Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018

Τουρκία όπως Βενεζουέλα: Ανατιμήσεις προϊόντων έως και 42,3% μέσα σε έναν μήνα

Η τουρκική λίρα δέχεται πιέσεις αν και ο πρόεδροςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κρατήσει "ζωντανή" την τουρκική οικονομία.
Ο κατάλογος προϊόντων που ακολουθεί δείχνει ότι μέσα σε έναν μήνα (30/7-30/8), βασικά καταναλωτικά προϊόντα έχουν ανατιμηθεί στην Τουρκία από 10,3% έως 42,3%.
Η τουρκική λίρα δέχεται πιέσεις αν και ο πρόεδροςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κρατήσει "ζωντανή" την τουρκική οικονομία.

Ανατροπή στην υπόθεση Energa - Συνελήφθη και επιστρέφει στην φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος

«Συνελήφθη από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, ημεδαπός 39 ετών, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με υφ’ όρον απόλυση». Με αυτήν την ανακοίνωση η ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε την σύλληψη του Αριστείδη Φλώρου.

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να κάνει δεκτή την έφεση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρου Σοφουλάκη, κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο 39χρονος επιχειρηματίας.


Με το διατακτικό του βουλεύματος που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο ακυρώθηκε το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάχθηκε η σύλληψή του Άρη Φλώρου. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας εφετών Ευβοίας διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του 39χρονου επιχειρηματία μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία.

Έτσι ο Άρης Φλώρος θα επιστρέψει στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, σε κάθειρξη 21 ετών.

Νωρίτερα, ο αντιεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να επανεξεταστεί στο σύνολό της η υπόθεση, χαρακτηρίζοντας αόριστο, ασαφές και ατεκμηρίωτο, το πιστοποιητικό αναπηρίας για τον κρατούμενο, πάνω στο οποίο θεμελιώθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Παράλληλα διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές Χαλκίδας, έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Αριστείδη Φλώρο φέρει ανυπόστατη σφραγίδα. Άλλωστε, η γιατρός που φέρεται να υπέγραψε την επίμαχη γνωμάτευση καταγγέλλει πως η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε.

Την ίδια ώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση, θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του. Επίσης ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών».

Το «δεξί χέρι» του Ερντογάν ήταν κορυφαίο στέλεχος της Turk Telekom που χρεοκόπησε

Ο «τηλεοπτικός ιμάμης» και «δεξί χέρι» του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, είχε «βολευτεί» σε κορυφαία θέση της Türk Telekom, η οποία χρεοκόπησε!


Ο Μπουλούτ ήταν επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης Κινδύνων της εταιρείας! Τα πήγε… τόσο καλά που η πιο κερδοφόρα υποτίθεται εταιρεία της Τουρκίας «βάρεσε κανόνι», χωρίς ο Μπουλούτ να «δει» τον κίνδυνο που ερχόταν. Ποιος ήταν αυτός;

Η εταιρεία Otas που ιδρύθηκε από την Oger με έδρα το Ντουμπάι για να αποκτήσει το 55% της Türk Telekom δέσμευσε μετοχές της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ως εγγύηση για δάνειο 4,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων το Μάιο του 2013.

Η εταιρεία απέτυχε να πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις αποπληρωμές ύψους 290 εκατομμυρίων δολαρίων από το Σεπτέμβριο του 2016, ανέφερε το Reuters. Εν τω μεταξύ, οι Άραβες επενδυτές της εταιρείας ανέφεραν ότι έλαβαν μερίσματα ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 10 χρόνια, αφού κατέβαλαν μόλις 1,3 δις για να αποκτήσουν το μερίδιό τους στην εταιρεία.

Ο Μπουλούτ ήταν στην Türk Telekom το 2014, ένα χρόνο μετά την είσοδό του στην επικοινωνιακή ομάδα του Ερντογάν.

Τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε σήμερα, 30 Αυγούστου 2018, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και η Υφυπουργός Αικατερίνη Παπακώστα ανέλαβαν τα καθήκοντά τους από τον απερχόμενο Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.
Στην έναρξη της τελετής, ο απερχόμενος Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε:
«Αγαπητή Όλγα, αγαπητή Κατερίνα, κύριοι Αρχηγοί, θα έλεγε κανείς ότι η ημερήσια διαταγή σήμερα επιγράφεται «η Προστασία του Πολίτη  είναι γένος θηλυκού», αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω αυτή την σύντομη παρέμβασή μου από αυτό που θεωρώ ότι σε όλους και όλες σας είναι σήμερα στο νου, ότι θα έπρεπε ίσως ένας άλλος Υπουργός να ήταν εδώ και να υποδεχόταν τις δυο νέεςς Υπουργούς.

