Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

Μήνυση Καμμένου στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» -Ζητά τη σύλληψη πέντε δημοσιογράφων

Μήνυση σε βάρος της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Πάνος Καμμένος.


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα liberal.gr , αστυνομικοί με πολιτικά εμφανίστηκαν στα γραφεία του liberal.gr και του Φιλελεύθερου αναζητώντας δημοσιογράφους και στελέχη της εφημερίδας έπειτα από τη μήνυση του υπέβαλε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.

Η σύλληψη αφορά τους: Εκδότη Θανάση Μαυρίδη, τον διευθυντή Παναγιώτη Λάμψια, τον διευθυντή Σύνταξης Βασίλη Γεώργα, την αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού και τον δημοσιογράφο Γαβριήλ Σερέτη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στα γραφεία με πολιτικά λέγοντας ότι αναζητούν δημοσιογράφους της εφημερίδας χωρίς όμως να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς αρχικά να ενημερώσουν ποιους αφορά το ένταλμα καθώς και από ποιον προέρχεται η μήνυση.

Ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία του «Φιλελεύθερου» δεν λειτουργούν το Σαββάτο και αποχώρησαν. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλοι οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου» που αναζητούνται βρίσκονται στις οικίες τους, οι οποίες είναι γνωστές στις αστυνομικές αρχές.

Μπαίνει και τυπικά το φθινόπωρο την Κυριακή - Μικραίνει κι άλλο η μέρα

Λίγο πριν από τα χαράματα της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου, στις 04:54 ώρα Ελλάδας, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο, καθώς θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας.


Η ισημερία σηματοδοτεί την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη. Στην ισημερία, η νύχτα και η μέρα έχουν σχεδόν την ίδια διάρκεια. Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η τελευταία θα φθάσει στο ζενίθ της στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.

Στην πραγματικότητα, στην Αθήνα η «ίση μέρα-ίση νύχτα» θα συμβεί λίγες μέρες αργότερα, καθώς την ίδια την ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας, η «ισοπαλία» μέρας-νύχτας συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο ισημερινό. Στις άλλες περιοχές που βρίσκονται είτε πάνω είτε κάτω από τον ισημερινό, η «ίση μέρα-ίση νύχτα» συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά από την «ισημερία».

Στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται 38 περίπου μοίρες βόρεια του ισημερινού, η «ίση μέρα-ίση νύχτα» αναμένεται να συμβεί μετά από τέσσερις μέρες.

Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια, συμβαίνουν δύο φορές τον χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους. Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν μυθικές σημασίες.

Λίγο μετά την φθινοπωρινή ισημερία, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 05:52 ώρα Ελλάδας, θα υπάρξει πανσέληνος.

Δούρου: Στοχοποιήθηκα και κατηγορήθηκα χυδαία για την πυρκαγιά στο Μάτι

Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το πολιτικό της μέλλον, τη μητρότητα, αλλά και τα σύμφωνα συμβίωσης, μίλησε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που έδωσε στην «Espresso Σαββατοκύριακου».

Ήταν από τις πρώτες γυναίκες στη χώρα που επέλεξε να υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον επί χρόνια σύντροφό της, και μάλιστα πολύ πριν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Περιγράφοντας τον αγαπημένο της, μιλά για τη μοναδική ανοχή του στη δύσκολη καθημερινότητά της, καθώς και τις «σοφές σιωπές του», που η ίδια χαρακτηρίζει ως «την ύψιστη έκφραση οικειότητας» μεταξύ τους.

Για τη μητρότητα, η Περιφερειάρχης Αττικής θυμάται μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη της που έβαλε φρένο σε αυτό το κομμάτι της ζωής της, αλλά έρχεται να προσθέσει ότι είναι ήδη θεία και, έμμεσα, γιαγιά!

Όσον αφορά τα πολιτικά σχέδιά της, επιμένει ότι θα ακολουθήσει τις επιταγές του κόμματός της όταν και ότι αποφασίσουν για αυτή τα αρμόδια όργανα, ενώ υποστηρίζει ότι με τον πρωθυπουργό έχουν ακριβώς την ίδια καλή, ζεστή σχέση που είχαν πάντα, ακόμη και μετά την τραγωδία στο Μάτι, για την οποία στοχοποιήθηκε πολλάκις.

Στο ερώτημα περί ευθυνών για ό,τι συνέβη στο Μάτι αναφέρει ότι ήταν η πρώτη που είπε ότι δεν μπορεί να έγιναν όλα καλά «όταν θρηνούμε τόσους συμπολίτες μας. Και δυστυχώς έπρεπε να το έχουν πει και πολλοί άλλοι. Ανεξάρτητα από τον επιχειρησιακό ρόλο σου και τις αρμοδιότητες που έχεις, προσπαθείς ως πολιτικό πρόσωπο να σκεφτείς αν υπήρχε κάτι άλλο, κάτι παραπάνω από το εφικτό που θα μπορούσε να γίνει, όχι μόνο από σένα αλλά από όλους τους αρμόδιους φορείς. Και αυτό είναι ένα τεράστιο βάσανο που πρέπει να μας αφορά όλους».

«Να ξεκαθαρίσω όμως ότι Περιφέρεια και ΟΤΑ δεν σβήνουν τις φωτιές. Δεν έχουν ούτε τα μέσα ούτε την εμπειρία και, εκ του νόμου, ούτε την αρμοδιότητα να σβήνουν φωτιές. Αυτό το κάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν τη σχετική εκπαίδευση και εμπειρία.

