Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΗΒΑΣ

Θήβα, 10/08/2018
Δελτίο Τύπου
             Επιτροπή του συλλόγου επισκέφθηκε, χθες 09/08/2018, τον Δήμαρχο κ. Νικολάου με σκοπό την διερεύνηση των προθέσεων  και πιθανών λύσεων σε βασικά θέματα που απασχολούν την πόλη μας.
             Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε τον καταυλισμό στο Πυρί και την παραβατικότητα που παρατηρείται συνεχώς. Το θέμα παρέμεινε ανοιχτό διότι η λύση μετεγκατάστασης τους σε άλλη περιοχή καθυστερεί λόγω μη ανεύρεσης χώρου όπου μπορούν να μεταφερθούν ομαλά, δίχως να ξαναδημιουργηθούν ανάλογα προβλήματα. Εμείς επικεντρωνόμαστε και πιέζουμε στην αύξηση την αστυνομικής περιφρούρησης στην περιοχή με την ταυτόχρονη επάνδρωση του Αστυνομικού τμήματος με περισσότερο προσωπικό, καθώς και την πιθανότητα άλλης λύσης πέραν της μετεγκατάστασης.


 Το δεύτερο θέμα αφορά το επικείμενο κλείσιμο  της  εθνικής οδού παραπλεύρως  στο ύψος του 90ου χλμ.(προγραμματισμένο για τις 28 Αυγούστου).
 Ο ι απαντήσεις του κ. Δημάρχου ήταν σαφείς. Η θέση του δήμου μας συντάσσεται επίσημα με των υπολοίπων ,που αντιμετωπίζουν αντίστοιχη κατάσταση . Αναμένουμε συντονισμένες ενέργειες ώστε να μην γίνει πράξη το κλείσιμο στο ύψος αυτό μέχρι να λυθεί το θέμα του παράδρομου ικανού να εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της εκάστοτε περιοχής.

.
‘’ Ενεργοί Πολίτες Θήβας ‘’
                                     Ο  Πρόεδρος             Ο  Γραμματέας
                            Κουνδουράκης Ιωάννης          Παλμές Εμμανουήλ

Ασύλληπτη πρόκληση Ερντογάν για την εισβολή στην Κύπρο

Στο άρθρο του στους New York Times, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει προκλητικά ότι «Tη δεκαετία του ’70, η τουρκική κυβέρνηση μπήκε στην Κύπρο για να αποτρέψει τη σφαγή των Τούρκων από τους Ελληνοκύπριους παρά της αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον», υπερασπιζόμενος πλήρως την πολιτική του Αττίλα.

«Η Τουρκία έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι μπορεί μόνη της να φροντίζει τις υποθέσεις της εάν οι ΗΠΑ αρνούνται να ακούσουν», επισημαίνει ο Τούρκος Πρόεδρος.


Στο σημερινό άρθρο του στους New York Times, ο κ. Ερντογάν υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- ότι οι μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας θα υπονομεύσουν τα αμερικανικά οφέλη και θα αναγκάσουν την Τουρκία να στραφεί προς αναζήτηση άλλων φίλων και συμμάχων. «Εάν οι ΗΠΑ δεν αρχίσουν να σέβονται την εθνική κυριαρχία της Τουρκίας και δεν κατανοήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τότε η συμμαχία μας θα κινδυνεύσει», υπογραμμίζει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στη συνέχεια του άρθρου, ο κ. Ερντογάν αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους ο τουρκικός λαός νιώθει απογοητευμένος από την αμερικανική πολιτική (υπόθεση Γκιουλέν, υπόθεση πραξικόπημα εις βάρος του, σχέση ΗΠΑ με το παρακλάδι του PKK στη Συρία, υπόθεση Μπράνσον).

Ο κ. Ερντογάν καλεί μάλιστα την Ουάσινγκτον «Πριν να είναι αργά, να εγκαταλείψει την λανθασμένη αντίληψη ότι η σχέση μας μπορεί να είναι μη συμμετρική και να καταλάβει ότι η Τουρκία διαθέτει εναλλακτικές. Η αποτυχία να αλλάξει αυτή τη μονομερή προσέγγιση και την ασέβεια θα μας αναγκάσει να αναζητήσουμε νέους φίλους και συμμάχους» καταλήγει στο άρθρο του ο Τούρκος Πρόεδρος.