Αναφέρομαι στον Νίκο Τόσκα, ο οποίος πραγματικά, τα σχεδόν τρία χρόνια που παρέμεινε σε αυτήν τη θέση, έκανε ένα εξαιρετικό έργο και αυτό το ομολογούν νομίζω πρώτα από όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, οι άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά, που γνωρίσανε τη δουλειά του, την αγωνία του, την ανθρώπινη αγωνία του την έγνοια του για το προσωπικό, για την αποτελεσματικότητα, για τους στόχους αυτού εδώ του χαρτοφυλακίου.

Και το ομολογούν, καμιά φορά, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις και αυτοί που του άσκησαν έντονη κριτική και αυτό νομίζω είναι η καλύτερη δικαίωση για τον ίδιο. Δεν είναι απλώς κάποια θετικά λόγια, μιλούν τα αποτελέσματα και τα προηγούμενα χρόνια μέσα σε αντίξοες συνθήκες, όπως ήταν αντίξοες οι συνθήκες συνολικά για την κυβέρνησή μας. Με «πληγωμένα» τα διαθέσιμα μέσα λόγω των σκληρών πολιτικών λιτότητας, έγινε η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους και υπήρξαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τριάντα πολίτες από όλη τη χώρα στη πρώτη ημέρα εφαρμογής του θεσμού της «ακρόασης των πολιτών»


Εγκαινιάστηκε χθες (Πέμπτη 30 Αύγουστου 2018) η πρώτη ημέρα εφαρμογής του θεσμού της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», που καθιέρωσε η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τριάντα ιδιώτες από όλη τη χώρα δέχτηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η πενταμελής επιτροπή, από τους Προϊσταμένους των Κλάδων του Αρχηγείου, υπό την άμεση εποπτεία του Αρχηγού του Σώματος.
Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν δια ζώσης διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, να ενημερωθούν για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις, που θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν διευθετήθηκαν άμεσα, ενώ άλλα θέματα παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξεταστούν. 
Οι πολίτες που προσήλθαν εκφράστηκαν στην πλειοψηφία τους με θετικά σχόλια για την εφαρμογή του θεσμού της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», ενώ γενικότερα η ανταπόκριση για συμμετοχή είναι σημαντική.   

Υπενθυμίζεται ότι η «ημέρα ακρόασης των πολιτών» πραγματοποιείται την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, ενώ τα σχετικά αιτήματα υποβάλλονται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, εγγράφως, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση request.chief@ astynomia.gr ή τηλεφωνικά στον αριθμό 210-692.59.86, καθημερινά από 10.00 έως 13.00 ώρας.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχή του Αυλώνα Αττικής

Εκριζώθηκαν (29) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (2,70) μέτρων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του/ων δράστη/ων Ακόμη μία φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε περιοχή του Αυλώνα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο μεθοδικών και συντονισμένων δράσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν την φυτεία και χθες (29-08-2018) το απόγευμα, προέβησαν στην εκρίζωση και κατάσχεση (29) δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από (1,80) έως και (2,70) μέτρων, τα οποία εκτείνονταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ανωτέρω περιοχής, εντός υψηλής πευκόφυτης περιμετρικής βλάστησης.

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του/ων αγνώστου/ων δράστη/ων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Συμπλοκή με έναν νεκρό στο κέντρο της Αθήνας

Άγρια συμπλοκή με έναν νεκρό σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, το πρωί της Παρασκευής.
Το επεισόδιο μεταξύ των αλλοδαπών, πιθανότατα δύο Αλγερινών, σημειώθηκε στην οδό Μενάνδρου, στην περιοχή της Ομόνοιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες λογομάχησαν και ο ένας τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο τον άλλο.
Ο δράστης, ηλικίας 33 ετών, τράπηκε σε φυγή, ωστόσο οι άνδρες της Αστυνομίας τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Κατολισθήσεις προκάλεσε η σεισμική δόνηση στα Τρίκαλα

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους και των δύο νομών της δυτικής Θεσσαλίας -Τρικάλων και Καρδίτσας- ο ισχυρός σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 10:12 το πρωί 34 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Τρικάλων, με επίκεντρο δυτικά της Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στα Τρίκαλα

Ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε λίγο μετά τις 10 π.μ. της Παρασκευής στα Τρίκαλα. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5.1 Ρίχτερ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ., και το επίκεντρο προσδιορίζεται στα όρια Τρικάλων-Καρδίτσας, περίπου στο Νεοχώρι της λίμνης Πλαστήρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή στη Λαμία, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα και αλλού.

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

90 ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΠΑΡΕΣ ΘΗΒΑ ΒΟΙΩΤΙΑ 2015

Καταγγελία-σοκ για το νεκροταφείο Νέας Μάκρης: Έθαψαν τους νεκρούς στη μέση του δρόμου...

"το πιο μεγάλο αυθαίρετο της Αττικής …

με Νόμο (μιας παραπλανημένης Βουλής) !!!