Σχετικά με το θέμα της οργανωμένης απομάκρυνσης των πολιτών, αυτή γίνεται μόνο με εισήγηση της Πυροσβεστικής και πρέπει να πληρούνται ειδικές προϋποθέσεις. Όμως τέτοια εισήγηση δεν δόθηκε ποτέ στην Περιφέρεια Αττικής. Το αν μπορούσε να δοθεί και γιατί δεν δόθηκε διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη».

Αναφέρει πως ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ενώ η ίδια "στοχοποιήθηκε και κατηγορήθηκε χυδαία από πολιτικούς αντιπάλους αλλά και από μια παρέα στα ΜΜΕ και τα social media". "Ο ένας μετά τον άλλον έβγαιναν να πουν ότι στη θέση μου θα είχαν πιάσει τη μάνικα για να σβήσουν οι ίδιοι τη φωτιά ή την ντουντούκα για να διώξουν τον κόσμο. Αν δεν υπήρχαν θύματα, θα ήταν απλώς γελοίες τοποθετήσεις.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν τίθεται ζήτημα προσωπικής στήριξης, γιατί δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη επιχειρησιακή ευθύνη βάσει του θεσμικού πλαισίου", προσθέτει.

Για έργο στην Περιφέρεια, αναφέρει «πως κάθε μέρα δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα. Για να πάνε 20.000 μαθητές με ασφάλεια και εγκαίρως στα σχολεία τους. Για να προχωρήσουν έργα υποδομής που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, αλλά, βλέπετε, δεν είχαν κορδέλες και εγκαίνια με κάμερες. Και μιλώ για αντιπλημμυρικά έργα, έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Αλλά και έργα πνοής που αλλάζουν το πρόσωπο της Αττικής, όπως η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Έργα για τη στήριξη των συμπολιτών μας, όπως η επιδότηση, μέσω του προγράμματος «Ρεύμα για όλους», 35.000 νοικοκυριών με 5.000.000 ευρώ. Μέσω του θεσμού των λαϊκών αγορών στηρίζουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με είδη των λαϊκών, αξίας 1.000.000 ευρώ. Με το Κέντρο Logistics, που πλέον είναι αναγνωρισμένη ευρωπαϊκή καλή πρακτική, στηρίξαμε τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και τώρα στηρίζουμε κοινωνικές δομές. Χρηματοδοτήσαμε την αγορά σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Και πολλά ακόμη».

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ εγκαινίων AGROFEST

Τουρκικό πολεμικό πλοίο συνέλαβε το πλήρωμα κυπριακού ψαροκάικου

Στη σύλληψη πέντε ψαράδων που επέβαιναν σε αλιευτικό κυπριακής εταιρείας, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, προχώρησε το κατοχικό καθεστώς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το υπό κυπριακή σημαία ψαροκάικο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος.

Οι πέντε ψαράδες που έχουν συλληφθεί, χωρίς οποιοδήποτε αιτιολογικό, είναι αιγυπτιακής καταγωγής.

Αμέσως μετά τη σύλληψη των πέντε ψαράδων, το κυπριακό καΐκι ρυμουλκήθηκε και οδηγήθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.


Ιδιοκτήτης του αλιευτικού που φέρει την ονομασία «Γεια σου καΐκι μου Αη Νικόλα», είναι ο Άριστος Αριστείδου, ιδιοκτήτης της εταιρείας "Τα Ψαροκάικα", με έδρα τη Λεμεσό.

Ο κ. Αριστείδου δήλωσε πως το ψαροκάικο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, όταν τους προσέγγισε πλοίο του τουρκικού πολεμικού και με την πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε αυτό. Τότε, οι στρατιώτες ανέφεραν στο αιγυπτιακής καταγωγής πλήρωμα, πως βρίσκονταν υπό σύλληψη, ενώ ο καπετάνιος πρόλαβε να ενημερώσει για το περιστατικό μέσω του Ράδιο Κύπρος.

Το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κερύνειας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αριστείδου έχουν γίνει όλες οι σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, που ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες για απελευθέρωση των ψαράδων και την επιστροφή του σκάφους.

Σε συναγερμό τέθηκαν από την πρώτη στιγμή το Τμήμα Αλιείας, η Λιμενική Αστυνομία και Ηνωμένα Έθνη, ενώ για το περιστατικό είναι ενήμερη και η κυβέρνηση, η οποία προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα μέσω και της Δικοινοτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυπριακό αλιευτικό παρενοχλείται από το κατοχικό καθεστώς. Υπενθυμίζεται πως σε άλλες δυο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά η τράτα της εταιρείας με την ονομασία "Μπουμπουλίνα".

Τι λένε τα Μερομήνια για τον φετινό χειμώνα

Τα μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού. Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neastyranews.gr, ο παρατηρητής καιρικών φαινομένων-Δημήτρης Τσούλης, σημειώνει τα εξής για τα Μερομήνια 2018 – 2019.

Πρώτη περίοδος – Φθινόπωρο 2018

(14/9/2018-13/12/2018).

Εξέλιξη - βόμβα στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.


Σύμφωνα με πληροφορίες του sinidisi.gr, ο Εισαγγελέας Αγρινίου, πρότεινε την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος αγνώστων δραστών, έχοντας προφανώς ισχυρές ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, το διάστημα που είχε στα χέρια του τον φάκελο της υπόθεσης.