Προσγειώθηκαν στη Λάρισα τα "αόρατα" μαχητικά stealth των ΗΠΑ- Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Πέντε λεπτά πριν τις 5.30 το απόγευμα εθεάθησαν πάνω από τον ουρανό της Λάρισας, τα δύο μαχητικά stealth F-22 Raptor, τα οποία αφού έκαναν ένα κύκλο προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης.
Τα δύο υπεσύγχρονα μαχητικά 5ης γενιάς έφτασαν στη Λάρισα από βάση της Γερμανίας και θα φιλοξενηθούν για μερικές ώρες στο αεροδρόμιο της Λάρισας, απ’ όπου και θα αναχωρήσουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που προσγειώνεται επί ελληνικού εδάφους ο συγκεκριμένος τύπος των «αόρατων» μαχητικών της USAF.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, “τις απογευματινές ώρες τις Παρασκευής 10 Αυγούστου 2018, ζεύγος αεροσκαφών F-22 Raptor της USAF, αφίχθησαν στην 110 Πτέρυγα Μάχης(110ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 13 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο συνεργασίας της USAF με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Τα πληρώματα των αεροσκαφών υποδέχθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Captain (NAVY) Timothy Keeter.ΝΕΟΧΩΡΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή - Ποιες περιοχές απειλούνται

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Στους 10 ανέρχονται οι νεκροί από πνιγμό στην Κρήτη

Σε μάστιγα, για άλλη μια χρονιά, έχουν εξελιχθεί οι πνιγμοί και τα περιστατικά θανάτων στην Κρήτη με τις Αρχές να καταγράφουν σχεδόν καθημερινά και από έναν θάνατο.
Σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, βόρεια και νότια παράλια, ο αριθμός των ανθρώπων που από την αρχή του έτους έχουν ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις τους από τη θάλασσα και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, φτάνει τους 10, σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ηρακλείου, Αντιπλοίαρχο ΛΣ κ. Ευθύμιο Δουβή. Μάλιστα το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε τον Ιανουάριο.
Από τα 10 καταγεγραμμένα περιστατικά, τα δύο αφορούν σε θανάτους που επήλθαν από φυσικά αίτια ενώ για τις υπόλοιπες οκτώ περιπτώσεις αναμένονται οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.
Τα πιο πρόσφατα περιστατικά που απασχόλησαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ήταν ο θάνατος ενός Ρώσου ο οποίος στις 8 Αυγούστου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία των Ματάλων και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Την ίδια μέρα, ένας 55χρονος Γερμανός τραυματίστηκε θανάσιμα σε βραχώδη περιοχή στην παραλία της Λυγαριάς. Όπως εκτιμούν οι Αρχές, ο άτυχος άνδρας έπεσε στα βράχια με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.
Να σημειωθεί ότι πέρσι, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των νεκρών στις θάλασσες του νομού Ηρακλείου, έφτανε τους 19.
Ο αριθμός των νεκρών στις θάλασσες είναι πολύ μεγαλύτερος αφού σε όλους τους νομούς, οι Αρχές καλούνται πολύ συχνά να καταγράψουν περιστατικό θανάτου σε θαλάσσια περιοχή.
Όπως για παράδειγμα στη Σκαλέτα Ρεθύμνου εκεί όπου την Παρασκευή ένας 42χρονος άνδρας από την Κροατία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στη Σκαλέτα όμως, πριν από λίγες μέρες καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος λουόμενου με το νομό Ρεθύμνου, από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν να μετράει δύο νεκρούς.