Έθαψαν νεκρούς στην μέση του δρόμου…"

Γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης

ΦΥΣΙΚΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ MSc

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ Α'

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ

Πίσω από την απίστευτη τραγωδία της ολικής καταστροφής μιας ολόκληρης δασωμένης παραθεριστικής περιοχής (Νέος Βουτζάς, Μάτι, Προβάληνθος), η Δημοτική Αρχή Ψηνάκη, απούσα από όλα τα τοπικά και υπερτοπικά γεγονότα και υπεύθυνη που εξ αιτίας της αμέλειας και την αδιαφορίας της προκάλεσε τόσο πολλές καταστροφές στο περιβάλλον, στο δάσος αλλά κυρίως σε ανθρώπινες ζωές,

επεχείρησε να κρύψει , μια πρωτοφανή παρανομία και αυθαιρεσία.

Μεθοδευμένα κατ ουσία υφάρπασε μια (Ν)τροπολογία σε άσχετο Ν)Σ της Βουλής, [ ΑΡΘΡΟ 55 του Ν.4559/2018 ΦΕΚ142 Α΄ / ], και έδωσε το πρόσχημα να επιχειρηθεί η ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ παράνομη επέκταση του Νεκροταφείου της Νέας Μάκρης, μέσα στον οικιστικό ιστό, καταργώντας δύο δρόμους δίπλα σε σπίτια , σε πηγάδια, και επιχειρώντας ταφές στην μέση του δρόμου με προφανή κίνδυνο της υγείας των κατοίκων αλλά και εκτεταμένης περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Ιστορικά ΣτοιχείαΤο νεκροταφείο λειτούργησε πριν από πολλές δεκαετίες, εκτός σχεδίου πόλεως, μακριά από τα σπίτια του οικισμού και εξυπηρέτησε την μικρή τότε κωμόπολη, χωρίς μελέτες και αδειοδοτήσεις.

Λόγω αύξησης του πληθυσμού (δημότες), μόνιμης κατοικίας αλλά και χαριστικής χρήσης για μη δημότες εμφανίζεται κίνδυνος κορεσμού μετά το 2000 ….και με την πολεοδομική ανάπτυξη και τις επεκτάσεις του σχεδίου πόλεως βρίσκεται περικυκλωμένο ασφυκτικά μέσα στον οικιστικό ιστό, με κατοικίες στα όρια των νόμιμων αποστάσεων.

Σε αυτή τη φάση (2007), η τότε Δ.Α, αντί να φροντίσει για μόνιμη λυσιτελή λύση όπως ,υποχρεούται από τον Νόμο, «αγοράζει» παρακείμενο ακίνητο για δήθεν εγκατάσταση πάρκινγκ, με κρυφή προοπτική να επεκτείνει παράνομα το κοιμητήριο και επιχειρεί να το περιφράξει , επεκτείνοντας το σε παρακείμενο δρόμο. Κάτοικοι της περιοχής (2007), προσφεύγουν στην δικαιοσύνη με προσωρινά μέτρα και με επάλληλες δικαστικές τελεσίδικες αποφάσεις και απαγορεύουν την επέκταση. * …μετά την τραγωδία Στα επόμενα 11 χρόνια, οι επερχόμενες ΔΑ και η σημερινή του κ Ψηνάκη, χωρίς καμία φροντίδα για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν άφησαν κατά μέρος την «οραματική» ΠΑΡΑΝΟΜΗ λύση μιας αυθαίρετης επέκτασης του κοιμητηρίου , σε πρώτη ευκαιρία… Με αφορμή την τραγωδία της 23/07/2018 και με πρόσχημα την δυσκολία τάχα να αντιμετωπιστούν οι ταφές , χωρίς καμιά απόφαση θεσμικού οργάνου του Δήμου, προσέφυγαν στον Εισαγγελέα ,και αυτός, προφανώς παραπλανημένος, έδωσε εντολή προς την Βουλή, όπου ψηφίστηκε, χωρίς αρμοδιότητα, η (ν)τροπολογία για την χωρίς άδεια επέκταση του κοιμητηρίου μέσα στους δημόσιους δρόμους και ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ… Και διερωτάται ο απλός νομοταγής πολίτης:
1 . Είναι δυνατόν η Βουλή να ψηφίζει με τέτοια

ευκολία διατάξεις παράνομης επέκτασης νεκροταφείων

και μάλιστα χωρίς να έχει καμιά αρμοδιότητα;;;

Είχαν κανενός είδους μελέτη ή τεκμηρίωση οι

Υπουργοί που εισηγήθηκαν την αυθαιρεσία αυτή;;;

Γνώριζαν ότι για την κατάργηση των δρόμων

και την επέκταση του κοιμητηρίου, υπήρχαν

τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που το απαγόρευαν ;;;

2. Πόσο υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή Ψηνάκη που

ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ,ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ την ανάπτυξη νέου κοιμητηρίου