Πρόκειται σίγουρα για μία εξέλιξη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις και τα όσα διέρρεε από την πρώτη στιγμή η τοπική αστυνομία, η οποία επέμενε για αυτοχειρία της 44χρονης μητέρας.

Η υπόθεση πλέον περνά στον Ανακριτή Αγρινίου, ο οποίος θα πρέπει αξιοποιώντας το μέχρι τώρα υλικό, καλώντας ενδεχομένως από την πλευρά του ο ίδιος σε νέες καταθέσεις όσους φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το αποτέλεσμα των ερευνών του θα το διαβιβάσει στον Εισαγγελέα ο οποίος έχει προτείνει την άσκηση ποινικών διώξεων κατά αγνώστων.

Οι δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Εισαγγελέα Αγρινίου να «ανοίγει» επί της ουσίας μία υπόθεση που αρκετοί θεωρούσαν ότι ο φάκελός της έχει κλείσει.

Συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου: Συνεχίζουμε μαζί - Τα λέμε τον Μάρτιο για την συμφωνία των Πρεσπών

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμήν αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο -αναφέρουν οι ίδιες πηγές- συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτήν τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ξεκινά το μεγαλύτερο έργο για το οδικό δίκτυο της Βοιωτίας

Το μεγαλύτερο έργο για τη συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Βοιωτίας ξεκινά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, επισημαίνοντας ότι σε ολόκληρη τη Βοιωτία πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις προϋπολογισμού 6.730.000 ευρώ για την επισκευή, την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των δρόμων.

Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα στην καθημερινότητα όλων των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών, λύνοντας πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία και τις μετακινήσεις, με παρεμβάσεις που αφορούν σε σημαντικά οδικά δίκτυα με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, όπως – μεταξύ άλλων- ο δρόμος προς το Χιονοδρομικό του Παρνασσού, αλλά και το δίκτυο που διατρέχει την Κωπαΐδα.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν:

-        Στην οδό Αλίαρτος – Ακραίφνιο σε μήκος 5 χιλιομέτρων.

-        Στην οδό Αλίαρτος – Άσκρη σε συνολικό μήκος μήκος 6 χιλιομέτρων.

-        Στην οδό Θίσβη - Πρόδρομος σε μήκος 1,2 χιλιομέτρων.

-        Στην οδό Θίσβη – Παραλία Δομβραίνας σε μήκος 1,8 χιλιομέτρων.

-        Στην οδό Ελλοπία – διασταύρωση Νεοχωρίου σε μήκος 3 χιλιομέτρων.

-        Στην οδό από διασταύρωση ΕΟ Αράχωβα – Επτάλοφος προς Χ.Κ. Παρνασσού έως Χ.Κ. Παρνασσού σε συνολικό μήκος 8 χιλιομέτρων.

-        Στην οδό Δίστομο – Όσιος Λουκάς σε συνολικό μήκος 2 χιλιομέτρων.

-        Στην οδό Δίστομο – Αράχωβα σε συνολικό μήκος 1,2 χιλιομέτρων.

-        Στην οδό Αράχωβα – Δελφοί σε συνολικό μήκος 3 χιλιομέτρων.

-        Στην οδό Αράχωβα – Λιβάδι, διάστρωση αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα σε μήκος 7 χιλιομέτρων.

-        Στην οδό Λιβαδειά – Αράχωβα Αράχωβα σε μήκος 1,1 χιλιομέτρων.

Στα συγκεκριμένα τμήματα είναι προγραμματισμένα ασφαλτικά έργα με ασφαλτόστρωση και φρεζάρισμα, χωματουργικά έργα, με καθαρισμό και διάνοιξη τάφρων, αλλά και οδοστρωσία, κατασκευή τοίχων συγκράτησης καταπτώσεων και σήμανση.

Μετά την ανακοίνωση του έργου, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας. «Σαρώνουμε όλο το οδικό δίκτυο, με ένα μεγάλο έργο συντήρησης. Βασικός στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή μετακίνηση, με ασφάλεια» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από όλους τους οδηγούς να δείξουν υπομονή κατά την διάρκεια των εργασιών αλλά, όπως τόνισε: «Αξίζει τον κόπο για να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα ολόκληρης της Βοιωτίας». 

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με στελέχη του Συνηγόρου του Πολίτη για το θέμα των ΡΟΜΑ

Τον Δήμο Θηβαίων επισκέφτηκε κλιμάκιο στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής “Συνήγορος του Πολίτη” στις 19 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια προγραμματισμού επισκέψεων στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσουν θέματα σχετικά με τον οικισμό των ΡΟΜΑ στη Θήβα,  όπως  οι συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και η παραβατική συμπεριφορά των διαβιούντων του.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συμμετείχαν οι ειδικοί επιστήμονες του Συνηγόρου κυρίες Α. Παπαδοπούλου και Μ. Βουτσίνου και από πλευράς Δήμου, ο Δήμαρχος κ. Σπ. Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων κ.κ. Α. Χατζησταμάτης και Σπ. Κίτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Θ. κ. Αθ. Κοκοντίνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αλ. Στάικος, ο Νομικός του Δήμου κ. Κ. Χαλβατζής, η Υπεύθυνη του Γραφείου Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων της ΔΗΚΕΘ κα. Αν. Θάνου και συνεργάτες του Δημάρχου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημερώθηκαν  τα στελέχη του Συνηγόρου για το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως από την παραβατική συμπεριφορά των ΡΟΜΑ, όπως επιθέσεις σε διερχόμενους οδηγούς, κλοπές/ ληστείες σε βάρος των υπολοίπων δημοτών και των περιουσιών τους και άλλες εγκληματικές ενέργειες, που δημιουργούν αγανάκτηση και φόβο στους κατοίκους της Θήβας.  Ενημερώθηκαν, επίσης, για τις συνθήκες διαβίωσης και τον αριθμό των διαβιούντων, τις ενέργειες του Δήμου προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα (αιτήματα για ενίσχυση της αστυνόμευσης, αναζήτηση χώρων για μετεγκατάσταση,  συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΡΟΜΑ),  ενώ τέθηκε και το θέμα της σχολικής διαρροής των παιδιών των ΡΟΜΑ.