Δήμος Θηβαίων Ώρα Ευθύνης«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα 6/8/ 2018Έλλειψη σεβασμού ή “υπερβάλλων ζήλος” ;            Εν μέσω της εξέλιξης των τραγικών γεγονότων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική, η οποία πέρα από τις υλικές καταστροφές άφησε πίσω της ένα μεγάλο αριθμό θυμάτων, μεταξύ των οποίων νήπια και μικρά παιδιά, βυθίζοντας την χώρα σε εθνικό πένθος, επέλεξαν κάποιοι “φωστήρες” του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, να δώσουν στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων των “Πινδαρείων”.            Την ίδια ώρα που πολιτιστικοί - ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, φορείς, Περιφέρειες και Δήμοι αναβάλλουν ο ένας μετά τον άλλον ανάλογες προγραμματισμένες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, ως ένδειξη πένθους για την μεγάλη εθνική τραγωδία, οι τοπικοί υπηρεσιακοί και δημοτικοί παράγοντες “ασυγκράτητοι” βιάζονται να “δρέψουν” τις δάφνες της μεγάλης τους “προσφοράς” στο λαό!            Θα το χαρακτηρίζαμε ως απλή αμέλεια ή “υπερβάλλοντα ζήλο” κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων, στη βιασύνη τους να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους για την δήθεν προσφορά τους, εάν έστω και καθυστερημένα ανακοίνωναν την αναβολή κάποιων εκδηλώσεων εντός του Αυγούστου. Κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα!            Εις ότι αφορά δε το πρόγραμμα, με έκπληξη διαπιστώνουμε την απουσία του “Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού” από τους συνδιοργανωτές - χορηγούς, με δεδομένο ότι είχε εκφραστεί ζωηρό ενδιαφέρον από την πλευρά της Γενικής Γραμματέας, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Θήβα και ήθελε να βοηθήσει στην προβολή των εκδηλώσεων μέσω του ΕΟΤ. Αμέλεια και εδώ ή άρνηση επιμερισμού των “επινικίων” ;            Για την ουσία της όλης διοργάνωσης θέλουμε να εκφράσουμε εκ μέρους μας τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας για την εθελοντική προσφορά των συλλόγων και των απλών πολιτών που στηρίζουν με την συμμετοχή τους την όλη διοργάνωση.

         

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Αγρίνιο: στο νοσοκομείο νεαρή οδηγός δικύκλου μετά από τροχαίο στην οδό Λαμπράκη

Στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρθηκε λίγο νωρίτερα νεαρή γυναίκα μετά από εμπλοκή της σε τροχαίο ατύχημα.
Η νεαρή οδηγός του δικύκλου, κινούταν επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη , την ώρα που την, κάθετη στη Λαμπράκη ,οδό Αγράφων, στην οποία υπάρχει σήμανση παραχώρησης προτεραιότητας (στοπ), διέσχιζε κλούβα κλειστού τύπου.
Επί τόπου βρίσκεται η Τροχαία Αγρινίου που ερευνά τις συνθήκες του τροχαίου.

Τρεις νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ιταλία

Τρία άτομα έχουν πεθάνει από τον ιό του δυτικού Νείλου στη Φεράρα της βορειοανατολικής Ιταλίας από το τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.
Πρόκειται για δύο άτομα, ηλικίας 69 και 86 ετών, που υπέφεραν από καρδιοαγγειακές παθήσεις, και τα οποία νοσηλεύονταν εδώ και 10 ημέρες.
Άλλος ένας άνθρωπος, που διέμενε σε κοντινή κοινότητα, πέθανε στο τέλος Ιουλίου από τον ίδιο ιό.

Εξουδετερώθηκε «εχθρικός στόχος» κοντά στη Δαμασκό από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αντιμετώπισαν έναν «εχθρικό στόχο» ο οποίος παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας «αντιμετώπισαν» και «κατέστρεψαν» τον στόχο αυτό στην περιοχή Ντάιρ αλ Ασάιρ, στην επαρχία της Δαμασκού.
Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος του «στόχου» ή την προέλευσή του.