αν και διοικεί τον Δήμο για πάνω από 4 χρόνια;;;

Γι αυτά όλα που κάποιοι ευθύνονται ,θα απαντήσει κανείς;;;…

* [ δικαστικές αποφάσεις αρ. 3172/2007 Ειρηνοδικείο Αθηνών, 10482/2007 Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και 8318/2007 Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ]
 ΦΩΤΙΑ   ΜΑΤΙ   ΑΤΤΙΚΗ
Share  Tweet  Share  Email
σχολίασε κι εσύ
(0 σχόλια)
σχετικά άρθρα
Στους 91 οι νεκροί - Κατέληξε 95χρονη εγκαυματίας
Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου: Ο διάλογος-φωτι...
Ανατριχιαστική μαρτυρία του εθελοντή πυροσβέστη που έσω...
"Μαραθώνιος" για την κατάσβεση της φωτιάς στο "Ελευθέρι...
Στη Σούδα οι επιβάτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Άνοιξαν τρύπες στα γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» γι...
Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Χωρίς ρεύμα έμεινε η Πλάκα εξαιτίας φωτιάς σε υποσταθμό...
Φωτιά στη Χίο - ΤΩΡΑ
το blog μου
πολιτική
οικονομία
διεθνή
κοινωνία
αθλητισμός
lifestyle
media
στήλες
ξεχωρίζουν
εκπομπές

Συνελήφθη 33χρονος πατριός για ασέλγεια στην 12χρονη θετή κόρη του

Την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν οριστεί για τον 33χρονο, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση της 12χρονης θετής του κόρης, αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και λίγες ώρες μετά συνελήφθη ως προσωρινά κρατούμενος.
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, έπειτα από καταγγελία της μητέρας της ανήλικης κοπέλας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, η μικρή εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της ότι ο πατριός της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σχεδόν καθημερινά, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της και κατά το χρονικό διάστημα, που εκείνη έλειπε από το σπίτι.
Δύο ημέρες μετά, η μητέρα μαζί με τη 12χρονη κατήγγειλαν τα περιστατικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Ο 33χρονος είχε παρουσιασθεί μόνος του στην αστυνομία και αρνείται όλες τις κατηγορίες.

ΓΓ Δημόσιας Υγείας για ιό Δυτικού Νείλου: Οι μισοί δήμοι δεν παίρνουν κανένα μέτρο πρόληψης

Αποφασισμένος να ασκήσει πίεση προς τους δήμους, ώστε να κάνουν συστηματικούς ψεκασμούς για τα κουνούπια δηλώνει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος, στο "Έθνος", μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για την κινητοποίηση ενάντια στον ιό του Δυτικού Νείλου.


"Εκτιμώ ότι οι μισοί από τους δήμους δεν παίρνουν κανένα μέτρο πρόληψης, ενώ οι περιφέρειες έχουν κινητοποιηθεί στο σύνολό τους έπειτα από αρκετές προσπάθειες" δήλωσε.

"Είναι λυπηρό να βλέπεις μια επιδημία σε εξέλιξη και ορισμένους απλώς να κουνούν το δάχτυλο στους άλλους που θεωρούν αρμοδίους. Σκοπεύω άμεσα να ζητήσω από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, που ελέγχουν τους δήμους, να ασκήσουν την εποπτεία τους και να ρωτήσουν κάθε δήμο ποια μέτρα πρόληψης έχει λάβει, πως, που και πότε. Εκτιμώ, πάντως, ότι οι μισοί από τους συνολικά 325 δήμους δεν κάνουν τίποτε" τόνισε.

Στους 98 οι νεκροί από τη φωτιά - Υπέκυψε εγκαυματίας -ΤΩΡΑ

Μία 83χρονη εγκαυματίας που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ κατέληξε τα ξημερώματα ανεβάζοντας στους 98 τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, 24 εγκαυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται πέντε εγκαυματίες, τρεις εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι.

« Η ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης»


Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο τυπώθηκε, πολλώ δε μάλλον δεν χρειάζεται το παραμικρό σχόλιο για να καταδειχθούν οι μηδενικές προοπτικές του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Δεδομένης, όμως, της αλλαγής που επήλθε σε όλα τα υπουργεία που είχαν αρμοδιότητα (άρα και ευθύνη) επί των πυρκαγιών στην Αττική, επαναφέρουμε στους νέους Υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας τα ερωτήματα που απέφυγαν να απαντήσουν ή, ακόμα χειρότερα, απάντησαν ψευδόμενοι οι προκάτοχοί τους:

Εκτίμησε εξαρχής η Πυροσβεστική σωστά την κατεύθυνση της πυρκαγιάς, ώστε, όπως γινόταν όλες τις προηγούμενες φορές, να φτάσει εξασθενημένη στη Μαραθώνος και να μην περάσει απέναντι;
Όταν διαπιστώθηκε ο κίνδυνος να μην σβήσει η φωτιά στη Μαραθώνος, δόθηκε εντολή εκκένωσης στο Μάτι; Αν ναι, από ποιον, προς ποιον, τι ώρα και με ποιο μέσο δόθηκε; Αν όχι, για ποιο λόγο, ποιος το αποφάσισε και με βάση ποια δεδομένα που δεν μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί στο σχέδιο εκκένωσης;
Αφού η κατάσταση στο Μάτι ήταν εκτός ελέγχου λόγω της άναρχης ρυμοτομίας, για ποιο λόγο, όταν η Αστυνομία χρειάστηκε να κλείσει τη Μαραθώνος εξαιτίας της φωτιάς, διοχέτευσε τα οχήματα προς τα εκεί;
Ποιο ήταν το σχέδιο του Λιμενικού για να περισυλλέξει όσους κατάφεραν να βγουν στη θάλασσα; Για ποιο λόγο αυτοί οι άνθρωποι παρέμειναν αβοήθητοι επί πέντε ώρες, για να σωθούν τελικά κατά κύριο λόγο από ψαράδες;
Τελικά, υπήρχε σχέδιο εκκένωσης από στεριά και θάλασσα για το Μάτι, δεδομένου ότι ήταν γνωστό στην Πολιτεία ότι εκεί οι άνθρωποι κινδυνεύουν «εξαιτίας των αυθαιρέτων»; Αν δεν υπήρχε, για ποιο λόγο το αμέλησαν οι αρμόδιοι;

Ήδη η αντικατάσταση όλων των αρμοδίων υπουργών είναι ομολογία ευθύνης. Όσο θόρυβο και αν προσπαθεί να δημιουργήσει ο κ. Τσίπρας για να συσκοτίσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του και των άλλων αρμόδιων φορέων για την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι, οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν και θα μάθουν, είτε από την παρούσα κυβέρνηση, είτε από αυτή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.


Νομαρχιακή Οργάνωση
ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας

«Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων»

Ένας (1) χρόνος λειτουργίας της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» πράξης με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων», με MIS:5002825.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων με λειτουργία Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, έκλεισε ένα (1) χρόνο λειτουργίας με ημερομηνία έναρξης 01/08/2017. Εδρεύει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας) τέρμα οδού Μακαρίου και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα -Παρασκευή τις ώρες από 8.00 έως 16.00.
Πρόκειται για δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, εργασιακής συμβουλευτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην υποδοχή, καταγραφή και παραπομπή ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, παράλληλα λειτουργεί Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, μέσω του οποίου προσφέρονται εξειδικευμένες υπηρεσίες οι οποίες έχουν σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την πλήρη κοινωνικής τους ένταξη. Αυτή τη στιγμή είναι στελεχωμένο από Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης: 1 ΠΕ Διαμεσολαβητή, 1 ΠΕ Νομικό (μερική απασχόληση) και για τις λοιπές δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, 2 ΠΕ Φιλολόγοι και 1 ΠΕ Κοινωνιολόγος.
Το προαναφερόμενο προσωπικό προσλήφθηκε με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, ανανεωνόμενη κατ’ έτος με διαδικασίες ΑΣΕΠ (διαδικασίες του Ν. 3812/2009) και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για τις υπολειπόμενες προσλήψεις.
 Στον έναν (1) χρόνο λειτουργίας, έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων ωφελούμενοι που ανήκουν σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού όπως: άνεργοι, εργαζόμενοι, ΑμΕΑ, άτομα όλων των μορφωτικών βαθμίδων, μετανάστες, πρόσφυγες.


Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και με βάση το Απόρρητο.


Τρόποι Επικοινωνίας:
τηλέφωνα: 22620-28570, 22620-28591
email: kentrokoinotitas@thiva.gr / kem@thiva.gr
blog: www.kkoinotitasthivas.blogspot.gr

ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Δ.ΙΕΚ) ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018Β

ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ 
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Δ.ΙΕΚ) ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018Β

Στο σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που 
ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ 
εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια Ινστιτούτα 
Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και 
Θρησκευμάτων, για το εξάμηνο κατάρτισης 2018Β.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγει τη Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 
17:00 και θα κλείσει τη Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 και  ώρα 15:00.