Κοινή διαπίστωση ήταν η θέληση του Δήμου Θηβαίων να επιλύσει τα προβλήματα και η προσπάθειά του να συντάξει ένα σχέδιο για την ομαλή κοινωνική τους ένταξης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας του συνόλου των πολιτών.

Τα στελέχη του Συνηγόρου έδωσαν κάποιες κατευθύνσεις στη Δημοτική Αρχή για την ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος και δήλωσαν ότι θα συμβάλουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Στη συνέχεια μετέβησαν στον καταυλισμό για αυτοψία.

25o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

25ο Συνέδριο Νέων Αγροτών.Ένα κορυφαίο γεγονός πραγματοποιείται στην Βοιωτία.Όλες μας οι προσπάθειες στρέφονται στην ανάπτυξη του τόπου μαςΚατώτατος μισθός: Τι θα αλλάξει από τον Ιανουάριο του 2019 - Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι

Χωρίς ηλικιακούς διαχωρισμούς προβλέπεται να εφαρμοστεί ο νέος κατώτατος μισθός από τον Ιανουάριο του 2019.

Αυτό σημαίνει ότι στους κερδισμένους θα είναι και οι νέοι ηλικίας κάτω των 25 ετών καθώς αυτομάτως θα καταργηθεί και ο υποκατώτατος μισθός.

Ο κατώτατος μισθός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από 20 έως 25 ευρώ τον μήνα- δηλ. 3,5% ως 4% και έτσι θα διαμορφωθεί στα 606 έως 610 ευρώ από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα. Η αύξηση θα είναι υψηλότερη για τους νέους κάτω των 25 ετών αφού αναμένεται να καταργηθεί ο λεγόμενος υποκατώτατος μισθός, που ισχύει από το 2012 και φτάνει τα 511 ευρώ.

Με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή και υπερψηφίστηκε, καθορίζεται η διαδικασία διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας. Στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας, προβλέπεται η κατά στάδια διεξαγωγή διαβούλευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης και η συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών και συναφών φορέων και εμπειρογνωμόνων, σε θέματα οικονομίας και, ιδίως, οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής, καθώς και εργασιακών σχέσεων.


Η διαδικασία της διαβούλευσης συντονίζεται από την Επιτροπή Συντονισμού, η οποία συγκροτείται ειδικά για το σκοπό αυτό και αποτελείται από τον πρόεδρο του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) ως πρόεδρο, ένα πρόσωπο κύρους ως εκπρόσωπο του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ένα πρόσωπο κύρους ως εκπρόσωπο του υπουργού Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 103 του ν. 4172/2013, προβλέπονται τα ακόλουθα στάδια με ρητά προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα:

α) Εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου κάθε έτους: Αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού προς εξειδικευμένους επιστημονικούς ερευνητικούς και λοιπούς φορείς για τη σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης του ισχύοντος κατώτατου μισθού και ημερομισθίου με εκτιμήσεις για την προσαρμογή τους στις επίκαιρες οικονομικές συνθήκες.

β) Έως την 31η Μαρτίου κάθε έτους: Υποβολή της έκθεσης των φορέων στην Επιτροπή Συντονισμού.

γ) Σχηματισμός φακέλου από την Επιτροπή Συντονισμού με τις ανωτέρω εκθέσεις των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων και των παραγόντων διαφοροποίησης του κατωτάτου μισθού και ημερομισθίου και αποστολή του προς τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων για τη διατύπωση της γνώμης τους, με υποβολή υπομνήματος και της κατά την κρίση τους τεκμηρίωσης για την αναπροσαρμογή του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

δ) Έως την 15η Απριλίου κάθε έτους: Διαβίβαση από την Επιτροπή Συντονισμού του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση σε σχέση με την τυχόν αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

ε) Έως την 30ή Απριλίου κάθε έτους: Διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και της έκθεσης ή των εκθέσεων των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) προς σύνταξη από αυτό του σχεδίου πορίσματος διαβούλευσης, σε συνεργασία με πενταμελή επιτροπή, που συγκροτείται για το σκοπό αυτό.

στ) Έως την 31η Μαΐου κάθε έτους: Ολοκλήρωση του σχεδίου του πορίσματος διαβούλευσης από το ΚΕΠΕ, διαβίβασή του αμελλητί στην Επιτροπή Συντονισμού προς διαπίστωση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας και υποβολή του στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στον υπουργό Οικονομικών.

ζ) Ανάρτηση του σχεδίου του πορίσματος διαβούλευσης, καθώς και όλων των εκθέσεων, υπομνημάτων και τεκμηριώσεων, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

η) Εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου κάθε έτους: Εισήγηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο υπουργικό συμβούλιο του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα διαβούλευσης.

θ) Έκδοση απόφασης του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά τη σύμφωνη γνώμη του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται ο κατώτατος μισθός και το κατώτατο ημερομίσθιο.

