρόθεσμης επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας στην περίπτωση άρσης εκούσιας ακινησίας.
Παράδειγμα: ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος του παραδείγματος 1 έχει καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας για διάρκεια άρσης τριών μηνών (40€) και δεν επιστρέφει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες) εμπρόθεσμα. Επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 120€ x 2=240€.
β) εκπρόθεσμης καταβολής των τελών κυκλοφορίας στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας.
Παράδειγμα: Ιδιοκτήτης ΙΧ οχήματος 1000 κ.εκ. με ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 120€, το οποίο είχε τεθεί σε αναγκαστική ακινησία λόγω κλοπής ανευρίσκεται από την Αστυνομία και παραδίδεται σε αυτόν την 5η Ιουλίου του 2018. Εφόσον δεν καταβληθούν τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας έξι μηνών (Ιούλιο έως Δεκέμβριο 2018) έως και την 20η Ιουλίου 2018 επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 120€ x 2=240€.