Περιοχή συνημμένων

Επείγουσα έκκληση για Αίμα και Αιμοπετάλια Ο+

O ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ με τον διακριτικό τίτλο «SOS KIDS ΛΑΜΨΗ».
Καλεί όλα τα μέλη τους φίλους και τους εθελοντές αιμοδότες όπως βοηθήσουμε έναν νέο συνανθρωπό μας ετών 47 από τις κυκλάδες όπου  νοσηλεύται στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "Μεταξά".
Όποιος μπορεί να δώσει Αίμα και Αιμοπετάλια Ο+ και όλες οι ομάδες αίματος θετικό.
Για την κυρία Κυριάκου  Κυριακή του Τάσου που  νοσηλεύεται στο 
Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "Μεταξά"
3ος όροφος Μονάδα Αιματολογικό δωμάτιο 373.
Η Αιμοδοσία είναι ανοιχτή για τους Αιμοδότες από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-14.30
Συνεργαζόμενα Νοσοκομεία :
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «O ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» 
Η Αιμοδοσία είναι ανοιχτή για τους Αιμοδότες : 08.30 π.μ -14.30μ.μ καθημερινά 
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
Η Αιμοδοσία είναι ανοιχτή για τους Αιμοδότες : 09.00 π.μ -13.30 μ.μ καθημερινά 
και απογεύματα : Δευτέρα /Τετάρτη/Παρασκευή: 18:00-20:00 και Σάββατο: 10;00 – 12:00
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 
Η Αιμοδοσία είναι ανοιχτή για τους Αιμοδότες : 09.00 π.μ -12.00 π.μ καθημερινά
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Η Αιμοδοσία είναι ανοιχτή για τους Αιμοδότες : 09.00 π.μ -13.00 μ.μ καθημερινά
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ»
Η Αιμοδοσία είναι ανοιχτή για τους Αιμοδότες από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30 – 13.30 και 17.30 – 20.00 
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – πληροφορίες  26613 60512 – 26613 60515
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ  – πληροφορίες 25135 01868 – 25135 01867
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – πληροφορίες 24313 50153 – 2431350155 - 2431350156

Και σε  οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας μας,
Αναφέρωντας στον γιατρό της αιμοδοσίας,
Για την κυρία Κυριάκου  Κυριακή του Τάσου
που νοσηλεύεται στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "Μεταξά"
3ος όροφος Μονάδα Αιματολογικό δωμάτιο 373.
Για περισσότερες διευκρινήσεις παρακαλώ καλέστε στα τηλέφωνα 2231-100340 και 6972-194598.
Με εκτίμηση 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Λάμψης 
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Ε. Χονδρογιάννης

Στρατιωτικός στην Τρίπολη απέτρεψε αυτοκτονία 86χρονου

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε το πρωί της Τετάρτης στην Τρίπολη ένας ηλικιωμένος άνδρας.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας ένας 86χρονος άνδρας αποπειράθηκε να κρεμαστεί σε δέντρο στο πάρκο απέναντι από τη Μεραρχία.
Ευτυχώς, τον ηλικιωμένο άνδρα πρόλαβε ένας στρατιωτικός, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο.
Ο 86χρονος διακομίστηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου και νοσηλεύεται.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 15.000 ανέργους 29/08/2018 , 11:58

Την υλοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων απασχόλησης για 15.000 νέους επιστήμονες και πτυχιούχους έως 30 ετών, ανακοίνωσε σε συνέντευξή της η υπ. Εργασίας.
Το νέο πρόγραμμα, όπως είχε γράψει εγκαίρως το workenter, αναμένεται να υλοποιηθεί από κοινού με τον ΟΑΕΔ και θα προσφέρει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στόχος του υπουργείου είναι η -άμεση- καταπολέμηση του brain drain, μέσω μιας σειράς δράσεων που θα στοχεύουν στους νέους και θα παρέχουν κίνητρα να επιστρέψουν στη χώρα.
Σημειώστε:
  • Οι άνεργοι θα απασχοληθούν τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα στην ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών
  • Οι αμοιβές πρόκειται να είναι σημαντικά ανώτερες του κατώτατου μισθού
  • Αφορά υποψήφιους έως 30 ετών
Σε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) τον Μάιο, η κ. Αχτσιόγλου δήλωνε πως η σχετική πρόσκληση βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησης, ενώ έχει ήδη αποσταλεί σχετική πρόσκληση προς όλους τους φορείς, για να καταγράψουν τις ανάγκες τους στην υλοποίηση τέτοιων συγκεκριμένων έργων και προγραμμάτων.
Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ

Προειδοποίηση για τσουνάμι στη Νέα Καληδονία, το Βανουάτου και τα Φίτζι

Το γαλλικό αρχιπέλαγος της Νέας Καληδονίας, το Βανουάτου και τα νησιά Φίτζι μπορεί να χτυπηθούν από κύματα τσουνάμι μέχρι και ένα μέτρο, έπειτα από ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στον Ειρηνικό, προειδοποίησαν οι σεισμολόγοι.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών καταγράφηκε περίπου 230 χλμ. ανατολικά της Νέας Καληδονίας. «Κύματα που μπορεί να ξεπεράσουν τα 30 εκατοστά και να φθάσουν το ένα μέτρο πάνω από το επίπεδο της παλίρροιας είναι πιθανά», ενώ μικρότερα κύματα μπορεί να φθάσουν δεκάδες άλλα νησιά, ανακοίνωσε το Κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό.
Ο υποθαλάσσιος σεισμός που σημειώθηκε γύρω στις 06:50 ώρα Ελλάδας είχε αποτέλεσμα μικρά κύματα προς τα Νησιά Λόγιαλτι, περίπου 250 χλμ. δυτικά από το επίκεντρο.

laiki syspeirwsi

Η «παραχωρησιούχος» εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», με την πλήρη κάλυψη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θέλει να προχωρήσει στο κλείσιμο της πρόσβασης στην Εθνική Οδό Αθηνών  - Λαμίας στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης 90.