Ανεμιστήρας έπεσε στα κεφάλια μαθητών - Τραυματίστηκαν δύο παιδιά

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ανεμιστήρας οροφής αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω σε δύο μαθητές.


Το περιστατικό συνέβη την πρώτη ώρα, στην Γ' Δημοτικού. Τη στιγμή που η δασκάλα των καλλιτεχνικών έβαλε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα της οροφής, αυτός έπεσε ολόκληρος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τα δύο παιδιά. Η μία μαθήτρια έχει χτυπήσει στον αυχένα και χρειάστηκε να κάνει ράμματα, ενώ το δεύτερο παιδί έχει εκδορές.

"Η κόρη μου που χθες ήταν μέσα στην τάξη, έπαθε υστερία. Έκλαιγε, ούρλιαζε...", αναφέρει μια μητέρα μαθήτριας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, το κτίριο είναι σε άσχημη κατάσταση και δεν γίνεται συντήρηση, με συνέπεια να συμβαίνουν διάφορα περιστατικά και να τραυματίζονται μαθητές.

Πρέπει άμεσα να γίνουν εργασίες ώστε να μπορούν τα παιδιά να κάνουν μάθημα με ασφάλεια, τονίζουν.

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Συνεδρίασε την Πέμπτη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία, προκειμένου να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα στα εθνικά ζητήματα της χώρας.


Το βασικό θέμα που απασχόλησε το ΣΕΑ, που συνεδρίασε επί 5 ώρες υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν η εφαρμογή του οδικού χάρτη για την αποστρατικοποίηση του Ιντλίμπ της Συρίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ρωσία.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη μετά το πέρας της συνεδρίας, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας διατυπώνει εκ νέου τις θέσεις του για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στις δύο θάλασσες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:

«Στο Συμβούλιο παρασχέθηκε επίσης ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και στο θέμα αυτό το Συμβούλιο επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας ενάντια σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τα οφέλη των Τ/Κ και της Τουρκίας».

Μανώλης Σταματέλος

Στον τελικό του Παγκοσμιου Πρωταθλήματος Kick Boxing αυριο η Κατσιμιχα Ελένη στην κατηγορία των -60 κιλών Low Kick. 
Πάμε να διεκδικήσουμε το χρυσό . Καλή μας επιτυχία !!! Pagratis Club


Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Νότης Μαριάς: Βίντεο για τη σημερινή συνάντηση Τσακαλώτου-Σόλτς για τις συντάξεις

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για το θέμα των συντάξεων ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς σε twitter το οποίο ανήρτησε πριν λίγο επισήμανε τα εξής:
" Αντί ο Τσακαλώτος να παρακαλά γονυπετής τον Σόλτς να μην περικοπούν οι συντάξεις των Ελλήνων έπρεπε να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου".

Σοκ στην Άνω Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε 17χρονη μαθήτρια πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας

Mια 17χρονη μαθήτρια, παιδί χωρισμένων γονιών, έδωσε τέλος στη ζωή της το βράδυ της Τετάρτης πέφτοντας από την ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Κ. Αθανάτου, στην Άνω Γλυφάδα.


Η κοπέλα που ήταν μαθήτρια του 6ου Λυκείου Καλλιθέας, μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο ΚΑΤ, αλλά οι γιατροί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να τη σώσουν.

Η 17χρονη Β.Σ ήταν μαθήτρια στο 6ο Λύκειο Καλλιθέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα είχε εκδηλώσει αυτοκτονικές τάσεις. Έμενε με τη μητέρα της στην Καλλιθέα, ενώ ο πατέρας της είχε πάρε-δώσε με την αστυνομία.

Το βράδυ της Τετάρτης επισκέφθηκε τη θεία της και τη γιαγιά της που μένουν σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου, στην Άνω Γλυφάδα.

Ανέβηκε στην ταράτσα και πήδηξε στο κενό. Όπως έγινε γνωστό ο δήμαρχος Καλλιθέας έχει δώσει οδηγίες σε ψυχολόγους να πάνε αύριο στο σχολείο της 17χρονης για να συμπαρασταθούν στους συμμαθητές της που έχουν πάθει σοκ από το περιστατικό.

Με τα ειδοποιητήρια Οκτωβρίου οι νέοι συμψηφισμοί εισφορών - Ποιους αφορά

Νέες ανατροπές στις εισφορές τουλάχιστον 250.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που έχουν όμως, παράλληλα και μισθωτή απασχόλησης, αναμένεται να φέρουν τα ειδοποιητήρια που θα αναρτηθούν εντός Οκτωβρίου στον ΕΦΚΑ,καθώς θα περιλαμβάνουν και τον συμψηφισμό των εισφορών του 2017.


Η διαδικασία συμψηφισμών διενεργείται καθώς αρχικά ο υπολογισμός των εισφορών έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι του 2016.
Πρόκειται για περίπου 250.000 παραλλήλως απασχολουμένους, μεταξύ των οποίων μισθωτοί με μπλοκάκια, οι οποίοι δεν είναι αμιγώς μη μισθωτοί και για τους οποίους δεν είχε καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των συμψηφισμών ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους περίπου 1,15 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολουμένους που ολοκληρώθηκε με σημαντική καθυστέρηση τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", όσοι παραλλήλως απασχολούμενοι δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το ελεύθερο επάγγελμα σε σύγκριση με το 2015, εντός του επόμενου μήνα θα λάβουν "ραβασάκια" από τον ΕΦΚΑ που τους καλούν να πληρώσουν τη διαφορά.