Νεκρή στο σπίτι της βρέθηκε 47χρονη στο Ηράκλειο

Με τραγικό τρόπο έληξε η αναζήτηση μίας γυναίκας από τους συγγενείς της που την βρήκαν… νεκρή στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν το πρωί όταν, μετά από ώρες αναζήτησης, συγγενείς μιας 47χρονης πήγαν στο σπίτι της και όταν άνοιξαν την πόρτα είδαν το άψυχο σώμα της.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία αλλά και ο ιατροδικαστής, ο οποίος κατά την πρώτη αυτοψία που πραγματοποίησε απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.
Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι ο θάνατός της να επήλθε από παθολογικά αίτια ωστόσο «φως» στα αίτια αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που έχει διαταχθεί.

Αγνιάδης - Περλεπές ενώνουν δυνάμεις εν όψει του 1ου Agrofest Στερεάς Ελλάδας

Ο Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Π. Αγνιάδης με τον Γιάννη Περλεπέ. 

Αυτός ο Σεπτέμβρης δεν θα είναι σαν τους άλλους, καθώς η Βοιωτία προετοιμάζεται να φιλοξενήσει δύο μεγάλα γεγονότα: Το 1ο Agrofest Στερεάς Ελλάδας και το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στη Λιβαδειά. Πρόκειται για μια φιλόδοξη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λιβαδειάς (πρώην Unicot) από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, με στόχο να ενώσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της Στερεάς γης με παράλληλες υπαίθριες εκδηλώσεις, όπου παραγωγοί απ` όλη την Ελλάδα, μεταποιητές, βιοτέχνες, επιχειρηματίες αλλά και επιστήμονες, γεωπόνοι και τεχνοκράτες, θα συναντηθούν, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, τη γνωριμία με καινοτόμα προϊόντα και καλλιέργειες, την παρουσίαση εργαλείων κι άλλων εφοδίων.
Στο πλαίσιο αυτών των προετοιμασιών,  προβεβλημένοι Στερεοελλαδίτες έρχονται να συσπειρωθούν γύρω από το πολύ μεγάλο αυτό γεγονός, όπως είδαμε μέσα από τα social media. Ανάμεσά τους ο έμπειρος μάνατζερ , Γεν. Δντης της Εφημερίδας "Η Ναυτεμπορική" και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας  κ. Γιάννης Περλεπές. 
Γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο της Στερεάς Ελλάδας και μέσα από τη θητεία του ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΠΕΛ), ο κ. Περλεπές επισκέφθηκε χθες το Επιμελητήριο Βοιωτίας,  έναν από τους κεντρικούς συντελεστές του 1ου Agrofest Στερεάς Ελλάδας. Τον κ. Περλεπέ υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, έχοντας την ευκαιρία μιας ακόμη συνάντησης και της ανταλλαγής απόψεων, καθώς ο κ. Περλεπές είναι γνωστό πως διαθέτει μια μακρά ατζέντα εμπειριών, ως διαχρονικός συνομιλητής με τους ανθρώπους της επιχειρηματικότητας και όχι μόνο! 

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αρχαία Ολυμπία - Οδηγός έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων

Νεκρός ανασύρθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ο 50χρονος μετά από τροχαίο δυστύχημα που συνέβη λίγο μετά τις 22.30 , στον Αστρά της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ο άτυχος άνδρας, ενώ οδηγούσε με κατεύθυνση προς Αστρά όπου ζει μόνιμα με την οικογένεια του (πατέρας 4 παιδιών), για άγνωστο λόγο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το σώμα του εντοπίστηκε εκτός του οχήματος σε απόσταση αρκετών μέτρων.

Φρίκη - Εκτέλεσε εν ψυχρώ οκτώ μέλη της οικογένειας του

Ένας 24χρονος σκότωσε οκτώ μέλη της οικογένειάς του και εξαφανίστηκε, από τον Αυλώνα, στα νότια της πρωτεύουσας της Αλβανίας.
Ο άνδρας συνελήφθη από τις Αρχές έπειτα από οκτώ ώρες ερευνών σε αγροτική περιοχή και πάνω του βρέθηκε και το αυτόματο όπλο του πολλαπλού φονικού.
Μεταξύ των θυμάτων του βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, ενώ εκτός των νεκρών, τραυμάτισε και έξι άτομα.
Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Μορφωτικος Περιβαλλοντικος Πολιτιστικος Συλλογος "Ακραιφνεις"