Με τον τρόπο αυτό, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, αγρότες και γενικότερα κάτοικοι που μετακινούνται καθημερινά από την ευρύτερη περιοχή του Ακραιφνίου και της Λοκρίδας προς και από την περιοχή της Θήβας θα πρέπει να πληρώνουν 7,60 € για διόδια. Με άλλα λόγια, η περιοχή κόβεται στα δύο, αφού το κόστος μετακίνησης είναι απαγορευτικό.

Από τη μία η κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια και από την άλλη η ανώνυμη εταιρεία που θησαυρίζει από ένα έργο που κατασκευάστηκε με τα χρήματα του λαού, αποδεικνύουν ότι μοναδικό τους σκοπό έχουν το αυγάτεμα των εισπράξεων από τα διόδια.

Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, αφού εκτός της Εθνικής Οδού κανένα άλλο οδικό δίκτυο δε συνδέει τις παραπάνω περιοχές.

Αποδεικνύουν ότι η ανάπτυξή τους θέλει τα εθνικά οδικά δίκτυα μόνο για την ταχεία και απρόσκοπτη μεταφορά εμπορευμάτων, αφού η χρήση τους είναι απαγορευτική για τους εργαζόμενους, ενώ την ίδια ώρα το επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του.

Οι εργαζόμενοι, που τους ζητάνε διόδια ακόμα και για την καθημερινή μετακίνηση στη δουλειά τους, χρυσοπλήρωσαν δυο και τρεις φορές την κατασκευή της Εθνικής Οδού. Επομένως δεν έχουν άλλο συμφέρον από την κατάργηση όλων των διοδίων και την ανεμπόδιστη χρήση όλων των οδικών δικτύων της χώρας.

Οτιδήποτε άλλο «προσφέρουν» το Υπουργείο και η εταιρεία, ή ακόμη προτείνουν σε αυτούς οι Δημοτικές Αρχές, όπως η αναλογική χρέωση ή τυχόν έκπτωση για τους κατοίκους απλά χρυσώνουν το χάπι και προφανώς δεν αποτελούν λύση του απαράδεκτης κατάστασης που μεθοδεύεται.ΖΗΤΑΜΕ:

Να μην κλείσει καμία ελεύθερη (χωρίς διόδια) πρόσβαση στην Εθνική Οδό.
Κατάργηση όλων των διοδίων, δωρεάν και ανεμπόδιστη χρήση όλων των οδικών δικτύων.
Να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα καταστήματα «90».

Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ κοντά στη Νέα Καληδονία - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι

Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 7 βαθμών σημειώθηκε κοντά στη Νέα Καληδονία στον Νότιο Ειρηνικό, ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.
Το κέντρο ανέφερε πως δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι.
Το εστιακό βάθος του σεισμού, που σημειώθηκε περίπου 372 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της Νέας Καληδονίας Νουμέα, ήταν 10 χλμ.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, που επικαλείται το Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ, ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών, σημειώθηκε στις 06:51 ώρα Ελλάδας και το επίκεντρό του ήταν 200 χλμ. δυτικά του νησιού Χάντερ, ενώ το εστιακό βάθος του ήταν 26,7 χλμ.

Ηλίας Τραμπάκουλος - μετεγκατάσταση Ρομα : Πολιτικό κόστος ή προσωπικές επιλογές;


Στο μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Δήμο Θηβαίων αναδεικνύεται η
παραβατικότητα των Ρομά και οι παρενέργειές της. Για τρία (3) συνεχόμενα
δημοτικά συμβούλια ο επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος
Τραμπάκουλος Ηλίας θέτει το ζήτημα αυτό και απαιτεί πρωτοβουλίες στην
κατεύθυνση της επίλυσής του.

 Θεωρούμε ότι σήμερα υπάρχει μια πολύ καλή συγκυρία αφού όλες
οι παρατάξεις με σχεδόν ομόφωνη απόφαση έχουν ζητήσει την μετεγκατάσταση των
Ρομά. Ανακοινώθηκαν χρονοδιαγράμματα που έληξαν χωρίς να γίνει κάτι το
ουσιαστικό. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης υλοποιεί
παρόμοια προγράμματα σε πολλούς δήμους της χώρας προσφέροντας τόσο την μελέτη
όσο και την κατασκευή πρότυπου οικισμού για τους Ρομά με μηδενική χρέωση για το
ταμείο του Δήμου Θηβαίων. Θετική χαρακτηρίζουμε την παρουσία, τις θέσεις και
την εμπλοκή της Επιτροπής κατοίκων του Πυριού.