Όσοι δήλωσαν χαμηλότερα εισοδήματα, θα λάβουν πιστωτικά ειδοποιητήρια και θα πρέπει να λάβουν πίσω στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τη διαφορά που δικαιούνται.

Ξεσπά ο αδελφός της 19χρονης που τραυματίστηκε στο Αγρίνιο: Φασισμός είναι να τρώει φωτοβολίδα στο κεφάλι η αδελφή μου

Την οργή του για το σοβαρό τραυματισμό της αδελφής του εξέφρασε με μια ανάρτησή του στο facebook ο αδελφός της 19χρονης, η οποία τραυματίσθηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν την πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Αγρίνιο.


«Φασισμός αναρχοάπλυτα που αγοράζετε τα τσιγαριλίκια και τις φωτοβολίδες με τα λεφτά του μπαμπά είναι να τρώει φωτοβολίδα στο κεφάλι Η ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΗ επειδή έτυχε να βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΟΥΜΕ ... #ΖΩΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο νεαρός, ο οποίος ανάρτησε στο προφίλ του και φωτογραφία μαζί με την 19χρονη.


Η κοπέλα, βρέθηκε τη λάθος στιγμή, στο λάθος μέρος. Είχε μόλις βγει διάλειμμα από το φροντιστήριό της και είχε καθίσει μαζί με δύο φίλες της σε ένα παγκάκι. Την ίδια ώρα γινόταν η πορεία για τον Παύλο Φύσσα. Τα ανυποψίαστα κορίτσια δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν όταν ξεκίνησε ο πετροπόλεμος ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και τις αστυνομικές δυνάμεις. Έτσι, η Μαρία δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο είτε από πέτρα είτε από φωτοβολίδα και έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος. Έχει υποστεί σοβαρά κρανιακά κατάγματα, έχει πολλά σπασμένα δόντια, ενώ έχει σπάσει και τη μύτη της.

Για τα σοβαρά επεισόδια στο Αγρίνιο συνελήφθησαν έξι άτομα (ηλικίας 15,17,19,20,28 και 31 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση σχετικά με εκρηκτικές ύλες, έκρηξη και διατάραξη κοινής ειρήνης. Το άτομο που χτύπησε τη 19χρονη δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί και για το λόγο αυτό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβη.

Σχέδιο για νέα ρύθμιση οφειλών μισθωτών και συνταξιούχων

Σχέδιο για νέα ρύθμιση οφειλών που θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους έχει υποβάλει το οικονομικό επιτελείο στους δανειστές και αναμένει το «πράσινο φως» για να φέρει στη Βουλή σχετική νομοθετική διάταξη. 
Η ρύθμιση θα αφορά οφειλές ως 3.000 ευρώ που θα δίνει την δυνατότητα στους μικροοφειλέτες να εξοφλήσουν αυτά τα χρέη ακόμη και σε 36 δόσεις από 12 που προβλέπει σήμερα η πάγια ρύθμιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο με σκοπό η νέα διάταξη να έχει νομοθετηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ οι όποιες αλλαγές θα αφορούν χρέη που δημιουργήθηκαν έως και το τέλος του 2017. Θα θεσπιστούν συγκεκριμένα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν μισθωτοί συνταξιούχοι για να μπορέσουν να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις της ρύθμισης. Τα κριτήρια είναι για την ελληνική πλευρά το κλειδί για να πεισθούν οι δανειστές ότι αυτή θα προχωρήσει, θα φέρει φρέσκο χρήμα στα ταμεία και ανακόψει τον ιλιγγιώδη ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται σήμερα οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των πολιτών.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στο να επιτραπεί η ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και των φυσικών προσώπων που δεν διαθέτουν επαγγελματική ιδιότητα, δηλαδή στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους. Η διεύρυνση του καταλόγου των δικαιούχων, έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων με του θεσμούς ενώ ακόμη θέμα που είναι υπό εξέταση είναι το χρέος των οφειλετών προς το δημόσιο να έχει συγκεκριμένη αναλογία σε σχέση με το εισόδημά τους ή την αξία της περιουσίας. Ουσιαστικά, ζητούνται κοινοί κανόνες με αυτούς που ισχύουν για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν ήδη το δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Πάντως ο αριθμός των οφειλετών του δημοσίου αυξήθηκε κατακόρυφα τον Ιούλιο κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια άτομα λόγω της βεβαίωσης της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η αύξηση, προήλθε από το γεγονός ότι πληρώθηκε μόλις το 70% του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που βεβαιώθηκε. Κρίσιμος μήνας θεωρείται και ο Σεπτέμβριος καθώς είναι ο πρώτος μήνας της φετινής χρονιάς κατά τον οποίο θα συμπέσει χρονικά η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Υπέρ μιας νέας ρύθμισης με περισσότερες δόσεις για τις οφειλές των μισθωτών και συνταξιούχων τάσσεται και η Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ συμπεριέλαβε τη ρύθμιση σε έως και 120 δόσεις οφειλών έως 3.000-5.000 ευρώ προκειμένου οι μικροοφειλέτες να τακτοποιήσουν τα χρέη τους πληρώνοντας κατ’ ελάχιστο 20 ευρώ τον μήνα.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Μετά το Φεστιβάλ Αθηνών, ο «Ιδομενέας» του Μότσαρτ μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης έρχεται στα Θερμοπύλεια 2018 για μόνο δύο παραστάσεις