Πανικός στον αέρα - Αεροσκάφος επέστρεψε εκτάκτως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στιγμές πανικού επικράτησαν σε πτήση που αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.
Την ώρα που το αεροσκάφος της Sky Express βρισκόταν περίπου στα 5000 πόδια, ο πιλότος ανακοίνωσε ότι, λόγω μηχανικής βλάβης, «δεν προτίθεται να κάνει αυτό το δρομολόγιο». Όπως ήταν φυσικό, οι επιβάτες αναστατώθηκαν.
Το αεροπλάνο επέστρεψε στην Αθήνα και μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, οι επιβάτες, μεταξύ αυτών πολλοί Ηρακλειώτες, αναμένουν ενημέρωση για το χρόνο αναχώρησής τους.

Δηλώσεις δήμαρχου Θήβας για τα επεισόδια των προσφύγων
"Χρυσή" κληρονόμος στην Αχαΐα - Ο αγρότης πατέρας της άφησε δύο βαρέλια γεμάτα με λίρες

Μια "χρυσή" κληρονόμος κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα στην Αχαΐα. Πρόκειται για μια γυναίκα, κόρη ενός αγρότη, που αν και ζούσε συντηρητικά επί χρόνια, είχε στην κατοχή του χιλιάδες χρυσές λίρες. Ο "θησαυρός" ήταν κρυμμένος για χρόνια μέσα σε δύο μεγάλα βαρέλια και κανείς, πλην του πατέρα της, δεν γνώριζε το παραμικρό.


Την απίστευτη ιστορία αποκαλύπτει δημοσίευμα της “Πελοποννήσου”, το οποίο έδωσε «τροφή» για συζητήσεις σε ολόκληρη την Αχαΐα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα δεν ήξερε το παραμικρό για τον θησαυρό μέχρι πριν λίγο καιρό. Ο πατέρας της αρρώστησε βαριά και λίγο πριν πεθάνει της αποκάλυψε ένα σημείο του σπιτιού στο οποίο όπως της ανέφερε υπήρχαν κρυμμένα δύο μεγάλα βαρέλια με λίρες.

Η γυναίκα αρχικά δεν έδωσε σημασία. Μάλλον πίστεψε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας παραληρούσε. Όταν ο πατέρας πέθανε η γυναίκα φαίνεται αποφάσισε να ψάξει στο σημείο όπου της είχε υποδείξει ότι κρύβονται τα βαρέλια με τις λίρες και τότε διαπίστωσε ότι τα όσα τις έλεγε ο πατέρας της ήταν αληθινά και πλέον η ζωή της … γινόταν παραμυθένια.

Όπως αναφέρει η “Πελοπόννησος” οι πληροφορίες θέλουν την τυχερή και “ζάπλουτη” πλέον γυναίκα να μην έχει πει το παραμικρό σε πρόσωπο του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος -αφού σε αυτήν το εκμυστηρεύτηκε ο πατέρας- έτοιμη να συνεχίσει μάλλον το καλά κρυμμένο μυστικό.

Έχει ήδη, ωστόσο, απευθυνθεί σε δικηγόρο της Πάτρας, ζητώντας νομικούς τρόπους που θα δικαιολογήσει την προέλευση αλλά και τη νομιμοποίηση αυτών, προφανώς για χρήση μέρους τους ανυπολόγιστου ακόμα πλούτου της.

Τον τσίμπησε μέλισσα και έπεσε λιπόθυμος από το μηχανάκι

Ένας 60χρονος οδηγός μηχανής μπήκε σε περιπέτειες έπειτα από το τσίμπημα μιας μέλισσας. Ο άτυχος οδηγός κινείτο από Νέα Κίο προς Μύλους στην Αργολίδα, όταν τον τσίμπησε η μέλισσα, με αποτέλεσμα να πέσει από την μηχανή.
Μέσα σε λίγα λεπτά, ο άνδρας πρήστηκε και έχασε τις αισθήσεις του, καθώς είναι αλλεργικός στο τσίμπημα της μέλισσας.
Περαστικοί του έδωσαν από τα χάπια που είχε επάνω του και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Άργους.