 Από την άλλη μεριά υπάρχει μια δημοτική αρχή που χρονοτριβεί
και παρακολουθεί αμέτοχη τα γεγονότα. Ίσως να επιδιώκει τη μετάθεση επίλυσης
του προβλήματος για μετά τις δημοτικές εκλογές φοβούμενη το πολιτικό κόστος που
θα υπάρξει αν προτείνει συγκεκριμένο χώρο. Ίσως, στο πλαίσιο προσωπικής
στρατηγικής του Δημάρχου, να  αναζητείται η κατάλληλη γι’ αυτόν χρονική στιγμή ώστε να
αποκομίσει εκλογικά οφέλη. Ό,τι κι αν συμβαίνει από τα δύο για εμάς είναι
λανθασμένη επιλογή. Καθημερινά βιώνουμε περιστατικά βίας και παραβατικότητας με
υπαιτιότητα των Ρομά. Περιμένουμε να συμβεί το μοιραίο; Να γίνει Μενίδι και
Άμφισσα; Δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβεί παρόμοιο ή και χειρότερο
περιστατικό μιας και η υπομονή των πολιτών έχει φτάσει- ή και έχει ξεπεράσει
για κάποιους- τα όριά της.

 Κύριοι της δημοτικής αρχής πάρτε άμεσα - χθες θα μπορούσαμε
να πούμε- πρωτοβουλία για την μετεγκατάσταση των Ρομά. Η αρμόδια υπουργός κ.
Θεανώ Φωτίου έδωσε ως καταληκτική ημερομηνία χρηματοδότησης τον ερχόμενο
Οκτώβριο.

 Εμείς, ως παράταξη:

 * Απαιτούμε την άμεση σύγκληση της διαπαραταξιακής Επιτροπής
του Δήμου Θηβαίων για τους Ρομά.

 * Στηρίζουμε την όποια επιλογή σας αρκεί να πληροί τις στοιχειώδεις και νόμιμες προϋποθέσεις.

 *Αναλαμβάνουμε περισσότερες από τις ευθύνες που μας
αναλογούν προκειμένου να μειωθεί ή να εξαλειφθεί η ανομία που ξεκινά από τις
παρυφές της πόλης και απλώνεται σε κάθε συνοικία της.

 Πάρτε άμεσα πρωτοβουλίες πριν να είναι αργά …

Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των δηλώσεων του ΕΝΦΙΑ και ξεκίνησε από το βράδυ η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στον προσωπικό λογαριασμό στο TAXISnet των ιδιοκτητών ακινήτων.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ 2018, από τα οποία προκύπτει ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα αφορούν 7.310.185 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Φόρο θα κληθούν να πληρώσουν 6.331.155 φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς σε 979.030 ιδιοκτήτες αναλογεί φόρος χαμηλότερος του ενός ευρώ, οπότε δεν καταβάλλεται.
Από τα στοιχεία προκύπτει, επίσης, ότι μειώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, συνολικού ύψους 95.328.835 ευρώ,θα έχουν φέτος 1.414.225 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Στους 6.331.155 ιδιοκτήτες ακινήτων αναλογεί συνολικά ΕΝΦΙΑ ύψους 3,093 δισ. ευρώ. Από αυτούς τα 6.279.207 είναι φυσικά πρόσωπα και τους αναλογεί ποσό φόρου ύψους 2,642 δισ. ευρώ ενώ τα 51.948 είναι νομικά πρόσωπα για τα οποία εκκαθαρίστηκε φόρος ύψους 450,794 εκατ. ευρώ.
Από την εκκαθάριση προκύπτει συνολικό πλήθος 33.930.474 δικαιωμάτων, από τα οποία τα 18.385.754 είναι επί ακινήτων και τα υπόλοιπα 15.944.720 επί γηπέδων.
Η καταβολή των μηνιαίων δόσεων εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ ξεκινά από τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται στο τέλος Ιανουαρίου του 2019.
Από την εκκαθάριση προκύπτει ότι 5.273.080 φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλλουν τον φόρο σε πέντε μηνιαίες δόσεις που κυμαίνονται η κάθε μία από 50 ευρώ και άνω.
Σε 146.424 ιδιοκτήτες αντιστοιχούν 4 δόσεις από 40 ευρώ έως 49,99 ευρώ η κάθε μία, σε 159.282 ιδιοκτήτες τρεις δόσεις από 30 έως 39,99 ευρώ η κάθε μία, σε 182.164 ιδιοκτήτες δύο δόσεις από 20 έως 29,99 ευρώ η κάθε μία και σε 570.250 ιδιοκτήτες μία δόση από 1,01 έως 19,99 ευρώ.