Με την όπερα «Ιδομενέας» του Μότσαρτ, μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, της Ομάδας Ραφή και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζονται τα «Θερμοπύλεια 2018, η δική μας γιορτή Ιστορίας και Πολιτισμού».
Η όπερα «Ιδομενέας ή το βάρος της ιστορίας» σε τρεις πράξεις του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε ποιητικό κείμενο του Τζιανμπατίστα Βαρέσκο και σκηνοθεσία της Αμάλια Μπένετ θα παρουσιαστεί σε δυο παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης 21:00 στον προαύλιο χώρο του 6ου Γυμνασίου Λαμίας (Πέτρινο Σχολείο) με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.
H όπερα «Ιδομενέας» γράφτηκε το 1791 και αποτελεί το πρώτο ώριμο εγχείρημα του συνθέτη.  Αντλώντας έμπνευση από την ποίηση του Μεταστάσιο και τον κομψό κλασικισμό του K. B. Γκλουκ, τοποθετεί ως ιστορικό πλαίσιο την πτώση της Τροίας και τα πάθη του νεαρού βασιλιά Ιδομενέα στην  Κρήτη.  Η υπόθεση του έργου οικοδομείται γύρω από την περίπλοκη σχέση του πατέρα (Ιδομενέα) και του γιου του (Ιδαμάνθη), η οποία δοκιμάζεται ακόμα περισσότερο αφού ο Ιδαμάνθης βρίσκεται με τη σειρά του εγκλωβισμένος ανάμεσα στον έρωτα δύο πριγκιπισσών: της αιχμάλωτης Τρωάδας Ιλιάδας και της Ηλέκτρας.
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται το χάσμα των γενεών και το βάρος της ιστορίας που μεταφέρουν οι παλαιότεροι στους νεότερους, ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Όπως η Μπένετ σημειώνει:
«Οι νεότεροι προσπαθούν να μην συνθλιβούν από την ιστορία, οι γηραιότεροι  από το βάρος της προσωπικής τους ιστορίας. Η αντίθεση παλιού και νέου διαπερνά ως μοτίβο το έργο. Η νέα γενιά θέλει να προχωρήσει, να ερωτευτεί, να κάνει κάτι καινούργιο, ενώ η προηγούμενη γενιά που συμβολίζει ο Ιδομενέας θέτει εμπόδια για τα οποία ο Ιδιμάνθης δεν έχει ευθύνη».
H χορογράφος-κινησιολόγος Αμάλια Μπένετ με πολύ σημαντική δημιουργική πορεία σε διεθνές επίπεδο, σκηνοθετεί για πρώτη φορά όπερα. Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή, ένα από τα πιο δραστήρια σχήματα μουσικού θεάτρου στην Ελλάδα, τις λυρικές τραγουδίστριες Αναστασία Κότσαλη και Λητώ Μεσσήνη, τον μαέστρο Μιχάλη Παπαπέτρου και με τον εικαστικό Πέτρο Τουλούδη.

Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση - διδασκαλία - ενορχήστρωση: Μιχάλης Παπαπέτρου
Σκηνοθεσία: Αμάλια Μπένετ
Σκηνικά - κοστούμια: Πέτρος Τουλούδης
Φωτισμοί: Σίμος Σακερτζής
Χειριστής φωτισμών: Αλέξης Τριανταφύλλου
Βοηθός σκηνοθέτριας: Πωλίν Υγκέ
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Ναλμπάντης Ιδομενέας, Λητώ Μεσσήνη Ίλυα, Αναστασία Κότσαλη Ινταμάντε, Βαρβάρα Μπιζά/Ελένη Σταμίδου Ηλέκτρα, Νικόλας Μαραζιώτης Αρμπάτσε
Συμμετέχουν: Φαίδων Μηλιάδης (βιολί), Αγγελική Κασδά (βιολί), Ίρις Λουκά (βιόλα), Κατερίνα Γιαννιτσιώτη (βιολοντσέλο), Δημήτρης Τίγκας (βιολόνε), Guido de Flaviis (σαξόφωνο)
Συμπαραγωγοί: Ε.Φ. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Από το Γραφείο Τύπου

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας - Κτηνοτροφίας Agrofest Στερεάς Ελλάδας

φωτορεπορτάζ από το AGROFEST ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ από τον φακό του ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΣΙΟΥΛΗ
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΒΙΝΤΕΟ


ΦΩΤΟ ΕΔΩ


Πήγε να επισκεφθεί τη Βουλή και συνελήφθη για υπόθεση που έχει παραγραφεί

Μία μεγάλη περιπέτεια περίμενε πολίτη που θέλησε να επισκεφθεί τη Βουλή, αλλά θα παραμείνει μέχρι αύριο Πέμπτη κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για αδίκημα που έχει παραγραφεί από το 2015.


Τι κι αν νομοθετήθηκε το 2015 η παύση των διώξεων και η παραγραφή των αδικημάτων για ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ κλπ, το υπερσύγχρονο πληροφοριακό σύστημα διασύνδεσης της ΕΛΑΣ με το υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει εγκατασταθεί στη Βουλή, δεν ήταν ενημερωμένο με συνέπεια την ταλαιπωρία του συγκεκριμένου πολίτη που αύριο θα οδηγηθεί στην Σήμανση για δαχτυλικά αποτυπώματα και ύστερα στην Εισαγγελία για να διαπιστωθεί ότι έχει παύσει το αξιόποινο από το 2015.

Στον έλεγχο των στοιχείων κατά την είσοδο του στη Βουλή διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για εισφορές στο πρώην ΤΕΒΕ από το 2010. Παρά το γεγονός ωστόσο, ότι δεν προβλέπεται δίωξη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, όπου θα κρατηθεί μέχρι αύριο Πέμπτη, καθώς δεν προβλέπεται μετά το μεσημέρι θέση εισαγγελέα βάρδιας για την εκτέλεση ποινών, ώστε να δώσει την εντολή για να αφεθεί ελεύθερος.

Ο νόμος 4321/15 που ψηφίστηκε επί υπουργίας Βαλαβάνη προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, καθώς και το νόμο 4331/15 που προέβλεπε την μη εκτέλεση εκκρεμών αποφάσεων για το θέμα αυτό.

2η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΠΙΟΝΤΩΝΧάνουν την προστασία του νόμου Κατσέλη περίπου 20.000 δανειολήπτες - Ποιοι κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς ακινήτων

Στο στόχαστρο των τραπεζών μπαίνουν εφεξής οι οφειλέτες που έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη και οι οποίοι αρνήθηκαν ως τα τέλη της περασμένης εβδομάδας την άρση του τραπεζικού τους απορρήτου. Η ημερομηνία έως την οποία οι οφειλέτες μπορούσαν να δηλώσουν ότι δεν δέχονται να αρθεί το τραπεζικό τους απόρρητο έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτοί που έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας προσεγγίζουν τις 20.000.
Αντιθέτως για όσους δεν εναντιώθηκαν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου, οι τράπεζες έχουν πλέον πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Το άνοιγμα των λογαριασμών δεν θα αφορά μόνο στις καταθέσεις που έχουν εκείνη την ημερομηνία, αλλά θα αφορά σε όλη την πενταετία σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί ποιοι εξ αυτών είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές και ποιοι έχουν φροντίσει να αποκρύψουν εισοδήματα την εν λόγω περίοδο.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή" σε ό, τι αφορά τους οφειλέτες που χάνουν την προστασία του νόμου Κατσέλη λόγω της εναντίωσής τους στην άρση του απορρήτου, οι πιστωτές έχουν πλέον δικαίωμα να λάβουν κάθε αναγκαστικό μέτρο, όπως οι κατασχέσεις λογαριασμών και οι πλειστηριασμοί ακινήτων, Με δεδομένο ότι οι εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη ξεπερνούν τις 150.000, αυτοί που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις εναντιώθηκαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου αντιπροσωπεύουν το 15% των οφειλετών.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

AGROFEST
Αποζημίωση στη Νέα Οδό για την μη λειτουργία διοδίων σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και Χαλκίδα

Η αποζημίωση καλύπτει χρονική περίοδο εννέα μηνών, από την πρώτη Απριλίου του 2017 έως το τέλος του έτους, και αφορά σε απώλεια εσόδων του παραχωρησιούχου
Αποζημίωση που υπερβαίνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ λόγω της μη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, αλλά και των μετωπικών στη Χαλκίδα, κατέβαλε το υπουργείο Υποδομών στη Νέα Οδό, την εταιρεία που διαχειρίζεται την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας. 

Η αποζημίωση καλύπτει χρονική περίοδο εννέα μηνών, από την πρώτη Απριλίου του 2017 έως το τέλος του έτους, και αφορά σε απώλεια εσόδων του παραχωρησιούχου. 

Σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος, το υπουργείο Υποδομών έδωσε έγκριση στον έλεγχο των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι προσωρινοί μειοδότες για πέντε από τα οκτώ τμήματα του αυτοκινητόδρομου. 

Για τα πρώτα τρία τμήματα, που έχει μειοδοτήσει ο όμιλος Καλογρίτσα με εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 50%, η επιτροπή του διαγωνισμού θα καλέσει την εταιρεία με τη δεύτερη καλύτερη προσφορά, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες Καλογρίτσα.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο τμήμα, στο οποίο έχει επίσης μειοδοτήσει η εταιρεία Τοξότης, συμφερόντων Καλογρίτσα, δεν αναμένονται εξελίξεις προς το παρόν δεδομένου πως το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΜΕΔΕ) ανανέωσε την εγγυητική επιστολή συμμετοχής που έδωσε στον όμιλο Καλογρίτσα, έπειτα από αίτημα του υπουργείου υποδομών. 

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό και για το τέταρτο τμήμα να κληθεί ο δεύτερος μειοδότης. Η διαδικασία οριστικοποίησης των αναδόχων, που έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Αργώ Αλυκής Βοιωτίας

Μερικές από τις βλάβες, στην Αλυκή είναι επαναλαμβανόμενες για διάφορους λόγους, εμείς μένουμε χωρίς νερό στα σπίτια μας συνεχώς. Είναι το δίκτυο σουρωτήρι ; Οι επισκευές δεν λύνουν το θέμα, αφού στα ίδια σημεία ξανά και ξανά δημιουργούνται διαρροές...... Η αποκατάσταση δεν γίνεται ποτέ, μήπως γιατί κάθε επισκευή, θα γίνει σύντομα διαρροή ; Υπάρχουν σκάματα που δεν έχουν αποκατασταθεί και δεν έχουν σήμανση, έως να συμβεί ένα κακό, έχουν κλείσει μέρος του δρόμου με μεγάλη επικινδυνότητα για τα οχήματα. Λύση είναι η σίγουρη αποκατάσταση της βλάβης και του οδοστρώματος